- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
3shae #120450 üzenetére
TED-hun-0005 az utolsó verziója, ha minden jól megy, akkor max még 1 átnézés kell rá, meg a fülszöveg. Legnagyobb örömömre amit elmondtam a hétvégén az ma 1 órától már nem igaz, mert a postán átvettem egy apróságot. De már csak másik videóból fog kiderülni, hogy mi is az amit sikerült megkaparintani.
-
-
Pikari
veterán
válasz
3shae #114747 üzenetére
Az intel cpuival az most a baj, hogy a piaci igényeket nem kiszolgálni akarja, hanem megteremteni. P és E magok, újabb és újabb avx variációk, amik feleslegesen megdobják a tranzisztorszámot, értelme egyiknek sincs. A low-power processzoraik (Intel N, Pentium N, Celeron J) nagyon jók, de azok fölött meg már kezd eljárni az idő, és azt a rendkívüli alacsony fogyasztási szintet mostmár ryzen alapokon is meg tudja közelíteni az AMD, tízszeres sebességszorzó mellett. Szóval nagyon gáz, amit az intel művel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
3shae #112043 üzenetére
Én is az 576 újságban olvastam róla, a 1999 májusi számban. Emlékszem, rohantam is "megíratni" egyből. Addig is ott volt a demoja.
Hát a 366, 32MB, S3 Trio 3D/2X 4MB bizony még 640-ben is akadozva futtatta. Később aztán ASUS V3400TNT-vel meg 96MB RAMmmal nem csak egy szemvillanás alatt töltött be, de maximális grafikán 1024-ben is tükörsimán mentÉn játszottam már ezen is csak még a régebbi VGAval : I5 10400F, 32GB RAM, GTX950 2GB. (A VRam egyik sarkába belefért volna a komplett játék
) Kiábrándítóan szarul futott Win 10 alatt
tele volt grafikai glitchel, valami szemmel láthatóan 30fps-re lockolta, és csak alacsony felbontáson volt hajlandó menni, ami kicsit sem mutatott jól egy 24"-os FHD monitoron
-
KROK640
nagyúr
válasz
3shae #112034 üzenetére
Nem volt rossz a második rész sem, csak másabb volt. Ennek ellenére azzal is sokat játszottam, de az igazi nagy kedvenc az első rész volt.
#112033 DarthSun : Tudom, igazi kincsek járnak köztünk. Azért én is megszoktam őket nézni, régebben akár randira is hívtam volna, de ma már azért az asszony ennek nem örülne
-
KROK640
nagyúr
válasz
3shae #111774 üzenetére
Re-volt : Az első játék ami hatalmasat profitált a TNT1-ből az S3 helyett. És még a 96MB RAMból is a 32 után.
Mafia 1-től meg nemigen íródott jó játék, mai napig sem
Star Wars: Episode I Racer 1999 hatalmas kedvenc volt, a gépigény konfigurátorát sok más későbbi játék saját csinálású installjánál is használtam, plusz mai napig imádom (retro gépen). -
válasz
3shae #111774 üzenetére
Mafia is rajta volt a listámon (igazából ha viszonyítani kellene a GTA3-hoz, a Mafiát preferálom), ezek szerint azt kissunnyogta belőle az AI, és ahogy írjátok a dátumokkal sem boldogult valami jól, de nem akartam egyenként kikeresgetni melyik mikor jelent meg mert azzal töltöttem volna az ebédem
De nem is ez a lényeg, hanem a géming!Itt a listám amit bekopiztam neki.
-
Czo
addikt
válasz
3shae #111567 üzenetére
Ah, en arra mar nem emlekszem. Gyerekkent, a Disney delutanban az volt az a musor, amit ki nem allhattam.
Akkor nem tudtam meg, hogy szeretem ezt az orszagot
De jo par evvel kesobb, az ausztral palya mar tudat alatt a kedvencem lett az NFS2-ben
... Igaz, kicsit "abszurd" az elrendezes.
-
Czo
addikt
válasz
3shae #111565 üzenetére
Nem. Az a sorozat, egy amerikai western novella ausztral adaptacioja. Szoval, az nem valos. Viszont, maga a postakocsi/kocsi halozat az valos. Az ev elejen voltam Toowoomba (QLD) varosaban a kocsimuzeumban. Itt szembesultem azzal is, hogy a debreceni viragkarneval megfeleloje is megvan
Meg a neve is egyezik. Az megvan egyebkent, hogy Nicole Kidman benne volt abban a sorozatban?
-
jokeph
nagyúr
válasz
3shae #111282 üzenetére
98SE nálam detto, és marhára unalmas volt újratenni minimum havonta 1-szer.
A ME bevált, 1 év alatt 2-szer tettem fel, de az is azért volt, mert én toltam el.
Sima XP elment, amire én használtam, de a PII-esen a W2000 volt a császár OS nekem.
A W2000/XP már SCSI HDD-ről ment és nagyon ment... -
-
arn
félisten
válasz
3shae #109275 üzenetére
Many of the reviews stated that the game was unplayable on a standard A1200 due to the poor speed of screen updates (about 1fps on a 14Mhz 68020 CPU) and suffered generally because of the low-detailed graphics, reduced sound and frequent disk swapping, that owed somewhat to the machine's lack of memory on standard configurations (i.e. 2MB chipram/no fastram).
Ok, ennel jobb volt a helyzet pcn.
-
Tim82
félisten
válasz
3shae #106746 üzenetére
Leginkább azért, mert erősen a legalitás határmezsgyéjén mozog a kitárgyalása (nem az OS miatt, hanem gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy felmerüljön, hogy milyen forrásból lehet beszerezni a játékokat rá).
Régi konzolokra kiadott dolgok esetében kb. az van, hogy nincs legális online lehetőség a játékok beszerzésére.
-
Pikari
veterán
válasz
3shae #106426 üzenetére
Megértem, de *egyik napról a másikra elértéktelenedett az amire jó sokáig gyűjtöttem a manit* ez mindennel így volt kb 2006-ig, hogy mire hazaértél vele a boltból, már elavult volt. Talán abból a szempontból érdekes ez, hogy pont a P4 volt az utolsó, ahol ez megfigyelhető volt, mert a core2 szériától fölfele már látványosan a fékpedálra taposott a fejlődés.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
3shae #106387 üzenetére
Pontosan!
Egyik oldalról ez jó volt, mert évekig nem kellett fejlesztenie az embernek meg nem érte meg.
Másik oldalról épp ez tette szememben értéktelenné jelenleg az 1-7th gent, sőt a 6-7th gen a drágbb DDR4 miatt különösen értéktelen nálam.
Az a legfőbb baj, hogy az egész 6-7th gen egy pici előrelépés a 4th genhez képest, beleesnek abba a 2-8th gen közbe amik között majdnem mindegy mid van, pont ugyanolyan elavult.
Az I7 7700 teljesítményét meg egy I3 10100F tudja újonnan a használt I7 7700 árának feléért, fele fogyasztással, cserébe van új Windows támogatás is. Jó esetben még 2-3 év garancia is. Innentől az egész 6-7th gen felejtős, hiszen az I7 7700-nál úgyis csak gyengébbet tudsz ráépíteni.
C2Q-ról még érdekes lehet a 6-7th gen, de már 2nd genről se éri meg, pláne, hogy ígyis-úgyis lapot is kell cserélni meg RAMot is, akkor meg megint inkább 10th gen. -
válasz
3shae #106399 üzenetére
Látszik GPU-Z-nél mindkét GPU? Mindkét 8 pin tápcsati rendesen rá van kötve?
Amúgy nvidiának az egy rohadt jó GPU-ja volt, GK104. 660Ti, 670, 760, 770...
Maga a 690-es is egy jól mégépített kártya, egyetlen gond az volt vele hogy csak 2x2Gb vram van rajta (van ugyan 2x4Gb-os de ritka). Nekem is volt egy régen.
Tápegység nem okoz olyat hogy nem megy az SLI mód, ha túlterhelsz egy tápot akkor lekapcsol (márkás táp esetén). -
válasz
3shae #103546 üzenetére
Nincs ellentmondás, tényleg ezt olvastam valakitől vagy itt, vagy valamelyik Fb csoportban, hogy az ablaküvegen átjutó fény sárgít (mert állítólag más összetételben engedi át a fényt a legtöbb ablak) de a direkt napsütés fehérít, és ezt a hülyén hangzó dolgot próbálom most ki. Ha rosszabb lesz az eredmény mint volt, az sem para, csak rendelek varázstrutyit és kész.
Erről az oxikrémes dologról sem hallottam még, még egy tétel a kipróbálandók listájára, úgy nézem ez is ugyanaz mint amit szoktak használni ilyen célra, csak alacsonyabb koncentrációban.
-
KROK640
nagyúr
Remek videó volt, és két megfigyelésemet is kiemelte : az egyik, hogy ma már a sok burkolati és fedő elemtől alig látni a nyákot (de ugyanez van máshol is, nyisd ki egy mai modern autó motorháztetejét... már a motort nem is fogod látni benne a burkolatoktól), a másik pedig, hogy fokozatosan egyre drágább lapokon kapsz kevesebb bővítő portot.
Azzal viszont vitába szállnék, hogy a hibakereső LEDek és egyéb dolgok ami segítenek fölöslegesek lenének. Az Oled kijelzőt viszont én is fölösleges ár növelő tényezőnek tartom, ahogy az RGB őrületet is, bár teszem hozzá nekem tetszik (most is a tápom olyan szép színes effekteket vetít a szobám falára)
-
KROK640
nagyúr
Én másképp gondoltam amkor a konfig képességeire céloztam :
Pl az alaplap határozza meg a memória slotok számát - sokszor - a milyenségét, pl nagyon nem mindegy, hogy két DDR3-as vagy 4db DDR4-es foglalatod van, a PCI portok számát, M2, SATA portok számát és még hossszan folytathatnám.
De amúgy régen az alapsebességet is, egy SIS vagy VIA chipsetes lapban ugyanaz a proci ugyan annyi RAMmal és VGA-val érezhetően gyengébben futtatott játékokat mint mondjuk egy Inteles chipsetben (nyilván Intel prociról beszélek). -
KROK640
nagyúr
Te valamivel utánam vehetted a géped, mert ahogy emlékszem (na nem 100%) mikor én vettem még 366-os volt a leggyorsabb proci. 1999 május 7.
Celeron 366, 64MB RAM, S3 Trio 3D/2X 4MB, 3.2GB HDD, 32× Sony CD ROM. Ez kiegészítve egy HP695C nyomtatóval és egy Genius (nem emlékszem milyen ) scannerrel 275 db ezresébe került a szüleimnek, meghaladva a 250 ezres maximális keretet. (A Klamath 450MHZ-es CPUval további 98 ezer ft felár lett volna, ami mondanom sem kell már abszolút nem fért bele).A Voodoo Banshee-t nekem is ajánlgatták, de túlnyomórészt Voodoo2-re akartak rávenni, mondván akkor csak egy extra kártya a mostani mellé. Ennek az S3 Trionak az érdekessége az is volt, hogy nem tudta a 32 bites színmélységet, csak a 16 és a 24 bitest. Épp ezért azt a tanácsot kaptam (noha a 24 és a 32 között nem láttam a különbséget), hogy mindenképp olyan cserét hajtsak végre aminek keretében ez a VGA kikerül a rendszerből.
Voodoo 3 2000 AGP sem volt annyira nagyon olcsó amennyire emlékszem, de talán olcsóbb volt mint a TNT.
Azt tudom, hogy padtársamnak a 233MHZ-es MMX-es P1-esébe a 32-ről 64MB RAMra váltás az 1.7GB HDDről 6.4GB-osra váltás és az S3 Virge helyett a Vooodoo 3 2000 AGP ... ez a három tétel akkor 65 ezer ft-jába fájt. Nekem két hónappal később az S3 Trio lecserélése egy ASUS V3400 TNT 16MB-ra, 31 ezer ft-ba került. -
KROK640
nagyúr
Szerintem meséltem már a 32MB RAMom eltűnésének esetét, ott is nagyon bunkók voltak a boltosok. Végül semmilyen kompenzációt sem kaptam érte, akkor fogadtam meg, hogy bár még garanciális a gépem, de többet már akkor sem viszem oda vissza, hanem inkább keresek egy rendes tagot, aki nem húz le. (találtam is, később a mester, ő volt akitől aztán Athlon XP sorozatszámokat is megtanultam számolni
... ha úgy veszem, elképesztően kiszámíthatatlan az élet, de maximálisan megért 32MB RAMot tanulópénznek, pedig akkoriban kb 30 ezret ért, mai értéken 100K+ lenne, de akkor is ... )
#93916 arn : Fura, hogy ezt mondod, mert én dolgoztam számtech boltosként és amellett, hogy imádtam, szervizesként is, a csúszó sürgősségi pénzekkel, és a munka utáni kiszállásokkal bizony nem volt ritka, hogy még egy fizetést összeszedtem hóvégére. Igaz, nem egyszer megesett, (sőt, hetente legalább egyszer kb várható volt), hogy este 10-kor indultam hazafelé a város másik végéről.
De volt olyan, hogy karácsony napján (dec 24) délután még gépet építettem háznál, első nap délután már máshová mentem "megnézni", másodnap délután egy újabb helyre mentem gépet "megnézni", szóval pörgött az élet, de nem zavart, mert imádtam csinálni, a pénz meg jól jött. -
arn
félisten
No igen, gyakran a gepekhez sem ertettek, max ahhoz hogy lehet osszelegozni oket. Az egyik boltban az elado lancdohanyos volt, amit illatositoval ellensulyozott - nagyon durva szagok voltak ott
A tipikus uzletpolitika, a nagykerbol osszeollozott arlistabol osszegyujtunk par cuccot, parnaponta, hetente felautozunk a megrendelt aruert.
-
-
Fred23
nagyúr
Szép ez is, és nekem általában Pióim voltak. Ami azt illeti, sokkal előbb elkezdhettem volna az optikai írók vételét, mert hamar kitermelték az árukat az elején, mikor még nem terjedtek el teljesen. (Mindenki azzal íratott, akinek volt, és időnként meg lehetett kérni az írás árát rendesen.)
Pikari: Nekem van itthon néhány hasonló tudású íróm.
-
Frawly
veterán
Proci egy csomó volt bele, jó, nem annyi, mint s939-ből, de azért volt bele választék. Eleve low cost megoldásnak szánták. Ami miatt nem volt népszerű, hogy nem volt rajta dual channel support, meg ergya lapokat építettek az s754-es foglalat köré, amiken nagyrészt elég bugos chipsetek és BIOS-ok voltak, így sokan fujjoltak rá.
-
RexMaximus
senior tag
Ezek se lehetnek gyakori jatekok, foleg dobozban
F15-rol a regi DOS-os jut eszembe, szerintem anno havernal azzal jatszottunk. Joystickja is volt hozza - nekem PC-hez sose volt. De a C64 joyokhoz kepest uberbrutal volt
(#50499) DBob
Koszonom
(#50500) frescho
Erre szoktak azt mondani, hogy a kivetel erositi a szabalyt
En 35 vagyok, arn kb 5 evvel idosebb lehet nalam, az alltalad emlitett konfig az nagyon 90. Nem is haztartasi gep, ez alapjan ugy gondolom mar akkor se lehettel gyerek
. Saccra hozzam kepest +10ev.
A fiatalabbak akik erdeklodnek az oldschool dolgok utan mashogy irnak - szerintem.
Neha lapozgatok regi magazinokat 90-es evek kozepeig bezarolag. Valahogy azokban is mashogy irnak mint az ujabbakban, vagy eppen online. Szamomra elvezetesebb, nem tudom miert de egy leheletnyi kulonbseg van a stilusokban. Pont eleg
-
bacsis
Közösségépítő
szia!
Ha a hűtés a lefogató keretbe kapaszkodik bele, akkor igen
ha nem, és saját hátsó backplate-je van a hűtésnek, akkor nem lesz jó, mert a S939-es lapoknál a hűtő lefogató keret 1-1 csavarral középpen, míg az Am2-től már 2-2 csavar fogja hűtő lefogató keretet... de maga a keret kiosztása nem változott
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest