Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
válasz Kékes525 #75219 üzenetére
Ilyenkor képtelen vagyok ellenállni a kérdésnek:
A Windows-os (szoftveres) hibákat is a garanciális hibák közé sorolod vagy sem?
Tudom elsőre szarkasztikusan buta kérdésnek tűnhet, de múltbéli tapasztalataim alapján azért van benne ráció."Please state the nature of the medical emergency!"
-
ShadowX
őstag
válasz Kékes525 #75221 üzenetére
Szerintem azért kérdezte, mert ha értesz hozzá, akkor te magad is össze tudsz rakni egy minőségi és erős gépet. Az alkatrészekre tételenként is megvan az 1-3 év garancia. Ha valaki ilyet szokott kérdezni tőlem, akkor én is ugyanezt kérdezem tőle, mert azt feltételezem, hogy nem ért hozzá. Aki rendszerint jól ért a szoftveres oldalhoz, az szokott a hardvereshez is érteni annyira, hogy magának rakja össze a gépét.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kékes525 #75223 üzenetére
Szegeden nincs olyan készlet, hogy egy high end géphez mindenkor legyen alkatrész. Beletelhet pár napba, mire az azonos kategóriájú alkatrész megjön. Amúgy szerintem bàrmelyik bolt örömmel ad el többszázezerért gépet.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rawulf
őstag
válasz Kékes525 #75223 üzenetére
Én most tényleg egyik számítástechnikai cégben dolgozó fórumtársunkat sem akarom bántani, de valóban arra céloztam, amit ShadowX is jelzett neked, hogy mindennél jobb, ha saját magadnak rakod össze, mert akármennyi időt rászánhatsz, hogy szép nyugodtan és végtelenül precízen összedobhasd magadnak a konfigot. Közben kényelmesen letöltögethetsz magadnak a saját masináddal minden szükséges bios-t, driver-t, util-t, satöbbi.
Persze ha a kezeiddel komolyabb gondok vannak, azt is megértem, de ilyenkor igazából csak abban kell segítség, hogy valaki a processzort és esetleg a ramot bepattintsa és a processzor hűtését is rádobja.
Az összes többit még remegő kézzel is meg lehet oldani.[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kékes525 #75225 üzenetére
Boba6 mellett nem nagyon keresgélnék tovább. Megbízható, korrekt és nem azt érzed, hogy a saját hasznát keresi benned. Szegény minden hülye, akár fillérbaszó kívánságomat teljesítette, türelmesen.
Luighi is hasonló emberileg, de őt Apróról ismerem, nem cégként. Vélelmezhetően ugyanaz az üzleti magatartása Aprón is, mint az üzletben.
Rawulf: nekünk, fiatalabbaknak van türelmünk, időnk, kedvünk szöszölni ezekkel, tán még élvezzük is. Egy nyugdíj felé hajló, vagy akár már nyugdíjas felhasználónak mások lehetnek az igényei. Az egyik véglet, hogy még használni sem tudja, a másik véglet például a kérdező, aki komolyabban akarja és tudja is használni, de kurvára leszarja, hogy a fagyi édes tölcsérben van-e, vagy ostyában.
Tudod, ez olyan, mint otthon kereket, olajat cserélni a kocsin, vagy elviszed szervizbe. Sokan viszik szervizbe...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz Kékes525 #83911 üzenetére
Akármilyen mestert kerestünk 2-3 hónapra előre le vannak kötve. Még novemberben kaptunk egy telefonszámot valakitől egy olyan generálkivitelezőhöz, aki több szakma munkásait koordinálja, ő 1 évre előre be volt táblázva. Odaadnám szívesen a számát, de sajnos elkeveredett valahová, mert nem akartunk 1 évet várni
Csillagkaput a Csillag térre!
-
Ted_Beneky
senior tag
-
csoszogi
tag
válasz Kékes525 #83930 üzenetére
Nekünk pont az általad leírt típusú csapat csinált komplett lakásfelújítást. De szétszéledtek, pont a laza kapcsolat miatt, voltak kisebb nagyobb csúszások ( de lehet más is volt a háttérben nem tudom). Amíg megvoltak egy-másfél évre előre kellett egyeztetni, hétre pontosan mondták mikor jönnek. Szóval van ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kékes525 #83933 üzenetére
Nálam is volt generálkivitelező, a villanyszerelő. Ő hozott burkolót és festőt, két csapatot is, választhattunk.
Egy évre előre bejelentkeztünk, hogy "majd jövő ősszel", tavasszal jöttek felmérni, átbeszéltük a feladatokat, konkretizáltunk időpontot. Pár héttel az időpont előtt hívtak, hogy jönnének egy héttel korábban. 6 hétre tervezett munkát 8 hét alatt tolták le.
Persze közben máshol is dolgoztak, nem volt minden nap szükség festőre és burkolóra és villanyszerelőre, de minden munkanap volt legalább egy fő, aki dolgozott, minden nap volt látszata.
Ez Budapesten volt.Hallottam olyat is, hogy a Balaton környékén ez a generálkivitelezői éra egy az egyben megszűnt, aki nem az üres telekről indul, az lasszóval fogja egyesével a mestereket és szervezi a munkákat.
-
_Petya_
őstag
válasz Kékes525 #84477 üzenetére
Igen, nálam is, Makkosháza, dél körül. Amikor hazaértem este 5-kor néztem, hogy lement a FI relé. Visszanyomtam, és minden oké.
Érdekes, pár héttel korábban is volt ilyen, hogy lement FI relére értem haza, már kezdtem nyomozni hogy hol a hiba a lakásban, de akkor ezek szerint valószínű áramszünet után megy le, amikor visszajön az áram..
Szóval köszi, ez nekem nagy segítség volt!
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kékes525 #84486 üzenetére
Az, hogy a végfelhasználónak milyen kárt okozhat, a szolgáltató pont lesajnálja, tuti úgy van megcsinálva az ÁSZF, hogy mentesül a kárigények alól. A saját hálózatára meg nem költ, amíg a vállalt rendelkezésre állást tudja teljesíteni és ez ugye nem 100%, hanem picivel kevesebb.
-
veze
őstag
válasz Kékes525 #84488 üzenetére
ez az újjabb rezsicsökkentési forma, már nem az árat viszik lejjebb hanem a fogyasztást néha lekapcsolják, emiatt kevesebbet tudsz használéni és csökkenhet rezsid.
Mindezt meg is tekintheted, mert kötelezőek KI KELL ÍRNI a számlára, hogy kb a honfoglalás óta mennyivel kevesebb rezsit fizettél, mitha nem lenne rezsicsökkentés, hanem tisztességes bért fizetnének..[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Kékes525 #84477 üzenetére
Új Petőfitelepen egy időben elég sűrűn volt, mikor 2015-ben ideköltöztünk, akkor gyakorlatilag napi rendszerességgel, azon belül akár percenként is elment az áram, próbálkoztak megcsinálni, évek alatt is nehezen jött össze, úgyhogy nálam már egy inverter, és egy 55Ah-s autó akksi adja a finom szinuszt a cuccok nagy részének, ha van áram, ha nincs, ez elég sokáig elviszi a technikát.
Ennek ellenére ritkult a dolog, mostmár beálltunk az évi 5-10 áramszünet mennyiségére, de amíg régebben összeköthető volt legalább 25km/h-s széllökéssel, most már szellő és szélcsend esetén is előfordul.Ami viszont a vicc, hogy azt hisszük, az áram csak úgy jön, majd elmegy, és szar a rendszer, meg hát amúgyis a balkán szélén vagyunk. Nos, ez ugyanígy megy az angoloknál, franciáknál, amerikaiaknál is.
Maci: Nem úgy van megcsinálva, ugyanis az ászf egyik részéért, legfőképp a kárigények feltételeit szabályzó részét nem a szolgáltató kénye- kedve, hanem a vonatkozó törvények szabályozzák. És amúgy minden gond nélkül fizetnek, de erre a legjobb dolog egy lakásbiztosítás, ami kb olyan fontosságú, mint a rendszeres lélegzetvétel, kár kihagyni az ember életéből.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
r0by
addikt
-
senior tag
válasz Kékes525 #92910 üzenetére
Ott speciel nem voltam, de a háziorvosom például jövő héten olt Pfizert és mondta, hogy mehetek a 4. oltást felvenni. Nekem az utolsó áprilisi, így mondta hogy lehet.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Gergello
addikt
válasz Kékes525 #97032 üzenetére
Én vettem tőle kétszer, sok a B minőségű a gépei között.
Amikor ott voltam láttam, hogy törött szétkaristolt hátlap, amiről nem írt a leírásban. Másik gépen "szerviz" matrica, hogy akksi nullás. Amit én vettem 1.nek az pont 0. perces szuper új gép volt, csak külföldi billentyűzetes.
Személyesen nézd meg a gépet vásárlás előtt, gondolom Szegedről Szegedre úgyse kiszállással kérnéd. -
Bogyi007
veterán
válasz Kékes525 #97032 üzenetére
A legutolsó véleményt én írtam...
Én elégedett vagyok a géppel amit tőle vettem.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kékes525 #97093 üzenetére
Pár ezer Ft-ért tedd fel FB csoportba. Helyi csoport, bútoros csoport is van. Vagy ingyen elvihető. Lehet, hogy a Cserepes sor környékéről fognak jelentkezni, de nem mindegy, ha elviszik?
Vagy a szegedi hulladékkezelőtől kérj egy eseti lomtalanítást, évente egy talán ingyenes. Csak a házig kell levinni. Én egyszer egyedül vittem le egy kétajtós szekrényt a harmadikról, a liftbe nem fért be. Óvatosan elfektetve szépen lecsúszott a lépcsőn, a fordulón felállítottam, majd borítottam a másik oldalára. A nyáron 2 emeletet vittem felfelé egy lemezszekrényt egyedül, fokonként egyik sarkáról a másikra állítva szépen felment, a porfestésnek sem lett baja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fecus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest