Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3251) Met válasza biker (#3250) üzenetére


Met
Topikgazda

Al Bundy után szabadon: Az úgy volt, hogy néztem a tv-t és bejött egy mosómedve... :DD

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#3252) Hasaggymeg válasza biker (#3240) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

[link] Mindamellett(nagy meglepetésemre) látszólag tényleg vannak bűzelzáró nélküli mosógép csatlakozók,melyeket valami félreértés folytán mégis szifonnak neveznek,és melyeket én nem szivesen szerelnék be senkihez.Ami a kolléga szifonját illeti,azon csak egy mosó(vagy gató)gépleágazás van,a bűzelzárás a csatornarendszer és a mosógéptömlő között már megtörtént (a "libanyak"),tehát ott minek is lenne mégegy.Amúgy 40-50 es átmérőjü lefolyóba minden további nélkül bekötheti,ezek a mosogatószifonok elbírják.A VAGDALÓDZÓ.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#3253) adalbert1 válasza Integra (#3249) üzenetére


adalbert1
veterán

Nem, szerencsére erre még pont nem került sor... :) Csak az utóbbi időben annyi olyan hibába ütköztem (előző tulajok/általuk felbérelt mesterek, ikea, unilever -domestos a polómon a gyár által rosszul rögzített kupak miatt-) ami nem általam előidézett volt, hogy erről is azt hittem többszöri ellenőrzés után hogy csak nem én b*sztam el valamit.
Mindenesetre megnyugtató hogy megoldódott a probléma, a szervízes srác is rendes volt, beírta garos problémának.

Met.: :) Legalább beismerem hogy hülye voltam, sokan nem képesek rá...

biker : szerencsére reggel még atom kóma voltam mikor jött a szervizes, így simán nem agyaltam ilyeneken, egyszerűen neki is megmondtam az igazat. :)

[ Szerkesztve ]

(#3254) Geller72 válasza Ariadne (#3228) üzenetére


Geller72
veterán

..Sajnos nálatok nem olyan egyszerű, hogy ha nem jó az oldalfali kivezetés, akkor felakasztunk egy kéményes kazánt, azt hali. Reméltem, hogy megoldódott a problémátok, de Alival beszéltem, és erősen hümmögött, meg káromkodott..:DD.
Hajrá!!..:D.
Üdv:
Geller

(#3255) biker válasza Hasaggymeg (#3252) üzenetére


biker
nagyúr

A bűzelzáró nélkülire egyedüli értelmes magyarázat, hogy úgyis rá van kötve a gép, amiben áll a víz úgyis, minek.
meg óccsó, így legtöbb társasházba ezt teszik be :(

Kivéve ha lekötöm a gépet, ugyebár...

A kolléga szifonján pedig addig nézem el, amíg hattyúnyak van.
Ahol nem hattyúnyak van, hanem rendes szifon, ott nem szívesen látom, mert ha eldugul a szifon, akkor a túlfolyó felé nyitott a rendszer, és a mosdó megtelik, és már el is öntötte a fürdőt a víz.
A hattyút meg max jól átmossa a mosógép. az elég nehezen dugul be véglegesen

Mellesleg ezek mosogatógép bekötésére alkalmasak, nem mosógép bekötésre.
Ha jól tudom a mosógép jóval több vizet enged le egyszerre, mint a mosogatógép. de lehet hogy ez csak urban legend

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3256) Ariadne válasza Geller72 (#3254) üzenetére


Ariadne
őstag

No igen, egyelőre orosz rulettet játszunk. Kérek szakvéleményt kéményseprőtől, és remélem ad olyat, amilyen kell. :) Ha ez nem működik, akkor lehet csak a végső ötlet marad, vagyis ha a tervezőnek nem gond, elutasíttatni a tervet, és a MKEH majd engedélyezi (elvileg ők értik, mi a gond, persze szó elszáll...). Csak félek kicsit, hogy a gázszolgáltató a nemlétező szervemre lépne egy ilyen után szívesen, aztán majd nagyítóval vizsgálják át a gázórámat minden ellenőrzéskor... :(

Szóval emberek, homlokzati kivezetés előtt nagyon tájékozódni, és csak azután belevágni!

Így is mindig parázok a közműórák miatt. Legszívesebben golyóálló üveggel venném körül mindet, mint a Mona Lisát, mióta jártam pár tárgyaláson, ahol hibás vételezés miatt iszonyú összegeket hajtottak be a szolgáltatók játszi könnyedséggel... No meg véletlenül rendőrségen is láttam már hatalmas kupac problémás gázórát, a magyar CSI-os mellékfeladatai közé tartozik ez is, vidám lehet...

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3257) csemberlen válasza Ariadne (#3256) üzenetére


csemberlen
őstag

Erről a hibás vételezésről beszélnél kicsit? :))

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#3258) Ariadne válasza csemberlen (#3257) üzenetére


Ariadne
őstag

Szabálytalan vételezés a neve pontosan, minden szolgáltató ismeri így, ha jól tudom. Lényege, hogy ha meg van piszkálva az órád - és mindegy, hogy ettől kedvezőbb lett-e a fogyasztásod vagy sem -, visszamenőleg felszorozzák a fogyasztásodat büntetésileg és legtöbbször többszázezres összeg megfizetésére köteleznek. Perelhetsz, de a jogszabály úgy van megfogalmazva, hogy gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani, hogy nem te piszkáltad meg. Ennyi... Zárjátok az óraszekrényeket és nézzetek a körmére a bérlőknek (vagy írassátok a nevükre az órákat, az a legjobb).

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3259) j.bravo válasza Ariadne (#3258) üzenetére


j.bravo
addikt

Többször gondoltam rá én is hogy valamit tenni kéne a villanyórámmal nekem is, de ezek után még inkább valószínű hogy erőt kéne venni a lustaságomon :) Este csinálok képet az óráról illetve a dobozról, kíváncsi leszek van-e ötletetek. (a gondot az okozza hogy a lépcsőházi világítás, vagy a lift villanyórája is ugyanabban a fémdobozban van, mint az enyém... :F

Whatever.

(#3260) csemberlen válasza Ariadne (#3258) üzenetére


csemberlen
őstag

Egy villanyórát ha az új tulaj nem irat át a nevére, és fizeti tovább a számlákat akkor az is szabálytalan vételezésnek számit.
A fogyasztás 3-5szöröse is lehet a birság :C

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#3261) Integra válasza Ariadne (#3256) üzenetére


Integra
titán

hát komolyan mondom, elképesztőek ezek a dolgok, ilyenkor érzem igazán, hogy milyen nagy szerencsém volt, hogy mennyire korrekt eladókat találtunk mi lakásvásárlásokkor..
egy fikarcnyi gondunk sehol sem volt semmivel, minden tisztességesen megoldva, tuti ügyvédi munka, tisztességes hozzáállás mindkét oldalról, semmi machináció, még csak a látszata sem, minden rendezett, nincsen tartozás, jelzálog, földhivatali papírok is rendben..
és amiket ismerősök is mesélnek.. nem csodálom hogy absz bizalmatlan már mindenki mindenkivel szemben, főleg ha ekkora összegekről van szó..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3262) Integra válasza csemberlen (#3260) üzenetére


Integra
titán

persze, hogy át kell iratni, azt hiszem a lakástulajdonos váltástól meghatározott x napon belül.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3263) adalbert1 válasza Integra (#3261) üzenetére


adalbert1
veterán

Akkor úgy tűnik sikerült megtalálnod az igényeidnek megfelelő lakást neked is. Gratulálok! :C

(#3264) Integra válasza adalbert1 (#3263) üzenetére


Integra
titán

thx:)
én is remélem..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3265) adalbert1 válasza Integra (#3264) üzenetére


adalbert1
veterán

Végül minden klappol, vagy kötöttél kompromisszumokat ezen a téren?

Ahol én vettem lakást, ott is van még egy eladó az elsőn, de elég rendezetlen a jogi helyzete, úgy meg inkább meg se néztük, maradt a 3-ik emelet. :)

(#3266) Integra válasza adalbert1 (#3265) üzenetére


Integra
titán

modern, tiszta épület, tele biztonsági rendszerrel, normális méretű teremgarázs (az én autóm kb lepukkant roncs itt:DDD), mindenhol kamera és érintőzáras kapuk, meglepően csöndes, minimális rezsi, modern gépészet, igényes burkolóanyagok mindenhol, átgondolt lakás, komoly zaj, hő és hang szigeteléssel, szeparált fürdő, 180as káddal, zuhanypanel, törölköző radiátor, külön wc+bidé+mosdó (!!), nagy nappali, konyha, étkező, nagy háló, mindenhol külön szellőztető kürtővel. mindenhol lan, és kábel csatlakozók, riasztó bekötés, házimozi csatlakozók. jó helyen, közel metrohoz és az irodámhoz. érezni az egész házon, hogy nem olcsóskodták el, az öreg finta tervezte, a magyar (!!!) kivitelező kft tulajdonosai felettem laknak (persze tetőn a penthouse lakásokban..:D), szóval csak nem építettek szart maguknak.. megnéztem a tulajdoni lapot, hát minden 4ik garázs amerikai címre van bejegyezve...
tipikus szingli pasi lakás teljes felszereltséggel:DDD
mivel a díszkert alatt van a teremgarázs, ezért az én első emeletem gyakorlatilag nulladik emelet, a kert pont az én szintemen van. ami zsír, mert tiszta zöldre látok minden ablakból. belső kert lévén rohadt csönd is van és nincsen szembe másik épület az arcomba építve.
"sajnos" 2005-ös ház lévén nincsen gáztűzhelyem, ki is vagyok akadva, nem itt fogok nagyokat főzni:( szokom a szitut, max otthon főzök majd és áthozom megint magamhoz:)
de egyszerűen jobbat keresve sem találtam volna. egy éve kerestem már lakást, szerencsém volt, mert nem hajtott a tatár, hogy holnap vennem kell. így volt lehetőségem válogatni.
rohadt nagy mázlim volt azt hiszem. ha meg megyek kiküldetésre külföldre, akkor is kitudom adni garázzsal együtt jó pénzért. addig is fizetem vissza a banknak a pénzt:DDD
itt minden rendezett, minden lakás saját helyrajzi számos, a teremgarázs esetén is minden külön jelölt, nincsen elővásárlási jog sem.
a durva az,hogy alapból nem nézem az olyan hirdetéseket, amikhez nincsen fotó mellékelve. ez meg pont ilyen volt...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3267) biker válasza Integra (#3266) üzenetére


biker
nagyúr

a gáztűzhely problémád nem értem, kifejtenéd?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3268) adalbert1 válasza Integra (#3266) üzenetére


adalbert1
veterán

Nagyon profinak hangzik az egész...

Így utólag kicsit sajnálom hogy nem vésettem be a villanyszerelővel koaxot és esetleg utp-t sem... Mondjuk utp helyett lesz wlan majd jobb híján.

Itt meg ugye 50 éves ház így nincs mélygarázs, viszont úgy van kialakítva, hogy a házak egymás fele néznek, és mindegyik előtt sorban parkoló van. Mondjuk az én lakásom pont a másik irányba néz, egy parkra. Néha pár öreg csöves szokott ott bandázni, de semmi extra azon kívül.

Közben megtaláltam a bluetoothot, mindjárt lesznek before-after képek is.

biker : úgy vettem ki, hogy Integra maximálisan a gázon főzés híve, és utálja az elektromos főzőlapokat. :D

[ Szerkesztve ]

(#3269) Integra válasza biker (#3267) üzenetére


Integra
titán

kerámia lapom van:(
bőgős szmájlit képzelj ide nyugodtan... :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3270) Integra válasza adalbert1 (#3268) üzenetére


Integra
titán

választhattam, adott összegből amit kitűztem, veszek egy régebbit, kevesebbért, és felújítom.
vagy egy drágább, újabb lakást, értelem szerűen alacsony rezsivel.
útóbbi lett. mondjuk a keretet is túlléptem, ha sokkal nem is... :DDD
de mikor láttam meg ott voltam, nem volt vita tárgya többet, hogy ezt kell választanom.
ráadásul egy kurva nagy rohanás az életem, nekem semmi időm és idegrendszerem nem lenne most felújítással kínlódni.
tesóm egy 86-ban épült lakást vett (sokkal jobb helyen, 3ik ker..), ő most felújít.. na köszi, de azt ott nem kérném most, teljes csövezés falba, mindenféle fűtés helyett egy kombi cirkó, újra kövezés, parketta felújítás, ajtócsere, minden... gyönyörű lesz a végén, de 3-4 hónap még.. ezt én nem tudom bevállalni.

hát igen, azt bevéshetted volna, utp elég jó, igaz ehhez kell olyan alternatív szolgáltató, itt meg szerencsére van. (áldom is)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3271) biker válasza Integra (#3269) üzenetére


biker
nagyúr

hát, nem tudom, végülis csak 2x akkora a hatásfoka a kerámia lapnak, mint a gáznak, de ha te a lakás légterének fűtését szereted főzés közben, hát legyen :)

28 évig főztem gázzal, azóta kerámiával, (aminél még ennyivel jobb az indukciós) és semmiért nem állnék vissza.

Téged mi zavar benne?

Most mondjam, hogy az 5 literes fazékban csurig tele gulyáslevessel, és a legkisebb, 150W teljesítményre állításnál is bőven forrásban tartható a cucc?
persze az öntöttvas lábost el kell felejteni, meg a többi huplisra alakult 300Ft-os serpenyőt, és kell venni egyszer értelmes edénykészletet, netán egy szabványos, hőtartós vastagtalpú kivitelt, de hát istene, főzni is jobb jó edényben.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3272) Integra válasza biker (#3271) üzenetére


Integra
titán

edények miatt no para, gasztro motyóim vannak:)

nem a hatásfokról van szó, ennyit elpazarlok szívesen:))

ismerem az indukciósat is, ha ez nem jó, akkor veszek olyat, itt már annyira mindegy.
majd ha házam lesz ott újra lesz gáz.
elszívót kell cserélnem viszont, ez a lapos inoxos electrolux egy szar ahogy van:(

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3273) adalbert1


adalbert1
veterán

(#3274) Integra válasza adalbert1 (#3273) üzenetére


Integra
titán

nagyot alkottatok :R

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3275) nyunyu válasza adalbert1 (#3273) üzenetére


nyunyu
félisten

Mijjazafeketecimkesetelizesito?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3276) adalbert1 válasza Integra (#3274) üzenetére


adalbert1
veterán

Kösz, majd lövök természetes fénynél is pár képet, talán nem lesz ilyen zajos... Sajnos az E50 ennyit tud.

Nyunyu .: Ööö, az a kedvencem... Igaz kell belőle fogyasztani, de minden megszépül tőle. :D

A szobáról meg sajnos elég gyenge a before kép, csak annyi látszik hogy fehér a tapéta, mikor meg le volt vakarva és gáz volt a fal, akkor meg szervizben volt a telefonom.

(#3277) Met válasza adalbert1 (#3276) üzenetére


Met
Topikgazda

Jó az ízlésed! :R

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#3278) sanzik válasza adalbert1 (#3273) üzenetére


sanzik
senior tag

Sosem tudtam elképzelni miért rakják a mosógépet a konyhába...
Talán a mosókonyha elnevezésből gondolják,hogy ott a helye? De az egy külön helyiség lenne,nem?
De most komolyan,nem kötekedni akarok,de nekem annyira nehezen fér össze,hogy ott pakoljuk a "büdös zoknit" meg "szaros gatyát" ahol az asszony főzi az ebédet.... :U

(#3279) adalbert1 válasza sanzik (#3278) üzenetére


adalbert1
veterán

Nálam pl. azért mert a fürdőszobám kb. egy zuhanytálca és egy mosdókagyló, tehát máshova nem férne el... Amúgy hidd el én se oda tenném.

Met : Kösz, az italra vagy a konyhára érted? :))

[ Szerkesztve ]

(#3280) Integra válasza sanzik (#3278) üzenetére


Integra
titán

ha nincsen hely a fürdőben akkor a konyhába kerül.
nappaliban kicsit zajos lenne, nem?:)
ideális ha külön szoba van a mosógépnek és a szárítóknak, de asszem egyikőnk sem csilliárdos itt:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3281) sanzik válasza Integra (#3280) üzenetére


sanzik
senior tag

Csak jó pár házban dolgoztam már ahol nem lett volna hely probléma és mégis a konyhába került,mintha valami divat lenne.
Meg azért a legkisebb fürdőbe is be lehet tuszkolni egy mosógépet, pl.: panel kislakás
Gondolom ezért vannak a keskeny mosógépek is.

(#3282) Integra válasza sanzik (#3281) üzenetére


Integra
titán

hát valahol a kettő között lehet félúton a megoldás.
régebbi lakásokba mint mr burns-é, nem biztos hogy passzol
de újabbakban megoldható ha elég nagy a konyha és ott gyanítom a mosogató lefolyójában csatlakoztatják be a mosógépet is, ezzel megspórolva egy plusz vezetéket.
nekem saját csatlakozója van a fürdőben. de sok helyem nincsen:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3283) nyunyu válasza sanzik (#3278) üzenetére


nyunyu
félisten

Hugomnal pl. a gardrobban van a mosogep, mert se a "konyhai" 3nm-en, se a furdoszobai 5nm-en nem fert el.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3284) Ariadne válasza Integra (#3261) üzenetére


Ariadne
őstag

No igen, én is hálás vagyok a sorsnak, hogy abszolút semmi gondunk nem volt, a lakás jogilag is rendezett volt, első tulaj örököseitől vettük, akik szintén itt laktak régen és szerették a lakást. :) Teljesen korrekt volt mindenki, ügyvéddel sem volt gond (én írtam a szerződést :DDD ), a bank is csak abban volt bosszantó, amiben mindegyik másik is. A volt tulaj néni olyan aranyos, kérte, hogy ha felújítottuk, szeretné megnézni ha lehet, sokáig élt itt. :) Épp most jelölt be iwiwen. :D Szóval igen, én is sok rémsztorit hallottam, láttam, de mehet simán is a dolog.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3285) biker válasza Integra (#3272) üzenetére


biker
nagyúr

Akkor végleg nem értem :F

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3286) Met válasza adalbert1 (#3279) üzenetére


Met
Topikgazda

Természetesen az italra :DDD :K

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#3287) biker válasza Integra (#3282) üzenetére


biker
nagyúr

Nekem hallásra bizarr, hogy mondjuk sütöm a csülköt, és közben kiveszem a gépből a tiszta ruhákat.
Valahogy nem passzol a konyhába, de ugyanígy az amerikai konyha is bizarr. legalábbis a nagy klasszikus itthoni amikonyha az, de egy jó térelválasztóval félig nyitott, félig zárt rendszer már ok

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3288) Integra válasza biker (#3287) üzenetére


Integra
titán

persze, absz világos, én sem tenném be semmi pénzért a konyhába, de mr burns mint írta, nála kényszer volt:)
az amerikai konyha meg 50m2 alaphangon, nem a mi féle amerikai konyhánk, az egy vicc.. :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3289) biker válasza Integra (#3288) üzenetére


biker
nagyúr

Hát igen, máshol 50nm lakásban van amikonyha, nem 50nm az amikonyha maga :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3290) Integra válasza biker (#3289) üzenetére


Integra
titán

nekem az egész lakásom akkora... :DDD
most volt a kettesen ez az ingatlanos műsor és volt benne egy pali aki cserépkályha készítő mester volt, ejjjjj, egyszer ha házam lesz, építek bele egyet, az biztos.
valahogy úgy akarom megcsinálni hogy kuckós legyen mellette, egybeépítve egy emelvénnyel, az is cserépből, hogy átadja az emelvénynek a meleget és arra lehessen párommal kucorodni olvasni, aludni meg rosszalkodni a hideg napokon.. :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3291) biker válasza Integra (#3290) üzenetére


biker
nagyúr

Hát igen, cserépkályha nagy királyság...

Nekünk meg 41nm a lakás, de hála különkonyhás :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3292) Hasaggymeg válasza Integra (#3269) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Isten hozott a kerámialaposleprások telepén! ;] A fejlődés úthengere mindenkin átGÁZol előbb-utóbb,de így legalább lesz összehasonlítási alapod,hogy tárgyilagosan vélekedhess.
Egy gyerekkorában sokat vert kerámialapos bajtárs. :DDD
U.I.Most már ha így felcsigáztad kiváncsiságunk,megírhatnád hol is építették ezt a társasházat.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#3293) Integra válasza Hasaggymeg (#3292) üzenetére


Integra
titán

az összes többi lakásban volt, de sosem tudtam megszokni:DDD
egyébként meg no para, ha egyszer építkezem, gasztros konyha lesz, az pedig gázt jelent:)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3294) Hasaggymeg válasza Integra (#3293) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Hja..."Ha majd egyszer sok pénzem lesz ..."goes the old song.Kívánom,hogy teljesüljön vágyad. :K ...Ja és gratulálok a jó lakáshoz.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#3295) Hasaggymeg válasza biker (#3291) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Hát igen,a városi nyüsgéstől függő,de onnan mégis vidéki nyugalomba vágyó ember örök dilemmája.Cserépkájha gázzal?Az nem az igazi!Akkor fával?Az már más,de ki vág fát hozzá?Veszek készen felvágva!De hol tárolom?Lesz ott hely a házban!És át kell hordanom a svédparkettás nappalin,hogy bepakoljam,és majd ki kell hamuzzak?Hát egy télen 8-10 szer kibírom!De akkor csak kell "rendes" fűtés,mert nincs időm mindig begyújtani!....és így vergődik a városi ember,aki csendre vágyott.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#3296) biker válasza Integra (#3293) üzenetére


biker
nagyúr

továbbra sem értem, mitől lehet jobban (gasztrosabban) főzni gázon? nem kötekedek, kíváncsi vagyok...

Flambírozni? hát azt is tudok kerámián is...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#3297) Integra válasza biker (#3296) üzenetére


Integra
titán

wok kapásból kiesik.
nálam már itt gond van:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3298) Hasaggymeg válasza biker (#3296) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Ezek inkább érzelmi-pszichologiai dolgok.Tudod,fával tüzelve finomabb az étel,a mikró tönkreteszi a kaját,a radiátorokban keringő víz károsan hat a szervezetünkre,műanyag beépül a kajába,a vas+beton egészségtelen,mobil telefon sugárzása,génmódosított élelmiszer veszélyei stb.Részben valós alapon fekvő,ugyanakkor tudományosan nem bizonyított(lehet a gazdasági érdekek akadályozzák) modernkori mítoszok.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#3299) Ariadne válasza Integra (#3297) üzenetére


Ariadne
őstag

Hú, iszonyúan várom, hogy legyen gázunk és beüzemeljék az új Teka wokos gázfőzőlapomat. Ezen az ócska villanyoson inkább nem is főzök, utálom, kivárom az én időmet... :DDD Remélem tényleg jó az a wokos égő, még sosem főztem ilyenen, csak mindig szerettem volna.

villanyfanoknak: Sokkal lassabban melegszik fel a villanyos, egy örökkévalóság megvárni, míg a gáz sokkal gyorsabb és kiszámíthatóbb. Macerás tisztántartani a kerámialapot, láttam én már többéves, gondozott példányt, ronda homályos foltok voltak azon is. Arról nem is beszélve, hogy ha kifutna rajta valami, el tudom képzelni, milyen gyorsan széterül az egész lapon, lefolyva oldalt, vááá... :Y Gázfőzőlap rulez. :K

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3300) Met válasza biker (#3296) üzenetére


Met
Topikgazda

Nálam alap ha serpenyőben főzök "dobálom" az ételt, a kerámia lapnak nem tesz túl jót...

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.