- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox #107195 üzenetére
Ezt jó hallani!
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #107179 üzenetére
Nekem van egy 2x-es, de nem IDE csatlakozós, hanem sony vezérlő kell hozzá. Az én vezérlőm kinyúlt kb 20 évvel ezelőtt, ezért kidobtam a szemétbe. Visszagondolva, ez nagy hiba volt, de akkoriban úgy gondoltam, hogy majd csak találok hozzá hangkártyát, amire rá tudom kötni. Hát olyan hangkártyát, amin sony csatlakozó van, azóta sem találtam.
-
válasz
envagyok #107196 üzenetére
Van LPT-s ZIP 100-as driveom (meg az eredeti kek), meg van ATAPI ZIP250-es driveom. Az LPT portos driveot hasznaltam a maga idejen DOS, Win9x es NT4 es 2k alatt (XP-t sose probaltam), illetve Linux alatt. Az ZIP250-es ATA drive az szabvany ATA cserelheto lemezes meghajtokent mukodott 98, XP, Win7, Win10, Mac OS es Mac OS X verziokkal is. Anno nagyon rovid ideig volt IDE csatlakozos ZIP100-om is, de az, mintha nem ATA device lett volna, es nem latszodna generic ATA cserelheto lemezes drivenak.
-
envagyok
veterán
Van valahol iomega zip kompatibilitási infó?
Melyik verziót melyik oprendszer és hogyan támogatja, ill. a párhuzamos portoshoz milyen tipusú port kell?
A párhuzamos pirtos megy xp, és modernebb rendszer alatt? -
válasz
zotyesz66 #107172 üzenetére
Jelentem, működik! Gyors bepattintottam az IBM-be.
Mondanám hogy tökre plug&play volt de ugye ez pont nem az
Beállítottam a kártyáján hogy milyen IRQ / DMA legyen, azt felszabadítottam BIOS-ban, Windows 95 tartalmazta a drive meghajtóprogramját, beállítottam ott is a szükséges paramétereket, és gyönyörűen működik, egy pillanat alatt olvassa be a lemezeket, és alacsony sebessége okán hangja is nulla.Egy dolog hiányzik már csak, pont olyan audiokábelem nincs, ami a meghajtót kötné össze a kártyával, de majd kerítek, vagy csinálok magamnak.
-
-
válasz
FoxiestFox #107191 üzenetére
O, en meg a ujsag CD mellekleteket is kivettem a papirbugyibol, mert a papirbugyi nem felel meg a CD lemezek tarolasara vonatkozo specifikacionak, ugyanis a szerint, se az aljahoz, se a tetejehez nem szabad, hogy hozzaerjen valami (most nem emlekszem mar pontosan, de gyari lemeznel az egyik oldalon, irott lemeznel a masik oldalon van tarolva az adat, ha jol emlekszem). Ez teljesul a gyari tokban, de nem teljesult pl a papirtokban. Ezert nekem a teljes gyujtemeny ilyen polcon volt tarolva (nemtalaltam jobb kepet, de ilyen 64-es tartobol volt vagy 13-14 darab).
-
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #107186 üzenetére
Osszefoglalo?
-
válasz
FoxiestFox #107188 üzenetére
O, ezt nem ertem. Nekem ugyonakkora volt a caddy, mint a gyari tok. Siman beraktam a cd tartoba.
-
-
válasz
FoxiestFox #107185 üzenetére
De a lemezt nem kell kivenni a caddybol! Pont ez volt a caddy lenyege, azzal hogy a lemezt nem erinted kezzel, nem pakolgatod ide-oda, a caddit sem nyitogatod, a lemez kb orok eletere bennemarad a tokjaban. Megvetted kb 5k-ert az irhato CD-R darabjat, majd hozzacsaptal egy ezresert egy caddyt, es soha tobbet nem kellett kivenni a "tokbol" a lemezt.
Szerk: Kivenni olyan, mintha ugy hasznalnad az USB-t-, hogy minden kihuzas/bedugas elott kikapcsolod a gepet, mint a hotplugot nem tamogato portoknal.
-
-
Szerintem a legjobb megoldás a slot-in beszippantós, nem pedig az hogy a cd-t tokból ki, caddybe be, caddyt meghajtóba be, majd visszafelé
De aláírom hogy érdekes és mókás ötlet, mondjuk én nem küldtem volna gyártásba, ha anno lett volna biztos elhagyom / összetöröm a caddyt véletlen vagy ilyesmi -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #107177 üzenetére
Ott a benchmark tabla, eleg reszletes, mindenre valaszt kapsz.
-
válasz
DarthSun #107182 üzenetére
Node, en a natur lemezt sose taroltam puceron. Marmint, azt bele kellett rakni a gyari tokjaba es a tokot folyamatosan nyitogatni. A caddyt ezzel szemben sose nyitogatod. En eldobtam a tokot, es csak a caddy lett berakva a CD tartoba, igy amikor kellett, egyszeruen beraktam "tokostul" a driveba. Nem kellett semmit nyitogatni, nem kellett a lemezt fogdosni, hanem meofogtam az "egyseget" a tartobol, es egyszeruen beraktam a driveba. Amikor kesobb eltunt a caddy es teszemazt "szorfoltem" a lemezek kozott, mindig figyelni kellett, hogy melyiket, melyik tokba kell visszarakni (merugye a ahogy a caddynel a caddyre, ugy a toknal a tokra volt rairva pl a szam), a tok nyitva legyen, stb stb.
-
-
válasz
FoxiestFox #107178 üzenetére
Az miert kenyelmetlen? A vilag legjobb megoldasa szerintem.
-
válasz
FoxiestFox #107178 üzenetére
A fenti említett 2 drive nálam caddys volt, csak nem jutott eszembe a neve, és a kazetta névvel helyettesítettem.
-
válasz
envagyok #107176 üzenetére
Vót nekem is 2 drive, 2 kazettával. Aztán annó akkoriban egy kollégám kérte, hogy adjam el neki. Mondom 1x- es sebesség, 150k/s...megvette.
Én ma már ha van is retró optika a gépben, mellé azért teszek kissé modernebbet is, ami viszi a CDRW, ill az újabb felületű CDR korongokat is. A kiírt mediakban vegyes összetétel, és ez a közvetlen xopásokat elkerüli.
A legjobb madness variáció, 486 alaplapi IDE vezérlővel a modern DVDRW drive(ok), a BDRW- t is próbáltam, de azt a modernizált sys drive sem kezelte jól, sajnos.
-
-
válasz
DarthSun #107175 üzenetére
Áh régen bújkál már bennem hogy legyen valami régebbi vas is ne csak a P3.
AT formátumban. Az első PC-m amin nagyon sokat játszottam, egy 486 volt, viszont a lassabb fajták közül, és akkor nem szerettem, mert én Duke Nukem 3D-zni szerettem volna, abban pedig nem tudott valami sok fps-t
Szóval lehet hogy jó lenne birtokolni egy combos 486-ost, P1-est, és megnézni, milyen érzés amikor tényleg olyan szoftverekkel kínálom csak meg, amikben elemében lehet a gép. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #107170 üzenetére
Imádom ezeket a CD-ket én is.
-
válasz
FoxiestFox #107173 üzenetére
Mondjuk lényegében ilyen célra felesleges külön konfigot építened. A modern CPUSpd ma már korrekten(nem rezidens) lassít/sebességet beállít szinte bármilyen konfigra. Pld a B450/R3800X még nincs is benne a specben, de simán be tudok lőni vele bármilyen retró sebességet, akár XT- t.
Ha már adott egy P2/3 gép azt nagyon finoman 486/386 sebességre lehet lőni, nagyon sok fokozatban, praktikusan.
Mielőtt +gépet építesz, próbáld ki. Nekem leesett az állam, mert a korábbi lassítók a rángatási effektus miatt használhatatlanok voltak. Szintúgy a modern SBEmu is brutál, a modern alaplapiak is rendesen szólnak retró DOS módban, a 16bites VSBHDA kiegészítéssel pedig már a 16bites Tyrian összes verziója is.Persze ha a modern fejlesztések ellen vagy, és mindent csakis a korabeli vas+driverekkel szeretnél megoldani, akkor tárgytalan.
Itt a topikban erre szakosodva csak én vagyok, de a fejlett nyugaton hatalmas a tábora, igény is nyilván van rá, épp amiatt fejlesztik ezeket. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #107173 üzenetére
95os socket5tel teszteltem (p120), egy kesoi p233mmx kb ketszer gyorsabb, epp ugyanolyan masodik generacios sb16tal (ct3910) - ott tobb dolog nem ment, de igazabol nem mentem utana, hogy a hangkartya miatt, vagy a proci tul gyors (az awe32 szepen passzol oda) - es jo kis gep a 94-95os erara.
-
Hmm akkor ez attól fog függeni, melyiket látok meg először aprón normális áron, gyors 486-ot, vagy lassú Pentiumot.
#107172zotyesz66: nem tudom, még nem dugtam össze, mert kábelem nincs hozzá, utána kell néznem, milyen fajta való hozzá, és kapni-e valahol. Kártyás, igen. Illetve gondolom a Mitsumi vezérlős hangkártyákkal is működik, ha működik.
Remélem működik mert nagyon kedvelem a megszokottól eltérő CD meghajtókat, főleg amikor kombinálva vannak valami mással, pl Floppy meghajtóval, vagy kártyaolvasóval, esetleg több lemezt fogadnak, stb -
zotyesz66
őstag
válasz
És működik is ez a drive? Gondolom, kártyás. Most már azért egyre több baj van ezekkel a régi drive-okkal.
-
arn
félisten
válasz
Akkor dx4+sbpro. Esetleg vmi p60/75, a p60at majd en is tesztelem, hogy mennyire is jo visszamenoleg. A ct2770 jo sb16, de 94tol van igazan csak tamogatva, es visszafele kompatibilitasa nem a legjobb.
-
90-94-ig kb. Korhűség nem fontos annyira.
Az egész ötlet igazából azért jött elő mert van az a P2 amit említettem régebben, az IBM:
Azt akartam DOS+Win95 gépnek, de az már "túl modern" erre a célra a 300-as P2-vel (elindul amúgy benne az 500-as Katmai is, kipróbáltam, bár nyíg, hogy nem ismeri pontosan a procit), szóval abba egy Voodoo Rush lenne ideális vagy ilyesmi...Ezzel párhuzamosan nemrég sikerült vennem egy ultra cuki CD meghajtót 93-ból:
Szóval ez a drive +P1 +CT2770 (94-ből) +fekvő ház = királyság, főleg hogy nem is veszítenék helyet, mert az egyik monitor alá elférne.
Ehhez kellene valami konfig.Darth - köszi, jó ötlet, hogy kerüljem a Dallast, főleg azt ami nincs socketben.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #107167 üzenetére
Semennyire… milyen evekbol akarsz jatekokat futtatni? Mennyire kell korhunek lennie?
-
válasz
FoxiestFox #107167 üzenetére
A leírt igényhez sima P1 proci+TX alaplap. VX is jó, csak ott a VRM- re kell figyelni, kapcsolós legyen, ne áteresztős, valamint ha Odin/Dallas van rajta, azt ne vedd meg, mert csak xopacs, legjobb ha sima gombelemes.
-
Gondolkodom egy Pentium 1 építésében, valami minimál megvalósításban, lapos fekvő ház, SB16, 1 db optika, valami S3 grafika és DOS / Win3.1.
Mennyire szükséges az MMX egy P1 konfigban?
3D gyorsítót nem tervezek ebbe a gépbe, a kései 486 érától P1 éra végéig kellene megfelelően játékokat futtatnia.
Illetve milyen lapot érdemes ehhez használni, milyen chipsetek jók?
-
A SteamDeckben, technikailag annak a vágott verziója van. Kevesebb zen2 mag kevesebb rdna2 cu-val, 180 Watt helyett 15 Watt, Windows megy rajta. De kétségtelen, ha azon megy, akkor az xboxon miért ne lehetne?
Mondjuk a SD is meglepő számomra, a 15 Watt korláttal is meghazudtolja önmagát. Abszolút vállalható monitorra kötve is.
És felébe, harmadába kerül egy legolcsóbb gamer notebooknak. -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #107162 üzenetére
Persze. Azért lenne érdemes elindulni ebbe az irányba. persze az is lehet, hogy ez valamiféle tartalék terv arra vonatkozólag, ha a jelenlegi irány kifullad valamiért.
Mindenesetre sokan jobban jártak volna, ha ezeket az E meg P magos csodákat is meghagyták volna jól hangzó tanulmánynak. -
válasz
KROK640 #107157 üzenetére
Látod, még mobilra is befért. Csak akarni kell. Ott volt egy tokban egy rendes kb. GTX 980 teljesítményének megfelelő GPU, 4GB HBM és a CPU is. Az egész 100W-ban. AMD oldalon a 7600 vagy Intel oldalon a 13400 befér 65W-ba, ha jól emlékszek. Kicsit optimalizálva (nem tökig húzva) beérnék kicsit kevsebbel és maradna elég power, ha 125W-ig nyújtózkodnának. Ennyit a mai socketek simán tudnak. Simán lehetne olyan IGP-t mellé rakni ami kiváltaná a teljes alsó kategóriát.
Valahogy úgy, ahogy MasterDeeJay is írta. Csak akarni kellene és a HBM-met csomagolva mellé még jobb lehetne a sebesség/fogyasztás mutató. Az Apple is ezt az utat követte és látszik, hogy el lehet találni a megfelelő egyensúlyt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #107158 üzenetére
Az Iris Xe ismert előttem is. (Az is mehetne asztaliba is)
"de alaplapra passzív hűtővel el tudtam volna képzelni akár sideport rammal ami régen a 890G chipsetes AMD-ken volt." - valamikor régen erre is volt példa, emlékszem olyan lapra amin 16MB VRammal ellátott TNT1-es kártya került, ami teljes értékű volt, meg olyan lapra is, amin GeForce 2 volt hasonlóan."Milyen jó lenne egy low end lap akár pcie nélkül de mondjuk RTX3050 integrálva meg valami i3-assal olcsón fullhd medium játékgépnek." - ez tetszik, de csak akkor ha a CPU és a VGA (PCI-E legyen) is cserélhető, mert különben csak a bővíthetőségét veszítené el, egy már ebben a pillanatban is elavult konfig.
-
Francia91
veterán
válasz
envagyok #106678 üzenetére
Megcsináltam, ugyanaz a helyzet... Összerakom, táp főkapcsolóját felkapcsolom, fírelé levág... Oké, kértem másik biztosan jó tápot kölcsön, azzal is ugyanez a helyzet, táp főkapcsoló felkapcsolására levág a fírelé... Egyelőre szüneteltetem a dolgot, gyűjtök hozzá energiát, és egyszer megint elölről nekikezdek....
-
jokeph
nagyúr
-
válasz
KROK640 #107157 üzenetére
Esetleg ott az Iris Xe ami a proci mellé volt szórva notiknál. Az sem lett asztaliban. (azaz lehet volt minigépként)
Kártyákba meg kínában sokféle verzióban kijött. Bár állítólag van valami limitáció hogy csak adott lapokkal megy és procikkal de nálam uefi képes lapokban működött igaz biosban nem adott képet csak windows alatt. (ó a franc ryzenes gépbe nem próbáltam bele legutóbb pedig volt nálam egy 8600G de szinte biztos hogy abban is működött volna)
Azt sajnálom hogy nem lett elterjedt mert szerintem best buy lett volna mint ultra low cost videó kártya.
Asztali CPU mellé ugyan nem biztos hogy beférne a tokba de alaplapra passzív hűtővel el tudtam volna képzelni akár sideport rammal ami régen a 890G chipsetes AMD-ken volt.
Mert az oké hogy ryzeneknek jó az IGPjük (bár még mindíg nem eléggé) de jobban örülnék egy lapra integrált nagyobb GPU-nak (25-30w körül) vagy AMD adhatna ki olcsó procit de jó GPU-val szerelve amit nyilván nem fog mert azt venné mindenki. Legutóbb amit összeraktam 8600G-s ryzen azt mondon nem annyira rossz de még mindíg nem az igazi.
Milyen jó lenne egy low end lap akár pcie nélkül de mondjuk RTX3050 integrálva meg valami i3-assal olcsón fullhd medium játékgépnek. -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #107156 üzenetére
Igen, erre én is emlékszem, hogy a chipletes design mellett jöttek ilyen ötletekkel, hogy majd GPU meg RAM kerül mellé. Aztán a gyakorlat megmutatta, hogy érdemesebb másfelé fordulni (plusz magok, 3D cache)
i7-8809G elsőre egyszerű 4C8T 3100/4200MHZ 8MB cache Kabylakenek tűnik. De az ark is azt írja, hogy "Processor with Radeon™ RX Vega M GH graphics". Aztán van benne Intel® HD Graphics 630 és egy (itt a lényeg) : Radeon™ RX Vega M GH Graphics
2018 Q1, így már legalább sejtem, hogy miért nem hallottam erről a CPU-ról. -
válasz
KROK640 #107154 üzenetére
Mert drága volt gyártani az interposerrel. Inkább kísérleti szériának lehet tekinteni, kellett neki még idő, hogy kiforrja magát. Az AMD bátrabban vágott bele, de valahogy ők is elakadtak vele úgy érzem. Meg van a maga problémája és az ára.
Amikor jött az első chipletes design, akkor azt vizionálták, hogy a központi vezérlő mellé szabadon lehet majd GPU, RAM és CPU chipleteket rakni. Aztán az olcsó gyárthatóság miatt a rendes IGP-s modellek mindig áttervezésre kerültek, nagyobb RAM helyett 3D cache jött... Pedig egy i7-8809G szerű proci igencsak érdekes lenne, persze rendes támogatással.
-
válasz
KROK640 #107154 üzenetére
Volt/Van. A mobil prociknal debutalt ez a feature, nem tudom, hogy miert nem keszult belole tobb desktop varians. Kb ugyonannyiert arultak a boltban az 5775C-t anno, mint amennyibe az azelotti generacios 4790 kerult (nem lett volna ertelme nem az 5. generaciora epiteni a gepet). Egyebkent, az Apple kb 2014 ota pakolt eDRAM-os CPU-kat a notebookjaiba. A 8. generacios i5-os 2018-as MBP-mbe is eDRAM-os CPU van (8259U).
-
-
Ha valami gumi szeru felulet ragadossa valt, akkor mivel szedjem le ezt a ragados reteget rola? Foltbenzin? Sebbenzin? Denaturalt szesz? Izopropil? Gyogyszertari nagy tisztasagu alkohol? Nem retro, de a 7-8 eves Qi toltom gumifelulete kezd vallalhatatlanna valni.
-
válasz
envagyok #107127 üzenetére
Attól függ mit akarsz vele csinálni. Ha csak játszani, akkor a minimum FAST RAM kártya. A 8MB-os már bőven elég játszogatni a legtöbb dologhoz. Egy PiStorm-mal már komolyabb appok is jól futnak és még mindig bőven nem dupláztad meg a gép értékét. A határ meg a csillagos ég, PPC, PCI átépítés, Voodoo... Csak ugye ez meg már kinek és minek kell.
PC-re lefordítva:
P4-ből egy 2.4-es Northwood elég a korszak legtöbb játékára. Egy HT-s késői darabbal 2.8-3GHz-en, frissebb deszkával, SSD-vel még jobb lesz az élmény. Ha meg nem számít semmi ott az EE, de igazán nem nyersz már vele annyit amennyivel többe kerül. Persze elmondhatod, hogy kimaxoltad
Mondjuk itt már lehet keresni egy PPC-s Mac minit és AROS-t tolni rá.
-
válasz
cbmfan #107131 üzenetére
Ez Pentium M, nem P4. A tolto az gyari, vagy utangyartott? Hany wattos? Akku van benne? Rengeteg notebooknal (maiakra is igaz), a tolto egymagaban nem eleg arra, hogy a gep minden reszegysegenek tudjon kakaot adni, igy ha nincs akku a gepben, sokszor leveszi a CPU orajelet.
-
cbmfan
senior tag
adott egy HP noti Bainas P4 1.4 GHz procival, amiből hiányzott HDD. XP telepítés után nem akarja emelni órajelet, csak 600 MHz-en megy. kellene valami driver, vagy HP saját programja hozzá? notikkal sosem foglalkoztam.
-
Pikari
veterán
Az intel számára a gyártás presztizs kérdés. Ha leválasztás, akkor sok olyan dolgot választottak le, majd adtak el teljesen az évek során, aminek nagy részét később komolyan megbántak: XSCALE eladása / SSD technológia és SSD nand chip gyárak eladása / telekommunikációs részleg eladása. Nyilván sok problémával szembesültek mindegyik területen, de ezek nagyrésze erős öntökönszúrásnak néz ki.
-
-
-
arn
félisten
Az intelnel mar komoly gondok vannak, reg le kellett volna valasztani a gyartast a tervezesrol, mert jelenleg egymast gyengitik. Bergyartokent mas cuccait is gyartaniuk kellene, es a csucstermekekiket a tmscnel gyartatni. Minel lejjebb csusznak, annal kevesebb mozgasteruk lesz. Ha a nagyobb oemek raunnak erre a toketlenkedesre, akkor lesznek nyakig a szarban.
-
arn
félisten
válasz
frescho #107120 üzenetére
A gyartastechnologia nem tud ezzel lepest tartani - foleg akkor az intel kezeben osszpontosult minden, most meg elvesztettek a fonalat, es mar az se mukodik, hogy folyamatosan a fogyasztast nyomjak fel (amibol most botrany is van, hogy degradalodnak a procik). En az okos designokat varom, amikor epeszu keretek kozott csinalnak hatekony hweket, egy asztali gep nalam ferjen bele 300 wattba, es a laptop 50be.
-
válasz
Fücsök007 #107118 üzenetére
Ez aztán tényleg parádés eredmény.
Kb. 2 évente jön egy új generáció és büszkék a 15% körüli sebesség növekedésre. 93 tavaszán 60MHz-es Pentium, 2 évvel később 120-as. Kevesebb, mint 2 év kellett a 200MMX-hez. Ez egy családon belül, de még két év és PIII 500MHz is létezett. Ha IPC-ben nem is volt baromi nagy ugrás, de a sebességet szinte duplázták 2 évente.
A 9700 egyelőre elketyek a 3060 mellett. Kártya váltásnál majd lehet procit is cserélni, de az MS által kikényszerített váltáson kívül más egyelőre nem indokolja a leváltását.
RollandCG: Úgy bizony. WHD sok dologra képes.
-
RollandCG
csendes tag
Lehet, azaz Amigán mindent is lehet :-)
Erre van a http://whdload.de
Ahogy a programozó haverom mondaná, ha valami nincs Amigán akkor nem sírni kell hanem meg kell írni.
És így született meg 2014-ben az Amiga Guru vinyós változata, ez volt az utolsó Amigás fejlesztésem. -
Fücsök007
őstag
válasz
frescho #107112 üzenetére
Zen 5-ről már van rengeteg infó, de csak a példa kedvéért a mostani csúcs Zen 4 procik már elverik a 5800X3D procit úgy, hogy először még többnyire kikaptak tőle. Zen 6 jövő hónapban lesz véglegesítve a tervezőasztalon, 2 év alatt már itt lesz. Egyébként Intel részéről pl. i9-10900K nem képes még húzva sem kihajtani RTX 4090-et 4K-ban, FHD-ban meg pláne nem, pedig tuning ramokkal van benne erő.
-
-
válasz
Yutani #107095 üzenetére
Mindegy. Feszültség, hőmérséklet, kapacitás érték ESR. Ezeket nézd meg, a méret csak akkor számít ha nem férne be.
Fücsök007: Jelenleg még a Zen5 sincs piacon. A Zen 6, 7 cirka 2-4 év. Az olyan messze van, hogy majd elhiszem ha ott leszünk és tényleg. Az intelné ez kb. a 15-16. generáció lesz, tehát a 9-től 6-7 gen. kell amíg elavulttá vált. A régi időben ez 2 generáció és 2-3 év volt, nem 8-10.
envagyok: Igen, erősen lutri, az A1200-ban a kondik megsemmisítik a gépet. A fórumon is találkoztam olyannal aki tagadja, de már raktam félre alkatrész bányának egy komplett gépet ami menthetetlenné vált. Költségre nem sok amíg nem szivárognak, inkább csak pepecs meló.
-
válasz
envagyok #107110 üzenetére
Dobozost. Szerintem, soha nem vettem sajat celra talcas procit. Valaki itt happy is volt, amikor elosztogattam a cpu dobozaimat
.
Szek: kozbe eszembejutott, hogy de, ha nem volt mas. A 3.0 GHz-s P4 az muanyag tokban erkezett csak (olyan tokba, ami a CPU dobozokban is volt).
-
czundermák
aktív tag
válasz
Yutani #107095 üzenetére
A szabvány méretek változtak idővel, ez retrónál főleg szembeötlő.
A lábak távolsága sem feltétlenül azonos már, egy adott kapacitáson belül.
Többek közt azon is múlhat, hogy LowESR a kondi, vagy sem. Így, ha az értékek azonosak, és biztosan LowESR kerül a LowESR helyére, nyugodtan cserélheted.Esetleg, ha nincs értékre azonos típusod teszem azt 16V-os kondiból, mehet bele a nagyobb feszültség tűrésű, azonos kapacitás értékű, viszont annak bizonyosan nagyobb lesz a mérete is fizikailag.
A LowESR kondik helyére mindenképp LowESR-t kell raknod, erre kell főképp figyelni. -
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #107102 üzenetére
Nálam is i5 (4570) és 16 giga (4×4) van benne, a vga meg 4 gigás 1050Ti. Amolyan netezős, másodlagos játszós a nappaliban. Tovább nem tervezem fejleszteni, esetleg SSD-t kap egyszer, bár olyan durva hátránynak nem élem meg a HDD-t. Van egy másik is i5 4570S-sel, 8 giga ram-mal, az még MXM modulra vár. Az már inkább lesz retro célú játékos gép.
-
envagyok
veterán
Amiga 1200-at tényleg annyire veszélyes újrankondizatlanul hagyni?
Kb mekkora ktg megcsinálni? -
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #107094 üzenetére
Lynnfield-nél húzódik nekem a határ. A Haswell tényleg félretro, van egy feljavított tartalék gépem (eredetileg Pentium G3258 volt benne, majd I3 4170 most meg valami I5 van benne) 4GB RAMról 16GBra feljavítva, GTX960 2GB (de van hozzá egy RX570 8GB is) 120GB SSD, 1TB HDD, Win7. ha nem lenne őrült ára, akkor idővel raknék bele egy I7 4770K-t, ugyanis Z-s lap van alatta. Tulajdonképp remek Haswell csúcs lenne.
Igazából nem nagyon használom, utoljára kb tavaly ilyenkor volt bekapcsolva. Amiken azon játszanék azok mennek a napi modern konfigomon is.
Nekem a Haswell-el erős kötődésem van, egyrészt kb megjelenése óta volt egy I3 4330-am, 2021-ig napira, másrészt elég sok Haswelles gépet szereltem.
Szerintem ezért sem adtam el mikor még Pentium G3258 volt benne, na meg azért mert nem kaptam volna érte annyit amennyit ér az, hogy van egy tartalék - mai szemmel is használható - gépem.
mert nagyon szeretem az Athlon XP-met, de gyakorlatilag már semmire nem jó amire használok egy gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest