- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106993 üzenetére
Mókolás nélkül kizártnak tartom. Ráadásul ami valóban profitálna a Voodoo 2 SLIből, az mind Win 98-on érzio jól magát, a legtöbb szerintem el sem indulna Win 10-11 alatt.
-
Pikari
veterán
válasz
Még ha működne, se lenne sok értelme. Voodoo2 mellé win98 való.
-
válasz
Ott sztem nem, Zen2+Win98- al próbáltam a dual PCI konverterrel, ott működik szépen.
-
Win 10-11 alatt működik a Voodoo 2 SLI?
-
De a PCI panel ezen külön van, és hosszú USB kábellel csatlakozik, nem a kis PCIe kártyára kell tenni, hanem mellé vagy akárhova a házban. Bedugom az alaplapba a kis PCIe kártyát, abba megy a kék USB kábel, az pedig a PCI slotos panelre, így utóbbit az alaplap mellé helyezhetem(ha van hely mATX esetén), vagy akárhova a gépben, pld a már sokszor linkelt beforgatott Live esetén, itt a kis PCIe kártya a táphoz közeli slotban, a PCI panel pedig elöl a táp és a HDD öböl között.
A Te intelligenciáddal, mely az átlagnál jóval magasabb sztem, azonnal át kellett volna látnod ezt.
Ennél érthetőbben nemtom elmagyarázni... -
Czo
addikt
válasz
DarthSun #106988 üzenetére
Ezt nem ertem. A PC-d minden egyes slotjaba maximum 4.2" kartyakat rakhatsz (by the specko). Az a kis kartya es egy low-profile kartya (2.5") egyutt pont 4.2" lesz. Ha a maximalis kartya magassag 4.2", a konverter kartya ES egy low-profile kartya egyutt 4.2", akkor ha te beleraksz egy rendes full height kartyat az atalakito kartyaba, az mindenkeppen nagyobb lesz, mint 4.2" (kb 5.9" lesz). Tehat, ezt a kartya nem szulethetett meg abbol a celbol, hogy ebbe valaki teljes meretu kartyat helyezzen.
-
Nem, rosszul látod. A gépház aljához ragasztva/csavarozva, pld mATX lap, ahol van hely a táp és a lap között, pont a normál magasságú PCI kártya lesz jó, mivel a slot pont egymagasságba kerül az alaplapi slotokkal, próbáltam a Zen1 lap mellett, csak az oldallapot levéve, a magasságot próbálva, a működést ott nem.
Persze a Zen2- ben nincs hely a táp mellett, mert a sima ATX lap odáig ér, így ott beforgattam.szerk : teljesen más az általad fotózott, az enyémen külön van a PCI panel, nálad egyben, abba persze hogy csak lowprofile mehet, nézd meg jól, lehet hogy nem a megfelelő fotót nézted...
Pont ezen anomália elkerülése miatt választottam ezt a típust. -
válasz
Pikari #106984 üzenetére
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller : ehhez még nincs Win98 driver(ezért kell a beforgatott Live), de már tervezik. DOS alá viszont megírták, ott jól működik, 84- től a késői DOS korszakig sok címmel próbáltam, több gépen is. A 16bites kiegészítés is jól fut, pld a sima Tyrian, Zen2- vel.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #106983 üzenetére
Szerintem, nem. A cucod amit fotoztal, az tupontosan low-profile kartyakhoz van, csak az enyemhez kepest, masabb a hatlapja. Ha beleraksz egy low profile kartyat, pontosan olyan magas lesz, mintha egy sima kartya lenne. Ha ebbe te teljes magas kartyat raksz, akkor tulleped a specifikacioban eloirt magassagot, es ki fog logni a kartya a kartyak szamara fenntartott teruletbol.
szerk: az en kartyam Startech, az ujabb verziojanak pont olyan hatlapja van, mint a tiednek. Ez is low-profile kartyakhoz van. Ebbe sem tudsz fizikailag belerakni egy full height kartyat, mert az tul magas lesz. https://www.startech.com/en-eu/cards-adapters/pex1pci1
-
Pikari
veterán
Esetleg egy nagy csavarral, anyákkal, alátétekkel be lehet rögzíteni.
De most végülis nem fontos, mert most egyelőre elég nekem az 1 db PCI foglalat.
Lehet, hogy az alaplapi hangkártya is életre kelthető 98 alól:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller -
válasz
Pikari #106980 üzenetére
Nekem ilyenek vannak, egyes, kettes PCI verzióban, normál magasságú hátlappal. Ennek is kell táp, SATA tápcsati van rajta, de mellékelik a molex átalakítót is, az adat meg USB kábelen megy a PCIe kártyáról a PCI slotos penelre, így bárhova elhelyezhető a panel a házban, az adatkábel relatíve hosszú, a panel alján pedig ragasztó csík van.
Az 1 PCI verzió a korábban fotózott beforgatott Live- hoz használva, a kettest pedig V2SLI- vel próbáltam ki, működnek szépen.A fotódon láthatónál a magasság-eltérések miatt bonyolultabb lehet az implementáció.
-
Czo
addikt
válasz
Pikari #106980 üzenetére
Kis fogyasztasu kartyakig meg lehetne oldani, de technikailag sokkal egyszerubb rarakni egy molex csatlakozot es kivulrol megtaplalni (PCI-E x1 max 10W, mig a klasszik PCI max 25W).
Ezekhez normal allapotban olyan hatlap van, amit hozza tudsz csavarni a hazhoz, majd van a hatlapon kivagas, hogy a Low-Profile PCI kartyat el tudd helyezni:
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106977 üzenetére
Vannak még ezek a fajta átalakítók:
De több kérdés is felmerül bennem ezekkel kapcsolatban.
-Egyrészt minek rá a molex, miért nem oldják meg step down konverterrel? Van molex csatlakozó nélküli változat?
-Másrészt, mennyire áll stabilan ez a gépben, adnak -e hozzá távtartót, amivel a PCI kártyát rendesen rá lehet rögzíteni a házhoz, vagy azt is nekem kell valahogy/valahonnan kivágatni?Összességében nagyon gagyinak, és megkérdőjelezhetőnek néz ki ez a megoldás, még akkor is, ha elektronikailag működik, süt belőle, hogy inkább csak kísérleti eszközként gondolnak rá az alkotói, semmint egy olyan eszközre, amit élesben használni akarnak.
-
válasz
KROK640 #106978 üzenetére
RTX 3060hoz már XP driver sincs. Másodlagos PCIe video kell 98- hoz, PCIe NV7900- ig van driver, XP esetén pedig a GTX980- ig, 1060- ra is írtak állítólag, de azt még nem próbáltam.
Modern kártyához általános VESA driver van, képet ad FHD- ben is, de nagyon lassú a megjelenítés. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #106974 üzenetére
Igazából csak a metódusra voltam kíváncsi, nem tartom valószínnek, hogy modern gépre én bármiért is Win98-at / WinME-t raknék, (na jó, volt egy scannerem amiatt érdekes lett volna, de LPT portom már úgy sincs, meg a scanner sincs meg), pláne, hogy az RTX 3060hoz gondolom még egy általános (lássa valami korabeli GeForce-nak) driver se igen van.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106975 üzenetére
Nincs hely a házban. Az alaplap végig tele van PCI-E foglalatokkal, és a legalján egy db PCI van.
A gépben most egy dx12 kompatibilis kártya van, szóval nem egy darab videókártyával akartam megoldani a dolgot, lehet benne több is.
A legjobb persze az lenne, hogyha több PCI foglalat lenne az alaplapon, de ez ma már sajnos elég ritka.
-
válasz
Pikari #106972 üzenetére
Ha 2 PCIe foglalat van, akkor a kínai PCIe to PCI adapterrel tudsz még kettő PCI- t csinálni. Video : PCIe főkártya, PCI másodlagos, PCI hang, és még marad is 1 PCI. Így az egész megy Win98/11- el is. A PCIe video lehet Win11 komp, a másolagos pedig Win98. PCI hangkártya pedig sokféle van Win98/DOS driverrel.
Persze a 98-at támogató PCI-E videó is megoldás főkártyaként, de az nem biztos hogy fut 11 alatt és/vagy napira már nem elég a teljesítménye. 2 PCIe esetén : főkártya valami modernebb, másodlagos Win98- ra, 1 PCI- be pedig a hang.
-
válasz
KROK640 #106970 üzenetére
Ez a verzió a PCIe 775- ben lett setelve(újra) a Loew RAM driverrel, oda volt az install idejére 512- es DDR2 modulom. Bár az egész oprendszer még a S939 gépről jött át. Tehát a Zen2 a harmadik gép, csak továbbvittem a telepített vinyót, aztán mikor Zenen minden működött már, akkor felkarcoltam SSD- re, arra még jött 1-2 modernizált driver, a végén meg lementettem imagebe is az SSD- t, ha valamit elcseszek, ne kelljen újból telepítgetni, mert sokáig tart mindent belőni, meg olyan bonyolult, hogy nem is biztos hogy emléxem mindenre.
A végén igaz hogy 3.x GB- ot lát, de az talán elég is Win98- hoz. Lényeg hogy a boot folyamat lefut, ha nagyon sok RAM van a gépben, akkor is.Célszerűség szerint egyszerűbb Cab filebe tenni a RAMdrivert, ahogy Czo említi. Leírása van, de még nem foglalkoztam vele, majd kipróbálom.
-
válasz
KROK640 #106969 üzenetére
Igen, mert a 3DM03 még XP- n jobban megy, afeletti oprendszer esetén csökken, és részben fail a CPU teszt is. Valamint szimpla 2Core esetén fixen tartja a kis Xeon a 3.4GHz turbót. Összes magnál is beállítottam BIOSban power profilt, valami 50mp időre, de a TDP keret miatt csak olyan 3.3GHz- re turbózik 1-2 mag, korlátozott időre. AllCoreTurbo lehet a megoldás(ha bírja a VRM), de számtalan BIOS verzió van hozzá, nem akarom téglásítani a lapot, nem értek ehhez, valamint lehet a másik BIOS- ban más a PCIe set, ami nagy gond lenne a másodlagos kártyának.
A 3DM06 már más, oda érdemes az összes mag+HT/SMT, azt mondták úgy jobban megy, és tényleg. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #106968 üzenetére
Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy a Loew RAM drivert mikor tolod fel?
Egy mai modern PC-ből ha telepítés idejééig ki is szeded az összes modult, csak egy marad, már az is gyakran 4-8GB-os ami messze túl van az 512MB-on ... (és még ha a 32bit miatt csak 3,XGB-ot lát, akkor is) -
válasz
Pikari #106967 üzenetére
Ha jól rémlik X58, ahhoz van is komplett Win98 chipsett driver. Simán megy, csak fel kell tolni a Loew RAMdrivert is, meg a bigdrive+AHCI csomagot, aztán nem is kell állítgatni a BIOSt, megy akár 32768TB- ig SSD/HDD- vel. TRIM is van.
Permedia2 nálam AGP- s, de van pár más PCI verzió.
Audigy2NX USB pedig Win98- tól 11- ig műkszik, bár Win98/XP alá beforgatott Live van, ehhez és az alaplapihoz is írtak már modern DOS drivert. A Live persze megy DOS alatt a hamis EMS- el is, 98 alatt meg a saját driverével. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106966 üzenetére
Ha végleg bedöglik a socket7es gépem (vagy ez már meg is történt), akkor lehet, hogy a fő PC-mből fogok 9x retró gépet tákolni ahelyett, hogy egy újabb socket7 vagy socket 370-es gépet szerelnék össze (bár egy 486os félgép is árválkodik egy dobozban). Van egy usb hangkártyám, ami elvileg win9x kompatibilis, van rajta pci slot, amibe kényelmesen belefér a pci-os permedia2 kártya, és van egy felesleges 120 gigás vinyóm is, amit legacy módban talán hajlandó lesz kezelni is.
-
válasz
Pikari #106965 üzenetére
Van lényegében ilyen gép összeépítve, több is ami megfelel a leírt kritériumaidnak. Csak ugye elhúztam a vadállat retró felé pld a Zen2- vel, azon is van DOS, Win98, XP, Win10/11, csak a kisebbik videókártya is 7900GS, jóval régebbi mint a 6870, de nemtom mit lépnek rá ezen címek, de azon is kipróbálom.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106964 üzenetére
Végülis, ha már úgyis olyan hardveres környezeteket hozol létre, amin doson és win98on át minden fut, akkor akár össze is építhetnél egy ilyet gyakorlatban, amelyeket nem benchmarkolásra, hanem tényleges játszogatásra szánsz. Keresel egy modern PCI-os alaplapot (amin az option romok is működnek, és bios boot is van), és beletunkolsz a gépbe valami korhű pci-os kártyát, telerakod rammal, külön vinyókra felpakolászod a szükséges oprendszereket a szükséges driverekkel, és ott van az ultimate retró gép.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106962 üzenetére
A fórum elpusztította a hozzászólásomat egy hibaüzenettel, amikor beküldtem, és nincs kedvem újra leírni. Röviden, win11 alatt szét kell patchelned ezeket a játékokat, hogy elinduljanak, de az is csoda, hogy xp alatt épp elindultak, az ff7hez pedig g200at, vagy permedia2-t javaslok.
-
Megjárattam a karbantartott XFX- et.
Win11 8C/16T Unigine 71 fok maxJónak minősítem, összel-télen persze jóval kisebb hőfokok lesznek. Bent hagyom ebben a gépben, a másik 3 hasonló kategória megy a fiókba tartaléknak.
A tárgyalt játékok :
Final Fantasy VII : XP ok de 8bit textures fail(erről már volt szó), Win11 alatt valami Z buffer hiba.
HL1 : XP ok, felbontás 1280x960- ig, hang(XFi HD USB), kép kiváló, 1200MHz fix procival is száguld, lassítottan majd a Zen2- őn. Win11 - elindul a menüig de newgame indításkor visszadob a desktopra, XP vagy 98 kompra állítva is.
Forma1 97 : XP, Win11 ok, 3D gyorsítás van, de a kicsi felbontás nem tolható fel, nincs a menüben beállítás hozzá.
Incoming : XP alatt ok, szép 3D kép, de az irányítás relatíve nehéz. Win11 alatt kidob valami ablakot, mintha indulna, de aztán nem történik semmi, komp módban sem.Egyik sem annyira kedvenc cím nálam, még a HL1 amit kedvelek, de úgynézki szükség van az XP- re is, ilyen kategóriájú vason is.
-
válasz
FoxiestFox #106959 üzenetére
Mekkora lenne, van pár henger lemezem, írnám dögivel, jópénzért hirdetném a HA- n. Kitiltanának véglegesre.
-
-
Czo
addikt
Ez meg nagyon multbeli cucc lesz, mert siman megy, mindenfele crack meg egyebek nelkul
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #106952 üzenetére
Najo, usse kavics. Itt a readme: https://homokozo.czo.hu/x/f1g/readme.txt A szemfulesek rajohetnek, hogy ha kitorlik a filenevet, lesz ott mas is
A link megsemmisiti majd onmagat valamikor.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #106949 üzenetére
Ennyire publikusnak nem tennem ki, mert nem hiszem, hogy van jogom megosztani.
-
-
-
Czo
addikt
Be szabad irnom, hogy csinalok rola imaget annak aki keri?
Szerk1: Psygnosys egyebkent, F1_PC a volume label.
Szerk2: https://en.wikipedia.org/wiki/Formula_1_(video_game) ez lesz az szerintem
-
vrob
aktív tag
Publikáltam a blogot, ha valakit érdekel Serge bácsi waveboardjáról pár totálisan szubjektív gondolat
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106935 üzenetére
A népszerűbben közül, talán az incoming, a forma 1 1997-es évada, final fantasy 7, szóval az ehhez hasonló dolgok olyan matrox g200/permedia2-ig bezárólag működnek rendesen, fölötte nem nagyon (vagy csak szoftveres rendereléssel). A kevésbé közismert shareware és freeware játékok közül sokkal egyáltalán nem lesz kép. A közismertebb játékok persze működnek (half life 1), mivel ott figyelnek a kompatibilitásra.
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106933 üzenetére
A rage2c a rage2 kései olcsó irodai változata AGP-vel. A teljesítménye kb a voodoo1 harmada.
A rage pro turbo az sima egy rage pro általában sd rammal (bár a tiedén sg van), a sebessége kb voodoo1 szint, de a képeden szereplő G200 jobb választás ezeknél.
Ezek közül a kártyák közül a Rage2+ egyszerűen beszerezhető PCI változatban.
korábbi kártyák nemigen hoznak megfelelő használhatóságot Win alatt
Ez attól függ, hogy mivel akarsz játszani, sok dx5 korabeli cucc ti4200-on azt se mondja, hogy fapapucs.
-
+(#106932) Pikari
Ezek melyik generációba tartoznak? Bár AGP verziók, nekem AGP esetén már régóta a Ti4200 az alap-kiinduló, a régi AGP lapokba is, a korábbi kártyák nemigen hoznak megfelelő használhatóságot Win alatt.
AtiRagePro Turbo AGP 8M
AtiRage IIC AGP 8M
Még a Doom1 teszthez fotóztam ezeket, teljesítményük elég jó DOS alatt, majdnem eléri a MatroxMillenium AGP 8M szintjét.
Fenti kategóriákból nekem csak a PCI verziók kellenek, ezek csak foglalják a fiókban a helyet. -
Pikari
veterán
válasz
envagyok #106913 üzenetére
A rage128 lemaradt a hozzászólásomból, hát az már nem ennyire fényes eredmény, rengeteg iteráció volt belőle, a tnt2 ellen akarták hadba küldeni, de nem láttam még semmit, amiben akár csak a tnt1 ellen is helyt tudna állni, főleg a nagyon brutál driver overheadjének köszönhetően, az a kártya végül az abszolút low endben versenyzett ilyen m64 szintet szagolgatva. Aztán a radeon vonallal az ati szépen lassan újra magára talált.
-
Czo
addikt
válasz
Pista0001 #106929 üzenetére
Amit surun hasznalok Macen (ez a nativ OS-em), az kinn van a Dock-on, ott ha foleviszem az egeret, akkor rogton latom, hogy mi is az (nincs delay). Van ismeros, aki fakkolni szokott, ha megvaltozik egy app ikonja (akar macOS-en akar iOS-en), en ezt eszre se veszem, mert "izommemoria" alapjan megyek oda az egerrel (telefonon az ujjammal), ahol az ikonja lenni szokott, ezert az szokott a legjobban zavarni, amikor eltunik egy ikon, mert akkor felborul a fizikai pozicio.
-
Pikari
veterán
válasz
Hogy az első Rage-t mire szánták, azt nem tudom, és azért nem találod, mert az eleinte még a régebbi mach név valamelyik variációját használta.
A Rage2+-ból volt belépő szintű változat (2 mega vrammal, ami teljesen használhatatlan, szerencsés esetben persze fel lehetett bővíteni 4 megásra).
Meg volt a csúcskategóriás változat 4 mega rammal, nekem szerencsére ez utóbbi van, bár tv kimenetek nincsenek rajta. Ez egy elég gyönyörű kártya, sajnos képekről nem jön át, hogy mennyire szépen néz ki élőben. Kis túlzással ez képviselte a 3d abszolút csúcsát a voodoo1 érkezéséig (a matroxot leszámítva, de ők masszívan csaltak a filtereléssel).
Persze itt abszolút csúcs alatt kb 3000 polygonra kell gondolni (nincs hardveres triangle setup) és legjobb esetben is 20 fps-re. A felbontás emelésével kevésbé zuhan be, mint a virge.
-
Pista0001
addikt
Ezekkel a funkció ikonokkal én is bajban vagyok, újak még nekem. A programok ikonjaival nincs bajom, sokat elég régóta használok, az újakat meg hamar megtanulom.
Mac dock-kal is csak a nagyon hasonló ikonokkal van bajom (Safari és App store pl, mindkettő kerek és kék).
Chakra majd Manjaro alatt szoktam rá arra, hogy a gyakran használt dolgokat kitűzöm dokkra (Latte dock, sajnos a legújabb KDE portja még mindig nincs készen
) a ritkábban használtakat meg a kedvencekbe, ífy nagyon hamar megvan minden. Windowsra, főleg 11-re könnyen ada0tálható ez a rendszer.
-
-
-
vrob
aktív tag
válasz
Volt belőle mini 32 bites változat is.
https://www.ebay.de/itm/142080051194
Sztem egy érdekes darab, már csak a miatt is hogy ez még PCI-os, 8MB memóriával.szerk: hopp, ez már a Pro szériához tartozott
Nem könnyíti meg a beazonosítást az össze vissza elnevezés és számozás
-
Czo
addikt
válasz
Pikari #106917 üzenetére
Mert alapbol, patcheletlen allapotban, amikor inditja a Windowst, akkor nem olvassa fel a config.sys-t, es egy darab commandot sem futtat az autoexec.bat-bol. Kiveszi a kornyezeti valtozokat, lesz PATH-od pl., illetve a GUS PnP szamara az ULTRADIR sor is "atjon", de az iwinit nem fog lefutni, nem fog pattanni a hangszoro.
-
Czo
addikt
válasz
Pista0001 #106915 üzenetére
En soha nem rogzitgetek semmit, mert az ikonokat keptelen vagyok megjegyezni. Viszont villamgyorsan, akar animacio kozben is elolvasom a szovegeket. Nem tudom a programokat alakzatokhoz, szinekhez kotni, nem tudom megjegyezni a funkciokat a legtobb ikonhoz, az ikon formaja/alakja nem utal szamomra arra, hogy mit fog csinalni, ezert pl Macen a toolbaroknal is bekapcsoltam, hogy legyen ott a szoveg is. Pl. ez a menu a halalom, mert egyedul a kuka ikonrol tudom, hogy az ki fogja dobni, de a masik ketto nem mond semmit. Minden egyes alkalommal, meg kell alnom az egerrel az ikonok felett, es megvarni amig megjelenik a tooltip.
Szoval, nekem a vilag legjobb Start Menu-je volt a 10-es verzioban, amikor kinyilt es ott volt az osszes felrakott program.
-
Czo
addikt
válasz
Pikari #106909 üzenetére
Dehogy "teljes" az. Lad pl itt is: http://www.multiboot.ru/msdos8.htm A ME gyari io.sys-je (gyari allapotaban) nem olvassa fel a config.sys-t csak a SET-es sorokat parseolja az autoexec.bat-bol, magan belul tartalmazza a himem.sys-t, nem indit shellt ado command.com-ot, a korabeli doksik szerint kevesebb megszakitasra is ul ra. Noha, benne van a teljes funkcionalitas, de ezt csak akkor adja neked oda, ha vagy floppyra rakod (lasd az inditolemezt), vagy kipatcheled belole az ellenorzest (vagy lecsereled), hogy floppyrol indult-e, vagy ha nincs Windows a gepen. Ha igy teszel, akkor kb pont ugy fog viselkedni, mint a Windows 98-as parja, de ha nem modositod, akkor csak egy stub, azert, hogy elinduljon a Windows.
-
Pikari
veterán
Rendes dos van benne, a többi csak marketingkamu. A dosba való kilépést meg azért vették ki a menüből, mert már vér ciki volt nekik, attól még ugyanúgy ki lehet lépni belőle, pl az autoexec.bat végére beírod, hogy command.com, és helo... A me fő előnye a jobb directx támogatás a 98hoz képest, és a kisebb memóriaigény az XP-hez képest (32 megával már elvolt). De alapvetően sajnos inkább csak a debil emberek megvezetésére volt, próbálták újdonságként eladni, a 98SE-hez képest sok változás nem történt benne, leszámítva a sokkal jobb directx támogatást.
-
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #106906 üzenetére
A ME lenyege pont az volt, hogy csak annyi DOS volt implementalva, amivel betoltheto lett a Windows. Nem volt cel a DOS. Emiatt peldaul valamennyire gyorsabban bootolt, kevesebb 16 bites context switch van benne ha futo windows alatt DOS ablakot inditottal, stb stb. Mintha ugy lehetett volna "visszarakni" bele a DOS-t, ha kicsereled a ME-ben a DOS-t (tehat, lecsereled azt, ami a DOS-t adja, az io.sys-t). Akinek DOS-ra volt szuksege, az egyszeruen nem telepitette fel.
-
válasz
RollandCG #106900 üzenetére
Monumentális rendszer. Kedvelem az összetett konfigokat, 2 videokártya+2-3 hang, de megtippelni sem tudnám mit lépne a modernizált 98 ennyi kártyára. A Me esetén pedig kifelejtettem hogy moddolható DOS startra is, csak gyárilag hiányzik a lehetőség. Kipróbálhatnám, bár a korabeli telepítő valszeg a modern moddok jórészét felülírná, vissza kéne pakolgatni, feltéve ha egyáltalán lefutna a telepítés. Van tartalék SSD- m, kínai USB kábellel pedig vinyónak látja a Zen, rá kéne pakolni a telepített 98- at ISO- ból, aztán egyszerű lenne a próba.
Régről megszoktam a 98- at, Me valamiért bugos volt, lehet hogy modern gép+moddokkal jó lenne, gőzöm sincs. -
válasz
KROK640 #106897 üzenetére
Igen másabb szempontok, én még DOS3.3- al kezdtem, megmaradt nosztalgiafaktornak. Az 5- ös már elég jól kiforrott, 6.22 finomította, 7.1 kiterjesztette FAT32- re, majd custom programmal NTFS- re, és Win98 alá is.
XP egy darabig nem jött be, később a DVD méretűre szerkesztett verziókkal már nem volt gondom. Win7 már a korai is jól működött, a sima 8 rémálom volt, 8.1 tetszik, a 10 eleinte gondot okozott, de már megszoktam. A 11 is ok lett, de van benne pár set, ami változtatásra szorulna, bár lehet hogy van hozzá nem MS upgrade, még nem néztem utána. -
Pikari
veterán
válasz
envagyok #106898 üzenetére
A wikipedia nem egy tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad.
A Rage 1 csak papíron létezett, az S3 Virge ellenfeleként, de eléggé használhatatlan (nem tud z buffert, stb).
A Rage 2 sorozat 1996 őszén indult, a Virge és a Matrox Mistique ellen. Megjelenésekor ez volt az egyik leggyorsabb konzumer 3D chip (kb 25%-al gyorsabb a Virgenél, de némileg lassabb a Mistiquennél). Ezt követően rá egy hónapra az S3 kihozta ellenük az új Virge DX-et. ami kb a Rage2+-al egy szint.
Amíg a voodoo1 gyártása és tömegtermelése megkezdődött, amikor is a low-endbe szorultak vissza (1996 vége), mivel a Voodoo1 kb 3x gyorsabb volt ezeknél.
A rage pro 1997-ben jött ki válaszul a Voodoo1/Voodoo Rush/Riva128/Permedia2 ellen, hozta is kb ezeknek a teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Milyen széket vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari