Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: A sor végén
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KROK640
üzenetére
Bejelentve folyamatosan voltam fő és másodállásban is, másképp nem is jött volna össze a kedevezményes 43 év után nyugger.
Másodállásomban gyakran mondták az ottani főállásúkak, hogy minek bejelentve lenni, úgysem érem meg a nyugdíjat...jelentem megérte az illető, most földönfutó...ellátás nélkül természetesen.Visszatérve a korábbi gondolatra, érdekes időszak volt, izgalmas, küzdős, de korántsem élménybeli. Ahol most vagyok az az élményes, nem kell néznem a polcon a termékek árát, bedobálom a kosárba, aztán leérintem a bankkártyát...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Az irigy kollégák, és mérgező munkahelyi légkör mindig plusz terhet ró az emberre

Különösen a 2000-es évek közepétől a 2010-es évek közepéig hihetetlen dolgokat engedtek meg maguknak a munkáltatók (pl ha táppénzre mentél, akkor hó elejéig visszamenőleg kijelentett a hátad mögött, semmilyen kérésed semmilyen szinten nem vette figyelembe, és még sorolhatnám... tényleg nagyon sokat tudnék).
A csúcs mégis 2007-ben volt, amikor dolgoztam egy cégnél és pl a főnök azt megengedte magának, hogy munkaidőben nem is a munkakörünket csináltuk, aztán, majd fizetetlen túlórába megcsináltuk a munkakörünket. Szerződés szerint 16:30ig dolgoztam H-P. Nos egyszer sikerült lelépnem 17:00-kor, de egyébként teljesen rendszeres volt, hogy 18:30-19:00, de volt, hogy 20:00 vagy 20:30(!) is előfordult mire végre hazaindulhattam. 1-2 hónap után az is, hogy mikor hazaértem, gép benyom, és még 1-2 órát ráhúzok. Persze egyszer egy baleset miatt késtünk kollégámmal 15 percet reggel, és a szőnyeg szélére lettünk állítva, hogy hogy merészelünk késni??? (Alapból a munkahelyi légkör olyan volt, hogy a kanál megállt a levegőben)- Persze a kollégák is arra voltak trénelve, hogy mindenki mindenkit a háta mögött beköpjön, meg fúrjon, a rettegés miatt mindenki mindent elkövetett, hogyha bármit hibázott, az a másik hátán csattanjon.
Az már csak hab volt a tortán, hogy eleinte mindenféle kifogással lettem megkérve, hogy ugyan szombaton is menjek már be mert vis major, mert ez meg az... Aztán úgy 2 hónap után azt vettem észre, hogy már minden(!) szombaton bent vagyok, és elvárás is, hogy bent legyek! Sőt, egy idő után a két hetente vasárnap is. Egyszer egy vasárnap kint kellett állnunk 12 órát a tűző napon, a kollégám napszúrást kapott, és másnap velem ordibált, hogy hogy merészel a kollégám napszúrást kapni. zsinórban az volt a tizensokadik nap amúgy amit dolgoztunk ...
Ha pedig panaszkodtunk az volt a reakció, hogy ha nem tetszik el lehet menni, holnapra tíz másik akad a helyemre -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Hajrá
Tényleg feelinges, hogy egy fiatal is flexel ilyesmi retróval
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem nem elég, ki kell maxolni proci téren.
Így is tervezek majd egy írást amiben összemérem a Core 2 Duo E7600 Pentium E5800 és E6700 vagy E6800-at ebben a lapban (melyik a legjobb bele).iGPU rekordjaimat is póbáltam megdöntögetni E7600-zal de még csak utol sem érem az E6600-as eredményeimet.
Egyenlőre nem tudom az okát, még kísérletezgetek vele. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Jó abba az E6600 is, nem köll több, így egy AGP kiemelten gyors ultraretró, mely szintén kompatibilis még a 84- es XT címmel is(modern DOS), hasonlóan mint a mai RyZen, avagy a vadállat fél-ultraretró X299 madnessek.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Kemény volt, már a második melóhely akkoriban előkelő segédmunkási pozíciómban is rámszállt pár idióta, ki akartak rúgatni, persze ez nem sikerült, ők repültek.
Hogy én miért nyithatom ki a szervereket, meg javítgathatom ? Vazze, a főnök így döntött mert láttam ezelőtt is számítógépet. Mondom - no, akkor ittvan egy 2-Xeonos, telepítsd minden funkcióval, majd a munkaállomáson ellenőrizd a kliensfunkciókat a helyi hálón. - De hát az mérnöki feladat - tudom, de rámbízta.
Kettőt kirúgtak, a harmadik nembírta elviselni, hogy kivettek minőségellenőrnek, és felmondott.
Onnantól kezdett araszolni a fizum nyuggerig.Szóval nemcsak a szegénység figyelt, hanem az intenzív munkanélküliségben konkrétan az életbenmaradás volt a tét.
-
Megnéztem az E8600-at 775i65G-ben és sajnos abszolút nem posztol (mondjuk nem meglepő).
Majd egy másik nem fontos lapon elkezdek kísérletezgetni ezzel a BSEL moddal aztán vagy sikerül összehozni vagy nem. -
-
A házban lévő helyhiány miatt tényleg jobb lett volna 2,5-es HDD de azzal gazdálkodtam ami van (egy 320-assal rendelkezem de azon vannak fontos adatok amiket még nem mentettem le).
Maga a kapacitás meg elegendő, ez a 80GB + 160GB felállás sose lesz teljesen betelítve. SSD-t meg szimplán csak azért nem terveztem bele mert így is meg vagyok elégedve a sebességevel (aztán lehet majd idővel kap egy kisebb kapacitásut, nem tudom). -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
"akkoriban mélyszegénységben tengődtem" --- ez nekem is nagyon megvan. Ugyan nem az én hibámból, de 2008-2017 között nálam is ez volt a helyzet. Ami amúgy fura, hogy 1-2 dologtól és az anyagiaktól eltekintve azért nem volt annyira rossz időszak, hiába voltam nagyon csóró.
De pl nem véletlen, hogy a Phenom 9500-as gépem gyakorlatilag 5 év alatt semmit sem fejlődött, mert egy csavart se tudtam venni hozzá; vagy hogy az I3 4330-at csak úgy tudtam megvenni, hogy az előző gépemet meg pár más cuccomat nagyon jó áron eladtam. És bekellett válljam, hogy hetekig gép nélkül vagyok
Nekem a 320-as még 2006-ban jött, akkor még elvoltam...
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nagy összegben mernék fogadni, hogy valami alapkiépítésű brand irodai gép gyári vinyója.

Ez pl egy Lenovo sff merevlemeze volt Celeron 440 procival szerelve:

Otthoni gépbe ekkoriban már nem tettek szerintem ilyen kicsit, ez valami háztáji HP-ból van 2007-ből:
Irodaiban szerintem 2011. körül lett 500-as az alap, gyanítom, a merevlemezgyártók már nem akartak kisebbet gyártani. Az ssd-hatalomátvételéig ez a méret maradt az általános, irodába nem is indokolt nagyobb. Laptopokban és laptop vinyós tiny/usdt gépekben ekoriban mentek talán a 320-asok. -
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Miért nem teszel bele 2,5"-es HDD-SSD-t, ha kevés hely van?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
2009 szept 22?
Azon a kedden én már 1TB-os HDD-t használtam
(3 nappal rá meg oldtimer Cadillacet vezettem, de ez már egy másik story) -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Meg lehet törni jobban a kábeleket, és begyömöszölni a menedzsmentbe, de nem akartam, ha feszül minden az számos hiba forrása lehet. A 4in1 meg azért lett lebegő, mert így közvetlen venti előtt van, másrészt az 5.25 helyre DVD ment.
Félhagyományos kiépítés, már modernebb házba, látni olyanokat hogy minden is el van tüntetve, elegáns, de nekem azok a túlmodern házak már nem tetszenek.Lezárom, beviszem a helyére, aztán mehet fel a P4 móka.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Pedig látod csináltak, van belőle még egy illetve volt egy harmadik is de az azóta már beszart.
Sokat mentek viszont mindkettő 100/100, ilyen használatra meg szerintem bőven jó.
Gondoltkodtam, hogy veszek bele 250 vagy 320-as hdd-t de mondom minek ez a kettő se lesz teljesen kihasználva.
Azt gondoltam hogy a 400-as utódja, nem hiszem, hogy sok különbség lenne a kettő között (aztán ki tudja).
Meg izzasztja amúgy rendesen, de ugyan úgy a második része is.
Majd megnézem mennyit segít a második kártya, ezt még egyik játékban sem néztem meg csak szintetikus tesztekben. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
2009-es WD Blue 160GB HDD?

Ha belegondolok, már 2006-ban volt 320GB-os HDD-m. A fene se gondolta, hogy 2009-ben mikor már javában termelték a 2TB-osokat is, még gyártottak 160-ast is.
Csak arra emlékeztem, hogy az 500GB-os HDD volt az ami kb soha nem akart már kikopni a bolti konfigokból, még a 2010-es évek legvégén is képesek voltak valamilyen SSD mellett 500GB-os HDD-vel árulni a gépeket. Mikor már 2009-ben 1TB-n voltam, és volt 2TB ... PPFFFF.Amúgy jó kis konfig lett, és a 2009-es HDDvel még korhű úgy ahogy, a mérete miatt meg abszolút. (már 2005-ben volt 160-as HDD-m).
A CX 430 konkrétan 2011-es táp
A CX400-nak egy későbbi változata, ami pedig 2009-ben a best buy táp volt, nem véletlen vettem kettőt is, az egyik mai napig az Athlon XP-t hajtja, miután 2023-ban érdemei elismerése mellett nyugdíjjjaztam a napi gépből.(Van még egy FSP Hyper 500-asom is többek között, de az meg a 4th gen konfigot hajtja, az se mai "csirke" 2014-es)
F.E.A.R. terhelési tesztnek már bőven jó.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Akkor pár fotó a nagyragadozó hobbigépről.
Power
OpenEdge
OpenEdgeRear
Front
Rear
Open-up detail
4in1_side1
4in1_side2
2TB HDD -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nálam is tömöríteni kell a kábeleket, még úgyis hogy nem fűztem át fullra mindent.
Kész lett, bedobok egy kávét viszkivel, aztán körbefotózom. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszöntem!
Holnap lövök egy képet a másik oldaláról is, csak oda vannak gyűrve a kábelek, úgy kell kicsit összenyomni őket hogy felmenjen az oldala.
Egyedül a 8 pin cpu-nak van fent egy kis elvezetés aztán másnak nem nagyon, éppen ezért kínszenvedés volt az egész mire összehoztam. Két kártya közötti HDD is épp hogy befért, a másikat legallulra akartam de az előlapi panel csatlakozó miatt nem fért el.
Ebből is látszik, hogy ebbe a házba inkább valami kisebb alaplap passzol.Jöhetnek majd arról is a képek.
-
str1
újonc
Igaz, nem gondolkodtam. A táp még jó lehet később is többi kártyához is.
Köszönöm. -
str1
újonc
Van egy XFX GEFORCE 9800GTX+ kártyám. 2X6 pin tápot kér. Nekem nincs ilyen tápom.
Tesztelné nekem valaki ha elküldöm neki postán,?, KÍváncsí vagyok jó-e, úgy vettem valamikor.
Csak a helyet foglalja, így nem tudom eladni, cserélni, teszt nélkül.
Előre is köszönök minden segítséget. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Precíz ! Kábelmenedzsmentes a felső tápos ház ?
Szerelem össze az X299- et, még az sem lesz ilyen szép, pld a 4x2.5" SSD tartót lebegőre helyeztem el
-
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Szép konfig igényesen összerakva
-
válasz
KROK640
üzenetére
Úgy néz ki, hogy én is kezdek megelégedni vele.
Kapott még egy 2009-es WD Blue 160GB hdd-t illetve három Arctic P8 ventiket (kettő hátulra egy oldalra). Sajnos ezek a nem szabályozható verziók így fixen 3000rpm-en járnak amitől kicsit hangosabb lett a gép de nem vészes. 

CX430-ra kidobott 2011-es teszteket szóval ez a verzió akörüli lehet. Mondjuk ahogy olvasgattam magas terhelésnél gondok vannak vele és nem is igen ajánlották.
Toltam rajta F.E.A.R.-t illetve a második részét is én semmi különöset nem tapasztaltam (fagyás, gép leállás stb) szóval remélem ez így is marad. 
-
Tothg86
aktív tag
Van egy másik szála is az XT projektnek.
Szert tettem egy MCE Blasterre.
Illetve van egy vagány EGA kártyám. Ezt a kettőt szeretném összehozni
A kártyához találtam manualt
Ezer féle módja van, pl csak magában, vagy egy mda vezérlő mellett.
Sajnos magában nem tudtam képet szerezni róla. MCE blaster azt írta, hogy nincs jel. Ha mellette van mda kártya, akkor az mda kimenetén van jel.Az xt lap beállítása gondolom így is (vga or special) legyen?
Van ötletetek mit és hogy állítsak rajta? -
-
válasz
Tothg86
üzenetére
Nem lesz gond, más a címtartomány amit használ.
XT IDE alapértelmezetten 300, az elsődleges IDE 1F0 címen és a 16 bites MFM is ezt használja, a 8 bites MFM vezérlő viszont más címen van: nálam 320, az megfér ezekkel, nézd meg a leírását, amúgy próba, baj nem lehet belőle.Van olyan multi IO amin letiltható az IDE, jumper kell legyen rajta ez esetben,
de tekintve, hogy nem 16 hanem 8 bites az MFM vezérlőd, így más címen lesz és valószínűleg nem fog ütközni. -
válasz
Tothg86
üzenetére
Nekem volt egy elég hasonló LCS-6210D/W, majdnem ugyanígy nézett ki, szintén ugyanezekkel a WD chipekkel és az elrendezés is ilyen, csak a panel felirat más,
azon is ott volt a ROM helye és mégis betöltött valahonnan, bármelyik XT gépen, valamelyik WD chip tartalmazza a kódot ezek szerint. [kép] -
válasz
cbmfan
üzenetére
286 és 386 proci is? Anno gyakori volt a főprocesszor tehermentesítésére szolgáló második processzor, pl. gyors soros IO kártyán, vagy SCSI kártyán is, van pár ISA IO kártyám, amin egy 80186 / 286 / 386SX vagy 486 proci is van...(és ez nem SBC.)
Amúgy nem semmi szerzemény, továbbítom is a képet öcsémnek, 1 évtizeddel ezelőtt dolgozott az Örs Vezér téri járműjavítóban, megkérdezem látott-e ilyet.
efemm: #124118
czo: #124122
-
válasz
Tothg86
üzenetére
Alapbol csak az AT-tol van az alaplapi BIOS-ban HDD vezerlo kod. Az MFM kartyadon kellene lennie valamilyen ROM szeru chipnek, ami a BIOS extensiont tartalmazza. Milyen kartyad van? Ha nincs rajta BIOS extension, akkor az valoszinu 286-hoz keszult, vagy olyan XT-hez, ahol a gyarto belerakta ezt is az alaplapi ROM-ba (nem volt megszokott).
-
Tothg86
aktív tag
Sziasztok!
Adott az xt gépem. Van benne egy xt-ide kártya. Múltkor az xt-ide mellett kipróbáltam, hogy egy 16 bites multi vezérlő floppy része működik szépen 8 biten. Az xt idének gondolom a saját biosa miatt nincs kompatibilitási gondja. De van egy 8 bites mfm vezérlőm is. Ez a 16 bites multival ütközne? Esetleg le lehet tiltani a multin a hdd részt?
-
-
cbmfan
senior tag
hajaj, rengetegszer potyogott már le nálam az a laza vacak
azzal kezdem ha nem indul ha láttok ilyen jumpert lapon. kaptam egy szeretetcsomagot mindenféle átlag vackokkal, javarészt P4 és C2D lapok, low-end VGÁ-k, erre előtúrom a kupac mélyéről ezt:
hohó, aranyér a medvecsapáson!
már megérte, hogy jött az egész.
-
FF23
senior tag
Bénázás.
Majdnem kukáztam az IC7-Max3-at. A minap összedobtam egy kis tesztelgetésre, próba, ment minden rendesen azután kikapcs + kábelrendezgetés, majd holnap megcsinálom. Másnap indítom, power LED világít, de meg sem mozdul. Próbálgatás csere táp, ram, minden, de semmi eredmény. Szétkaptam átnézni, semmi látható.Tegnap elővettem, hogy még utoljára átvizsgáljam. Már vagy öt perce kukkolom amikor feltűnt a cmos három tüskéje...Üresen. Ez azért volt fura mert nem volt reset és amúgy is az elemet szoktam kivenni. Tettem rá jumpert, gyors szerelés és indul pörög világít minden rendben.
Megoldás:
Szétszedéskor jöttem rá. Amikor valamiért lehúztam a sata kábelt, akkor hozzáfogtam a cmos jumpert is és nem vettem észre. Ott vannak egymás mellett:
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Nekem sem teljesen. Kisebb lépések áthidalhatók, de ezek a lépések egyre rövidülnek. 22H2 még elég régiről is frissült, 24H2- őt nem néztem korábbiról, a 25H2- re meg csak 24H2- ről lehet ugrani.
Azért írtam hogy egy belakott aktuális verzióról érdemes imaget készíteni, ha valakinek több gépre kell, a driverek nem gond, azokat szerencsére rendesen cserélgeti.
Bár lehet kitalálják majd hogy minden új főverziót csak teljes újrapartícionálással lehessen telepíteni
-
Átálltam a használóson is 11- re, jó sok kavarást kellett megoldanom, mire belőttem, hogy a szokásos munkakörnyezetem kézre álljon.
25H2- ből még a Wordpadot is eltüntették, addig nem is tudtam elovasni a jegyzeteim, amíg fel nem tettem az Officet. A jegyzettömb csak ákom-bákomot írt egy egyszerű rtf- re is.
Mindegy, ezen a gépen kidolgoztam a legújabbat, mégegyszer nem szívok vele, tolok róla egy imaget, az megy majd a Zen2- re is, azon még korábbi van, az nem frissíthető aktuálisra, csak új telepítés...köszi MS... -
ata99
tag

Kiváncsiságból én is nekiültem, de gyári hűtővel esélytelen volt tesztet futtatni, mert a hővédelen beleköpött a levesembe
Elindult 185Mhz-en is, de ott majd 5 fokkal többet mutatott alapon, na azt nem rizikóztam meg.
Bezacskózom és mehet vissza a többi közé úgy kb karácsonyig... -
-
3shae
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
Esetleg ez?

-
czundermák
aktív tag
Valaki nem tudna abban segíteni, hogy a socket 462 CPU-k lábkiosztását merre találhatom?
Akárhogy keresek rá, mindent kapok eredményül ezt kivéve.
Találtam már 478-hoz, s370-hez, slot 1-hez, de Socket 462-höz egyszerűen sehol sem találom a dokumentációt. -
FF23
senior tag
-
envagyok
veterán
Melyik belső vagy usb-s külső hangkártyán van jack dugóba passzoló optikai kimenet?
Régen a p4-es laptopomban volt olyan, hogy hagyományos jack aljzatba rendes jack dugót dugva analóg jel jött ki, optikai végű jack digót dugva pedig optikai digitális -
Pista0001
addikt
válasz
Vangelis
üzenetére
A "nagy" gépet (r5 5600, rx6750xt) legutóbb úgy 1 hete kapcsoltam be, csak azért, hogy frissüljön a Windows. Azelőtt úgy 1,5 hónapja ugyanezért...
Az elmúlt 1 hónapban talán Lego Jurassic world-öt játszottam utoljára a nappalis, kontrolleres "kis" gépen, meg GT4-et PS2-n. -
válasz
envagyok
üzenetére
Kellemes emlékeket idéz, viszont Orion magos volt az első 1GHz-es Athlon, nem Thunderbird, ezt ki kéne javítani a cikkben, a képet meg cserélni a megfelelőre.
Vettem ma fillérekért egy i3-7320-at, és jobban örülök neki, mint a pár hónapja vett új VGA karimnak, amit kábé nem használok, mert nincs/alig van időm játszani. Retrózás is nagyjából kimerül az érdekesebb hardverek vásárlásában, amik gyakran aztán tesztelés nélkül mennek fiókba/polcra.

De ez a kis i3-7320 felderített most. A legritkább Kaby Lake proci, ami ráadásul az egyik kedvenc foglalatomba való. (S462 és 1151v1 e két kedvenc.)Vangelis: Nem jó ez a klubtagság. Az új AC: Shadows feléig se jutottam úgy 2-3 hónap alatt.
-
Belőttem a DOS alatti hangot, volt pici görcsölés, az above 4GB IOOM : disabled- re kellett venni, így stabil az SBEmu/VSBHDA/VSBHDASF.
Eddig úgy néztem hogy nem kell visszabillenteni, az XP/Win11 is fut evvel a beállítással, illetve nemtom hogy van-e negatív hatása rájuk.
Proci típus és SBEmu kimenet :
Memtérkép elég jó ezen a lapon :
Az alapvetően szükséges beállítások megvannak, kezdhetem házba szerelni. Utána mehet fel a P4, és ha működik még, akkor kitekerem belőle az utolsó Hz- et is.
Még az X99 tápját sem szereltem vissza, csak rátettem a házra, végülis ráér. -
-
Úgy látszik jó lesz a 4x8 GB DDR3 1600 CL11 ram amit 1200-as darabáron vettem.
TestMem5 futott vagy 8 órát hiba nélkül.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Nálad lehet valami galiba, mert nekem két kattintással sikerült +1 évet kitolnom rá.
KÉPEgyébként meg akkor is maradtam volna egyelőre Win 10-en ha semmi frissítés nincs. Egyrészt a legtöbb frissítés után mindig lehet izgulni, hogy na most vajon mi fog elb*szódni? és a Win 7 hátrahagyása óta ez van

Másrészt a biztonságilag nem up to date rendszer nem azt jelenti, hogy a számítógép elkezdi szétküldeni az IPjét, meg mindent a hackereknek, hogy "hello, régi rendszer vagyok törj fel". Ha valaki tudatosan, és óvatosan netezik, simán megúszhatja. Én pl 14 hónapig neteztem úgy Win 7-el, hogy semmiféle security updatem nem volt. Soha semmi baj nem volt.
Zoltán cimborám 1 hónapja sincs, hogy új gépre váltott, előtte napira Win7-et használt egy C2Q alapú gépen. Munkára is. -
Pista0001
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
A 4. gen. HP usdt-m meg lett hosszabbítva, a NUC-ra viszont nem dobja fel*. Ami 11 kompatibilis, azon minden az van már nálam, 3 gépemen van 10, amik nem kompatibilisek a 11-gyel (2 4. gen., a NUC meg 3. gen.), ebből az egyik Magyarországon van, úgyhogy azon csak akkor lesz meghosszabbítva, ha legközelebb megyek (és felajánlja).
* Tegnap elég sokat ment, gondoltam, idővel csak felajánlja, de nem történt meg. Ki is írta, hogy ezen a gépen megszűnt a támogatás. Ennek ellenére viszont pont ugyanazt a 4 frissítést töltötte le és telepítette tegnap este, mint a HP.

-
envagyok
veterán
Úgy látszik, MS hatalmas bakot lőtt a win 10 támogatás lelövésével.
Nekem most nem sikerül sem win11 telepítési usb drive létrehozása, se a ph cikkben megírt támogatás kitolása 1 évvel. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Természetesen teljesen jó, sőt mint mondtam korhű. Én is jobban szeretem ha van mi "védje" a cuccokat és nem csak közvetlenül az asztalon van.
Jaja. Én 2009-ben vettem két CX400-ast, (mai napig egymáson vannak a dobozok 2009 óta itt a szobámban) és az egyik még most is szolgál (a másik eladásra ment). Ha azt nézem a CX400 (gondolom a CX430 is hasonló korú) 2009-el (vagy lehet, hogy még régebbi, mert akkor már tudtam venni) bizony sokkal közelebb áll 2006-hoz, mint 2025-höz ...
(Brutál belegondolnom most így, hogy a 2012-es HD6850-esem is közelebb áll 2006-hoz, de még az első 1999-es gépemhez is, mint a mai naphoz ... igaz kb majdnem egál).
-
envagyok
veterán
Jó kis retró tuning írás.
[link]Igaz nagyját már kibeszéltük, a golden fingerről nem volt sok szó meg a p3-500E annyira nem.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Pedig egyszer biztos cserélve lesz, addig viszont jó hogy "védje" a hardvereket illetve ne foglalják a helyet az asztalon.
Meg amúgy ezen már a plexi is cserélve volt, rögzítve meg autóba való patentokkal lett, ezért is kókány.
Hát a CX430 se egy mai darab, csak pár év van a kettő között.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Helyette lett egy Asus Rampage IV Extreme, ez mai napig meg van egy másik napi használós gépben.
HA-n 10-20k között ki lehet fogni 240-es radikkal ellátott AIO-t, annyit szerintem megér. Az egyedi az már más kérdés az egy kész vagyon.
Nekem eddig csak cpu blokk volt 15k, használtan.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Ne is mondd... az Athlon XP megint alszik egy kis ideje (nyilván kellően letakarva, és száraz hűvös levegőn tartva a kóceráj) és minden ébresztésnél aggódok, hogy mi van, ha pont most nem sikerül?

(Jobban aggódok mint azon, hogy a barátnői leány búcsúján a stripper srácok között mi lesz a beállt barátnőmmel
) -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
ÚÚÚ, ez pont az újabbik. Hogy ez korhű-e? olyan kérdés, mint amikor egy 1910-20-as években játszódó filmnél megkérdezed, hogy az utcaképben korhű-e a Ford Model T?
Abszolút korhű vagy ezzel! Még ilyen állapotban is! komolyan, állat!
Ez volt a másik, még ha lehet nálam gyakrabban megforduló XDL Happy az 5BNekem az Athlon XP-nél a Corsair CX400 az 16 éves... mondanom sem kell, messze a legújabb komponens a gépben

-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Szép egy kaland...
X299- re vizet ajánlanak, de kihagyom. Nézegetem a hőfokokat, aztán majd amennyi belefér a tuningba. Illetve nem is kell tuningolni, Win98 hiányzik, így okafogyott. Defaulton meg bőven jó a proci-hőfok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Így is tervezek majd egy írást amiben összemérem a Core 2 Duo E7600 Pentium E5800 és E6700 vagy E6800-at ebben a lapban (melyik a legjobb bele).
Egyenlőre nem tudom az okát, még kísérletezgetek vele.
Azt tudom, hogy elég olcsón kaptam meg őket, a szállítás majdnem többe volt mint ez a 3db hdd.
Ilyen felhasználásra nekem bőven jók ezek.

Azon a kedden én már 1TB-os HDD-t használtam

De mégis betölt valahonnan?

Elindult 185Mhz-en is, de ott majd 5 fokkal többet mutatott alapon, na azt nem rizikóztam meg.

Memtérkép elég jó ezen a lapon :
Az alapvetően szükséges beállítások megvannak, kezdhetem házba szerelni. Utána mehet fel a P4, és ha működik még, akkor kitekerem belőle az utolsó Hz- et is.