Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28251) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Köszönöm mindenkinek, mazsolázok majd! :)

spammer Louiet néztem egy ideig, de meguntam.

[ Szerkesztve ]

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#28252) rétisün válasza Bjørgersson (#28245) üzenetére


rétisün
veterán

nevelésből elégséges (raising hope), ha animáció is lehet, archer, rick@morty ;] (bocs, elolvastam még egyszer, mi kéne :B )

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#28253) #54715584 válasza Bjørgersson (#28245) üzenetére


#54715584
törölt tag

Raising Hope nah, elkéstem. :D

[ Szerkesztve ]

(#28254) Bjørgersson válasza rétisün (#28252) üzenetére


Bjørgersson
félisten

& monstre Köszönöm, felírtam ezt is. :)

Archert nézem, Brickleberryt végignéztem, sajnálom, hogy elkaszálták, Family Guyt, Bob's Burgerst meguntam, South Parkot sosem szerettem. Úgyhogy az Archer pont elég rajzfilm. :D

[ Szerkesztve ]

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#28255) Black Dragon


Black Dragon
addikt

Most sikerült befejeznem a House of Cards 4. évadát.

Spoiler mentesen: nekem tetszett, bár másra számítottam az évad végére.

Spoiler

Szerintem rossz irányba ment el a vége, ez az egész terrorizmus dolog olyan légből kapott ötlet, hogy az egész kampányt, és sorozatot még egy évaddal tovább tudják tolni. Pont amikor már elvileg 1-2 hétre van az elnökválasztás, jön egy ilyen melléksztori, és belassul minden. Aztán persze a következő évad végére fog csak lazajlani az elnökválasztás, aminek majd lesz valamilyen eredménye, de így is tovább húzták szerintem a kelleténél.
Még az évad elején nagyon beleéltem magamat a dologba, meghalt a Meechum, végre volt történés, előválasztások, Claire közbelépése, és aztán pont a végére elbaszták, legalábbis szerintem.

Félreértés ne essék, nézhető volt ez a felállás is, de ahogy behozták ezt a csávókámat a képbe, már valami bűzlött, és sajnos a végére ki is derült micsoda. Szóval azért lehetett volna jobb is, az évad elejétől kb a 10. részig eltelik pár hónap, mert Claire beszédében azt mondja, hogy pár hónapja volt Frank műtéte, és az utolsó 3 részben megállt az idő. Nekem ez annyira nem jön be, hogy egyszer hatosba repesztünk, aztán visszaváltunk kettesbe, mert ettől az élmény is belassul számomra. Vagy végig a repesztés, vagy a lassúság, mindkettőt tudom szeretne tőlük, de a kettőt vegítve nem.

(#28256) FoxiestFox válasza Black Dragon (#28255) üzenetére


FoxiestFox
félisten

House of Cards S4

Nekem pont hogy tetszett a terrorizmus téma is, nagyon aktuális, és abszolút hitelesnek hat, hogy egy kormány számára ez most kiemelt fontosságú. Másik dolog ami tetszett, a netes-manipulálós vonal, bár nem mentek bele különösebben, de ma már azon a fronton is hatalmi harcok zajlanak az 5 perc hírnévért. :)

(#28257) ígyvanferi válasza Bjørgersson (#28245) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Na, egész hasonló az ízlésünk, a látottakat, meg a meg nem nézendőket illetően is.
Ha régebbi, illetve brit is jöhet, akkor: Black Books, Coupling, Mad About You, Seinfeld, 30 Rock, Will&Grace, Episodes.

(#28258) Black Dragon válasza FoxiestFox (#28256) üzenetére


Black Dragon
addikt

Aktualitását tekintve helytálló persze, de ennyi erővel a Homelandet is meg lehetne említeni, mert az már-már jövőbelátónak mondható, legalábbis ami a legutolsó évadot illeti.
Ami engem zavar az inkább az, hogy ezt azért cisnálták, hogy nyújthassák a dolgot, hogy tereljék a szót a lényegről, egy kerülő út az autópálya mellett. Azért is írtam, hogy nincs bajom ezzel a vonallal, de jobban örültem volna annak, ha a tárgy tudnak térni még ebben az évadban, és nem húzzák. Ugyanakkor szinte azt is biztosra veszem, hogy a következő évadban az első pár részben vége lesz ennek a szálnak, és vissza a lényeghez.
Persze mivel ez egy politikai sorozat rendes tőlük, hogy olyan dolgokat raknak bele, ami aktuálpolitikailag is jelen van, de éppen az tetszett eddig az egészben, hogy a viszálykodás pártokon és a fehér házon belül ment, nem a taktikai szobában megy a szájkarate, hogy kit bombázzanak majd le.

Btw a netes vonal nekem is tetszett, bár tényleg kevés infót mondtak róla, lehet még ők sem értik.

(#28259) Ragnar95 válasza Black Dragon (#28255) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Eleinte én is azt vártam, hogy eljutunk az elnökválasztásig az évad végére, hiszen már az évad promó anyaga is erősen erre utalt és eddig minden évad 1 évet ugrott az időben, de úgy a 7-8.rész környékén már éreztem, hogy túl sok minden történik ahhoz és túl lassan telik az idő, hogy eljussunk a választásokig.
Így utólag szerintem nem volt rossz ez a megoldás sem, mert végig élvezetes volt ígyis az évad, de én sem erre számítottam.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#28260) #51177472


#51177472
törölt tag

Lefekvősnek kidobták fb-re, "Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco, Rockmond Dunbar, Robert Knepper & Paul Adelstein are returning to Prison Break. Welcome back to Prisneyland."
:))

(#28261) k-adi válasza Black Dragon (#28258) üzenetére


k-adi
nagyúr

( house of cards S4 téma )

Nézheted így is, meg úgy is:

Nézheted úgy hogy ahogy az életben is mindig történik valami váratlan, így simán hihető hogy a választások alatt is történik valami amit nem tudnak kontrollálni és muszáj vele megbirkózni. Ilyen az ICO. (de éppen az tetszett eddig az egészben, hogy a viszálykodás pártokon és a fehér házon belül ment, nem a taktikai szobában megy a szájkarate, hogy kit bombázzanak majd le) A másik dolog, a netes-téma pedig az egyik alappillér az évadnak, hiszen mindigis a manipulációról szólt az egész sorozat és ez nagyban befolyásolja a téteket. Plusz ez jó konfliktus forrás lesz a köv. évadra. Szóval amellett, hogy érdekes téma ez a netes cucc, még ügyes húzás is a készítők részéről.

Viszont nézheted úgy is, hogy mekkora köcsögök, hogy húzzák a story-t (egy kerülő út az autópálya mellett). Simán megcsinálhatták volna, hogy az ICO-t csak a fináléban emlegetik fel, ha egyáltalán szó lenne róluk és inkább csak a kövi. évadban vezetnék be ezt a szálat és most csakis a választásra koncentráltak volna. Érthető ez a hozzáállás is.

Szerintem azért választották azt az utat amit (1. bekezdésem), mert így "színesebb" a sorozat és az egymás megfúrásán kívül "láthatjuk", hogy még mennyi más teher van. Amúgy korábbi évadban pedig a Petrov vonal nem zavart? :)) Valamilyen szinten az is szituációs szobás mellék-szál ha úgy nézem (Jordan valley)

[ Szerkesztve ]

(#28262) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Agents of SHIELD 3x14
Filler rész, semmi több. Viszont volt ott pár érdekes rész. Példásul a híradásban az utolsó headline: üvölt egy crossoverért az égesz :))
Illetve ez már erősen kezdi felvezetni a Polgárháborút. A nézetek, az oldalak, az eljárások. Lesz itt nemulass Májusban.

All→M8

(#28263) FoxiestFox válasza callmeakos (#28262) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ja, ez most gyenge volt.
A Civil War a sorozat évadszünetébe lesz befűzve történetileg? Nekem nem sok kedvem van moziba menni érte, a Marvel filmek nem a szívem csücskei, de azért kíváncsi vagyok rá, mert hozzá tartozik.

(#28264) Ragnar95


Ragnar95
nagyúr

Supergirl S01E18
Az évad eddigi legjobb része egyértelműen :K
Sőt, azt is meg merem kockáztatni, hogy a legjobb DC crossover eddig.
Végig izgalmas volt a rész, tele poénokkal és ahogy előttem már valaki megjegyezte, tényleg mintha csettintésre javult volna szinte az összes szereplő színészi teljesítménye.
Kedvenc megszólalásom Cattől: "The four of you standing there doing nothing, you look like the attractive, yet non threatening, racially diverse cast of a CW show" :C
Kérdezték többen is korábban, hogy nézhető-e a crossover, ha valaki csak a Flasht nézi, a válasz az, hogy nem igazán, Barry csak mellékszereplőként van jelen a történetben, de a rész története erősen kapcsolódik a Supergirl sztorihoz, visszatérő gonoszok vannak benne, így akkor van igazán értelme megnézni a crossovert, ha a néző követte végig a Supergirlt.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#28265) Black Dragon válasza k-adi (#28261) üzenetére


Black Dragon
addikt

Igazad van, nem tagadom, hogy azért jó évad volt ez is, de valahogy mégis másra számítottam.

Flash S02E17

Kicsit lapos volt nekem, de jó bevezető a további részekhez, hogy mi várható. Amúgy ahogy néztem már nem adnak kis introkat a részek után, azért az hiányzik nekem, legalább várnám valamiért a következő részeket(így is várom, de azért úgy jobb volt)

[ Szerkesztve ]

(#28266) Ragnar95 válasza Black Dragon (#28265) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Flash
Valóban nem volt túl nagy szám, inkább töltelék rész volt.
Mondjuk most pont van egy elég sokat mondó előzetes a következő részhez, a napokban linkelte valaki.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#28267) k-adi válasza Black Dragon (#28265) üzenetére


k-adi
nagyúr

Flash..... már csak azért érdemes várni hátha felbukkan benne Felicity (arrow crossover) bár erre kevés az esély vagy esetleg ZOOM tiszteletét teszi 2 percnyi játékidőre.... :U amúgy meg Barry-Iris-random idiot sírás

(#28268) Black Dragon válasza k-adi (#28267) üzenetére


Black Dragon
addikt

Szerintem még a Flash mindig jobb, mint az Arrow. Ami ott megy, az már egy brazil szappanoperát idézi nálam elő. Két visszatérő kérdéssel: Are you okay? How are you holdin' up? Minden résznél előjön, és már herótom van tőle, de ezek szerint a szövegíróknek ennyire telik.

Spoiler: Ami pedig a többi részét illeti, az már csak hab a tortán. Unalmas, kiszámítható, a végletekig leegyszerűsített, szánalmas akciójelenetek, és valami hihetetlen, hogy még mindig ott tartunk, hogy Thea és Merlyn, Oliver és Felicity. Számomra ez az évad már szenvedés, csak asszony miatt nézem még.
Lehet valaki nem így látja, ez az én véleményem, de tényleg szomorú számomra, hogy amit annyira szerettem az elején, az ennyire szar tudott lenni a 4. évadra, és lesz 5. is belőle, amit nem is értek.

[ Szerkesztve ]

(#28269) Bjørgersson válasza gyuromoj (#28249) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Nna, megnéztem tegnap este szunya előtt az Entourage első részét, de hát... jobb lett volna, ha alszok, annyira unalmas volt szerintem. Az első évadot még azért megpróbálom végigszenvedni, ahogy láttam, úgyis csak 8 rész, aztán eldől, folytatom-e. :)

ígyvanferi háát, az IT Crowd is inkább fárasztó, mint vicces számomra, de egy esélyt azért adok nekik, hátha.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#28270) ígyvanferi válasza Bjørgersson (#28269) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Az lehet inkább a téma miatt fárasztó, nem? Amiket írtam, abból az első kettő a brit, a Black Books szerintem simán zseniális, a Coupling meg "csak" szórakoztató. Kicsit Friends utánérzés. Ha az bejött, ezt is szeretni fogod.

(#28271) Bjørgersson válasza ígyvanferi (#28270) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Nem hiszem, magával a témával semmi bajom nincs. :N

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#28272) k-adi válasza Black Dragon (#28268) üzenetére


k-adi
nagyúr

én nem is nézem az arrow-ot :D csak a felicity csak belőle néha felbukkan a flashben azért írtam (de azt is a flash sorozatra vonatkozóan)

(#28273) spiderpig820 válasza Bjørgersson (#28245) üzenetére


spiderpig820
aktív tag

Cougar Town.

[ Szerkesztve ]

4B

(#28274) Lipton


Lipton
őstag

Nem tudom milyen csoda történt, de a Walking Dead S06E09-től mint ha kezdené kicsit összekapni magát...

(#28275) k-adi válasza Lipton (#28274) üzenetére


k-adi
nagyúr

részeg vagy

(#28276) Black Dragon válasza k-adi (#28272) üzenetére


Black Dragon
addikt

Akkor el ne kezd, szerencséd, hogy tudatlan vagy e téren.:D

(#28277) k-adi válasza Black Dragon (#28276) üzenetére


k-adi
nagyúr

csak néhány videót láttam róla és ez a nyilazgatás számomra nem annyira jött be, illetve mint "szupererőként" meg végképp nem tudok rátekinteni :D de flash is kezd unalomba fulladni (igazából s1e1-óta :D).. nem is tudom azt is minek nézem... Supergirl is egy bugyuta shit-halmaz de abba legalább ott van Melissa meg CatGrant csípős megjegyzései :)

(#28278) Black Dragon válasza k-adi (#28277) üzenetére


Black Dragon
addikt

Nálam ez az utolsó Arrow évad, utána már csak Flash-t fogok nézni, azt sem azért, mert annyira jó, de az még néha tud meglepetést hozni, meg bírom a főszereplő srácot. De az s biztos, hogy más szuperhősös hülyeségbe nem kezdek bele, ennyi bőven elég.

(#28279) dokee78


dokee78
félisten

The Night Manager
Zseniális ez a sorozat!
Kár,hogy vége lett.
Hiddlestonet sosem szerettem,de most megkedveltem,már írtam is korábban és sok ember gondolja úgy,
hogy tökéletes Bond lehetne.
Lesz folytatás?

Legends of Tomorrowot abbahagytam,mert számomra borzasztóan gagyi volt.
Ahogy nézem ez a Supergirl sem lehet minőségibb darab.

(#28280) k-adi válasza dokee78 (#28279) üzenetére


k-adi
nagyúr

úgy tudom lezárták, nem lesz

supgirl is gagyi, de legalább cuki a csaj benne.........

(#28281) dokee78 válasza k-adi (#28280) üzenetére


dokee78
félisten

Ez a 6 rész kevés,de kárpótol,hogy élveztem szinte minden percét.
Cukiság nekem kevés ahhoz,hogy nézzem. :U

(#28282) k-adi válasza dokee78 (#28281) üzenetére


k-adi
nagyúr

kevés a 6 rész, de legalább hamar belevágnak a lecsóba :K

(#28283) Ragnar95 válasza dokee78 (#28279) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Supergirl kb a többi DC sorozt színvonalát hozza. Heti 45 percben szórakoztató, de nem szabad túl sokat elvárni tőle.
The Night Manager nem volt rossz, de én annyira nem is voltam elájulva tőle, mire beindult volna a történet, már vége is lett a sorozatnak.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#28284) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

Night manager-ben 1 dolog idegesített: nagyon tolta mások szeme láttára Jed és Jonathan a "láv"-ot, ez nagyon gáz volt benne, szerintem - csak egy hülyének nem tűnt volna fel - amúgy összességében nagyon tetszett, és számomra egyáltalán nem volt vontatott vagy lassú, pont jó sebességgel haladt :K
lesz második évad?

Resistencia eterna

(#28285) Ragnar95 válasza bagyulajuve (#28284) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nem, minisorozat volt csak, 6 részesre tervezték az egészet, hiszen egy le Carre könyv alapján készült, így nehéz is lett volna tovább húzni.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#28286) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Star Wars: Fury of Maul

Kicsit meglepett. Netflixes SW sorozat, Daredevil után jó is lehet. Csak egyet nem értek: méééért már megint Maul? Komolyan nem tudom hova erőltetik ezt a karaktert. A Clone Warsban, a Rebelsben is ha jól tudom, és most itt is. Ennyire nem izgalmas karakter ő. Viszont ahogy látom lesz Boba Fett. Na annak örülünk.

All→M8

(#28287) tPedro_ válasza callmeakos (#28286) üzenetére


tPedro_
őstag

A naptarra azert raneznek. ;]

(#28288) Ragnar95 válasza callmeakos (#28286) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Szép lenne, ha valóban megjelenne ez a sorozat, de sajnos ne felejtsük el a mai dátumot, simán lehet hogy csak áprilisi tréfa az egész :))
Annyira én sem csípem amúgy Mault, valóban kicsit túl sok szerepet kapott a SW univerzumban, bár most a Rebelsben tetszett az "alakítása". Asajj Ventress vagy Savage Opress számomra sokkal szimpatikusabb Sith karakterek.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#28289) oriic válasza callmeakos (#28286) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Akkor nézd meg újra, és nézd meg a dátumot. :)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#28290) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

na megy mindenhol trollság a köbön, pedig el akartam hinni ezt a SW-t :D

[ Szerkesztve ]

Resistencia eterna

(#28291) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Minden egyes kicseszett évben benyalom ezt a trollságot :DDD
Pedig láttam hogy IGN, az csak nem parasztvakítás, hádde. Én kérek elnézést a zavarkeltésért :D

Továbbra se szeretem ezt a napot... :D

All→M8

(#28292) oriic válasza callmeakos (#28291) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Már csak a kezdő monlógot meghallgatva is leeshetett volna, mert azt az SW VII-ből vették. :D

Live-Die-Respawn

(#28293) callmeakos válasza oriic (#28292) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Jah, és akkor megjelent a Slave I, és elkezdett csorogni a nyálam :D

All→M8

(#28294) gyuromoj


gyuromoj
veterán

THE FLASH
2x18 - Versus Zoom
BARRY KÉSZEN ÁLL, HOGY SZEMBENÉZZEN ZOOMMAL; HUNTER ZOLOMON TÖRTÉNETÉRE FÉNY DERÜL - A tachion eszközzel felszerelve, Barry hisz abban, hogy gyorsabb lehet és elkaphatja Zoomot, s ki akar nyitni egy rést, hogy ezt megtehesse. Harry erősen ellenzi a tervet, de mikor Barry meggyőzi őt, Harry felfedi, hogy Cisco képes az erejével átjárót nyitni. Eközben, Hunter Zolomon fájdalmas története a Föld-2-n, elmesélésre kerül.

forrás: DC Comics v Marvel Magyarország FB

[ Szerkesztve ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#28295) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Star Wars: Rebels 2x20-21
Minden előzmény nélkül estem neki ennek a résznek, és csak azért mert tudtam hogy végre megtörténik a "nagy találkozás". Hát az megvolt, bár hasra nem estem tőle, viszont ez az Ezra gyerek zsigerből irritál, ezzel a naívságával. Frankón elkezd bízni valakiben, akit egy barlang sötétjében "ismer meg", aztán jobban bízik benne 20 perc után mint saját mesterében. Miiiiiif*sz? :F :W

A végén az felnézése sokat sejtető, de nem hiszem hogy ezek után elkezdem nézni a sorozatot. Azért jó volt látni Ashokát és Rexet.

All→M8

(#28296) Ragnar95 válasza callmeakos (#28295) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Merész húzás volt így bekapcsolódni a sorozatba :DDD Bár annyira sajnos nincs komoly sztori, hogy ne lehetne bárhol bekapcsolódni igazság szerint.
Messze áll a színvonal még mindig a TCW-tól és ahogy írtad, a 2. évad záró 2 epizódja se volt tökéletes, mégis meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy a sorozat talán legerősebb részei voltak.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#28297) Pitterix


Pitterix
őstag

Arrow 117: juj, ez most tényleg nem volt jó. A kelleténél több nyál és a kelleténél gagyibb harcok. No meg Laurel sikítása.... :N

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#28298) gerii


gerii
addikt

100: Ezek keményen tolják, még egy alapszereplő. A veszett csukát valaki lelőhetné már, nagyon idegesítő.

(#28299) Pitterix válasza callmeakos (#28262) üzenetére


Pitterix
őstag

Az eddigi leggyengébb rész, akárcsak az Arrow-ban. Most már csak a LoT-ban bízok a héten.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#28300) dokee78


dokee78
félisten

Archer milyen lett?

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.