Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz garga01 #84499 üzenetére
Mivel eddig azonos időközönként volt, ami azt jelenti, hogy előre tudták, ezért legalább itt kellett volna jelezniük: Tervezett áramszünetek listája Ahol lakom az nincs jelezve.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
nap
addikt
Itt kerületek néhány Sharp AR-202T fénymásolóba való festéket. Ha valakinek szüksége lenne ilyenre, viheti.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Rick4
félisten
válasz Kékes525 #84477 üzenetére
Új Petőfitelepen egy időben elég sűrűn volt, mikor 2015-ben ideköltöztünk, akkor gyakorlatilag napi rendszerességgel, azon belül akár percenként is elment az áram, próbálkoztak megcsinálni, évek alatt is nehezen jött össze, úgyhogy nálam már egy inverter, és egy 55Ah-s autó akksi adja a finom szinuszt a cuccok nagy részének, ha van áram, ha nincs, ez elég sokáig elviszi a technikát.
Ennek ellenére ritkult a dolog, mostmár beálltunk az évi 5-10 áramszünet mennyiségére, de amíg régebben összeköthető volt legalább 25km/h-s széllökéssel, most már szellő és szélcsend esetén is előfordul.Ami viszont a vicc, hogy azt hisszük, az áram csak úgy jön, majd elmegy, és szar a rendszer, meg hát amúgyis a balkán szélén vagyunk. Nos, ez ugyanígy megy az angoloknál, franciáknál, amerikaiaknál is.
Maci: Nem úgy van megcsinálva, ugyanis az ászf egyik részéért, legfőképp a kárigények feltételeit szabályzó részét nem a szolgáltató kénye- kedve, hanem a vonatkozó törvények szabályozzák. És amúgy minden gond nélkül fizetnek, de erre a legjobb dolog egy lakásbiztosítás, ami kb olyan fontosságú, mint a rendszeres lélegzetvétel, kár kihagyni az ember életéből.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Van valakinek tapasztalata, egy intel UHD630-as "alaplapi VGA", és valami LP-s dedikált kártya képminősége között lehet érdemi eltérés 2D-ben? Anno még 10 éve láttam különbséget, de az összes összetevő más volt, a jelenlegi CPU-ba integrált VGA-k elég jól feljöttek. De van értelme bármilyen PCI Express-es kártyát berakni csak a 2D-s megjelenítés miatt?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz pilóta #84505 üzenetére
Nem is a színhűségre utalok, sematikus ábrát, termékfotót (pl autó alá fekve egy beépített rozsdás alkatrészt nézek) annak így sok jelentősége nincs a részemre, inkább egy betűformázás, video- folyamatosság, vagy valami hasonló apróság különbségére gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
-
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #84508 üzenetére
Elég rendesen félreismerhettél, ugyanis mint általában, most is megtörtént dolgok alapján állítom azt, amit, tehát ismétlem, a vezetékből érkező túlfesz stb esetén bizony a szolgáltatóhoz tudsz fordulni a kárigényeddel, és igen, csenget, mint a katonatiszt. Amennyiben van lakásbiztosításod, a biztosító fizet. Ha ez neked nem egyértelmű, és nem ezt tudtad kiolvasni a hozzászólásomból, az már súlyos bajt jelez...
A rejtett alany egyértelműen a szolgáltató volt, de ahogy egy viharon, villámláson nem tudsz behajtani kárt, úgy ésszerűen kötsz egy lakásbiztosítást, és a biztosító a téged ért kárt rendezi. Aztán hogy ő a villámon, viharon, vagy a szolgáltatón behajtja-e a kifizetett kárt, az már nem a te dolgod.[ Szerkesztve ]
-
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Szegeden hol van érdemleges ajándékbolt, ahol Szegedhez kötődő dolgokat lehet venni.
Sportrendezvény keretén belül utazunk másik ország klubjához és megfordult a fejemben, hogy Szegedre jellemző dolgot viszek. Akár egy Szeged címer zászló, vagy kicsi címer, vagy mágnes, vagy bármi.
Fura, de nem tudom, hogy az ide, Szegedre jövő turisták hol veszik az ilyen relikviákat.
Köszönöm. -
Rick4
félisten
-
-
fero02
nagyúr
válasz macilaci78 #84516 üzenetére
De, panasszal és kárigénnyel is tudsz fordulni az áramszolgáltatódhoz. Annyi "cselt" raktak a dologba, hogy 5 évnél idősebb készülékre már nem fizetnek, de ez valahol érthető is (amortizáció és a korábbi sok trükközés).
-
azbest
félisten
az analóg vga csatlakozónál lehetett különbség. Esetleg a mai gépek közt is lehet. Meglepően nagy homály volt egyik régi kártyámat modernebb monitorral kipróbálni
A digitális csatlakozási módoknál (dvi, hdmi, displayport) nem lehet különbség. Vagy van kép, vagy eleve olyan hibás az átvilet, ami nem normál működés. Szóval nem kéne észrevegyél semmi különbséget ilyen szempontból.
-
quailstorm
nagyúr
válasz azbest #84520 üzenetére
Működésbeli és videogyorsításbeli különbség azért lehet.
Az egyik a kadenciahelyesség a videolejátszásnál, plusz a hardveres de/enkóderek tudása. A másik meg a régebbi Intel HD-t érinti, nekem még HD4000 van itthon két gépben is, és azon kikapcsolhatatlan HDMI overscan van, szóval nem látod a start gombot se...
HD4400-tól már lehet negatív skálázást belőni.De olyan homály, mint a 90-es évek végén, 2000-es évek elején volt D-SUB-on magas felbontáson, olyan nem lesz már régen.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz quailstorm #84521 üzenetére
nem házimozihoz kell neki
Nem negatív skálázás kell. Ha neked underscan-t kell kapcsolnod, az azt jelenti, hogy a tévéd csinál overscant. Azon kéne kikapcsolni. Ha a kártyán kicsinyíted a képet, a tévén meg belenagyítasz, akkor kétszer is át van skálázva a kép és homályos lesz.
Nekem csak vga, dvi és displayport csati van a laptopomhoz és a dokkolójához. A driveres overscan meg hdmi-nél jött ki radeon és nvidia kártyákkal is a tévés felbontásoknál. Vicces módon linux alól van hdmi mód a dvi-n keresztül is (hangot is átadja), de ott nincs ilyen probléma. 4k hdmi-hez meg aktív dp-hdmi átalakítót használok (4k30Hz), mert csak dp-n át tud a régi intel kiadni 4k-t. Fullhd-ig meg a fapados passzív átalakító is jó hdmi-re.
Vicces módon az aktív átalakítóval a filmes képfrissítési módok is elérhetők
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Szeretnék játszani és azt streamelni.
Tudtok ajánlani bármilyen szolgáltatót, ami nem kötött helyi hálózathoz és megfelelne a streamelés/játszás kritériumoknak?
Nézegettem a mikrohullámú neteket, az jónak hangzik, de Szegeden nem tudom van-e olyan szolgáltató, aki olcsón megfelelő szávszélességet adna.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz quailstorm #84526 üzenetére
Hol írtam netsurfot?
Azon kívül, hogy nem mindnehol stabil és úgy kell könyörögni hónapokig, hogy csinálják már meg, azon kívül semmi.
We are only Stardust...
-
martonx
veterán
válasz Jinxb1rd #84525 üzenetére
Mégis mi nem elég a mostani sávszélességeken? Invitel, Tré, Digi, UPC mindegyik elég sávszélességet ad játék streameléshez.
Ha meg nekiállsz, hidd el a legkisebb gondod a sávszélesség lesz, a gondosan legolcsóbb procival épített gépednél a CPU úgy le fog térdelni a streameléstől, hogy öröm lesz nézni
Nem viccből latest core i7 / Ryzen 7 alatt nem szoktak nekiállni játszani a streamelős gamerek (hacsak nem minecraftot akarsz streamelni).
Ezért van, hogy a magyar youtuberek 90%-a Minecraftot tol a neten, mert a régi i5-öseik azt még éppen elbírják.Én kérek elnézést!
-
DarkByte
addikt
válasz Jinxb1rd #84525 üzenetére
Digi 500-al jól megy Viccet félretéve PUBG-t 1440p60-ban YouTube Live-ra OBS-ből h264_nvenc-el 16Mbit-el küldtem felfelé (Ryzen 7 1700 + GTX1080). Pöpec minőségű végeredmény a vége Viszont azért a játék hajlamos microlag-olni miatta (ezt mondjuk most már lassan egy éve próbáltam). Szóval ha igazán komolyan gondolja az ember a gamer-kedést, akkor egy dedikált streamer gép és HDMI capture kártya az igazi.
Azért a kevésbé akció intenzívebb játékokat szerényebb vassal is el lehet vinni, és jóval kisebb felfelé sávszél is elég. (a PUBG-ben minden mozog és tényleg kell a delej hogy ne legyen blokkháború) Twitch-en szétnézve sokan stream-elnek Heartstone-t, vagy most ezek az auto chess játékok elég divatosak (DotA Auto chess, LoL: TFT). Azokat 720p60-al már ilyen 3Mbit-el lehet stream-elni korrekt minőségben.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Jinxb1rd #84527 üzenetére
De egy vezeték nélküli még annyira se lesz stabil, az elméleti feltöltési sávszél meg sehol nem lesz egy fHD streamhez. Aztán kérdés, hogy azon is akarsz játszani, vagy redundáns lenne a net? Mert mikrón a ping se alacsony, műholdon meg pláne.
Netsurfot meg azért mondtam, mert az pl. van Szegeden.
[ Szerkesztve ]
-
1st gen Lenovo X1 carbon-hoz keresek kijelzőt.
A gyerek gépében elég durván megtört az utazás alatt valamelyik reptéren| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Rick4
félisten
válasz azbest #84520 üzenetére
Itt az egyik oldal a tévé része, a samsung tv-k tudnak olyat, hogy a bemenetre rádugod a pc-t, kapsz egy valamilyen képet, majd a menüben átnevezed azt a bemenetet pc-re, és onnantól a tv kikapcsolja az adott bemeneten az összes képjavító marhaságot, pont olyan képet kapsz, mint ha egy monitorod lenne, se kontrasztot, se telítettséget nem lehet állítani. És egy így tökéletetes, ninc sis bajom vele, csak bennem volt, hogy van értelme venni valami egyszerűbb VGA-t, mert azzal az ég kékebb, a fű meg zöldebb.
Kraft: Szétbontva egy panel típusszámot lelesve gyorsabban elvezetne a megoldáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Ha esetleg van köztünk zsombói fórumtárs: rendelhető a Telekomos (akár 2 gigabites) optikai net! Hozzánk a héten kötik be.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
Rhino666
addikt
lakásbiztosítás, ami kb olyan fontosságú, mint a rendszeres lélegzetvétel
Lakásbiztosítás? Ugyanaz, mint a KGFB. Fizetsz a semmiért, folyamatosan emelik a díját, aztán ha egyszer mégis fizetniük kellene akkor kimagyarázzák hogy miért nem fognak. Annyi a szerencse, hogy nem kötelező.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
veze
őstag
válasz lorcsi #84535 üzenetére
nekem 20 év alatt egyetlen üvegkárom ( vagy más, biztosítással összefüggő káresemény) nem volt, nem szoktam beázni sem, mikor ideköltöztümk , lecseréltem a tetőt, azóta is jó. Az éves biztosítási dijat mindig befizetem - egy saját számlára,( nem a biztosítóéra) azóta is megvan és ott szaporodik, majd abbol üvegezek egyet ha kitörne valami. A többi meg megmaradt
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
jövö héten kötök tűzre. még jo hogy husz évvel ezelőtt nem kötöttem, szinte megéreztem, hogy az elmult husz évben nem lesz tüz és nem kell akkor a semmiért hizlalni a biztosító számláját, jobb lesz ha az enyémen marad, mindeképp jól jöttem ki az elmult hsz évvel, jövöre meg akkor....
-
SirRasor
addikt
Kaptam engedélyt, hogy rakassak hővisszaverő/elnyelő, esetleg félig sötétített fóliát a szélvédőre.
Hol érdemes csináltatni? Elég árérzékenyek vagyunk
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #84542 üzenetére
Szélvédőre nem rakható fel semmiféle sötétítés. Ha friss műszaki van, akkor esetleg érdemes a következőig felrakatni valamit, de ha árérzékeny vagy, vegyél a piacon fólát egy darab ezresért, aztán jó az úgy.
-
SirRasor
addikt
Tényleg nem lehet? De akkor...:
1. Sötétítést egyedül az első-oldalsó ablakokra nem lehet rakni KRESZ/törvény akármi által
2. GYÁRILAG sötétített szélvédővel lehet venni autót.
3. Néztem pár fóliázós honlapot, ott is szélvédőre lehet rakatni...vagy törvényt sértenek ezzel?Szóval nincs sok bajom az állításoddal, csak szerintem úgy alapból nem igaz.
Corpuscle köszi, megnézem.
Ja "de ha árérzékeny vagy, vegyél a piacon fólát egy darab ezresért, aztán jó az úgy." - f*szért írsz be ilyen építő jellegű mondatot. De lehet az értelmi szinted nem teszi lehetővé, hogy normálisan értelmezd a kérésemet. Lebutítom nagyon: Ha például ismersz 3 fóliázót árastul, mindenestül, akkor ne a legdrágábbat ajánld. Ezt jelenti, semmi többet. Nem olyan bonyolult ez.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
"B-oszloptól hátrafelé bármilyen sötétségű fólia felhelyezése szabályos, a gyári üveg sötétségétől függetlenül. Szigorú előírás vonatkozik azonban az első oldalsó felületekre és a szélvédőre.
Ügyelni kell arra, hogy ebben az esetben az üveg és a fólia sötétségének együttesen a minimum 70%-os fényáteresztésnek meg kell felelnie. A 69,99 %-os fényáteresztés már nem szabályos! "
Tehát lehet rakni a szélvédőre sötétített fóliát, csak ügyelni kell a mértékére.
Make Love not war!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest