Hirdetés
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Ringman #26925 üzenetére
Nem tesztelték eléggé a gyerekeket, de pl arról van már érdemi infó, hogy a felnőttek nagy többségének már vannak antitestjei. Ez csak részben származik az oltásoktól.
#26928: Az Magyarország. Se iskola se delta hullám nem volt/nincs az országban.
-
Kaba
veterán
Lehet már a magán egészségügyben fizetős oltást kapni valahol,vagy még továbbra sem lehetséges,van erről már valamilyen információ?
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Gothmog #26938 üzenetére
Ezek azok a helyzetek, amikor tök jogos elgondolkodni a gyógyszerlobbin és azt is átgondolni, minek mekkora a kockázata.
Tehát, az alapfelvetéseddel egyetértek.Hogy a gyártó/feltaláló mit akart "pont most", mire készült, az nem releváns.
Egy fogorvos vélhetően megfelelően alkalmazza, de ez sem biztos. Ha terjed közöttük és leszivárog az átlagjózsihoz, az már gondot okozhat."Ingesting chlorine dioxide products can lead to:
Respiratory failure
Potentially fatal abnormal heart rhythms
Life-threatening low blood pressure caused by dehydration
Acute liver failure
Low blood cell counts
Severe vomiting
Severe diarrhea"Ha valamire tippelnem kellene a betiltásával kapcsolatban, akkor én ezekre tippelnék elsősorban.
-
Drizzt
nagyúr
"A delta variáns megjelenése miatt lehetetlen a nyájimmunitás elérése. Ezt Sir Andrew Pollard, az Oxford Vaccine Group (OVG) vezetője szögezte le parlamenti meghallgatásán. Az OVG a patinás oxfordi egyetem oltáskutató csoportja.
“Az a baj ezzel a vírussal, hogy nem olyan, mint a kanyaró. Ha az emberek 95 százalékát beoltjuk kanyaró ellen, akkor a vírus nem tud terjedni. A delta variáns viszont megfertőzi a beoltottakat is. Ami azt jelenti, hogy aki nincs beoltva, előbb-utóbb találkozik a vírussal és nincs olyan szer a kezünkben, ami képes lenne megakadályozni a továbbfertőzést.”
- magyarázta Pollard a képviselőknek."
Jol hangzik, nem? Bar erosen sejtheto volt.
Na jo, egy jo hir Izraelbol a 60 alatti Pfizereseknek: asszondjak, hogy nincsenek 60 alatti beoltottjaik korhazban. Es mar fel millio harmadik dozist betoltak. -
Gothmog
senior tag
Csak lazán kapcsolódik, de ezekről jutott eszembe...
Pár hónapja tök váratlanul betiltott az OGYÉI egy bő évtizede - főleg a fogorvosok által - használt szert. (Nagy tisztaságú klór-dioxid alapú fertőtlenítő oldat - Solumium néven fut(ott).) Állítólag hirtelen ráébredt az OGYÉI, hogy tűz- és robbanásveszélyes. Bő évtizedig nem volt az, most hirtelen az lett...
).
Nekem fogorvos ismerős mesélte, hogy több kollégája használta most a járvány alatt úgy a szert, hogy naponta kb. 3-szor inhaláltak vele. Ugyanis - az elgondolás azt volt - míg a vírus még az orr/garatüregben tanyázik (éppen frissen "nyaltad be" mondjuk egy páciens "szájpermetéből", amiből a maszk és a shield ellenére mégiscsak jutott neked is), addig hátha "elkapható" még a grabanca, segíthet a leirtásban. E fogorvos ismerős szerint akár a gyakorlatban is működhetett a dolog, mert e kollégái közül senki sem betegedett meg, legalábbis senki sem lett tünetes fertőzött. Persze ez így nem tudományos vizsgálat, és a gyártó/feltaláló éppen készült is rá, hogy klinikai teszteket indítványozzon a szer covid fertőzéssel szembeni esetleges megelőző védőhatásának vizsgálatára, és ezt jelezte is a hatóságok felé. Na, állítólag erre jött egyik napról a másikra egy azonnali hatályú betiltó határozat.
[Itt egy interjú] a feltalálóval (amúgy Széchenyi-díjas egyetemi professzor). Én nem vagyok egy fekete öves összeesküvés-elmélet hívő, nem is akarok lovat adni senki alá, de a gyógyszerlobbi felirat ilyenkor akaratlanul felvillan még az én fejemben is.
-
BlackV
őstag
válasz
student #26935 üzenetére
off:
Semeddig. Sőt mínuszban vagy. Ha 2 sinot kaptál, akkor 2 mrns kell ahhoz, hogy nullán legyél. Utána lehet elkezdeni az oltási programot 2 mrns-sel.
on: ha immunkészültségre gondolsz akkor 2. oltás után max 4-6 hónapig lesznek antitestjeid, mert eleve max 1-2ezerről indultál, (abbott skálán.) -
[Sóoldattal oltottak be több ezer embert vakcina helyett]
Hatósági közlések szerint 8557 embert kell újra beoltani Németországban az alsó-szászországi Friesland körzetben, Wilhelmshavenben a koronavírus ellen a németországi azután, hogy kiderült, a Vöröskereszt egyik ápolónője Pfizer-, Moderna-, és AstraZeneca-vakcina helyett sóoldatot adott be nekik – írja a Norddeutscher Rundfunk honlapja.
-
student
őstag
Azt lehet már tudni hogy egy fiatalnak sinopharm oltás után mennyi ideig van védettsége?
-
Ringman
félisten
-
válasz
Ringman #26919 üzenetére
UK-ben igen esélyes, hogy a tinik többségén már átment a cucc. Full deltás hullám ment le az országban amikor a sulik még mind nyitva voltak, mire elkezded őket oltani, már vastagon a csatornán túl fog járni a járvány. A következő hullámra a jelenlegi vakcinák meg max 5x-ös dózisban lesznek jók...
-
BlackV
őstag
Na asztmások még most vásároljatok be belőle..
"Röviden: a Lancet című angol orvosi szaklapban augusztus 10-én megjelent klinikai vizsgálati beszámoló szerint a budezonid nevű inhalációs szteroid a szokásos kezelést kapókhoz képest statisztikailag 2,94 nappal csökkentette a a gyógyulásig terjedő időtartam hosszát 50 év feletti, alapbetegségben szenvedőknél és 65 év felettieknél, akik legfeljebb 14 napja gyanított COVID-19 mellett rosszul érezték magukat de nem szállították őket kórházba." (SzD FB)
[link] -
Mi a különbség a kétfajta IgG között
? Azt hittem, ha valakinek oltása volt, max az extrém sok antitestmennyiségből lehet arra következtetni, hogy találkozott a vírussal.
Lassan jöhet a booster...
#26902: Eleve a sokkal hatékonyabb mixeket kellett volna tesztelni nekik-rajtuk, AZ+Pfizer pl. Ezek csinálnak annyi antitestet, hogy az tényleg kinyuvaszt egy osztályteremnyi deltát is - ehelyett mi lesz? Még a Pfizert sem a hatékonyabb, 10+hetes oltásközzel adják majd be. Én nem tudom, de valahogy úgy látom, ami hibát el lehet követni ekörül a járvány körül, azt 2019 ősze óta precízen el is követik.
-
Sir Pocok
őstag
Ha videót nem is hallgatjátok meg, de a leírásában szereplő adatokat érdemes átböngészni!
-
Tigerclaw
nagyúr
A politikusok tobbsege alapvetoen narcisztikus, igy szamukra termeszetes, hogy ok minden poziciora alkalmasak es a valasztok termeszetesen ugyanezt latjak.
El tudom kepzelni, hogy az osszes iskola beleall a kezdemenyezesbe, es ha addig nem vonja vissza ezt a baromsagot a kormanyzo, komoly bajba kerulhet... nem mintha most olyan jol allna ezzel es az elozo ciklusbeli a teljesitmenyevel a valasztoi elott. Annyi a szerencseje, hogy Floridaban nem igazan lehet visszahivni a kormanyzot, vagy legalabbis nehezebb. Az viszont boritekolhato, hogy a partja nem ot inditja majd legkozelebb, sot szinte mar most boritekolhato hogy elveszitik az allamot, nem csak a kormanyzoi szeket.
-
Kékes525
félisten
Jelentem, megkaptam a Pfizert. Enyhe fájás van az oltás helyén.
Most már egy kád koronavírusba is belefeküdhetek?
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Darmol #26902 üzenetére
B@szki, a jól tájékozottság mögé bújva olvassatok már utána, mit jelent a kísérleti gyógyszer/vakcina...
Nem, ez nem az. Már 2020 decemberben sem volt az.(nagyon pongyolán: phase3-mal nem rendelkező (...) stb; ezek phase3 után indultak vészhelyzeti ideiglenes engedéllyel, szigorú utánkövetéssel, ahol csak felgyorsítva lett az engedélyezés, de nem lett kevésbé szigorú követelményrendszer és néhány hétre vagyunk attól, hogy normális forgalombahozatali engedélye legyen, ráadásul ritka - ha volt már ilyen - hogy ekkora populáció alapján lehessen levonni a következtetéseket...)
(és még én is elnézést kérek, mert nem biztos, hogy szabatosan fogalmaztam, mert ilyesmiről évekkel korábban beszélgettem egy barátom nagypapájával, aki az OGYÉI-nél volt főmufti, de ezt a késérleti bullshit-et illene már végleg elengedni... Vagy a "komoly kocsmát" )
-
válasz
Chesterfield #26900 üzenetére
biztos, hogy lesz, a kérdés csak az, hogy mikor
-
mpo
veterán
A floridai és texasi iskolai körzetek visszavonják republikánus kormányzóik tilalmát arra, hogy maszkokat követeljenek a gyermekeknek és a tanároknak, mivel a koronavírus -esetek száma szárnyal a konzervatív területeken, ahol alacsony az oltási arány.
Az utolsó mondat érdekes:
A DeSantis -t széles körben úgy tekintik, mint amely potenciális 2024 -es kihívást mérlegel az elnökség számára.
[link]
Ezt az ökröt? -
Darmol
senior tag
Te. Ezek a PH fórumot olvasgassák a cikkíráshoz.
Egyébként ha jól értelmezem a cikket alapvetően arról szól, hogy mivel a jelenlegi oltások alkalmatlanok a járvány terjedésének megállítására. A gyerekek oltása nem állítja meg a járványt. A gyerekek oltását nem kéne erőltetni, mert náluk az oltás fokozott kockázattal jár. (Tudom sokan azt hiszik az mRNS oltás a világmegváltás. Ők elfelejtik vagy sosem voltak tisztában azzal, hogy az a gyakorlatban még mindig egy kísérleti oltóanyag.)
Tehát a szakemberek attól tartanak, hogy az emberek-politikusok kikényszerítik az "árnyékra vetődést". Sajnos a politikusoknak nem csak kis hazánkban nincs annyi esze, hogy a döntéshozást igazi szakemberek kezébe helyezze. Szóval borítékolható a végeredmény. -
Csatravi
senior tag
"Sajnos tehetetlen az ember. A tb-t fizeted, mert nem tudod nem fizetni. Ellátás meg lassan nem lesz. Reklamálni nincs kinek."
Júl. 31.-én a Hősök terén lehetett volna reklamálni de úgy látszik az emberek tökéletesen elégedettek a mostani helyzettel (is) mert nem reklamáltak. De hát az egészség nem olyan fontos mint a netadó.
Lesz ez még rosszabb, SOKKAL rosszabb is. (szept.1 ->)
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Revolut
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest