Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz DarthSun #124195 üzenetére

Az irigy kollégák, és mérgező munkahelyi légkör mindig plusz terhet ró az emberre :(

Különösen a 2000-es évek közepétől a 2010-es évek közepéig hihetetlen dolgokat engedtek meg maguknak a munkáltatók (pl ha táppénzre mentél, akkor hó elejéig visszamenőleg kijelentett a hátad mögött, semmilyen kérésed semmilyen szinten nem vette figyelembe, és még sorolhatnám... tényleg nagyon sokat tudnék). 

A csúcs mégis 2007-ben volt, amikor dolgoztam egy cégnél és pl a főnök azt megengedte magának, hogy munkaidőben nem is a munkakörünket csináltuk, aztán, majd fizetetlen túlórába megcsináltuk a munkakörünket. Szerződés szerint 16:30ig dolgoztam H-P. Nos egyszer sikerült lelépnem 17:00-kor, de egyébként teljesen rendszeres volt, hogy 18:30-19:00, de volt, hogy 20:00 vagy 20:30(!) is előfordult mire végre hazaindulhattam. 1-2 hónap után az is, hogy mikor hazaértem, gép benyom, és még 1-2 órát ráhúzok. Persze egyszer egy baleset miatt késtünk kollégámmal 15 percet reggel, és a szőnyeg szélére lettünk állítva, hogy hogy merészelünk késni??? (Alapból a munkahelyi légkör olyan volt, hogy a kanál megállt a levegőben)- Persze a kollégák is arra voltak trénelve, hogy mindenki mindenkit a háta mögött beköpjön, meg fúrjon, a rettegés miatt mindenki mindent elkövetett, hogyha bármit hibázott, az a másik hátán csattanjon.  
    Az már csak hab volt a tortán, hogy eleinte mindenféle kifogással lettem megkérve, hogy ugyan szombaton is menjek már be mert vis major, mert ez meg az... Aztán úgy 2 hónap után azt vettem észre, hogy már minden(!) szombaton bent vagyok, és elvárás is, hogy bent legyek! Sőt, egy idő után a két hetente vasárnap is. Egyszer egy vasárnap kint kellett állnunk 12 órát a tűző napon, a kollégám napszúrást kapott, és másnap velem ordibált, hogy hogy merészel a kollégám napszúrást kapni. zsinórban az volt a tizensokadik nap amúgy amit dolgoztunk ... 
    Ha pedig panaszkodtunk az volt a reakció, hogy ha nem tetszik el lehet menni, holnapra tíz másik akad a helyemre

Új hozzászólás Aktív témák