Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25760) Kékes525 válasza PuMbA (#25652) üzenetére


Kékes525
félisten

Hozzászólásaidból látni, hogy te csemegézed azokat a részeket, amikor bele lehet kötni a Pfizerbe. Semmi olyasmi sem látszik, mint amit állítasz.

Számtalanszor leírtam, és le írom most is, hogy olyan nincs, nem létezik, hogy egy vakcina hatékonysága mindig egy konstans szám és csak a mintaszámtól függne a pontossága. Ez nem olyan mint a fizikában egy állandó. A vakcina hatékonyságát egy adott időben nagyon sokféle dolog befolyásolja. Az egyik tényező az, hogy milyen intenzitású járvány alatt mérték. Minél erősebb a járvány annál kisebb a vakcinák hatékonysága. Másrészt függ az adott variáns szaporodási, terjedési képességétől is. Ezekben az esetekben a közös az, hogy ha több vírus éri egyszerre az adott szervezetet, akkor a vakcinák által adott védelem könnyebben feltörhető, könnyebben áttörhető. Ez akár 10%-os ingadozást is adhat a védelem hatékonyságában.

"Hmm, akkor a Sinopharm hogy lehet, hogy közel ugyanannyira véd a deltával szemben? A nemrég linkelt srí lankai tanulmány alapján..."

A másik amit állítani szoktál és nagyon tévedsz abban is, hogy a Sinopharm legalább annyira védene, mint a Pfizer. A Sinopharm sokkal rosszabbul véd a delta ellen is, különösen 60 évnél idősek esetében.

1. A sinopharmank NINCS számottevő sejtes védelme.

2. 60-80 év között időseknél mintegy 25-30%-os a TEJESEN védtelen ember, 80 év fölött pedig 50%-os a teljesen védtelen ember, mert ezeknél nulla az antitest termelés.

A Pfizer esetében is csökken a védelem idősek esetében, ott is találkozni teljesen védtelen emberekkel, de csak 1-2%-ban. Hatalmas különbség!

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.