Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
T0mBd1gg3R
veterán
Látom a CRT topik elég döglött. El akarom adni a csúcskategóriás CRT-met (HP P1230 22" Diamondtron) és nem aprópénzért.
Szerintetek mit lehet elkérni érte? Érdemes lehet külföldi oldalakon próbálkozni? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Köszöm!
Sikerült kihoznom a maximumot a spéci számítógép Mobility Radeon 9550-éből, azt godolom ez így erősebb, mint a Ti4200-as gépem, tehát megérdemli inkább ő a HT-s procit. Ez az eredmény még a HT nélkülivel lett lemérve.
A 315-öt már nem bírta a ram, 305-nél már artifact-elt a 3DMark nature-ben.
Stock 297/210:
OC 450/300:
-
T0mBd1gg3R
veterán
Urak, régi verziós benchmarkokat, pl 3dMark2000, 2003 (a 2001 pont megvan) honnan lehet letölteni?
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Találtam Sata csatit jobbra a táp alatt az alaplapon. Kérdeésem, hogy ilyen régi gép és XP esetén ez bootlható? Tudok rá Windowst tenni? Akár egy Sata SSD-t is? 875 chipsetes, tehát akár dual channel 4GB ram is lehet (bár 32 bit miatt max 3 gigának van értelme)
Az AGP is gyors 8x bár csak az integrált mobiiity 9550 van rajta, amihez nem feltételen indokolt sem 1 gigánál több ram, sem az 1szálas P4 2.8-nál erősebb proci.Arra gondoltam a meglévő képalkotós rendszervinyóból csinálnék egy imaget, átraknám egy Satás SSD-re dualbootban egy XP SP3-mal ami meg retró játékos gép lenne egy halom letöltött offline játékkal.
Sajnos ez a 9550 nem feltétlen elegendő az 1600x1200-as kijelzőhöz, legalábbis amilyen játékok esetén már lenne értelme, ott a teljesítmény nem lenne elég hozzá. -
T0mBd1gg3R
veterán
Egy fórumtárs elküldte a megoldást privátban:
https://www.driverscape.com/download/ati-mobility-radeon-9550A dotNet meg innen megy épp fel:
https://www.youtube.com/watch?v=IG9EvCUf5Rs -
T0mBd1gg3R
veterán
Nem indul el, nem tudom miért. CMD felvillan és ennyi.
Ezekkel sem megy:
https://theretroweb.com/drivers?name=radeon&page=1&itemsPerPage=24 -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
A bios. Viszont XP telepítő lemezt betéve arról bootol, szóval szerintem egy másik HDD-re menne fel szűz XP. Csak kéne egy driver a 9550-nek. Amúgy ez a gép így kb egyenértékű a mostani retró gépemel.
A 9550 és a Ti4200 kb egyforma, mindkettő qrva gyenge 1600x1200-hoz.
Ugyan úgy P4 2.8 CPU (bár nem tudom hogy ebben is HT-s van-e)
Ebbben csak egy giga ram van de légnyegtelen, van még egy 1 gigás stick-em, Dual Channel itt még úgy tudom nincs.Azt tudom, hogy Win10 esetén simán lehet egy rendszert tovább pakolászni 4-5 alaplapon keresztül különböző procikhoz, de XP-s gépnél ha a másik gép vinyóját átraknám elindulna?
-
T0mBd1gg3R
veterán
A kezem közé keveredett egy különleges képalkotó berendezés.
Álló házikó, hordozó füllel, beépített kibe fordítható 15" 1600x1200 nagyon jó minőségű monitor, beépített hangszóró, beéítve a képalkotó berendezés cuccai.
P4 2.8, alaplapra integrált ATI Mobility Radeon 9550 128MB, 160GB pata HDD, ramot nem láttam mennyi, AGP nincs csak 2 PCI, az egyikben a gyártó saját interfész kártyája. Egy VGA kimenet van még.
Egy Embedded XP SP2 van rajta, szerintem japán teleítés angolra váltva, le van az egész tiltva, kioszk mód vagy minek hívják, se tálca, se start menü, se alt tab, se Ctrl+Alt+Del, se CTRL Shift Esc, csökkentett módra BSOD, nagy nehezen egyszer sikerült a megfelelő pillanatban nyomnom valamit és behoztam egy task managert ahonnan sikerült File managert, cmd-t, regeditet nyitni, láttam furcsaságokat, de nem bírtam kikapcsolni.
Pendriveról egy Heroes3-mat sierült elindítani. -
T0mBd1gg3R
veterán
Ti emlékeztek még az Eagle/EAGLES márkára? Került fel tegnap apróra ilyen néven egy TNT2 Pro, nekem is ilyen márkájú volt a TNT2 M64-em annak idején.
A hozzá adott telepítőlemezre ma is jól emlékszem:
Ezt találtam róla. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem így van egy x16 meg egy x4 vga-m.
Annyi, hogy az SSD-t nyugodtan áttehetném a chipset által adott ssd slotba, ahol nem a CPU 20 darab PCI-E lanejét használja, minimálisan lassab lenne, a második VGA meg közvetlen a CPU-ra csatlakozna. Csak ott nincs hűtőborda rögzítő csavar.
De vannak alaplapok, amiken van második PCI-E csati ami 4X és elég távol van az első PCI-E X16-tól. Olyan lapokhoz ez nem kell. Az én alaplapomon csak X1 slot van és 2-re az X16-tól, ez így nagyon ergya:
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem van egy hasonló, csak jobb. Ilyen. Igaz elgondolkodtam most az eladásán, de egy nagyon jó cucc egyébként.
Egyetlen baja, hogy PCI-E 3.0, pedig létezik 4-es is belőle, és azt hinné az ember, hogy csak vezeték, semmi több.
Én a következőre használtam asztali gépben:
- Fő videokártya a PCI-E X16 slotban, ezen fut a játék
- Egy második, gyengépp videokártya m.2 slotra kötve az átalakítóval. Ezen fut a Lossless Scaling Frame Generation. Már egy GTX960 is elég 1440p-n 144FPS-re duplázni, triplázni frame generation-nel a látszólagos FPS-t. Reakcióidőn természetesen nem javít, de a látványon igen.
Még egy spéci 12V 220W Dell tápot is beszereztem hozzá, hogy ne kelljen egy második bumszli ATX táppal szórakozni (de a fő gép tápegységéről PCI-E kábellel is tudtam hajtani).
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ilyen 2x2 gigás 800-as kitem volt 2008-2011 körül.
Ha bekapcsolod a sárkány szemei pirosan világítanak.
2019-ig meg is volt: link -
T0mBd1gg3R
veterán
Időközben kész GTX 900 szériát építgettem
Miután vettem egy GTX 960 4GB-ot 7 ezerért, majd egy Strix 980-at 15-ért, most vettem egy szintén Strix 980Ti-t 30-ért. Kicsit sokallom, de szerintem a sima 980 el fog menni közel ennyiért, a plusz 2 giga ram meg a kicsit gyorsabb gpu miatt megéri.
A gyári hűtésen felül van hozzá egy EK vízhűtés is, azzal mondjuk nem tudok mit kezdeni, de lehet eladható.
Szerencsére megvolt hozzá az utolsó csavarig minden, eléggé tartottam tőle a vízhűtés miatt. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Van most egy Dell Optiplex 7010 DT gépem, Low Profile, de ezt leszámítva normál mATX házikó 4 slottal, normál 24pin ATX csatis pici táp
Van benne egy 3570K, 4x8 ddr3, Quadro GPUTaláltam 2 ezerért egy MT méretű (majdnem ugyan az csak nem LowProfile) 3010 házat táppal együtt.
Egy a baj, hgoy ez a 3010 nem rendelkezik előlapi USB3-mal.
Viszont lehet bele tenni normál VGA-t ami viszont jelentősen olcsóbb.Vagy bármilyen más gépet, hiszen sztenderd mATX.
Nekem ez az Optiplex 790/990 és 3010/7010 széria külsőre az ultimate sleeper gépház.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Keresztanyám mondta hogy állítsam már be a régi laptopját az új One-os wifijére, mert cseréltek routert.
Az a közel 20 éves Asus laptop karcmentes állapotban van a saját táskájában, akku veszi a töltést!!!!
Egy ilyen kis szépség (itt egy picit más verziója van erősebb procival de itt van játékeredmény is), ezek a specifikációi, szerintem elég ergya, főleg a Vista alatt ami gyárilag rajta van:
Emlékszem valamelyik NFS-sel akartam játszani rajta annak idején és iszonyat sz*rul futott.
Amúgy van itthon egy Compaq 6710b laptopom nullás akksival és sokkal vastagabb és rosszabb állpotban és minőséggel, ebben T8100 proci van és 4GB ram. Lehet ezeket átpakolva, egy SSD-vel, még értelmes XP gépet lehetne varázsolni a szép Asusból?De a wifit már nem látta, valami újabb szabványú lehet a ONE-os router már csak újabb szabványokat tud (pedig van 2,4 és 5GHz csatornája is), vagy nem tudom.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogy én vagyok az egyetlen, aki hallott olyat, hogy a Core2-ben (775) még nincs CIA backdoor de az összes későbbi (1156-tól) már van?
Vagy ez az általános tudás része? Esetleg conteo? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Mi? hogy ki van nálad alakítva egy pult 2 monitorral és 7+8 darab pécével?
Van valami monitor switched?
Nekem van 3db 2560x1440 monitor az asztalomon:
- Balra 60Hz DP+HDMI+DVI
- középen 144Hz 2xHDMI+DP
- jobbra egy régi CCFL IPS csak DP-n tud 1440p-t de az kontakthibás, hdmi csak egyedi felbontással tud 1440p-t, 2xDVI ezt még nem próbáltam egyedi felbontással, 1 vga, még 1 kompozit bemenet is van rajta
- A mögöttem lévő asztalon a Diamondtron 2xVGAEhhez van a fő gépemen mindenféle kimenet
a kis gépemen csak 4xDP van (quadro, ráadásul miniDP)
a céges laptop dokkolóján 1xHDMI+2xDP
A Diamondtron volt régen a harmadik gagyibb 1440p helyén és azon néztem régebbi 4:3 sorozatokat pl Star Trek TNG, VOY, DS9
Most a P4+Ti4200 van rajtaNem tudom hogy és milyen átalakítókkal kéne bekötni hogy minden mindenről tudjon menni és teljes felbontáson. Azt tudom, hogy a középső monitort (144Hz Freesync) DP-n akarom hagyni.
Viszont hogy minden monitoron más gombok vannak máshol és máshogy kell inputot váltani, ráadásul maguktól váltanak inputot.
A kompozitra talán még egy konzolt is rá lehetne csatalkoztatni -
T0mBd1gg3R
veterán
Mármint az I7-870 kihasználhatóságában nyújt pluszt az az alaplap ehhez képest? Vagy ilyen korban már teljesen fölösleges OC-val szórakozni?
Illetve anyagi értékben. Persze ebben a korban már minden ahogy sikerül alapon megy, H55 2-5k, míg P55, I7-870, 3570K mind 4-10k szerencsétől függően. -
T0mBd1gg3R
veterán
Van egy H55 két ram slotos asrock lapban egy i7-870 procim.
Ebben nem lehet tuningolni.
Kaptam egy csereajánlatot, a h55 lapot meg a 3570K-mat odaadom és kapok cserébe egy rendes tuningos 4 ram slotos p55 lapot, amin ráadásul van pata is.
A 3570k amugy is egy dell gépben van, tuningolni nem lehet. Ebbe jobb lenne egy 4c/8t xeon 6-8 ezer körül.
Amugy a h55 lap ingyen volt, a 3570k meg 4+posta.Amugy ennyi ddr3 ramom van, nem tudom hogy kéne elosztani a 2 gép közt:
4x8 2x4 2x2 -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
38. 2005-ben érettségiztem és kezdtem a Műegyetemet.
A nagyszüleim támogattak, amennyire tudtak, meg kellett mellé diákmunkázni is.
Harmadévben ismertem meg a mostani feleségemet, 2008 nyarán nyitottunk egy pubot, ami 1 évet élt (a tulaj akitől béreltük szemet vetett rá) nem nagyon koncentráltam a sulira. Néha bementem, zh-kat megírtam, próbáltam vizsgázni, nem nagyon ment, passzívon is voltam már nem tudom mikor pontosan. Összesen 90 kreditem lett meg ott, amit 60-ba tudtam akkreditáltatni.
2008 februárban beadtam a Kandóra amit 2009 szeptemberben kezdtem, de minden első féléves tárgyam megvolt akkreditáció révén, így passzívval kezdtem, addig elmentem raktárosnak. 2009-től árvaságit is kaptam apám után, akit alig ismertem. Amíg egyetemre jártam hol a feleségem dolgozott, hol diákmunkáztam. A Kandót egyenesben el tudtam végezni, más volt ott a szemlélet, mint a BME-n na és a hozzáállásom is, sokkal felnőttebb voltam már akkor. 2012 nyáron kezdtem szakmai gyakorlaton, 2013 februárban még épp 25 évesen diplomáztam le, utolsó félévben szakdogával és szakmai gyakorlattal együtt 63 kreditet teljesítettem, de nem akartam még egy félévig elhúzni. Gyakorlatilag 5-kor keltem, buszozás Pestre, gyakorlat, amikor lehetett ott is tanultam, munka, délután és pénteken órák, ZH-k, szakdoga írás, projektmunka, tanulás, volt hogy hajnal 2-ig. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Beszélgettem erről a ChatGPT-vel, ezt mondta:
"A logika érthető, de az EU-nyugdíjrendszerek ezt nem engedik halmozni.
Az EU-s szociális koordinációs szabályok (883/2004/EK rendelet) szerint:
Az egyes országok szolgálati idejét összeadják (összeszámítják) jogosultsághoz.
De minden ország csak a saját időszakára arányosan fizet („pro rata temporis”).
Így a végeredmény nem halmozódik, hanem minden ország a 45 évből rá eső részt számolja, majd összeadják a résznyugdíjakat.
Tehát 3 ország × 15 év → nem 3×43% = 129%, hanem kb.
15/45 × 43% × 3 = 43% (ugyanannyi arányosan).
Összefoglalva:
Több országban dolgozni nem növeli az össz-nyugdíj arányát, csak megosztja a forrást." -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Szerintem én fiatalabb vagyok nálad, 40 alatt. Hát ahogy írtad te már a kétezres évek legelején is dolgoztál, én akkor még érettségiztem, egyetemre jártam. Sajnos nem akart menni gimis háttérrel a műegyetem, szakmai tárgyakból bukdácsoltam, 4 (!!!) év után untam meg és átmentem a Kandóra. Hamarabb kellett volna. 7 évembe telt a Bsc

2013 óta van bejelentett rendes állásom (2006-ban volt 2 hónapig előtte), előtte diákmunkát toltam elég sokat, de az nem számít bele az évekbe. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Na de akkor ezt úgy kell elképzelni, hogy heti 80 órát dolgoztál két állásban és mindkettőben be voltál jelentve, és így hamarabb elmehettél nyugdíjba? Csak példaképp ha 20 évet dolgozok 2 helyen 40-40 órában akkor már mehetek is nyugdíjba akkor is, ha nem vagyok 65 éves?
Tehát ha valakinek van 40 évesen 20 éve, és vállal még egy 8 órás állást akkor 50 évesen elmehet nyugdíjba?
Amúgy mivel a nyugdíjak csak a hivatalosan közzétett inflációt követik, az béremelkedéseket nem, az áremelkedéseket még annyira sem, azért annyira nem érdemes idejekorán nyugdíjbavonulni, bár ha mellette dolgozol akkor meg igen. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Ez mégis milyen munka, hogy így jössz-mész?
Amúgy a több országbók nyugdíj valóban játszhat. Pl Magyarországon 15 évvel már van 43%-od, míg 40 évvel is csak 80, és 43 év kell a 15 év után járó 43% duplájához.
Ha ez más országban is így van össze lehet szedni 3 országbó 45 év munkaviszonnyal 129%-ot
A németeknél úgy tudom 5, a franciáknál 10 évtől van valamilyen résznyugdíj. -
T0mBd1gg3R
veterán
Úgy látszik jó lesz a 4x8 GB DDR3 1600 CL11 ram amit 1200-as darabáron vettem.
TestMem5 futott vagy 8 órát hiba nélkül.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Ér valamit ez a SCSI kártya?
Nincs ilyen vinyóm, nem tudom letesztelni (kábel sem) de az XP-s P4-embe beszerelve szépen felismeri a rendszer.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
3850-em története:
Haldoklott a 9800SE kártyám, talán valahogy 2008 őszén bementem a Rufus-ba a Bercsényin (akkoriban a Műegyetemre jártam).
Na nem ez a mostani váróterem ügyfélhívóval jellegű modern üzlet volt, hanem az a rendes hagyományos számtechbolt sok mindennel a polcon.
Akkor és ott volt egy PCI-E HD3850 256MB kártyájuk 15 ezerért. Én abban a pillanatban ezt baromi olcsónak éreztem, nem tudom ez volt-e a piaci ár, vagy valami visszavitt javított kártya lehetett, vagy utolsó darab, vagy a 256 mega miatt nem keresték, mert volt ebből 512 is, sőt talán gigás is.
De én a 2-3 éves akkor 50 ezer körüli 9800SE-hez képest hipertérugrást éreztem 15-ért, olyan jó dealnek tűnt, kb mintha csak úgy találtam volna az utcán.
Igaz csak egy 1280x1024 -es 17" monitorom volt, de eszméletlen jókat játszottam vele, nagyon jól ment minden vele. Adtak hozzá valami Dirt játékot talán, csodálatosan futott rajta.
Ugyan ilyen volt:
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
Ja jó, hát ECC meg regiszteres ram mindig töredék áron ment.
Nekem is vannak 8 gigás 2666MHz-es DDR4 moduljaim, de mivel regiszteres nem megy még Optiplexben sem. Aprón 3 ezer alatt látni ilyet 8 gigás darabonként.
Supermicro-s lapban volt, ami az LGA2011 valamelyik permutációja. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Vicc. 2 éve vettem 8-ért 2x8 3600 cl19-et, a gyerek gépében rohangál az 1600AF mellett (szerintem max 3000-ren)
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
Ennyiért még soha nem láttam. Nagyon sokáig tartotta az 1000Ft/GB árat, mostanában kezdett lecsúszni, de még mindig nehezen találni 500 alatt gigáját, ennek meg 150.
És ugye a kicsik (először 2 majd 4 gigásak) mindig hamarabb olcsósodnak, 8 gigások meg mostanában kezdenek néha 3000 alatt lenni. -
T0mBd1gg3R
veterán
Nem tudom mennyire jó, de raktak ma föl jó áron 4 és 8 gigás ddr3 ramokat.
Úgy néz ki 1200 forintos darabáron behúztam 4db 8 gigás 1600 cl11-et.
A 3570K mellé az Optiplex 7010-be meg az I7-870 mellé is jó lesz egy-egy pár, mert most 2x4 meg 2x2 van mellettük.
Először csak 2x8 meg 2x4-et akartam, de így is csak egy ezressel volt több. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kár, hogy már a 980Ti is megfizethetetlen, a 980 még csakcsak, de ez a Titan X már csillagászati.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Átírtam, köszi, csak elírtam.
Amúgy egy igen g*ci termék volt. Ha PC-vel használtad direkt tönkrement 1 év után. Elkezdett nem működni a space, ő, o.
Gariztatáskor az Apple csak úgy cserélte ki, ha mondtam egy Apple gép sorozatszámot (ezen a házon volt szerencsére) és ha nem tudtam volna ilyet akkor gari bukta. Nem tudom már a másodikkal mi lett, nem hosszabbodott a gari a cserénél és lejárt nem emlékszem. Hibásan eladtam olcsón. -
T0mBd1gg3R
veterán
Megtaláltam Google Fotókon ezeket a 2011-es képeket:
Powermac G3 ház
Chieftec 350EB-101A
Giga G31M-S2C
2x2 DDR2 800 Geil Black Dragon Kit
Asszem Pentium E2200
HD3850, az első PCI-E kártyám
250+1TB hdd
Apple A1243 billentyűzetKár hogy nincs már meg

-
T0mBd1gg3R
veterán
Azt hiszem ChatGPT segítségével sikerült megtalálnom egy gyerekkori programot amit már régóta kerestem:
Link
-
T0mBd1gg3R
veterán
Láttam ma hardveraprón egy hirdetést, ami feloldott egy szunnyadó emléket bennem, talán még a 486-osom idejéből, Slot1-nél már nemigen volt ilyen szerintem. Ahogy megláttam egyből beugrott:
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Én vettem egy eredeti xboxot és puposak voltak a kondik. Volt rajta egy ismeretlen 20 éves feltörés, inkább eladtam valakinek akinek csak a gépház kellett (de még így is többért, mint amennyiért vettem)
Ps3 fat-et 20 euroért vettem optikahibásan, 8 játékkal, 2 gyári 1 utángyártott kontrollerrel, gyári de már nem szép dobozában. A játékok többért adtam el, ugyhogy ingyen volt. Kapott egy nagyobb vinyot (80 helyett 320 vagy 500 nem emlékszem) meg egy NoBD CFW-t, meg ujrapasztáztam. Mondjuk sokat nem játszottam vele, de megy. -
T0mBd1gg3R
veterán
Át akartam építeni a retró gépemet a 2003-2009 közötti gépházamba, hát sokkal sz*rabb állapotban van, mint gondoltam. Rozsdafoltok, horzsolások, házilag kifúrt szellőzőnyílások, minimum újra kéne fújni a fém részt.
Amiért felötlött bennem, mert az előlap szép egységes, megvan az összes takarólemez és a Geforce4 is visszakerülne az eredeti házba amiben volt.
Aztán rájöttem, hogy sosem szerettem ezt a házat, egy kábelrendezési rémálom volt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem volt elég a probléma megoldására. Terhelésre fagy.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Erre valaki?
Mondjuk ma kiderül, mert vissza lett forrasztva. Csak kérdés, hogy ennyi baja volt, vagy más is. -
T0mBd1gg3R
veterán
Off kérdésem lenne de szerintem tudjátok a választ.
Gtx 1650 tápárakörben egy darab 100nF kondi leesett.
Ez okozhat fagyást terhelés alatt, miközben alap win/netezés megy? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Látom neked is van ugyen ilyen P4PE-X/TE lapod.
Na most, hogy procit cseréltem, már látom hogy tudna ez még többet is

Fel sem tűnt, hogy ez Single channel és már a 865 chipset tudna dual channelt is (meg az nForce2 is tudott), ez a 845 a Single channellel meg az AGP 4X-szel, és a SATA hiányával olyan kis bénácska.
Pénztemető ez a retrózás, most már ne mcsak a fő gépemet akarom upgradelgetni hanem ezt is
Meg még van egy köztes 1155-ös is
-
T0mBd1gg3R
veterán
Bár autentikus, de idegesítően rohadt hangos ez a hdd. Sata nincs a lapon ssd-hez. Mit lehetne olcsón kezdeni ezzel?
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hoztam pár képet is:
Celeron 2000:
P4 2800 HT Northwood:
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Csak előjött az a 10 ezer feletti 3D Mark 2001 pontszám a Geforce4 Ti4200-ból.
Tegnap elhoztam FF23 fórumtárstól a Pentium4 2.8 HT procit egy elég szimpatikus hűtővel együtt (az enyémen már kötegelő tartotta a ventillátort).
Az OC mondjuk nekem nem nagyon ment egyelőre, talán a ramot is húzza az FSB-vel az meg nem osztható ebben a P4PE-X/TE alapban ha jól látom.
Azt írja a lap, a 800FSB és a hozzá szükséges DDR400 ram már OC-nak számít neki.
Még itt is volt egy fagyásom (mondjuk ezt jó lenne megfejteni mi a túró miatt), feltettem 200 -> 214 hogy 3GHz legyen ott már a boot közben megfagyott. Szóval a proci jó, de ez nem egy tuning lap, legalábbis 800FSB fölé nem. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hoztam még egy kis nosztalgiát.
Kéne egy ISO-t csinálni a Playdiscből, Daemon Tools van a gépen, de sem az, sem a gyári File Explorer nem tud ilyet XP-n.
A játék egyébként vajsimán fut.
A Daemon Tools egyébként része az early 2000s nosztalgiának
. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintetek mi illene ehhez a géphez?
Microsoft Intellimouse Optical
Vagy Logitech G400
-
T0mBd1gg3R
veterán
Megmutatom már a szörnyeteget (P4PE-X/TE, 2x1GB DDR1, Celeron 1700, Geforce4 Ti4200) és az igazi büszkeségemet, a HP P1230 monitoromat:
22" (20" látható terület) Diamondtron képcső
Pitch 0.24 mm
160Hz/140kHz/420MHz
2048x1536@85Hz
1600x1200@120Hz
1024x768 @160Hz
2 input, gombbal válthatóKicsit túlexponáltam, hogy legyen fény belelátni a gépbe.

-
T0mBd1gg3R
veterán
Talátam egy S3 Trio64V+ kártyát (a cég udvarára volt kib*szva egyrégi gépház, alaplap, kártyák ömlesztve, cpu, ram, hdd nélkül)
Ugyan ilyen lap mint ez:
Eleve nem nagy eresztés, se AGP, se SD ram, de a nagyobb baj, hogy a jobb alsó sarokban az a hűtőbordás erősítő ki van róla forrasztva, és a Bios chip is hiányzik, meg a nagyobb elkók, az elemtartó, meg az ODIN chip és a billentyűzet csati is
.A VGA pedig ugyan ilyen, csak hiányzik róla az a DIP tokos IC.
Gyakorlatilag ugyan ez, ebből ez a variáns:
Mi van, ha nincs rajta az a chip? El sem indul?Volt még pár apróság, ESS 1868 ISA hangkártya meg egy ISA modem kártya (érdekes módon feketére eloxált hátlappal), pár soros/párhuzamos és HDD/FDD kábel.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A múltkori 7-ért bemákolt 4 gigás 960-amat megtetézem egy 15-ért bemákolt, ráadásul Strix 980-nal.
Lehetne Ti, a 6 giga vram sokat számítana
Szerintem ez a 15 a reális ára, tekintve mennyiért mennek a 1060, RX470-480-570-580-ak, és akik 30 körül meg fölött árulják azok tévképzetesek. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Arra jutottam, lehet jobb, ha hagyom ezt a 3570K-s gépet inkább a következő felhasználásra:
- 4TB vinyó átrak, torrent, fájlszerver a hálón
- filmnézés a második monitoron (elég macerás játék közben ki kell alttabolni)
Erre viszont a P620 sok, az IGPU lehet kevés. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Pista0001
üzenetére
Na elkezdtem jobban megnézegetni még neten mielőtt megkérdezem sógornőmet:
Úgy látom hátlapi IO takarólemez cserélhető mindkettőben, power/led 6pin csati azonosnak néz ki, előlapi USB/jack is, venti csatik is, viszont a 7010-ben van 2db előlapi USB 3.0 ami nincs a 990-ben.
Ez eléggé elbizonytalanított. -
T0mBd1gg3R
veterán
Ja még valami. Lecsaptam ebből az átlátszó ventis Zalman CNPS 9500 Cu hűtőre, holnap hozom el:
Eredetileg a 478-as gépembe szántam, de rá kellett jönnöm, hegy ez olyan 775-ös hűtő amit sehogy nem fogok tudni arra átfaragni.
Vagy valamelyikőtöknek van rá esetleg ötelete?Ha más nem jó lesz a 1156-os gépembe, annak ugyanis ahogy a marketing hívja "Combo Cooler Option (C.C.O.)" Asrock alaplapja van, tehát 775 furatok is vannak rajta.
Elbánik ez egy I7-870-nel?
Tényleg, az sem lenne egy rossz XP gép. Nem hiszem hogy olyan sokkal lassabb a 3570K-nál retróra. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
A múltkor beszerzett Optiplex 7010-be lett egy 3570K a Celeron G530 helyett.
Ugye volt itt szó róla hogy brutálerős XP retrózós gépnek megéri egy moderneb gépet is összerakni, ami bár nem autentikus, de tartós, megbízható, nem olyan öreg, és lehet maxon futtatni a régi címeket.
Akkor azt beszéltük, hogy Haswell (Intel 4gen 1150) és Maxwell (Geforce 900 sorozat) az utolsó, amit az XP támogat, amihez van driver.
Bár nem 4gen csak 3, ez a 3570K egy elég erős gép szerintem XP-re, efölött csak a 4gen és a 3770 van.
Volt itthon egy LP Quadro P620 kártya (32 TMU), ami viszont már Pascal, a 1030-nál (24 TMU) erősebb, a 1050-nél (40 TMU) kicsit gyengébb, nevezzük 1040-nek
Ez egy tök jó kártya lenne, mert 4K youtube is szépen fut így a gépen, viszont sajnos úgy nézem ehhez sincs driver XP-hez.
Nyilván nem egy erőgép még a 9gen kártyáihoz képest, erősen elmarad a 960-970-980-980Ti-től, de a 950 csak másfélszer erősebb nála
Pont jó lenne bele a 960 4GB ami most a fő gépemben van ideiglenesen. Csak LP és nem fér bele.Lehet megkérdezem sógornőmet nem akar-e kisebb méretű gépet, van neki egy Optiplex 990 I5-2400-zal, ha csereszabatos a lap vagy ha nem de belemegy a 3570K akkor akár cserélhetünk is.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Michael Jacksonról elnevezett fórumtárs rakott ma föl egy 5x86-os komplett retró gépet.
Valaki tudná nekem identifikálni azt a házat amiben van?
Ugyanis nekem előlapra PONTOSAN ugyan ilyen volt a 486SX -> 486DX -> 333Celeron gépem házikója 95-től kb 2000-ig.
Viszont talán az egyik belső képen mintha feketének nézne ki a hátlap, na nekem az fehér volt. És ez a táp volt benne (ez még megvan
):
-
T0mBd1gg3R
veterán
Az létezik, hogy nekem '95-'98 körül (vélhetőleg '93 körüli Debrecen környéki beszerzés) pont ilyen billentyűzetem volt?
Szerk: Utána pedig ilyen:
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Közben a 16gb cserét javitottam 2017-re, rosszul emlékeztem.
5GB-osból Quadro P2200 járt nálam (melóban a nevemre került, majd később le kellett adnom egy performace desktopot a IT-ra és nem bírta ki, hogy ne csempésszem haza hétvégére egy benchmark erejéig)
3080-ból csak 12gb volt (4070 12gb is volt egy rövid ideig).
Ja a 11 is kimaradt
(2080ti) -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
2x512 DDR1-ről ugrottam 2x2GB ddr2-re a 4core dual lapban.
Aztán lett egy h61m lapom Celeron G530-cal meg 1x4gb ddr3-mal 2011 vége felé ha jól emlékszem.
2017-ben váltottam 2x8-ra meg 3470-re a gt amiatt
Szóval nekem kimaradt a 2 meg a 8 giga ram is.Vga meg hd3850 256 elromlott, használtam az IGP-t aztán lett egy HD7770 1GB.
Azóta járt nálam 2, 3, 4, 5!!, 6, 8, 12 és 16 gigás kártya is, egyedül a 10 gigás maradt ki. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
És hogy viszonyul a P4P800 a P4PE-X/TE laphoz? Nem akarom kinyírni Nincs szükség extra teljesítményre sem, csak korhűen.
Ha elérném a Barton szintjét, kihajtanám a Ti4200-at az már jó lenne.
Jelentősen költeni nem terveztem, korhű hűz, max ráfaragok egy Hyper 212 hűtőt (amúgy is lett már reszelgetve LGA1700-hoz) -
T0mBd1gg3R
veterán
Jaaj, megtaláltam, ilyen billentyűzetem volt a Bartonos géphez:
A pöcökkel lehetett görgetni (haverom röhögött, hogy cs*kló)
Alul meg volt kivágás, másolás, beillesztés, a nyilaknál meg APP (Alt+Tab) meg egy Close gomb ami Alt+F4-et nyomott és volt hogy sikerült NFSU-ban a cél előtt 10 méterrel megnyomnom.
Vagy 10 éve még láttam a padláson, de mivel már úgy lett elrakva hogy valami nem működött rajta úgy emlékszem ment padlásürítéskor a konténerbe.
Itt van egy cikk róla [link] -
T0mBd1gg3R
veterán
Ebbe a múltkor megkerült P4PE-X/TE alaplapba milyen P4 procit lenne érdemes venni?
Northwood vagy Prescott? HT vagy nem? 800FSB vagy lassabb?HT nélkül:
Willamette feltételezem nem, eleve csak 2GHz-ig van 256KB cache, 400 FSB-vel
Northwood 3GHz-ig 512KB cache-el, 400 és 533 FSB-vel, néhol A és B betűvel megjelöltek
Prescott 2,4-2,8GHz már SSE3 képesen 1MB cache, 533 FSB-velHT-val:
Northwood 3,4GHz-ig 512KB cache, 533 és 800 FSB
Prescott E megjelöléssel 2,8-3,4GHz-ig SSE3 1MB cache 800 FSB, itt van valami HT 550 nevű is
Melyik van értelmes áron és teljesítményben? Melyik van pariban a Bartonokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
OC 450/300:

)

P4 2800 HT Northwood:
Kéne egy ISO-t csinálni a Playdiscből, Daemon Tools van a gépen, de sem az, sem a gyári File Explorer nem tud ilyet XP-n.
.

.
Eredetileg a 478-as gépembe szántam, de rá kellett jönnöm, hegy ez olyan 775-ös hűtő amit sehogy nem fogok tudni arra átfaragni.