Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b3t3rv
csendes tag
Sziasztok!
Aliexpress-ről szeretnék rendelni. Néhány még meg nem válaszolt kérdésem volna (vagy csak elkerülte a figyelmemet):
- Ingyen postával szeretnék rendelni, nem bánom, ha 55-70 nap mire ideér, de Tracking Number-t kérni kell, vagy alapból adnak az eladók?
- Pontosan hogyan zajlik le a fizetés?
- Paypallal már tudom, hogy nem, de AliPay-el lehet fizetni? gondolom Paypal alapon működik, a bankos utalgatástól nagyon óckodok...
- Van Visa és MacterCard kártyám is melyiket használjam fizetésnél? Fizetésnél regisztrálni, vagy társítani kell #az oldalhoz# (mint a Paypal-nél)?
- Mennyiért vált devizát/valutát a bankom, hány Forinttal számoljak egy Dollárt (OTP)?
- Mennyi idő telik el a tényleges fizetés és a kifizetés között(mikor az eladó látja, hogy fizettem azonnal megtörténik)?
- Mikor válik valószínűvé, hogy átvertek, nem érkezik meg a csomag? Tehát mikortól érdemes-és hol lehet reklamálni? -
CandySR
tag
A bankok hírhedten rossz árfolyamon váltanak, ezért, ha nagy értékben vásárolsz vagy rendszeresen, akkor érdemes nyitni egy devizaszámlát, hozzárendelni a kártyádhoz, megvenni a MasterCard esetében az EUR-t, Visa esetében a USD-t pénzváltónál és betenni a devizaszámládra.
Ha csak HUF számlád van, akkor a vásárlás pillanatában nem lehet tudni, hogy mennyiért fogja a bank váltani, mert olyankor csak egy közelítő összeget terhelnek be a kártyádra, pár nap múlva számolják el ténylegesen az akkori árfolyamon. Hogy melyiken (vételi/eladási/közép) azt bankja válogatja.Don't push me 'cuz I'm close to the edge, I'm trying not to lose my head
-
depe95
tag
Hát nem tudom, én úgy 15-20 rendelésen vagyok túl aliexpressnél de az átváltás nálam szinte sose volt gond.
Van a windowsnak egy valutaváltó asztali minialkalmazása, ahhoz képest eddig a legnagyobb eltérésem 2 Ft volt. Na most ez szerintem nem akkora összeg, hogy megérje egy teljesen új számlát nyitni aminek azért van költsége ugye. Nem tudom, hogy neked hogy működik, én OTP-s számlával használom. Vásárlás alkalmával zárolnak ugye x dollárt, amit ugye huf-ban el is vesznek az egyenlegből. És csak annyit, sose volt még, hogy pár nap után újraszámolva többet vonnának le.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Nagyon kicsi az esélye, hogy ugyan az legyen a lekönyvelt összeg mint a zárolt összeg. Mert ugye T napon zárolnak (a vásárlás napja) az az napi árfolyamon és a tényleges könyvelés pedig akkor történik meg, amikor a másik fél lehívja az összeget (T+x nap). Akkor lehet azonos a két összeg, ha a 2 napi árfolyam megegyezik. Ami elég ritka a mai helyzetben...
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Winne
nagyúr
Ez érdekes, mert én amiket most leadtam rendeléseket (4-5 db), annak a teljes összege már nincs a zárolt összegnél, pont nézegettem én is az internetbankomnál, mert nem értettem mi alapján veszi le az egyiket és mi alapján nem a másikat, miután még egyik cucc sem ért ide. Kettő lett már elvileg elpostázva közülük, nem tudom az lehet-e az oka.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
kano
nagyúr
A tényleges terhelés a kereskedőtől (is) függ. Van amikor 1-2 nap alatt le is vonják de nálam most pl. a sportsdirect már 1 hete nem nyújtja be a terhelést a banknak.
kirkri
Nem célom senkit meggyőzni, csak leírtam nagy vonalakban, hogy hogyan működik a dolog.Azt hiszem, hogy én is Aliról való rendelésre adom a fejem.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Inkább arra kell számítani mostanában, hogy megfogják sajnos.
-
kano
nagyúr
Kollégának egy kínai webáruházból rendeltünk és azt kértük, hogy svéd postával küldjék. Ma vámkezelték és átcsúszot.
-
kirkri
addikt
Én korábban is állítottam az eBay topikban, hogy a svéd postás küldeményeket elvileg kizárt, hogy megfogják a vámosok, mivel nincs rajta semmilyen kínai feladó. (Legalábbis az én összes ilyen csomagomon csak stockholmi feladó szerepel.)
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kano
nagyúr
De a külföldi rendeléses topicban van több olyan is amit megfogtak.
-
kano
nagyúr
Nem tudom pontosan, hogy ki szerepel feladóként, mert nem láttam még (kollégám nem vette még át, mert csak annyi van, hogy vámkezelés megtörtént. Szólok neki, hogy tartsa meg a csomagolást.
-
Gabesz1019
senior tag
Az aliexpress mobilos felületén nem tudjátok, hogy hol lehet átállítani, hogy euro-ban mutassa az árakat? Nem találom sehol.
-
ggyano
csendes tag
Sziasztok,
Valaki fizetett már közületek Western Unionnal Aliexpress-en? Bárhova megyek, azt mondják, hogy céges utalást nem tudnak. Hogy /hol csináltátok?
Bankkártya perpill nem játszik, mert céges business carddal nem enged az aliexpress. Ha más megoldás nincs, rakhatom be a kivett pénzt magán számlára, hogy arról fizessek.Köszi!
-
pomphl
csendes tag
Üdv!
Lejárt 2db disputom alin és nem tudok csinálni semmit se. Se pénz se áru.. F*ck
Esetleg valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo 13w Yoga x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 5 5625U 16/512 WUXGA +Toll
- Leárazva! Új Dell XPS 13 9315 Prémium Érintős Profi Ultrabook 13,4" -60% i7-1250U 16/512 4K+ Iris Xe
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- PlayStation 4 Slim 500GB, SW:11.00! gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Slim 500GB Gold Edition, 6 hónap teljes és 1 év SW garanciával üzletből!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen