Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59801) pjen válasza Parci (#59800) üzenetére


pjen
félisten

Honnan tudod, hogy nem így müködik, de pont erre gondoltam. Gyorsabban lesznek új mutációk. Vagy jobbak, vagy rosszabbak, de álltalában jobbak, mint ahogy a kovid is a flu felé tart és az emberek ellenálló képessége is javul az oltástól és a genetikától is.

(#59802) Parci válasza pjen (#59801) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

onnan tudom, hogy egyrészt tanultam, másrészt van egy kutatóbiológus és egy orvos a közvetlen családban. össze-vissza fantáziálsz.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59803) Coyot válasza Parci (#59802) üzenetére


Coyot
őstag

Csak azt nem értem ha ez itt a tudományos kocsma, mi a pékért nem a lazában fantáziálgat?

Má' nem

(#59804) Ringman válasza Parci (#59802) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem értem ezt a sok reménykedést, mire?

(#59805) t72killer válasza Parci (#59800) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Viszont arról volt szó, hogy eddig EGYETLEN ismert komolyabb variáns sem oltott emberben fejlődött ki, sőt az omikron valószínű egér-eredetű.

#59802: a mutációhoz vírus durván (=valószínű nem linearis) életidő×létszám kell. Az eddigi infók szerint a covidnál az egész akkor ér valamit, ha az életidő faktor több hét-hónap.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59806) Drizzt válasza Ringman (#59804) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Azért abban is van ráció, hogy sok dolog együttállása kéne ahhoz, hogy az omikronnál fertőzőbb és patogénebb variáns jöjjön. Ha nem fertőzőbb jön, akkor nem szorítja ki az omikront(, kivéve, ha más úton fertőz, ami teljesen kerüli az eddigi immunkoktélt). Ha nem patogénebb, akkor nem lesz nagyobb a gond, mint ami az omikronnal van.
Kizárni természetesen nem lehet, de összességében kevesebb esély néz ki rá, mint arra, hogy az omikron, vagy ahhoz nagyon hasonló variáns maradjon domináns. Idővel meg ha nagyon hasonló varinsok terjednek, akkor az immunválasz adaptálódik hozzá össztársadalmi szinten.

I am having fun staying poor.

(#59807) Ringman válasza Drizzt (#59806) üzenetére


Ringman
nagyúr

a ba.2 gyak. már nem is omikron - illetve a család egy tagja (valami huszonvalahány eltérés van a ba.1 és ba.2 között)

vagy nevezhetjük omikron 2.0-nak.

[ Szerkesztve ]

(#59808) t72killer válasza Ringman (#59807) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen emiatt vacillálok, hogy a nagyfiúnak mégis kéne oltás - viszont ahhoz a gyógyulás után kellene mondjuk 2 hónapot várni, ami után 2hét mire ér is valamit = mire bármi haszna lenne, mifelénk már a tyúkokon-kacsákon is átment a ba.2. (érzésre valahol a repeta csúcsának környékén lehetünk)

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59809) Drizzt válasza Ringman (#59807) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Igen, de ez pont nem teljesíti azokat a tényezőket, ami miatt nagyobb gond lehetne, mint a BA.1. Nincsen jelentős különbség közöttük járványügyi szempontból. És nem úgy néz ki, hogy a BA.1-es védelmet nagy mértékben átugraná a BA.2. Addig meg teljesen lényegtelen, hogy hány darab változás van a variánsok között, amíg ez a látható viselkedésükben nem hoz sorsdöntő változást. Nem minden eltérés egyenlő.

I am having fun staying poor.

(#59811) Ringman válasza Drizzt (#59809) üzenetére


Ringman
nagyúr

majd másfélszer jobban terjed, mint a ba.1

(#59812) t72killer válasza Ringman (#59810) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Elsőkézből: 2 dózis után ideális 1<x<2hónap elteltével is simán el lehet kapni, annyira, hogy több pozitív antigén tesztet is produkál az ember. Persze dunsztom sincs, hogy oltás nélkül vajon megúsztam volna pár nap náthával és 1-2nap lázzal. Igen valószínű, hogy nem.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59813) Ringman


Ringman
nagyúr

Researcher finds 'stunning' rate of COVID among deer. Here's what it means for humans

Between October and December of last year, researchers swabbed the noses of 93 dead deer from across Pennsylvania. Nearly a fifth of the animals tested positive for the coronavirus.

(#59814) pjen válasza Parci (#59802) üzenetére


pjen
félisten

Egyálltalán nem biztos, amit Tanultál tanítottak azt ez a vírus már többször felülírta. Sőt ugy néz ki még most is csak futunk utána. A két év alatt annyi elmélet született, és dőlt meg, hogy simán belefér az enyém is.

(#59815) UberMutant válasza pjen (#59814) üzenetére


UberMutant
őstag

a tiéd nem elmélet

(#59816) Ringman


Ringman
nagyúr

sinovac-kal való oltás, +80-asok több mint fele nincs oltva + nincs booster -> #this is mild

[link]
Hong Kong, where every Omicron "Covid case has been between 20 and 50 times more deadly in than in peer countries"

Why? Here is the vaccination coverage by age vs Singapore and New Zealand. Also contributing is the high use of Sinovac, for 2/3rd of elderly who were vaccinated, which has reduced efficacy vs OmicronImage

This does not bode well for China, relying fully on vaccines with low efficacy vs Omicron. Hong Kong's use of Sinovac is 40%. Both have low booster rates.

Image

(#59817) t72killer válasza pjen (#59814) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem írta felül, csak ez egy viszonylag lassan mutálódó vírus, nem influenza sebességgel pörgő szuper-alakváltó.

Sokmindenben képvisel átmenetet: veszélyesség, maradandó károsodások, mutációs sebesség vakcinahatékonyság (=delta sebességű változatra valószínű a speckó oltóanyagok se adnak majd 90% terjedés-stoppot).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59818) pjen válasza t72killer (#59817) üzenetére


pjen
félisten

Így van, nem helyes a mult idő. MOST ír felül mindent. Vagy ha nem írja felül akkor oly sok mindent ad hozzá, hogy az összességében már újnak mondható.J és aztis kéne nézni, hogy mért írtam. Egy masfél milliárdos országot elzárok a vírus elől, közben , ha köztük is terjed, legalább piánóban, európai szinten, lehet márcsak egy nátha lenne.

[ Szerkesztve ]

(#59819) Ringman


Ringman
nagyúr

via eric topol

Antigenic evolution will lead to new SARS-CoV-2 variants with unpredictable severity

The comparatively milder infections with the Omicron variant and higher levels of population immunity have raised hopes for a weakening of the pandemic. We argue that the lower severity of Omicron is a coincidence and that ongoing rapid antigenic evolution is likely to produce new variants that may escape immunity and be more severe.

(#59820) t72killer válasza pjen (#59818) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

mindenesetre nagyon érdekes infó, hogy nátha vagy pestis lesz-e náluk :F ? én a régi sinoval kapcsolatban is féligmeddig optimista vagyok, avagy húzósabb, "kicsithalálos" náthára tippelek náluk.

ja és persze természetesen full átmegy az országon, maszkok, vasbeton barrikádok ide vagy oda nincs menekvés.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59821) pjen válasza t72killer (#59820) üzenetére


pjen
félisten

Igen, és pont ez a lényeg. Egy gigantikus kísérletnek is felfoghatjuk. Ezért írtam, lehet nem itt tartanánk, ha nem hegesztik rá az ajtót az emberekre.

(#59822) t72killer válasza pjen (#59821) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

noigen, a nagy görbelapításból az lett, hogy a szőnyeg alá bújt tarantellákat szépen összeterelték és most ha tetszik, ha nem, egyszerre dől a nyakukba az egész bagázs. Nem feltétlen lesz katasztrófa belőle: lesz egy olyan járványcsúcsuk, mint bármelyik "hanyatló liberális" országnak. Népesség szinten gyengébb az immunitásuk (=egy főre jutó ba.2 neutralizáló kapacitás), mint a legtöbb nyugati országé. igaz, ennek a kicsinek az eloszlása jobb, mint pl a magyaré.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59823) pjen


pjen
félisten

Érdekes ckk van a hirstarton.Kinai gyerekek tucatjai lettek leukémiások a covid oltás után.

(#59824) Mr K válasza pjen (#59823) üzenetére


Mr K
senior tag

Úgy kell érteni, hogy 2019-ben is gyermekek tucatjai lettek leukémiások, meg 2022-ben is, csak 2022-ben már mind be volt oltva? Ha nem így, akkor linkelnél valami megbízható forrást (mondjuk egy tudományos cikket)?

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#59825) pjen válasza Mr K (#59824) üzenetére


pjen
félisten

Nem linkelnék. Annyi tudományos cikk volt itt már linkelve amiről kiderült, hogy marhaság. A tudományos folyóiratokban is megjelenhet bármi ez csak pénz kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#59826) Z.É.T. válasza pjen (#59823) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Figyi, a hírstart nem egy újság, a bitcoinbázis pedig egy (többnyire) álhírportál, ahonnan hozza, az egy szélsőjobbos konteós szarság, vélhetően a szokásos putyini trollfarmok tőszomszédságából.
Ezekkel a suttyóságokkal fáradj át kérlek a lazába, a tardok közé! :R
(ja, látom, oda is vitted...)

[ Szerkesztve ]

(#59827) pjen válasza Z.É.T. (#59826) üzenetére


pjen
félisten

Én csak beírtam , nem véleményeztem. Csak én még emlékszem olyanokra: a fiatalok nem kapják el, nincs újra fertőzödés, nem kell maszkot hordani és hasonlók. Azok is mind kacsák voltak és ez is lehet nyugodtan az.

(#59828) Mr K válasza pjen (#59825) üzenetére


Mr K
senior tag

Én meg azt olvastam (lényegtelen, hogy hol), hogy a beoltott gyerekek a nem beoltottakhoz képest sokkal jobban teljesítenek a suliban, főleg ami a tárgyi tudást illeti. Tudósok szerint ez egy nem várt mellékhatása az oltásban lévő csipeknek. Ugyanis míg felnőttekben a csip->agy kommunikáció egyirányú, úgy a gyermekek agya rugalmasabb, így valamikiéppen megtanulta "vezérelni" a chip-et. Azaz, amikor a gyermek kapásból vágja a történelmi évszámokat, akkor nem a tanultakra emlékszik vissza, hanem lényegében egy internetes keresést futtat.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#59829) Ezekiell válasza Mr K (#59828) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ez is ugyanolyan vélemény, mint pjen-é ;)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#59830) mpo válasza t72killer (#59822) üzenetére


mpo
veterán

Addig emlegetted, hogy megjött.

Scientists Identify New COVID Variant Called ‘Deltacron’
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#59831) t72killer válasza mpo (#59830) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:F Nem is annyira emelgettem pedig :B .
Mindenképp várható volt: covid-osztályon egymás mellett deltás és omikronos cserélgeti a virnyákjait, akár hetekig bent vannak esetlegesen vmi alapbetegség miatt nullás immunrendszerrel = ideális vírusnemesítő állomás.

Túlságosan nem tartanék a variánstól, uis ez így a vuhanihoz (=oltások) közelebbinek hangzik, azaz amink csak van, azzal lehet rá lőni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59832) mpo válasza t72killer (#59831) üzenetére


mpo
veterán

Csak ötször. :)

Ha érted, akkor már elavult.

(#59833) Coyot válasza Mr K (#59828) üzenetére


Coyot
őstag

:DDD

Má' nem

(#59834) Parci válasza pjen (#59825) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kezded feszegetni a topik határait. értsd: kiváglak, ha így fórumozol itt.

ez a roppant nagymellényű duma, hogy mivel nem mondták meg neked a tutit a tudósok már az elején, ezért innentől nem ér a nevük és ugyanannyit a te szavad, röhejes. érteni kéne a tudomány működését, legalább. nyilván egy-egy szakcikk nem menne, neked sem ez a szakmád. másrészt, mégegyszer: egy vírus mutációja nem így működik, hogy "ha kínában engedik, akkor már enyhébb variáns lenne". ez egyszerűen baromság.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59835) Parci válasza pjen (#59827) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a fiatalok az első mutációkat tényleg nem kapták még el. azt, hogy most hányan kapják el, szintén a tudományos publikációkból tudni. eleinte újrafertőződés sem volt, most már részletes vizsgálatok vannak, hogy kik, mivel, hogyan fertőződnek újra.

mondom, ha értenéd a tudomány működését, akkor nem próbálnál itt rámutatni valamiféle ellentmondásokra, mert ezek nem azok. pont így működik: ahogy alakulnak a dolgok, úgy elemez az összes eddigi rendelkezésre álló infó alapján. nem jósok, hanem tudósok.

te meg egy fórumozó vagy.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59836) Ringman


Ringman
nagyúr

metastudy, nincs peer review: [link]

One in four children with COVID-19 symptoms develop "long COVID," according to data pooled from 21 earlier studies conducted in Europe, Asia, Australia and South America.
Among the 80,071 children with COVID-19 in the studies, 25% developed symptoms that lasted at least 4-to-12 weeks or new persistent symptoms that appeared within 12 weeks, researchers reported on Sunday on medRxiv ahead of peer review.

(#59837) Parci válasza Ringman (#59790) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én csak azt tudom mondani, hogy mi szívunk. a nagyfiam most térdelt le, 38,5 fokos lázzal. elutaztunk kirándulni, pihenni szűk 3 napra.

eléggé elkaptak mindent már a vélt omikronos megfertőződés előtt is, de azóta folyamatosan betegek vagyunk. nem gondolok semmit, hogy miért, bármiért lehet, de cáfolni legalábbis nem tudom a leírtakat. sajnos.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59838) pjen válasza Parci (#59835) üzenetére


pjen
félisten

Lehet, hogy kivágsz. Annyira nem érdekel, de szerintem Te is egy fórumozó kéne, hogy legyél.

(#59839) emvy válasza Parci (#59837) üzenetére


emvy
nagyúr

Figy, következő alkalommal szólok majd előre, mi egy héttel elottetek járunk stabilan. Gyerekek múlt héten voltak enyhén lázasak (38.5), most én fetrengek két napja nagyon súlyosan

(és olyan lázálmaim vannak órákon keresztül, hogy Mariupolban harcolok a fronton)

garmin is jól mutatja, h mi van:

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#59840) Ringman válasza Parci (#59837) üzenetére


Ringman
nagyúr

átérzem.

úgyis igyekszem mindenkit megnyugtatni a topikban ;] , unokaöcsém kb. mindent elkap, amit csak lehet az óvodában április óta - kovid előtt annyira nem volt ez jellemző. (most is lázas, elvileg pár nap múlva mennének 1 hétre "nyaralni" húgomék)

sajnos mindig megvan a lehetőség, hogy teljesen rottyra vágja az immunrendszert a covid.

---
a folyamatos újrafertőződés nem fenntartható egészségügyi szempontból (szerintem a kiesett munkaórák, kisebb hatékonyság miatt gazdasági szempontból sem, de az másik kérdés)

[ Szerkesztve ]

(#59841) Parci válasza emvy (#59839) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fasza, nekem most volt 7 nap olyan fejfájásom, torokfájásom és köhögésem, hogy amúgy is nullán vagyok :U (amúgy azt mondanám, hogy covid volt, ha nem lett volna korábban, de a f.x tudja, hogy mi volt).

kéne most már legalább 3 hét itthon, amíg semmi vírus nem játszik, mert szerintem totál kimerült az immunrendszere mindenkinek.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59842) emvy válasza Parci (#59841) üzenetére


emvy
nagyúr

Én ugye szerdán-pénteken repültem is, csütörtökön meg a full tömött londoni metró. Ott is vannak fincsi cuccok. :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#59843) Parci válasza pjen (#59838) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

apámat is ugyanígy osztanád analitikus számelméletből? vagy azt azért nem? mi a különbség? ne legyél már okosabb a kutatóbiológusoknál, mert röhejes. az meg ijesztő, ha nem is érted, hogy ez miért nem oké. az autódat sem te tervezted, a hidat sem, amit áthajtasz vele. ezek szakmák. bízd rájuk.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59844) Ringman


Ringman
nagyúr

(#59845) emvy válasza Parci (#59843) üzenetére


emvy
nagyúr

Haveromnak épp most magyarázta el a pék (!), hogy a kvantumfizika az kamu, csak meg akarjak vele téveszteni a tömegeket.

while (!sleep) sheep++;

(#59846) Parci válasza emvy (#59845) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

megmondom őszintén, én kezdek besokallni.

(ezt már nem pjenre értem, általában mondom)

már a covidnál sem tudtam semennyire sem megemészteni, hogy milyen ostoba, cinikus, geci magyarázatokkal tagadták az egészet, dugig tömött intenzívek mellett. semmi empátia. és most ugyanezt látom a háború kapcsán, millió menekülnek, civileket ölnek, de neki fontosabb a kis amerikagyűlölő alternatív valósága és okoskodása, zéró együttérzés mellett.

a fákban még sosem csalódtam :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59847) Ringman válasza emvy (#59845) üzenetére


Ringman
nagyúr

nekem az a teóriám (helyben vagyunk :) ), hogy a social media összehozza ezeket az embereket, aztán irl is felbátorodnak, régebben kisebb körben volt csak lehetőség erre, aztán könnyebben hülyézték le (vsz. akkor is volt ennyi konteó, csak nem volt hozzá coming out)

(#59848) emvy válasza Ringman (#59847) üzenetére


emvy
nagyúr

Én sem gondolom, h hulyult volna az emberiség, csak jobban látható.

while (!sleep) sheep++;

(#59849) Parci válasza emvy (#59848) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, csak sajnos így megerősítik egymást, választásokat döntenek el stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59850) pjen válasza Ringman (#59844) üzenetére


pjen
félisten

Most megint lezárnak mindent, pedig ha be vannak oltva valami más megoldást kéne próbálni.
59843: én nem osztok senkit, eszembe se jut. Max olyanok jutnak eszembe ami itt eretnekségnek számít. De szerintem egy fórumnak pont ez a lényege. A tudományról pedig annyit, hogy kinában mintha megállt volna az idő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.