Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35051) modflow válasza Somatom (#35036) üzenetére


modflow
veterán

Értem, köszönöm.

(#35052) -=RelakS=- válasza Donki Hóte (#35050) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ha jól értelmezem, akkor legegyszerűbben úgy fogalmazható meg, hogy a 3x8 számjegyű számlaszám szűnik meg, kb ennyi.

Amúgy nekem is most jött meg az üzenet.

[ Szerkesztve ]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#35053) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog (1)

Tiszteletem!

Bár nem elsődleges kártya és soha nem is volt az, nem is nagyon merek Revoluton nagy összegeket tárolni, bevallom egy kis kétségbeeséssel olvastam a hírt, ami az imént jutott el hozzám is az appon keresztül, hogy mostantól nem fog működni a forint számlás befizetés.

Nem használtam gyakran ezt a feltöltési módot, de kicsit érdekesnek találom, hogy látszólag a semmiből meglépték ezt is. Bár indokot szokás szerint nem írtak, így még kevésbé lett Magyarországhoz kötött a fintech cég. Nem tudom, hogy mi lehetett az indok, nem hiszem, hogy a kártyás feltöltésre szeretnék terelni az embereket Magyarországon, még ha egy kicsit több bevétel lenne is, a bankszámlák fenntartása pedig kétlem, hogy olyan nagy kiadás lett volna számukra.

Ezeket mérlegelve, nem igazán tudom hova tenni a hírt. :B

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#35054) zsamiatt


zsamiatt
őstag

"
Nem számítunk fel díjat a LT-vel kezdődő számlaadatokkal történő fizetésekért. A kifizetést végző bank, amely ezt külföldi vagy SWIFT-átutalásnak tekintheti, vagy a fizetési láncban részt vevő más bankok azonban díjakat számíthatnak fel. Az esetleges díjak és a fizetés teljesülésének ideje a pénznemtől, a küldő fél tartózkodási helyétől és a többi érintett banktól függ.
Megértjük a helyi HUF számlaadatok fontosságát, és keressük a módját annak, hogy a jövőben újra elérhetővé tegyük ezt a funkciót. Amint több információ áll a rendelkezésünkre, tájékoztatni fogunk."

Tehat elvileg ingyen utalhato. Azonban a nemzetkozi fogadasert a helyi bankok dijat szamithatnak fel. Ami nem derul ki a levelukbol hogy mi lesz a FTtal.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#35055) pictigjis válasza szabi__memo (#35049) üzenetére


pictigjis
senior tag

a revolutos változásokat is milyen profin feldolgozzák a sajtóban, ugyan már...

(#35056) szabi__memo válasza pictigjis (#35055) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Még 10 helyen elolvashatod ugyanezt

(#35057) pictigjis válasza szabi__memo (#35056) üzenetére


pictigjis
senior tag

jó, hát azt is el lehet olvasni, hogy például amíg az erste a visa árfolyamát használta, akkor is euró volt az elszámoló devizanem (vagyis a visa minden olyan devizás vásárlást, ami nem eur volt, előbb eur-ra váltott, és onnan huf-ra). makoghatunk a részleteken, hogy dollár így, meg euró úgy, a user szempontjából az számít, hogy a bankja milyen elszámolási szerződést kötött. szerintem kicsit elbeszélünk amúgy egymás mellett :)

és csak az általad linkelt cikkből: "Romániában vásárolnál lejben valamit, akkor a kártyatársaság ezt nem forintba, hanem először euro vagy dollárban váltja. Ezt küldi el a bankodnak, aki ezt az euro vagy dollár értéket váltja forintra, azaz kettős konverziód lesz. Ezzel szemben USA-ban Visa a kártyás vásárlásnál egyből dollárról forintra váltás történik. Ezért célszerű külföldi utazáskor figyelni a kártyánkra, mivel a dupla konverziónak nagyobb költsége lehet a váltásnak."

ennél nagyobb baromságot rég olvastam, hiszen mint a fenti példámban írtam, még az erste visás elszámolásos korában is a visa a dollárt előbb átváltotta euróra, és onnan forintra. manapság is azt szokták szabályozni a bankok, milyen elszámoló devizanemre konvertál a kártyatársaság (ami még egyszer, szerződéstől függ), aztán azt a saját tetszés szerint megszabott árfolyamaikon könyvelik le

attól, hogy sok helyen leírnak valamit, az még lehet baromság (vagy csak szimplán pár évtizeddel ezelőtti rosszul tudás)

[ Szerkesztve ]

(#35058) szabi__memo válasza pictigjis (#35057) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Lehet bármi. Az is amit a cikkek írnak, az is amit te mondasz. Viszont sehol nem írnak arról amiről te beszélsz

[ Szerkesztve ]

(#35059) Donki Hóte válasza Mr Dini (#35053) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Bizonyos értelemben nem a semmiből lépték ezt meg. Elég hosszú ideje húzzák azt, hogy teljes értékű számlát készítsenek a kártyák mögé.

Eddig is gyűjtőszámla volt, nem egyéni számlák (magyar analógia: nyugdíjkassza :C )

Mostmár érthető, azért húzták, mert nézték, hogy hányan utalgatnak be és ki. A vizsgálat azt dobta ki, hogy nálunk és Csehországban nem volt jellemző a beutalás, ezért ezekben az országokban teljesen dobták a helyi fizetőeszközben vezetett számlát.

Azt mondják: tetszettek volna bevezetni az eurót, akkor ez a probléma (se nektek, se nekünk) fel sem merülne :P

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#35060) pictigjis válasza szabi__memo (#35058) üzenetére


pictigjis
senior tag

azért lécci, csak azért is alapon ne kösd már az ebet a karóhoz. de parancsolj, idemásolom például az erste hitelkártya-hirdetményének megfelelő passzusát. feltételezem, ha náluk euróban számol a visa és a mastercard is, akkor mégis hülyeség fixen kijelenteni, hogy a visa dolláros, a mastercard eurós kártya - mert mások is köthettek ilyen szerződést

Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett tranzakciók elszámolása
Külföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt hitelkártya használat esetén a tranzakció eredeti összegét és devizanemét
- a Visa nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Visa nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget (EUR) a Bank a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes, számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon (jegyzési időpont: 08:00) váltja át a hitelkártya számla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos hitelkártya számláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).
- a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Bank a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon (jegyzési időpont: 08:00) váltja át a hitelszámla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos hitelszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).

(#35061) tread777


tread777
tag

.

[ Szerkesztve ]

(#35062) zerodot válasza szabi__memo (#35058) üzenetére


zerodot
aktív tag

Csak egy példa... és ez már 13 éves írás...

"A K&H-nál ezzel kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet, hogy ez árfolyameltéréshez vezethet mind az ügyfél, mind a bank számára, hiszen a kártyatársasági árfolyam eltér a hazai árfolyamoktól. Ennek a hatásnak a mérséklésére a bank a Visa-kártyák esetében a közeljövőben bevezeti a költés helyétől függő elszámolást, vagyis európai vásárlásoknál megváltoztatják az elszámolás devizanemét euróra, míg a tengerentúliak vonatkozásában marad a dollár. A hazai tranzakciók elszámolása nem változik, az továbbra is forint marad. A banknál elmondták, MasterCard- és Maestro-kártyáik egyelőre nem változnak, ezen külföldi tranzakciók elszámolása továbbra is euróban történik. A bank eddig azt javasolta ügyfeleinek, hogy ha kártyájukat jellemzően az Egyesült Államokban vagy egyéb tengerentúli környezetben (például Latin-Amerikában, Ázsiában) használják, akkor inkább Visa-termékeik kínálatából válasszanak, ha európai tranzakciók dominálják kártyahasználatukat, akkor inkább a MasterCard-termékeket preferálják. A 2009 második negyedévében tervezett változás nyomán ugyanakkor megszűnnek a Visa-kártyák európai használatának hátrányai."

[link]

[ Szerkesztve ]

(#35063) 4Grider válasza sifarr (#35040) üzenetére


4Grider
nagyúr

Hol keres azon bárki is bármit, hogy feltölt a Revolut számlájára kártyával x összeget, majd elutal y összeget? Hogy a banknak ráfizetés? Igen. De keres máshol. Majd idővel az utalásért is el fog kérni pénzt. Egyelőre még beetetés folyik, nem véletlen a bank vesztesége.

(#35064) sifarr válasza 4Grider (#35063) üzenetére


sifarr
senior tag

Nagyon hasonlóan látjuk a kérdést. :K Igazolásul elég ennyi is.

(#35065) 4Grider válasza sifarr (#35064) üzenetére


4Grider
nagyúr

Amíg havi 1000 EUR-t úgy tudok róla elkölteni külföldön, hogy gyakorlatilag filléres költsége van a Ft-om átváltásának (felette is sokkal kevesebb, mint a hazai kártyán az átváltás elég rendes marzsa miatti költségnek), meg még 200 EUR-t készpénzben is külön költség nélkül fel tudok venni, addig pont használni fogom őket. Ha ennek költsége megközelíti a hazai bankkártyám hasonló külföldi használatának költségét, akkor szépen otthagyom őket. Addig viszont bolond lennék nem élni a lehetőséggel.

(#35066) wayne1


wayne1
senior tag

Hali. Bocs ha már volt a kérdés, de így hirtelen átnézve az elmúlt napok hozzászólásait nem láttam vagy csak nem vettem észre.
A lényeg az, hogy kártyás fizetésekre és egy kis tartalék félrerakására használjuk a Revot (pár tízezer Ft-ról van szó). A kérdésem az lenne, hogy április 1 után nagyjából milyen díja lehet annak ha a megtakarításból (Ft) utalnék pl OTP-s számlára?

(#35067) Somatom válasza zerodot (#35035) üzenetére


Somatom
veterán

+1 :W

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#35068) bigdady válasza wayne1 (#35066) üzenetére


bigdady
nagyúr

Elvileg nemzetközi swift utalás lesz ami ingyenes mint eddig. Vagy mi :) Legalábbis talán megmarad a HUF számla kezelési lehetőség mint multideviza.
A revolutra küldött HUF fogadással van csak a gond hogy ha kapsz akkor nemzetközi utalással kell kapnod ibanra kb ennyi legalábbis én így értelmezem

[ Szerkesztve ]

(#35069) István89 válasza wayne1 (#35066) üzenetére


István89
tag

Utalni továbbra is tudsz majd ingyenesen saját forintos számládra, a szokásos 2-3 napos átfutási idővel számolva, tehát ez még nem változik. :)

Ha változnak majd a díjak, akkor arról is időben fognak értesíteni.

[ Szerkesztve ]

(#35070) Boond válasza bigdady (#35068) üzenetére


Boond
addikt

swiftből is talán csak 1 ingyenes...

(#35071) szabi__memo válasza zerodot (#35062) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

:R akkor ez megtörtént. Bár pictigjis banki hirdetmény idézete alapján is elég egyértelmű. Így viszont baromi gáz, hogy mindenféle médiumok még mindig azt hirdetik, hogy usd elszámolása van. Még pár héttel ezelőttit is találtam, magyart és külföldit is

[ Szerkesztve ]

(#35072) bigdady válasza Boond (#35070) üzenetére


bigdady
nagyúr

Hopsz. Második mennyi?

(#35073) vnorbi válasza bigdady (#35072) üzenetére


vnorbi
aktív tag

1000 vagy 2000 forint devizától függően, mint ahogy az első is ennyibe kerül. Lehet találgatni, meg másokat kérdezgetni, de ilyen témában elhinni azt érdemes, amit az adott szolgáltató kondíciós listája tartalmaz.

[ Szerkesztve ]

(#35074) vnorbi válasza bigdady (#35072) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Másrészről meg látom, honnan indult a kérdés, a "helyi" utalás (pl forint utalás magyar címmel regisztrált felhasználónak magyarországi bankba) ingyenes marad, mindegy, hogy SWIFT-en vagy más csatornán megy.

(#35075) qdak


qdak
addikt

Hello,

Én aki csak:

Pénzfeltöltést használ, ott gondolom magától kiválasztja a másik számlát majd, nem kell csinálnom semmit?

Fizetésnek (NFC) kell valamit állítanom ?

Többlet költség ezeknél az opcióknál?

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#35076) bigdady válasza vnorbi (#35074) üzenetére


bigdady
nagyúr

Akkor most döntsétek el ingyenes lesz vagy mégsem :)

(#35077) zsamiatt válasza vnorbi (#35074) üzenetére


zsamiatt
őstag

a kiutalás ingyen lesz. A fogadás kerülhet pénzbe.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#35078) bigdigit


bigdigit
addikt

Én nem értem ezt az egész mizériát. Alapból csak arra használom OTP számláról töltök fel némi pénzt ha kell órával is tudjak fizetni apróbb dolgokat. Most engem így érint valamilyen szinten ez az új bejelentés? Vagy nekem is kell állítani valamit.
Csak forint megy mindenhol.

[ Szerkesztve ]

(#35079) hedgehog válasza bigdigit (#35078) üzenetére


hedgehog
senior tag

Attól függ, hogy töltöd fel. Ha az OTP-s kártyáddal, akkor semmit nem jelent számodra a bejelentés. Ha utaltál eddig a gyűjtőszámlára a refkódod megadásával, akkor igen.

-- aka p3d3str1an

(#35080) lehella


lehella
senior tag

Mi célból kell most lecserélni a több évig érvényes MC kártyát Visára? :U

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#35081) Donki Hóte válasza lehella (#35080) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ezt én sem értem, nekem nem is tetszik ez a váltás.

A Revolut kártya egyik előnye számomra az volt, hogy én MC kártyát kaptam.

Van pár VISA kártyám (az én bankom olyat ad), ezért jó volt, hogy van egy MC kártyám a VISA mellett.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#35082) dredjudge84 válasza szabi__memo (#35058) üzenetére


dredjudge84
őstag

A kedves barátom az OTP főhadiszállásán dolgozik és ezt ő is megerősíti hogy így van. Visa dollár alapú, mc meg eur. Ha például rubelben fizetsz akkor mind a két kártya esetében dupla váltás van.

(#35083) dredjudge84 válasza Donki Hóte (#35081) üzenetére


dredjudge84
őstag

Ha annyira szeretnél mc kártyát, regisztrálj egy curve fiókot.

(#35084) lehella válasza Donki Hóte (#35081) üzenetére


lehella
senior tag

Engem nem érint hátrányosan a Visa, legalábbis eddig Európában nem találkoztam hátrányos megkülönböztetéssel egyik kártyatípus miatt sem.
+1 pont a Curve mellé.

[ Szerkesztve ]

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#35085) Donki Hóte válasza dredjudge84 (#35083) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ha a Revolut tényleg lecseréli az MC kártyámat VISA kártyára, akkor valószínűleg regelek egy Curve számlát.

Csak éppen egy fizetésre három bank már kicsit soknak tűnik :U

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#35086) lehella válasza Donki Hóte (#35085) üzenetére


lehella
senior tag

Mikor telefonnal fizetek, akkor 3 értesítést is kapok: GPay, Curve, OTP :DDD (ha 20k felett, akkor még SMS-t is) Eddig nem volt gondom vele az elmúlt fél évben.

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#35087) lehella válasza dredjudge84 (#35082) üzenetére


lehella
senior tag

Revolut esetében szerintem mindegy, hogy milyen alapú a kártya, úgyis saját algoritmusa van, hogy honnan vegye (melyik zsebből)a pénzt.

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#35088) 4Grider válasza dredjudge84 (#35082) üzenetére


4Grider
nagyúr

A Visa Európában már EUR alapú elszámolást alkalmaz egy ideje.

(#35089) Boond válasza bigdady (#35072) üzenetére


Boond
addikt

A lokális utalások ingyenesek.. Szóval Revolut forint számláról forintot utalni egy magyar székhelyű banki számlára ingyenes. (Wise forint számlára például nem lehet már ingyenesen, mert a Wise nem magyar székhelyű bank, ebben az esetben 2000 Ft-os díja lesz az utalásnak.). A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft. Ha például dollárt utalsz magyarországi bankfiók dollár számlájára, akkor mivel a fogadó ország nem a hivatalos devizájában utalsz, így itt a dollár miatt 1500 ft-os díja van.

[link]

https://www.hwsw.hu/daralo/64308/revolut-huf-fintech-gyujtoszamla-raiffeisen-mnb-munkaber-feltoltes-bankkartya.html

"A HUF egyenlegfeltöltést ugyanis meglehetősen későn vezette be a Revolut, amikor a felhasználók már rég megszokták, hogy egyenlegüket bankkártyával gyorsan és ingyenesen (már ahol nem készpénzfelvételnek számít a tranzakció) feltölthetik - ráadásul ezzel az ügyfél mellett a Revolut is jól jár, hiszen minden feltöltés után jutalékot kap a kártyatársaságoktól (ismét csak akkor, ha a tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül)."

Ez alapján, azért mégis csak kap a revolut...

(#35090) 4Grider válasza Boond (#35089) üzenetére


4Grider
nagyúr

"hiszen minden feltöltés után jutalékot kap a kártyatársaságoktól (ismét csak akkor, ha a tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül)"
Az úgy hülyeség, ahogy van.
Ha te nálam vásárolsz a kártyáddal (töltesz fel hozzám pénzt), akkor én vagyok a kártyaelfogadó, így nekem fizetnem kell a szolgáltatásért minimum 0.5% jutalékot a kártyatársaságoknak, mivel neked a vásárlás (itt feltöltés) ingyenes.

(#35091) Boond válasza dredjudge84 (#35083) üzenetére


Boond
addikt

Vagy fizess elő prémiumra :DD

"Ha a Revolut tényleg lecseréli az MC kártyámat VISA kártyára, akkor valószínűleg regelek egy Curve számlát."
Miért nem mind1? (AZ érzésen, és a reklámon túl amit az Mastercard nyújt).

Hozzáteszem, nekem is mindig Mastercard kártyám volt, amikor kértem... 1-2 éve cserélte a Bank (helyi magyar) Visa-ra, pedig le sem járt az ideje. Revolutnál már csak előfizetéses konstrukcióban járt volna MC, így maradtam a Visa-nál.

#35086) lehella
20.000 felett csak pin kóddal tudsz Gpay esetén is nem?

"#35090) 4Grider "
Nem tudom, hogy van... csak idéztem.

[ Szerkesztve ]

(#35092) Donki Hóte válasza Boond (#35091) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Miért nem mind1? (AZ érzésen, és a reklámon túl amit az Mastercard nyújt).

Tulajdonképpen mindegy, mert vagy mindkettőt elfogadják, vagy egyiket sem :K

Igen, pár éve Hollandiában egyiket sem fogadták el, valami Maestro kártyát fogadtak volna csak el :Y

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#35093) Somatom válasza Donki Hóte (#35092) üzenetére


Somatom
veterán

Ezért van nálam az a harmadik, amit eddig mindenhol elfogadtak. Úgy hívják, hogy Euró. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#35094) viktorhu válasza Boond (#35029) üzenetére


viktorhu
veterán

Ez csak részben érvényesül, mert bár nagy piacokon, de viszonylag kevés helyen elérhető a wise és a revolut is. Szóval a példabeli orosz rubel utalás nem országon belüli pénzmozgás lesz, ahogy pl. a dél-amerikai piacon is egészen más szereplők vannak.

(#35095) Boond


Boond
addikt

"Ezért van nálam az a harmadik, amit eddig mindenhol elfogadtak. Úgy hívják, hogy Euró. :)"

Vagy épp Franklin, Grant, Lincoln, és a többiek :D

[ Szerkesztve ]

(#35096) kanyi51 válasza Donki Hóte (#35085) üzenetére


kanyi51
senior tag

Feleségemnek VISA kártya van és még 1 évig érvényes. Most jött egy üzenet hogy a jövő hónapban nem fogja tudni használni, ezért kérjen egy új kártyát ingyenesen. Mondom a régi 1 évig még tökéletes lenne. Na most az új amit lehet ingyen kérni az is VISA. Na? nem semmi ugye? úgyhogy erről ennyit.

(#35097) 4Grider válasza kanyi51 (#35096) üzenetére


4Grider
nagyúr

Bankba átlépett mostanában a feleséged?

(#35098) floratm


floratm
senior tag

Szerintem vezessük be az eurót

(#35099) Eversmann


Eversmann
aktív tag

Szeretném zárolni a Revolut számlám. Erre ezt kapom. "Pozitív egyenleg. Minden számládon 0 egyenlegnek kell lenned" De ilyen 100-200 Ft-ok vannak rajta. Gondolom ennyit nem is lehet átutalni máshova. Rá kell dobjak min 3500-at, és akkor utalni át saját bankszámlára? :U

Life is better with a Titan

(#35100) 4Grider válasza Eversmann (#35099) üzenetére


4Grider
nagyúr

Miért nem lehet 100 Forintokat utalni?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.