Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26602) balojazz válasza kolopele (#26598) üzenetére


balojazz
aktív tag

Neked nem csökkentette a komfortérzetedet a lezárás, nekem igen. Téged nem dühített, hogy nem hintázhat a gyerek, engem igen. Én letépkedtem a qrva zárószalagokat a focipálya körül minden egyes napon, mert nincs az a qrvaisten, hogy ne focizzak a gyerekeimmel, azt nem tilthatja senki. Csupán szabadságérzetből akkor is letéptem, ha aznap csak arra jártam, és nem fociztunk. És bementünk hintázni is a játszira. Ha neked mondjuk nagylányaid vannak, akkor jó, de nekem kisfiaim, azokkal focizni kell. És ez csak az első hullám volt, teljesen idióta lezárások voltak. Fél négykor bezárt a biciklibolt is. Egy rohadt gumibelsőt nem tudtam venni, mert a vírus csak fél négy után terjedt... Hányinger.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#26603) kolopele válasza #20749568 (#26601) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem tud érdekelni az, hogy valakinek fontosabb este 8 (jó, legyen 10) óra után a féktelen ordibálás, lerészegedés, szemét szétdobálása a bejáró előtt, stb. Az efféle egyéni" igényeket" a vírus felülírhatja.

(#26604) balojazz válasza t72killer (#26599) üzenetére


balojazz
aktív tag

"Az oktatást pedig b.sszák már ki végre a szabad levegőre...." Na, ennél nagyobb hülyeséget nem hallottam. Oldd megy hogy ne fázzanak, ha hideg van, ne ázzanak, ha esik, pisáljanak és kakáljanak a bokorba, vagy hogy? Ezt néha meg lehet tenni száraz, 15-25 fokos hőmérsékletben, és ha nem nagyon kell írni a füzetbe, de a szünetben pisálni kell odabent akkor is. Ez nem megy.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#26605) kolopele válasza balojazz (#26602) üzenetére


kolopele
nagyúr

Mint már írtam, az én ikergyerekeimnek semmilyen hiányérzetük nem volt a lezárások miatt, két 13 éves fiú. Az udvaron exatlon pályát csináltattam nekik, plusz mondhatni komplett játszóteret, egész évben a medencében úszkálhatnak, csúszdázhatnak bele kedvükre (ez megy még most is a szünetben), és nyilván én is velük csináltam rengeteg mindent. Aztán mivel mindkettőnek komoly PC - ik vannak, pihenésképpen nyomhatják az online játékaikat, Conan, Fortnite, Sea of thieves, stb., majd ha kedvük tartja irány a metal szoba, közel ötezer kemény rock cd - ből választhatják ki mit hallgassunk meg. Arany életük van, tudod az ikrek egy más világ, nekik nem hiányzik senki, nekem meg bőven elég a családom. Tudom, nem lehetünk egyformák, de ez van. Nem vagyok 90 éves nyugger, mint azt fentebb írta kolléga, 53 vagyok, de abszolút nem hiányzik ez a nagy nyüzsgés, ami ma jellemzi az életet. Ezért jutottunk oda többek között ami most van.

[ Szerkesztve ]

(#26606) balojazz válasza kolopele (#26605) üzenetére


balojazz
aktív tag

Hát te úgy oldottad meg, mi meg így. Ez is mutatja, hogy a lezárások nem működtek, nem működnek össztársadalmi szinten. És még a vírust sem állította meg. Semmire se volt jó.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#26607) Vesa válasza balojazz (#26597) üzenetére


Vesa
veterán

Jeyezzük meg azt is, hogy kiirtani gyakorlatilag kizárólag a Fekete Himlőt sikerült eddig (persze laborokban még az is létezik mai napig), ahhoz is kellett pár évtized és a világ lakosságának átoltása. Kanyarót sem sikerült kiirtani. Ahol kicsit is csökkent az átoltottság, ott azonnal felütötte a fejét (lásd pl. Románia, ahol az oltástagadó idióták miatt ismét pusztít a kanyaró, bizonyos területeken).

Szóval a SARS teljes kiirtásáról álmodozni teljesen irreális, amikor a világ minimum fele még egyetlen oltást sem kapott, de ha kapott volna, akkor sem így megy, nem ilyen szögegyszerű ez.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#26608) balojazz válasza Vesa (#26607) üzenetére


balojazz
aktív tag

Pontosan. Fölösleges gondolkodni a kiirtásról.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#26609) Vesa válasza t72killer (#26599) üzenetére


Vesa
veterán

"Mondjuk kb XIX.szd-i standardekkel még akár full szabadoneresztve sem világrengető egy 1%-osan pusztító járvány"

Éppen az a lényeg, hogy nem 1%, mivel az csak a natív mortalitási rátája a vírusnak...Ha bedől az EÜ a sok súlyos lefolyás miatt (márpedig bedől, ezt láttuk számos országban), akkor meredeken elkezd emelkedni az a százalék, mivel ellátás nélkül azok is belehalnak, akik amúgy ellátással túlélnék. Most korlátozásokkal is bedől az EÜ csomó országban. Az oltás pont azért jó, mert csökkenti a súlyos esetek számát.

A tudomány a valóság költészete!

(#26610) Vesa válasza balojazz (#26608) üzenetére


Vesa
veterán

A vírus kiirtásának kb. annyi realitása és értelme van, mint a "miért nincs már direkt Delta/Béta/Gamma vakcina?" kérdéskörnek. Nem tudom emberek mit gondolnak, hogyan működik a világ?? Van egy csodaember valahol aki mint a szuperhősös filmekben, mindent megold 5 perc alatt, vagy mi?

A tudomány a valóság költészete!

(#26611) t72killer válasza kolopele (#26600) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ne siess velük, a Pfizernek kell 2 hónap oltásköz, hogy értelmesen hasson is. Igen valószínű, h gyerekekre is igaz a 10hét oltásköz = dupla antitest mennyiség a 4héthez képest szabály, sztem szükségük lesz rá az akár újévig is elhúzódó hullámban.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26612) t72killer válasza balojazz (#26604) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tessék, ide nem esik be az eső, a légmozgás viszont tizedeli a virnyákmennyiséget. Nem star-trek technika, több, mint 100éves "találmány". Stadionok helyett pl lehetne ilyeneket építeni:

Egy kicsit utánanéznél, akkor tovább látnál a telefonod képernyőjénél. Megfelelő ruhában egy termosz teával egész éjszakát végigülök neked vadlesen -10fokban és még élvezni is fogom.

#26609: egészségügy nélkül több összetett a kérdés: egyrészt az ellátatlan kórházi esetek nem kis része halna meg, másrészt ha a covid 2vállra fekteti/megőrjíti az eü-t, akkor mindenféle egyéb nyavajában, mint pl banális vakbél is elviheti az embert. Ennek is van egy nem túl nagy %-a az adott társadalomban. SzVSz a kettő együtt is jelenleg(!) 5% alatti számot ad ki. Amiért a kiirtás mellett vagyok az az, hogy ez az 5% ha úgy tetszik a természetnek, akkor pár hónap alatt átlendülhet 50%-ba, átteheti a fókuszát a 80+ korosztályból a fiatalok körébe, ami gyakorlatilag a jelenlegi civilizáció összeomlását jelentené.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26613) kolopele válasza t72killer (#26611) üzenetére


kolopele
nagyúr

Meglátom még. Kérek tanácsot rokontól, hogy tartsam e így is itthon őket még szeptemberben. Meg tudom oldani.

(#26614) t72killer válasza kolopele (#26613) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A környéketeken lévő tesztekről kéne belsős infó, ezek publikusan nemigazán érhetők el. Mennyi a teszt és mennyi a pozitív a városban/járásban, erről infó minden héten. Ha suliba ereszted őket, fel kell készülni a gyors reakcióra - de kockázatos. Mi tavaly sakkoztunk a mienkkel, érzésre engedtük egy ideig, aztán még mielőtt az állam lépett, kivettük - jó döntésnek bizonyult, mert a hiányzása alatt bizony lett az osztályában covidos, pont a padtársa, és akkor még vakcinák sehol...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26615) kolopele válasza t72killer (#26614) üzenetére


kolopele
nagyúr

"Vakcinák sehol"
Jól döntöttél.

(#26616) balojazz válasza t72killer (#26612) üzenetére


balojazz
aktív tag

Hát, megnézném, hogyan írnak az első-másodikosok októbertől márciusig kesztyűben vagy elfagyó kis ujjakkal, mert sehogy, úgyhogy az alsó tagozat (6-11 évesek) ki is esett ebből a szabadtéri dologból. Meg aztán suli után mennek edzésre meg haza, ugye, ahol nem ez van. Plusz kellene, ugye, hozzá párszázmilliárd, hogy megépítsék ezeket a fedett ridegkarámokat mindenhol, és hát utána találni módot a hasznosításukra. Hagyjuk is ezt. Meg hát ez nem a TBC meg a spanyolnátha, nem elég magas a mortalitás, a kockázat ekkora erőfeszítésekhez. Szerintem gondold ezt át még egyszer.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#26617) mpo


mpo
veterán

Idősebbeknél atipikus tünetek is lehetnek a COVID-tól

“When there’s a change in behavior, physical or cognitive, it may not look like an infection, but keep COVID at the top of your list,”

"Ha a viselkedésben fizikai vagy kognitív változás következik be, előfordulhat, hogy nem úgy néz ki, mint egy fertőzés, de tartsa a COVID-ot a lista elején"
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#26618) mpo


mpo
veterán

Kevesen mennek 3. oltásért, a háziorvosoknak házaló ügynököt kell játszaniuk, és jelentést kell írniuk az oltatlanokról
a kormányhivatal tételes elszámolást vár a háziorvosoktól. Minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hogy hány 60 év feletti embert kerestek fel, hányat győztek meg és oltottak be.
Aki pedig nem vállalja az oltást, azzal elvileg egy nyilatkozatot kellene aláíratniuk. Ez is számos kérdést fel a háziorvosok körében: miért is kellene aláíratni bárkivel egy nyilatkozatot arról, hogy lemond egy amúgy önkéntes oltásról?
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#26619) Ringman válasza mpo (#26618) üzenetére


Ringman
nagyúr

miért is kellene aláíratni bárkivel egy nyilatkozatot arról, hogy lemond egy amúgy önkéntes oltásról

a,) hogy nyilván lehessen tartani, hogy kihez mentek már ki, ill. kihez nem, ne lehessen azt mondani, hogy papíron kimentek, de valójában nem. (lehet a díjazáshoz is van köze, nem tudom hogy a felkeresést darabárban vagy óradíjban csinálják pl. a medikusok)

b,) azt lehessen mondani, hogy az államigazgatás mindent megpróbált, de a t. állampolgár külön tett azért, hogy ne kapjon oltást

c,) későbbi esetleges retorziók miatt (nem tartom valószínűnek)

(#26620) Parci válasza balojazz (#26616) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezt a spanyolnáthát másodszor írod, pedig a paraméterei alapján ez egy rosszabb vírus (csak "picit" más a lakosság és az egészségügy állapota, így nem lesz akkora a végszámla)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26621) Parci válasza kolopele (#26613) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nyilván mindenki magára optimalizál, de ez a grandiózus eszmefuttatás hogy nézne ki, ha a gyerekeid mondjuk 10 évesek lennének..?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26622) Ringman válasza Parci (#26620) üzenetére


Ringman
nagyúr

így nem lesz akkora a végszámla

hát nemtom, a spanyolnátha mennyi (és milyen - pl. kognitív) maradandó egészségkárosodást okozott?

(#26624) mpo válasza Ringman (#26619) üzenetére


mpo
veterán

Az egész egy baromság, ha elolvasod a cikket, nem lehet helyben oltani.
Ha alusipkás lennék, be sem engedném őket.

a.) kimennek, de nem írja alá, a díjazásnak annyi.
b.) aki nem regisztrál, az már nyilatkozott
c.) számla lesz az ápolás végén

Én is írjak alá egy nyilatkozatot, hogy magyar énekesek koncertjére akkor se mennék, ha fizetnének érte?

Ha érted, akkor már elavult.

(#26625) Tigerclaw válasza balojazz (#26597) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Az azert meg kell erteni, hogy a spanyolnatha magas halalozasaban nagyon komolyan kozre jatszott, hogy 100+ evvel fiatalabb volt az orvostudomany, foleg hogy ez alatt a 100 ev alatt tanultunk meg harcolni az emberi szem altal nem lathato korokozokkal, sot elfogadni azok letezeset, illetve az egeszsegugyi/szocialis rendszeruk szinten osszehasonlithatatlan a maival... legalabbis egy mai fejlett vagy fejlodo orszag eseten.

Szerinted mekkora lett volna a halalozasok szama tavasszal, ha otthon kell kihordania az embereknek, max gyogyfuvek, ervagas es persze lelegeztetogep nelkul, nem beszelve arrol, hogy a legtobb helyen volt kotelezo maszkhordas, social distancing, home office, remote learning. Ami most egy legyozott kor, az 100 eve 80-90%-ban halalos volt. Ami most csak egy szezonalis influenza minimalis halalozassal, azt 100 eve spanyolnathanak hivtak. Amugy a spanyolnathat Influenza A -nak hivjak hivatalosan. Persze nem akkor neveztek el.

A halalozasi rata relativ a kor orvostudomanya es az elerheto egeszsegugyi ellatas viszonylataban. Olaszorszagban, nalunk vagy epp most Indiaban ugyanaz a Covid-19 sokkal tobb halalt okozott, mivel a korhazak telitodtek, az orvosok, noverek elfaradtak, kiegtek, nem beszelve arrol, hogy a jarvanyugyi intezkedesek inkabb politikai mintsem szakmai alapon alltak ossze. A fokusz a kommunikacios izolacion volt/van es nem azon, hogy az orvosok, korhazak, akar orszagos, akar nemzetkozi szinten kommunikalhassanak, egymassal megosztva a kulonbozo kezelesi modszerek sikeresseget, sikertelenesseget.

Kivancsi lennek pl., hogy voltak-e/vannak-e nemzetkozi orvosszakmai konferenciak, ahol a sikeresebb kezelest alkalmazo orvosok megoszthattak egymassal a modszereiket? A ket nagy hullam kozott eltelt tobb honap, igy boven volt/lett volna ido arra, hogy tobb nemzetkozi online konferenciat tartsanak, de ahogy en a tavaszi hullamnal lattam, nalunk meg orszagon belul is csak nehany orvos probalta megosztani masokkal a modszereit, igy korhazankent komolyan elteroek maradtak a halalozasi ertekek. Ennek nem ilyen "amator" modon kellett volna folynia.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#26626) mpo válasza kolopele (#26603) üzenetére


mpo
veterán

A jó kislány 4-kor lefekszik, hogy 10-re hazaérjen. :D
Aki nem tud berúgni 8-ig, az kezdő pancser.

Ha érted, akkor már elavult.

(#26627) mpo válasza Tigerclaw (#26625) üzenetére


mpo
veterán

Kivancsi lennek pl., hogy voltak-e/vannak-e nemzetkozi orvosszakmai konferenciak, ahol a sikeresebb kezelest alkalmazo orvosok megoszthattak egymassal a modszereiket?

Arról lett volna hír.

Ha érted, akkor már elavult.

(#26628) Gothmog válasza syberia (#26596) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Az a szép a sok, egymásra épülő lépésből álló komplex biológiai folyamatokban, hogy rendszerint a főbb lépcsőfokok tartalmaznak valamilyen kritikus elemet (ezért is "főbb lépcsőfokok"), amelyek hibája/hiánya/túltengése stb. rontja vagy akár ki is siklatja az adott folyamatot.

Úgyhogy lesz itt még szerintem néhány sláger. (És néhány kutató/kutatócsoport scientometriai szempontból kiválóan fog profitálni a járványból.)

Endure. In enduring, grow strong.

(#26629) balojazz válasza Parci (#26620) üzenetére


balojazz
aktív tag

A spanyolnátha összehasonlíthatatlanul halálosabb volt. Akkor a második hullám tarolt, az első 2018 tavaszi után az őszi volt a leghalálosabb. Ami azt jelenti, hogy manapság se tudtunk volna fél év alatt oltást gyártani hozzá, plusz ugye elkezdeni a tömeges oltást, és eljutni vele valameddig. Ez a fejlesztésektől (2020 tavasza) a tömeges oltásig (2021 tavasza) egy teljes év volt még a fejlett országokban is. Ugyanakkor ott a halálozás koreloszlása W alakú görbe volt: nagyon pusztultak a 20-40 évesek, ami ugye gazdasági, reprodukciós, életszínvonalbeli stb. szempontból tudjuk, mit jelent. Arra világítottam rá ezzel, hogy a különféle szigorú korlátozások egy olyannal szemben ma is indokoltak lettek volna, ahogy a félelem meg minden egyéb, pl a vírus kiirtására tett mégoly esélytelen próbálkozások is. Ugyanakkor egy annál sokkal enyhébb covid esetén nem biztos, hogy indokolt sem a nagy félelem, sem a túlzott izoláció, sem a tökéletes oltás keresése. Egyszerűen nem öl meg annyi embert, és nem olyan fiatalokat, mint amaz.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#26630) Ringman válasza balojazz (#26629) üzenetére


Ringman
nagyúr

a covid az esetek ~negyedénél hosszan tartó/potenciálisan maradandó egészségkárosodást okoz. a fiataloknál is.

(#26631) Kékes525 válasza balojazz (#26629) üzenetére


Kékes525
félisten

"A spanyolnátha összehasonlíthatatlanul halálosabb volt."

Igaz, de csak abszolút értelemben.

1. Az orvostudomány és az egészségügy sokkal fejletlenebb volt.

2. Nem volt járványkezelés, nem védekeztek, sem egyénileg, sem állami szinten.

Ellene szól:

1. A népsűrűség kisebb volt.

2. Fiatalabb volt az átlagéletkor.

Ha ezeket is figyelembe vesszük, akkor már egyáltalán nem biztos.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26632) t72killer válasza balojazz (#26616) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Majd ezt akkor mondd, ha csenget egy 15-20% mortalitással dolgozó variáns és a szokásokhoz híven csupasz s.ggel várjuk. De végülis úgy tűnik annak is be kell következnie, az emberiség alap hülyesége előbb-utóbb megoldja a túlnépesedési problémát is.

#26619: ez nyilatkozat nélkül is simán megoldható: én kaptam egy NHS meghívót az első dózisra, nem tudtam és nem is akartam elmenni akkor - azóta se kerestek, tudják, hogy nem kérek egyelőre oltást. Nekem kell aktívan keresni őket majd, amikor kérem.

#26629+#26631: a két kór halálosságát sztem úgy tudjuk jól összevetni, hogy a mostani Indiai halálozást hasonlítjuk az akkori egész világgal. Kb hasonló embertömeg, hasonló higiénia. Indiában eddig a becslések szerint 4-5M ember halt meg, a spanyolnáthában 50M, egy kb nagyságrend a spanyol javára - bár a covid még nincs lejátszva.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26634) natë


natë
nagyúr

Egy 8 hónapos bébi hogyan vészelhet át egy deltát? Magunkat nem annyira féltem, de a kislányom igen.

(#26635) koncsik válasza mpo (#26627) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ivermectine day? ;)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#26636) Kékes525 válasza natë (#26634) üzenetére


Kékes525
félisten

Anyatejjel. Az antitesteket tartalmaz, ha az anya védett, ami megvédi a babát.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26637) natë válasza Kékes525 (#26636) üzenetére


natë
nagyúr

Már rég nem szopik sajnos. Amikor a párom elkapta a covidot, elment a teje. Még februárban.

(#26638) Coyot válasza Kékes525 (#26636) üzenetére


Coyot
őstag

Na ezt jó tudni! Akkor a pici még pont kapott oltás utáni adagból :D :R

Má' nem

(#26639) Parci válasza koncsik (#26635) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ne viccelj :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26640) Parci válasza natë (#26634) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálunk 4 hónapos volt a kisebbik, amikor letarolta az A influenza (meg minket is). majdnem elment anyafej anyateje, nagyon rezgett a léc. :(

nem akarlak stresszelni és nem is érdemes stresszelni, de törekedjetek rá, hogy ne kapja el. nagyon gyenge még, anyatej híján elég védtelen is. nem biztos, hogy bármit csinálna vele, de azért ez egy veszélyeztetett kor a babáknál :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26641) t72killer válasza #32839680 (#26633) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, nekünk 1év szervezkedés, ex-karrier-feladás és még országváltás is kellett hozzá, hogy a 70nm/4fő emeleti lakáskából legyen egy normális helyen lévő kertes ház. Ez egy igencsak nyakatekert művelet - de Mo.-gon is megvalósítható, tudok falvakat mondani, ahol 1MFt-ért kap lakható házat nagy telekkel a városlakó (ebből még a CSOK is lejön). Valóban, nem fog onnan Dél-Pestre munkába járni, az biztos.

#26634: nem tudom, hogy álltok oltásilag, de esetleg kérjetek egy boostert, hogy elég magasan legyen az antitest-szint ahhoz, hogy meg se tudjon fertőzni benneteket ez a sz.r, a pici 50méteres körzetétől pedig távol tartani minden vírushordozót kb szeptembertől jövő márciusig:

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26642) natë válasza Parci (#26640) üzenetére


natë
nagyúr

Multinál dolgozom, hogyan törekedjek? :(

(#26643) Kékes525 válasza natë (#26637) üzenetére


Kékes525
félisten

Úgy tudom hozzálehet jutni anyatejhez. Olyan anyát kell keresni, aki védett (vakcina vagy fertőzés által) és attól kell venni anyatejet.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26644) balojazz válasza Kékes525 (#26631) üzenetére


balojazz
aktív tag

Nem, nem csak abszolút értelemben. Akkor kb 50 milla halt meg a 2 milliárd földlakóból, most közel 8 milliárdból mondjuk 4 milla.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#26645) sipi700


sipi700
tag

Ez az egész oktatás dolog annyi lenne, hogy tegyék lehetővé az otthoni felkészülést annak, aki nem szeretné, hogy a gyereke iskolában legyen. Év végén vizsga. Legtöbb gyerek úgyis menne.
Korlátozás: azért nem mindegy ki hol él, van gyerek, nincs gyerek, mennyi idősek. Családi házban élve nem igazán vettük észre. Tavasztól őszig mindig van valami munka a nagy kertben, ahol van medence, pár játék, homokozó, zöldség nincs is csak dísznövények, 1-2 gyümölcsfa. Hétvégi utazások is télre esnek (ebbe rondított bele a korlátozás kizárólag, azért őszi szünetben még tudtunk menni). Hétköznap egyébként se lenne idő kimozdulni, pedig nem napközisek, nincs különóra. Hétvégén bringázásra, túrázni jut idő. Este 8 után nem lehetett kimenni? Fürdés van és alvás, futást mindig sikerült megoldani 8 előtt, úgy, hogy gyerekekkel is volt itthon valaki. Vidéken élünk, élelmiszeren kívül mindent neten veszünk, mert kínai bolton kívül más nincs. Évente 1-2 alkalommal megyünk gyereknek cipőt venni, azt mégiscsak próbálja fel. Fodrász: ebből a szempontból szerencsések vagyunk, sogórnőm az ;)
2020 tavasza előtt legyen bármilyen évszak üresek voltak az utcák. Mert mit csinált legtöbb ember? Hazaért és tv, telefon, sz.gép. Majd jött az első hullám és “engem ne korlátozzanak” alapon előbújt mindenki. Lettek bringások és teli lettek a kirándulóhelyek és nekik van a legnagyobb szájuk. Ok lehet a plázában töltötték a szabadidőt előtte…
Ez vidék, egyetlen város, nem állítom, hogy mindenhol ez volt.
Panelban/társasházban korlátozások nélkül sem tudnék élni, így minden elismérem annak, aki ott vészeli át ezt az időszakot ;)

(#26646) Kaba


Kaba
veterán

156 új fertőzött, 4 ember meghalt a hétvégén.

[ Szerkesztve ]

(#26648) Kaba válasza #20749568 (#26647) üzenetére


Kaba
veterán

Hol olvastad a veszélyes jelzőt és a zárást.

[ Szerkesztve ]

(#26650) PuMbA válasza Kaba (#26646) üzenetére


PuMbA
titán

Még mindig nagyon jók az adatok. Sehol a 4. hullám. Ja és 4.000-rel kevesebb lett az aktív fertőzöttek száma, most már csak 22.000 :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.