Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Szebb és jobb a kép, FH4-ben miután kipróbáltam nem akartam vissza menni natív 1080p-re mert nagyon szembetűnő volt a különbség és csúnya volt.
Őszinte leszek nem igazán érdekelnek annyira a játékok mint eddig, az a gamer korszakom eléggé lecsengőben van és ha úgy van akkor általában valami régebbi címmel nyomom, oda meg teljesen feleslegesnek tartok több százezres gépet.
Kedvem meg nem fog vissza jönni semmihez, egyszerűen már elengedtem.H-s lényegében még nekem is félkész, illetve a másik is mert abba még szeretnék venni egy 4790K-t.
Van fent 12K-ért sima 4790-es is, az sem egy olyan rossz vétel, K-s verzió sajnos 20k felett kapható.
Nekem legalább egy fél terrásra lenne szükségem ebbe az épülő gépbe, de szerintem elengedem, inkább veszek HDD-t. Én már meg nem mondom mennyiért vettem a fő gépben lévő 512GB és 1TB Nvme-ket, nem most volt de szerencsére még bírják (512-es azért kicsit már el van "használódva").
-
válasz
Yutani
üzenetére
Amúgy GCN 1.1 csak a TPU valamiért 2.0-nak írja.
SDI lett a megoldás, érdekes mód a legrégebbi driver ott Catalyst 12.8, manuálisan hiába raktam fel állandóan 10-es hibát dobott így viszont működik. Annyi, hogy magát a Catalyst-ot nekem kellett feltennem de működik.
A legújabbal is működik ami egy 2015-ös driver, az nem tudom hanyas Catalyst lehet.
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Kimásolom keresésből: A DSR leggyakrabban az NVIDIA Dynamic Super Resolution technológiáját jelenti, amely magasabb felbontásban rendereli a játékokat, majd a monitor natív felbontására skálázza vissza, ezzel jelentősen javítva a képminőséget és csökkentve az élsimítást.
Apránként eladtam, vagyis előtte váltottam ATX-ről ITX-re, egy darabig azt használtam csak 5700G-vel majd kis ideig a mostani 1060-nal. Látva a megnövekedett DDR4-es árakat kihasználtam a helyzetet és az egészet eladtam, így jutottam el 1150-hez. Úgy voltam vele felesleges nekem netezéshez egy ilyen gép, plusz már játszani is alig játszottam (most is vagy 1 hete nem nyúltam semmihez). Kiszolgál ez a 1150-es konfig is, bőven elég és nyilván olcsóbban is raktam össze.
Igen valahol 4770 környékén van, kicsivel van csak lemaradva.
Eredetileg ez a H97M-E volt a fő gépemben viszont váltottam egy Z97-A-ra. Ez a H-s most át került egy másik házba amiben ezt az XP+10 dolgot tervezem. Szóval lényegében most két 1150-es konfigom van.
Én 4770-et 10k-ért vettem a fentebb említett E3-1230 v3-at meg 6,5k-ért. Persze néztem Alin ebben az árban jobb ajánlatok vannak.
Nálam eddig egy 256-os NVMe illetve egy 120-as 2,5-es SSD van bent, erre mennek majd a rendszerek. Ahogy néztem ezekből se igen kell most venni mert elszállt az áruk.
-
válasz
KROK640
üzenetére
1080p-s monitorom van, nagyobb felbontáshoz használom kéne a DSR-t. Amikor még meg volt a Ryzen-es gépem akkor az RX 5700 XT-t is így használtam, 1080p-s monitoron toltam az FH4-et 4K-ban.
Xeon E3-1230 v3
ASUS H97M-E
4x4GB DDR3 (ez még úton van)
FSP Hyper M 600WAnnyit sikerült olvasnom még, hogy ezeknél az FE kártyáknál a 80 fok az normális, meg persze hogy a blower venti miatt van egy kis hangja.
-
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Ez is igaz, lényegében az összes ilyen Titan kártya gyűjtőinek számít. Nem gyűjtői szemmel nézve viszont nem ér kétszer annyit mint a 980 Ti, teljesítményben nem sok különbség van köztük, a plusz Vram ami jól jöhet új játékokban aztán ennyi (már persze amelyik elindul).
Na ezzel szemezgetek is egy ideje csak nem tudom mennyire jó ez a Founder Edition, már hűtés szempontjából.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Olyankor lehet menni mondjuk 10-re és meg is van oldva a probléma.
De ennyiből lehetne akár triple boot-ot is csinálni, XP+7+10, vagy 7 helyett Vista. Igazából nálam van most egy ilyen berögződés, hogy építek egy gépet ami XP alatt is és 10 alatt is használható 1 vga-val. A két kártyás megoldást már próbáltam fő gépemen de nem igen akart összejönni, azóta meg már el is engedtem. -
-
-
-
-
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Közben megnéztem, GTX 950 és 960-hoz van gyári XP driver, ha a többivel akarjuk használni akkor elvileg egy file-ba csak be kell írni a hiányzó device id-t és jó lesz. De PhilsComputerLab oldalán van fent módosított driver, ez kezeli az egész 9xx szériát.
-
-
-
Egy HD 7790-et hogyan tudnék működésre bírni XP alatt ? legújabb 14.4-es illetve régebbi driverekkel próbáltam de egyik se megy fel. Ha ráerőszakolom eszközkezelőből akkor meg végig Code 10-et dob. Windows 10 alatt megy gond nélkül, de XP alatt egyszerűen nem tudom működésre bírni. Régebbi kártyák mennek gond nélkül.
-
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Én iGPU-val már próbáltam 10 alatt, jól működik.
Régi 1440x900-as monitoromat amin csak vga csatlakozó van nem tudom rákötni a 1060-ra mert nincs olyan átalakítóm. Úgy csesztem ki vele, hogy rákötöttem magára az alaplapra és ugye az iGPU adta a képet, a beállításokban meg megadtam az adott játéknak hogy a 1060-at használja. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Van még egy megoldás: HD 7790 elsődlegesbe és erről megy ki mindig a kép. 10 alatt meg kiválasztom az adott alkalmazás melyik vga-t használja, ez esetben a GTX 1060-at. Ennek nyilván több hátránya is van (külön meg kell adni mindegyiknek plusz teljesítmény vesztés is van), de ha egyszer másképp nem lehet megoldani maradnom kell ennél.
Majd megnézem. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Én most ASUS Z97-A-n akartam összehozni egy Windows XP + 10 dual boot-ot GTX 1060 + HD 7790 társaságában de eddig sikertelenül. Amíg nincs bekapcsolva CSM addig gond nélkül van kép a második kártyán is, amint benyomom a HD 7790-en soha többé nem jön ki kép. Hiába állítgatom mire dobja ki (PEG elvileg a felső slot, PCIe meg az alsó) semmit nem segít, van hogy inkább vissza teszi Auto-ra.
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Pedig nincs semmi baj a PH-ra feltöltött képekkel, FF23 a saját képeit egy külső oldalra (Postimages) tölti fel és úgy illeszti be, ezért nem lehet nagyítani. Nézd meg az én képeimet, az összeset nagyítódik mivel közvetlen PH-ra töltöttem fel. Ha továbbra sem megy akkor ott valami egyedi probléma van, nálam gépen is és telefonon is működik gond nélkül.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Hát nem segített a lapon a bios újraírás, más baja van.
USB inicializálásnál ki fagy a gyászba.
-
-
-
-
-
-
Közben amúgy megjött ez a ketyere szóval végre neki tudok ugrani a 975X-es ASUS deszkának. Mondjuk először rá kell jönnöm hogyan is működik mert még kicsit kínai.
Leírást meg driver-t is megtaláltam már, legnagyobb problémám viszont hogy fő gépen nem tudom használni mert nincs párhuzamos port (LPT). 
-
-
Egyet találtam FB Marketplace-n ami elvileg egy 7700-as viszont nem 478-as lefogató van hozzá (plusz tiszta ilyen zöldes, gondolom nem jó helyen volt tárolva), akkor van egy Vaterán liciten 4CoreDual lappal ehhez sincs 478-as lefogató, illetve van itt HA-n egy 478-as félkonfig amihez megint 7700-as van. Ez kemény 3 darab amiből nekem egy jöhetne szóba.
Vagy lehet rossz helyen nézem, nem tudom én már megszoktam hogy mindent innen HA-ról veszek, vagy Vinted. -
-
-
-
Okés még csak 3 napja raktam fel hogy keresek CNPS7000-et de azóta egy üzit nem kaptam, hogy eladna bárki is.
De ugyanez volt 9500-zal is, abból is csak úgy lett kettő, hogy gyorsan lecsaptam rájuk nem pedig nekem írtak. eBay-ről több tízezrekért meg vegyen az akinek két anyja van, nem ér annyit az egész (mondjuk ott sem valami bő a választék). -
-
válasz
Pista0001
üzenetére
"A nagyja hiányosan, azzal a rögzítőszettel marad meg, amivel használták"
Ez mondjuk a modern hűtő hirdetésekre is igaz, többi kiegészítőt fogta kidobta vagy én nem tudom.
De ezt ugyan úgy el lehetne mondani mondjuk alaplapokról, dobozt meg a hozzá való tartozékokat ugye minek megtartani. 
-
Mindegyikből ki lehet fogni rossz darabot ez tény, viszont azért tuning nélkül ne legyen már kazán.
Nem tudom amúgy mennyit megy az én NW-m, sose néztem mivel nem volt hozzá megfelelő deszkám de most ugye van. Majd egyszer eljátszadozok vele, egyenlőre működjön a konfig amit össze rakok belőle.
-
-
-
-
válasz
czundermák
üzenetére
Gondolom ezek már régóta a tulajdonodban vannak, nálam a lapok többsége fél éve vagy "jobbik esetben" csak pár hónapja vannak nálam, ebből adódóan tárolva se voltak olyan sokat.
Meg hát mindig változik éppen melyikkel játszadozok. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Köszi szépen!
Nyilván esélytelen megmondani pontosan mikor épülhetett, memórián illetve a két optikati meghajtón 2004-es dátumot találtam, illetve prociból egy SL79L van bent. A másik érdekesség, hogy a bios verzió ami rajta van nem szerepel se hivatalos ASUS oldalon se TheRetroWeb-en.
-
-
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Nyugi sok cuccnál nálam is ez a helyzet, pár órát foglalkozok vele megunom aztán elteszem, ezért is válogatom meg mit veszek meg mert ennek így számomra nincs értelme.
Például az AM2-es AGP félkonfighoz se nyúltam azóta amióta jöttem ide panaszkodni egy elhajolt pin miatt.
4CoreDual CPU mérések meg nem lettek elfelejtve, már Januárban megcsináltam, de annyira elenyésző egy-egy teszt / játékban a telejesítménybeli különbség, hogy nem láttam értelmét megosztani.
-
-
Jelentem megérkezett a gép, elég jó allápotban van, házról hiányzik két díszítő elem illetve a plexit meg kell csinálni mert két helyen már nem fogja a csavar de ezeken kívül semmi baja. Gond nélkül postol, igaz OS alatt még nem próbáltam ki de szerintem ott sem lesz gond. Még egyszer köszönet FF23-nak hogy ide belinkelte!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Köszi.
Ezek az adatok mondjuk neten is szerepelnek.
Most a 800-as HT proci van benne, annak 1,475 - 1,55V-ot ír, valójában meg 1,6V környékén jár mindig.Amúgy sikerült feltornászni gyári értékekre, 190-195 körül kellett a memóriának adnom 2,7V-ot, de néha még így is elhasal. Majd megnézem rendes 400-as kittel mit produkál, illetve meddig megy.

-
-
Biosban 1,58 és 1,6V között váltakozik.
Ezt elég részletesen sikerült leírnod.
Másnem tényleg megnézem multiméterrel mit mutat. Vogons-on találtam egy kérdést, ott ugyanerre a 2.66-os procira panaszkodnak hogy 1,6V-on megy, csak egy másik lapban. Úgy néz ki, hogy akkor ez normális működés ?
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Igen vissza veszi mivel amúgy a chipset nem kezeli az ilyen 800-as procikat. Van pár lap amiben említve vannak ezek a támogatottsági listán (nyilván azokban is utólag kell húzni őket), de ennél az ASUS lapnál nem szerepel egy sem, ezért próbáltam ki.
Illetve se itt se pedig máshol nem láttam, hogy ebben a lapban bárki is kipróbálta volna. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Megcsináltam a bios frissítést de ugyanaz, mindkét procinál ugyan úgy ad 1,6V-ot, volt hogy felment 1,632-re is CPU-Z szerint. Mindegy, hogy auto vagy manual-on van semmit nem változtat a dolgon.
Ez így normális ? -
-
Intel 845E + 800-as NW P4

Szimplán kíváncsiságból raktam a lapba, nem tudtam hogy működni fog.
Az meg plusz "poén", hogy biosból nem is a legfrissebb van fent. Feljebb tornászni az órajelet még nem próbáltam. -
-
Ez majd csak akkor derül ki ha újra lesz írva, addig csak találgatás.
Ez jó lenne, csak sehova nem tudok eljutni, se bios se boot select semmi. Ennél a pontnál kifagy:
Ha nem nyomom a del-t akkor meg a logonál. Mindegy mit cserélek benne, ugyanez. Ha csak a cpu, ram illetve vga van benne és nincs rákötve se billentyű se semmi akkor is. Mondhatni "halott" a cucc. Tegnap csináltam egy gyári visszaállítást a bios-ban és azóta van ez a jelenség. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Van a lapnak egy olyan funkciója, hogy CrashFree BIOS 3 aminek a segítségével újraprogramozza a bios chipet DVD vagy USB-ről. Na hát ezt nekem nem sikerült triggerelnem szóval nem jutottam előrébb.
Rendletem egy komolyabb bios programozót aztán lesz ami lesz. -
-
-
-
-
válasz
3shae
üzenetére
Annyiba jó hír, hogy tudom semminek nincs baja, viszont nem úgy működik ahogy én szeretném.
Jobban illik hozzá, viszont ha a két X1950 Pro helyett bedobom a két HD 4890-et akkor nem igazán passzolnak, ezért volt bent mellettük az E8600-as. Külön konfigot nem fogok azoknak is építeni, főleg így hogy az egyik lehet meg fog dögleni, inkább cserélgetem ebben így a hardvereket.
Elképzelhető, mondjuk a cpu támogatottsági listán rajta sincs az E8600-as.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I3 9100f
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én mindenképp DDR3-ra akartam váltani, csak az irányt nem tudtam. Most már így utólag bele gondolva X79 vagy egy DDR3-as 1151-es lap jobb lett volna, de ez van.
A legújabbal is működik ami egy 2015-ös driver, az nem tudom hanyas Catalyst lehet.
Nálam eddig egy 256-os NVMe illetve egy 120-as 2,5-es SSD van bent, erre mennek majd a rendszerek. Ahogy néztem ezekből se igen kell most venni mert elszállt az áruk.
Ahogy néztem 980Ti-val is el lehet még játszogatni modernebb címekben, XP+10 dual boothoz tökéletes.