Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#78831) Rick4 válasza quailstorm (#78782) üzenetére


Rick4
félisten

Bocsi, nagyon sűrű hetem volt, lenyomtam gyorsan egy jó 100 órányi melót, és másra nem jutott idő.

A másik oldalt azért raktam be, amiért te, gondolom azzal akartad alátámasztani a véleményedet, hát ezt így nem nagy kunszt megcsinálni. Találok egy oldalt ami azt írja, amit én, és kész. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Nem szólj le, épp csak annyit csináltam, mint Te. :D Lpp csak észre kellett volna venni, hogy erőteljesen ki van fordítva a dolog

Na hogy az elején kezdjük, nem vagyok, szabad, az elmúlt egy hétben minden nap 14-15 órákat ültem a gép előtt, este 11-kor bezuhantam az ágyba, reggel keltem, csináltam tovább. Megérte, az tény, de nekem nem ez a szabadság. Nem ápolok senkit, látod, ez a baj, lövésed sincs másokról, mégis kigondolsz róluk olyat, amiről te is tudod, hogy nincs fogalmad, és ennek ellenére kész tényként veszed. Na mégis ki akkor a megvezethető? :D
Csak mellékesen az édesanyám rokkantnyugdíjas, több súlyos betegsége mellett mozgáskorlátozott, őt ápolom, 3 éve fél évig volt kórházban, és utána újra tanult járni, miután már egész jól ment neki a járás (kb egy 12 hónapos gyerek sebességével és biztonságával) elesett, eltörte a bokáját, kezét. Hogy ne legyen unalmas az élet, ez pont akkor történt, amikor hazafelé ment, a nevelőapámat látogatta a kórházban. Csak hogy még izgalmasabb legyen, az öreget 1.5 éve húgyhólyagrákkal műtötték, a hasfala 2x kiszakadt még ott az ágyon, amiket azonnal műteni kellett, illetve a nővérkék hanyagsága miatt 3 féle baktériummal fertőzték el a sebét, igaz, mostmár végleg begyógyult a seb, azóta sztómazacskós rokkant életet él, Ennyit kb arról, ki milyen körülmények között él, és akkor van is még tovább.
Amikor a fater bent feküdt a kórházban, Anyukámnak ugye nyilván több segítségre volt szüksége, mint mikor ketten voltak otthon, de mikor eltörte a lábát, akkor mindent mi csináltunk, és mikor a fater is kijött a kórházból, akkor minden reggel 6:40-re mentem hozzájuk, anyukámnak lepedő lehúzás, mosdatás, reggeli, fatert elröptetni a 2-es kórházba kötözésre, majd vissza, elpakolni, takarítani, kaja, mosás, csekkek, ebédnél megint minden, ide-oda vizsgálat, orvos, patika. És persze ott volt még a saját dolgom, amit ezek között még mindig meg tudtam csinálni. Igaz, hogy azon a nyáron annyi szabadidőm volt, hogy szeptember elején egy fél napra le tudtam menni a balatonra, 17 órára értem oda, és másnap 10-re már Anyukámat orvoshoz vittem, de szerintem soha sehol nem olvashattál arról, hogy nekem mennyire rossz életem van, és mennyire szenvedek attól, hogy ezeket kell csinálnom.
Az idei nyaram úgy telt, hogy a meglévő napi 8-10 órás feladatok mellé egy újonnan beindított vállalkozást vettem a nyakamba, ez ugye az autóbérlős dolog, sokszor volt, hogy este 11- éjfélkor hoztak vissza autót, reggel 5-kor kelés, irány megtankolni, lemosni, mert 6-ra jönnek érte. Számtalanszor előfordult, hogy hajnal 2-kor kapcsoltam ki a tévét, mert éjfélkor fejeztem be a melót, és ugye a fürdés felébreszti az embert, és reggel 6-kor már ültem autóba, hogy egy nap levezethessek 1000-1100 km-eket, hogy aztán hajnal 1-2-re hazaérve másnap reggel 8-kor kipattanhassak az ágyból, és csinálhassam tovább?
Ezen a nyáron annyi szabadidőm volt, hogy egy ügyfél miatt kellett mennem Görögoszág legcsücskébe, Szegedtől 1462 km, ott eltö9lktöttem 4 napot, majd irányhaza. Mondhajtjuk, hogy közben nyaraltam, mert a tengerparton voltam, de nem, nem azt csináltam. Amúgy az ilyen távokat én általában egy seggel le is vezetem, idén volt már sokszor erre is példa, de volt 24 órás, meg 33 órás vezetés is, és soha de soha nem alszom el vezetés közben. Hogy miért? Mert nem aludni akarok, hanem a dolgaimon gondolkodni.
Olvastál valaha panaszkodást, hogy nekem milyen rossz? Nem hiszem. Volt, hogy egy 3 soros hozzászólást 2 órán keresztül írtam, mert annyit telefon volt, hogy egyikről a másikra léptem.
Csak mellékesen, hogy még egy kicsit értsd. Ezt csinálom 13 éve. Én felépítettem valamit, amiből nyilván szerettem volna kivenni. Az, hogy 40 évesen nyugdíjba menj, keveseknek adatik meg, ismerek pár embert, de nagyon sokból tényleg csak párat, én sem vagyok olyan szerencsés, ügyes. Cserébe az, hogy így történik minden, nem azt jelenti, hogy én irányítok mindent, hanem azt, hogy nem nekem mondják meg, mit kell csináljak, hanem nekem tudni kell, mit csináljak. Ezt tetéztem azzal, hogy egy éve egy rutin kardiológus vizsgálathoz készített labor kimutatta, hogy 16-os a cukrom, vagyis rögtön menni kellett vele, talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez még csak egy figyelmeztető jelzés volt, valamit másképp kellene csinálni. Az, hogy 4-5-6 órákat alszom (ma éjjel aludtam 11-3-ig, majd reggel fél7-től 8-ig, a melót kb fél órája fejeztem be) és mellé eddig volt olyan, hogy délután 3-kor volt időm enni. A 2-es típusú cukorbetegség nem annyira gáz, nálam egy metabolikus szindróma nevű dologgal kombinálódik, és mellé most is reggelente orvosi kezelésre járok, mert van a bal vállamban egy rotátorköpeny szakadás nevű bajom is, ezt valószínű a rengeteg billenytűzetfogdosás váltotta ki.
Nem titok amúgy egyik része sem a dolgoknak, csak talán most már magad is látod, milyen hülyén néz ki valakiről gondolni valamit, ami aztán kiderül, hogy nem igaz.
És akkor én élek szabadon, ugye? Ha esetleg bizonyíték kell bármiről, csak nyugodtan.. És ha megkérded, miért csinálom, miért nem dogozok valahol 70 ezerért? Nos, jó kérdés, talán azért, mert ez így még mindig jobban megfelel. Ha holnap kampó, mert az is benne van, akkor is azt gondolom én minden tőlem telhetőt megtettem, és nem a sírással telt az életem...

Amúgy a gázár témára az utolsó mondat. Tökmindegy, mennyi, ha ennyiért tudod megvenni, és ha nem kizórólagonsan azért dolgozol, hogy a létfenntartásodat finanszírozd, ez nem is számít annyira. kb mint hogy a kenyeret a sarki bontban veszed, és nem fáj, hogy a boltos is keresett rajta, a szállító is, a pék is... A világ így működik, még ha belevesszük azt is, hogy a pék meg a boltos lepaktálnak, hogy fele-fele arányban nem jelentik be a dolgozókat, hogy még több maradjon nekik. Tudsz ellene tenni Nem. Van értelme rágódni rajta? Nincs. A MET is csodák úgy működik, hogy egy kis hátszéllel létezhet egyáltalán. Rahimkulov és az orosz hátszél nélkül ma is a drága ukrán gázt lehetne csengetni.

Ha van kérdés, csak nyugodtan.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.