Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34651) Boond


Boond
addikt

Azt nem tudom. Én csak egy virtuálisat hoztam létre. De esetleg a Revolut oldalán nézd meg. Lehet van lehetőség többre... vagy csak magasabb csomagban, ezt nem tudom, nem próbáltam.

(#34652) István89 válasza dredjudge84 (#34650) üzenetére


István89
tag

Sima standard csomagban 5 virtuális kártyát tudsz létrehozni, a virtuális kártyák ingyenesek. Pontosan melyik leírás írja fizetősnek a virtuális kártyákat?

Jelenleg amúgy VISA kártya van virtuálisnak egy jó ideje a standard csomagban (nem tudom a fizetős csomagokban mennyire más, szerintem ugyanaz), de sok különbség nincs a kettő között, ha emiatt aggódnál. Mindenhol elfogadják a VISA kártyát is. Azt nem tudni, hogy mikor mi van, de valószínűleg a VISA jobb ajánlata miatt most ők vannak előtérbe helyezve.

(#34653) zerodot válasza István89 (#34652) üzenetére


zerodot
aktív tag

Az összefoglalóban 1 ingyenes virtuális kártya szerepel, de akkor az valószínűleg elavut infó.

(#34654) dredjudge84 válasza István89 (#34652) üzenetére


dredjudge84
őstag

Az összefoglalóban a kártya információkra kattintva.

"Minden extra fizikai kártya díja 4.99£ + szállítás, illetve a virtuális kártya díja 4.99£."

(#34655) viktorhu válasza István89 (#34652) üzenetére


viktorhu
veterán

Arra emlékszem, hogy amikor az EU-hoz csatlakoztunk, a VISA úgy levágta a jutalékot, hogy volt nagy sírás-rívás a Mastercard részéről akkoriban, hogy ennyiért nem lehet. Lehet, hogy azóta is megmaradt valamennyi árelőnyük. Egy olyan banknál, amelyik nem éves kártyadíjakból, váltási díjakból, kamatkülönbségekből stb. él, egy ilyen különbség sokat érhet.

(#34656) Boond válasza viktorhu (#34655) üzenetére


Boond
addikt

Szerintem máshol is, Takaréknál is visa-ra cserélték, és csak vmi komolyabb csomagnál van talán ms. Nekem legalábbis, emiatt cserélték 1-2 éve. Így biztos jobb ajánlatot ad a VISA.

(#34657) viktorhu válasza Boond (#34656) üzenetére


viktorhu
veterán

Az egész világon a Visa a domináns, egyedül Európában vezet a MC az Eurocardos múlt miatt. Sokáig az elszámolóközpont is az EU területén volt. Emlékszik még valaki az EC/MC logóra a kártyákról? :)

Gondolom a Visa nekifeszülhetett, hogy Európát is meghódítsa.

(#34658) vmarci21 válasza viktorhu (#34657) üzenetére


vmarci21
tag

2 megállapdásról lehet nyilvánosan tudni: A Revolut a Visa-val és MasterCard-al is gyakorlatilag egy időben, 2019 őszén kötött megállapodást, a MasterCard-al azt, hogy az Európában kivocsátott kártyák lealább 50%-a MasterCard, a Visa-val meg azt, hogy az Európán kívűl kibocsátott kártyák legalább 75%-a Visa, illetve hogy a hitelkártyák az minden piacon, 100%-ban Visa kell legyen. Azt nem tudni, hogy melyik megállapodás, hány évre szól..

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#34659) Boond válasza viktorhu (#34657) üzenetére


Boond
addikt

Pedig régen az MC reklám miatt csak olyan kártyát akartam :D :D (mondjuk van is vagy 2 biztosan... ami már lejárt persze)
Revolutnál, meg nem akartam ezért elsőre külön csomagot... majd talán egyszer...

De végül is jó tudni. Akkor ha jól tudom a Visa a dollár alapú az MC meg euró? vagy fordítva?

(#34660) viktorhu válasza Boond (#34659) üzenetére


viktorhu
veterán

Elvileg európai tranzakcióknál mindkettő euróalapú már, de kezdem elfelejteni, hogy hogy van ez, amióta Revolutot használok - itt ennek sincs jelentősége, mert a legtöbb devizából a Revolut közvetlenül vált, nem váltat a kártyatársasággal - nincs olyan, mint a hagyományos bankoknál, hogy az X szerb dínár tranzakció Y euróként jelenik meg, amit aztán forintra át kell váltani. Pl. perui sol számlát nem tudtam nyitni rajta, de ott is közvetlenül a forint egyenlegemről váltott, szóval a hétvégét leszámítva ennek jelentősége sem volt.

(#34661) pictigjis válasza viktorhu (#34660) üzenetére


pictigjis
senior tag

a vilagon sehol nincs jelentosege mar ezer eve. minden bank egyedileg dont arrol, milyen elszamolast hasznal, es amig peldaul az erste a visa arfolyamat hasznalta a visa kartyaknal, akkor is euro volt az elszamolo devizanem

tudom, senki se kerdezte, de baromira unom mar ezt a minden topikban elokerulo a visa dollar, a mastercard meg euroalapu kartya baromsagot :)

(#34662) Boond válasza pictigjis (#34661) üzenetére


Boond
addikt

Köszi :)

Azért kérdeztem, mert amikor utána olvastam még a revolutnak, akkor hozták fel pl ezt a példát. Hogy ennek is volt /lehet jelentősége... a videó egyébként talán fél éves... tehát nem olyan túl régi.

(#34663) 4ron válasza Jim74 (#33899) üzenetére


4ron
senior tag

Sziasztok,

Ugyanez lenne nekem is a kérdésem nagyjából, egy kis különbséggel.
2019. december óta használok Revolutot és összesen kb. 800 ezer forintot költöttem róla. Viszont a legnagyobb befizetésem az messze nem volt akkora összeg, mint amekkorát most szeretnék befizetni (kb. duplája ennek).

Szerintetek mekkora annak a kockázata, hogy belefutok valami necces szituba, pl. hogy zárolják az összeget? A Revolut Bank szolgáltatást még tavaly megigényeltem tőlük, amikor felajánlotta az app.

Utána ha befizettem a forintot, rögtön átváltanám Revoluton belül EUR-ba és utalnám a kincstárnak, majd venném a dombornyomott kártyával PEMÁP-ot belőle. Gondolom ez működik simán, ha nem zárolják az összeget, igaz?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#34664) Gabás válasza 4ron (#34663) üzenetére


Gabás
addikt

Igen, és valszeg nem okoz problémát ez az összeg (de a kincstár gyakorlata miatt utalni gyorsabb, mint kártyával vásárolni)

(#34665) pictigjis válasza 4ron (#34663) üzenetére


pictigjis
senior tag

nem igazán értem, pontosan mit akarsz csinálni... a kincstárnál fel kell töltened a pénzszámlát euróval, csak utána tudsz pemáp-ot venni. mit akarsz utalni a kincstárnak? miután átváltottad a forintot euróra, már a kártyás vásárlással fogod feltölteni a pénzszámlát

(#34666) Boond válasza 4ron (#34663) üzenetére


Boond
addikt

Tudsz előzetes ellenőrzést kérni. Itt van egy beszámoló erről. [link]

Csak annak javasolt, aki tud/jól tud angolul.

De ez szerintem inkább inkább akkor állhat fent, ha neked utal vki... saját feltöltésnél, gondolom kevésbé merül fel ilyesmi. De majd vki leírja, akinek több tapasztalata van.

[ Szerkesztve ]

(#34667) Boond


Boond
addikt

Van vkinek tapasztalata azzal, hogy fix összegű (eddig csoportos beszedéssel) jegyzett dolgokat revolutra áttenni, hogyan zajlik, illetve, hogyan működött neki a gyakorlatban?

Itt arra gondolok pl, hogy most, mondjuk az xyz szolgáltató/cég beterheli a számlát x összeggel, és akkor ugye levonásra kerül.

Revolutnál viszont látom van ütemezés. Tehát hogy praktikus ezt megoldani? Aki használja mi a tapasztalat?

Másik kérdés, ilyenkor, ez mikor kerül levonásra, elszámolásra, gondolom nem kell napokat stb várni, mint utalás esetén.

(#34668) Louro


Louro
őstag

Sziasztok!

Ha 1200 USD-t kell átutalnom, azt hogyan érdemes? Revolutra gondoltam a jobb váltás miatt. Bankkal nem szerencsétlenkednék.

Ha jól emlékszem van egy havi 350-es limit. Tegyük fel februárban és márciusban feltöltöm, majd váltok 1200 USD-t, akkor azt már nyugodtan továbbutalhatom?

Mess with the best / Die like the rest

(#34669) zerodot válasza Louro (#34668) üzenetére


zerodot
aktív tag

A limit az ingyenes váltásra van, válthatsz többet is 0.5% felárért. Ami nálad kb. 150 Ft lenne, ami nem vészes szerintem...

Ha el akarod kerülni, akkor 2x kell váltani, érdemes a fordulónapodat megkeresni, és az előtt + után váltva nem kell egy hónapot várnod a kettő között.

(#34670) Louro válasza zerodot (#34669) üzenetére


Louro
őstag

Uh, köszi. Az tényleg nem vészes. Azt hittem a teljes összegre számolnák a felárat. Nem csak a limit feletti összegre.

Mess with the best / Die like the rest

(#34671) kovisoft válasza Louro (#34670) üzenetére


kovisoft
őstag

Viszont az USD utalásnak lesz külön díja, amit a közvetítő bank levon. Ez talán olyan huszon-akárhány USD lehet.

(#34672) zerodot válasza Louro (#34670) üzenetére


zerodot
aktív tag

Természetesen csak a limit felettire számolják, elég fura lenne a teljes összegre... :)

De ha beírod az appba a számokat, kijelzi neked a pontos összeget és hogy abból mennyi a fee, még a váltás jóváhagyása előtt.

[ Szerkesztve ]

(#34673) zerodot válasza kovisoft (#34671) üzenetére


zerodot
aktív tag

Ez attól függ, hova utalsz. Simán lehet ingyenes is.

[ Szerkesztve ]

(#34674) gixxergabi


gixxergabi
senior tag

Hi.
Olyankor hogy van ha a Plus csomagból váltana vki magasabb csomagba?
Indul egy új év, és amíg tart az előző, annak az ára levonásra kerül?
Erről nem találtam semmit, csak a csomag lemondásról...
Most váltok át éves számlázásra, (mert így is úgy is ki kell fizetni az évet) és így is új év indul.

(#34675) Peter.70


Peter.70
őstag

Ha a telefon jegyzékemben szereplőnek van virtuális revolut kártyája, miért nem tudok neki pénzt küldeni? Nincs a neve mellett az R betű

[ Szerkesztve ]

(#34677) gixxergabi válasza zerodot (#34676) üzenetére


gixxergabi
senior tag

Köszi!

(#34678) kovisoft válasza zerodot (#34673) üzenetére


kovisoft
őstag

Csak aztán ne érjen meglepetésként, ha mégis levonják.

(#34679) hedgehog válasza Boond (#34641) üzenetére


hedgehog
senior tag

Igen, de nyáron a horvátországi pénzfelvét-tapasztalatainkat osztottuk meg itt a kollégákkal, és abból látszott, hogy ugyanaz az ATM egyik nap nem kért fee-t, másik nap meg igen. Lutri.

-- aka p3d3str1an

(#34680) Boond válasza Peter.70 (#34675) üzenetére


Boond
addikt

Lehet nem osztotta meg ezt az infót veled (vagy te nem szerepelsz az övében). Magyarul lehet korlátozni a láthatóságát ki, lássa, hogy van revolutja... lehet pl a közelben lévőkre, névjegyzékben lévőkre, és rejteni is. Ettől elvileg ha a telszám egyezik elküldheted neki gond nélkül. Esetleg csinálhatsz egy probát kis összeggel pár száz forint pl, ha tutira akarsz menni.

[ Szerkesztve ]

(#34681) zerodot válasza kovisoft (#34678) üzenetére


zerodot
aktív tag

Ennek a hozzászólásodnak semmi értelme nincs. Feljebb kijelentetted, hogy az USD utalásnak külön költsége van, én pedig pontosítottam, hogy nem minden esetben.

(#34682) Boond válasza hedgehog (#34679) üzenetére


Boond
addikt

Ez érdekes... elvileg banktól is függ nem? Már mint itthon is van pl euronet ami kér. Más meg elvileg nem. Esetleg limit túl lépést tudok elképzelni... mondjuk ez mindenképp érdekes... gondolom nem derült ki... mi lehetett az ok...

(#34683) zerodot válasza Boond (#34682) üzenetére


zerodot
aktív tag

Banktól és ATM üzemeltetőtől függ, de az a lényeg, hogy ATM-ről ATM-re változhat, sőt akár egyik napról a másikra is. Az ok szerintem elég egyértelmű: minél jobban lehúzni a turistákat...

(#34684) Boond


Boond
addikt

Ez azért nem elég válasznak...

Mondok egy pl-t. Ha otp-hez mész pénzt felvenni, akkor az ingyenes, és elvileg tök mindegy melyik otp-shez mész, mindnek ugyan úgy kell viselkednie. Nincs olyan, hogy egyik nap így egyik nap úgy... Ott vmi gubanc van... és erre nem megfelelő válasz a "turisták lehúzása".

Sokáig pl ha jól tudom, több fintechnek nem is volt magyar jelölésű kártyája, nem is ismerte úgy fel. Elvileg még sem lehetett gond vele. Ott vmi másnak kell a történet hátterében lennie...

(#34685) kovisoft válasza zerodot (#34681) üzenetére


kovisoft
őstag

Párszáz USD alatt jellemzően nem vonnak, ezer USD fölött jellemzően vonnak, tehát tőle esélyesen vonni fogják. A "simán lehet ingyenes is" kijelentés ugyan igaz, de egyúttal azt a hatást kelti, hogy ezzel ezért nem is kell foglalkozni, pedig esetében ez kb. 2%-ot jelenthet.

(#34686) zerodot válasza kovisoft (#34685) üzenetére


zerodot
aktív tag

Szerintem nem kelti azt a hatást. Hiszen a "lehet" a feltételes módot jelenti. Ellentétben a te "lesz" kijelentéseddel, ami egyértelműen nem igaz.

Én is, ismerősöm is utaltunk már 1000 usd fölött, és díjmentes volt.

(#34687) Boond


Boond
addikt

"A lokális utalások ingyenesek.. Szóval Revolut forint számláról forintot utalni egy magyar székhelyű banki számlára ingyenes. (Wise forint számlára például nem lehet már ingyenesen, mert a Wise nem magyar székhelyű bank, ebben az esetben 2000 Ft-os díja lesz az utalásnak.). A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft. Ha például dollárt utalsz magyarországi bankfiók dollár számlájára, akkor mivel a fogadó ország nem a hivatalos devizájában utalsz, így itt a dollár miatt 1500 ft-os díja van."

forrás

(#34688) Popeye8 válasza Boond (#34687) üzenetére


Popeye8
csendes tag

:W
forintról forintra NEM minden esetben ingyenes !
akinek EU-n kívüli Revolutja van, és magyaroszàgi számlára utal, ott lesz utalási költség !
ezt a forrás oldal szerzője is rosszul tudja!

[ Szerkesztve ]

Anytime, anywhere if possible I'm bending the rules, but not breaking them.

(#34689) Louro válasza zerodot (#34672) üzenetére


Louro
őstag

Köszi neked és Kovisoftnak is!

Mess with the best / Die like the rest

(#34690) batyus086


batyus086
csendes tag

Sziasztok!
Még olyan kérdésem lenne, hogy ez az ismerős meghívása 12.500 Ft-os jutalom úgy is működne elvileg, ha egy velem egy lakcímen élő rokonomat hívnám meg? Köszi előre is!

gixxergabi-nak köszönöm a választ az előző kérdésemre. 2 nap után engedte kivenni a részvényszámláról.

(#34691) ACE- válasza Popeye8 (#34688) üzenetére


ACE-
addikt

Bakker, mi magyarok vagyunk, "egyelőre" EU tagok... Ez egy magyar "influenszer" miért foglalkozna EU-n kívüli Revolut-al? Aki EU-n kívül lakik olvasgasson EU-n kívüli fórumokat... vagy készüljön fel rá hogy itt a magyar viszonyokról folytatunk eszmecserét...

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34692) ACE- válasza batyus086 (#34690) üzenetére


ACE-
addikt

Persze, a legtöbben így kezdik a Revolut-os pályafutásukat. Feleség, nagyszülők, após, anyós :D

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34693) batyus086 válasza ACE- (#34692) üzenetére


batyus086
csendes tag

Köszi :)

(#34694) HoTDoG


HoTDoG
tag

Sziasztok,
Már hónapok óta probálkozik bekérni a Revolut a magyar adószámomat. Milyen következményei vannak ha megadom, illetve ha nem? Ha jól sejtem jogosulttá válok a betétbiztosításra, banki licensz működés alatt. Egyéb előny, hátrány?

(#34695) vmarci21 válasza ACE- (#34691) üzenetére


vmarci21
tag

nem EU-tól függ, hanem országtól:
"Local payments: Free. This means payments in your base currency that are sent to an account in your country."

Tehát pl. Német regsztrációval sem lesz korlátlan, ingyenes csomagban ingyenes forint utalás.
Az EUR és a regisztrációs ország szerinti pénznem van ingyen, illetve havonta 1, az előzőöktől különböző pénznemű, de SEPA-n belüli utalás.

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#34696) ACE- válasza vmarci21 (#34695) üzenetére


ACE-
addikt

Továbbra is fenntartom azon kijelentésemet, hogy "magyarok vagyunk"...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34697) vmarci21 válasza ACE- (#34696) üzenetére


vmarci21
tag

Azért a kb. 14-15 millió magyar anyanyelvű emberből csak kb. 9 millió él Magyarországon, így egész jó esély van arra, hogy Szlovák, Román, Német, stb. regisztrációval rendelkező ember is olvassa ezt a fórumot, így szerintem nincs semmi baj azzal, ha valaki leírja, hogy területi-korlátos a dolog..

[ Szerkesztve ]

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#34698) ACE- válasza vmarci21 (#34697) üzenetére


ACE-
addikt

OK... :O :W

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34699) malystryx


malystryx
senior tag

Sziasztok Hölgyek-Urak. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a twitch csatornán eddig Revolut-ot használtam bármilyen tranzakcióra, a mai napon viszont élből kiírja pirossal hogy: Érvénytelen fizetési mód. Ez pillanatnyi probléma lehet? Találkozott valaki ilyennel? Rákerestem pár oldalon, még nem jelentett senki ilyen jellegű problémát. Köszönöm előre is. :R

(#34700) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Sziasztok!

Még egy olyan kérdésem lenne hogy tudja e valaki esetleg hogyha itthon nyitok revolut számlát az miben különbözik a jelenlegitől? Mert olvastam, hogy már itthon is nyitott fiókot a revolut.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.