Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76451) Heffi válasza sl30 (#76450) üzenetére


Heffi
őstag

Köszi!

(#76452) DM-Fan válasza Csöves (#76448) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A Hotel Mode a megoldás. Itt írtam róla.

Get Moded!

(#76453) Csöves válasza DM-Fan (#76452) üzenetére


Csöves
senior tag

Köszönöm mindenkinek.
Nem az exitet nyomtam meg véletlenül hanem kikapcsoltam, de bekapcs után a STB jelentkezett.

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas.

(#76454) Heffi


Heffi
őstag

Panasonic G20 és ST50 képe között tapasztalható minőségbeli különbség DVB-C adók (HD és SD) megtekintése közben?

(#76455) DM-Fan válasza Heffi (#76454) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Persze. Az ST50 már egész máshogy ditherel, máshogy kezeli az árnyalatokat, ha nem is jelentős, de érezhető a javulás. Ettől függetlenül a G20-nak is nagyon szép képe van mai napig, különösen, ha kalibrálva van.

Get Moded!

(#76456) hunspikey válasza Heffi (#76454) üzenetére


hunspikey
őstag

Szerintem nagyon nagy a különbség - mert a G20 egy hihetetlen jó klasszikus TV míg az ST50 már inkább egy jó film megjelenítő.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#76457) Dudee válasza hunspikey (#76456) üzenetére


Dudee
senior tag

Még mindig itt ciripel a fülemben a táp zúgása, de nagyon szerettem :)

(#76458) DM-Fan válasza Dudee (#76443) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem vagyok benne biztos, hogy a hőmérséklettel van összefüggésben, de persze az sincs kizárva. Amire én inkább gondolnék első körben, az a kishazánkban jellemző túlfeszültség, ami abban nyilvánul meg, hogy a 220-230 V közötti feszültség helyett nem ritkán akár 240-250 V, vagy még magasabb értékek is mérhetők a hálózaton. Sajnos ezek ellen semmilyen túlfeszvédős aljzat nem véd, mivel azoknak nem ez a szűrési tartománya/módszere. Az ilyen mértékű túlfesz hosszú távon már szerintem kinyírhatja az érzékenyebb alkatrészeket, IC-ket - már ha a táp is partner ebben. De majd Kernel kolléga megerősít, vagy megcáfol. Mindenesetre tudom, hogy szokott problémákat okozni szórakoztatóelektronikai készülékeknél a dolog, nem is ritkán.

Ha tudsz, mérj már rá a hálózatodra, kíváncsi vagyok, mit mutat a műszer!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#76459) Dudee válasza DM-Fan (#76458) üzenetére


Dudee
senior tag

Okés megnézem, van fogyasztásmérőm.
Hétfőn felhívom a szervízt, remélem nem hajtanak el. Papír szerint nem kéne.

(#76460) kenguru99 válasza DM-Fan (#76458) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Én is kiváncsi vagyok a szakértő válaszra. Most néztem, hogy nálam is 248v mérhető a konnektorban...

(#76461) Dudee válasza kenguru99 (#76460) üzenetére


Dudee
senior tag

Itt 229-230V. Szerintem mindig ilyesmit mértem régebben is.

(#76462) Kernel válasza DM-Fan (#76458) üzenetére


Kernel
nagyúr

+/- 10 % tűrés a hálózaton megengedett, többnyire elkerülhetetlen is, mert az utcai elosztótrafó közelében többnek kell lennie, hogy a távolabbi pontokon is elérje a minimumot. Ezen legfeljebb a trafók sűrítésével, illetve a vezetékek keresztmetszetnövelésével lehetne javítani, ami nyilván gazdaságossági kérdés is. Meg persze az is előfordulhat, hogy ezt a tűrést sem tudja mindenhol tartani a szolgáltató.

De nálunk a 230 V-os rendszeren 253 V még hivatalosan is belefér. Ehhez képest a tápegységeket valamivel többre kell tervezni, hogy azért ne menjen határértéken, legalább 260 V-ot bírnia kell. A valóságban még egy kicsivel több is beleférhet.

Azonos szekunder teljesítmény biztosításához a tápegység, a feszültség növekedésével csökkenti az áramfelvételt a primer oldalon, ez a PWM-elvből következik, illetve a P = UI szorzatból.

Feszültség szempontjából persze jobban igénybe vannak véve egyes alkatrészek, de ez inkább úgy szokott működni, hogy vagy bírja, vagy elpukkan. Még az is előfordulhat, hogy egy ponton leáll a PWM-szabályzás, ilyenkor elég a TV-t áramtalanítani és újraindítani.

Ez persze nem vonatkozik arra az esetre, amikor szerelési hiba, nulla-szakadás stb. miatt a 230 V fázisfeszültség helyett 400 V vonali feszültség kerül a készülékekre, azt már nem bírja ki a tápegység.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#76463) DM-Fan válasza Kernel (#76462) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Értem és el is fogadom. Ettől függetlenül pont nemrég beszéltem hi-fi szakival (boltvezető és szervizük is van - szinte csak prémium cuccokkal) és ő maga mondta, hogy sok gond van a hazai elektromos hálózat magasabb feszültségértéke miatt a hi-end készülékekkel (egyébként elsődlegesen kisebb hibák, főként a folyamatos terhelés alatt levő LED-ek), mivel azok általában 110 V-os hálózatra vannak tervezve (UK/USA eredetű készülékek), csak ugye a tápegységük tudja a 220 V-os hálózatot is az EU-terítés miatt is. Mesélte, hogy ilyen hibák esetén a gyártónak mindig az az első kérdése, hogy hány volt van a hálózatban, ahol a készülék üzemelt, és mikor ők meg közlik, hogy 240-250 V, vagy akár több is előfordul, akkor jön a válasz, hogy ja, akkor ne tessék csodálkozni, mert pl. a LED-ek erre kifejezetten érzékenyebbek és a tartósan magasabb feszültség miatt előbb-utóbb megadják magukat és nincs ez máshogy bizonyos IC-típusokkal sem.

Biztos van ebben is valami, márpedig ezen sajnos nem segít a túlfeszvédő sem, mert az nem erre van kitalálva.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#76464) Dudee válasza DM-Fan (#76463) üzenetére


Dudee
senior tag

Hmm, de egy korrektül megtervezett és összerakott táp kimenetén 230 és 250V esetén is pl stabil 5V DC jelenik meg, nem?
Nem mászkálhat ennyire a DC. Mi lenne pl a DAkkal, ha a referenciák így mászkálnának?

[ Szerkesztve ]

(#76465) bucsher válasza Dudee (#76464) üzenetére


bucsher
őstag

Persze. Egyedül a tápnak lehet gondja a túlfesszel. De ha az tönkremegy, akkor meg, ha nincs szerencséd, visz magával mást is...

In the pipe - five by five!

(#76466) Kernel válasza DM-Fan (#76463) üzenetére


Kernel
nagyúr

EU területen 230 V 50 Hz a szabvány (sőt egyes UK régiókban 250 V is lehet), USA, Kanada 120 V, 60 Hz.

Találkoztam olyan DVD-lejátszóval, amin 120 V szerepelt a készüléken, ennek ellenére 230 V-ról használták, működött is sokáig. Szétszedve kiderült, hogy 400 V-os primer pufferkondi található benne.

230 x gyök2 = 325 V a szinusz csúcsértéke, ezért nálunk a tápegységekben 400 V-os puffert szokás alkalmazni (aktív PFC-hez 450 V, mert az még dob rajta). 120 V-os tápegységhez elég lenne 200 V-os puffer is.

Minden egyéb jel szerint is úgy tűnt, a szóban forgó szerkezet a 120 V felirat ellenére 230 V-os tápegységet tartalmazott, sőt ami elhasználódott benne, az sem ezzel volt összefüggésben, javítás után üzemszerűen működött tovább.

A kimeneti oldal stabilizált feszültségeit mindez nem befolyásolja, ahonnan minden működik. Support meg néha érdekes tud lenni:

http://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_44943-44943.html

Tehát ez egy vasmagos-trafós tápegység, a supportnak pedig fogalma sem volt róla, hogy ők ilyen verziót is gyártottak, ami szimplán 115 V-os primerrel rendelkezik, átkötése lehetetlen. (Összesen 2 szál vezeték van a trafó primer oldalán.)

Mindamellett a magánimport nem ugyanaz, mint amikor egy hivatalosan forgalmazott, hatósági engedéllyel is rendelkező, 230 V-ra specifikált TV-ről beszélünk, aminek nem okozhat gondot a 260 V sem.

Úgyhogy, aki európai piacra tervez bármit, az ne nagyon hivatkozzon ilyen kifogásokra (mérnök ilyet nem is mondana), ez csak ilyen laikus mellébeszélésnek tűnik, már maga a LED-ek emlegetése is. Keveri a dolgokat az illető szerintem, valahol hallott valamit, ami máshol igaz, de az adott kontextusban egyáltalán nem így működik.

Esete válogatja, bizonyára van szakértő support is, vagy máskor csak betesznek oda valami alulfizetett kezdőt, bemagolt szövegekkel.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#76467) DM-Fan válasza Kernel (#76466) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig nem laikus az illető és konkrétan mondta is, hogy jónéhány alkalommal előfordult, hogy a kék színű, standby LED-eket kell cserélni a készülékekben, akár pár hónapos hazai használat után is, mivel azok állandó terhelés alatt (standby-ban és használat közben is világítanak, csak eltérő intenzitással), külön körön vannak (gondolom nem a toroid trafó látja el azokat) és a magasabb feszültség miatt hamar elfáradnak, pislákolni kezdenek, vagy végleg ki is múlnak, ezért ki kell cserélni őket olyanra, ami bírja, vagy bekötni eléjük egy ellenállást. És ráadásul nem szar, dzsunka gyártók termékeiről van szó.

Get Moded!

(#76468) Kernel válasza DM-Fan (#76467) üzenetére


Kernel
nagyúr

Standby LED-et a rendszervezérlő-processzor működteti, vagy közvetlenül, vagy tranzisztoron keresztül, másik vége stabilizált feszültségre szokott kapcsolódni általában, az ilyenkor törvényszerűen szükséges soros munkaellenállással együtt.

A megfelelő ellenállás méretezése elemi dolog. Ha feltételezzük, hogy stabilizálatlan feszültségre kapcsolódik (amit kevéssé tartok valószínűnek, főleg ilyen kétfokozatú megoldásnál), akkor is nyilván úgy kell méretezni, hogy a lehetséges maximumot elbírja. Ha nem, akkor az tervezési hiba, vagy selejt volt a kék LED.

Átlagos szórakoztatóelektronikai készülékekben standby LED-ek soha nem mennek tönkre, soha nem kell cserélni, vagy ilyet én évtizedek alatt nem láttam, nem emlékszem rá. Soha nem mennek tönkre tápegységek simán a hálózati feszültség miatt, ami 230V +/-10 %. A legócskább kínai stb. készülékeknek sincs ezzel gondja.

De akkor a High End kategóriának elismerésem, hogy ilyen nevetséges problémákkal kell megküzdeni. Bizonyára nem volt anyagi forrás az elvárható biztonsági tartalék betervezésére, spórolni kellett az alkatrészeken.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#76469) DM-Fan válasza Kernel (#76468) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig ez a nagy helyzet és itt olyan nevekre is gondolj, mint pl. az Arcam, amikkel az utóbbi időben állítólag sok gond van - ennél komolyabbak is. Nem tudom, miképp lehetséges, hogy egy LED ilyen rövidtávon megadja magát, de csak arra tudok gondolni, hogy valami bizony alul van méretezve. A szaki elmondása szerint maga a LED nem viseli el hosszabb távon az ilyen mértékű túlfeszt, nem az első, amit emiatt cserélnek AVR-ben, CD-lejátszóban, stb. A hibajelenség az, hogy standby-ban világít, de amikor bekapcsolod a készüléket és egy fokozattal intenzívebb fényűre kéne váltania, akkor rögtön elkezd pislákolni, majd egy idő múlva (pár perc) teljesen kihuny. Kikapcsolod a készüléket standby-ra és úgy 1-2 óra múlva ismét feléled és stabilan világít. A készülék minden más funkciója mindeközben tökéletes, hibamentesen üzemel. Fura, nem? Állítólag a LED-csere megoldja, esetleg egy plusz ellenállást szoktak még elé rakni, hogy a fénye még szolidabb is legyen.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#76470) Kernel válasza DM-Fan (#76469) üzenetére


Kernel
nagyúr

Balfogások előfordulnak bármelyik kategóriában. Hibás LED-széria, túl nagyra méretezett áram, elképzelhető. A kék LED-ek amúgy is kényesebbek elvileg, mint a klasszikus piros, zöld, sárga LED.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#76471) DM-Fan válasza Kernel (#76470) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, ő is ezt mondta, hogy kifejezetten a kék LED-ekkel van probléma, merthogy azok érzékenyebbek. Mondjuk megjegyzem, hogy szinte minden eszközömben (monitor, PC-ház, router, NAS, HDD-dokkoló, PC-s hangszórószett, előerősítő, AVR, PS3) kék LED-ek vannak (abszolút nem ez volt a kiválasztási szempont, egyszerűen már-már szinte mindbe ezeket rakják) és eddig egyikkel se volt gond. De mint tudjuk, az OLED TV-kben is ez a szűk keresztmetszet, a kék szín hal el legelőször ott is, tehát tényleg van benne valami.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#76472) DM-Fan válasza Kernel (#76470) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Találtam is videót az inkriminált problémáról.

Get Moded!

(#76473) whappela válasza Dudee (#76357) üzenetére


whappela
csendes tag

- Mennyi, Skultéti?
- Harminchárom.
- Mi harminchárom?
- Mi mennyi, főmérnök úr?
- Az, ami harminchárom.
- Nem annyinak kellett volna lennie?
- Mindegy, Skultéti, csak csinálják tovább.

(Örkény István: A termelés zavartalanul folyik)

(#76474) cecil


cecil
aktív tag

Ha esetleg még valaki vadászik 65VT60-ra: [link]
Bár használt (5 hetes) és auszrtiában van, talán kis alkuval még jó lehet...

(#76475) Heffi


Heffi
őstag

Most, hogy naponta vizslatom a használt plazma piacot, találtam pár hírdetést, ami megmosolyogtat. A mai legjobb, ez az lcd plazma.

(#76476) Dexar007 válasza Heffi (#76475) üzenetére


Dexar007
veterán

Mondom,vedd meg szepen az enyemet alkuval. ;]

Give me your cum,bull!

(#76477) bogabi válasza Heffi (#76475) üzenetére


bogabi
senior tag

Ez a legszebb mondat a hirdetésben: ...de sajnos a foli konzolja eltünt költözeskor... Aha, vagy ott maradt a falon, amikor leakasztották a tulaj tudta nélkül... :)

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#76478) darthdenes válasza bogabi (#76477) üzenetére


darthdenes
tag

Jó ez. Biztos ott készíttik ahol a soros 6hengereres V8 boxer motorokat!

(#76479) Dudee


Dudee
senior tag

Újabb aprócska fejlemény zöld villanás ügyében:
tegnap épp a TV menüjében bóklásztam, amikor megint villant egyet a kép alsó része. Nem merem 100%ig kijelenteni, de majdnem biztos vagyok benne, hogy az az 'effekt' volt, eléggé rááll már a szemem.

Nade az most itt az érdekes, hogy a menü elemei nem villantak, csak a mögötte levő adás, tehát már a hibás képre került rá a menü. Ez valakinek biztos mond valamit, nekem nem sokat, de ha tényleg jól láttam, akkor nem a panellel vagy a vezérlésével lehet gond, hanem még valahol korábban (azt megemlíteném megint, hogy a villanás CI+ és HDMI esetén is jelentkezik, tehát nem forrás vagy kábelhiba).

(#76480) DM-Fan válasza Dudee (#76479) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Gondolom a képfeldolgozó-egység lesz a bűnös, ami a beérkező jelek panelre való kinyomásáért felel. Az OSD meg nyilván e fölé dolgozik.

Get Moded!

(#76481) Tizedes1


Tizedes1
aktív tag

Üdv!

G20 tévém Viera Cast bekapcsolása után a Youtube közölte a minap, hogy áprilistól a g20-on többé nem támogatott alkalmazás...

Másnál is történt hasonló?
Egyik szemem sír, a másik meg üveg...

(#76482) DM-Fan válasza Tizedes1 (#76481) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Így múlik el a világ dicsősége. Aláteszel egy 10 eFt+ értékű médialejátszót és még jobb minőségben is kapod meg ugyanazt a szolgáltatást.

Get Moded!

(#76483) Gyulus76 válasza DM-Fan (#76482) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Szerencsére a Blu-ray lejátszóm is tudja, de azért morcos leszek, ha a GT60-ból egyszer csak kiveszik az egyetlen általam is használt SMART funkciót.

(#76484) M_AND_Ms válasza Gyulus76 (#76483) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nem hiszem, mert a GT60-as Youtube már elég szorosan együtt képes működni a mobilos Youtube-okkal. Gondolom, olyan fejlesztéseket kellett volna berakni (jogosultsági, kompatibilitási, stb okok miatt) a régi 20-as szériába, hogy lehet meg sem tudták tenni azokat. (Ne feledjük a G20-asban elég korlátozott volt még a környezet az okos funkciók mögött.) Inkább kivették.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#76485) bucsher válasza M_AND_Ms (#76484) üzenetére


bucsher
őstag

Ne legyenek kétségeid, 3-4 év múlva a GT60-ban is igencsak korlátozott lesz a környezet...

In the pipe - five by five!

(#76486) Gyulus76 válasza bucsher (#76485) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Így butul el egy okos tévé. :DDD

(#76487) Dudee válasza Gyulus76 (#76486) üzenetére


Dudee
senior tag

És előbb-utóbb nyílván a skype support is elmarad, és akkor a vt60asokba beépített -amúgy elég jó- kamera ócskavassá degradálódik. De remélem ez még jó sok év..

(#76488) lemmy9 válasza Dudee (#76487) üzenetére


lemmy9
őstag

Nem is ez a tv főfunkciója.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#76489) Dudee


Dudee
senior tag

Na, csak sikerült 3 óra játékkal összeszedni egy kis IRt VT60nal (28-as kontraszt pro módban!, 2x állítottam overscant is), és már 2 napja ott figyel. Igaz, csak sárga hátteren látszik, és valójában csak teszt ábrával szúrtam ki.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen alacsony kontraszt mellett is megeshet az ilyesmi. Mindezt 1000 óra után.
Valószínű még nagyon az elején kiszúrtam, így most egy darabig kénytelen vagyok szüneteltetni a játékot
(és közben komolyan elgondolkodtam, hogy kéne egy normálisabb LCD nappali használatra és játékra... :-/)

[ Szerkesztve ]

(#76490) Gyulus76 válasza Dudee (#76489) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Egyre inkább úgy érzem, nem véletlenül halt ki a plazma. Persze ha megnézek egy LCD-t, még az újabb generáció erősebb ghost hajlama fényében is azt gondolom, jó döntés volt a GT60. Nem hiányzik mellőle az LCD, de ha egyszer arra kényszerülök, hogy LCD-t kell vennem, nem fog letaglózni az se.

(#76491) Dexar007 válasza Dudee (#76489) üzenetére


Dexar007
veterán

En napi 1-2 orat szoktam fifazni,van mikor kikapcsolom,es a kovetkezo bekapcsolasnal megint belemegy par ora.Sosem volt maradando kepvisszamaradasom,igaz mikor mar en is erzem,hogy ,,lehet sok lesz" akkor bekapcsolva hagyom valamelyik tv adon 3-4 orara,es problema megoldva.Egyetlen egyszer sikerült komolyabb ghostot osszehozni,megpedig a vb ideje alatt,ott az m1 logojat feher mosasnal 2-3 het utan is lattam meg,persze normal korulmenyek kozott eselytelen.
Most azon gondolkozom,hogy nem hirdetem tovabb az E530-as plazmat,mert jo lesz az meg nekem szimulatorokhoz. :) Valaszido,input lag,kepmeret,kepminoseg szempontjabol mindenkepp jobban jarnek,mint 3 db monitorral.

Give me your cum,bull!

(#76492) balisz válasza Dudee (#76489) üzenetére


balisz
senior tag

Ha az ember nem tud megbarátkozni és együtt élni azzal, hogy mindig lesz egy kis ghost játék vagy tévé csatorna nézés után akkor tényleg reális lehet egy LCD beszerezése. Milyen játékkal sikerült összehozni?
(Egyébként én a helyedben hanyagolnám a tesztábra nézegetést, nem jó másra csak saját magad felidegesítésére.)

(#76493) Dudee válasza balisz (#76492) üzenetére


Dudee
senior tag

Nem most kezdtem plazmázni, és plazma _helyett_ sosem vennék LCD-t :)
Mindazonáltal nem teljesen elvetendő ötlet -ha pénz és hely is van rá-, hogy a nappali igénytelen nézegetéshez ne egy VT60 ketyegjen.. Nem egy nevesebb videofil gurutól olvastam hasonló javaslatot.

Amúgy most csak annyi volt az észrevételem -és kisebb meglepődésem-, hogy még alacsony kontraszt mellett is, és jól bejáratott panelnél is pikpak összejön egy makacsabb IR.
Tesztábrát valóban nem jó mindig sasolni, de néha-néha arra pont jó, hogy emlékeztessen, hogy nagyon kell vigyázni a kütyüre. Early warningnak mindenképp jó.

Amúgy a játék a Child of Light volt. És érdekes, hogy nem a világos részek maradtak meg, hanem pont a sötétek :)
Lenti ábrán bal felső sarok, HP - MP feliratok és a mellette levő számok

[link]

(most meg az Assassin's Creed Black Flaget kezdtem el, de az meg tényleg tele van HUDdal, és jó fehéren...)

[ Szerkesztve ]

(#76494) Dudee válasza Dexar007 (#76491) üzenetére


Dudee
senior tag

és végül eltűnt az m1 logó teljesen?

(#76495) balisz válasza Dudee (#76493) üzenetére


balisz
senior tag

Azért azok a feliratok maradtak meg mert az a legkontrasztosabb képelem, fekete és fehér találkozása (az ilyenek sajnos bármekkora kontrasztnál ghost-olnak, pl.: Digisport logó...).
Én minden meccset végignéztem a VB-n zoom-olás nélkül és szinte minden F1-es futamot és eltűnt az M1 logó viszonylag gyorsan.
Sajnos én sem tapasztalom, hogy az üzemórák előrehaladtával kevésbé ghostolna a tévé, pont ugyanannyira csinálja nálam kb. 1000 óra után mint újonnan. (GT60) Mondjuk már az 50-es széria is ugyanennyire ghostolt úgyhogy hozzászoktam.

[ Szerkesztve ]

(#76496) Dexar007 válasza Dudee (#76494) üzenetére


Dexar007
veterán

Termeszetesen el. :)

Give me your cum,bull!

(#76497) rgeorge válasza Dudee (#76493) üzenetére


rgeorge
addikt

Nálam, igaz ST50-en a legszembetűnőbb a 4:3 források miatti inhomogenitás. Kisfiam meséinek nagy része ilyen. Mostanában leginkább az megy, amióta nincs NFL... Majd a NHL rájátszás alatt javulni fog (és erősödni a SportTV logó...).

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#76498) M_AND_Ms válasza rgeorge (#76497) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

De Nfl alatt ott volt a Sport2 logó, igaz? Ahogy nálam is. De szeptemberig el tud majd tűnni, akkor újrakezdjük a tojáslabdázást! 😁

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#76499) oil120 válasza Gyulus76 (#76490) üzenetére


oil120
senior tag

Engem lefog! :F

(#76500) Dudee válasza M_AND_Ms (#76498) üzenetére


Dudee
senior tag

Nekem G20ra kb 3 éves korában került rá először egy Eurosport logó. Fogalmam sincs miért akkor, korábban is néztük a téli sportokat. Lehet akkor kicsit magasabbra volt állítva a kontraszt, passz.
Ráadásul az nem csak tesztábrán látszott, hanem homogén kék égbolton is. Elég ideges lettem, mert az volt az első találkozásom a jelenséggel.
Kb 6 hónap alatt halványult el szinte teljesen, a vevőnek megmutattam, nem is zavarta egyáltalán.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.