Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eversmann
aktív tag
Szeretném zárolni a Revolut számlám. Erre ezt kapom. "Pozitív egyenleg. Minden számládon 0 egyenlegnek kell lenned" De ilyen 100-200 Ft-ok vannak rajta. Gondolom ennyit nem is lehet átutalni máshova. Rá kell dobjak min 3500-at, és akkor utalni át saját bankszámlára?
-
floratm
senior tag
Szerintem vezessük be az eurót
-
kanyi51
senior tag
válasz
Donki Hóte #35085 üzenetére
Feleségemnek VISA kártya van és még 1 évig érvényes. Most jött egy üzenet hogy a jövő hónapban nem fogja tudni használni, ezért kérjen egy új kártyát ingyenesen. Mondom a régi 1 évig még tökéletes lenne. Na most az új amit lehet ingyen kérni az is VISA. Na? nem semmi ugye? úgyhogy erről ennyit.
-
törölt tag
"Ezért van nálam az a harmadik, amit eddig mindenhol elfogadtak. Úgy hívják, hogy Euró.
"
Vagy épp Franklin, Grant, Lincoln, és a többiek
-
viktorhu
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #35092 üzenetére
Ezért van nálam az a harmadik, amit eddig mindenhol elfogadtak. Úgy hívják, hogy Euró.
-
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #35083 üzenetére
Vagy fizess elő prémiumra
"Ha a Revolut tényleg lecseréli az MC kártyámat VISA kártyára, akkor valószínűleg regelek egy Curve számlát."
Miért nem mind1? (AZ érzésen, és a reklámon túl amit az Mastercard nyújt).Hozzáteszem, nekem is mindig Mastercard kártyám volt, amikor kértem... 1-2 éve cserélte a Bank (helyi magyar) Visa-ra, pedig le sem járt az ideje. Revolutnál már csak előfizetéses konstrukcióban járt volna MC, így maradtam a Visa-nál.
#35086) lehella
20.000 felett csak pin kóddal tudsz Gpay esetén is nem?"#35090) 4Grider "
Nem tudom, hogy van... csak idéztem. -
4Grider
nagyúr
válasz
#33802016 #35089 üzenetére
"hiszen minden feltöltés után jutalékot kap a kártyatársaságoktól (ismét csak akkor, ha a tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül)"
Az úgy hülyeség, ahogy van.
Ha te nálam vásárolsz a kártyáddal (töltesz fel hozzám pénzt), akkor én vagyok a kártyaelfogadó, így nekem fizetnem kell a szolgáltatásért minimum 0.5% jutalékot a kártyatársaságoknak, mivel neked a vásárlás (itt feltöltés) ingyenes. -
törölt tag
válasz
bigdady #35072 üzenetére
A lokális utalások ingyenesek.. Szóval Revolut forint számláról forintot utalni egy magyar székhelyű banki számlára ingyenes. (Wise forint számlára például nem lehet már ingyenesen, mert a Wise nem magyar székhelyű bank, ebben az esetben 2000 Ft-os díja lesz az utalásnak.). A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft. Ha például dollárt utalsz magyarországi bankfiók dollár számlájára, akkor mivel a fogadó ország nem a hivatalos devizájában utalsz, így itt a dollár miatt 1500 ft-os díja van.
"A HUF egyenlegfeltöltést ugyanis meglehetősen későn vezette be a Revolut, amikor a felhasználók már rég megszokták, hogy egyenlegüket bankkártyával gyorsan és ingyenesen (már ahol nem készpénzfelvételnek számít a tranzakció) feltölthetik - ráadásul ezzel az ügyfél mellett a Revolut is jól jár, hiszen minden feltöltés után jutalékot kap a kártyatársaságoktól (ismét csak akkor, ha a tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül)."
Ez alapján, azért mégis csak kap a revolut...
-
4Grider
nagyúr
válasz
dredjudge84 #35082 üzenetére
A Visa Európában már EUR alapú elszámolást alkalmaz egy ideje.
-
lehella
senior tag
válasz
dredjudge84 #35082 üzenetére
Revolut esetében szerintem mindegy, hogy milyen alapú a kártya, úgyis saját algoritmusa van, hogy honnan vegye (melyik zsebből)a pénzt.
-
lehella
senior tag
válasz
Donki Hóte #35085 üzenetére
Mikor telefonnal fizetek, akkor 3 értesítést is kapok: GPay, Curve, OTP
(ha 20k felett, akkor még SMS-t is) Eddig nem volt gondom vele az elmúlt fél évben.
-
válasz
dredjudge84 #35083 üzenetére
Ha a Revolut tényleg lecseréli az MC kártyámat VISA kártyára, akkor valószínűleg regelek egy Curve számlát.
Csak éppen egy fizetésre három bank már kicsit soknak tűnik
-
lehella
senior tag
válasz
Donki Hóte #35081 üzenetére
Engem nem érint hátrányosan a Visa, legalábbis eddig Európában nem találkoztam hátrányos megkülönböztetéssel egyik kártyatípus miatt sem.
+1 pont a Curve mellé. -
dredjudge84
őstag
válasz
Donki Hóte #35081 üzenetére
Ha annyira szeretnél mc kártyát, regisztrálj egy curve fiókot.
-
dredjudge84
őstag
válasz
szabi__memo #35058 üzenetére
A kedves barátom az OTP főhadiszállásán dolgozik és ezt ő is megerősíti hogy így van. Visa dollár alapú, mc meg eur. Ha például rubelben fizetsz akkor mind a két kártya esetében dupla váltás van.
-
-
lehella
senior tag
Mi célból kell most lecserélni a több évig érvényes MC kártyát Visára?
-
bigdigit
addikt
Én nem értem ezt az egész mizériát. Alapból csak arra használom OTP számláról töltök fel némi pénzt ha kell órával is tudjak fizetni apróbb dolgokat. Most engem így érint valamilyen szinten ez az új bejelentés? Vagy nekem is kell állítani valamit.
Csak forint megy mindenhol. -
qdak
addikt
Hello,
Én aki csak:
Pénzfeltöltést használ, ott gondolom magától kiválasztja a másik számlát majd, nem kell csinálnom semmit?
Fizetésnek (NFC) kell valamit állítanom ?
Többlet költség ezeknél az opcióknál?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
bigdady #35072 üzenetére
1000 vagy 2000 forint devizától függően, mint ahogy az első is ennyibe kerül. Lehet találgatni, meg másokat kérdezgetni, de ilyen témában elhinni azt érdemes, amit az adott szolgáltató kondíciós listája tartalmaz.
-
szabi__memo
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
válasz
wayne1 #35066 üzenetére
Elvileg nemzetközi swift utalás lesz ami ingyenes mint eddig. Vagy mi
Legalábbis talán megmarad a HUF számla kezelési lehetőség mint multideviza.
A revolutra küldött HUF fogadással van csak a gond hogy ha kapsz akkor nemzetközi utalással kell kapnod ibanra kb ennyi legalábbis én így értelmezem -
wayne1
senior tag
Hali. Bocs ha már volt a kérdés, de így hirtelen átnézve az elmúlt napok hozzászólásait nem láttam vagy csak nem vettem észre.
A lényeg az, hogy kártyás fizetésekre és egy kis tartalék félrerakására használjuk a Revot (pár tízezer Ft-ról van szó). A kérdésem az lenne, hogy április 1 után nagyjából milyen díja lehet annak ha a megtakarításból (Ft) utalnék pl OTP-s számlára? -
4Grider
nagyúr
válasz
sifarr #35064 üzenetére
Amíg havi 1000 EUR-t úgy tudok róla elkölteni külföldön, hogy gyakorlatilag filléres költsége van a Ft-om átváltásának (felette is sokkal kevesebb, mint a hazai kártyán az átváltás elég rendes marzsa miatti költségnek), meg még 200 EUR-t készpénzben is külön költség nélkül fel tudok venni, addig pont használni fogom őket. Ha ennek költsége megközelíti a hazai bankkártyám hasonló külföldi használatának költségét, akkor szépen otthagyom őket. Addig viszont bolond lennék nem élni a lehetőséggel.
-
4Grider
nagyúr
válasz
sifarr #35040 üzenetére
Hol keres azon bárki is bármit, hogy feltölt a Revolut számlájára kártyával x összeget, majd elutal y összeget? Hogy a banknak ráfizetés? Igen. De keres máshol. Majd idővel az utalásért is el fog kérni pénzt. Egyelőre még beetetés folyik, nem véletlen a bank vesztesége.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Csak egy példa... és ez már 13 éves írás...
"A K&H-nál ezzel kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet, hogy ez árfolyameltéréshez vezethet mind az ügyfél, mind a bank számára, hiszen a kártyatársasági árfolyam eltér a hazai árfolyamoktól. Ennek a hatásnak a mérséklésére a bank a Visa-kártyák esetében a közeljövőben bevezeti a költés helyétől függő elszámolást, vagyis európai vásárlásoknál megváltoztatják az elszámolás devizanemét euróra, míg a tengerentúliak vonatkozásában marad a dollár. A hazai tranzakciók elszámolása nem változik, az továbbra is forint marad. A banknál elmondták, MasterCard- és Maestro-kártyáik egyelőre nem változnak, ezen külföldi tranzakciók elszámolása továbbra is euróban történik. A bank eddig azt javasolta ügyfeleinek, hogy ha kártyájukat jellemzően az Egyesült Államokban vagy egyéb tengerentúli környezetben (például Latin-Amerikában, Ázsiában) használják, akkor inkább Visa-termékeik kínálatából válasszanak, ha európai tranzakciók dominálják kártyahasználatukat, akkor inkább a MasterCard-termékeket preferálják. A 2009 második negyedévében tervezett változás nyomán ugyanakkor megszűnnek a Visa-kártyák európai használatának hátrányai."
-
tread777
tag
.
-
pictigjis
őstag
válasz
azért lécci, csak azért is alapon ne kösd már az ebet a karóhoz. de parancsolj, idemásolom például az erste hitelkártya-hirdetményének megfelelő passzusát. feltételezem, ha náluk euróban számol a visa és a mastercard is, akkor mégis hülyeség fixen kijelenteni, hogy a visa dolláros, a mastercard eurós kártya - mert mások is köthettek ilyen szerződést
Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett tranzakciók elszámolása
Külföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt hitelkártya használat esetén a tranzakció eredeti összegét és devizanemét
- a Visa nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Visa nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget (EUR) a Bank a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes, számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon (jegyzési időpont: 08:00) váltja át a hitelkártya számla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos hitelkártya számláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).
- a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Bank a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon (jegyzési időpont: 08:00) váltja át a hitelszámla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos hitelszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap). -
válasz
Mr Dini #35053 üzenetére
Bizonyos értelemben nem a semmiből lépték ezt meg. Elég hosszú ideje húzzák azt, hogy teljes értékű számlát készítsenek a kártyák mögé.
Eddig is gyűjtőszámla volt, nem egyéni számlák (magyar analógia: nyugdíjkassza
)
Mostmár érthető, azért húzták, mert nézték, hogy hányan utalgatnak be és ki. A vizsgálat azt dobta ki, hogy nálunk és Csehországban nem volt jellemző a beutalás, ezért ezekben az országokban teljesen dobták a helyi fizetőeszközben vezetett számlát.
Azt mondják: tetszettek volna bevezetni az eurót, akkor ez a probléma (se nektek, se nekünk) fel sem merülne
-
pictigjis
őstag
válasz
szabi__memo #35056 üzenetére
jó, hát azt is el lehet olvasni, hogy például amíg az erste a visa árfolyamát használta, akkor is euró volt az elszámoló devizanem (vagyis a visa minden olyan devizás vásárlást, ami nem eur volt, előbb eur-ra váltott, és onnan huf-ra). makoghatunk a részleteken, hogy dollár így, meg euró úgy, a user szempontjából az számít, hogy a bankja milyen elszámolási szerződést kötött. szerintem kicsit elbeszélünk amúgy egymás mellett
és csak az általad linkelt cikkből: "Romániában vásárolnál lejben valamit, akkor a kártyatársaság ezt nem forintba, hanem először euro vagy dollárban váltja. Ezt küldi el a bankodnak, aki ezt az euro vagy dollár értéket váltja forintra, azaz kettős konverziód lesz. Ezzel szemben USA-ban Visa a kártyás vásárlásnál egyből dollárról forintra váltás történik. Ezért célszerű külföldi utazáskor figyelni a kártyánkra, mivel a dupla konverziónak nagyobb költsége lehet a váltásnak."
ennél nagyobb baromságot rég olvastam, hiszen mint a fenti példámban írtam, még az erste visás elszámolásos korában is a visa a dollárt előbb átváltotta euróra, és onnan forintra. manapság is azt szokták szabályozni a bankok, milyen elszámoló devizanemre konvertál a kártyatársaság (ami még egyszer, szerződéstől függ), aztán azt a saját tetszés szerint megszabott árfolyamaikon könyvelik le
attól, hogy sok helyen leírnak valamit, az még lehet baromság (vagy csak szimplán pár évtizeddel ezelőtti rosszul tudás)
-
pictigjis
őstag
válasz
szabi__memo #35049 üzenetére
a revolutos változásokat is milyen profin feldolgozzák a sajtóban, ugyan már...
-
zsamiatt
őstag
"
Nem számítunk fel díjat a LT-vel kezdődő számlaadatokkal történő fizetésekért. A kifizetést végző bank, amely ezt külföldi vagy SWIFT-átutalásnak tekintheti, vagy a fizetési láncban részt vevő más bankok azonban díjakat számíthatnak fel. Az esetleges díjak és a fizetés teljesülésének ideje a pénznemtől, a küldő fél tartózkodási helyétől és a többi érintett banktól függ.
Megértjük a helyi HUF számlaadatok fontosságát, és keressük a módját annak, hogy a jövőben újra elérhetővé tegyük ezt a funkciót. Amint több információ áll a rendelkezésünkre, tájékoztatni fogunk."Tehat elvileg ingyen utalhato. Azonban a nemzetkozi fogadasert a helyi bankok dijat szamithatnak fel. Ami nem derul ki a levelukbol hogy mi lesz a FTtal.
-
Tiszteletem!
Bár nem elsődleges kártya és soha nem is volt az, nem is nagyon merek Revoluton nagy összegeket tárolni, bevallom egy kis kétségbeeséssel olvastam a hírt, ami az imént jutott el hozzám is az appon keresztül, hogy mostantól nem fog működni a forint számlás befizetés.
Nem használtam gyakran ezt a feltöltési módot, de kicsit érdekesnek találom, hogy látszólag a semmiből meglépték ezt is. Bár indokot szokás szerint nem írtak, így még kevésbé lett Magyarországhoz kötött a fintech cég. Nem tudom, hogy mi lehetett az indok, nem hiszem, hogy a kártyás feltöltésre szeretnék terelni az embereket Magyarországon, még ha egy kicsit több bevétel lenne is, a bankszámlák fenntartása pedig kétlem, hogy olyan nagy kiadás lett volna számukra.
Ezeket mérlegelve, nem igazán tudom hova tenni a hírt.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Donki Hóte #35050 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor legegyszerűbben úgy fogalmazható meg, hogy a 3x8 számjegyű számlaszám szűnik meg, kb ennyi.
Amúgy nekem is most jött meg az üzenet.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Steam Deck OLED 1 TB
- AMD Ryzen 9 5900X / RTX 4070 12GB / 32GB DDR4 RAM / 1.5TB SSD konfig eladó normális áron
- Playseat Challenge X (G Edition) + G923 versenykormány + Driving Force váltó + Gran Turismo 7 (PS5)
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest