Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34501) Boond


Boond
addikt

akkor a revolut súgót érdemes böngészni... Videókban, cikkekben stb ezeket emlegették...

(#34502) viktorhu válasza zsamiatt (#34492) üzenetére


viktorhu
veterán

Az a revolutot nem érinti, hogy a bankod milyen adót fizet a bankkártyád után. Viszont ha magyar bankként bocsátanák ki a kártyát, akkor már fizethetnék ők is minden bankkártya, minden kp felvét stb. után.

(#34503) Yany


Yany
addikt

Átfürkésztem az összefoglalót, de nem találtam erre vonatkozó infót. Valaki laikusokhoz szóló nyelven le tudná nekem írni egy-két pontban, hogy mi a fittyfenének jó nekem, ha rákattintok a "Join Revolut Bank" gombra? Esetleg, hogy miben lesz rosszabb akkor. Össze van ez szedve valahol?

Ennyit találtam a Revolut oldalán, ami legalábbis megemelte a szemöldököm:

Mi a különbség a Revolut Payments UAB és a Revolut Bank UAB között?
A Revolut Payments UAB-számlád olyan elektronikuspénz-számla, amelyet átutalásra és pénznemek közötti átváltásra használhatsz, és amellyel hozzáférhetsz minden általad már ismert és kedvelt Revolut-szolgáltatáshoz.

Ezzel szemben a Revolut Bank UAB-nál vezetett betéti számládat csak a pénzed betétbiztosítással védett betétként való tárolására tudod használni. További részletekért olvasd el a betéti számlával kapcsolatos információkat.

Tehát jóhiszeműen benyomom a "Join"-t, majd búcsút inhetek a jó váltási árfolyamoknak?

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#34504) 4Grider válasza Yany (#34503) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ha csatlakozol a Revolut Bank UAB-hoz, egy betéti számlát kapsz, amelyet zökkenőmentesen használhatsz a Revolut Payments UAB-nál lévő elektronikuspénz-számláddal együtt (amelyet jelenleg is használsz).
Az elektronikuspénz-számlád funkciói a megszokottak maradnak, azonban a pénzedet automatikusan átutaljuk a Revolut Banknál vezetett betéti számládra, és ott tároljuk. Ha a Revolut Bank UAB-nál tárolod a pénzed, a betétedet betétbiztosítás védi. További részletekért olvasd el a betéti számlával kapcsolatos információkat.
A Revolut Bank UAB-hoz való csatlakozás után is a Revolut Payments UAB-nál vezetett elektronikuspénz-számládat fogod használni az átutalásokhoz, így a banki IBAN-adataid nem változnak.

(#34505) Boond válasza Yany (#34503) üzenetére


Boond
addikt

Nem. A lényeg annyi, hogy lesz betét biztosítás a számládon. Ergo, ha csődbe menne, elvileg visszakapod a pénzed. Míg az Angol székhelynél, ha csődbe menne, erre elvi esélyed sincs.

Egyébként meg tranzakciókhoz ugyan úgy az előbbit fogja használni Revolut Payments UAB, a változás, hogy a pénzed a Revolut Bank UAB számláján lesz tárolva, és nem az előbbin.

Tehát, lényegében nem vesztesz el semmit, viszont nyersz egy betét biztosítást. Magyarul jobban jársz. Egyébként ez utóbbira, nem minden Revolut felhasználó jogosult. És ha msot regisztrálnál eleve Bankhoz kerülnél. Revolut Payments UAB and Revolut Bank UAB- nálam egyébként így szerepel az app-ban.

(#34506) mojmir


mojmir
csendes tag

üdv! nagyobb összegű HUF->EUR váltáshoz előfizettem a premiumra. tudnátok segíteni, hogy hogy járok a legjobban a lemondással?

(#34507) Laox válasza mojmir (#34506) üzenetére


Laox
aktív tag

1 éves szerződést kötsz a prémiummal. Felszámolják azt a díjat akkor is, ha előbb megszünteted. Várd meg az 1 évet és akkor szüntesd meg.

(#34508) Gerzsi válasza Gerzsi (#34483) üzenetére


Gerzsi
tag

Itt a folytatása a revolut, mnb, betétbiztosítási alap hírnek. kicsit részletesebben a betétbiztosításról. [link]

(#34509) jrjungleboy


jrjungleboy
csendes tag

Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni 2 kérdéssel kapcsolatban. OTP-s vagyok de ott ugyebár még nincs GPay (ki tudja meddig) ezért Revolut-tal akarom áthidalni ezt a problémát.
Az első kérdésem az volna, hogy hogyan lehet fizetni vele, utalni kell a revolut-ra amit elkölthetek, vagy ha mögé teszem az otp-s kártyámat akkor közvetlenül onnan vonja le a pénzt és nem kell a revolutra utalgatni?
A második kérdésem pedig az volna, hogy ugyanazt az otp-s bankkártyát másik revolut számla mögé is be lehet tenni azaz 1 otp bankkártya kártya 2 külön revolut számlához? Anyumnak csinálnám meg, hogy ő is tudjon telóval fizetni csak éppen nincsen bankszámlájuk se kártyájuk így az enyimet használnák.
Segítségeteket előre is köszönöm,
Üdv.

(#34510) ACE- válasza jrjungleboy (#34509) üzenetére


ACE-
addikt

Ott kezdődik, hogy az OTP-nek van saját NFCs fizetési megoldása, ami pont ugyanúgy működik mint a Google Pay, tehát emiatt nincs szükséged Revolut-ra. A Revolut egyenleget tölteni kell, de elvileg lehet automatikus-ra is állítani, tehát pl. ha 50ezer alá esik az egyenleg, akkor automatikusan feltölti 50ezerrel pl. tetszőlegesen változtatható a fenti pár. Én úgy tudom hogy egy kártya több fiókhoz is rendelhető. Édesanyádnak elegendő lenne egy Revolut számla ahhoz, hogy ő azt használja.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#34511) pictigjis


pictigjis
senior tag

szokott felmerülni témaként, hogy mennyi idő az utalás. most kvázi tesztből csináltam egyet, szerda 12.58-kor indított utalás a feleségem számlájára (elsőre fenn is akadt, külön le kellett okézni, hogy megbízható számla...) tegnap délelőtt indult el ténylegesen (push+email nekem és neki is), jóváírás ma reggel 8 előtt megtörtént (raiffeisen célszámla) the currency cloud feladóval

ez most éppen nem volt rossz, de tényleg jó lenne, ha fix átfutási/teljesítési idők lennének

(#34513) jrjungleboy válasza ACE- (#34510) üzenetére


jrjungleboy
csendes tag

Köszi az infót! Sajna az otp-nek a saját simple megoldása egy kalap sz*r elég sokszor lefagy vagy nem akar működni ellenben a revolutról meg több jót hallottam ezért szeretnék erre váltani.

(#34514) Peter.70 válasza jrjungleboy (#34509) üzenetére


Peter.70
őstag

Revolut alkalmazásba beregisztrálod az otp-s kártyát, és azzal töltöd fel a revolut egyenlegedet ( kártyás vásárlásnak minősül ).
A revolut ugyebár egy prepaid ( feltöltős ) kártya

[ Szerkesztve ]

(#34515) freelancer68 válasza Peter.70 (#34514) üzenetére


freelancer68
tag

Vagy curve kártyát csinálsz és amögé beteheted az otp-s és egyéb más bankártyádat és nem kell töltögetni és megy a gpay.

(#34516) jrjungleboy válasza Peter.70 (#34514) üzenetére


jrjungleboy
csendes tag

Akkor lehet anyumnak nem is rakom be a revolut mögé az én otp-s kártyáma, hanem a sajátomról feltöltöm az ő revolutját. Egyszerűbb.

(#34517) Peter.70 válasza jrjungleboy (#34516) üzenetére


Peter.70
őstag

A revolut alkalmazásban mindenképpen hozzá kell adni azt a kártyát amelyikről tölteni szeretnéd. Csak mivel más lesz a kártya meg a revolut felhasználója lehet hogy az nem a legszerencsésebb, de a nálam okosabbak majd kijavítanak

[ Szerkesztve ]

(#34518) bdos


bdos
csendes tag

Sziasztok,
alanyi adómentes vállalkozóként kérhetem-e a külföldi (EU) megbízási díjat Revolut-ra? Ebben az esetben a kiállított számlán hogyan szerepeltessem az utalási információkat (Ugye nincs direkt számlaszám); van aki használja ilyesmire? (Ti. EU-ba számlázott szolgáltatás ellenértékének beszedésére.)
Köszi!

(#34519) Gabás válasza bdos (#34518) üzenetére


Gabás
addikt

Eurós számlaszámod van, uh. azt minden további nélkül:)

(#34520) spike70


spike70
tag

Ausztriába vett fel valaki mostanában eurót? Melyik automata nem számol fel díjat?
Az összefoglalóban szereplő listát néztem. Erstésből próbáltam ma. 200 euróra majdnem 5-öt le vont volna.
Magyar reges kártya, van rajta euró.

(#34521) zerodot válasza Peter.70 (#34517) üzenetére


zerodot
aktív tag

Revoluton belül tud pénzt átküldeni az anyukája Revolutjára, szerintem erre gondolt. És szerintem ilyen esetben ez a (Revolut által is) javasolt megoldás.

(#34522) jrjungleboy válasza zerodot (#34521) üzenetére


jrjungleboy
csendes tag

Köszi! Igen erre gondoltam.

(#34523) Peter.70 válasza zerodot (#34521) üzenetére


Peter.70
őstag

Ez igaz

(#34524) Boond válasza freelancer68 (#34515) üzenetére


Boond
addikt

Már amikor... vannak azért panaszok... lásd topic... És szülei gondolom, nincsenek annyira képben ezzel. Ezt is lehet mérlegelni.

De mondjuk az sem gondolom túl jó ötletnek, hogy egy kártyával több accot tölteni, még ha lehet is...

"#34516) jrjungleboy"
ez is nagyon aggályos lehet.

#34518) bdos
Erre lehet a wise jobb.. ott van biznisz fiók is, bár ennek létrehozása egyszeri díjjal jár, úgy olvastam.

[ Szerkesztve ]

(#34525) bdos válasza Gabás (#34519) üzenetére


bdos
csendes tag

Köszönöm; még annyi kérdés, hogy az IBAN szám az egyedi, tehát nem valami gyűjtő számlaszám? Csak IBAN és SWIFT alapján célba talál az utalás? Kell-e egyéb azonosító megadása?
Köszi!

(#34526) tonyrulez


tonyrulez
őstag

Sziasztok,

Junior díjszabást hol lehet megnézni, ingyenes csomag esetén? App-ban rögtön adatmegadást kér. Kártya szállítási díj, mennyivel lehet max feltölteni, mennyit lehet költeni stb. Revolut online oldalán sem találtam konkrétumokat.

4 8 15 16 23 42

(#34527) zsola400 válasza bdos (#34525) üzenetére


zsola400
aktív tag

Az IBAN számod egyedi, mehet rá közvetlen utalás, csak a magyar számlaszám ami gyűjtőszámlás.

(#34528) dzsinaxd


dzsinaxd
friss újonc

Hali! :))
Valaki küldene meghívót Revolutra?
Lehetőleg amivel én is jogosult leszek valami jóváírásra és tudok majd meghívni másokat.

[ Szerkesztve ]

(#34529) noorbertt válasza dzsinaxd (#34528) üzenetére


noorbertt
őstag

Szia megnézem és írok.
12500 fele a tied
meg van 3 nap:

[ Szerkesztve ]

(#34530) dzsinaxd válasza dzsinaxd (#34528) üzenetére


dzsinaxd
friss újonc

már nem aktuális
koszönöm annak aki segített
egy úr

(#34531) tomazin


tomazin
veterán

Sziasztok!
Revolutról szeretnék majd HUF-ot utalni magyar banknál vezetett számlámra. Képben van valaki, hogy ez hogyan fog teljesülni? Ugyanis nemzetközi formában kéri a számlaszámot, ergo van egy olyan érzésem, hogy mire a forint odaér addigra lehet 1-2x át fogják más devizába konvertálni, amin meg bukni fogok. Vagy érdemes lenne ezt TransferWisezal csinálnom, mert ott ahogy néztem fix összeget fog kérni és úgy tudom a Wisenek van is magyar számlája.
Előre is köszi a segítséget!

(#34532) Gabás válasza tomazin (#34531) üzenetére


Gabás
addikt

Nem konvertálódik (viszont több időbe telhet)

(#34533) Peter.70 válasza tomazin (#34531) üzenetére


Peter.70
őstag

IBAN számot kell megadni. 2 nap + a teljesülési idő

(#34534) tomazin válasza Gabás (#34532) üzenetére


tomazin
veterán

Koszi mindkettotoknek, akkor megnezem. :R

(#34535) sambenez


sambenez
addikt

Sziasztok.
Tudok kp-t befizetni valaki más Revolut számlájára?

(#34536) sopruk válasza sambenez (#34535) üzenetére


sopruk
aktív tag

Szia!
Nem, sajnos kp-t nem lehetséges rá befizetni...

(#34537) Boond válasza sambenez (#34535) üzenetére


Boond
addikt

Elküldeni tudsz neki. Ez ingyenes. Ha van revolutja. pl telefonszám alapján (amivel regisztrált revolut fiókot).
Vagy Revoluton belül is van egy "rev tag" ami a Revolutos azonosítója, elvileg az alapján is megy.

1. Feltöltesz a számládra pénzt, ha nincs elég.
2. elutalod neki, a fenti lehetőségekkel.

* Persze feltételezve, hogy neked is van revolutod.

Nekem meg egy olyan kérdésem lenne, hogy akik használnak bankkártyát fizikait, ott lehet 15.000 forint felett is vásárolni érintéssel? Elvileg kártya oldalról ez lehetséges. Terminál oldalán nem ütközhet hibába?

Mivel a kártya információknál ír limitet, így feltételezem a gpay-el való összekapcsolás másképp müködik.

[ Szerkesztve ]

(#34538) sambenez válasza sopruk (#34536) üzenetére


sambenez
addikt

Ez nagyon szomorú.

#34537 Boond: Ha lenne Revolut vagy bankszámla akkor a kérdés fel sem merülne. :D

[ Szerkesztve ]

(#34539) RR-13


RR-13
őstag

Valaki esetleg tudja, hogy a Rev. alkalmazásban hol lehet megnézni a harmadik feles hozzájárulásokat?
Sehol nem találom egyelőre... Köszi. :B

(#34540) kovisoft válasza Boond (#34537) üzenetére


kovisoft
őstag

Rendszeresen fizetek fizikai Revolut kártyával, megy az érintéses fizetés 15 ezer felett is, de ilyenkor a pin kódot is be kell pönyögni.

(#34541) Boond válasza sambenez (#34538) üzenetére


Boond
addikt

Neked nincs, bankszáma/Revolut, vagy akinek küldenéd?

Csak mert, telefonszámra, meg emailra, esetleg viberre/el, meg ilyesmire elvileg lehet küldeni, mint másodlagos azonosító, elvileg... Bár én még sosem próbáltam.

Esetleg postai megoldás... ott lehet kp-t küldeni... bár nem tudom mi a célod, szándék :)

"#34539) RR-13"
profil/Adatvédelemnél van hasonló. Pl megosztod-e közösségi platformokkal az adataidat, vagy esetleg promóciós ajánlatot küldhetnek-e 3 fél által. Másról nem tudok, hogy lenne.

"#34540) kovisoft "
Értem, akkor kötelezően be kell... kár, elvileg a kártyának van saját limitje amíg nem kellene... akkor azt nem lehet túl lépni, amit a terminál megszab...

Gpay esetén ha jól tudom, ez áthidalható igaz? pl 15 ezer felett se kérje a pint. Próbálta már vki?

(#34542) pyxystyx válasza Boond (#34541) üzenetére


pyxystyx
tag

A hêten fizettem GPay mögé rakott Revolut kártyával 23 ezret Aldiban, nem kért pint.

(#34543) fant0mi válasza pyxystyx (#34542) üzenetére


fant0mi
addikt

Igen, nekem sem kért Aldiban, nagy összegnél sem.
Úgy vettem észre, hogy terminál függő, mert volt bolt, ahol kért 15e felett pin kódot gpay-es fizetésnél.

(#34544) Boond válasza pyxystyx (#34542) üzenetére


Boond
addikt

oks, akkor gpay-el müködik. Erre egyébként a kártyás beállítás sincs hatással feltétlen úgy olvastam (pl ez a limit).

Hm, érdekes... ez alapján gpay-nél sem mindig megy... akkor mégis csak lehet, hogy fizikai kártyánál is menne akár 15 felett is, ha terminálja válogatja...

Érdekelnének még további tapasztalatok, ha van :)

[ Szerkesztve ]

(#34545) viktorhu válasza Boond (#34544) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem, a 15 ezer a határ Magyarországon, de mobilfizetésnél nem kell pin, ott a képernyőzár feloldása a biztonsági kulcs. Régebben volt néhány postán régi terminál, ami nem tudta kezelni a mobilfizetést, és kérte a pin kódot, de én már évek óta nem futottam bele ilyenbe.

(#34546) RR-13 válasza Boond (#34541) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi, közben megtaláltam a Biztonság részben van ilyen, hogy Engedélyek.
Abban van a Recash-nak adott hozzáférési engedély. :K



[ Szerkesztve ]

(#34547) mauimagic


mauimagic
aktív tag

Először utaltam be Revolutra banki utalással pénteken egy nagyobb összeget. A netbankban már nem látom, a Revolutban még nincs ott...

Mennyi idő alatt szokott átmenni?

(#34548) pictigjis válasza mauimagic (#34547) üzenetére


pictigjis
senior tag

ugye a közleménybe beírtad a saját azonosítódat?

(#34549) pyxystyx válasza mauimagic (#34547) üzenetére


pyxystyx
tag

Miért nem bankkártyával töltötted rá?

(#34550) tobias40


tobias40
veterán

Ha olyan személynek utalok aki nem Revolut tag de benne van a telefonomban mint kontakt,akkor van vmi költsége?
Tehát "sima" átutalásról van szó.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.