Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26951) Gothmog válasza Parci (#26948) üzenetére


Gothmog
aktív tag

nem lehetne valahogy átmosni a usert hipóval?: [#26323] :D

Komolyra fordítva: nyilván számít a koncentráció és a tisztaság. (A Z.É.T. által írtak is olyankor jelentkezhetnek, ha nem megfelelő dózisban és formában tol valaki - pl. átlagjózsi ötletet merítve és beszerezve ClO2-őt valahonnan - a cuccból. A linkelt cikkben is benne van, hogy abban a koncentrációban és formában, amiben árusították 10+ éven át (engedélyezve) a szert, még a szemet sem irritálta.)
De mindegy, csak a "csodaszerekről" (ivermectin - állítólag Jézus is ebből kapott, mielőtt feltámadt volna :DDD ) stb.) ugrott be a dolog.

Endure. In enduring, grow strong.

(#26952) koncsik válasza Parci (#26923) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

basszus a feketekömény... köszi :R :DDD (de be is kellene venni őket, nem? Az ivermectine dobozt minden este körbetáncoljuk, eddig segített ;) )

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#26953) Dr.NX válasza Gothmog (#26938) üzenetére


Dr.NX
addikt

Májusig volt a kitolt határidő az orvostechnikai eszközök gyártóinak, hogy rendezzék a dolgaikat az új MDR rendelet kapcsán.
Egyébként ez a "forradalmi" magyar találmány, ami Magyarországon világhírű...mellékhatásmentes csodaszer mindenre, ingyen. Hány ilyet láttunk már.
De a gonosz OGYÉI nem engedi eszközfertőtlenítő vegyszerekkel gargalizálni a derék magyar embert...hagyjuk már. Ez az 1 Mrd forintos engedélyeztetés is baromság. Az egész cikk egy baromság.
Hidrogén-peroxid oldattal pont ugyanezt a hatást lehet elérni.

Elfogadom a sütiket.

(#26954) Parci válasza Gothmog (#26951) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

amúgy a jelenség, amit írsz, létezett, létezik, én például kaptam kis koncentrációjú hidrogénperoxidot :DDD, amit még 1:10-hez higítva lehetett gargarizálásra használni. ezek működnek, csak picit 22-es csapdája, hogy azért ütik a nyálkahártyát és minden torokfájásnál ezerrel használva nem biztos, hogy nem okoznak több kárt, mint hasznot.

Dr.NX: na, megelőztél, csak nem olvastam időben

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26955) Parci válasza koncsik (#26952) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na amúgy épp ez az! hogy oké, felraktam a polcra, ott a teljes arzenál, aztán... egyszer csak megfájdul a torkom. mit veszek be és mikor és milyen sorrendben? ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26956) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

A szájfertőtlenítés témához:

Haver aki üzletkötő és a járvány alatt is elég sok ügyfélhez járt ezt szopogatta állandóan:

Medistus Antivirus

Azt írják, valami speciális védőréteget képez a szájban.

Nem tudom, hogy igaz vagy sem, kamu-e az egész, de kétségtelen, hogy nem kapta el, pedig az üzleti megbeszéléseken nem mindig volt rajta maszk.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#26957) Gothmog válasza Parci (#26954) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Van egy csomó dolog, amivel észnél kell lenni. Például Listerine szájvízből nem tudom, hogy árulnak-e még alkoholosat, de pár éve még tuti volt. Hirdették, hogy milyen király, használd reggel meg este, frankón irtja a bacikat a szádban. Csak az a baj, hogy mindennapos használattal egyúttal pl. szignifikáns mértékben megnöveli a szájüregi daganatos megbetegedések kockázatát is. (Ha van valami sérülés vagy akut gond, akkor persze alkalmilag jó lehet az alkoholos, erősen fertőtlenítő cucc, de semmiképpen sem mindennapos használatra.)

Endure. In enduring, grow strong.

(#26958) FіkuszKukіsz válasza Sir Pocok (#26956) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

A Virostop termékek is hasonlóak. Csak nem szopogatni kell, hanem fújni orrba-szájba. :)

Romanes eunt domus

(#26959) natë válasza FіkuszKukіsz (#26958) üzenetére


natë
nagyúr

Savazó üzem. Van nálunk a cégnél. Tölts el bent egy negyed órát.

(#26960) bigdady válasza Gothmog (#26957) üzenetére


bigdady
nagyúr

Persze hogy árulnak és 15 éve napi szinten kétszer használjuk :)

[ Szerkesztve ]

(#26961) Gothmog válasza Dr.NX (#26953) üzenetére


Gothmog
aktív tag

[Itt] egy másik (tavalyi) interjú a Semmelweis Egyetem honlapjáról.
Csak azért linkelem, hogy lásd, a vitriolos megjegyzéseid ellenére azért itt alapvetően egy szimpla "eszközfertőtlenítő vegyszernél" komolyabb/innovatívabb dologról van szó.

Endure. In enduring, grow strong.

(#26962) FіkuszKukіsz válasza natë (#26959) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Kösz, de nem vágyom rá.

Romanes eunt domus

(#26963) BlackV válasza Parci (#26949) üzenetére


BlackV
senior tag

Még azért annyit, hogy egy tanulmány szerint a különböző laborok eredményeit még akkor sem lehet összehasonlítani és felcserélni egy az egyben ha átváltjuk WHO BAU/ml-re. Viszont a tanulmány szerint jól korrelálnak a nevesebb laborok eredményei egymással, az átváltás csak ennek valamiféle összehasonlítására szolgál, egyszerűsíti.

Itt már rögtön két átváltás is történt egyszer a Rochet váltottad át, aztán pedig a whitelab váltotta át a Centaurt, szóval halmozódnak a mérési hibák.

A másik pedig, hogy az 1.0 szorzóban a Rochenál csak abban az esetben vagyok tuti, ha "Elecsys® anti-SARS-CoV2 S" volt az első teszted.

források:

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

(#26964) natë válasza FіkuszKukіsz (#26962) üzenetére


natë
nagyúr

Interjúkon van mindig hasonló válasz :D

(#26965) BlackV válasza Gothmog (#26957) üzenetére


BlackV
senior tag

Köszi ezt nagyon jó tudni. Éppen egy ínygyulladást kezelek a Listerin ínyspec változattal, na abban nem tudom mi van, de a fülemen is könnyezek tőle, viszont szépen gyógyul tőle, de majd lejövök róla akkor.

[ Szerkesztve ]

(#26966) Gothmog válasza BlackV (#26965) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Ha összehúzza a ínyt/marja a szájat stb., akkor az vszg. alkoholos, de ilyesmire teljesen jó. Csak nem érdemes éveken át minden nap azzal kínoznod magadat. (Persze nem arról van szó, hogy akkor tuti jön a "szájrák", rendel a koporsót. Csak annyi, hogy növeli a kockázatot.)

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#26967) mpo válasza Gothmog (#26966) üzenetére


mpo
veterán

A Corsodyl is hasonló?

Ha érted, akkor már elavult.

(#26968) Z.É.T. válasza Parci (#26954) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Szerinted nem tökhülye fodrászként mennyire tapsoltam a kollégáknak, amikor torokfertőtlenítés mellett elkezdték inni is, mert valahol olvasták, hogy a háttérhatalom elhallgatja, hogy mindenre is jó és örökélet+1 napig élnek, akik isszák? :W
(ez még covid előtt, persze aztán a járvány idején is újra elővették)
Előtte pár évvel a petróleum ugyanez, mert az egyikük rokonának a szomszédja Erdélyben azt itta és 90 évig élt. Igaz, ezt olyan mesélte, aki nem itta és elmúlt már 90.
Node hogy ON is legyen: aki várandósság alatt sem állt le a H2O2 toroköblögetéssel, azért eltöltött végül coviddal pár napot kórházban, amíg nem volt biztos, hogy mindketten túlélik, meg mellé még 2 hetet otthon, amíg telefonnal a kezében, előre beütve a mentők száma, hogy ha még ennél is kevésbé kap levegőt, maradjon némi esélye.

"Imádom" ezeket a megfejtéseket... :W

(#26969) Nowhereman válasza Sir Pocok (#26754) üzenetére


Nowhereman
őstag

Én meg inkább hiszek a sok korabeli beszámolóknak, amelyek világosan leírták, hogy a kór leginkább a jól táplált katonákat vitte el, míg a csont és bőr munkásokat békén hagyta. Meg az olyanoknak, akik éveket szántak a téma kutatásának.

Utánam a kondenzcsik!

(#26970) Krinyo


Krinyo
senior tag

Ha jól sejtem, ez nem túl acélos. :DDD

(#26971) Gothmog válasza mpo (#26967) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A Listerine-t csak példának írtam. A lényeg a (magas - a Listerine-ben eléggé magas volt emlékeim szerint; húzta is az ember ínyét rendesen, tapasztalatból is tudom) alkoholtartalom.

De a dohányzás például sokkal nagyobb kockázatot jelent. Tehát mint írtam, aki rendszeresen használt erősen alkoholos szájvizet, nehogy most rohanjon végrendeletet íratni. (Inkább arról van szó, hogy kockázatnövelő hatása van/lehet - az egyes kutatások persze ebben is ellentmondóak.)

Endure. In enduring, grow strong.

(#26972) Ringman


Ringman
nagyúr

via eric topol:

Immune Correlates Analysis of the mRNA-1273 COVID-19 Vaccine Efficacy Trial

Why is this an important finding? It adds to the "waning immunity" narrative. That less ability to neutralize the virus w/ antibodies correlates w/vaccine efficacy. People with very low level of this marker (cID50 NT) had a big drop-off of vaccine efficacy
At 2 months (57 days) after fully vaccinated @moderna_tx
Vaccine efficacy, as a function of cID50 neutralization titer
undetectable: 51%
100: 91%
1000: 96%

másik okfejtés:
[link]
Excited to finally share our results of the immune correlates of protection of the Moderna vaccine. A short thread walking through some of the key results.

na de mit szól ehhez béla?

(#26973) BlackV válasza Krinyo (#26970) üzenetére


BlackV
senior tag

Ezek is képtelenek a teszt pontos nevét odaírni, de úgy tippelem ez Centaur teszt lesz.. 21,8 a szorzó BAUra,
az 67,144 BAU/ml.

Korának megfelelő állapotú lelet. ;)

(#26974) Darmol válasza Z.É.T. (#26906) üzenetére


Darmol
senior tag

Értem, tehát vizsgálva lettek az esetleges hosszútávú, 10+ éves hatások. Értem. :K

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#26975) UberMutant válasza Darmol (#26974) üzenetére


UberMutant
őstag

semelyik piacra kerülő terméknél nincs ilyen vizsgálat. csakszólok

(#26976) Rolly válasza UberMutant (#26975) üzenetére


Rolly
veterán

ilyenkor szoktak jönni, hogy de az adott oltást már 10-20-30 éve adják így biztonságos.... De basszus az is volt új oltás valamikor :)

(#26977) andor80 válasza Krinyo (#26970) üzenetére


andor80
senior tag

ref érték x3 mi a nem acélos?

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#26978) Krinyo válasza BlackV (#26973) üzenetére


Krinyo
senior tag

Igen, elvileg az. A jelek szerint nem találkoztam horvátországi víruskával sem. :) Egyelőre nem veszek fel harmadikat, feleslegesnek érzem.

(#26979) Krinyo válasza andor80 (#26977) üzenetére


Krinyo
senior tag

Az, hogy a ref másik vége 150. :D Szóval ez elég erősen éppen csak megüti a mércét. De van még, határérték felett van, és erre voltam csak kíváncsi.

(#26980) Darmol válasza Z.É.T. (#26906) üzenetére


Darmol
senior tag

Ugye nem akarunk táptalajt adni a hülyeségnek ezért inkább maradjunk annyiban, hogy igazad van annak ellenére, hogy nem értek veled egyet.

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#26981) BlackV válasza Ringman (#26972) üzenetére


BlackV
senior tag

Akkor még mindenki azt gondolta ez kanyaró oltás, az is volt a konszenzus, hogy nem feltétlenül jelenti a védettséged a neutralizáló antitest mennyiség. Sok más betegség ellen ez így is van.

Elég egyértelmű irányba fejlődik a dolog. A delta ellen nincs rá idő, hogy aktiválódjanak az immunitás lassabb elemei.

Itt fél évente oltás lesz, 60 felett biztosan, de majd fog az lejjebb is menni. Lesz egy kis hurrogás, aztán szépen majd mindenki belátja.

(#26982) andor80 válasza Krinyo (#26979) üzenetére


andor80
senior tag

Tök mindegy ha határérték felett 1% al is akkor védett vagy dolgozik. nincs értelme aggódni .Tavasszal ha addig nincs brutál hullám ráér a booster szerintem

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#26983) koncsik válasza Parci (#26955) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Glycosept, tantum verde, dorythricin, ilyesmi (ezek is viszik a kovidot biztos, de nem nézte még senki ;) :N ) + amit a többiek írtak :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#26984) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Azért az osztrákoknál kezd durvulni a helyzet. :Y

Múlt héten 501 beteg volt ezen a napon, mai nap eddig 902 beteget azonosítottak.

Egy hét alatt durva ez a duplázódás.

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#26985) BlackV válasza andor80 (#26982) üzenetére


BlackV
senior tag

Tök mindegy ha határérték felett 1% al is akkor védett vagy dolgozik.

Naon nem vagy képbe. Az a határérték a kimutathatósági küszöb, nem a védettség küszöbe. Arra a neutralizációs vizsgálat való. Viszont az antitest mennyiség ezzel korrelál. Ezért tesz pl megfogalmazást a whitelab különböző szintekre. Neki a 67 BAU az mérsékelt neutralizációs titer, vuhanira. Deltára meg kb semmilyen.

(A másik a celluláris védelem az izraeli adatokból is jól látszik, hogy nem igazán van ideje felállni a deltával szemben.)

Tehát maradt az antitest számolgatás, és efelé fog menni a világ a delta miatt.

(#26986) t72killer válasza Sir Pocok (#26984) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

No, azért fertőzött != beteg. De valóban, a fertőzöttek számának növekedése is aggasztó.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26987) BlackV


BlackV
senior tag

Illetve annyi, hogy a Centaur adatlapja annyit ír, hogy

"A vírusneutralizációs teszttel való korreláció 0,81"


Tehát sajnos nem írják melyik variánsra, megpróbálom majd kibogarászni, de valszeg wuhanira.

(#26988) Asbee válasza Sir Pocok (#26984) üzenetére


Asbee
veterán

Így ebben a formában sok jelentőssége nincs.

(#26989) Krinyo válasza BlackV (#26985) üzenetére


Krinyo
senior tag

Igen, én is ezen gondolkozom, hogy a delta ellen kellene a sok neutralizáló anitest, különben lehetnek komolyabb tünetek, mert az immunrendszernek nyilván időbe kerül, amíg elindítja az antitest termelést. Persze ez jelentősen gyorsabban indul ahhoz képest, mintha nem lett volna oltás által tanítva, de azért csak idő. Na meglátjuk. Iskolából úgyis hazakerül, csak a gyereket ne üsse meg, a többi nem számít.

(#26992) Parci válasza Krinyo (#26989) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért én ebben nem hiszek. mármint, hogy oltás után, egészséges immunrendszerrel megförmedsz a deltától, ha nem úszol épp antitestekben, mert "nincs idő" legyártania őket a szervezetednek. oltatlanul ez 8-10 nap, az tényleg sok, de memóriasejtekkel elvileg fél nap kb. ne már, hogy annyi idő alatt átzombulsz.

mindenki túlcsavarodott erre az egészre világszinten. a vírus nagyon is alattomos és komoly ügy, de... szénné is van hájpolva.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26993) Parci válasza BlackV (#26963) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

már ott fura az 1:1-es összevetés, hogy a roche-nál 0,8 a határérték, ennél a whitelabosnál meg 21,8 :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26994) koncsik válasza Parci (#26992) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

"mindenki túlcsavarodott erre az egészre világszinten. a vírus nagyon is alattomos és komoly ügy, de... szénné is van hájpolva" - és zárhatjuk a topikot :K
Persze nem kell zárni, de tökéletesen egyetértek.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#26995) andor80 válasza BlackV (#26985) üzenetére


andor80
senior tag

Nagyon nem ezt mutatják a valós adatok.Ha így lenne a világon mindenhol ismét teli lennének a kórházak.
Semmi értelme az antitest lottónak ha van ellenanyag oltás 2 akkor nem nagyon kerülsz korházba és leszel súlyos beteg .
Amint látjuk minimum fél évig de a hazai oltottságot nézve lesz ez bőven egy év is.
Decemberi oltottak nem nagyon betegek és hallnak meg....

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#26996) BlackV válasza Parci (#26993) üzenetére


BlackV
senior tag

Úú várjál káosz van. :)

Első káoszmentesítés: A whitelab amin másodjára voltál Centaurt használ a neutralizáló antitest mérésre. Annak 0,5-150 a mérési tartománya és 1.0 a küszöbérték.
A centaur megadta a WHO szorzót, ez pontosan 21,8. Neked a leletre a who-sat írják, ezért 21,8 tól indul és 3270 a plafon, mert 150*21,8=3270.

Második: tehát ami eltér, hogy a Roche-nál 0,8 volt a küszöb, Centaur: 1. Az Abbottnál meg 50. Ezzel nem kell foglalkozni, nekünk ez semmit nem mond, csak a gyártó tud javaslatot tenni, hogy az mennyi who egységben kifejezve. Az így who-ra átváltott laboreredmények nem összevthetők egy az egyben, csak segít az összehasonlításban. Erről fentebb linkeltem egy studyt.

Viszont a Centaur megadta, hogyan korrelál a neutralizációs eredményekkel, egy elég széles sávban különítették el a megfogalmazásokat mérsékelt, erős, kimelkedő. Ezért érdemes ezzel foglalkozni.

(#26997) BlackV válasza andor80 (#26995) üzenetére


BlackV
senior tag

Jó akkor Izrael túlhájpolja, oltási programot szervezett a 60 feletti 5hónapja oltottaknak.

(#26998) andor80 válasza BlackV (#26997) üzenetére


andor80
senior tag

Igen látható ,hogy izrael nem jó példa .
Ott sem látom a tömeghalált meg a kórház telítettséget.
A jó példa Florida lenne az viszont faramuci mert az oltatlan butusok miatt van baj..
Ahogyan sokszor írom kell a figyelem nem szabad elaludni de tűpárnává se érdemes vállni 3 havonta. Az ideális szerintem az éves booster.Eddig nagyon úgy néz ki.
Kivéve a sinosokat nekik egy darab pfizer ajánlott de kettő meg arra még más kettő az már junkieság a jelenlegi helyzetben. Éberség elvtársak de semmi őrület :D

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#26999) kolopele válasza andor80 (#26995) üzenetére


kolopele
nagyúr

Azért arra kíváncsi leszek, hogy majd a gyerekeim sulijában hányan lesznek betegek, ugye az osztályban csak az enyémek vannak már oltva (a többiek nem is lesznek), és az egész iskolában lényegében alig páran kérték. A 3. oltást mi sem adatjuk be még, mivel két Moderna, ill. két Pfizer idén (plusz egy tavalyi kemény fertőzés nejemnél) már megvolt.

(#27000) Ringman válasza BlackV (#26981) üzenetére


Ringman
nagyúr

igen, az ezerszeres vírusterhelés mellett nem nagyon lesz más megoldás, mint kondiban tartani a szervezetet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.