Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24651) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

trade macroban, hogy tudom metamorph ligára állítani a keresőt?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24652) dante3


dante3
addikt

Poe (trade) item info settings belépsz/ állítsd a League: tmpstandard-ra

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk!

(#24653) Har_melin válasza brunnehilde (#24648) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Ezért mondtam, hogy meg kell tanulni. Egyértelmű nehezítés a korábbi endboss harcokhoz képest, hogy nagyobb a terület, ráadásul nem is akadálymentes. De ez "csak" annyit jelent, hogy saját tapasztalatból több nekifutás kell a kiismeréséhez, mert a bosson kívül a terepet is meg kell tapasztalni. Egyébként ez is egy teljesen mechanikus harc, ugyanúgy, mint a többi. Elég jól értelmezhető előjelzésekkel és fix elrendezéssel, vagyis ha egyszer rájöttél, hogy melyik sarok felé meddig kell elmenni, akkor az úgy lesz a következő próbálkozásoknál is. Magyarán nem a harc nehezebb, hanem a tanulási folyamat hosszabb, de ez két különböző dolog. (A több HP egy más tészta, egy hosszabb harcban könnyebb hibázni.)
Emlékszem, amikor az überelder bejött, akkor azt mondták Wilsonék, hogy ezt a játékosok top 0,2%-a fogja tudni megcsinálni - oszt' látjuk, mi lett belőle. Itt még nincs egy hónapos sem az új szisztéma, és már vadul farmolják Sirust.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24654) sirdond


sirdond
őstag

Tegnap kimaxoltam az RNG-m a ligában és esett egy Saviour. :D
Kipróbáltam és marhára tetszik, viszont a HOWA JUGG-ban annyira nem jó, mert a shield slot egy elég alap item, meg nem is igazán crit build.
Valakinek ötlet, egy sword dual wield, crit build-re, ami nem cyclone és nem is papír T16 metamorphok ellen? (Conqueror-okra megmarad a HOWA JUGG)

(#24655) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

[link] ez mennyire end game viable? :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24656) brunnehilde válasza Plazmacucci (#24655) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Semennyire? :U Viszont a videó jó. "Every second 1 exile dies because of low cast speed." :DDD

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24657) freddirty


freddirty
senior tag

Elkészültem a FP builddel. Mindenkinek ajánlom, T16 meta dögök másodpercek alatt alatt megvannak, a labban is. Clear speed szép, rohanni kell és dobálni le a totemeket. Én phasinget használok így nem akadok el és a bányában is jó.
Van MF változatom is, T15 beach lazán megy vele, +25quant és 60+rarity szépen hozza az ancient orbokkal a bevételt. (most 49c=1 anci)
Már csak egy über wand kellene rá, de nem lehet kapni (ha vki tud jót craftolni akkor írjon rám majd a guildben v. itt). Felbuffolva 1.5m/totem most a dmg, tehát a négy 6mil dmgt hoz.
Az 50% mind over matter miatt az effective life pool 7.5k. (4k life+3k mana+1.5k es) Emiatt eléggé életképes, 94->95-re nem haltam csak egyszer, de azt 99%-nál :).
Viszont kell hozzá egy jó egér (most roccat nyth) ahol a sok curse-öt rá lehet makrózni egy gombra kényelem miatt. Bár lehetne cast on dmg-ra is konfigolni a buildet.

https://pastebin.com/YEXt52FZ
Wallach FP buildje alapján készült csak az endgame-re alakítottam át.

ps: awakening added cold dmg nem éri meg. Alig hoz pluszt, de a ACD viszont jó mert van rajta +10% cast speed a 20% quality miatt. De másért nem. Egyébként az a véleményem hogy ezek az awakened gemek elég vacakra sikerültek. Teljesen érezhetetetlen a teljesítményük. Legalábbis ebben a buildben.

fred

(#24658) Plazmacucci válasza freddirty (#24657) üzenetére


Plazmacucci
félisten

És mennyibe került ?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24659) sirdond válasza freddirty (#24657) üzenetére


sirdond
őstag

iron napok óta wandokat craftol, kérdezz rá nála esetleg. egyébként milyen wand kellene pontosan?

(#24660) freddirty válasza Plazmacucci (#24658) üzenetére


freddirty
senior tag

A felbuffolt 0.7-1m dmg-os pre endgame változat kb a 6l soul mantle költsége ami asszem 3 ex volt. A többi gombok. Onnantól nagy az ugrás 1.3m/totem az egy atziri shield+coward belt+némi tree reconf a +30% more spell dmg a apin attunementről és a more spell dmg a hatredből. Az +20ex. De a beachhead megcsinálja az árát gyorsan. Meg a FP gemek vaalozása. Beraktam secondaryba 6 FP gemet még az elején és kettő 21/20 lett, az +4 ex.
Onnantól már csak szórakozás szerintem mert az awakened gem és a watchers az +11 ex volt.
De most elhúzok Zalakarosra némi láblógatásra, vasárnap du. folytatom hátha lesz wand és 1.6-1.7 dmg/totem :)

fred

(#24661) freddirty válasza sirdond (#24659) üzenetére


freddirty
senior tag

MInél több cast speed, és +1 all cold spell gems. Fossilcraftal aetheric+jagged asszem. De kéne venni egy tonnát mire összejön. A mobilos crafting simmel próbálkoztam, de nem volt olcsó az eredmény :)

fred

(#24662) Har_melin válasza brunnehilde (#24656) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

nekem már egy perc után tikkelni kezdett a szemem. Fogalmam sincs milyen hatékony, de semmi pénzért nem játszanám.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24663) brunnehilde válasza Har_melin (#24662) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Én meg kisérletezgetek még mindig a gladiatorral. :P Thiefs Torment: Van egy érdekes modja: life/mana gained for each enemy hit. Elég magas értékekkel. Ki kell venni a Praxist, és a skittereket. Utóbbi helyett Dread banner. Cipő Redblade, mivel nem kell resistes rare (gyűrű ad 30% all elementalt). PoB szerint jelentősen csökkent a dmg (shock miatt), de játék közben nem érzem, pedig szándékosan kimaxolt elder, shaper mapokon teszteltem. Úgy látszik a jobb Impale elég szépen kompenzálja. Vagy alapból nem volt olyan jó hatásfokú a skitteres shock.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24664) Har_melin válasza brunnehilde (#24663) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Én most egy olyan jewelt vettem, amin rajta van a Corrupted Blood cannot be inflicted on you, némileg előre készülve a Sirus harcra. Ezzel meglesz a poison és a corrupted blood immunitás, és ahogy eddig néztem főleg ezek voltak kellemetlenek az Abyssus miatt.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24665) dante3 válasza brunnehilde (#24663) üzenetére


dante3
addikt

Jó lett a gladi, egyelőre 8as mapokig jutottam, hp meg sem mozdul, vígan darál! Egyszer haltam, egy chaos-os metamorftól, de ott könnyelmű is voltam! Sajna a pajzsot még nem sikerült megvennem neki. Mondjuk én Deidbellow sapit használok, kicsit félek az Abyssustól.
Ezúton köszi a pob linket, amit megosztottál! :R

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk!

(#24666) brunnehilde válasza dante3 (#24665) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Örülök, hogy bejött. :B Igen, előző két ligában én is Deidbellowot használtam, de ide kevésnek érzem. Egy "normál" T16-t még simán elvisz, de ha berak valami ostoba modot (Enfeeble, reduced phys dmg, +% monster life), akkor már eléggé érezni. Battle Cryt kell berakni amulettre, aztán mehet az enduring cry ész nélkül, és mindig lesz endurance charge.

Har_melin: Guildben is valaki emlegette ezt a corrupted bloodot. Szóval gondolom, nem hülyeség. Thiefs Tormentet végül elvetettem. Hiába volt 200 unreserved manám, meg 30 mana gain on hit, Sirus megmutatta, hogy vannak helyzetek, mikor az is kevés. :U Arra jó volt a teszt, hogy rájöjjek, kisebb befektetéssel (lvl3 Enlighten) be lehet rakni még a Dread Bannert is. :P

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24667) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Ha Zana már adná be a Citadelt, akkor az egy idő után eltűnik? Szeretném megejteni a szintlépésem mielőtt baleset történne.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#24668) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

Aki a buildemmel megy, az Molten shell helyett használjon Vaal Moltent. :P Lvl4 CWDT mellé Lvl12 Vaal Molten Shell, mellé inc duration. Meta monstánál használom, 17mp-ig aktiv és 16-17k dmgt fog fel. Baromi jó. Ja, és közben a normál verzió ugyanúgy aktiválódik bekapott sebzésre. :C

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24669) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Végre sikerült egy dupla exaltos boss-t összerakni a laborban, mint a videókban :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24670) Har_melin válasza brunnehilde (#24666) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Én ZiggyD kínlódását néztem és ő emlegette a harmadik fázisnál, hogy ott masszívan pakolják rád a CB-t a földön lévő debuff poolok. De ettől függetlenül is, most is volt egy olyan "találka", ahol a fél képernyő tele volt a monsztákkal (beyond plusz még a nyavalya tudja mi) és nagyon kellemes volt, hogy a méretes lila pakkok láttán nem kellett azonnal a bal felső sarkot figyelnem. Sajnos az abyssusnál erősen ellenjavalt a 15-20-as stack...

Én egy divide and conquer jewelt vettem hozzá (persze corrupted), a +14% dmg while holding a shield hasznos. A másik, amit néztem az a Martial Artistry volt az extra unarmed AoE hatótávval, de végül is úgy voltam vele, hogy a clearspeedem így is elég.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24671) Redcaster


Redcaster
őstag

Sziasztok!
Milyen stash-eket érdemes megvenni annak, aki most kezdi a játékot? Régebben volt már Act 5-ös karakterem, el is voltam az alap stash-el, de abbahagytam, most viszont nagyon beszippantott, és kezd kevés lenni a hely az inventory-ban :DDD

[ Szerkesztve ]

(#24672) #48613632 válasza Redcaster (#24671) üzenetére


#48613632
törölt tag

Nekem egy currency tab volt az első, no meg az upgrade pro tabokra.

(#24673) Redcaster válasza #48613632 (#24672) üzenetére


Redcaster
őstag

Az a premium stash tab bundle akar lenni igaz?

(#24674) TrollBalint válasza Redcaster (#24673) üzenetére


TrollBalint
addikt

ami ajánlott, az a currency tab, map tab, fragment tab. Talán ez a három a legérdemesebb. Amit premium stash tab bundle plusz tabokat (premium tabok) ad a stash - hez. Van külön upgrade, olcsóbb, és a meglévő (alapból 4) tabokból csinál prémiumot.
Ha prémium egy tab, akkor tudod változtatni a színét, átnevezheted, és public-ká teheted, így mások láthatják mik vannak bent és mennyiért árulod őket. Vagyis a trade - hez elengedhetem legalább egy prémium tab. (már ha eladni is akarsz, de ez a legelején szerintem nem olyan lényeges)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24675) Har_melin válasza Redcaster (#24673) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A legolcsóbb, 30 dolláros supporter pack éri meg szerintem a legjobban akkor, ha egy kicsit hosszabb távra tervez valaki. Ezzel 250 creditet kapsz és azt a havi akciózáskor érdemes elkölteni, szerintem így:

- Currency tab: 60
- Map tab: 120
- Div card tab: 40
- Premium tab: 30

Ezek az akciós árak, de ez lefedi a három legnagyobb változatosságban eső (és ezért a legtöbb helyet foglaló) kategóriát. Pluszban lesz egy premium tabod is, amibe berakhatod az eladásra szánt dolgokat.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24676) 0karmacoma0


0karmacoma0
senior tag

Valaki nem tudja véletlenül POE wiki frissült-e item droppokkal kapcsolatban? Crystal Beltet próbáltam farmolni a megadott mapokon (Ghetto, Necro, Spider Forest) és egyáltalán nem esett, de esett pl steel ring, szóval kéne valami frissebb info, de google nem dobott ki semmit.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24677) 0karmacoma0


0karmacoma0
senior tag

Valaki aki játszik mostanság meleet: Jól gondolom, hogy belenyúltam ezzel az elderrel?

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24678) sirdond válasza 0karmacoma0 (#24677) üzenetére


sirdond
őstag

jaja, az egy elég jó pride mod, 18-20ex

(#24679) Redcaster válasza Har_melin (#24675) üzenetére


Redcaster
őstag

Ezt találtam csak 20 dodőért, ennél csak drágább van, és ezért csak 200 pont jár.

Közben currency tabot vettem, mert az nagyon kellett már, a többit meg majd ha eljutok odáig hogy nem tudok nélküle lenni, majd megveszem :K

(#24680) 0karmacoma0 válasza sirdond (#24678) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Thx! Jól jön majd, mert egyre ijesztőbb árakat dobál ki poe trade ahogy próbálom min-maxolni az energy shieldes buildet. :D

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24681) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Ezek szerint még mindig nem értem az új mapot. Azt írja három watchstone kell ahhoz, hogy egy területen előjöjjön a conqueror. Ha bele rakok hármat akkor olyan mapok váltanak pirosra amiből nekem csak fehér vagy sárga van. Ha csak a pirosokon jelenik meg, akkor még is hogy idézzem elő?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24682) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Nekem meg kétszer fordult már elő, hogy lenyomtam a conqurert és az nem dobott watchstonet. Ilyenkor mi van?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#24683) TrollBalint válasza Redcaster (#24679) üzenetére


TrollBalint
addikt

a játékban nem tudom hol lehet ilyen, de biztos a microtransaction résznél ott is kell lennie, de a honlapon itt találod: Supporter packs
Tekerj lejjebb, mert az elején 60$-osok vannak. (A honlapon is meg tudod venni, miután bejelentkeztél)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24684) Har_melin válasza Redcaster (#24679) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Írtam is, hogy 30 dollár, ott látszik a te képeden is alatta, a Sanctum csomag (de van párja is, a Damnation).

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24685) #48613632 válasza Redcaster (#24679) üzenetére


#48613632
törölt tag

Én ezt vettem meg, mert annyi pointsot ad, amennyi dollárt beteszel, az effekt meg ingyen van. Igaz, nem a legszebb, én nem is használom. Aztán még 2x vettem supportert, először a Sanctum supporter packot, utána meg az upgrade to grand sanctumot.
Így gyakorlatilag mindent meg tudtam venni, és még maradt is pontom.

(#24686) Redcaster válasza Har_melin (#24684) üzenetére


Redcaster
őstag

És valóban... Kicsit benéztem :B
Holnap alaposan megnézem, most kicsit elegem lett, mert másodszor haltam a labirintus közepén :DDD

(#24687) Badlof2k válasza 0karmacoma0 (#24676) üzenetére


Badlof2k
senior tag

Venni nem lenne egyszerubb? Vagy draga a high ilvls darabok?

"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "

(#24688) 0karmacoma0 válasza Badlof2k (#24687) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Nem vészesen drágák, csak jó érzés magamnak farmolni/craftolni+azokra a mapokra akarom elhasználni shaper scarabokat, meg oda raknám a crusader influencet, mert azok a base-ek viszont már 4 ex környékén vannak.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24689) brunnehilde válasza Har_melin (#24670) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Megint voltam bent nála, de ez most teljesen esélytelen volt, nem igazán volt ott a figyelmem sem. Viszont egy ideje a mostani beállitásokkal, gemekkel futok és baromi elégedett vagyok a builddel, már a map modokat sem nagyon lesem, hogy mit pakol rá (kivéve phys reflection), gond nélkül mehetek. :P Map bossoknál és meta monstáknál lett egy nagyon jól működő "rituálém". Pulverise csere Melee physre. Amint megjelenik a monsta totem lerak és elkezdek pörögni. Flaskokat egyből sorban ellövöm, majd aktiválom a vaal moltent, enduring cryt és gyakorlatilag esélye nincs egyiknek se. ;] A link az aktuális verzióhoz.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24690) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

Azt hitte ez a Sunken citys pókocskás metamonsta, hogy az elektromos hülyeségei majd jól kinyirnak. De ugye, ami nem öl meg, az megerősit. :DD Nem sikerült elcsipnem a csúcsponton, akkor 440 block volt. Recently. Vagyis az elmúlt 4 mp-ben. :C DPS HO-ban 310k-t mutat. Itt 2 milla volt. Imádom ezt a gladiátort. :DD

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24691) Rizseslescó válasza brunnehilde (#24690) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

Lehet eladom a 2 karit és én is lekopizlak. Megcsináltam a Galvanic arrow-s buildet,de folyton-folyvást meghalok,kicsit unalmas már. Biztosan én vagyok a béna :K :K de be kell látnom nem nekem való ez az építés.. :W Megköszönném ha összeszednéd nekem kicsit részletesebben a karit. :R :R Amúgy eltűnt a PM az oldalról?

(#24692) Har_melin válasza brunnehilde (#24689) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

visszakonvertáltad impale-re a fortifyról? A redblade csábító, de a használatához az amut és a gyűrűmet is kukáznom kellene, mert sehol se lennék se int-tel, se resisttel. egyelőre araszolgatok a meglévő cuccal. a múltkor egy saját kreálmányú meta szépen hazavágott, és aztán egy T8 racecourse-on is a bika - sajnos a 4k körüli HP-val ha mégsem jön be a blokk, akkor nem sok játéktér marad.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24693) GabN73


GabN73
addikt

Ki milyen cyclone necrot játszik?

Empy (Empyrian_WhyJugg) vagy Qlida (Qlida_Barones) között vacilálok. Qlidáét kezdtem el, az olcsóbb, viszont csak zombik nekem kevésnek bizonyulnak néhány bossnál, aspectes gyűrűt pedig kb lehetetlen szerezni PS4-en... :D

(#24694) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Nekem is van egy cyclon karakterem és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Flesh and Stone + Maim support van belőve. Kérdésem, hogy nem lenne célszerűbb egy Herald of Purity-re cserélni azt? Most kipróbáltam, sebzésben nem vettem észre különbséget, 20-as szinten a gem ad 20-40 phys dmg-t is kb és ott vannak a summoned sentinelek is, akik ergó golyófogóként működnek pl egy-egy bossfight során.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#24695) Har_melin válasza KubanitoS (#24694) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Én nem használom a maimet a FS-nél, mert növeli a lekötött manát, a viszont nekem nem helyette, hanem mellette van bent a Herald of Purity

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24696) brunnehilde válasza KubanitoS (#24694) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Teljesen felesleges a maim egyébként, ha átváltasz blood stancebe, akkor az adja. ;) Igy meg, hogy nem látni, milyen cyclone build, nehéz megmondani, miből profitálhat, de a Herald of Purity egy phys buildnél nálam mindig kihagyhatatlan.

Har_melin: Ja, számoltam az Impalet, és nem ér annyit az extra fortify védelem. Dread bannerral 100% impale chance, 110%-os effect, ami 100% fölötti more dmg-t jelent. Redbladere meg irtam is, hogy kellett hozzá az a rohadt jó resistes poachers markos gyűrű 4 exáért. :) De nincs meg a balance, mert a lightningom 130% másik kettő meg 90-90, de az amulettet ez miatt nem fogom lecserélni. Szóval ha találsz olyan amulettet, amin jobb az elosztás, meg egy resistes gyűrűt, akkor mehet a Redblade is. Esetleg a jewellekkel lehet játszani. Két dolog nincs még kimaxolva, cipőre enchant és corrupted FB. Előbbire 16% attack speedet akarok, egy van csak eladó 5 exáért, megpróbálok alkudni belőle. ;] FB trükkösebb, mert elég offcolour (2r 2b), nincs értelmes implicit.

Rizseslecsó: Hát, linkeltem már jópárszor a PoB-ot, ott van kettővel fölötted az aktuális verzió. Raktam már be videót is, meg igazából ez a build ugyanaz amit két liga óta fejlesztek, kisebb módositásokkal.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24697) KubanitoS válasza brunnehilde (#24696) üzenetére


KubanitoS
veterán

Blood stanceben van használva mind a flesh and stone + a blood and sand is. A kari Starforge "alapú" crit phys build.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#24698) KubanitoS válasza KubanitoS (#24697) üzenetére


KubanitoS
veterán

Egyedül úgy tudom berakni a Heraldot, hogy kiveszem a maim supportot, a blood and sand + a precision gemet is. Mana így határeset egy kettes szintű enlighten társaságában.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#24699) brunnehilde válasza KubanitoS (#24698) üzenetére


brunnehilde
senior tag

"Nearby Enemies are Maimed while in Blood Stance"
Dobj egy linket a buildről, érdekelne ez a Starforge verzió, hogy mit tud. Mi alapján csináltad, meg karakteredről is tehetsz be.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24700) KubanitoS válasza brunnehilde (#24699) üzenetére


KubanitoS
veterán

Viszont ha raksz be mellé maim support gemet, akkor az inkrészeli a maimet.

Itt van a profilom amúgy.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.