Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#60831) DeFranco


DeFranco
nagyúr

tavaly voltak nálunk a kéményseprők és két megjegyzést tettek a papírra:

1) a füstelvezető cső állapota [kifogásolható], pontosan nem tudom mi volt a papíron, de a lényeg, hogy azt kifogásolták, hogy a könyökelemek kicsit ütöttek, kopottak annak ellenére hogy az egyenes részek szép újak. nem írták elő a javítását, de én cserélném, mert tényleg nem szépek. hol lehet ilyen füstelvezető csövet (könyök elemet) venni, és milyen paraméterek határozzák meg, hogy nekem milyen kell? a körméretét meg tudom mérni, kicserélni ki tudom ezeket csak össze kell dugni, de kérdéses hogy mit nézzek és mit mérjek, hogy jót vegyek meg? illetve hol vegyem meg? az OBI-ban néztem, de ott csak pár típus volt, és egyik sem volt megfelelő.

a cső az átfolyós vízmelegítőt köti össze a kéménnyel, semmi extra.

2) előírták a légbeejtőt, amit sem én nem értek, sem az ürge nem volt a helyzet magaslatán. eddig soha nem írták elő, pedig mindig ellenőrizték. azért nem, mert igaz az ablak műanyag, de a keret fa amibe ültetve van, illetve nincs is zárt ajtó a fürdőszobán (harmonikaajtó van, amitől úgy jár a levegő ahogy akar), illetve a konyhán sincs ajtó. mindenesetre "most ő előírja, és nem kell csinálni semmit, majd legközelebb köteleznek ha akarnak úgy is lesz még egy kör". hát kösz.

megvenném most a légbeejtőt, hogy meglegyen ha kell (mert kelleni fog). milyet és hol érdemes venni? mi az amit most a kéményseprők elfogadnak?

őszinte leszek, ha nagyon szívóznak, lehet felragasztom keret-áttörés nélkül mutatóba ugyanis tényleg teljesen felesleges:

1) a légutánpótlás biztosított, érzem a huzatot ha van kint légmozgás, tényleg jár a levegő
2) két csúcsminőségű honeywell co érzékelő van a lakásban annak ellenére, hogy konvektorral fűtünk ami elvileg hermetikusan zárt a belső légtértől, maximálisan biztonsági játékos vagyok, a lakás átvételt villanyvezetékeléssel kezdtük, két füstérzékelő van 50 m2-en, a rácsot riasztó egészíti ki és azonnal cseréltettem minden flexit szabvány-sárgára ahogy beköltöztünk. komolyan veszem a biztonságot, de ez felesleges, valami hülye egyszer előírta figyelmetlenségből ezért nem fogom télen a gyerekemet megfázítani az amúgy is 17 fokos fürdőben
3) belekötöttek a kéménybe is tavaly, elvileg előírták a bélelést, és ha idén befeszítenek miatta, jó eséllyel nem kéménybélelés lesz, hanem villanybojler mindenhol a hülye közös képviselet és a nyugdíjas lakók miatt akik meg vannak etetve azzal, hogy a kéménybélelés mámámámásfélmihihillió lenne lakásonként, a bojler meg hatvanezer, az is csak suttogva. az hogy a ház villanyrendszere lassan 50 éves, és a lakások többségében ugyanennyi, és hogy nincs az a betáp ami elbír 14 elégséges teljesítményű bojlert lépcsőházanként, az senkit nem érdekel, majd csak utólag lesz sírás. ezzel okafogyottá válna a légbeejtő marad az átlyukasztott ablak. ezt meg nem szeretném eljátszani.

kellene tehát egy megfelelő típus és beszerzési forrás légbeejtőre, belső-külső taggal, illetve a fenti füstelvezető cső.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.