Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34701) Boond


Boond
addikt

Hol olvastad? Banki engedélye van a MNB-től, amit, a Litvániai Bank alapítás miatt átvihez, minden más eu-s országba is. De bank fiókot, telephelyet, nem kötelező létesítenie.

Egyébként szerintem nem tudsz még 1x nyitni, ha már van. Viszont, ha régen regisztráltál, akkor van egy olyan a főoldalon, hogy "átváltás revolut bankra", vagy hasonló. szerintem egyébként a lakcímedtől függ, a fenti vitás kérdés is, hogy küldhetsz-e adott ország pénznemében "korlátlanul avagy sem, ingyenesen". Mert pl magyar lakcímmel, magyar állampolgárként, forintban, magyar székhelyű banknál igen, de wise-nál nem (mert neki sincs itthon fiókja).

(#34702) forceberg


forceberg
veterán

Sziasztok!

Nemrég csinált account esetén mi lehet a problémája, hogy nem megy a feltöltés nagyobb összegben?
Prémium csomag. Erste Maestro kártya, limit beállítva. Tegnap 2M-t nem, de 1M-t engedett feltölteni. Ezt átváltottam Euroba, majd kiutaltam.
Állítólag van napi limit. Délelőtt sem és most sem tudok feltölteni, eltelt 24 óránál is több az előző művelet óta, de továbbra sem enged feltölteni. Most még a tegnap sikeres 1M-s feltöltést sem engedi most. "Probléma merült fel a tranzakcióval" semmi egyéb infó.

Köszi a válaszokat!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#34703) tobias40


tobias40
veterán

Van itt aki "minden" számláját a revolut-al fizeti?
Gondolok itt a víz,áram,telefon-internet stb...
Ha vmi nem stimmel az elszámolásban akkor hogyan "bizonyítja" hogy xy befizette ezt a számlát.Azért kérdem mert ha jól értem itt gyüjtő számla van és nem személyre szóló számla van mögöttem hanem "csak egy" revolut kártya szám.

Tehát mi a tapasztalat ha szinte teljesen kiváltja valaki mondjuk az otp-s kártyáját és revolut-al fizet minden általános számláját,nem csak netes és-vagy kártyás vásárlásra használja? :U

(#34704) jobarat01 válasza tobias40 (#34703) üzenetére


jobarat01
tag

egyelőre nem ajánlott revolutról utalással fizetni ezeket tudtommal, kártyás fizetésnél viszont nem lesz semmi ilyen probléma

[ Szerkesztve ]

(#34705) stingy2 válasza tobias40 (#34703) üzenetére


stingy2
senior tag

Én mindent Revolut kártyával fizetek. Hogy bizonyítom? Csekkeket iCsekk + Simple alkalmazással fizetem (Revo kártyával) és minden tranzakcióról kapok emailt, valamint a Revolut alkalmazásban is megvan.

INTJ

(#34706) tobias40 válasza jobarat01 (#34704) üzenetére


tobias40
veterán

Nem utalással fizetnék hanem kártyás fizetéssel mert így ingyenes ha jól tudom.

stingy2: Én a Gpay-el fizetek a kártyás fizetésnél,pl. Voda mobil számlámat fizettem legutóbb a revoluttal de csak az alkalmazásban van nyoma,e-mail nem érkezett róla.

Itt arra gondolok hogy ha a meglévő bankszámlám kártyával fizetek az ugye a nevemhez kapcsolódik.(a bank számla)
Revolutnál csak a kártya van a nevemen a számla az gyüjtő számla,nem?

(#34707) TrollBalint válasza tobias40 (#34706) üzenetére


TrollBalint
addikt

Én a következőket fizetem Revoluttal: áram (MVM), tv (mindig tv), internet (digi), Netflix, Spotify. Mindegyiknél látszik Revolutban, hogy melyik cég vonta le, igaz csak az első 3 karakter, de szerintem az is elég lehet. Nekem még sose volt belőle gondom, egyik szolgáltató sem kattogott, hogy nem fizettem be valamit. Ők látják, hogy mit fizettél ki, ha a pénz megérkezett, akkor ők boldogok.
Ha máshol kell ilyesmit igazolnod, akkor meg ez szerintem úgy sem elég, hanem az adott szolgáltatótól kell letölteni valami kivonatot vagy igazolást (ha e-mailt nem kaptál) amit szerintem a Revolutban úgy láttam a kifizetés mögé is csatolhatsz (Nyugta csatolása, vagy valami hasonló a neve).

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#34708) Pharaoh válasza forceberg (#34702) üzenetére


Pharaoh
aktív tag

Én a bankkal beszélnék elsőnek, a maestro kártyaknak amúgy is kevés a limite. Lehet nem használtad még ilyen nagy összegnél és a bank letiltotta biztonsági okokból.

(#34709) zsamiatt


zsamiatt
őstag

másnál is gond van a revoval most? Tettem fel pénzt, otp levonta revon nem jelenik meg tranzakcióként. Átváltottam egy nagyobb összeget, de ugyan úgy látszik Ft-nak és nem váltotta át euronak. Ugyan akor nem tudok megint váltani.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#34710) zsamiatt válasza zsamiatt (#34709) üzenetére


zsamiatt
őstag

közben látom hogy ha chatelni szeretnék az ügyfélszolgéltattal, ott kiírják, hogy nem menek ezek a funkciók és dolgoznak az elhárításon. Csak azt nem értem ezt mi a f*t nem lehet a főoldalra kiírni hogy ne pánikoljon az ember.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#34711) SzGee válasza zsamiatt (#34710) üzenetére


SzGee
aktív tag

[link]

[ Szerkesztve ]

If you leave me, can I come, too?

(#34712) zsamiatt válasza SzGee (#34711) üzenetére


zsamiatt
őstag

kamu
"Topping up via bank card"
otp levonta
revon meg se jelent...

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#34713) Surci1 válasza zsamiatt (#34709) üzenetére


Surci1
tag

Nálam is ugyan ez a helyzet, 10:48kor tettem fel. Sms jött a bankomtól a vásárlásról, de azóta se látom a revolut forint egyenlegem.

[ Szerkesztve ]

(#34714) bajaki válasza zsamiatt (#34709) üzenetére


bajaki
őstag

Ugyanez itt is…

(#34715) forceberg válasza Pharaoh (#34708) üzenetére


forceberg
veterán

Akkor annak csak lenne valami nyoma a banknál, nem? Semmi ilyet nem látok, simán engedte tegnap is a bank a napi limit megemelését...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#34716) stingy2 válasza tobias40 (#34706) üzenetére


stingy2
senior tag

Minden számlát iCsekkel (+Simple,Revo) fizetek, pont a visszaigazoló email miatt. Többi gpay.

INTJ

(#34717) pictigjis válasza stingy2 (#34716) üzenetére


pictigjis
senior tag

amúgy én pont most leveleztem az icsekkel, hogy igazán küldhetnének levelet a nem sikerült tranzakciókról is. oké, nem revoluttal, hanem curve-vel fizettem, de annak ellenére, hogy az icsekk app sikertelen tranzakciót írt, be lett terhelve (sőt le is lett könyvelve) az összeg. és mivel csak sikeres tranzakcióról küldenek mailt, semmi nincs a kezemben arról, hogy a terhelés nem valós

már annak a rakás szerencsétlenség simplepaynek is írtam, hogy legalább ők küldjenek bizonylatot az elutasításról, persze ki tudja, hány nap alatt válaszolnak majd

[ Szerkesztve ]

(#34718) Boond válasza tobias40 (#34706) üzenetére


Boond
addikt

"Revolutnál csak a kártya van a nevemen a számla az gyüjtő számla,nem?"

Bankkártyás fizetésnél, ott lesz a Neved, és a kártya, amivel fizettél (gondolom kicsillagozva, a nagy része) a szolgáltató rendszerében.) Tehát betudnak azonosítani. Utalásnál van "gond" a gyűjtő számlával. Ha visszatérítést kapsz, pl túlfizetés miatt, vagy elutasítás miatt, akkor az a pénz szerintem gond nélkül visszaérkezik a bankkártyádra, max egyes esetekben el kell fogadni/ megerősíteni a beérkező összeget/tranzakciót.

Legalábbis feltételezem így működhet ilyenkor. Egyébként ugyan úgy tudsz bankszámla kivonatot generálni Revolutban, amit pdf-ben lementhetsz/kinyomtathatsz, mintha a bankodtól kapnál, itthon. Sőt az egyes tranzakcióknál is külön lekérhető dokumentum, úgy emlékszem az adott tranzakcióval kapcsolatosan.

Jelenleg (még) a voda rendszerében egyébként adódhat probléma... pl sokan számlát sem kapnak, kaptak... érdemes az adott topicba is benézni.

" (ha e-mailt nem kaptál) amit szerintem a Revolutban úgy láttam a kifizetés mögé is csatolhatsz (Nyugta csatolása, vagy valami hasonló a neve). "
Igen van ilyenre is lehetőség. pl bevásárolsz aldiban/lidl,/tesco/egyéb és lefotózod, beszkenneled a blokkot, feltöltöd az adott vásárláshoz, és utána nem kell keresgélni, elég megnyitni. Ez is mondjuk elég hasznos funkció, lehet.

(#34717) pictigjis
Pont az ilyesmik miatt mondtam múltkor, hogy nekem a Curve, egyelőre, több hátránnyal rendelkezhet(ne) adott esetben, mint előnnyel. És nem biztos, hogy megéri, ezzel szórakozni akkor már... (talán majd később vmikor).

" persze ki tudja, hány nap alatt válaszolnak majd"
30? :D ;]

(#34719) pictigjis válasza Boond (#34718) üzenetére


pictigjis
senior tag

csakhogy könnyen lehet, hogy ez valójában a simplepay hibája volt, ebben az esetben pedig revolutos fizetéssel is megtörténhetett volna. az icsekk szerint ugyanis ezért utasították el a tranzakciót, miközben a curve meg azt állítja, ők nem kaptak értesítést arról, hogy sikertelen lett volna a tranzakció: Ellenőriztük a kérdéses tranzakciót, és azt a SimplePay (OTP Mobil Kft.) bank utasította el sajnálatosan 2068-as hibakóddal: "Érvénytelen 3DS adat/kártyakibocsátó által elutasított 3DS autentikáció".

márpedig az tény, hogy nem is történt 3ds ellenőrzés semmilyen formában. a simple ennyivel tudja biztatni a felhasználóit: Arra törekszünk, hogy a lehető leggyorsabban megoldást találjunk bejelentésére. Válaszunkat a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelő határidőn belül küldjük meg Önnek.

két rohadt bizonylatot kéne átküldeniük pdf-ben, biztos nagyon bonyolult :) (van egy másik hibás tranzakció is, és az is az övék)

(#34720) Boond válasza pictigjis (#34719) üzenetére


Boond
addikt

Igen, igazad van. De már önmagában az, hogy a rendszernek egyre több eleme van, egyik kártya a másikba, az a harmadikba... egyre több hiba lehetőséget hordoz magában. tehát pl hiába jó a simple, vagy a revolut, ha elakad pl curve-nél, vagy később kerül feldolgozásra... De ez a lánc másik tagjánál is lehetséges, ebben is igazad lehet.

Viszont, ha kevesebb tag van pl kettő, akkor máris könnyebb kibogozni.
Ha jól gondolom, ilyen üzemezett fizetéseket, állandóval lehet közvetlenül is fizetni... nem állandót, meg akkor vmin keresztül érdemesebb... (pl icsekk, simple).

[ Szerkesztve ]

(#34721) GAbre


GAbre
veterán

Üdv!
Gondolom ismerős már nem tudja befejezni a félbehagyott regisztrációt még 2 hónapja?
Tehát hiába fizeti ki a kártyát és vásárol,azért már nem jár semmi.És új fiókot is hiába csinál?

[ Szerkesztve ]

Avatar

(#34722) Boond


Boond
addikt

Nem. A promóció ideje alatt kell, ha az alatt nem történik meg akkor semmi a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#34723) Boond válasza pictigjis (#34719) üzenetére


Boond
addikt

Nekem 30 nap eltéréssel válaszolt az Edigitál, egy már általuk írt válasz levélre - amire válaszoltam/kérdeztem.
Persze, ezt nem vártam meg, és azóta már többszöri telefonozás volt, mire meg jött ez a válasz, a cserét, már le is bonyolították, meg is érkezett (igaz pár nappal előtte xd).

Hát igen a levelezés néha elég lassú... érdemesebb hívni őket... még ha várni is kell...

Nekem egyébként pont nem rég kért 3ds azonosítást, Revolut.. meg is lepődtem picit, hogy eddig nem kérte igaz kisebb összeg volt, addig. Lehet elérhetett vmilyen limitet...)

[ Szerkesztve ]

(#34724) tobias40 válasza TrollBalint (#34707) üzenetére


tobias40
veterán

Köszi,így világos csak azt nem értem hogy én miért nem kapok email-t a tranakciókról?
Ha jól értem ti kaptok és így persze könnyebb "bizonyítani" a befizetéseket.
Nem utalnék vele hanem kártyás fizetésként használnám,mivel az ingyenes..

Többieknek is köszönöm a válaszokat majd jobban elmélyülök benne! :R

[ Szerkesztve ]

(#34725) Boond válasza tobias40 (#34724) üzenetére


Boond
addikt

Egy email mióta bizonyíték? :D
Egy számla történet, kivonat, sokkal erősebb, relevánsabb... vagy esetleg egy tranzakció azonosító.

(#34726) TrollBalint válasza Boond (#34718) üzenetére


TrollBalint
addikt

ez a számla fotozós része nekem is tetszik, bár nem használom, mert én jellemzően nem revoluttal fizetek boltban. (Igazából most már semmivel, mert az asszony fizet :) )
Viszont máshol használok ilyesmi funkciót és tényleg hasznos.

tobias40: ha kártyás fizetésként használod a különböző oldalakon, akkor van még közbenső szolgáltató, mivel jellemzően egyik szolgáltató sem a saját rendszerét használja, hanem valaki másét. Simple pay, stb. Ilyenkor ez a szolgáltató is küld levelet, legalábbis a simple biztosan. (Gondolom a voda sem saját befizető rendszert használ, de nem vagyok voda-s az az igazság :) )

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#34727) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

a tegnapi rendszer-töketlenkedést eléggé megszívtam. piacin akartam váltani: error, nem vált. 5p később még egyszer próbálom: megint error, nincs váltás. ok, beállítom limitre, hogy majd automatán vált: 2 óra múlva látom, hogy a hibával visszautasított rendelések IS végrehajtódtak, így már totál a havi limitem fölé kerültem, össz lett vagy 4€ tranzakciós díj :((( .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34728) zerodot válasza t72killer (#34727) üzenetére


zerodot
aktív tag

Szerintem ha reklamálsz a supportnál, visszacsinálják.

(#34729) t72killer válasza zerodot (#34728) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

meggondolom, mert megnéztem ma az árfolyamokat, ha tegnapin csinálják vissza, akkor még ők keresnek rajta.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34730) pictigjis válasza t72killer (#34729) üzenetére


pictigjis
senior tag

nem is azt kell kérned, hogy a váltogatásokat csinálják vissza, hanem azt, hogy a saját rendszerük hibája miatt felszámított díjat kb. azonnal írják jóvá

(#34731) t72killer válasza pictigjis (#34730) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

igen, ezt megteszem :R .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34732) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az app nálatok is nagyon zabája az akksit? Többféle droidon tapasztaltam már (s7 edge, tab A 2016, a52s).

Most sz.rakodik a 3. ügyintéző a fenti problémán és máris 5%-ot szippantott az a52s akksijából :((( .

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34733) stingy2 válasza t72killer (#34732) üzenetére


stingy2
senior tag

Nem.(Mi9T)

INTJ

(#34734) forceberg válasza t72killer (#34732) üzenetére


forceberg
veterán

Nekem langyos volt tegnap az XZ1 Compact (SD835) hátulja, amíg ment a xarakodás az élő supporttal.

Én ugye nem tudok feltölteni GPayjel. Némi bohóckodás után bevallotta, hogy GPayes feltöltésre van automata limit, próbálkozzak pár nap múlva. A korlátozás részleteiről nem mondhat el többet... valószínű ezt nem mondhatják egyből, ködösített, mielőtt megmondta, mert ilyen teló újraindítás, app reinstall meg egyéb baromságokat ajánlott előtte.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#34735) Boond


Boond
addikt

Kérdés, mi van, ha nem gpay-el használod, hanem anélkül? Akkor gondolom menne simán. Akár fizikai kártya, akár virtuális, ami nincs hozzá kötve (g-hez, vagy addig szüneteltetni)

(#34736) t72killer válasza forceberg (#34734) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezt a rámnyomott váltási díjat nekem se akarja visszaadni.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34737) Cry0


Cry0
őstag

Sziasztok! Régebben néztem a revolut bankot,de végül akkor hanyagoltam. Most jól jönne. A teljesen ingyenes Standard csomag hogy működik ? Teljesen ingyenes vagy valamit teljesíteni kell hogy ingyenes legyen ? Illetve az utalás az hogy működik ? Ingyenes ? Milyen összegük esetleg ? Sajnos nem találtam róla információt.
Elnézést a hülye kérdéseimért. :R

[ Szerkesztve ]

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#34738) kw3v865 válasza Cry0 (#34737) üzenetére


kw3v865
senior tag

Szia!

Itt megtalálod a válaszokat a kérdéseidre: [link]
Illetve ajánlom a téma összefoglalót (felül).

[ Szerkesztve ]

(#34739) milszab


milszab
senior tag

Sziasztok. Feleségem rajtam keresztül regisztrálna. A regisztráció során addg el is jutott hogy rendeli a fizikai kártyát, rakjon fel pénzt amiből le lehet vonni az árát. 22-őt rakott fel. Na most ez a képernyő van azóta is... Otp-ből pénz levonva. Azta meg lett panasupéva azért van ott alul a 2 dokumentum már, de még arra sem írtak semmit. Gondolom direkt húzzák az idő véletlenül se kapjam meg a lóvét utána....

Milyen kártya engedélyezésére vár? [kép]

[ Szerkesztve ]

(#34740) Boond


Boond
addikt

Azt nem tudom milyen engedélyre vár, de amikor én regisztráltam így "túl gyors" voltam, és még feltölteni sem tudtam, pénzt a számlámra, mert nem volt a profilom még elfogadva, ellenőrizve. Kártya rendelést egyébként lehet a regisztrációs folyamat után is kezdeményezni (nálam végül ez lett).

Az "ellenőrzés sikeres" pár perccel később meg is jelent, push üzenetben... De gondolom nálatok is, ha már tudtatok pénzt feltölteni.

Ezt amit linkeltél képet egyébként nem a Revolutnak szól, hanem neked. A Nyugták, és a megjegyzés. A függőben meg szerintem, még azt jelenti, hogy nem dolgozták fel, bár ha feb1... akkor vmi más gond lehet inkább...

Nekem pl pénzfelvételnél volt hasonló kiírás, és 48 órán belül teljesült állapotba került.

A kártyának, a kártyák oldalon tudsz jobban utána nézni, hol tarthat, valamint emailt is kellett kapjál róla.

A "probléma merült fel" gomb, vagy a live chatet kellene keresned. De majd a többiek is gondolom leírják mit tapasztaltak, javasoltak...

[ Szerkesztve ]

(#34741) t72killer válasza t72killer (#34727) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezt bebuktam, a 4.ügyintéző se hajlandó elismerni, hogy a hibaüzivel visszautasított majd később mégis, duplán végrehajtott tranzakció az ő hibájuk. Mindenféle terelést, időhúzást azt tudtak nyomni, amikor őelőttük is tisztán ott van minden...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34742) $atirka válasza milszab (#34739) üzenetére


$atirka
senior tag

Ha a doksikat elfogadják és sikerül megrendelni a kártyát, akkor már lehet vele vásárolni, és elkövetni azt a 3 vagy 4? vásárlást, kártya nélkül a telefonnal.
Nem kell megvárni a fizikai kártyát...

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#34743) #06919936


#06919936
törölt tag

Sziasztok! :)

Olvastom itt nálatok pár hete, hogy vannak ilyen meghívós/promóciós lehetőségek a Revolutnál, aminél a jutalom összegén osztozik a két fél. Nálam most vált aktuálissá a regisztráció. A kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg most futó hasonló promóció?

(#34744) noorbertt válasza #06919936 (#34743) üzenetére


noorbertt
őstag

Szia

Nem osztódik ketté , illik felezni inkább

(#34745) #06919936 válasza noorbertt (#34744) üzenetére


#06919936
törölt tag

Igen, 'a jutalom összegén osztozik a két fél' alatt ezt értettem.🙂

(#34746) noorbertt válasza #06919936 (#34745) üzenetére


noorbertt
őstag

Írtam , kb idáig mindig volt meghívóm

azokat kell teljesíteni

(#34747) t72killer válasza noorbertt (#34746) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

3nap elég szoros, de persze le lehet szervezni.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34748) noorbertt válasza t72killer (#34747) üzenetére


noorbertt
őstag

Az régi kép , most 15napos van

(#34749) t72killer válasza noorbertt (#34748) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34750) modflow


modflow
veterán

A készpénzfelvétel mennyi forintba kerül, ha otp automatából veszem fel?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.