Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34101) zsola400 válasza ACE- (#34098) üzenetére


zsola400
aktív tag

Akkor lehet valamit változtattak, mert amikor én próbáltam akkor mindig kilépet a másik eszközből és csak azonosítás után engedett vissza.

(#34102) weiss válasza zsamiatt (#34100) üzenetére


weiss
addikt

Oh, hát az cumi :W

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#34103) kovisoft válasza zsamiatt (#34100) üzenetére


kovisoft
őstag

2022-től változnak a kriptovaluta adózási szabályok. Ezentúl pl. nem kell adózni a kis összegű bitcoin nyereségek után:

"Ügyleti bevételt nem kell megállapítani addig, amíg az ügylet bevétele nem haladja meg a minimálbér 10 százalékát, ha a bevétel megszerzésének napján más, azonos tárgyú ügyletből a magánszemély nem szerez bevételt, és az adóévben az ilyen bevételek összege nem több, mint a minimálbér."

(#34104) ACE- válasza zsola400 (#34101) üzenetére


ACE-
addikt

Nem a Curve-re gondolsz? Az így működik, csak egy app lehet aktív. Revolut-ban még a készülékek is látszanak amire telepítve van.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34105) Friczy válasza Boond (#34086) üzenetére


Friczy
senior tag

Ugyanaz.

(#34106) Friczy válasza zsamiatt (#34100) üzenetére


Friczy
senior tag

Függ a mennyiségtől is:

Ügyleti bevételt ugyanakkor nem kell megállapítani, ha az ügyletből származó bevétel a minimálbér 10 százalékát nem haladja meg, feltéve, hogy a bevétel megszerzésének napjára más, azonos tárgyú ügyletből a magánszemély nem szerez bevételt, továbbá az adóévben e bevételek összege a minimálbért nem haladja meg.

[link]

(#34107) zsamiatt válasza Friczy (#34106) üzenetére


zsamiatt
őstag

2022tol...

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#34108) SyMbioTe válasza zsamiatt (#34107) üzenetére

2022 van. :DD

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#34109) Manitou válasza Boond (#34031) üzenetére


Manitou
addikt

Az alábbi fejlemény van:

Most már ott tartok, hogy a jelszót beírva nem enged be, majd rányomok, hogy elfelejtettem a jelszót, erre írja, hogy a telefonszámomra elküldött 6 számjegyű kódot írjam be, sms megérkezik, majd rá szinte azonnal feldob egy olyat hogy a fenti telefonszámmal aktív fiók nem érhető el, kérjük válasszon másik telefonszámot :DDD

Közben rájöttem, hogy lehet ott akasztottam meg a rendszert a reg folyamán, hogy a név megadásánál nem a személyimben szereplő nevet adtam meg,, ott van egy második keresztnevem is feltüntetve, de azt nem használom igazából sose, ezért megszokásból csak az első keresztnevemet írtam be a felhasználói név megadásánál. Lehet ez nem tetszett nekik ??

[ Szerkesztve ]

(#34110) bostone válasza Boond (#34084) üzenetére


bostone
addikt

Köszönöm a részletes tájékoztatást!
:R

A jóváírás mikor jelenik meg, vagy ezek szerint rossz sms-t regisztráltam?

A fizikai kártya feltétlenül szükséges? Bár elvileg megrendeltem, de közben az összegből elköltöttem belőle egy számlabefizetés alkalmával.

Lehet attól tartani manapság, hogy nem férek hozzá a kártyához vagy a feltöltött összeghez?

Curve kártyával többször is megjártam, mivel elutasította a fizetést valami általam nem ismert ok miatt.
Revolut is hajlamos ilyesmire?

(#34111) sweatyy


sweatyy
csendes tag

Sziasztok!
A mostani kedvezőbb euro árfolyam miatt terveznék nagyjából 1M HUF értékben eurot váltani majd kincstárba utalni, simán saját bankkártyáról topup olnám előfordulhat hogy kiakad ilyesmire és érdemesebb apránként kezdeni?
Van már némi historym néha volt töltögetve pár ezerrel online stream díjakat innen szedi le, de konkrétan váltogatni nem szoktam.

(#34112) Friczy válasza zsamiatt (#34107) üzenetére


Friczy
senior tag

Átmeneti rendelkezés szerint az Szja tv. 67/C. §-át a magánszemély 2021. adóévre is alkalmazhatja.

(#34113) Peter.70


Peter.70
őstag

Sziasztok,
Revolut utalás most meglepően gyors volt. 01.03-án 10:00-kor indítottam, és ma 07:45-kor íródott jóvá a cél számlán

(#34114) noorbertt válasza Peter.70 (#34113) üzenetére


noorbertt
őstag

Én 31.-en utaltam egy OTP -s számlára és még mindig nem kapta meg.. Nálam tegnap óta azt jelzi hogy kész de a számlán nincs.

(#34115) Peter.70 válasza noorbertt (#34114) üzenetére


Peter.70
őstag

Ezek szerint akkor nagyon változó a teljesítés időpontja

(#34116) zsola400 válasza Manitou (#34109) üzenetére


zsola400
aktív tag

Nekem is van második kersztnevem, de regisztrációnál semmi gond nem volt, hogy csak az elsőt adtam meg. Meghívottamnál sem volt ilyen gond a két névvel.

[ Szerkesztve ]

(#34117) Boond válasza bostone (#34110) üzenetére


Boond
addikt

"A jóváírás mikor jelenik meg, vagy ezek szerint rossz sms-t regisztráltam?"

A Folyamat úgy volt, hogy Telekom app - tovább elfogad (ilyesmi), onnan elugrott, ha jól rémlik a revolut oldalára, ahol meg kellett adni a telefonszámot, ekkor tovább lépet, a google play store-ba, a revolut apphoz (már csak rá kellett nyomni a telepítésre). Nekem ezen a ponton jött egy automatikus sms üzenet, amivel nem foglalkoztam (csak láttam az elejét, hogy regisztrációhoz keresse fel a revolut.com vagy mit írt sms-ben- de ugye minek amikor már a telepítésnél vagyok). Bár most belegondolva, az a kártya másik telefonban volt... lehet csak push üzenet volt(?) A lényeg, hogy a telepítéssel foglalkoztam, és nem nyitottam meg külön üzeneteket.

Rányomtam a telepítésre, utána, ha jól emlékszem regisztrációs folyamat kezdődött (app megnyitása után), itt újra kérte a telefonszámot, jött az sms(kód), és így zajlott a regisztráció míg a fiók el nem készült.

"A jóváírás mikor jelenik meg, vagy ezek szerint rossz sms-t regisztráltam?"
A Jóváírás a feltételek teljesítés után jelent meg, "függőben" felirattal. '-2 nappal később megnézve, már jóváírás írták, el is fogadták. (Értékesség, hogy a meghívás, viszont instant jóváíródott a feltételek teljesülése esetén).

Feltételek:
- Telekom appon keresztüli regisztráció
- Ne legyen korábban az app a készüléken, vagy le legyen korábban fiókod (vagyis, most először legyél revolutos ergo új felhasználó)
- egy tranzakció (asszem minimum 1 ft kell legyen), virtuális kártyával is végezhető. pl feltöltöd a telefonod (ha kártyás - lényeg vásárlás legyen).

Ezek kellenek, ha jól rémlik, a teljesüléshez.

Fizikai kártya, rendelése, nem feltétel, telekomnál. És a prémiumot sem kötelező választani (de későbbi meggondolásra elvileg nincs lehetőség, viszont lemondásra, később igen 3 hónapon belül még ingyenes kötöttségektől mentes).

Ha van prémiumod aktiválva, akkor a kártya ingyenes. Ha nincs/lemondod(telekom akció/futamidő alatt), akkor utólag kiszámlázzák a költséget kb 2200 ft volt nálam. De Én standard számlával kértem.

"Lehet attól tartani manapság, hogy nem férek hozzá a kártyához vagy a feltöltött összeghez?"

Én azt a tanácsot kaptam röviden, hogy építs fel egy előzményt kezd kicsiben pl kezdetnek 4000 ft a minimum feltöltés ugye. (Nálam 6000 volt, másiknál). Aztán néhány naponként emelheted, vagy hasonló Vki azt is javasolta, hogy amit felajánl ott az 1-2 között legyen az összeg, vagy ahhoz közel. Ezt érdemes egy ideig, meg normálisan használni a kártyát, és akkor elvileg nem lesz gond, vagy kicsi az esélye.

Azért túl nagy összegeket ne tarts rajta hosszú távon (változó vki szerint 100k, vki szerint 500k, vagy ennél jóval kevesebb, amennyit jónak látsz (idővel)... nálam még nem volt eddig 10.000ft feltöltve (egybe), az a köv ugrás lesz... nagyságrendileg...)

"Curve kártyával többször is megjártam, mivel elutasította a fizetést valami általam nem ismert ok miatt.
Revolut is hajlamos ilyesmire?"

Nincs Curve-om, de úgy olvastam, ha pl érintőssel fizetsz van egy kb 10.600 ft-os limit ami felet elutasít és csak fizikailag megy a vásárlás.

Revolutnál, eddig nekem nem volt gond. Olyan volt egyik vásárlásnál viszont, hogy kiírta "folyamat revolutra várva" És engedélyezni kellett a tranzakciót, de ez egy gombnyomás volt.

Egyébként ha nem kaptál érte bónuszt, és tudsz/jól tudsz angolul/egyéb, akkor rákérdezhetsz, lehet jóváírják manuálisan. - Curve topicba olvastam ilyent...

(#34118) Boond válasza Manitou (#34109) üzenetére


Boond
addikt

"Most már ott tartok, hogy a jelszót beírva nem enged be,"
Vagy pin kód inkább? Nekem ilyen gond még nem volt...

Lehet a supportra kéne írni...

"Lehet ez nem tetszett nekik ??"
Nem tudom, de dokumentumokat, eleve később fényképezel... jobb ha egyezés van. (Normál bankban sem lehet eltérés, vagy pl telefonos adategyeztetésnél is.)

De ha jól emlékszem, neked a regisztráció már sikerült nem? Csak még feltölteni nem tudtál, vagy rosszul emlékszem?

Más:

Ilyen promóció, mint ami most volt meghívásnál, milyen gyakran szokott lenni? Meghívásra gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#34119) Manitou válasza Boond (#34118) üzenetére


Manitou
addikt

Úgy volt, hogy több nap telt el mire be tudtam fotózni úgy a személyimet, hogy elfogadja a rendszer, majd utána továbbengedett és jött az, hogy válasszak csoamagot, standardot kiválasztva fel akartam tölteni pénzzel az igényelt kártyát, de írta hogy sajnos valamilyen hiba miatt nem lehetséges a kártyámmal (Erste Visa Electron) a feltöltés.
Utána mondtátok itt fórumon, hogy lehet még nem ment végbe az azonosítási folyamat és azért van ez. Vártam vártam, közben párszor beléptem , de nem ment a feltöltés. Közben többször volt, hogy kért az app személyazonosság megerősítést, adjam meg a teljes nevem, meg a születési dátumom stb, megadtam, aztán ment tovább az app, aztán egyszer mikor léptem volna be a jelszónál a beírt jelszót nem fogadta el, pedig jót írtam be. Utána volt, amit már leírtam az előző hsz-ben.

Még nem írtam a supportnak.

(#34120) Boond válasza Manitou (#34119) üzenetére


Boond
addikt

Nekem pár perc lett volna, csak azért tartott tovább mert elő kellett keresni az iratokat meg ilyesmi. Másodiknál már eleve ki készítve csináltam ott meg túl gyors volt, mert a tranzakció elutasításra került elsőre (még nem volt meg a hitelesítés, elfogadás, így addig nem engedett feltölteni, de rá pár percre már ez is meg volt).

Nálam gördülékenyen ment, mind a telekomos, mind a meghívás. (ugye, akkor épp volt promóció). Személyi fotózásnál, meg írta, hogy csillog, meg töltse ki a keretet ne lógjon ki, ezekre odafigyeltem úgy már jó is lett. Amúgy én hétköznap csináltam, dec 28, meg 30 talán...

" és jött az, hogy válasszak csomagot, standardot kiválasztva fel akartam tölteni pénzzel az igényelt kártyát,"
igen itt nekem sem ment. 2. regisztrációnál... mert még nem fogadták ellenőrizték az adatokat... így tovább léptem, csak simán. Virtuális kártyát kérve, az ingyenes... végig vittem a regisztrációt, és később a fiók feltöltés, vagy ilyesmi funkcióval töltöttem fel. Már az appba/számlámba belépve... tehát nem regisztráció során.

Elsőnél meg eleve, nem is akartam regisztráció során, ott mire eljutottam a feltöltésig, már hitelesítve is lettem...

Egyébként első feltöltéskor, asszem, sms is jön, hogy a kártya tényleg a tiéd-e... bár erre msot nem biztos hogy jól emlékszem, de többször kellett hitelesítéses sms-t beírni, kódot. pl virtuális kártya adatinak megnézésekor is.
Nekem egyébként sima visa van, de nem erste.

A jelszó alatt a pin -kódra gondolsz? vmi hasonló komment volt az app-nál google play-ben, de ott sikerült előbb utóbb belépnie- az illetőnek...

Esetleg szakítsd meg a kapcsolatot (net), indítsd újra a telefont... és próbáld úgy... hátha számít valamit kis idő múlva.

(#34121) bostone válasza Boond (#34117) üzenetére


bostone
addikt

Köszönöm itt is, ott is.
Számlát sikerült már befizetnem a kártyával, ma megpróbálom a vásárlást is.
A jóváírást hol lehet látni vagy nem látni?
Telekomnál próbálkozott valaki, hátha supportálják az esetet? Ők pakolták ki promócióba.

(#34122) lujdzsi89


lujdzsi89
tag

Sziasztok! Egyelőre csak előre aggódok, de hogyan néz ki pontosan a zárolás? Hülye voltam, csak utólag olvastam itt át a dolgokat, csináltam egy fiókot és a sikeres hitelesítés után utaltattam rá egy ismerőssel 1000+ eurót banki átutalással. Most már utólag látom, hogy nem a legjobb mód volt. Ilyenkor ha belekötnek egyből megy vissza a feladónak és mondják hogy ejnye-bejnye vagy valami komolyabb procedúra az hogy hozzájussak a pénzhez? Köszi!

(#34123) jbl válasza lujdzsi89 (#34122) üzenetére


jbl
aktív tag

ha négyszázezret csak úgy r@basztál a számlára úgy, hogy nem is értesz hozzá. meg is érdemled. ;]

(#34124) hedgehog válasza jbl (#34123) üzenetére


hedgehog
senior tag

jbl: Azért ennél lehetnénk segítőkészebbek is.

Lujdzsi: egyáltalán nem biztos, hogy zárolnak, bár amit csináltál, az a pénzmosás alapesete. De általában úgy megy a dolog, hogy korlátoznak a fiók felhasználásában, vagyis pl. elutalni nem tudod róla a pénzt. Van aki fizetni se tudott vele, de van aki igen.
Emellett pedig igazolást fognak kérni, hogy a pénz honnan származik, vagy legalábbis tudod-e igazolni, hogy keresel annyit, hogy ezt át tudd utalni. Mivel nálad nem saját számláról jött a pénz, jobb ha valami hivatalosféle papírt írtok a dologról, valami eladásról ami fedezheti az összeget. De garantálni nem tudunk semmit, mert a pénzmosásról szóló törvényeknek megfelelően a feltételeket nem közölheti a pénzintézet, aminek meg kellene felelni.
A végén pedig ha nem sikerül elhitetned velük hogy legális a pénz, akkor visszautalják a feladónak általában.

[ Szerkesztve ]

-- aka p3d3str1an

(#34125) Digitalpimp válasza hedgehog (#34124) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Miért ne kaphatnák akárhonnan lóvét? Azért 4kilo manapság nem akkora zseton, hogy én lennék Pablo, a porcukorárus. :F Mondjuk kint van külföldön rokonom bárhol, oszt így küld nekem pénzt.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#34126) Boond válasza Digitalpimp (#34125) üzenetére


Boond
addikt

A Migránsok is mindig ezt mondják :D ;] :DDD

Kincs ami nincs idézet "találj ki jobb mesét öreg..."
- ugye amikor berádiózik a repülőgépen, hogy van egy kis probléma... a hadseregnek...

Amúgy nem tudom hogy mennek ezek a dolgok, vkinek kis pénzért is, vkinek meg milliókat sem... lehet tényleg az aktivitás a kulcs... de az sem garancia ugye...

Ez pl elég friss (relatíve, a többihez képest) videó és felmerül ez is benne...
https://www.youtube.com/watch?v=9SdQdX3FAxw

[ Szerkesztve ]

(#34127) Boond válasza bostone (#34121) üzenetére


Boond
addikt

Nekem főoldalon jelent meg, az egyenleg alatt kicsivel, "refound" vagy vmi ilyesmi esetleg ajándék jelzéssel, de asszem előző volt mellette... ugyan itt jelenik meg a feltöltés is elvileg.

Vki, mintha írta volna, itt vagy az appnál kommentbe az alkalmazás boltba "széttárták kezüket". Ezt max revoluttal tudnád egyeztetni, ha nincs vagy nem lesz.

De simán eltudom képzelni, hogy vki rámegy az értesítésre, onnan navigál újra az alkalmazás boltba, és az nem feltétlenül számít... de nem biztos, persze, hogy jól gondolom... amúgy több olyan komment van, hogy nem kapták meg... vmit biztos másképp csinálhattak vagy el nem tudom még képzelni... (esetleg túlterheltség?)

Curve-nál olvastam ilyesmit alkalmazás bolt kommentbe pl, ha jól emlékszem ott...

[ Szerkesztve ]

(#34128) lujdzsi89 válasza jbl (#34123) üzenetére


lujdzsi89
tag

Teljesen jogos amúgy, már rájöttem :W

Köszi srácok, meglátjuk, igazából van papír róla csak olvastam hogy szar az ügyfélszolgálat úgyhogy macerás lesz

(#34129) hedgehog válasza Digitalpimp (#34125) üzenetére


hedgehog
senior tag

Az első mondatom volt az, hogy nem biztos hogy bármi történik.

-- aka p3d3str1an

(#34130) _ak_ válasza lujdzsi89 (#34128) üzenetére


_ak_
addikt

Pont nem rég írtam, hogy nekem is 4 munkanap volt és 2 napja mutatta azt, hogy az OTP befogadta az összeget mire jóváíródot. Tudom más a szitu, de még nem temetném a dolgot.

Más. Nem rég valaki érdeklődött, hogy hogyan hozza a postás a kártyát. Nekem egy ilyen levélben volt: [kép]
Csak a címet takartam ki, illetve tippem sincs miért fordította be a képet a PH. Amúgy mint kártya…ez a “legbóvlibb” fintech kártyám. Nem mintha számítana vagy gyakran használnám, sőt. Igazából azért rendeltem meg, mert most ingyenes volt a szállitás is.

Let's begin, de gozaimasu!

(#34131) ACE- válasza hedgehog (#34124) üzenetére


ACE-
addikt

"amit csináltál, az a pénzmosás alapesete." Ez egy bődületes nagy baromság, látszik hogy fingod nincs mi az a pénzmosás...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34132) bostone válasza Boond (#34127) üzenetére


bostone
addikt

Az általad megadott leírás szerint igyekeztem eljárni és ezért figyelmen kívül hagytam az első sms-ben érkező kódot, újra a telekom alkalmazást vettem elő és kaptam új kódot.
Persze az is előfordulhat, hogy valami gikszer mégis közbejött, azért mégsem kellene ennek így történnie.
Az egésznek simán kellene zajlani, ha telekom ígér vagy támogat valamit, akkor az egyszerű eszű felhasználónak, mint amilyen magam is vagyok, miért kell utána járnom a dolgoknak? Miért kell valakivel angolul értekeznem, hiszen az ajánlat magyarul szólt.

A curve-nél annyi csavar volt a történetben, hogy a költések után kaptad a jóváírást. Bár ott sem reagált semmilyen felületen, aki promótálta a terméket

(#34133) hedgehog válasza ACE- (#34131) üzenetére


hedgehog
senior tag

:DDD :DD :D :C
Akkor nincs a kollégának félnivalója, nem fogják zárolni :R
vajon miért kérnek akkor általában igazolást a pénz forrásáról? unatkoznak?

-- aka p3d3str1an

(#34134) Manitou válasza Boond (#34126) üzenetére


Manitou
addikt

Amúgy nem tudom hogy mennek ezek a dolgok, vkinek kis pénzért is, vkinek meg milliókat sem... lehet tényleg az aktivitás a kulcs... de az sem garancia ugye...

Van akinek meg egy kurva reg se jön össze :DDD :O

(#34135) Boond válasza _ak_ (#34130) üzenetére


Boond
addikt

Hol volt ingyenes? Remélem nem a Telekom akcióra gondoltál...
Vagy vmi egyedi kedvezmény? pl születésnapot eltudok képzelni (hm, mondjuk ha van ilyen akkor várhattam volna vele, kicsit :D )

(#34136) ACE- válasza hedgehog (#34133) üzenetére


ACE-
addikt

Én arra tudok gondolni hogy nincsenek benne a banki swift rendszerben, így az ellenoldali fél nem tud visszahívási kérést eljuttatni feléjük. A minap találkoztam egy olyan esettel, hogy valaki Revolut-ról utalt egy téves bankszámlaszámra, valahogy sikerült neki a célszámla helyett egy teljesen más OTP-s számlára utalnia cirka 100ezer Ft-ot. Bement az OTP-be, ott nyilván nem adják ki a személy adatait, de mivel a bejelentő személy adatait sem tudják ellenőrizni, arra kérték hogy a Revolut-nál kérelmezze hogy vegyék fel a kapcsolatot az OTP-vel, hogy ők fel tudják venni a kapcsolatot az ügyfelükkel. Ezt normál esetben swift (banki) üzenetben továbbítják. A Revolut persze hárított, és azt mondta hogy keresse az OTP-t... sakk matt. Nyilván kicsit komplexebb a rendszer, mert nem közvetlenül ők utalnak, hanem egy közvetítő, így még nehezebb egy ilyen visszautalást intézni...
De maradjunk annyiban, hogy mindenki fogadott már nagyobb összeget, és nem attól lesz valami pénzmosás, hogy az összeg idegentől jön, hanem hogy bűncselekményből származik. Na ezért kell igazolni szerintem, de amit írtál, hogy "pénzmosás alapesete" az iszonyat messze van a valóságtól.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34137) Boond válasza ACE- (#34136) üzenetére


Boond
addikt

Egy normális világban, a fogadó fél, akinek a számláján megjelent hirtelen több pénz, mint ami szokott, ismeretlentől, jelzi ezt a bankjának... És akkor végül is megoldódhat az ügy.

De durva story :(

[ Szerkesztve ]

(#34138) ACE- válasza Boond (#34137) üzenetére


ACE-
addikt

Hiába jelzi a bankjának, valószínű az OTP sem tud a Revolut-al kapcsolatba kerülni, hiszen ahonnan jött a pénz az nem Revolut... de nem nagyon ismerem a banki rendszereket. Az is lehet hogy a címzett egyszerűen visszautalta, az meg pláne nem jó...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34139) _ak_ válasza Boond (#34135) üzenetére


_ak_
addikt

Nem, a Telekomos az új regisztráció volt, 2200 valamennyi volt a szállitás. Nekem nem tudom, hogy miért volt ingyenes, nem láttam promóciót ezzel kapcsolatban.

Let's begin, de gozaimasu!

(#34140) fess


fess
őstag

Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy feltölteni csak akkor tudok, ha előtte nfc-el beolvasom a kártyaadatokat? Az így elmentett kártyát használva, azonnal hibát ír ki.
Gpay-hez hozzá lehet adni a Revolutból a virtuális kártyát, hogy telefonos fizetésre használhassam?

(#34141) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, 31-én délelőtt csináltam három utalást: egy sepa és két magyar számlára forint utalást.
A két forintosnál szerepelt még aznap, hogy az átutalás sikeres volt, a sepánál pedig az, hogy a címzett bankja bevételezte, de idáig egyik utalás se érkezett még meg.
Sepák nekem általában egy délelőtt alatt célba érnek, 01.03-án reggel is volt egy sepa utalásom, az simán megérkezett pár óra után, korábban a forint utalások meg max harmadik napra megjöttek.
Mi lehet a probléma és mit tudok tenni?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#34142) noorbertt válasza Zirowe (#34141) üzenetére


noorbertt
őstag

Várni kell. Amikor nálad írja hogy ott a másik banknál onnan még 2-3 nap. Max.

Ha utána sem, akkor vidd tovább a dolgot.

(#34143) Zirowe válasza noorbertt (#34142) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Igen, most tartunk a hatodik napnál és a negyedik munkanapnál.
Akkor irány a support?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#34144) hedgehog válasza ACE- (#34136) üzenetére


hedgehog
senior tag

De maradjunk annyiban, hogy mindenki fogadott már nagyobb összeget, és nem attól lesz valami pénzmosás, hogy az összeg idegentől jön, hanem hogy bűncselekményből származik.

Én inkább arra értettem mint alapeset, hogy egy frissen regisztrált, nullkilométeres acc-ra érkezett egy nagyobb összeg, nem saját forrásból.
Azért erre ne mondd, hogy "iszonyat messze" meg "bődületes baromság".
Korábban az volt a fórumban a konszenzus, hogy ezek a triggerei a Revolut pénzmosás elleni akcióinak, ezért írtam amit írtam.

-- aka p3d3str1an

(#34145) ACE- válasza hedgehog (#34144) üzenetére


ACE-
addikt

Akkor írd azt hogy ez gyanús lehet a Revolut-nak, ne azt hogy ez pénzmosás...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34146) stingy2 válasza hedgehog (#34144) üzenetére


stingy2
senior tag

A "bűncselekményből származik" dolgot nem úgy kell elképzelni, hogy csak törvénytelen úton keresett pénz, hanem pl. úgy is, h teljesen legálisan elad egy nagyobb értékű dolgot, majd ide-oda utalgatja az ellenértéket, hogy elfedje az eredetét, mert "elfelejti" leadózni. Ez ugyanúgy pénzmosás. Szóval igen, simán lehet pénzmosás "alapeset", ha idegentől kap pénzt és egyáltalán nem "baromság".

INTJ

(#34147) Peter.70 válasza Zirowe (#34143) üzenetére


Peter.70
őstag

A Ft utalás lehet akár 3-4 munkanap is

(#34148) stingy2 válasza ACE- (#34145) üzenetére


stingy2
senior tag

Nem értem min vagy így felháborodva...ha gyanús, az pénzmosás miatt gyanús. Miért, mi más lehetne? Tiltott helyen fürdőzés? Pénzmosás meg simán lehet, amit te baromságnak titulálsz:
"303/A. § (1) Aki a más által elkövetett szabadságvesztéssel büntetendő cselekményből
származó
b) dologgal összefüggésben bármilyen pénzügyi tevékenységet végez, vagy pénzügyi
szolgáltatást vesz igénybe,
és gondatlanságból nem tud a dolog ezen eredetéről, vétség miatt két évig terjedő
szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő".

INTJ

(#34149) Boond válasza _ak_ (#34139) üzenetére


Boond
addikt

Van/volt huawei promóció is. De azzal nem foglalkoztam, csak olvastam, hogy ez is fut/ott, nem tudom meddig tart/ot. Lehet, hogy az?

(#34138) ACE- Elég problémás ügy... tanulság, nagyon oda kell akkor figyelni :(
Én arra gondoltam, hogy ha egyébként a számla tulajdonos jelzi a banknak, és esetleg rögzítették volna, hogy a külföldő fél érdeklődött... akkor ilyen esetben akár közvetve, vagy közvetlenül feltudták volna venni a kapcsolatot... - Persze, ebben sok a "ha".

És olyankor mi történik ha szimplán visszautalja?
Mondjuk a revolutnál ezzel igazán foglalkozhattak volna... (bár lehet benne van az afsz-ben). Gondolom ha prémium, vagy metál, vagy előfizetéses csomag lenne akkor talán rugalmasabbak lennének, vagy egy másik ügyintéző...

nagyon szar ügy az biztos... :(

Bostone, közben örülök, hogy sikerrel jártál. És rendeződött a story :) (pm üzenet).
"2022-01-06 01:04:32 bostone
Megkaptam a pénzt.
Már tegnap, csak az a mobilom, amin az aplikáció van nem volt a kezemben."

[ Szerkesztve ]

(#34150) noorbertt válasza Zirowe (#34143) üzenetére


noorbertt
őstag

Szerintem várj vele.
Én 31.en utaltam és 4.en jelezte a rendszer hogy kész, viszont otp-n 2.napra jelent meg. 5munkanap ha jól számolok

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.