Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54778) [CS]Blade2 válasza daneel_hu (#54728) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Én már az idejét sem tudom, hogy mikor volt utoljára egy kis torok kaparás vagy 1 köhögés. 2019.decembertől máig tuti nem. Úgy rémlik, hogy utoljára egy hasmenős-hányós téma volt, így abban sem vagyok biztos, hogy 2019 szept-nov körül volt-e influenzaszerű. Ha nem, akkor valszeg a 2018-as karácsony környéke +-2-3 hónap-ra tehető az utolsó.
2018 télen, 2017 télen, 2016 télen, 2015 télen és stb. mindig volt, úgy emlékszem, hogy soha nem úsztam meg 1 szezont sem.
Szerintem a kulcs egyrészt a buszozás, 5-6 éve kocsival járok melóba, és már ott volt egy kis eltérés, hogy utána már mindig az utolsók között kaptam el valamit, amikor már munkatársak mondták, hogy beteg az összes gyerekük és nekik is fáj a torkuk és stb., de azért bejöttek dolgozni. Pár hétig még húztam mellettük, aztán sorra kerültem.
A covid óta pedig nagyrészt ugye maszkban vannak a boltokban, ami jelenthet egy keveset, de az igazi áttörés valszeg az, hogy most a kollégák otthon maradnak vagy karanténba kerülnek kontaktként.
Szóval az összes nyavaja tenyészet az az óvoda-iskola, az összes többi csak kapocs.

Nekünk már lassan lehet, hogy veszélyesebb lesz egy influenza, mint a covid. Bár én úgy számolok, hogy coviddal sem találkoztam, de arra legalább van 3 oltásom. A többi nyavaját már elfelejthette valamennyire az immunrendszer, azok közül amikről úgy tartják, hogy számít, hogy minden évben elkapod-e vagy kimarad x alkalom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.