Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#84957) BullZeye


BullZeye
veterán

Neki estem erkélynek, szigeteltem 5cm XPSel, főleg hogy a szaki által elrontott ytong fal egyenletes, vízszintes legyen. Mivel nem nagy felületről van szó, telibe kapott egy dryvit hálót, amit szépen csemperagival felraktam szépen, jól is néz ki, gondoltam amíg jó idő van megcsinálok mindent az erkélyen, nem várok tavaszig.

Pár kép a jelenlegi állapotról.

1) Jobb és bal oldalt a festék púposodott és nagy részen le tudtam/fogom simán szedni, viszont ahol oldalról nem ázott be soha, ott a festék tapad, és nem tudom/akarom lekaparni a 7. emeleten.

Ezzel lehet valamit kezdeni? Mert ha így ráfestek a laza réteg leszedése után, akkor nyoma lesz.
Ha viszont rigipszel síkba húzom tartok tőle, hogy nem lesz túl eső álló.

2) Házak külső fala ilyen picit darabos festékkel van sokszor festve, ennek mi a neve? Ha nem szeretnék teljesen sík felületet, hanem hogy legyen textúrája (ápol és eltakar), és ezzel lehet ezt a csíkot is el tudnám tüntetni a régi festéknél.

Erkély külső falán van 1-2 sérülés amin keresztül be tud néha folyni a víz, ez 5 év alatt 1-1 púppal járt a festéken, de szerintem ez sima beltéri diszperzióssal lett lekenve. Van valami amivel vízzáróvá tudom belülről tenni, amire festék megtapad, és fel tudom vinni rá? Vagy felejtsem el, és inkább fessem újra 5 évente?

+1
Vettem Aldiban multicsiszolót, szeretem, ehhez létezik olyan fej/csiszoló papír amivel Ytongot tudom síkba csiszolni? Régebben írtátok a sajtreszelőt, de ha már van ilyen szerszám, talán szebben meg tudnám csinálni valami fejjel.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.