Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75551) tutitibi válasza Khaosz55 (#75550) üzenetére


tutitibi
senior tag

Hogy sikerült , mik a beállításaid ?
Érdekelne.

(#75552) Khaosz55 válasza tutitibi (#75551) üzenetére


Khaosz55
addikt

Ezen az oldalon mentem végig a beállításokon. [link]

Van vagy 20 oldal.

(#75553) cszn válasza tutitibi (#75541) üzenetére


cszn
őstag

Az még érdekes kérdés (főleg mert nem látok bele annyira a dolgokba) , hogy most átállítottam YCC-re és ennek megfelelően a TV-n hiába állítom az RGB range-t, nem változik a kép. De a MadVR-ben a devices beállításoknál (ahogy a LAV video-ban is) csak a két RGB lehetőség van. Itt a limited egyértelműen rossz, világos képet ad. Tehát ha YCC-vel játszok le PC-ről akkor a lejátszóban Full RGB kell?

[ Szerkesztve ]

(#75554) DM-Fan válasza cszn (#75553) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem rossz a limited, csak rosszul van kalibrálva a TV-d. Ha YCbCr-t állítasz be, az olyan, mintha limited-et állítanál, ezért is nem változik a TV-n semmi az ottani állítgatással, mert eleve a kisebb intervallumot kapja a TV és így jó is. Ehhez kell kalibrálni. Ha most full-hoz van kalibrálva a TV-d, akkor ne csodálkozz, hogy limited-re állítva kivilágosodik. Újra kell állítani limited-hez.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#75555) cszn válasza DM-Fan (#75554) üzenetére


cszn
őstag

Hát én is egyből erre gondoltam, de a TV nincs kalibrálva, mármint, csak egyszerű kontraszt, fényerő... meg egy kevés fehéregyensúly volt állítva. Olyan durván nagy az eltérés, mint amikor RGB esetén nincs szinkronban a TV-n meg a lejátszóban. Na meg, a kettő közül csak az egyik lehet a jó.

[ Szerkesztve ]

(#75556) cszn válasza cszn (#75555) üzenetére


cszn
őstag

Szóval 65-ös kontraszt, +2 fényerő meg ilyesmi. Ha full-on van MadVR-ben, akkor megközelítőleg jó.

[ Szerkesztve ]

(#75557) balisz válasza cszn (#75555) üzenetére


balisz
senior tag

A kalibrálás jelen esetben jelenthet annyit is, hogy a forrás és a megjelenítő színtere egymáshoz van igazítva. Azért világosodik ki a kép, mert a TV vélhetően full-ra van állítva, ha normálra lenne akkor stimmelnie kéne a fekete szintnek. A TV RGB tartománya mire van állítva nálad?

[ Szerkesztve ]

(#75558) cszn válasza balisz (#75557) üzenetére


cszn
őstag

Nincs jelentősége, ugyanaz a kép mindegyiken, mert YCC-t kap. Csak az elmélet érdekel egyébként, hogy okosodjak.

(#75559) balisz válasza cszn (#75558) üzenetére


balisz
senior tag

Próbáltad úgy, hogy a madvr-ben limited-en van (azt írtad ekkor mosott a kép) és a TV-n is? Szerintem így rendben kéne, hogy legyen. Ha rendesen be van állítva full-ra az is teljesen jó, de ettől függetlenül limited-re is biztos be lehet.
Egyébként igen, már csak az okosodás miatt is érdemes próbálgatni ezeket.

(#75560) B.F.G. válasza kokobe (#75422) üzenetére


B.F.G.
senior tag

Mi a különbség? Hogyha a PC is kandecia helyesen játsza le?

(#75561) kiki22


kiki22
senior tag

Sziasztok!egy olyan kerdesem volna .haver most vettem egy aktiv 3 d -s sony tvt.kapott hozza szemuvegeket.en ezeket a szemcsiket tudom hasznalni a gt30 as pana plazmamon.csak kiprobalni szeretnem a kivancsisag hajt :-)

(#75562) hunspikey


hunspikey
őstag

Olvastam a CES összefoglalót - érdekes - nem tudtam, hogy a plazma sokkal öregebb mint az LCD- valahogy bennem fordítva volt.

Érdekes az is, hogy az új bejelentett 4k-s oled tv-k majd milyenek lesznek.

Számomra vonzó a 77 colos méret, meg a végtelen fekete illetve úgy tudom gammutban is nagyon rendben vannak - csak hát mozog e megfelelően, illetve hány évig bírja számottevő panel elöregedés illetve beégés nélkül...

Mindegy is - ha az LG kitart akkor szerintem van egy reménysugár arra, hogy ne kelljen undorító LCD-t bámulni otthon majd ha a szeretett plazma kidől.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#75563) Heffi válasza kiki22 (#75561) üzenetére


Heffi
őstag

A GT30-hoz nem infrás szemüveg kell? A mostaniak meg már RF alapon kommunikálnak. A Sony szemüvegei amúgy sem működnek a Panákkal.

(#75564) DM-Fan válasza hunspikey (#75562) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Olvastam a CES összefoglalót - érdekes - nem tudtam, hogy a plazma sokkal öregebb mint az LCD- valahogy bennem fordítva volt."

Bizony és ráadásul asszem ennek is magyar gyökerei vannak, legalábbis az elvi alapokat illetően - talán Tihanyi Kálmán nevéhez fűződik még a II. világháború előtti évekből, aztán a '60-as, '70-es években vált valósággá az USA-ban. A TV-iparba viszont csak a '90-es években tört be.

"Számomra vonzó a 77 colos méret, meg a végtelen fekete illetve úgy tudom gammutban is nagyon rendben vannak - csak hát mozog e megfelelően, illetve hány évig bírja számottevő panel elöregedés illetve beégés nélkül..."

Még sajna nemigen. :(

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#75565) Heffi


Heffi
őstag

Van néhány kellemetlen tapasztalatom a saját rendszeremmel. Amióta médialejátszót cseréltem, jobban feltűnik a kép judder-e mozgás megjelenítésekor (főleg a kamera oldalirányú mozgatásakor feltűnő).

Készítettem pár fényképet - bár tudom a digitális rögzítés másként működik, mint az emberi szem - de valamelyest szemlélteti az aggodalmam tárgyát.

állókép lejátszás
állókép lejátszás
állókép lejátszás
állókép lejátszás

Persze ha az IFC-t feltolom középre vagy maximumra, nem látható ez a jelenség, csak 3 percnél tovább senki sem bírja a családban elviselni a szappanopera hatást :D

Ez ilyen lehet mindenkinél, vagy van valami hibásan működő elemem a rendszeremben, vagy simán én nem vagyok normális, hogy ezzel foglalkozom?

(#75566) somi55


somi55
csendes tag

Az Amazónia című lemez csak 2 francia nyelvre ad választási lehetőséget,én bénázok?

(#75567) Tizedes1


Tizedes1
aktív tag

Úgy gondolom, hogy egyre nehezebb lesz jó áron plazmát venni olyan felhasználónak,aki hozzá van szokva a jóhoz.
Azt történik, hogy kellene vennünk egy másik tv-t és a plazma nem jöhet szóba a sok tv adás miatt, valamint a háttértévézés miatt, így, ne kövezzetek meg, nem plazmát kell vennünk, de akkor MILYET?

Mert a g20 minőségéhez vagyunk szokva és először mégis csak itt, ezen a fórumon kérdezném meg, hogy mit tanácsoltok, hiszen a LED/LCD fórumon nem azon tökölnek, hogy plazma vagy LED, hanem hogy melyik led legyen...

40"-tól felfelé gondolkodunk.....
Van valami tippetek?
Tehát várnék akár jó áron plazma tippet is, de LG-t soha.
3D/smart nem fontos, de ha van, az ártani nem árt...

[ Szerkesztve ]

(#75568) Lajos1966 válasza Tizedes1 (#75567) üzenetére


Lajos1966
tag

Igaz,használt,de nemrég itt a topicban kezdte valaki árulni tulajdonképpen a 42GT60 plazmát.Ha jól emlékszem 2014.tavaszi kb.1200 órával (gondolom garival).A vibrálást nem tudta megszokni.200 ezer körül van.

[ Szerkesztve ]

(#75569) kiki22 válasza Heffi (#75563) üzenetére


kiki22
senior tag

Köszi.

(#75570) tutitibi válasza Heffi (#75565) üzenetére


tutitibi
senior tag

Sose értettem ezt, mi a franc az a szappanopera hatás ?????

(#75571) DM-Fan válasza Heffi (#75565) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, itt valami nagyon nem oké, az egész biztos! Kikapcsolt IFC mellett sem lenne szabad ilyesmit látnod.

tutitibi: kapcsold be az IFC-t (24p anyag lejátszásakor 24p Smooth Cinema-nak hozza a menü) maximumra egy mozifilm alatt és megtudod, mi az a szappanopera-hatás. Mintha gyorsított felvételt néznél, vagy akár ahhoz is tudnám hasonlítani, mintha VHS-kamerával vették volna fel a filmet. Vicces. Olyan Szomszédok hatást kölcsönöz még a Die Hard-nak is. Innen a neve. Falnak megyek tőle. Többször éreztem egyébként ugyanezt a moziban a Hobbit-trilógia 48 Hz-es, HFR3D változatát nézve is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#75572) Dudee válasza Heffi (#75565) üzenetére


Dudee
senior tag

Ez így nem tűnik okénak, de milyen záridővel készült a fénykép?
Mert ha nem elég röviddel, akkor simán rákerülhetett két frame egy képre, és az pont így nézne ki...

[ Szerkesztve ]

(#75573) balisz


balisz
senior tag

Bogarat ültetettek a fülebe itt páran, hogy pc-ől megfelelő hardver és szoftver esetén láthatóan jobb képminőséget lehet elérni. Kíváncsiságból letöltöttem a MPC-HC-t és a madVR-t és alapbeállításokkal és Khaosz55 által linkelt oldal beállításaival is összehasonlítottam a Med600x3d-vel. Még annyit megemlítenék, hogy GTX 460 a videokártyám.
A rossz minőségű AVI-kat tényleg szebben jeleníti meg, szépen eltünteti a különböző képi anomáliákat, viszont jó minőségű remux esetén (pl. Prometheus) nem véltem felfedezni különbséget a kettő között.
Más lát különbséget jó minőségű anyag esetén a kettő között? Szerintem egyáltalán nincs rossz szemem ehhez, mégsem látok.

(#75574) Heffi válasza Dudee (#75572) üzenetére


Heffi
őstag

Nem vagyok fotóművész, sem szakértő, sőt abszolut nem értek a fényképezéshez. Telefonnal csináltam a szemléltető képeket.

Nem az a bajom, hogy ilyen fotók készülnek, hanem hogy én is ilyesminek látom. Lehet a szemem nem kompatibilis a 24p-vel.

A Walter Mitty titkos élete című (24 gb-s mkv) filből van a repülős részlet. Szinte teljesen kivehetetlen a felirat, ami a felszállópályára van festeve. Számítógép monitoron nem így néz ki.

Egyébként ha 60 Hz-re rakom a lejátszót, csökken ez kettőzött kontúros hatás, de ugye az meg nem kadencia helyes és más anomáliákat tartalmaz a mozgókép megjelenítése a kijelzőn.

(#75575) Gicz válasza Heffi (#75574) üzenetére


Gicz
addikt

Nem a szemed rossz, ez ilyen.

Próbáld ki: adj neki olyan forrást amitől 60hzen jár a panel, és kapcsold be a fehérmosást. Figyeld a futó fehér sáv függőleges éleit.

Most próbáld ki úgy, hogy 24p anyag, tehát a panel 96hzen jár, és kapcsold be a fehérmosást. És az élet most nem tiszták, ott lesz a dupla kontúr.

Szeretem kadenciahelyesen ézni a filmeket, de ez a dupla dolog engem is zavar, 60hzen nyoma sincs. Nem tökéletes a vezérlés 100 hz körül sajnos.

(#75576) Heffi válasza Gicz (#75575) üzenetére


Heffi
őstag

Úgy van, ahogy leírod, ez rendben van. De a filmeknél vibrál, rángatódzik ez a dupla kontúr, nem stabilan van, mint a fehérmosás szélén.

Jó lenne más rendszerében is látni ugyanezt a jelenetet (Pl. a RED elején, amikor Bruce körbenéz a karácsonyra készülődő utcában 3. perc után), csakhát a környékemen az ismeretségi körben nem igazán vannak ilyen készülékek, mint amit én összeszedtem magamnak.

(#75577) oil120 válasza Lajos1966 (#75568) üzenetére


oil120
senior tag

Milyen vibrálást kell megszokni?
G20-as plazmát használok, azon nem tűnt fel a vibrálás. Vagy egyből hozzászoktam?

(#75578) MasterMark válasza oil120 (#75577) üzenetére


MasterMark
titán

Nem biztos hogy látod. A plazma alapból vibrál a képalkotás módja miatt. Perifériából jobban lehet látni, főleg ha természetes fény is van mellette, pl. egy ablak.

Switch Tax

(#75579) cszn válasza oil120 (#75577) üzenetére


cszn
őstag

Én úgy vettem észre, hogy ha a megfelelő távból nézed, jó fényerővel és kontraszttal, rendes anyaggal, kadenciahelyesen (és itt jönne, hogy rendesen kalibrált készülékkel, de ez nálam pl. még nem érvényes), akkor tuti nem látsz semmi problémát a képpel.

(#75580) Tizedes1 válasza Lajos1966 (#75568) üzenetére


Tizedes1
aktív tag

:K köszi

(#75581) Dudee válasza cszn (#75579) üzenetére


Dudee
senior tag

A plazmás képfrissítésből adódó villogásnak szerintem semmi köze a kadenciahelyességhez, és kalibráláshoz.
Megállítod a filmet, akkor is villog, de erre vki érzékeny, vki pedig kevésbé.

Nomeg az sem mindegy, hogy milyen a képfrissítési frekvencia. Nem tudom, hogy mi a max, amit a TV tud, de a 24p 4:4 pulldownnal 96Hz-en megy, gondolom a 25fps 100Hz-en. A 30fps-es anyagok meg lehet, hogy csak 2:2-vel 60Hz-en, és nem pedig 120-on. Ezt nem tudom biztosan, de mintha azt vettem volna észre, hogy ilyenkor villódzik a legjobban, ebből gondolom.
De a legtöbb műsornál a 96 vagy 100Hz miatt én nem veszem észre a villogást.

[ Szerkesztve ]

(#75582) Dudee


Dudee
senior tag

Másik fórumon kis vitába bonyolódtam egy fórumtárssal, aki minden áron 4k tv-t nézett ki magának.
Többen megemlítették, hogy ugyan ő tudja mit csinál, de ha van egy kis esze, akkor nem megy bele.

A végén még én lettem letolva, hogy miért vagyok a "fejlődés ellen", nem tudom mi a jó minőség, meg kellene nézzem, és utána pofázni. 3 méterről fogja nézni az 55 colt. Az egyik érv az volt, hogy az ő telefonja 4k-ban tud videózni, és csak ilyen tv-n tudja visszanézni.

Abszolút nincs min csodálkozzunk.

(#75583) cszn válasza Dudee (#75581) üzenetére


cszn
őstag

Cseppet sem tudományos álláspontomat fejtettem ki, ami annyiból áll, hogy amíg új volt a TV, addig jelentősen többet láttam a villogást. Aztán vagy megszoktam és/vagy idővel a panel változott és/vagy az számított nagyon sokat, hogy közben rengeteget javítottam a kép minőségén és a lejátszás mikéntjén.

(#75584) panada válasza Dudee (#75582) üzenetére


panada
tag

Ahogy nézem a fenti új összefoglalóban lévő táblázatot, a 3 m nézési táv 55"-nál épp határeset a full HD-nél, és már a HD ready optimális nézési távolságához van inkább közelebb, szóval a 4k bölcs döntés. Sőt, legyen még ívesített is, hiszen az a tutttti! :)

Biztos nem értetted félre, mert lehet hogy 55 col távolságból nézi majd a 3 méteres tévét... :)

(#75566) somi55: az adatlapja szerint csak egy zenei (eredeti) hangsáv van rajta, ez szokásos természetfilmeknél, hiszen nincs mit szinkronizálni/feliratozni (pl. Samsara, stb.)

[ Szerkesztve ]

(#75585) balisz válasza Heffi (#75576) üzenetére


balisz
senior tag

Nem tudsz valami olyan jelenetet linkelni ahol jól látszik a dolog? Kiváncsiságból én is megnézném a GT60-amon. Neked milyen TV-d van?

(#75586) Qbász válasza Heffi (#75576) üzenetére


Qbász
aktív tag

GT60 ugyanez ez a helyzet. Fogalmam sincs mi a gond mert blu ray is ilyen nálam lejátszóról. Próbáltam 24 fps -es egyszerű csíkos tesztet (függőleges csíkok mennek jobbról balra) az is ilyen.

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

(#75587) somi55 válasza panada (#75584) üzenetére


somi55
csendes tag

Köszi,a lejátszás közben kiderült,csak az elején nem tudtam mire vélni a dolgot.
Kezdő vagyok.)))

[ Szerkesztve ]

(#75588) Dudee válasza Qbász (#75586) üzenetére


Dudee
senior tag

De van itt tényleg gond?
A moziban is ugyanúgy "ricegnek" a függőleges vonalak, ha svenk van. 24p-ben a TV ugyanezt adja vissza.
Vagy moziban nem tűnt még fel ez a framerate-ből adódó effekt?

(#75589) Dudee válasza cszn (#75583) üzenetére


Dudee
senior tag

amúgy az igaz, hogy amikor a G20at megvettem (és előtte LCDm volt), akkor egyből feltűnt a villogás, talán egy picit zavart is. De mindössze pár napig, és utána kezdtem nem látni. Sztem az agy trükközik simán valamit. Nekem tuti nem a beállítástól lett jobb.

(#75590) Qbász válasza Dudee (#75588) üzenetére


Qbász
aktív tag

Nem tűnt fel. De az azért elég durva hogy nem lehet elolvasni egy vízszintesen haladó lassú feliratot a TV-n miközben a gagyi monitoron meg a Sharp Quatron LE835-ön jó. (Ez van még itthon. Minden "képjavító" kikapcsolva.)

[ Szerkesztve ]

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

(#75591) Dudee válasza Qbász (#75590) üzenetére


Dudee
senior tag

A TVd biztos jó. LCD TV-n el tudod olvasni ugyanilyen inputról?
IFC-vel el tudod olvasni?

(#75592) Heffi válasza balisz (#75585) üzenetére


Heffi
őstag

A legnagyobb VT60-ból birtoklok egy példányt.

A repcsis kép a Walter Mitty titkos életében található a 36. perc környékén.

[ Szerkesztve ]

(#75593) MasterMark válasza Heffi (#75592) üzenetére


MasterMark
titán

Nem tudom a 60-as szérián is van-e olyan gomb a távon ami megfagyasztja a képet. Ha van és azt megnyomod a jelenet közben, akkor mit látsz?

Switch Tax

(#75594) Heffi válasza MasterMark (#75593) üzenetére


Heffi
őstag

Nincs ilyen gomb, de mindjárt teszek egy remote alkalmazást valamelyik kompatibilis telefonra, mert azon emlékeim szerint van "Hold" opció.

(#75595) Heffi válasza MasterMark (#75593) üzenetére


Heffi
őstag

Meg is vagyok. Ha kimerevítem a pana képét, teljesen normális - a médialejátszó álló képével megegyező - képet látok a kijelzőn.

(#75596) DM-Fan válasza Heffi (#75595) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ez nem is csoda, hiszen eddig sem az állókép megjelenítésével volt a gond. Na, kicsit szusszanok, aztán megnézem a Mitty BD adott jelenetét, hogy nálam mit mutat.

Get Moded!

(#75597) Heffi válasza DM-Fan (#75596) üzenetére


Heffi
őstag

Kíváncsian várom a véleményed.

(#75598) Qbász válasza Dudee (#75591) üzenetére


Qbász
aktív tag

LCD olvasható, ifc-vel meg hol belassul hol gyorsul a felirat aztán szétesik. Majd összeáll. De ha pl egy stabil 60 fps-el futó játékban lassan forgatom a kamerát ott is ilyen. Pl Mgs Ground Zeroes

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

(#75599) tutitibi válasza Dudee (#75582) üzenetére


tutitibi
senior tag

55 colon 4K ?
Aki hülye, annak tényleg jó. Ami még vicces a telefonokon a 4K felbontás.
A nagy dobás a Panától egy 80 collos 4k plazma lenne.

[ Szerkesztve ]

(#75600) DM-Fan válasza Heffi (#75597) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nos, megnéztem, semmi zavarót nem tapasztalok a filmen. Megnéztem az inkriminált 38. percet is, ahol a repülő a kifutón halad és alatta ott vannak a feliratok. Csak a szokásos blur van velük kapcsolatban, de azt is hozzátenném, hogy a fókusz ott a gép törzsén van és nem a kifutóra festett feliratokon. Fotózni meg sem próbálom, mert nincs most normális fényképezőm, telefonnal meg esélytelen ilyesmit csinálni, ehhez DSLR-szintű gép kéne. Szóval számomra nagyon kellemes képe van a filmnek.

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.