Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
válasz
Shade45 #34240 üzenetére
Régebben az ilyen jellegű szolgáltatók úgy működtek, hogy:
- befizeted x országban, y ország a cél
- megvárják míg valaki utalni akar y országból x országba
- abból a pénzből jóváírják a te utalásodat a célszámlára, a másik usernek meg fordítva
Persze ez csak leegyszerűsítve, ennél azért gondolom jóval komplikáltabb az ügy. (pl. valószínűleg konkrétan várni csak akkor kell, ha nincs elég pénz y ország gyűjtőszámláján).Azt nem tudom, hogy a CurrencyCloud, vagy a Vitesse is így működik-e (ezeket használ(t)ja a Revolut), de ezeket a random transzferidőket elnézve nem csodálkoznék.
-
törölt tag
Biztos ez? Igaz nem pin kódot, de ipin-t kellett változtatnom, és azt pl engedte visa kártyával a bank saját atm-je (igaz nem otp), de lehet más atm is engedné. Miért biztos az, hogy ilyent nem lehet egyik atm-en sem?
-
sifarr
senior tag
válasz
MadMancs #34243 üzenetére
Ami elérhető OTP, Erste, és K&H. Mindháromban csak MasterCard pin cserére van lehetőség, de azon belül mindegy melyik banké ...
Bocs, tényleg nem akarok kötözködni, de újfent ellentmondok.
A Wise VISA kártyám kódját épp egy K&H ATM használatával módosítottam 2021. első félévében. -
MadMancs
veterán
válasz
sifarr #34239 üzenetére
Akkor ebben tévedtem, bár van CIB Visa kártyám, CIB ATM nincs lakóhelyemen. Ami elérhető OTP, Erste, és K&H. Mindháromban csak MasterCard pin cserére van lehetőség, de azon belül mindegy melyik banké (Pl pont tegnap változtattam GránitaBankos MC kártya pin kódját OTP automatában.) Ellenben volt már K&H, Erste VISA kártyám, egyiknél se lehetett ATM PIN, csak személyesen.
Ezek szerint ebben CIB a kivétel. -
Ybbs
friss újonc
válasz
Shade45 #34236 üzenetére
Nekem is jók voltak eddig a tapasztalataim a Revolutról a Cib számlára utalással, bár az utóbbi hónapokban előfordult már 1-2 napos késés!
De ez ami most volt elfogadhatatlan! Dec. 30.-an indult a Revolutról es a mai napon most érkezett meg a cib re a pénz, úgy, hogy a Revolut app-en már 31.-en ki volt irva, hogy megérkezett a cib számlára, amiről a cib január 7.-en semmit sem tudott!
Remélem ez csak egy rendszer probléma volt, amit megoldott a Revolut! -
Shade45
senior tag
válasz
Jackie_Chan #34237 üzenetére
Hmmm, érdekesek ezek a várakozási idők.
Kíváncsi lennék, hogy hogyan működik ez a háttérrendszer, erős a gyanúm, hogy teljesen manuális és van egy Jolika, aki pötyögi az adatokat, vagy ha nem is kézi bevitel, de manuális jóváhagyások szükségesek az utalásokhoz (szerintem...).
-
sifarr
senior tag
válasz
MadMancs #34234 üzenetére
ATM pin változtatást csak MC támogatja, VISA csak bankfiók (magyar bankok esetében is).
Ez nem igaz, támogatja a Visa is. Csak két példa igazolásul (magyar és külföldi): CIB, Wise.
Az viszont igaz, hogy nem bármely bank ATM-jében lehet egy adott bank/pénzügyi szolgáltató kártyájának a kódját megváltoztatni, valamint nem minden ATM esetében lehet VISA kódját cserélni (pl. OTP). -
Shade45
senior tag
Gondoltam tesztelem az utóbbi időkben megnövekedett Forint átutalások várakozási idejét, Csütörtök 20:21-kor indított Forint utalás, ma reggel 8:15-kor került jóváírásra (CIB lakossági folyószámla).
Ez alig több, mint 1 munkanap, szerintem ez egyáltalán nem vészes. -
MadMancs
veterán
Írja hogy PIN kód változtatás MasterCard, akkor mit is szeretnél VISA kártyával?
Nem fog menni. ATM pin változtatást csak MC támogatja, VISA csak bankfiók (magyar bankok esetében is). Szóval visa revolut marad ami volt (mondjuk nem értem kártya rendelés alatt miért nem azt a pint adtad meg alapból amire most változtatni szeretnéd?), Esetleg ügyfélszolgálat. -
törölt tag
válasz
wanted5 #34232 üzenetére
Csak te. És azt tudod megosztani vele.
"16 nap van hátra"
Nekem is 16 napot ír... én a linkből indultam ki, ott ír jan 22-őt, nem számoltam utána, lehet, akkor nem arra utal a linkben ez a megnevezés. A lényeg, hogy biztonsági szempontból jobb ha már előbb végeztek 1-2 nappal, elvileg nem a magyar időzóna számít.... Mondjuk én elég hamar lezongoráztam. csináltam 2x 1000 és egy 2000 tranzakciót, kész is volt. (pl telefonfeltöltés), virtuálissal.Egylébként nem egységesek a promóciók, amikor én meghívtam magam, decemberben. (családon belül csináltam egy Telekomot, és abból) akkor 10.000 forint volt a bónusz. Most 2500-al több... ebből meg már simán kijön a kártya is. Nekem 2212 ft volt kb a posta. És még neked is marad (meghívó).
-
törölt tag
"Ez az infó honnan van? Eddig sosem volt ingyen posta"
Telekomnál 5000 ft járt, ha regisztrálsz. és teljesíted a feltételeket (+ saját díjon megrendelhetted a kártyát).
REvolut meghívás akció)
Ha hozzáveszed a kártya költségét, még akkor is simán marad 5000 ft a meghívónak. Tehát a kártya költsége is, kijön a megemelt promóció díjából (kvázi ingyenes, mert visszakaphatod). Tehát összességében jobban jársz mint a Telekommal (hacsak nem vki a prémiumra utazott)Egyébként a decemberi revolut promócióhoz képest is kijönne a kártya díj, ha most regisztráltam volna... nem pár héttel korábban...
-
-
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #34216 üzenetére
A Revolut most futó promóciója kb jan 22-ig él. Tehát 20-21-ig érdemes minden lépést megcsinálni, akinek kellene meghívókód, ugyan úgy jár érte mint telekomnál (sőt pl kártya posta is benne van).
Ez az infó honnan van? Eddig sosem volt ingyen posta, és most sem írja az akciónál...
-
GAbre
veterán
Ismerőst próbálnám meghívni,de nem tudja letölteni alkalmazást.
Se sms-ből,se külön google playből.
Samsung telefon.
Tudja valaki esetleg miért? -
RoBos
senior tag
A visszafelé történő utalás is ilyen több napos történet, tehát hétvégén bankszámláról utalt forint revolutra csak hétfőn fog teljesülni?
-
Ybbs
friss újonc
-
törölt tag
Takarékbank? Ott alapból Visa-t adnak... de amúgy app-ban meg meg lehet változtatni vagy nem?
Nem rég kérdezte vki, hogy jön mostanság a kártya, nekem így jött:
Nem dombornyomott a kártya... lehet régen az a csomagos, a dombornyomotthoz tartozott.
-
_ak_
addikt
PIN kódot melyik automatánál lehet megváltoztatni ? Helyi OTP azt írja, hogy PIN csere MasterCard, és hibára is fut a végén, hogy nem engedélyezett a tranzakció, gondolom mert VISA kártya.
-
törölt tag
Rosszul tudod. A revolut meghívásos akciója élt jan 4-ig. És 6-án indult új.
A Telekomé, 9.éig, él (aztán ,hogy ez milyen időzóna, azon belül nem tudom, mert a revolut sajátjánál is fel van írva, hogy x időzóna 14:00 ha jól rémlik).2022. január 9-ig teljesítik a feltételeket
[link]Akinek kell, nálam is van még meghívós link, egy akcióban egyébként 5 ember lehet meghívni. . Akció lezárultával a meghívott eltünik a listáról, és új lap lesz.
A Revolut most futó promóciója kb jan 22-ig él. Tehát 20-21-ig érdemes minden lépést megcsinálni, akinek kellene meghívókód, ugyan úgy jár érte mint telekomnál (sőt pl kártya posta is benne van).
"Nekem sima appom van, oszt mégis szopok még mindig.
Botrány az ügyfélszolgálat."#34212) Zirowe
Az érdekes... akkor vmi más gubanc lehet... Nálad mi verzió szám? -
Zirowe
nagyúr
2021.12.31. két forint (mkb és gránit) és egy sepa.
Az ügyfélszolgálattól meg a falat tudnám már lassan kaparni, konkrétan 3 nap alatt semmit nem tudtak segíteni vagy intézni, 2-3 óránként újabb ember jön aki elölről kezdi a mondanivalóját, egy konkrét kérdésre eddig nem voltak hajlandóak válaszolni, csak a terelés.
Többszöri kérésemre se kaptam európai vagy magyar operátort.
Ja, és a legjobb: kártalanításképpen 2 hónap prémiumot ajánlottak fel, de persze azt se magutól.
Nevetséges.Exportálom az összes beszélgetést és megy az mnbnek meg litván felügyeletnek.
-
blaca83
őstag
válasz
zsola400 #34203 üzenetére
Köszönöm, közben már egy kisebb összeggel tettem próbát családon belül!
Remélem, hogy hétfőre megjön az is.Lényegében a kapott Forint összeget szeretném EUR-ra váltani és utána pedig a Binance tőzsdére betenni.
Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a ZEN kártya jobb választás lenne, de olyanom nincs még.
-
-
törölt tag
válasz
zslovag #34207 üzenetére
Nem tudom miért dob ilyen hibát, decemberbe még nem volt. Viszont, lehet kivárnék a telekomos reggel - ha csak nem tudod azonnal kb teljesíteni a feltételeket (jó telekomosnál nem nehéz). Mert lefog járni... De mivel állandó promóciók közé került, van egy olyan gyanúm, hogy lesz újabb kör...
Esetleg olyan tippem van, hogy a legfrissebb a telekom app, ami a telefonodon van? Esetleg üfsz-t megkérdezni... -bárha már túl van a telekom appon...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
zsola400 #34203 üzenetére
A Revolutra forint beutalása a helyi gyűjtőszámlára gyors. Legutóbb szerdán utaltam, 6 perc múlva írták jóvá az egyenlegemen (csak banki nyitvatartási időben próbáltam még, ilyenkor mindig pár perc alatt jóváírták, és azóta használom így, amióta van lehetőség ilyen utalással tölteni).
A forint kiutalás ellenben lassú, ott egy héttel számolok. Szerdán utaltam kifelé is, legjobb esetben hétfőn érkezik meg.
-
Fifi
őstag
Tényleg mehetne az összefoglalóba, hogy HUF utalásoknál milyen átfutási idővel számoljon a user, mert a topic mindennapos kérdése lett.
Amúgy mindenki megkapta már a pénzét, csak az inflációnak hála, mire átért már szemmel nem látható.
Bocs az érintettektől.
-
zsola400
aktív tag
válasz
blaca83 #34201 üzenetére
"Helyi" alatt írja "csak belföldi utalásra"
Nincs egyedi magyar számlaszám ezért írja Revolut LTD a kedvezményezett A gyűjtőszámla miatt kell az egyedi azonosítód a közleménybe."SWIFT" alatta irja "csak nemzetközi utalásra" egyedi, saját számlaszámot ad ezért van ott a neved.
Kb. fél éve utaltam a Revolutra forintot az 1 nap alatt megérkezett, de most itt is olvasni, hogy csusznak több napot is az utalások.
Forint utalásra a Revolutot nem javasolnám, inkább saját magyar bankszámlára onnan kártyával tölteni a Revolutra, ez így ingyenes és gyorsabb. -
blaca83
őstag
válasz
zsola400 #34199 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, Forint utalást kapnék!
Amin leginkább elbizonytalanodtam, hogy a"Helyi mappában" a kedvezményezett Revolut LTD, London, míg a "Swift mappában" az én nevem szerepel.
Valamint még a nevem alatt egy IBAN és egy BIC ami fogalmom sincsen, hogy micsoda.Egyébként ha utalnak akkor azt mennyi idő alatt látom az APP-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Formula-1
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest