Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• twosixxx

csendes tag

Hello!

Tudom, hogy ez nem szerviz, és nehéz így távolról, de hátha valaki találkozott hasonlóval.
    2006 Golf 5, 1.6 FSI BLF, 165e km.

Az utóbbi hetekben jelentkezett olyan tünet, hogy gyorsításkor egyszer-egyszer megtorpan, rángatott egyet, mintha kicsit hezitálna, mintha egy égés kimaradna ilyesmi, csak egy-egy rángatás volt. Aztán az utóbbi napokban ez kicsit durvább lett, volt hogy kigyorsításkor elkezdett rángatni, hezitálni, és alig akart gyorsulni az autó. De nem minden gyorsításkor csinálta. Gyertyák újak, indulni szépen indul, EGR, fojtószelep volt tisztítva és hibát sem írt azokra, alapjáratnál sem vettünk észre semmi különöset. Hibakód a motorral kapcsolatban az alábbi volt ekkor:

2 Faults Found:
    005241 - Brake Boost Vacuum System
    P1479 - 008 - Mechanical Failure - Intermittent

006419 - Pressure Sensor for Brake Boost (G294)
    P1913 - 002 - Short to Ground - Intermittent

Ezután a tegnapi napon ugyanígy viselkedett az autó, majd egy gyorsításkor egyszer csak villogott párat a motorhiba lámpa, aztán utána folyamatosan világított, este rádugtam a gépet, és égéskimaradást hozott ki a 4. hengerben (egyszer regisztrált ilyet)

000768 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
    P0300 - 001 - - Intermittent - MIL ON
    Freeze Frame:
    Fault Status: 10100001
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 255
    Mileage: 165108 km

000772 - Cylinder 4
    P0304 - 001 - Misfire Detected - Intermittent - MIL ON
    Freeze Frame:
    Fault Status: 10100001
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 1

Szeretnék érdeklődni, találkozott-e valaki hasonlóval ennél a motornál. Az első két hiba alapján lehet-e valamilyen vákuum probléma, az okozhat-e égéskimaradást? Lehet-e gyujtótrafó? Lehet-e szívócsatorna kokszosodás? Ma reggel jöttem valamennyit az autóval, ilyen jellegű égéskimaradás nem volt. Elnézést a hosszú posztért, és köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés