Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Játékok alatt sokkal durvább, nekem volt olyan game, ami legújabb driverrel 13 fps körül volt 4850-el, régebbivel meg 24 fps fölött (és az ráadásul pci-e rendszeren, phenom2 társaságában).
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Egyébként lement két szintetikus bencs és hát kamilláztam rendesen.

Catalyst 12.3

Catalyst 9.12

Játékok alatt mondjuk nem mértem össze őket, az még vissza van de eddig úgy néz ki, hogy marad a 9.12. Még egyszer köszi Pikari-nak a driver ajánlást.

-
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Milyen proci van ebben az AGP's konfigban?
Az extreme edition prociknak volt ilyen kék hűtője. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
A 11-et úgy kezded, hogy egy third party toollal pendrájvra klónozod, ahol aztán gépészkedsz, hogy milyen csoda featuret kapcsolj ki, hogy egyáltalán telepíteni lehessen az adott gépre, boot módszert választasz (bios vagy uefi), aztán lehet imádkozni, hogy eltaláltad -e.
-
leweegee
aktív tag
Szerintetek egy ilyen procival megáldott lapos amiben Ati U1 chipset lakozik, érdekes lehet bármilyen szempontból, vagy csak egy szokásos tucattermék a sok közül abból a korból? Átfutott már pár száz lapos a kezeim között, de nekem ez eddig nemvótmégmeg kategória. Ja és ez a proci belemegy asztali lapba? Húzható?
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
FarCry 1-et néztem meg ennek a segítségével, 1-2fps különbség jött ki a 12.3 es 9.12 között. Beállításokat nem piszkálatam, alapból 1024x768 High-t lőtte be. Ezzel a driver különbséggel igazán majd a már kész konfigomon fogok foglalkozni, itt nincs értelme mert úgyis szétdobntom (más van előtérben).
-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Szép !
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Nem teljesen értem, Gnome alatt kiválóan megy a két kártya, de sajnos alapvetően az egész rendszer használhatatlan, brutális a graf rendszer, központosított, áttekinthetetlen, nem lehet menteni az aktuális beállítást. Szóval a hozzáértők közül is csak a mazhoistáknak ajánlott.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
azt nem vagom ha tudtak mi a baja miert nem javitottak ki idoben...?
mint amikor a K7 Tbred-A-nel kiderult, hogy orajelben nem sokkal tud tobbet, mint a Palomino, akkor hipp-hopp atterveztek 3 honap alatt es maris +500MHz kiugott belole Tbred-B-kent
itt is azt kellett volna, hogy ezt 4200/6200-s verzios core felepites, amibol eleve kihagyni azt a 2. ALU-t, kicsit javitani az FPU-n meg SSE egysegen + dekoderen is, maris sokkal jobban ment volna egyebkent is, ahogy a teszt szerint ment is, vagy legalabbis kevesbe marad el az aktualis intel core CPU-hoz kepest, hiszen vmikor ez a 4200 a 4100-nal 25-30%-l gyorsabb lett ezzel, meg az ilyen extra javitasok nelkul is
azzal meg egybol pariban lett volna egy aktualis i5-l is, de i3-t siman megharapja
ehhez kepest 3-4 evig nem csinaltak vele semmit igazabol, csak optimalizalgattak es a 81xx-bol lett 83xx, meg 95xx, de a u.n. "core logic" vegig ugyanaz az elbaszcsizott maradt -
laskr99
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Van benne powerplay, most néztem, de megvan a baja, 34 fokos, és 2 bios van ehhez a kártyához. Egyik ami az eredeti volt, 30+ fok felett 80% körül járatja a ventit a másik meg változtatja.
The ATI Radeon 9700 PRO, released in 2002, was the first video card to incorporate ATI's PowerPlay technology, szóval volt ezelőtt is már.
-
KROK640
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Korban simán mehet a Q9500 mellé is, tutira futott ilyen megoldásban is. Akinek a HD3870 megjelenésekor Q9500-e volt, annak még messze nem volt indokolt a csere. Sőt : nem is tudta volna ezt a cserét végrehajtani, ugyanis az I7 920 és a HD3870 között majdnem napra pontosan egy év van, a HD3870 az idősebb, így megjelenésekor nem is kerülhetett volna az I7 mellé ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Jó kis CX430-al hajtod, látom

-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem olvastam, mert nem rémlik, illetve az utóbbi időben többször is lemaradtam a topicban és (ejnye-bejnye, tudom) előfordult, hogy 1-1 oldalt átugrottam, hogy up-to-date legyek, és ne ezeréves kommentekre válaszolgassak

Fotógrafikus memória nincs, csak eidetikus
Nekem fogalmam sincs milyen van, de az átlaghoz képest elég jó, de sehol sincs egy számítógéphez 
Akkor összességében méginkább elmondhatjuk, hogy az FX8000-es széria egész jól öregszik
hiszen a vele egykorú 3th gen CPU-kból ma már maximum az I7 ami jónak tekinthető, és hivatalosan arra sem megy fel a Win 7... -
Tim82
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
AMD64 jó lesz az Intelre is, alapból ez annyit tesz, hogy 64 bites procis PC-kre van. (Nagyon konyhanyelven.)
A Gnome meg alapból nem nagyon állítgatható, nem árt telepíteni a Gnome Tweak Tool-t (mondjuk terminálból: sudo apt install gnome-tweaks) de biztos benne van a szoftverboltjában is az Ubuntunak.
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Nekem az ultra X299- el nem volt kép. Persze 2 videókártya. Gnome alatt mindent felismert, kép is volt mindkét videókarival, de a felület úgynézki használhatatlan, még pld a képernyővédőre kattintva is semmi reakció, semmi hibaüzenet sem, mintha nem történt volna semmi, szokásos Pingvin viselkedés, mely a korábbi disztrókban is jelen volt. Fos az egész. Másik féle Pingvin, melyik amelyik működik fullosan ?, jöhetnek a javaslatok.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Amúgy már a partícionáló is annyira szimplán megtévesztő+expert seteket mutat, úgyhogy nem csodálom hogy egy relatíve kezdő felhasználó hozzáállása - légyszi cseréld ezt le egy normális Windózra.
Azon persze én 40 év tapasztalattal túllépek...de majd kiderül a vége... -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
valami játékot próbálj inkább. pl flat out 2
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
a több DE használata olyan featurek miatt okozhat anomáliát manapság, ami featurek régebben nem voltak (pl laptopok esetén monitor fényerő állítás hotkeyekkel, wifi konfigurátorok, stb) amik sokszor legalább részben háttérfolyamatként futnak, és egymással összeakadhatnak, ha egyszerre többféle van feltelepítve. szóval az anomáliát nem maga a desktop environment használja, hanem a sok sallang, ami bele van téve.
-
@Pikari : Debian tanulgatásom...
LXDE - nincs kép a telepítés utánGnome - mindkét videókártya ok, + az összes eszköz is, lenyűgöző, mindent felismert. Próbapadon van, kábeles kapcsolatot javasoltál, de most csak Wifi van, 3 eszközt is felismert, alaplapi +2 rádugott stick, mindegyikkel csatlakozik netre-helyi hálózatra.
A belépő init parancsod részben fut le, de ez nem is gond, nagyobb hogy a Gnome amolyan fapados...összevissza menük, és a végleges desktopot sem tudom menteni, minden programot újra meg kell nyitni reboot után.Most megy az ismételt telepítés KDE cél graf rendszerrel.
Több graf rendszert is kiválasztottam korábban, de egyrészt nemtom hogyan kell váltani(most, régen egyszerű volt), másrészt a netes helpek szerint 1 graf rendszer ajánlott, a dual vagy több anomáliákat okozhat, régi Pingvinben ez nem volt gond...
Gyakorolni kell - effektíve kb 20 óra kísérletezés van eddig benne.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Lenyomtam a teszteket Catalyst 9.12-es driverrel is.

-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Elnéztem, 05 volt utoljára.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
-
válasz
Pikari
üzenetére
Majd a HD 4650-nél kiderül hogy jó lesz-e vagy nem. Azt tudom hogy HD 3450-nél is szenvedtem a driverrel, oda is azt hiszem csak a hotfixes lett jó, de már nem emlékszek. 9.12-ből is létezik ilyen hotfixes verzió csak nem igen találom sehol (AMD oldaláról ugye rég eltűntek ezek a régebbi driverek és waybackmachine-val sem sikerült letöltenem).
-
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nekem ez a driver az AGP-s 3850 mellett van. Viszont AGP-s kártyáktól több revízió és driver van, és van olyan, ami nem megy a normál driverekkel. Ha a te kártyád is ilyen, akkor valóban csak az AGP hotfix elnevezésű driverek fognak működni azokkal. Nekem szerencsére az a fajta agps kártya van, ami minden driverrel megy.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Jó volt a megérzésem, nem megy fel rá és meg eszközkezelőből sem tudom ráerőszakolni mert nem dobja ki még csak a listát sem. 9.7 AGP Hotfix gond nélkül felment.
-
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
Itt most az említett két konfigról volt szó, és nem úgy általában. Meg eleve az alapórajeles teszteket/méréseket mellőzük, ez nem kezdős topik tele amatőrökkel.

Továbbá X99-es rendszer Integrál XP SP3-al sokkal jobb is retrózni, tehát amiben anno tényleg remekelt a Nahalem, ott már van olcsó alternatíva amibe rakható 1 erősebb + 1 retrózós videókártya.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fücsök007
üzenetére

X3360 után az E5540/i7-920-tól nem voltam hanyattesve.
kb ua, csak van HT.
4 GHZ-et azért mindegyik tudta jó lapban.
Westmere EP Xeon X5680/5690 odacsapott, 4 GHZ ott kb. alap, 4,4 GHZ is megvolt léggel.#122813DarthSun:
Az i9 tuti fog még rajta dobni.
s775, s1366, s2011 - ebben a sorrendben mind hozott, házon belül az OC is elég sokat.
-
válasz
Fücsök007
üzenetére
Sztem sokkal gyorsabb az i7, ráadásul ez 1366. Azonos órajelen retró tesztekkel is sokkal gyorsabb, és ahhoz nem kell az SSE4.2.
920- as procim nincs, de az E5v3 jóval gyorsabb azonos órajelen, mint pld az E8500, utóbbi kb 4GHz- re tuningolva éri utol a Xeont. A 920 kb hasonlóan üt retró tesztekben. -
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
az i7 keresztbe lenyeli a 775öt
Ez ebben a formában csúsztatás mert a két konfigot a videókártya fogja vissza, tehát húzva mindkét proci elég erős, továbbá régebbi címeknél ahol nincs jelentősége az SSE4.2-nek vagy a HT-nek, ott jelentős előnye nincs a 920-as procinak azonos órajelen,
kb. 10-15%. A westmere már más tészta, de oda erősebb videókártya is ajánlott. -
-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Az szép, hogy még a 06 is lefutott
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
elég gyenge volt a radeon driverek minősége dx10 kártyák korszakában, semmi se hajtsa ki rendesen magát a drivert se.
a 8800/9800 kártyákkal sokkal jobb a helyzet, azok már szépen pörögnek egy athlon64 x2 társaságában is, és egy combosabb core2duo mellett teljesen ki is tudnak bontakozni.
-
-
-
laskr99
addikt
Skacok kérnék véleményt.
Hd3870
Jelenleg egy ilyen konfigba gondoltam a CF-et:
P5Q Premium
Q9500
4x2GB DDR2 800 Geil Ultra
TX850 corsair tápMost kaptam egy gépet kollégától:
X58 Gigabyte EX58-UD3R
I7-920
->valami ram mellé
Corsair tápMelyik lenne korhűbb, jobb? 775-öt gondoltam tuningolni, ugye a másikhoz kell cuccot beszerezni meg.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Igen, ezekhez újabbat nem érdemes használni.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Valami hasonlót igen, mondjuk azt még nem döntöttem el, hogy kap-e házat vagy nem (még egy AM2 illetve 478-as gépet is akarok építeni
). Driveres témát jó hogy felhoztad mert ezt nem nagyon tesztelgettem egyik agp-s kártyámnál sem, ezt holnap megnézem.
HD 4650-nél is érdemes lenne megnézni ezt a drivert ? Csak mert ott is ez a 12.3-as van fent.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Látom, hasonló gép összeügyködésén munkálkodsz, mint az enyém, de gyengébb cpuval és gpuval. A driver viszont, amit feltettél hozzá, túl új, és kb a chip teljesítményének negyedét elveszted vele, főleg ilyen processzor mellett. 9.12-vel próbálkozz inkább, az sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
FX-nel az volt elbaszcsizva, amit felig ezzel 4200-l ki is javitottak, hogy az egyik ALU modult kilottek
ez ugy lett volna igazan "jo", hogy 2 dekoder 2 FPU 1 ALU
ugyanis pont az volt a baj, hogy a 2 ALU-hoz csak 1 dekoder volt
igy meg hiaba volt 4-4,5 meg akar 5 GHz orajele is, sokat vart, es a 3GHz-s i5 is megette egyszalas kakaoban
FPU meg a K7 Athlon-nal is nagy ugras volt K6-hoz kepest, hogy az a resze is "rendesen" meg lett csinalva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
már csak elő kell túrnom valami socket a-s deszkát, kiváncsi leszek mit tud.
Kíváncsi vagyok rá, majd úgyis olyan játékokat keresek amikben van beépített bencselés.

, bitang sok eszköz, a külső HDD- kből tudtam volna leválasztani, vagy a hobbigépet bekapcsolni, de lusta vagyok, meg hát ráérek kivárni.

Zen kicsit jobban :
4.6 GHz- en ment, de az i9 meg fogja enni tízóraira, mivel 3.3GHz- en a 6870- el 74k- t hozott, és a 6870 már lassúbb retró tesztben, mint a 3870.