Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25301) Mr K válasza Parci (#25252) üzenetére


Mr K
senior tag

A "pfizeresek" azért vannak szerencsés helyzetben, mert nagyjából tudhatják, hogy mire számíthatnak: meddig hat az oltás, hasznos-e a booster. Újabb fél év múlva azt is tudni fogják, hogy kell-e negyedik, és ha igen, mikor.

A sino-ról semmi ilyet nem tudunk, és ugyanez lesz a helyzet a sino boosterrel. (Meddig és mennyire véd egy pfizerre vagy astrára adott sino booster?)

Más. Ausztrálok bajban vannak a karanténra és lezárásokra épített járványvédelmükkel. Eddig nagyszerűen bevált, de a delta ellen kevés, mert a fertőzés a minimálisra korlátozott társadalmi érintkezések mellett is terjed (pl. simán el lehet kapni boltban.) Megoldás az oltás lenne, ami arrafelé jelenleg hiánycikk, vagy még szigorúbb zárás (pl. az élelmiszerboltokat is zárják). Amúgy utóbbival kísérletezik Kína is, ahol a fertőzöttek többsége már az oltottak közül kerül ki.

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#25302) t72killer válasza #32839680 (#25273) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Itt meg ezt olvasom: "Volunteers who were given Pfizer first and AstraZeneca second had antibody levels five times higher than those who received two doses of the Oxford vaccine." (Az AZ->Pfizer eredményük 9x-es). Ez az 5x AZ hatás esélyesen erősebb a Pfizer+Pfizernél.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#25303) Vesa válasza kwzatz (#25297) üzenetére


Vesa
veterán

Nem a gyógyszergyárak profitoriántáltsága a konteó, hanem annak összemosása a vakcinák (vagy éppen gyógyszeek) hatékonyságával, de főleg annak meglebegtetése, miszerint a profitérdek miatt kell ismétlő oltás, mert a cégek ebben érdekeltek! Ez netto konteo! Innen már csak "egy ugrás a Sugár" (mondjuk az, hogy direkt a gyógyszercégek terjesztik a vírust, mert pandémia nélkül ugye nem szükséges vakcina, akkor meg nincs profit sem).

Influenza ellen minden évben új oltás kell. Nem azért, mert így több a profit, hanem mert ez a vírus könnyen mutálódik és több törzse is terjed, változó intenzitással, melyek ellen nem alakítható ki élethosszig tartó védelem (jelenleg még). Ezzel szemben számos olyan fertőző ágens ellen is van oltásunk, amit elég egyszer beadatni, mondjuk gyermekkorban, és egész életen át véd. Ha az általad vizionált konteó létezne, akkor ilyen vakcinák nem készülnének, csak olyanok, melyeket rendszeresen alkalmazni kell.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#25304) kolopele válasza kwzatz (#25300) üzenetére


kolopele
nagyúr

Pedig az volt. Innentől viszont lesz némi dolga Parcinak. Szépen elvitted a szakmaiságot a profitorientáltság felé, persze ez a szakmád, csak nem itt lenne a helye. Laza covid topic, ott kellene folytatnod.

Vesa: Add fel, olyan ez mint Ateszt arról meggyőzni, hogy az ivermectinnek nincsenek káros hatásai, vagy a víz íze megváltozik, ha egy papírt teszel alá és ráírod, hogy szeretlek drágám :)

[ Szerkesztve ]

(#25305) Vesa válasza kolopele (#25304) üzenetére


Vesa
veterán

Mindig reménykedem, hogy hátha. :) Itt is láttam már rá példát, hogy valaki rengeteget változott az első bejelentkezését követően, a jó irányba! Már megérte. (vannak persze menthetetlen esetek, ők a lazában gyűlnek :) )

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#25306) kolopele válasza Vesa (#25305) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem mindenkit lehet megváltoztatni. Amikor az életeket megmentő gyógyszerek, vakcinák esetében valaki mást sem lát csak a profitorientáltságot, nem nagyon lehet mit kezdeni. Érdekes módon a D3 vitamin vagy a sok méregdrága be nem vizsgált "csodaszerek" esetében meg eszükbe nem jutna ilyesmi a legtöbb embernek, mert azok ugye gyógynövények, csak ugye tízszeres áron mint egy gyógyszer, és a legtöbbször semmit nem érnek. Kapnak egy OÉTI engedélyt, és ennyi, míg egy gyógyszer esetében dollármilliókba is kerülhet mire engedélyezik.

(#25307) Vesa válasza t72killer (#25302) üzenetére


Vesa
veterán

Ilyen típusú adatokból kevés van. AZ-re Pfizer-ből van a legtöbb, de abból is csak a vérrög para miatt, mert sok országban már második shot előtt leállították az Astrát, így valamit rá kellett oltani (mi mást, mint Pfizert?). Akkor rögtön készült néhány kismontás teszt, amiben nézték a kombót. Azóta pedig rengeteg ember kapta ezt a sort, így ebből több az adat. A fordítottjára nagyon kevés példa van, az általad linkelt cikkben biztató adatok vannak, és a Cov-Boost study is készül, amit szeptemberre várható, és már direkt a 2 oltással oltottak számára vizsgálja a harmadik oltás lehetőségét, a különböző variációkkal. 2886 személyt vontak be a vizsgálatba.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#25308) Vesa válasza kolopele (#25306) üzenetére


Vesa
veterán

Igen, ez pontosan így van! De minden esetben az ismeretanyag hiánya vezet téves következtetések levonásához, és a konteósok egy része nem feltétlen alapból az, egyszerűen csak nem elég jártas a témában és/vagy rossz társaságba keveredett ahol a butaság terjed. Van rá példa, hogy amikor valóban megértik, mi a különbség egy random cikk, és egy tudományos folyóiratban publikált, validált tanulmány között, és veszik a fáradtságot ahhoz, hogy egy szakmai témának, szakmai anyagokban olvassanak utána és ne a Mari néni blogjában, akkor változik a hozzáállásuk is. Ritka ugyan, de létezik ilyen is.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#25309) t72killer válasza Vesa (#25307) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Röviden: nem kukáznám instant a Pfizerre Astra ötletét. Bár igaz, aki dupla Pfizert kapott, pláne ha nem rohant 3 hétre a 2. oltásért (vagy zavarták, ld pedagógusok!) az ráér, illetve próbálkozhat élő deltával is, esélyesen az a legjobb booster.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#25310) kwzatz válasza Vesa (#25308) üzenetére


kwzatz
őstag

Bah, írtam egy hosszút, de inkább nem bántom a gyengébbet.

[ Szerkesztve ]

(#25311) balojazz válasza kwzatz (#25288) üzenetére


balojazz
tag

Nem, nem az. Hiszen ha aggódik valaki, akkor kérje, hogy láthassa az ampullát (én kértem és láttam, elolvastam a címkét is). A konteós ellenben kitekert gondolatmenettel, ellenőrzés nélkül is TUDNI VÉLI, hogy nem azt kapta, hogy meghalnak az oltástól, hogy meddő lesz tőle, szárnya nő, ilyesmi. A konteós tudni véli, hogy a Föld lapos, hogy nem volt holdraszállás, a nem konteós meg, ha bizonytalan, keresi az érveket, bizonyítékokat, utánamegy forrásoknak. A konteósnál a hit az első, és bizonyítsd TE az ellenkezőjét.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#25312) Asbee válasza #32839680 (#25286) üzenetére


Asbee
veterán

Kezded kicsit túltolni már ezt az egészet…. Majd pont arra van idő ott a szemed láttára szépen az ampullából szívogatja neked. Egy gyakorlott embernek sem 2 másodperc , olyan pontosan kell, annyira kivan számolva. Utána azon hőbörögnétek itt, hogy még lasabban megy az oltás…. Mellékhatások alapján sorolni az oltásokat meg egy hatalmas tévút. Engem a második pfizer úgy kifektetett mint még soha semmi. És akkor lehetne még mesélni dolgokat pfizerről is…. Ennyire azért nem kell rettegni.

(#25313) Kékes525


Kékes525
félisten

Megint kavartak egy hatalmasat: [Magyarország az első, ahol már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni]

Sinopharmra Sinopharmot. Valószínűleg a hívek ezt követelték.

Másrészt a táblázat alapján lehet a vektor vakcinára az azonos vektor vakcinát is adni. Ez az AstraZeneca esetében megnövelheti a vérrög képződés kockázatát. Mi értelme van ennek??? Aztán Sputnikra és Janssenre immunológiailag lehetne Astrát is adni. Ez pedig még csak nem is politika, ez szimplán idiotizmus. Egy biztos, a táblázat elkészítésében nem szakemberek vettek részt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25314) Cs1csó válasza #32839680 (#25261) üzenetére


Cs1csó
félisten

Mert? Miért is nem?
A szimplán geciségen kívül mi az ok?


A kérdésedben ott a válasz.

(#25315) Tigerclaw válasza Mr K (#25301) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Az "ertheto" matematikaliag, ha a legtobb fertozott mar az oltottak koze tartozik, de egyben jelzi is, hogy nagyon ideje lenne mar egy uj vakcinanak. Amugy fura, hogy a kulonbozo influenzakat rengetegen megkapjak evrol evre, mindig jonnek a jarvanyok, de az megsem mutalodik annyira vagy ilyen tempoban, hogy ne tudnanak vakcinat osszeallitani az az evre varhato fajtak ellen ami meg raadasul egesz hatekonyan is ved.

Miert mutalodik ez ennyire gyorsan es ennyire nagy mertekben, hogy az egy eve kifejlesztett vakcinak mar nem vedenek csak a sulyosabb szovodmenyek ellen?

Esetleg a kulonbseg az (is), hogy az influenza elleni oltasokat probaljak kozvetlenul az influenza szezon elott beadni, vagyis pont jokor van magas antitest szam a szervezetben? Ha errol van szo, akkor tenyleg nem art a jelenlegi esetben legalabb felevente oltani.

Amugy az influenza virus csak bizonyos klimatikus viszonyok eseten terjed hatasosan, meg ez a covid 19 meg pont abban kiemelkedo, hogy nem szamit neki a klima?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25316) bigdady válasza Ringman (#25263) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kínait is eloltották szó nélkül az orvosok mitopmlenne most más?

(#25317) Tigerclaw válasza Kékes525 (#25313) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ha ez prioritasi lista is, ugy lathatoan van egy olyan logikai is, hogy ha semmi mas nincs, vagy semmi mas nem kell, lehet adni olyat amilyen az elozo volt... annak ellenere, hogy a vektorvakcinakra a specialis mukodesuk miatt a gyartok es a szakemberek is azt mondtak, hogy nem lehet, nincs ertelme.

Ez az egesz tablazat olyan mintha nem szakemberek allitottak volna ossze.

A fontos kerdes majd az lesz, hogy mennyire eroltetik majd a Sino-t az orvosok, az idosebb vagy befolyasolhatobb emberekre. Az szinten problemas lehet ha kifogy valamelyik a harmadik oltas soran. Az oltatlanok meg jobb ha meg most kernek valamilyet, mert kesobb mar nem valogathatnak, csak ugy mint a tobbseg tavasszal.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25318) Kékes525 válasza Tigerclaw (#25315) üzenetére


Kékes525
félisten

" Amugy fura, hogy a kulonbozo influenzakat rengetegen megkapjak evrol evre, mindig jonnek a jarvanyok, de az megsem mutalodik annyira vagy ilyen tempoban, "

Sokkal nagyobb mértékben mutálódik az influenza vírus. Azért is, mert az influenzavírusok genomja nyolc szegmensből áll (rekombinációra ad lehetőséget) és nincs javító enzimje, ami a szaporodáskor kijavítaná a mutációt. További különbség a terjedés sebességében van. Az influenza vírus R0 értéke sokkal kisebb, mint a koronavírusé, különösen a deltához viszonyítva. Másrészt az influenza vírus már nagyon régóta velünk van és ezért már "megszelídült", kiszelektálódtak azok, amelyek olyan tömegben okoznának súlyos betegséget, mint a kroronavírus, ezért kevésbé veszélyes. Az R0 értékek közötti különbség miatt a koronavírusnak nagyságrendekkel több másolata keletkezik nap mint nap, ezért van sokkal több a mutációja (csak abszolút értékben!), mint az influenza vírusnak. Azonban az influenza vírusnál arányaiban(!) kevesebb a mutációinak a száma.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25319) Kékes525 válasza Tigerclaw (#25317) üzenetére


Kékes525
félisten

"A fontos kerdes majd az lesz, hogy mennyire eroltetik majd a Sino-t az orvosok, az idosebb vagy befolyasolhatobb emberekre. "

Szerintem ez elég gyakran előfog fordulni a főnökeiknek való megfelelés miatt. Az ajánlás legvégén pedig ott van, hogy optimalizálni kell a 3. oltás választását úgy, hogy azt kell ajánlani, amiből a legtöbb van és ez a Sinopharm.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25320) Krinyo válasza Kékes525 (#25319) üzenetére


Krinyo
senior tag

Biztos? Mennyi van itthon a különböző vakcinákból? Pfizerből szerintem több van már. Lehet, hogy én is maradok az élő delta boosternél, az 1 hónap múlva induló iskolából úgyis hazakerül, mert csak Pfizert fogadnék el, azt meg nem fognak adni. Nagyszülők miatt aggódom kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#25322) Asbee válasza #32839680 (#25321) üzenetére


Asbee
veterán

Egyáltalán nem biztos hogy durvábbak. Nagyon sok embernek ugyanúgy semmit nem okozott. Totál egyénfüggő…. Elolvastam igen, megint kezdtek páran egy határt átlépni. Érdekes hatása van ennek az egész covid jelenségnek. Persze ez csak az én magánvéleményem. De lassan oda megyünk vissza, ahol ez az egész kezdődött…

[ Szerkesztve ]

(#25323) Ringman válasza bigdady (#25316) üzenetére


Ringman
nagyúr

hogy akkor nem volt más, most meg van.

(#25324) Rage47 válasza Kékes525 (#25313) üzenetére


Rage47
veterán

Mi lettünk a labor most, kísérleteznek az embereken...

(#25325) natë válasza Rage47 (#25324) üzenetére


natë
nagyúr

Mi érdekük lenne benne? Ezt sosem értettem. Kinyírnak mindenkit, aztán ülnek a trónon, mint Thanos?

(#25326) Kékes525 válasza Krinyo (#25320) üzenetére


Kékes525
félisten

[Magyarországra érkezett vakcinák típusa és mennyisége - 2021. július 06.]

Pfizerből hetente jön. Úgyhogy bőven lenne mRNS vakcinából annyi, hogy aki akar az kaphatna is. Kérdés, hogy beadják e mindenkinek, vagy elajándékozzák, eladják, vagy kidobják, mert lejár a szavatossága.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25327) Ringman


Ringman
nagyúr

Izraelben is megkaphatják a harmadik oltást a 60 év felettiek

valamiért nem vesznek másféle oltóanyagot, nem is értem, hát nem olvasnak kásler-müller értekezéseket?

(#25328) Kékes525 válasza Ringman (#25327) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem tudják, hogy mi az igazi tudomány.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25329) Sir Pocok válasza Kékes525 (#25326) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Anyám háziorvosa azt mondta, hogy Ő az OV miatti szeretete miatt mindenkinek modernát és Pfizert fog adni kivétel nélkül. ;]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#25330) Ringman válasza Kékes525 (#25326) üzenetére


Ringman
nagyúr

Kérdés, hogy beadják e mindenkinek

nem, mert brüsszel.

vagy karikó nem akart a vezénylő tábornokkal parádézni, a találkozásuk után nem sokkal döntött úgy orbán, hogy nem kell a 2.0-ás vakcina, majd megoldják máshogy, sinopharm-licenc, hörcsögöknél tartó magyar vakcina

(#25331) Ringman


Ringman
nagyúr

Szeptemberig minden egészségügyi dolgozót be kell oltani Aki nem veszi fel az oltást, azzal megszüntetik a jogviszonyt, kivéve, ha a mentességről van orvosi szakvéleménye.

na erre kíváncsi vagyok, hogy itt végül hányan maradnak oltás nélkül, illetve mennyit nőnek emiatt a kórházi várólisták.

(#25332) Asbee válasza Ringman (#25330) üzenetére


Asbee
veterán

Nem lehetne végre hanyagolni ezeket a megnyilvánulásokat? Vagy ez valami megnyugvást okoz ? Lassan már egyre kevesebb itt is az érdemi komoly infó…..

(#25333) Tigerclaw válasza Krinyo (#25320) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Azt ne felejtsd el, hogy a Pfizerrbol tartalekolniuk kell a gyerekek oltasara.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25334) Szibilla válasza Ringman (#25331) üzenetére


Szibilla
aktív tag

Miért érzem úgy, hogy nem lesz probléma, hogy egyik egészsgéügyis szerezzen a másiktól igazolást, ha semmiképpen nem akar szurit... ;]

(#25335) Krinyo válasza Tigerclaw (#25333) üzenetére


Krinyo
senior tag

Pár tízezer darabot a több mint 6 millióból. Ne nevettess már, ez nem tétel.

(#25336) Krinyo válasza Szibilla (#25334) üzenetére


Krinyo
senior tag

Jah, vagy megy a csapba a vakcina. Van akiből kinézem, bár egy kórházi oltóponton azért sokan vannak jelen ahhoz, hogy ez átmenjen, biztosan lenne közöttük olyan, aki kiborítaná a bilit.

(#25337) Kékes525 válasza Krinyo (#25320) üzenetére


Kékes525
félisten

A tegnapi RTL híradóból:

Tehát van bőven mRNS vakcina és még folyamatosan érkezik is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25338) Tigerclaw válasza natë (#25325) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Nalunk ez a szakmaiatlan hozzaallas csak a kormany sajat hibas dontesenek takargatasa. Igy hogy mindenkinek ajanljak a 3. oltast, vakcinatol fuggetlenul, eltakarja az eredeti okot, a vagyis hogy szamukra hatastalan vakcinat eroltettek az idosekre ugy hogy se EU engedelye nincs a mai napig, es a gyarto sem ajanlotta idosebbek szamara. Az meg csak bonusz, hogy ha foleg a Sinosok kerik az extra oltast, foleg Pfizer vagy Moderna boosttal, akkor nem tunik majd fel, hogy overall is a Sino a leggyengebb vakcina. Enelkul a tavaszi sikertortenetuk most komoly szavazatvesztest hozott volna.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25339) Ringman válasza Asbee (#25332) üzenetére


Ringman
nagyúr

ha szakmai alapon döntöttek volna a 3. oltásról, akkor szakmai fejtegetés lenne a topikban.

(#25340) Kékes525 válasza Tigerclaw (#25338) üzenetére


Kékes525
félisten

Remélem ezt sokan észre is fogják venni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25341) Kékes525 válasza Ringman (#25339) üzenetére


Kékes525
félisten

+1

Asbee

1. A politikát NEM mi vittük bele a topikba.

2. A politika szó jelentése közügyekkel való foglalkozás. Az oltás pedig közügy. Azaz, ha nem akarunk politizálni, akkor be kell hogy zárjuk ezt a topikot is.

3. A politikát NE keverjük a pártpolitikával. Az egészen más.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25342) Ringman válasza Kékes525 (#25337) üzenetére


Ringman
nagyúr

szputnyikból 3. oltásnak ad5 és ad26 közül melyiket adják, amelyik épp sorban jön?

amúgy mi lesz azzal, aki nem EMA engedélyezett oltást kap 3. oltásnak, illetve mi lesz azzal, aki 3.-nak pont azt kap sino/szputnyikból?
előbbi esetben ha az eu-s országok abban egyeznek meg, hogy kell booster is pl. a zavartalan határátlépéseknél, akkor aki 3. oltásnak orosz/kínait kap, az megint nem lesz oltott ilyen szempontból?
utóbbi a jelenlegi rend szerint egy fél oltásnak minősül más országok szerint, az jó lesz valamire bürokratikus szempontból?

(#25343) Lauda válasza #32839680 (#25250) üzenetére


Lauda
félisten

Az a gond, hogy az emberek nagy része az állami médiából táplálkozik csak (ezt abból gondolom, hogy teljesen azt hallom vissza, ami ott elhangzik) és teljesen átmossák az agyukat. Gondolkodás nélkül tolják tovább ezt a marhaságot. Múltkor is mondom egyik ismerősnek, hogy ezt semmilyen szakmai ajánlással nem tudják megtámasztani. Néz boci szemekkel. Mondom ne is higyj nekem, figyeld majd a riportokat és a cikkeket, hogy melyikben látsz ilyet. Csak néz. Sajnos nem is keresik az ilyet, elhisznek mindent ezeknek a mengeléknek...

[ Szerkesztve ]

(#25344) Z.É.T. válasza Ringman (#25342) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nálunk nem kínálnak 3.-nak Sputnikot, náluk a "light" a harmadik és az AD26

(#25345) Kékes525 válasza Ringman (#25342) üzenetére


Kékes525
félisten

Immunológiailag mindegy akkor is, ha jól adják akkor is, ha rosszul. Humán vektorosra egyik sem adható, a többire pedig bármelyik.

A Sinopharmosoknak az utazás szempontjából mindegy, hogy mit kapnak, mert 1 EU engedélyezett vakcina kevés az utazáshoz, abból 2 kellene.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#25346) Đusty válasza Kékes525 (#25337) üzenetére


Đusty
addikt

Meddig állnak el ezek, mondjuk a Pfizert meddig lehet tárolni?

(#25347) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Ha valaki teljes poltikamentességre vágyik COVID-19 ügyben, van nagyon komoly topik :K
(Igaz, ott minden nem szigorúan tudományos kérdés/komment törlésre kerül - nem is nagyon mer hozzászólni senki hosszú ideje :DDD )

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#25348) proradeon válasza Đusty (#25346) üzenetére


proradeon
őstag

A Pfizer vakcina 6 hónapig tárolható –90 °C és –60 °C között. (11. oldal)

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#25349) Tigerclaw válasza Krinyo (#25335) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

A fenti abra szerint van 2.3 millio adag beadatlan Pfizer.
Csak azt lehet adni a 12-18 eves korsztalynak es azt sem tul reg ota.
A korfa elemzes szerint abban a savban evente 100.000 gyerekrol beszelunk.
12-18 evfolyam az kb. 700.000 gyerek es ugye 2 adag kell.
Szoval alapbol kellene nekik 1.400.000 adag, kiveve azokat akik mar megkaptak.
Eloszor talan a 16-18 eves sav lett feloldva, majd a 12-15 eves sav.
Amennyire tudom eleg keves szulo kerte eddig az oltast. Konnyen lehet hogy akar felmillio oltatlan gyerek is van, akik mar kaphatnanak vakcinat, ami 1 millio felretett oltast jelent. Ha tutira erkezik rendszeresen meg Pfizer, akkor persze lehet engedni ebbol, de tobbszazezer Pfizert biztos van tartalekolva.

Arrol nem is beszelve hogy ha lassan is, de folyamatosan kernek oltast az eddigi oltatlanok es ezek szama a negyedik hullammal csak noni fog. Nekik is kell tartalekolni nemi Pfizert, nehogy azon muljon egy oltatlan beoltasa hogy nincs az egyik legkelendobb, leghatekonyabb vakcina.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25350) updog


updog
senior tag

Sziasztok!

Találkozott már valaki bármilyen ajánlással, tanulmánnyal, stb. a Pfizer oltás (2 hónapja kaptam a 2.-t) és a bárányhimlő oltás egymásra gyakorolt hatásairól? Ősztől ovi a gyereknek, és kicsit be vagyok ****va mert gyerekkoromban nekem kimaradt a bárányhimlő, szeretném oltatni magam még szeptember előtt.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.