Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Ha én Xeont vennék szerintem két procisat vennék, alacsony magszám magas órajel kombóval. Mondjuk valami 4C8T de jó magas órajellel. De ugye azt kétszer. Esetleg az amit te vettél, szintén jó megoldás lehet, ha all core hackel tudja tartani az összes magon a 3.4GHZ-et.
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Xeon hobbigépbe a középutat választottam : E5 2640v3 8C/16T. 8 maggal 2 magon 3.1-3.2GHz turbó, 1 magon 3,4. XP 2C/2T fix 3.4 GHz. Relatíve közepes magszám, viszont megvan a 3GHz. Tuning van a kínai lapban, de ez a proci lockos(allcore turbót mellőztem), a feloldottak viszont kevesebb magosak. Nekem feelingesebb a legalább 8 mag. Hangulatos UW általános desktop, és a gép, bár az 560Ti helyett a karbantartott XFX maradt benne másodlagosnak, így Win11 alatt is mehet mindkét kártya, Radeon-NVidia driver megférnek együtt.
-
KROK640
nagyúr
Jól ismerem az I7-5775C-t, mai napig ritka, aranyáras, gyűjtői darab, és én is sajnálom, hogy nem terjedt el asztaliba, ugyanakkor amennyivel feljebb vitte akkor a CPU-k árát, nem is csodálom.
De ha a számozását nézed, akkor pont a helyén, mert a 4790K szintet kb 5780 (5775) kéne hozzon.I5-8259U és I5-8260U : Ez megint ékes bizonyítéka annak amit írtam, és demonstrálni akartam, hogy mobil fronton a számozás egy kalap szar. Elsőre a paraméterek alapján rendben lenne, de a 128MB L4 miatt ugye mégsem jó
-
Pista0001
addikt
A végszó végső soron logikus, a szüséges és elégséges alkatrészek kombinálásával a költséget alacsonyan lehet tartani, profitot lehet maximalizálni. Elvégre a "takarékos" és a kompakt" is árfelhajtó jelző.
A többihez: eljátszadoznék a témával, kéne pár proci hozzájuk való lap, teszbench és szabadidő.

-
válasz
Pista0001
üzenetére
A TDP-re gondolj ugy inkabb, mint tervezett hutesi igeny, illetve valamennyire meghatarozza az atlagfogyasztast. Tehat, ha fogsz ketto darab, azonos base es turbo orajelu, de eltero TDP-ju procit, akkor ha rendesen, a TDP-hez, meretezett hutesed van, az alacsonyabb TDP-vel rendelkezo hamarabb limitekbe fog utkozni, es vissza kell vennie az orajelet. Pl. laptokoknal jellemzo ez, hogy latszolag jo a proci a gepben, viszont annyira gyatra a hutes, hogy szerencsetlen CPU, a base clockot sem tudja tartani, ha nagyon megtekered. Ilyennel "szorakoznak", mostmar GPU-k eseten is, ahol az nVidia direkt tartomanyt specifikal TDP-re, es pont olyat lattam, hogy a 80W-re lefogott 4090-et megelozi, a 150W-ig elengedett 4080. Szervereknel elo szokott fordulni, hogy ahhoz a TDP-hez van meretezve a hutes a gpeben, amivel meg lett vasarolva, igy buntetlenul nem cserelgetheto benne a CPU.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
"... mint valami nagyon alacsony órajeles Xeon proci."
Mi a baj az alacsony órajeles Xeon procival?
Nekem egyelőre bevált, a turbo megoldja a megoldandót.Hogy összességében mennyit nyerek a fogyasztáson, az mondjuk jó kérdés, főleg mert a DFI lapom (már amennyiben a laptól függ a turbo) elég agresszívan pörgeti a procit. Jó lenne valós használatú tesztet csinálni valami szintén 3,2 GHz-ig turbozó (HWInfo szerint amúgy 3,33-ra emeli az órajelet az enyém), de magasabb alapórajelű (és természetesen TDP-jű) processzorral összevetve, mint az X3450. Több topikban is felmerült már, hogy az energiatakarékos processzorok mennyire azok a valóságban. Ha sok az alacsony terhelés, a "normál" proci is visszaveszi az alapórajel alá az órajelét, ha a nagy terhelés sok, a takarékos is turbozik, sokszor ugyanarra az órajelre...
-
válasz
KROK640
üzenetére
Lassan egyebkent, 10 eves a 128 MByte L4-cachet tartalmazo desktop i7-5775C is (sajnalom, hogy ebbol nem keszult ujabb eresztes es az L4 cache megmaradt a mobil szemgensben; beszelgettunk errol mar itt), ami 3.3GHz base clockkal es 3.7 GHz turbo clockkal meg tudja enni az i7-4790-et, aminek 3.6GHz a base es 4.0 GHz a turbo, mindezt teszi jelentosen huvosebben. Sott, elofordul, hogy a 4790K-t is elkapja.
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/compare.html?productIds=80807,88040,80806
Ah, kozbe latom, nem a 79U-t akartam, hanem a 60U-t, csak tul sok ARK volt nyitva egyszerre. Mert ugy konkretan "1" lett volna az elteres, marmint i5-8259U es i5-8260U es ezen ketto kozul, az 59U a nem kicsit jobb CPU. -
KROK640
nagyúr
Attól kezdve, hogy egy CPU háromnál több fontos változó határozta meg a teljesítményét (ÓRAJEL, cache, bus speed) az Intel rájött nagyon bölcsen, hogy egyszerűbb lesz számozni és szegmensekre osztani a CPUkat.
Már a C2D/Q érában elég jól elkülönültek ezek egymástól, az I kategóriában meg pláne.
Pl a 8300 hiába több, sosem várnám, hogy egy (I3) 7100 lenyomjon egy (I7) 6700K-t bármiben is, hiába ezutóbbinak alacsonyabb a számozása abszolút értékben. De a második szám a tieren belüli erő megmutatja, hogy az egyetl régebbi generáció ellenére is erősebb. Emiatt aztán az I akármennyi előtag sem volt feltétlenül fontos, a jártasabb user a számból tudta mihez van szerencséje, és az kb hány mag, hány szál lesz.
De jöhetnék a VGA-k számozásával is a Radeon családnál a 8000-es a GeForce családnál meg a GeF4/MX óta nagyon egyértelmű ez. pl egy GeF FX5200 nem fog lenyomni egy GeF4Ti 4600-at.
Vagy egy HD4890 értelemszerűen erősebb mint egy HD5570 (de még egy HD5750-től is), kb a HD6850-el egyenlő. (két gennel újabb és két osztállyal lentebb, sokáig ez azért eléggé kiszámítható egyensúly volt). Pedig az abszolút érték miatt nem erre következtetne az ember. (az ASUSnak volt a V szériában ilyen abszolút értékes számozása a V3400TNT és V3800TNT stb korszakban)."a 9szazas sorozat utan miert lett 10szaz, meg 15szaz, meg 20szaz." - simán egyszerűen csak kellett plusz egy számjegy a generáció jelöléséhez. Mondjuk egy GTX980 után nem lenne túl meggyőző a GTX080 vagy GTX180

"igy a 35W-s TDP-s 8259U huvosebb modellkent meg tudja enni a 45W TDP-s 7700HQ-t" - de azt még mindig nem értem, hogy a 8259U mitől gyorsabb vagy jobb mint a 8279U? Minden ugyanaz a 8259U és a 8279U esetében csak ezutóbbinak magasabb a base clockja 100MHZ-el és 300MHZ-el a turboja is.
Órajelek tekintetében pedig a 8259U a 770HQval van egy ligában, még a cache is ugyanannyi, csak fele bus speed van. Jó, nem tudom, hogy a 128 MByte eDRAM L4 cache mennyit számít, de nekem a sokkal nagyobb TDP csak azt sugallja, hogy t9bbet tud turbozni. (A VGAja viszont jóval gyengébb).
Én egyébként elhiszem neked, hogy úgy van, ahogy írod, mert nem egyszer tanújelét tetted már itt a topicban hozzáértésednek, de látod? Épp ez a baj, hogy én aki 25+ éve vagyok az asztali gépek világában, letolom a képem a mobil CPUkhoz, és csak lesek mint fácán a felezőn. NA, pont ez a baj, amit a jelek szerint tudtam is demonstrálni. -
Pikari
veterán
Az enyémben desktop proci volt. De nem emiatt volt szar. Hanem a fent említett zsanérok miatt, a fostalicska integrált radeon 7500 driverek miatt (csak a gyártóspecifikus driverekkel működött), az alultervezett fos akksi miatt, a gagyi hűtés miatt, ami zörgő hangot adott ki bizonyos rpm-eken, a kb 4 kilós súlya miatt, a rálépéstől meghaló tápegység miatt....
-
válasz
KROK640
üzenetére
Miert ne tudnal? Ahogy le van irva, adott tearen belul, ez konkretan tampont (tehat tudod, hogy az i3-8xxx mobil CPU-nal erosebb lesz, az i5-8xxx, ennel pedig az i7-8xxx majd az i9-8xxx). Soha, senki nem mondott olyat, hogy ez alapjan tudsz az elozo, vagy a kovetkezo generaciora kovetkeztetni. A videokartyaknal is ez van, lenyegeben a Radeon 7000/GeForce 2 ota es a korabbi CPU-k szamozasa is ezt koveti, mind a Core2 csaladnal, mind elotte a Pentium 4/D csaladnal. Jon az uj, ami 1 brand alatt lefedi az osszes kategoriat. Majd jon a megujabb, stb stb. Senkinek nem jut eszebe olyan, hogy a GeForce 6200 erosebb, mint a GeForce 5900Ultra, sott, az aktualis GPU-knal se jut senkinek az eszebe, hogy a GeForce RTX 4050 erosebb, mint az RTX 3090, egyertelmuen 30-as es 40-es szeria ez, nem veletlenul lesz ez harminszszaz es negyvenszaz. De mi nem ugy kepezzuk a szamokat, ezert itt nem ertheto, hogy a 9szazas sorozat utan miert lett 10szaz, meg 15szaz, meg 20szaz.
Egyebkent, mind a harom CPU-ban 4 mag, 8 szal van, sott, mind a harom 14nm technologiaval keszult, viszont a 2U-s proci pont egyel ujabb 14nm-es technologiaval. A ketto U-s CPU-ban brutalis meretu cache van (128 MByte eDRAM L4 cache), igy a 35W-s TDP-s 8259U huvosebb modellkent meg tudja enni a 45W TDP-s 7700HQ-t.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Szerencsere, ahogyan 20 sem, ugy ma sem asztali procik vannak a hordozhato gepekben. Ha valaki 20 eve hordozhato gepet vett, veheten olcson szart, amiben valamilyen Pentium 4 szarmazek volt. Ez lehetett akar a sima desktop CPU, akar az alulfeszelt, erosen TDP limites "Pentium 4 M", akar a szinten alulfeszelt, de nem annyira TDP limites "Mobile Pentium 4". Ha viszont valaki tudatosabb volt, akkor vette a "Pentium M"-et, ami tokeletes mobil CPU-ra evolvalodott a P3-as csaladbol. Szerencsere ma sem desktop kazanokat pakolnak a notikba, igy folosleges a desktop tarsaval osszehasonlitani.
-
KROK640
nagyúr
Itt az a baj, hogy a korábbi nevezéktan alapján egyáltalán nemtudsz következtetni a CPU erejére a másikhoz képest.
Első szám generáció, második azon belüli fő hely.
Ezen alapján a 7700HQ (pláne, hogy I7) biztos, hogy jobb kell legyen mint egy I5-8279U vagy egy I5-8259U.
Arra meg pláne nem számolnék, hogy a I5-8259U gyorsabb (ráadásul kettővel?) mint a I5-8279U. Sőt, még a speckókat nézve sem gondolnék erre. Olyannyira nem, hogy itt szerintem valami elírás van ...
Na meg a 7700HQnál dupla busz sebesség van. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Ott tudtad hogy mit kapsz ha ismerted mit tud az asztali proci" - pontosan, és ez volt a jó.
Persze ma már ultravékonynak kell lennie egy gépnek, így meg persze szarrá herélt CPU-t sem tudják megfelelően lehűteni, de azért behazudják az asztali nevezéktant.
Eddig az I alapján lehetett volna mondjuk laptopba M3, M5, M7 (mögötte egy szám) ... és akkor tudod, hogy totál másik ligára készülj. Persze így az asztaliról váltó mókusokat nem lehetett volna vele kábítani. De itt még az sincs mint az Athlon XP-s PR ratingos + -os időkben, hogy legalább a számnak ténylegesen kb köze volt hozzá, hogy ez most mi. Játékban az adott P4-et vagy néha többet is tudott (volt amiben meg kevesebbet). -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Nem mindig, nagyon régen asztali CPU volt bennük. Havernak az 1266MHZ-es Tualatinos PIII-as laptopjába rendes asztali CPU volt.
Igen, szerintem is tiszta szégyen. Az első kézzelfogható releváció az volt mikor soksok éve (2016 talán) Tibi haverom lehozta a laptopját. I7, GTX960 vagy 970M, 8GB RAM. Vele szemben az én asztalim : I3 4330, (már akkor csak) 8GB RAM, és GTX950. Összeversenyeztettük a két gépet, és nagy meglepire az I3-asom szarrá verte az ő konfigját minden játékban. Persze, mert 2C4T I7-es volt 2300MHZ-es órajellel (szóval még 1200MHZ hátrányban a CPUmhoz képest), és mobil VGA is gyenge volt mint a kivert fa...
jah, én azt hittem az U az ultra low teljesítményre utal eleve
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet, hogy ma már nincs akkora visszacsípés szál és mag tekintetében, de telenyomják E magokkal meg az E magnak is E magjával, mindent jó alacsony órajelen, aztán kb olyanok lesznek játékra mint valami nagyon alacsony órajeles Xeon proci.
-
jokeph
nagyúr
Tényszerűen, elméletgyártás nélkül:
Szorítkoztam a válaszomban az 1-7 gen laptop azaz mobile core i szériára, hogy ki-kivel van, a 8. gen és afeletti rész mint választóvonal lett felhozva (innentől érdeminek mondható a mobil CPU szegmens Intel vonalon), és igen, ha az ember elolvassa a speceket (én spec. olvasom ha választanom/ajánlanom kell) akkor egyértelmű hogy ki kivel van, de ez kérdés sem volt.
Másrészről, ha már "butaság" szóba került: 12/13 gen Intel mobile CPU-s lapost vennék ha vennék most (dVGA nélkülit), ez alatt semmit sem, mert egyszerűen nem érik meg legtöbb esetben.#107879arn: igen, de csak a saját osztályán belül, többnyire.
-
laci1128
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
GPU-knál nem tudom melyiknél kezdték ez a mobil verziós számozós trükköt.
Ahogyan látom már a legõsibb 3D-s laptop GPU-knál elkezdõdött és azóta is ez a gyakorlat, inkább 1-1 üdítõ kivételt lehet néha említeni, amikor van némi hasonlóság az azonos néven forgalmazott asztali változatok specifikációival.
- Geforce2 Go = GeForce 2 MX
- GeForce4 Go = GeForce 4 MX (a flagship kivétel, az GeForce 4 Ti 4200 származéknak néz ki)
- Mobility Radeon 9000 = Radeon 8500 LE
- Mobility Radeon 9700 = Radeon 9600 (de pl. Mobility 9800 az az asztali 9800 származéknak tûnik) -
válasz
jokeph
üzenetére
Ezert kell elmeletek gyartasa helyett, elolvasni a specifikaciot. A buta ember, vasarolja csak az i7-7700HQ procis gepeket, a kevesbe buta, az mar megveheti az i5-8279U-val szerelt gepet, a legokosabb, pedig megveheti az ezen kettonel gyorsabb, i5-8259U-val szerelt vasat. Ezek az eroviszonyok tokeletesen latszanak a speckot nezve: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/compare.html?productIds=135935,191070,97185
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
a zsanérok döglöttek meg azokban a gépekben. széttépték a műanyagot, meg a kijelzőt maguk körül.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Azt hiszem a P3-P4 volt az utolsó Intelnél aminél gyakori volt hogy ténylegesen asztali procit raktak a notiba és nem a mobil verziót. Ott tudtad hogy mit kapsz ha ismerted mit tud az asztali proci. Nekem az egyik P3 1.4s-em pont ilyen notiból van. Persze ezek nem voltak valami vékony gépek. GPU-knál nem tudom melyiknél kezdték ez a mobil verziós számozós trükköt. Notimban egyébként 4720HQ van az egy nyesett 4770T de így is kályha.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Ez mindig is ilyen volt.
CPU-nál az i7 csak akkor ér valamit, ha ott a száma mögött az MQ (1-5 gen Core i) vagy HQ (6-7 gen core i).
Ezek a valódi 4c/8t megoldások, a többi csak 2c/4t, az i7 is (tiszta szégyen).
Amelyik végén U van, az az ultra low fogyis, egyben a teljesítménye is ultra low.
8.gen (h) és felette már nincs ekkora visszacsípés, legalábbis mag/szál viszonylatban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"GTX 960M-el szerelt" "Jóval gyengébb igazából egy jobb 750ti-nek felel meg" - na pont eza bajom sokszor még a laptopos megoldásokkal. Hogy sokkal gyengébbek mint amit a nevük sugall, és igazából félrevezető. I7-ben is láttam már notiban 2C4T CPU-t ráadásul alig több mint 2GHZ-es órajellel.
Ezek így simán félrevezető elnevezések, még akkor is ha ott az M vagy az U a GPU/CPU nevében. -
Lassan haladok, XP V2SLI Glide/OGL megy, de az akció fő célja a D3D single+SLI. 3DM99 jelzi már a V2 API- t, de kitöltetlen tulajdonságokkal, így nem is indul, tippelem hogy ezt sikerül megoldanom.
3DM2000 singleV2 800x600- ban már fut (D3D) :
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És ezt is köszi. Újabb játékokhoz van korszerűbb gép, ezt afféle casual gaming gépnek szánom, elsősorban régebbi címekhez.
-
válasz
envagyok
üzenetére
File rendszer. A Kickstart után rögtön ezzel indít a leírás amit linkeltél.
You probably want to use the PFS3 file system
Ha nyomtál entert minden mező változtatás után akkor a másik amit kérdeztem az is jó lesz. A leírásban benne van az is a HDToolboxnál:
Change MaxTransfer to
0x1fe00(and press enter)Mekkora a CF kártád? Ha nagyobb CF-et használsz, akkor az scsi drivert is cserélni kell, ezért kérdezem.
Szóval ha követted a leírást, akkor nem érhet meglepetés. Annyi megjegyzés, hogy a classicWB-ben minden le van töltve, tehát nem kellett volna keresgélni. Elég lett volna azt feltelepíteni és az abban lévő cuccokkal particionálni/formázni a kártyát és úgy átmásolni. De ez már nem számít
-
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm.

SLI nem játszik, "sajnos" csak egy MXM slot van.
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Alapvetően mind használható teljes értékűen játékhoz is. SLI támogatás nem teljesen ugyan az mivel a kései kártyáknál már külön van quadro sli és gtx sli támogat lap. A quadro sli az jellemzően brand workstationoknél van.
Valamivel lassabbak lehetnek, legtöbbször ram órajelben. Rohadt nagy előnyük hogy többet találsz belőle éppen mit az asztaliakból tekintve nem voltak széthajtva és jobb minőségűek mint az átlag. -
válasz
czundermák
üzenetére
Én is úgy detektáltam hogy a 7900- ig nemsok különbség van a kártyák és drivereik között, mindegy hogy Quadro vagy GeForce. A QFX3500- át csak amiatt verte meg az XpertVision 7900GS, mert jóval nagyobb tuningot bír.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
7950GT : dögös kártya

-
válasz
envagyok
üzenetére
Gratulálok, most volt időm és gyorsan telepítettem classic-ot. Ha már nem kell, akkor nem vágom össze a felvételt
Arra ugye figyeltél, hogy particionálásnál a “MaxTransfer” át legyen írva? Ha jól emlékszem a mágikus szám: 0x0001FE00FFS vagy PFS lett a végén? WHDLoad-ról valamikor 2000 környékén hallottam. Ahogy nézem 1996-ban kezdték.
-
Pista0001
addikt
válasz
czundermák
üzenetére
Köszi neked és FoxiestFoxnak is. MasterDeeJay válaszára apellálok én is.
Ez esetben valóban újabb kártyáról lenne szó, GM206 chppel, konkrétan a Quadro M2200M-ről (GTX950 elvileg a GeForce pár). Core i5 4570S mellett használnám Win10-zel biztosan, később talán 11-gyel, meg dual boottal kerülhet mellé Win7 is, ha ez számít. A gép egy HP Prodesk 800 G1 USDT, asztali proci mellé so-dimm memória és MXM3.0A vga tehető, emellett van mini PCI-E 1X (wifinek elsősorban gondolom), MSATA, 1 2,5 hüvelykes HDD/SSD hely és egy slim SATA ODD hely (teli előlapom van, úgyhogy ez nálam nem játszik, caddy-ben lesz második hdd/ssd).
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Telejes egészében ugyan azok a 7xxx szériáig, mint a GeForce megfelelőjük.
Épp tegnap és ma tesztelgettem a meglévő kártya párjaim, még drivert sem kellett cserélni, csak egy újraindítás kellett az elsó boot után az XP-nek, hogy felismerje őket a GF6600GT után. A Quadro FX1400, 3450, 3500 tutira hozza azt, mint a Geforce megfelelőjük, az SLI egyetlen kattintással driverből megoldott, nincs semmi extra varázslat.

Quadroban viszont vannak elég érdekes jószágok, már ebben a korban is, az újabbakkal sajnos nincs tapasztalatom. MasterDeejay a Quadro Buddha, a többit biztosan el tudja mondani.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Pista0001
üzenetére
Hááát ha régiekről van szó, a 3D teljesítmény játékok alatt rosszabb lesz, illetve nem is érsz el annyi beállítást, mint Geforce-nál.
Ugyanakkor léteznek módosított Geforce driverek, melyek telepíthetők Quadrokra is, ekkor bukod a Quadro extrákat, de megkapod a Geforce sebességet és játékkompatibilitást.
Tudtommal az újakkal már nem kell drivert moddolni, persze lehet, de majd MasterDeejay elmeséli.
-
Pista0001
addikt
Quadro kártyákkal általában kell bármit is varázsolni játékhoz, vagy megy minden, mintha GeForce lenne? Vannak esetleg korszakos különbségek ezen a téren?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
X1950Pro < 7950 GT < X1950XT nagyjából 3-5% differenciával egyik jobb mint a másik. Legalábbis mikor még tele voltam kártyákkal anno, épp ezt a korszakot nyúztam a legtöbbet, mert épp tönkrement a HD6950-em, és ezeken még épp elment a Test Drive Unlimited 2.

Abban a játékban átlag 2 FPS-el hozott többet a 7950GT. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A felső kártyán pont olyan hűtés van mint a 7300GT-men volt.
-
envagyok
veterán
Ma összedobtam a WHDLoad-ot.
Egész jó kis trapdoor helyére tehető pcmcia foglalatot sikerült beszerezni, így egy mozdulattal kicehető a CF kártya.
Azért rendesen kellett olvasni a leírást, de nem volt vészes összerakni.
Azért biztos kell a memóriabővítő majd, de inkább turbókártya, mert még sok mindennel nem próbáltam de a demók ramért sírtak . Winuae alatt gyerekjáték volt megcsinálni a rendszert.
Egyébként ez a whdload mikor kezdődött korban?
Még az A1200-as használati idejében? -
Összemérhetőek?
X1950pro VS 7950GT
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jól dobáltad, de ménem pld műcsontot ?, az modernebben illusztrálná az itt látható idődilatációt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
96 aug 1 lenne, csak hülye angol date format.
Mindent egybevetve 1896-ban még csak a korai scsi-k voltak, ezen látszik, hogy már későbbi

-
KROK640
nagyúr
válasz
Fücsök007
üzenetére
"2006 pedig már végképp a 2 mag kora volt"
Így van, 2006-ban már a C2D-k is szépen terjedtek, de előtte a Pentium D-ket már 2005 őszén árultam. Ehhez képest sajátban végül csak 2009-ben ugrottam, egy magról rögtön négyre (amivel az egész baráti társaságban a legmenőbb voltam). -
válasz
Pista0001
üzenetére
Statisztikát nemtudok mondani, annyi hogy GTX770 fut a használósomban, ez jó lett sztem, ingyen kaptam, újszerű. Annyi problémám volt vele hogy a gyári matrica elkezdett felválni, de más matricákkal rögzítettem, szép rokokó kinézete lett.
MSI TwinFrozr : valószínű hogy jó a 760- as is belőle, 560Ti van nálam, az szépen megy. -
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Már vagy 10 éve vásárolták fel. Ugyanaz a tulaj, mint a Tom's hardveré. A dolgozók nagyja megy át az utóbbihoz. Volt PH! cikk is, abban ezt írták.
Más. Bár félretró talán inkább, de biztos vagyok benne, hogy van tapasztalat a topikban. A GTX 760-ok mennyire sikerültek jól? Mennyire jellemzőek hibás darabok? Elsősorban MSI TwinFrozr változat érdekel.
-
válasz
Fücsök007
üzenetére
A több pipe magasabb 3DMark pöttyöket hoz, a belső verseny Win98 alatt fut, oda plusszolna. 256MB- os is elég lenne, bár az 512- es mod működik, tehát az is jó. A 8- as sort is írja a moddolt driver, de azt még nem láttam hogy valakinek is sikerült volna 98 alá. 8600GTS- el próbálkoztam, de védelmi hiba a jutalom, persze kisebb teljesítményű, mint a 7900GS, de ha bebootolna, érdemes lehetett volna 8800GTS- t beszerezni, GTX is játszana, de abból már nagyon kevés működő maradt.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az időutazók nem tüntették el rendesen a nyomaikat

Tényleg profi kártya 96- ból. -
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem sok értelme lenne, elég kevés helyen éreznéd a dupla memória előnyét, ahol már kellene ott sokszor a GPU is kevés, ezért kellene SLI. (Frekiben pedig a tied is nagyon jó, és ugyanúgy 90nm-es node.)
Persze 8800GTS/GTX egymagában hozza ugyanazt mint a két kártya, vagy HD5770 jóval kisebb fogyasztással.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szintén hasonló a helyzet nálam a GUS Classic 2.4 itt az aprón, cserébe megszabadultam pár retro cucctól, mivel nem csak pénz hanem helyhiány is van, így örültem a részleges csere lehetőségnek.

Ezelőttig én sem hittem volna, hogy nekem is lesz, szóval együtt örülünk.
Nekem AMD K5 PR133-as mellett fog működni, egy nem mindennapi SCSI vezérlővel együtt, remélem.
[kép] -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Gratula a fogáshoz a mai árak mellett.
Nálam, ha jól emléxem :
- GUSMAX elsőre ingyenesen, a királyi Cambridge- ben melózó havertól - sokmindent kaptam tőle, de személyesen csak egyszer találkoztunk, mikor ide a ház elé fénypostával hozott sokmindent. - [link]Sima GUS . ingyen szintén
GUSPnP : itteni híres fórumtárstól asszem 3000 HuF volt anno.
-
-
Pikari
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Biztos ki lehet fogni 30-nál olcsóbban, ha tudatosan figyelsz, és tudatosan keresed, és várod. Mint ahogy mindent ki lehet olcsóbban fogni, ha elég türelmes vagy. Azonban az 5k az az aktuális piaci ára volt 5 éve. Ez azt jelenti, hogy arra gondoltam, hogy megveszem, aztán egyszerűen beírtam a keresőbe, rákattintottam, megvettem, és másnap hozta a postás.
-
-
Tothg86
aktív tag
Kicsit kevés a cuccom sajnos, szoval kompilkált. Úgy raktam össze, hogy egy működő p1 konfigban partícionáltam és formatáltam a cf kártyát, egy működő vinyóról. Majd átrakom a 386-ba a cf-et. De ott másik ide vezérlő van hozzá. Ott akad el, hogy a post a 386-ban hdd drive faillel megáll, nem jutok tovább. Lehet az is gond, hogy másik ide vezérlővel formatálom?
@Bile, ezt meg fogom próbálni, csak most nincs másik ide vezérlőm
-
válasz
Tothg86
üzenetére
a nem jön össze mit jelent? Hol akad el a dolog? Boot floppyról fdisk nem látja? Vagy el sem indul a gép ha beállítod? Vagy csak nem bootol?
Nekem van olyan P1 gépem ami konkrétan se kép se hang, bios sem, ha 4GB-nál nagyobb CF-et csatolok az IDE csatolóra.
Gondolom az esetedben MB-os méretekről van szó.
Pár 486 konfiggal próbáltam, érdekes ott még nem volt problémám.
Régebbi gépekben lehet XTIDE BIOS kiegészítésre lesz szükséged. -
-
Tothg86
aktív tag
Sziasztok
Egy 386-osba szeretnék cf kártyát tenni ide-cf adapterrel. Rendesen elakadtam. Úgy próbálkozom, hogy egy p1-ben autodetecttel meghatározom a hdd paramétereket, amit beírok a 386 biosba. Nem jön össze sehogy. Ami biztos: ide vezérlő jó, kártya jó, kártyaolvasó jó. Egy ötletem van: amikor beírom a 386-ba a hdd paramétereket, 1-2 mb-al minden kártya esetén más méret jön ki, mint a p1-ben. Ez lehet gond? Van esetleg más ötletetek? -
arn
félisten
-
Bile Demon
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
Érdekel egy analóg szkóp? Törődést igényel, de ha akarsz vele foglalkozni ingyen elviheted.
1ch, 10-20MHz sávszél.
Fél méter hosszú.
Zöld.
Tranzisztoros.
Lengyel gyártmány.25 éve vettem rádióamatőr ismerősömtől. Átkondiztam a nagyfesz részt. Hangfrekis erősítőket, rádió KF részt, kapcsolóüzemű tápot mértem vele. Nem volt semmi gondja.
Amikor eltettem, működött. (2007 környéke). Akkor vettem Tektronix DSO-t...Utoljára bekapcsoltam nemrég, hogy löjjek róla pár képet Vatera/Jófogásra, de nem adott képet. Eszembe jutott, hogy ugyanezt csinálta, amikor vettem, működött eltették, elhoztam, aztán nem látszott semmi, illetve csak valami zöld homály, annyira eltérítette a sugarat, hogy nem volt a képben. Aztán megjavult. Azt hiszem az Y pos offszet állító trimmer KH-zott.
-
Fücsök007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Bitcoin topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vagy 2 db X5687
Nekem egyelőre bevált, a turbo megoldja a megoldandót.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)