Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25451) Rolly válasza kolopele (#25446) üzenetére


Rolly
veterán

endokrinológus mondta, hogy körülbelül ez a tapasztalat, külön oltásra nem rétünk ki... Lehet nála többen jelennek meg ezzel kapcsolatban nők, mint ahányat te ismersz.

Sajnos a saját problémám miatt többet voltam az elmúlt 2 hónapban orvosnál mint előtte 10 év alatt és több vérvételem is volt. S minden orvos (neurológus, endokrinolókus) egyből mondta, hogy nőknél teljesen általános hogy a koronavírus vagy a vakcinák felborítják kissé / jobban a hormon háztartást, de férfiaknál erre nincsenek bizonyítékok...

Ráadásul a 10-ből 1 nőnél kavarja meg a ciklust abban benne van az is aki mondjuk 28 napos helyett 30-35 napra tolódik ki és az is akinek az oltás után 3-5 napon belül egyszercsak vérzése lesz ahogy az is akinek mondjuk kimarad 1 hónap ... szóval nőknél elég tág fogalom a ciklus megkavarása...

(#25452) nobela


nobela
senior tag

Többször leírtuk már, nem lehetne egy-két tagot kitakarítani, vagy átpakolni a laza topicba?

Ami itt folyik az teljesen értelmetlen.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#25453) kolopele válasza Rolly (#25451) üzenetére


kolopele
nagyúr

A koronavírus inkább okozhatja a problémák zömét, mint maga az oltás. A másik dolog meg az, hogy azt sem lehet tudni, az oltás pillanatában covidos volt e már az illető, ami szintén növeli a kockázatok lehetőségét. Nyilván nem vagyunk egyformák, nem reagálhatunk egyformán sem oltásokra, sem gyógyszerekre, de a covid lényegesen veszélyesebb mint beoltatni magunkat. Én is kidőltem rendesen a 2. Moderna után két napra, az első után még az úgynevezett Moderna kar is megjelent, de ezek természetes velejárói ennek az oltásnak, ahogy a láz, hidegrázás, mellkasi fájdalom, karfájdalom is, ezek főleg a 2. után erősebbek. Az amolyan elszórtan jelentett problémákról sosem fog kiderülni, hogy véletlen egybeesés vagy az oltás okozta e, netalán maga a vírus (hormonális, szemészeti, ízületi, stb.)

[ Szerkesztve ]

(#25454) t72killer válasza lafaty80 (#25449) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ő ugyebár egy "gyógyult lezárt eset" a statisztikában :(

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#25455) lafaty80 válasza t72killer (#25454) üzenetére


lafaty80
őstag

Gondolom most igen, mésik esetben meg a listára kerül majd... :(
(Igazából azért volt "félelmetes" látni, mert a gyerkőcöknél is aggódtunk a covid után, hogy ilyen/ilyesmi ne legyen.)

[ Szerkesztve ]

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#25456) mpo


mpo
veterán

Ideje lesz komolyan venni.

‘As transmissible as chickenpox.’ Here’s the CDC report on the delta variant that led to new mask policy.
As Watchter explained, the document shows data estimating an R0 of 5-9 for the delta strain, vs. the 2-3 for the original.
[link] benne a prezentációjuk linkje is.

Ha érted, akkor már elavult.

(#25457) kolopele válasza lafaty80 (#25455) üzenetére


kolopele
nagyúr

Mekkorák a gyerekeid? Kaphatják már az oltást?

(#25458) Mr K


Mr K
senior tag

Coronavirus (COVID-19) Infection Survey, UK: 30 July 2021
(A múlt hétre vonatkozó adatok. Ha jól számolom, akkor több mint 900 ezer fertőzöttet becsülnek (Angliában és Wales-ben minden 65. ember elkapta). Ez kb. 3-4-szer annyi, mint ami a hivatalos statisztikákban megjelenik, és a hivatalos statisztikákkal szemben továbbra is emelkedő tendenciát mutat (kivéve Skócia, ahol csökken). A fertőzöttek kb. 40%-a tünetmentes.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#25459) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

A bosszanto az, hogy mindig meg kell varni hogy komolyra forduljanak a dolgok, ahhoz hogy a vedekezest is komolyan vegyek a kormanyok. Mint amikor minden telen bejelenti az utkarbantarto ceg decemberben, hogy nem voltak felkeszulve arra hogy eshet a ho.

Most pl. maszkhordassal akar el is lehetne kerulni a negyedik hullamot, vagy lelassitani, toredekere csokkenteni a hatasat, de nem, meg kell varni mig bekovetkezik a legrosszabb es majd csak akkor bevezetni ujra a vedelmi intezkedeseket. Tudom hogy az emberek zugolodnanak, foleg hogy a lakossag harmada magasrol tesz az egeszre, de a kormany nem azert van ott hogy nepszerusegi versenyt nyerjen. Ugyanezek akkor is zugolodnanak a maszk miatt, ha mar csak a jarvany kozepen tennek kotelezove a hordasat.

A maszk raadasul csak kenyelmetlenseg, nem csokkenti a GDP-t, ha nem szamoljuk hogy biztos kevesebb sminktermek fogyott, de arra tippelek, hogy a nok titokban talan orultek is annak, hogy nem kellett sminkelniuk, vagy legalabb nem annyira mint korabban.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25460) mpo válasza Mr K (#25458) üzenetére


mpo
veterán

A fertőzöttek kb. 40%-a tünetmentes.
Nálunk akinek tünetei vannak, az influenzára tippel és nem megy tesztre.

Angliában akinek nincsenek tünetei, arról hogy derül ki, hogy fertőzött?

Ha érted, akkor már elavult.

(#25461) mpo válasza Tigerclaw (#25459) üzenetére


mpo
veterán

Tessék, itt az intézkedés:
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#25462) Z.É.T. válasza Tigerclaw (#25459) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ha véletlenül kimaradt (kapcsolódik)

(#25463) Lauda válasza mpo (#25461) üzenetére


Lauda
félisten

Ez megint csak politika, szerintem az ilyeneknek már nincs helye itt, mivel semmi köze a topikhoz.

(#25464) Mr K válasza mpo (#25460) üzenetére


Mr K
senior tag

Ez egy statisztikai felmérés, csak nem kérdőíveket küldenek szét, hanem orr/garat mintavevő készleteket a lakosságot valamennyire reprezentáló mintának. (Azaz nem tüneteseket tesztelnek, hanem véletlenszerűen egy csomó embert. Ilyen Mo-n is volt tavaly tavasszal, a különbség csak annyi, hogy briteknél rendszeresen van). Bővebben talán itt.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#25465) Kaba


Kaba
veterán

Németország 30 milló közel lejáratos vakcinát ajándékoz a szegényebb országoknak.Augusztus 1-től már csak védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel lehet beutazni Németországba.

[ Szerkesztve ]

(#25466) kolopele válasza Tigerclaw (#25459) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én például mindig felveszem a maszkot zárt térben, és a családomnak is fel kell. Nincs ezen mit szégyellni, meglátjuk kinek lesz igaza ősszel. Mondhatnám senkin nincs fenn eközben, ráadásul egy hülye gyerek odaszólt legutóbb a Pennyben, hogy minek az a maszk, nem kell már hordani! Csak annyit mondtam neki, örüljön hogy rajtam van, ellenkező esetben most megharapnám és remélhetőleg megfertőzném :D Nem kérdezett többet....

[ Szerkesztve ]

(#25467) mpo válasza Lauda (#25463) üzenetére


mpo
veterán

Csak egy linket adtam, mert ő hiányolja, sürgeti a szigorítást (én is), de nem ez vár ránk.
Ha elolvastad amit a 25456-ban írtam, akkor meg még rosszabb.
A kétszer oltott is fertőz, az R0 ott van 5-9, nem leszünk biztonságban, 100%-os vakcina meg nem is volt, idővel meg veszít az erejéből.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#25468) #86564352 válasza Tigerclaw (#25459) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az emberek mint tömeg szempontjából, még nem oltható gyerekek stb. kivételével:
Mindig örökké nem akarnak maszkot hordani az emberek. Hogy működjön is, elő kellene írni FFP2 ami a palántának kényelmetlenebb talán, ha az orra alá húzza.

Minek kérjen oltást a palánta, ha mindenképpen kell maszkot hordani, ez még rosszabbat tesz a nagyon lelassult vakcinaprogramnak. Kötelező maszk helyett de facto kötelező oltással (persze nem kínai) előrébb lennénk, az a nagyobb védelem, nem a több hónapos, mosatlan rosszul hordott maszk. Tudom, oltott is elkaphatja, de akkor megint ugrás a még hány évig kell maszk mezőre. Szerintem az országok mindenhol kiszámolták mennyi halott "fér bele", mekkora átoltottságnál bírja az eü-i rendszer a terhelést. Az Európai Unió most tart 70%-nál (egy dózis) 47% (két dózis)

Vagy úgy oltási igazolvány nélkül különféle helyekre pl. fodrász negatív teszt kell, FFP2 és amikor a palánta látja az oltott lazán ül a másik székben akkor elgondolkozik és győz az irigység és kényelem, elmegy oltakozni ő is.
Romlott lelkemet néha simogatja a Schadenfreude, ezért eléggé elszomorodtam amikor nálunk bejelentették mindenki mehet mindenhova. Azt hittem amíg az antivaxxerek unatkoznak, én a pintérségtől kapott VIP igazolványommal szépen beszambázok a moziba Black Widow-t nézni, étterembe, strandra, villamosozni stb. erre ők is mehetnek bárhová ugyanolyan kényelmesen. :(( Ezért ha nem is tudományos alapon, de érzelmi alapon úgy vagyok vele ha megoldásként egyértelmű vakcina > maszk, akkor én már oltottként miért tegyem fel 40 fokban és egy palánta még be is szólna érte... (persze ez megoldható könnyen leszarom tablettával és köhögéssel az illető felé)

mpo: úgy derül ki, hogy tesztelnek Testing in England | Coronavirus in the UK (data.gov.uk)

[ Szerkesztve ]

(#25469) Lauda válasza kolopele (#25466) üzenetére


Lauda
félisten

Persze ez a ti dolgotok. Nem szabad másokkal foglalkozni. Ha abban érzed magad biztonságban, akkor hordod és kész.

(#25470) Lauda válasza mpo (#25467) üzenetére


Lauda
félisten

Mi indokolná a szigorítást? Élni is kell már, különben megint oda jutunk, hogy nagyobb károkat fog okozni a korlátozás mentálisan, gazdaságilag, mindenhogyan.

[ Szerkesztve ]

(#25471) Tigerclaw válasza kolopele (#25466) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

A maszk vedekezesre is lehet hatekony, foleg ha jobb minosegu es jol van hordva, de arra talaltak ki, hogy az ne adjon at betegseget, vagy szennyezze be a muteti teruletet aki hordja. Szoval nem engem ved ha hordom, hanem a tobbieket vedi "tolem".

Japanban ezert hasznaljak/hasznaltak a maszkot - mar a covid elott is - azok akik epp fertozo betegek. Gondolom valamennyire elvaras is lett ott, de nalunk egy ilyen felelos hozzaallas alig kepzelheto el, es persze a legtobb orszagban ugyanez lenne a helyzet, tehat nem csak mi vagyunk bunkok/felelotlenek, hanem a legtobb nemzet.

Szoval hogy hatekony legyen mindenkinek kellene hordani, de latjuk ha epp nem kotelezo szinte senki sem hordja.

Hianyzik a tomegtajekoztatasbol egy bullshit es politika mentes, szakmai, de mindenki altal ertheto tajekoztatas az egesz jarvanyrol. Hogy mukodik a virus, hogy mukodik az immunrendszer, a vakcina, mire jo az alarc, miert kellene hordani es persze hogyan. Vagy epp hogy a delta varians miben masabb, veszelyesebb. Erre viszont semmi esely nincs. Marmint szandek es probalkozas lehet ra, csak nem fog eljutni a tobbseghez.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25472) t72killer válasza Mr K (#25458) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mi? A hivatalos statban napi 20k+ volt már egy hónapja, 50k-s csúccsal. Ez nem 3ada annak a 900k-nak :F .

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#25473) kolopele válasza Lauda (#25469) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem beszélve arról, hogy azt is védjük aki esetleg nem oltható, ezért jobban ki van téve a veszélynek, max. el sem tudja képzelni hogy ez a vírus valós probléma. Sokan vannak ilyenek is.
Tigerclaw: Közben lényegében ezt írtam le fentebb. Naponta, két naponta van cserélve, FFP2-3 maszkok, ennél többet nem lehet tenni ezen a téren, csak az a baj hogy mások szarnak az egészre, így marad az oltás mint alternatíva, és sajnos a gyerekeknek is meg kell ezt tapasztalniuk immáron. Remélem jól fogják viselni hétfőn az első adagot.

[ Szerkesztve ]

(#25474) mpo válasza #86564352 (#25468) üzenetére


mpo
veterán

Már Mr K is leírta, különbség csak annyi, hogy briteknél rendszeresen van.

Ha érted, akkor már elavult.

(#25475) #86564352 válasza mpo (#25467) üzenetére


#86564352
törölt tag

A delta tényleg fertőzőbb, viszont az oltott vagyok, unom már a maszkot halmaz jelentős szerintem. A lefolyás mértékénél számít a vakcina jobban, nem a fertőzésnél. Sydney-ben most 3 ezer eset miatt lockdown katonasággal és utcán is kötelező maszk, ezt itt nem lehet megcsinálni ha 3 ezer halott után is nyafogás ment, hogy bevásárláskor fel kell tenni.

[ Szerkesztve ]

(#25476) kolopele válasza #86564352 (#25475) üzenetére


kolopele
nagyúr

Miért ne lehetne? Akár az oltást is kötelezővé lehetne tenni a járványhelyzetre hivatkozva. Amikor én még beoltattam bárányhimlő ellen a gyerekeimet nem volt kötelező, most meg az már. Mindent lehet, csak akarni kell.

[ Szerkesztve ]

(#25477) mpo válasza Lauda (#25470) üzenetére


mpo
veterán

Megkerestem neked a prezentációt, de szerintem a cikket sem olvastad el.
[link]
Azt nem tudom komolyan venni, hogy a korlátozás felnőtt embereknél mentális problémát okoz.
Természeti katasztrófa, munkanélküliség, háború, stb. az tud okozni mentális problémát is, de a koncert, mozi, haverok hiánya nem, ráadásul videótelefon is van.
Olvastad amit a tanítónőről írtak előzőleg, akiből élő roncs lett?

Ha érted, akkor már elavult.

(#25478) skroy


skroy
senior tag

Ma munkahelyemről vittek el a dokihoz sokadik szédüléses rosszullétem után a héten. (pár hete kaptam a 2. astrát, elvileg nincs összefüggés, bár az első után is hasonlóan voltam...).
Amíg a leleteket vártam, a recepciósok a mentőkkel beszélgettek, akkor vittek be oltás utáni trombózisos beteget, a beszélgetés alapján már több is volt. Ez csak egy kisváros, de kíváncsi lennék rá mennyire valósak a hivatalos adatok országosan. :F

(#25479) Z.É.T. válasza Lauda (#25470) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Meg ne haragudj, de ezekkel a mondatokkal olyan, mintha visszaugrottunk volna a tavaly augusztusi előző - azóta laza - topikba.
Még mindig - és ha így marad, akkor jó sokáig - az a helyzet, hogy védekezni az emelkedés elején érdemes, mert ha nem, akkor megint ugyanaz lesz, mint az elmúlt szűk egy esztendőben. Persze, akinek ez megfelelt, annak lelke rajta, csak akkor ne panaszkodjon, ha évekig ezt játszuk még...

No, de én sem írtam semmi újat, szóval csak behúztam egy aweriot-ippont :D

[ Szerkesztve ]

(#25480) mpo válasza #86564352 (#25475) üzenetére


mpo
veterán

ezt itt nem lehet megcsinálni
Mert nem tudunk 'ausztrálul'? :)
A #25462-ben Z.É.T. hivatkozott arra a 4 évvel ezelőttire, amit előkerestem.

Ha érted, akkor már elavult.

(#25481) Lauda válasza mpo (#25477) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm a linket, sajnos így nem tudom fordíttatni, így el sem tudom olvasni. A korábban linkelt cikket elolvastam. Attól, hogy nem tudod komolyan venni, még jelentősen nőtt a depressziósok száma a pandémia alatt, ami tartós betegséghez, iváshoz, öngyilkossághoz is vezethet. ;)

(#25482) Beaumont


Beaumont
aktív tag

Hogy oldjam a feszultseget. :D

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"

(#25483) Tigerclaw válasza #86564352 (#25468) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Nem kell allando maszkhordasra berendezkedni, de pont az ilyen hibas, szabadsagjogokat es GDP-t nagy mertekben figyelembe vevo jarvanyugyi intezkedesek miatt pont abba az iranyba megyunk, amerre nem akarunk menni. Ezt most a legtobb orszagra ertem, nem csak Magyarorszagra.

A jarvany legelejen kerdeztek meg - meg a vakcinak megjelenese elott - egy jarvanyugyi szakertot, hogy minek orulne jobban, ha azonnal elerheto lenne a vakcina vagy 2 het teljes karantennek es o az utobbit valasztotta. Tavasszal a nagy hullam nem az oltasok miatt ert veget, hanem a vedelmi intezkedesek miatt. Most is az a legerosebb fegyver, raadasul masok tapasztalata alapjan a vakcinak ereje csokken.

Ugy latszik hogy azoknak lesz igaza, akik szerint ez a virus is becsatlakozik a szezonalis influenza virusok es hasonlok melle, csak ennek egesz evben lesz szezonja, ameddig valami csodavakcina meg nem gatolja teljesen a terjedeset egy par hetre, de ahhoz az kellene hogy globalisan mindenki be legyen oltva.

Vagy arra kell berendezkednunk, hogy felevente kell uj oltas, vagy hogy kell maszk folyamatosan zart, tomeges helyeken. Az Boris Johnson fele elengedes egyebkent nem lenne megoldas, mert folyamatosan nagy mertekben lefoglalna az egeszsegugye, mivel hullamokban mindig visszaterne, idonkent megerosodve.

Egyebkent az sem igaz, hogy sulyosabbra, halalosabbra nem erosodhet, mert "ha tul halalos nem lenne ideje terjedni". Ha extrem modon halalos nagyon rovid lappangasi idovel, akkor ez a helyzet, de ha a lappangasi ido hosszabb es van ideje fertozni az lancreakcio szeruen letarolhatja az egesz populaciot, tala par szazaleknyi. szerencses kivetelevel.

Azt se felejts el, hogy "azert a viz az ur!" A virust nem erdekli, hogy nekunk mi kenyelmes, mi kenyelmetlen, vagy hogy nekunk szabadsagjogaink vannak. Ha valaki nem kepes alkalmazkodni a kenyelmetlensegekhez, annak annyi. Ha kitorne egy vilaghaboru, lehet hogy nem szajmaszkot, hanem gazalarcot kell majd hordanunk es nem lesz kinek panaszkodni hogy nem kenyelmes. Tulsagosan el vagyunk kenyelmesedve.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25484) Tigerclaw válasza Beaumont (#25482) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

:D talalo

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25485) radi8tor válasza skroy (#25478) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nagyon nem véletlen hogy Németországban Astrából csak 1 shotot adnak, a második ott Pfizer.

⭐ Stella

(#25486) attiati válasza #32839680 (#25381) üzenetére


attiati
veterán

Nálam az övsömör is 30%, hogy az immunrendszer piszkálástól van.
Lehet még betegségtől, ami nem volt.
Immunrendszer gyengeségtől, amiről nem tudok és nyár közepén kicsi az esélye (sport, gyümölcs, egyebek mellett)
Vagy stressztől, ami szintén esélyes.

Ellenben azt mondják, hogy bármelyik oltás aktiválhatja az alvó vírusokat a szervezetben, úgyhogy passz.

(#25487) t72killer válasza mpo (#25477) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A munkanélküliség is csak egyfajta korlátozás.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#25488) Lauda válasza Z.É.T. (#25479) üzenetére


Lauda
félisten

Ma már rendelkezésre állnak az oltások, ezeknek csak egy része működik ahogy kellene, majd alakul. Az életnek menni kell tovább, az elmúlt időszak sem emberileg, sem gazdaságilag nem fenntartható állapot volt. Ez a vírus úgy néz ki folyamatosan tud mutálódni, szóval az a kérdés, hogy meddig is éljük az életünket korlátozásokkal. Én úgy látom ezt a kormányok és az emberek is már elengedték. Teljesen mindegy mi történik, de úgy nem akarnak élni, ahogy az elmúlt kb másfél évben. :)

[ Szerkesztve ]

(#25489) daneel_hu válasza attiati (#25486) üzenetére


daneel_hu
addikt

Stressz, pihenés hiánya, túlzott terhelés.
Persze a fentiek rombolják az immunrendszered.

(#25490) Drizzt válasza skroy (#25478) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Egyfelol jobbulast, meg talaljak meg, hogy mi a bajod!
Masfelol? Milyen hivatalos adatok? Oltassal kapcsolatban hasznalhatot idehaza nem lattam.

I am having fun staying poor.

(#25491) Mr K válasza t72killer (#25472) üzenetére


Mr K
senior tag

(Azért ez így elég fura, hogy magyarként magyarázom a brit helyzetet egy britnek... :D )
A felmérés egy hétre vonatkozik (a július 24-ig tartó hétre), azaz nem a napi, hanem a heti fertőzésszámmal kell hasonlítani (ami a csúcson kb. 325 ezer körül volt, azóta csökken.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#25492) kolopele


kolopele
nagyúr

Közben a cseheknél:
"Az egészségügyi minisztérium fel akarja gyorsítani a 12 és 15 év közöttiek oltását az iskolakezdés előtt, mert csak azokat akarják visszaengedni az iskolapadokba, akiket már beoltottak."
Nálunk meg mi van?
"Anyuka, kéri az oltást Pistike?" Nem tanárnő, Pistike nem kéri!"
Na ezért is kell többek között kötelezővé tenni.

[ Szerkesztve ]

(#25493) Z.É.T. válasza attiati (#25486) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Illetve - mint azt épp a minap hoztam - maga a SARS-CoV-2 is aktiválhat korábbi vírusfertőzéseket, eddig az EBV-t találták meg, de esélyes lehet a többi herpeszvírus is, mint pl a bárányhimlőt és övsömört okozó.
Az EBV-vel és annak aktiválásával az is gond lehet esetleg - ennek még nem mentem utána - hogy az az egyik okozója lehet daganatos betegségnek (valamelyik limfóma), sclerosis multiplexnek, Parkinson-kórnak.

Szerintem még nagyon nem futottuk le az összes kört ezzel a sz@rral és az elbagatellizálókat is érheti még csúnya meglepetés.

(#25494) Lauda válasza Z.É.T. (#25493) üzenetére


Lauda
félisten

Persze hogy nem , erről (is) írtam az előbb.

(#25495) Mr K


Mr K
senior tag

Az elmúlt hét történései két dologra mutattak rá:

1. A deltával szemben a korábban hatékonynak bizonyuló lezárás már kevés (lásd az ausztrál példát). Akkor lehet esély, ha nagyon korán (már pár esetnél), nagyon drasztikus lezárásokat eszközölnek. (Teljes zárlat, katapulttal belőtt élelmiszer csomagok. Vagy valami hasonló, nem értek hozzá.)

2. A deltával szemben (járványügyileg) az oltás is kevés, mert a járvány az oltottak között is terjed, és a fertőzés az oltottak esetén is veszélyes. (Erről szóltak pl. a mai CDC-s hírek, meg a korábbi izraeliek.)

Azaz a járványt csak úgy lehetne kordában tartani, ha oltás is van, és korlátozó intézkedések (gyülekezés, maszkviselés) is. Ha bármelyik hibádzik, akkor a járvány terjedni fog. Persze lehet, hogy részleges oltottság és némi önkorlátozás mellett kevésbé, mint egy éve, és ezt sokan (főleg a kevésbé veszélyeztetett csoportok) elfogadhatónak tartják. De a terjedő járvány újabb variánsok megjelenését jelentheti, azaz a ciklus kezdődhet elölről.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#25496) Z.É.T. válasza Lauda (#25488) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Csak tök érdekes, hogy a GDP-t, gazdaságot féltők és korlátozásokat egyszerre elutasítók valahogy elkerülték az összes olyan közgazdász írását, akik arról értekeztek, hogy az időben meghozott korlátozás sokkal kisebb kárt okoz közép- és hosszútávon gazdasági területen is, mint az elkésett, vagy a meg nem valósított.

Részletezni most nem én fogom, de másfél év után szerintem ezt "illene" már érteni. Vagy ha érteni nem, de legalább elhinni a hozzáértőknek.
Ez majdnem az egyetlen vetülete a járványnak, amit az összes közgazdász ismerősöm egyformán lát nagyjából.
(persze biztos vannak itt is kivételek, vagy alacsonyabban kvalifikáltak, akik máshogy látják, whatever)

A depis hisztit meg köszi, kihagyom, írtam már erről is korábban...

[ Szerkesztve ]

(#25497) Hieronymus válasza mpo (#25467) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"A kétszer oltott is fertőz.."

Ez így nem korrekt kijelentés.
Az eddigi tesztek alapján. az első hat hónapban, több mint 100 munkatársammal, heti két gyorsteszttel, egyetlen pozitív tesztet sem produkáltunk. A második hat hónapos körben körben sem, eddig.
A saját részemről a harmadik oltás helyett a vírussal történő közvetlen találkozást favorizálnám.

(#25471) Tigerclaw: "...de arra talaltak ki, hogy az ne adjon at betegseget, vagy szennyezze be a muteti teruletet aki hordja. Szoval nem engem ved ha hordom, hanem a tobbieket vedi "tolem"..."

Az a műtéteknél használt maszk.
Ennek van egy jobb fajtája, ami a baktérium fertőzésektől védi a hordozóját.

Az FFP2 maszkok a vírusok ellen is védenek 95% hatékonysággal.
Nem 100%. De fertőzés esetén is szűr. Ami azért azt jelenti, hogy aki megkapja a vírust, az könnyebb lefolyású betegségre számíthat.
Felénk az FFP2 maszkok ára, a kezdeti horror árak után, az olcsó maszkok szintjére állt be.

(#25493) Z.É.T.: "maga a SARS-CoV-2 is aktiválhat korábbi vírusfertőzéseket, eddig az EBV-t találták meg, de esélyes lehet a többi herpeszvírus is, mint pl a bárányhimlőt és övsömört okozó."

Ezeket bármi aktiválhatja. Elegendő undorodva inni egy pohárból ahhoz, hogy a herpeszvírusok elinduljanak nyaralni az ajkakra.
Ezt a covid számlájára írni szimpla ijesztgetés.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#25498) Tigerclaw válasza Lauda (#25488) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Az elet megy tovabb, de arra nincs garancia hogy valtozatlanul, vagy csak konnyen toleralhato valtozasokkal. Arra sincs garancia, hogy gazdasagilag fenntarthato lesz az egesz, pontosabban biztos lesz egy masik egyensulyi allapot, de lehet hogy az mar egy teljesen mas vilag lesz. Ami most extrem aldozatnak tunik, sok kenyelmes ember szemeben, az lehet hogy 20-30 ev mulva csak egy atlagos jo hetkoznap lesz.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25499) Dare2Live válasza Lauda (#25488) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"de úgy nem akarnak élni, ahogy az elmúlt kb másfél évben."

Eddig se akart senki így élni. Mégis a kormány úgy döntött ahogy.

"Ma már rendelkezésre állnak az oltások, ezeknek csak egy része működik ahogy kellene"

A probléma nem az, hogy "csak egy része működik" hanem, hogy az egész elképesztően el lett bagatelizálva és így a lakosság jelentős része nincs oltva.
Visszakanyarodva a "csak egy része működik"hez bár itt nem tudom mire gondolt a kapitány jelenleg egy van amiről kijelenthető, hogy nem véd eléggé. A sino. Az is csak 60felett.

Nem mellesleg úgy néz ki, hogy a korea/kína/taiwan... féle vasszigor korlátozások. rengeteg szűrés, kontaktkövetéssel lehet a legkönnyebben megúszni.

Én amúgy nem tartom elvetendőnek, hogy miután mindenki ide értve a gyerekeket is megkapták a dupla oltást, tesztet nem kell korlátozás. Az oltaltan/védtelenek meg viseljék döntésük következményeit.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#25500) Tigerclaw válasza Z.É.T. (#25493) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Lehet hogy nem aktivalja azokat, csak annyira leterheli az immunrendszert, hogy teret nyernek a tobbi korokozok. A herpeszvirusrol mindig azt mondtak, hogy aki egyszer elkapta, az mindig hordozo marad, csak ha egeszseges es a jo az immunrendszere, nem okoz tunetet. A herpesz gyakra tarsul a hosszabb ideig tarto influenza es hasonlok melle, illetve a kiszaradt nyalkahartyan meg tobb korokozo atjut.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.