Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25201) daneel_hu válasza Parci (#25200) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szomszéd családnál 3 pici fiú van, brutálisan taknyosak és köhögnek.
Elképzelhetetlen ez ilyen melegben, ilyen időben számomra. Furcsa na... :)
De a szülők jól vannak. (oltottak)

(#25202) mozso válasza Parci (#25198) üzenetére


mozso
senior tag

Sajnos nem rossz adat, visszanéztem korábbi napokra is hasonló az arány. :Y

(#25203) kwzatz válasza kolopele (#25199) üzenetére


kwzatz
őstag

"Igen, olvastam már, sőt olyantól is hallottam jóval előtte aki többek között rokon és ezzel (is) foglalkozik"
Nekem úgy tavaly február környékén sikerült már megtippelnem évenkénti boosterestől, amikor még az első oltás sem volt sehol, az ilyen előrejelzéssel kapcsolatban lehet, hogy nagyobb előrelátást enged a gazdász, mint a virológus végzettség. :DDD

"tegnap mondta éppen, hogy a vakcinákat ne keverjük amennyiben mRNS oltást kaptunk előzőleg"
Nyilván nem néztem még meg a videót, de feltűnt, hogy akkor a cím, miszerint "Bármely oltóanyag jó választás!" már nem áll? :D

A százmilliósat nem te írtad, az a világ jelenlegi állása. Azt kérdeztem, hogy akkor ezzel sem értesz egyet, ha jól vettem ki a szavaidból.

[ Szerkesztve ]

(#25204) Parci válasza mozso (#25202) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tuti, hogy rossz adat (valamilyen módon)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25205) kolopele válasza daneel_hu (#25201) üzenetére


kolopele
nagyúr

Melegben nagyon sok a vírus, és gyorsabban is terjednek. Az enyémek egyszer voltak nagyon betegek, kórházba is kerültek tüdőgyulladással, 3 évesek voltak akkor, és nyár volt. Covid még a láthatáron sem volt 10 éve.

(#25206) Parci válasza daneel_hu (#25201) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

valami van, itt a topikban is behúzták többen, nálunk is ez volt, én is köhögök még párat még mindig naponta, illetve nagyjából most múlik el. vagy korona (akkor a gyerekek parádésan megúszták), vagy valami félig mutálódott infjulenzia (nem szokott ilyenkor lenni, de hát fura egy évjárat van épp), vagy valami az ezer másikból :DDD

az tuti, hogy nekem 4 nap fejfájásom nem volt még soha semmitől.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25207) mozso válasza Parci (#25204) üzenetére


mozso
senior tag

Nem rossz az adat. 6000-bol 850, 4600-bol 619 ilyen 13.5-14%-os arányok vannak hetek óta.

(#25208) Drizzt válasza Parci (#25198) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nem-nem. Biztosan jó az adat:
[link]
Úgy fest, hogy a kórházba kerültek között nagyobb a léelgeztetőre szorulók aránya. Valószínűleg a magyarázat mindössze a delta. Az alfás csúcson 10.5% körül volt, most 14% körül a betegek közül a lélegeztetőre kerülők aránya.

I am having fun staying poor.

(#25209) Parci válasza Drizzt (#25208) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

értem. vagy csak az kerül kórházba, akinél eleve valami para volt az oltással, és akkor nem meglepő, ha a korona is megborítja erősen. igazából kellene a valós összes fertőzötti szám is, hogy tudható legyen, hogy most jujjujj van, vagy csak változnak az arányok az oltottak miatt. maradok az utóbbinál, érzésre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25210) daneel_hu válasza Parci (#25206) üzenetére


daneel_hu
addikt

Símán lehet, hogy ez a delta.
Nekem nagyon fájt a fejem a covidtól tavaly október végén/november elején. Jó az más volt, mert wuhan/nyers D614g mutáció meg mittudomén, de szar volt na.

Szerintem nem normális ha ennyit fáj a fejed. Én sem vagyok egy fejfájós típus amúgy.
Főleg nem júliusban! ;]

Szerk.: azt is el tudom képzelni, hogy oltott vagy oltatlan de mindenképp elkapjuk valamilyen formában a vírust és túl kell lenni rajta. VIszont ha oltva vagy, jobbak az esélyek.

[ Szerkesztve ]

(#25211) kolopele válasza kwzatz (#25203) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nyilván ez az előadás akkor volt még, amikor a vírus kezdett jobban betegségeket okozni, és a Sino egy régóta bevált technológián alapult. Igazából a fő gond az lett ezzel is, hogy a 60 év felettieket is elkezdték ezzel oltani nálunk, meg a krónikus betegeket is, holott nem ez volt az ajánlásban. Szerintem ne nevess egy olyan emberen, akinek a tudása enyhén szólva is.............hagyjuk.

(#25212) mozso válasza Parci (#25209) üzenetére


mozso
senior tag

“vagy csak az kerül kórházba, akinél eleve valami para volt az oltással, és akkor nem meglepő, ha a korona is megborítja erősen”

hát itthon van ebből 800ezer Sino-val oltott idősebb, akinek tudjuk, hogy a 20-25%-a nem védett, de a maradék 75-80% Sino-s sem tudni mit csinál majd a delta ellen…

(#25213) kwzatz válasza kolopele (#25211) üzenetére


kwzatz
őstag

Nem rajta nevetek, csak a "tudomány" rendkívül gyors ütemű változásán. Furcsa módon pusztán gazdasági szempontokat nézve sokkal pontosabb, tűéles tippeket lehet mondani a jövőre nézve. Előbb szemet szúrt a mondatod:
"A magam részéről egyébként nem a vírusnak szurkolok."
Én sem. Viszont ezzel kapcsolatban nem tudom nem feltenni a kérdést:
Vajon egy vakcinagyártó cég, a vezetői, részvényesei hogy vélekednek erről? Ők vajon minek szurkolhatnak? Ez a kérdés nem hagyna nyugodni, HA... nem tudnám, hogy a vállalatok vezetői pozícióiba és a velük szerződéseket kötő politikusi pozíciókba csak jóérzésű, empatikus, emberbarát fickók kerülhetnek. :C

[ Szerkesztve ]

(#25214) Hieronymus válasza t72killer (#25180) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"UK-ben pl az a protokoll, hogy aki a pozitív tesztje után 1 hónapon belül meghal, az definíció szerint covid-halott."

Kicsit morbid, de nagyjából igaz.
Az aki egy hónap alatt nem gyógyul fel a covidból, annak néhány krónikus és/vagy halálos betegsége mellett van néhány akut is a covid mellett.
A végelgyengülést nem túl hihető halálok. A keringés összeomlás sem, mert riaszt a gép. A krónikus betegségekkel még hónapokat vagy éveket is élhetett volna a beteg.
Ha például a májzsugort jelölik meg a halál okának, akkor felmerül a covid halál eltusolásának gondolata.

Még ordas nagy hazugság árán sem sem lehet olyan halálokot kitalálni, amit mindenki elfogad.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#25215) kolopele válasza kwzatz (#25213) üzenetére


kolopele
nagyúr

Te nem tudományosan közelíted meg a témát, hanem közgazdasági alapon. Vajon egy közgazdász hogyan fejlesztett volna ki védőoltást? Engem meg ez a kérdés nem hagy nyugodni. Melyik lehet a fontosabb és felelősségteljesebb munka vajon?

[ Szerkesztve ]

(#25216) Rolly válasza kwzatz (#25213) üzenetére


Rolly
veterán

Vajon egy vakcinagyártó cég, a vezetői, részvényesei hogy vélekednek erről? - szerintem ők se a vírusnak szurkolnak... egy gyógyszercégnek kb mindegy, hogy covid ellen talál megoldást vagy rák ellen ... mindkettőből rongyá keresi magát....

(#25217) kolopele válasza Rolly (#25216) üzenetére


kolopele
nagyúr

Te is csak ennyit látsz? Akik teszem fel feltalálják egyszer a rák gyógyítását, azoktól sajnálnád a pénzt? Ez a munkájuk, ahogy egy takarító meg azért kap pénzt, hogy tisztaság legyen, csak azért van egy fontossági sorrend.

(#25218) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Szerintem ez a gyógyszer lobby téma inkább a lazába lenne a való.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#25219) kwzatz válasza Rolly (#25216) üzenetére


kwzatz
őstag

"hogy covid ellen talál megoldást vagy rák ellen ... mindkettőből rongyá keresi magát...."

A kérdés csak az, mikor keres többet: Ha a vakcina 2 oltással lerendezi a koronavírust egy életre, vagy ha évente fejleszthet újat és adhat el a variánsok miatt?

"Vajon egy közgazdász hogyan fejlesztett volna ki védőoltást?"
Sehogy. A vírushelyzetet tekintve - mármint, hogy most megint erősen felfutóban van a legátoltottabb országokban a covid-móka - viszont továbbra is függőben van a kérdés, hogy egyáltalán számít-e. Az idő majd eldönti.

[ Szerkesztve ]

(#25220) kolopele válasza kwzatz (#25219) üzenetére


kolopele
nagyúr

Amennyiben nem tesznek rá kísérletet sem, úgy biztosan nem lesz eredmény. A sok gyerekbetegséget is sikerült védőoltásokkal leküzdeni, hátha ennek is ez lesz a vége, vagy legalább azt el fogják érni, mint az influenza esetében.
Bízzunk ebben, sokan ezen dolgoznak.

[ Szerkesztve ]

(#25221) Drizzt válasza kwzatz (#25219) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"A kérdés csak az, mikor keres többet: Ha a vakcina 2 oltással lerendezi a koronavírust egy életre, vagy ha évente fejleszthet újat és adhat el a variánsok miatt?"
Akkor fogjuk meg mashogy: ha lenne egy gyarto, aki kiad egy oltast, ami megoldja a problemat orokre ket dozissal, az miert ne adna ki? Szinte azonnal monopolhelyzetbe kerulne. Egyebkent igy is latszik, hogy a jobb vakcinak keresettebbek. Kiveve ahol a politika kozbeszol. Miert ne lenne meginkabb keresett egy meg jobb vakcina?
De ez csak a gazdasagi oldalrol valo furcsallasom.
Aztan ott van a tudomanyos, miszerint meg az eddigi valtozatok is egyebkent boven felulteljeseitettek a varakozasokat azok ellen a korokozok ellen, amik ellen fejlesztettek oket. Az meg mar nem az o saruk, hogy kozben ujfajta korokozo terjed, amivel szemben rosszabb a hatekonysag. Elore nem lehet tudni, hogy milyen variansok fognak kialakulni. Nem letezo dolgok ellen nehez valamit kifejleszteni. (Oke, valamennyire lehet azert predikalni, hogy milyen iranyokba fejlodhet egy korokozo, s megprobalni arra keszulni, de ehhez hatalmas mak is kell)

I am having fun staying poor.

(#25222) fatal` válasza kwzatz (#25219) üzenetére


fatal`
titán

És A gyógyszergyártó keres többet, aki olyan oltást fejleszt, amit évente kell beadatni, vagy B gyógyszergyártó, aki megelőzi őt és kifejleszt egy olyat, amit 5 évente kell? Melyikből fognak többet rendelni?

Ráadásul a gyógyszeriparon belül a vakcinafejlesztés a legkevésbé profitábilis (persze attól még nyereséges).

(#25223) t72killer válasza #20749568 (#25191) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Teatyaúrist... :Y rohanok a Pfizeremért

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#25224) lacafaca válasza kwzatz (#25149) üzenetére


lacafaca
őstag

bocsánatelnézést A :D (viszollátásra)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#25226) t72killer válasza Hieronymus (#25214) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nekem ezt egy NHS-es nővér mondta, rákérdeztem, hogy a motorbalesetekben meghaltakat is beleszámítják-e, mondta h elméletben még azokat is, de majd utánanéz. Végül nem talált erre a részre megbízhatót. Az tuti, hogy az egyéb betegségeket simán rákenik a covidra - igaz ez azért nem okoz olyan óriási hibát járványcsúcsok idején mert a stroke, rák, stb viszonylag lassan öl és UK szinten sincs belőlük napi ezer+.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#25227) kolopele válasza lacafaca (#25224) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ezt itt mindenki tudja szerintem.

(#25228) t72killer válasza kwzatz (#25219) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azér' rohadtul nem mind1, hogy itt UK-ben a napi 50ezer esetet láblógatva,.influenza-kategóriás napi max 100 halálesettel toljuk végig, aminek fele oltatlan, vagy mint a korábbi hullámok idején, napi 1500zal.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#25229) kwzatz válasza fatal` (#25222) üzenetére


kwzatz
őstag

Hogy a példádra válaszoljak:
Még úgy is rosszabbul járna, ha az összes vakcinát tőle rendelnék ebben az "5 évente" esetben, mintha lenne másik két versenytársa, és mindegyiküktől évente rendelnének egyenlő arányban. :U

Igen, a legnyereségesebb most a rákipar (és ezzel válaszolok kicsit Rolly-nak is), de nagyon erősödik a vakcinabiznisz, lehet még belőle akármi.

t72killer: Ahogy nézem, ez nagyon a görbe eleje, és elég exponenciálisnak tűnik nekem. Ráadásul mindez nyár közepén. Ha megnézed a Drizzt által linkelt adatot a kórházban ápoltakról, rosszabb (kb. 6-szoros), mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

[ Szerkesztve ]

(#25230) kwzatz válasza kwzatz (#25229) üzenetére


kwzatz
őstag

"Még úgy is rosszabbul járna, ha az összes vakcinát tőle rendelnék ebben az "5 évente" esetben, mintha lenne másik két versenytársa, és mindegyiküktől évente rendelnének egyenlő arányban."
Ceteris paribus persze, bocsánat. Ha pl. árat is növelnek, akkor már az áremelkedés hatása is közrejátszik abban, hogy mit választanak az országok/emberek, és az már megint egy összetettebb helyzetet teremt.
De nem offolnék ezzel tovább, csak az eredeti kérdésem miatt írtam, az oltások gyakoriságával kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#25231) t72killer válasza kwzatz (#25229) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A briteknél nem látom be, miért lennén(e)k a görbe elején, már egy hónapja is napi 25k felett volt a regisztrált fertőzöttek száma és MINDEN nyitva volt folyamatosan. Angliában pl csak múlt héten lett vége az iskolának. Ha ez még mindíg az eleje lenne, az még a vuhani strain-nél is lassabb lenne.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#25232) kwzatz válasza t72killer (#25231) üzenetére


kwzatz
őstag

A kórházban ápoltakra írtam, hasonlítsd össze tavaly nyárral:
UK-Hospitals
Egyelőre felfutóban van, aztán hátha megáll.

[ Szerkesztve ]

(#25233) Rolly válasza kolopele (#25217) üzenetére


Rolly
veterán

Szerintem te félreértetted amit írtam....

(#25234) t72killer válasza kwzatz (#25232) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az mindíg késve követi a fertőzöttek görbéjét, illetve lehet az is benne van h végre elkezdtek a longosokkal is komolyabban foglalkozni. Az igaz simán lehet, hogy a long miatt ilyen-olyan akár komolyabb kezelésre szorulók száma durván el fog szállni.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#25235) Mr K válasza Hieronymus (#25214) üzenetére


Mr K
senior tag

Briteknél többféle szám is van:
28 napon belül meghalt: 129515
halotti bizonyítvány említi a covidot: 153342
többlethalálozás: 115984
[Forrás.]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#25236) Beaumont válasza Mr K (#25235) üzenetére


Beaumont
aktív tag

Az a teljes halalozas. Durva lenne ha 1 honapon belul ennyien haltak volna meg. :D

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"

(#25237) Vesa


Vesa
veterán

Regisztráltam is a harmadik dózisra. Sajnos vakcinát nem lehet választani. Jövő héten megyek...

A tudomány a valóság költészete!

(#25238) mozso válasza Vesa (#25237) üzenetére


mozso
senior tag

Irj majd mi van. Oltópontos alkudozás, vagy valahogy átkeveredsz a háziorvosi vonalra ahol a háziorvos dönt mit kaphatsz. (Utobbit hogyan kell intezni?)

[ Szerkesztve ]

(#25239) kwzatz válasza t72killer (#25234) üzenetére


kwzatz
őstag

Igen. Mondjuk maguk az esetszámok még rosszabbul néznek ki tavaly nyárhoz képest. (60-80-szoros :F ) Gondolom, hogy logikusabb azzal hasonlítani, mint az őszi-télivel.

[ Szerkesztve ]

(#25240) Parci válasza Vesa (#25237) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó mulatást! :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25241) Cs1csó válasza Vesa (#25237) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pedig ez hiba, hiszen sokan el fognak menni és ha nem azt ajánlja az orvos amit ő elgondolt akkor szépen hazamegy. Azzal, hogy választani lehetne (adott vakcinára adott vakcinákat ahogy a leírásban is volt) akkor gördülékenyebb lenne a dolog. Persze tipikus ezt is sikerült bekutyulni.

(#25242) Mr K válasza Beaumont (#25236) üzenetére


Mr K
senior tag

Nyilván. De nem is állítottam, hogy havi. És az egész thread az összes halálozástól indult.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#25243) Vesa válasza mozso (#25238) üzenetére


Vesa
veterán

Eleve oltópontra ment a reg, vakcina típusra azt írta, hogy a helyszínen az oltóorvos dönt róla (vagyis nyilván én, ha netán a kínait akarná esetleg, azt term. nem adatom be, de vektorra elvileg Pfizer lesz). Háziorvos innentől nem tudom, hol kerülne képbe. Pedig eleinte arról zagyváltak, hogy mindenki oda menjen, ahol az elős kört kapta. Szóval szokás szerint nem tiszta semmi.

Mondjuk akkor rettentő ideges leszek, ha elküldenek a háziorvoshoz.

És lehet, hogy paranoiás vagyok, de meg fogom nézni az ampullát, hogy tényleg Pfizer-t adnak-e, mert én már bármit el tudok képzelni ebben az országban.

Parci
Thx! Ha nem pusztulok meg ott helyben, akkor majd beszámolok az "élményekről". :)

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#25244) Ringman


Ringman
nagyúr

mi a szakértői vélekedés, márciusban pfizert kapott +90-est érdemes mégegyszer (pfizerrel) oltatni? (nagy valószínűséggel találkozott koviddal amikor apámék elkapták, egy házban élnek)

[ Szerkesztve ]

(#25245) Cs1csó válasza Ringman (#25244) üzenetére


Cs1csó
félisten

Túl van már a 2 Pfizer-en? Mert a 2. érdemes beadatni, 3. nem szükséges. Majd ha lesz esetleg módosított Pfizer, vagy csináltasson egy antigén tesztet és az alapján már jóval többet fog tudni.

(#25246) bigdady válasza Sir Pocok (#25035) üzenetére


bigdady
nagyúr

Mivel különb mint egy strand? Én ma voltam annyian vannak mint a sz@r. De durva vagyok lifteztem fel a csúszdára zárt térben idegenekkel :DDD most tesztelem az oltást két hétig csak a szabad levegő meg a víz meg a strand :)

(#25247) Ringman válasza Cs1csó (#25245) üzenetére


Ringman
nagyúr

már márciusban, ő még 21 napra kapta a 2. dózist.

(#25248) Cs1csó válasza Ringman (#25247) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akkor hasznosabb lenne a teszt és arra valamit amit ajánlanak (Szputnyik, Jansen) , ha jól tudom 2 Pfizer-re nem adnak 3. Pfizer-t.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.