Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24001) Pitymaszter válasza Mad_Wolf (#23999) üzenetére


Pitymaszter
tag

Átérzem, az én kiszemelt buildemre is lesújtott a NERFHAMMER.
Bár a necronál azért várható is volt. OP volt az NAGYON, de szerintem ettől függetlenül op lesz csak több erőforrást kell bele ölni.

BTag: PiMaster#2243 PoE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/chaoslord3/characters

(#24002) Mad_Wolf válasza sirdond (#24000) üzenetére


Mad_Wolf
aktív tag

de én még sose jutottam el über elderig, és pucéron akartam megtenni :DD

(#24003) Har_melin válasza sirdond (#23995) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Egészen biztosan beletartozik, mert a multimod is craftolt. Azt nem tudom, hogy az "of crafting" magic cuccokat hogyan fogja érinteni.

A

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24004) Har_melin válasza Pitymaszter (#24001) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

"Some modifiers no longer appear on Shaper or Elder items, like the "increased Physical Damage and Socketed Gems are Supported By" modifiers on Two Handed Weapons."

Ahogy én elnézem, gyakorlatilag a teljes zombi vonalat nerfelték, mindent, ami hozzá tartozott. A naked buildben használt fegyver kvázi alapkövetelmény volt, most a hat modból egy eleve megszűnik, a másik három dmg bónuszból pedig marad kettő. Ehhez jön a zombi skill és a feeding frenzy nerfje, a csökkentett MS és a support spectre-k számának csökkentése a legtöbb esetben.

Korlátlan erszénnyel persze így is lehet belőle erős build, de azért a fullra kiépített baron summoner már most sem volt egy budget build, 15-20 exa alatt nem állt meg. A zombi nerffel pedig legfeljebb álmodozni lehet egy ilyen naked build szintről, szerintem alsó hangon 50% dmg veszteség lesz egy ilyen 6L-en.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24005) sirdond válasza Har_melin (#24004) üzenetére


sirdond
őstag

nem csináltam necrot még soha, a zombik és skellik azok phys damage, ugye? mert akkor az armor azokat is érinti.

(#24006) Mart1n válasza sirdond (#24005) üzenetére


Mart1n
csendes tag

Nem feltétlenül. Szokták generosity+hatred - et is használni.

(#24007) Plazmacucci válasza Mart1n (#24006) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Meg van az a kesztyű amivel full damage conversion-t lehet csinálni. Chaos zombik pl, menő :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24008) sirdond válasza Mart1n (#24006) üzenetére


sirdond
őstag

ok köszi, akkor a lényeg, hogy nem csak phys típusú létezik.

(#24009) tibee77


tibee77
őstag

Fu hat azert ez a liga megint path of nerf lesz. XD melee nerf?pipa , zombinerf?pipa, multicraft nerf?pipa... Ezek azert elegge nagy ervagasok.kedvenc kis icicle mine-omat is nerfelik, igaz az egyenlöre annyira veszesnek nem tünik.emlitettetek az ominozus naked unerelder killt amit a srac zombikkal csinalt.azert az a multicraftolt 2h fegyo "csak" 10-12 ex körül ment kb. a ligaban es az adta lenyegben az összes dpst a buildnek ugyhogy azert az nem olyan elhanyagolhato dolog. ;] mas karik ennyi penzböl felöltöznek teljesen.de mondjuk pont ezert kellett a nerf, mert tul op volt.igaz ha az ember partyban akar jatszani akkor nem nagyon tud mert legtöbb partyhoz odairjak hogy "no minions". XD kivanacsi leszek a patchnotes-ra.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#24010) TrollBalint válasza sirdond (#24008) üzenetére


TrollBalint
addikt

Azoknak ott a resistance tuningolás a bossokon :)

Olyan szempontból örülök a nerfnek, hogy így kicsit nehezebb lesz a játék, nem az lesz, hogy bármivel szinte végig tudod tolni. Meg lehet jobban kíváncsiak az end game boss buildekre. Nem azt akarja nézni a GGG, hogy 3 mp alatt öli meg őket mindenki :)

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24011) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Játszott már valaki static strike buildet?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24012) Pitymaszter


Pitymaszter
tag

Fúúú rendesen megy a rage az official oldalon a manifesto hozzászólásokban.
Mondjuk meg is értem egy részt, mivel én is szeretek/szerettem craftolni a dolgokat saját magamnak minthogy meg vegyem. De egy kicsit lehet elhamarkodott a dühkitörés mivel nem látjuk még az egész képet. Itt lesznek az új influence itemek ( ha jól tudom 4 lesz belöle + shaper és elder is az). és ha jól láttam/tudom egy item lehet 2 influence hatása alatt. [ITEM1] [ITEM2]
Azért így ezekből is már elég jókat lehet majd craftolni még úgy is hogy 1 a multi craft és +2 mod. Plusz nem tudjuk milyen modok tartoznak majd egyes típusú influence-hez.
(csak úgy megjegyezném régi nagy vágyam hogy a multi craft legyen neutral mod azaz ne tartozon suffixhoz vagy prefixhez bár ezt a változtatást nézve nem lesz soha belőle semmi az is biztos!)

@Har_melin: Őszintén nem értek a necro-hoz és nem is akarok (utálom az a playstylet). De elfogadom amit mondasz, de ettől függetlenül még játszható lesz necro csak jókora beruházással.(igaz 3.8 patch szintet nem fogja eléri soha vele)
De már megszokhattuk a GGG-től hogy fel buffoljuk kövi ligában lenerfeljük, hogy teret adjuk más "elhanyagolt" skilleknek és így tovább és így tovább...

[ Szerkesztve ]

BTag: PiMaster#2243 PoE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/chaoslord3/characters

(#24013) sirdond válasza Pitymaszter (#24012) üzenetére


sirdond
őstag

nincs itt semmi érdekes, ilyenkor mindig világvége van, de majd hozzászoknak az emberek a változtatásokhoz és lesznek új OP buildek :)

én személy szerint a melee változtatásokat sem érzem annyira nerfnek, holott szinte midnig melee karakterekkel megyek és most is az lesz a kezdőm. (jó, a 2h weapon fortify affix elvesztése az durva, de egyrészt már eddig is tudni lehetett, másrészt valószínűnek tartom hogy kapunk valami mást, de hasonlóan jót az awakener-ektől). az armor/life növelés szintén nem lesz mérvadó bizonyos DPS felett. úgyhogy én optimista vagyok!

illetve, a legfontosabb, hogy konkrét számokat még mindig nem tudunk, csak holnap.

(#24014) TrollBalint válasza sirdond (#24013) üzenetére


TrollBalint
addikt

PoB mikor szokott frissülni (hivatalosan) csütörtökön, vagy pénteken?

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24015) Pitymaszter válasza sirdond (#24013) üzenetére


Pitymaszter
tag

Egyetértek veled. Lesznek majd OP buildek és köztük melee is.
Én is melee párti vagyok inkább. Szoktam bele-bele kóstolgatni más típusú buildekbe is, de nekem is a melee fekszik a legjobban a kezemre . :DD
Attól függetlenül, hogy most melee dead vagy nem én is melee karit fogok tolni a startkor.
Remélem jó kis buildek fognak később születni az új cuccokból és remélem meleesek is mivel a bowos (legfőképpen a balista miatt) vonalat annyira nem kedvelem. (de kitudja lehet lesz pár jó bowos build is ami megtetszik :) )

BTag: PiMaster#2243 PoE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/chaoslord3/characters

(#24016) Har_melin válasza Pitymaszter (#24012) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Jókora beruházással minden build játszható. Az a nekro build már most sem volt olcsó (visszanéztem a kommentjeimet, közelebb volt a 20 exához, mint a 15-höz), ha ez még drágább lesz, akkor az kb. a kell a francnak szint. És ahogy más írta is, a fegyver önmagában volt 10+ exa, annyiból pedig valóban fel lehet szerelni tokkal-vonóval egy überelder killert, nem is egy módon.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24017) Har_melin válasza TrollBalint (#24014) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

inkább csak péntek délelőtt és utána egy hétig naponta többször, mert egy csomó minden hiányozni szokott az első változatból.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24018) sirdond válasza TrollBalint (#24014) üzenetére


sirdond
őstag

passz, de nézegesd a githubon, tudod kézzel is frissíteni, ha az alkalmazás nem dobná fel :)

amúgy viccesek ezek a reddit témák, a melee nerfeléssel kapcsolatban. egyes embereknek miért ilyen fontos hirtelen felindulásból alaptalanul dobálózni? sosem fogom megérteni.

(#24019) Har_melin válasza sirdond (#24018) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

én ezért nem olvasom a redditet. Ha annyi millióm lenne, ahányszor az elmúlt évek alatt játszhatatlan szarnak, végtelenségig nerfeltnek minősítettek egy-egy változást, akkor Mészáros Lőrinc hozzám járna kölcsönért.

Volt már egy párszor nagyon radikális változás, ami tényleg komplett build struktúrákat vágott haza (aura reserve növelés, aura snapshot eltörlése, statstick eltörlése, vaal pact átalakítása, csak így kapásból, ami beugrik. Aztán valahogy mégis mindig az jött ki, hogy az egyre erősebb bossokat egyre gyorsabban lehetett leverni és mindig máshogy. A PoE lényege a folyamatos változás, az, hogy három havonta valami új kihívással szembesülsz, nem csak ellenség fronton. Akinek ez nem tetszik, az sajnos kénytelen lesz más játékot keresni.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24020) 0karmacoma0 válasza Har_melin (#23988) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Oké, átfogalmazom. A jelenlegi bow setupok lettek eléggé megnyomva. Ami mondjuk ha jól kapják el a többi skill buffját, nem lesz egy nagy probléma, mert pont írtam is pár napja, hogy minden ranger kb ugyan úgy néz ki 1 éve.

Amit nerfnek érzek:

-Mirage archer: Gyűlölöm, ahogy minden olyan playstyle-t, ami megcsinál helyettem valamit. Ettől függetlenül mindenki használta, és tényleg erős volt nagyon. Ha a sebzését visszaveszik, akkor a boss dmg-t is erősen fogja befolyásolni.

-Point Blank: Ez főleg league starternél lesz érezhető. Elég jó kezdő setup volt, hogy a barrage dmg-t kiegészítette a point blank, míg a map cleart elintézted egy olcsó Lioneye's Glare bow-al, aminél a far shot kompenzálta a PB büntetését. Ez a 20% nerf, ami effektíve olyan átlag 10-15% lesz, az elején azért szerintem érezhető lesz bossfightoknál. A végén baromi mindegy lesz, hogy 3 millió helyett 2,8 milliót sebzel a bossba, szóval nem ez fogja kivégezni a barrage-t, csak apró kellemetlenség.

-Hyrri's Ire nerf: Ez az ami személyesen is érint, mert már akkor is az egyik kedvenc chestem volt, amikor 3.0 környékén 2 alchemy volt egy top roll. Lassan találta meg a nép a buff után, de tényleg op lett ezzel a rengeteg flat coldal. Ez az amit leginkább sajnálok, mert amúgy viszonylag nehéz körbeépíteni, a teljesen hiányzó statok miatt.

Összefoglalva nem a világ vége, és ha jól kapják el a buffokat simán lehet totálisan jó ez a változtatás, csak furcsa, hogy ennyi nerfel írták tele a manifestot, több pozitív pontot vártam, esetleg néhány új exalted mod teaserével vagy ilyesmi.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24021) sirdond válasza Har_melin (#24019) üzenetére


sirdond
őstag

hehe :)

és nagy +1

(#24022) TrollBalint válasza Har_melin (#24019) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ezzel én is egyet értek. Én úgy fogom fel, hogy 3 havonta egy új játékot kapunk. (kivéve, ha olyat buffolnak / nerfelnek, ami nem érint, pl. a Legion, az eléggé melee volt, de még annyi build vár kipróbálásra, ha nem lenne változás is ellennék kb. 1 évet)
Le merném fogadni, hogy sok embernek az a baja, hogy olyat nerfeltek, amit ismert és most nem tudja a megszokott kis buildjével végigvinni, hanem valami újat kell megtanulnia. (persze, ha meg nem lenne ez, akkor meg az lenne, hogy milyen unalmas, szar egy játék...)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24023) 0karmacoma0


0karmacoma0
senior tag

Reddit megtévesztő, mert a circlejerkről szól. Az aktuális slágertémát és az arról szóló mémeket felpontozzák, a többi vélemény meg elsikkad a posztok alján. Emlékszem, mikor épp a breaches zana 8 volt az elérhetetlen gonoszság GGG részéről mindenki -10ről indult, aki beírta, hogy próbálják meg próféciákkal, mert úgy 2 délután.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24024) Har_melin válasza 0karmacoma0 (#24020) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Egészen biztos, hogy ahogy mindig, most is lesznek olyan, korábban nagyon jól működő buildek, amik most sokkal kevésbé lesznek vonzók. Sőt rendszerint van olyan is, ami a kvázi játszhatatlan szintre esik, mert a korábbi szint megközelítéséhez annyi plusz ráfordítás kellene, hogy mazochistákon kívül senki nem akar majd foglalkozni vele. Nekem pl. ilyen volt amikor a Pathfindernél kivették a poison prolifet az ascendancyból - egyből hazavágta az addig játszott (már nem emlékszem pontosan, valami claw) buildemet.

Nyilván az ember vérmérsékletétől függően sajnálkozik vagy mérgelődik, amikor egy jól begyakorolt megoldása ugrik. Én sem örülök neki. Csak a PoE tényleg az a játék, amiben ez előre borítékolhatóan meg fog történni mindenkivel, akinek volt-van-lesz kedvenc és erős buildje. Nem a "ha" a kérdés, csak a "mikor". Ezért érzem mindig falsnak az ilyen, dev notes utáni jeremiádákat (nem rád vonatkozik, hanem az általános reakciókra).

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24025) 0karmacoma0 válasza Har_melin (#24024) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Ezzel amúgy totál egyetértek én is. Amúgy az a vicc, hogy rengeteg skill amit a reddites hiszti miatt mindenki ráhagyott még mindig iszonyú erős, és kb annyi változott, hogy pob valamivel kisebb számot mutat.

Amúgy ami mellett baromira elsiklott a legtöbb ember az ez a bekezdés:
Near the Ranger starting area on the passive tree, we've added a new Shock and Lightning cluster, a new Ignite cluster, and have made improvements to the Flash Freeze cluster.

Ez szerintem sokkal fontosabb, mint amilyennek tűnik. Mindenki inkvizítorban gondolkodik, de lehet ez baromi jó kis buff lesz rangernek vagy shadownak. Én pl pont ilyesmiben reménykedtem amikor írtam, hogy baromi üres az út az EO irányában, és amúgy nincs semmi normális alternatíva a critelős rangernek se, csak az a 3-4 többnyire cold alapú elemental cluster+crit/DPS.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24026) Har_melin válasza 0karmacoma0 (#24025) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Simondr ajánlott még a 3.4 idején egy Tempest - Stormfire - Burning Arrow buildet, ami nagyon erős volt, de az akkor még Elementalistra épült. A fene tudja, pontosan milyen buffok lesznek, de amiket eddig látni lehetett, annak alapján én el tudom képzelni, hogy egy hasonló konstrukció most is tarolni fog.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24027) simondr válasza Har_melin (#24026) üzenetére


simondr
senior tag

így van, ezt fejtegettük a sörözés alkalmával is. Bárki aki ezt akar kezdeni annak viszont tisztában kell lenni a legnagyobb drawback-kel is: stormfire must have a buildhez és az hero lvl80 requirementes... addig meg nem egyszerű eljutni a liga elején

(#24028) 0karmacoma0


0karmacoma0
senior tag

Elég rejtélyes lett ez a patch notes. Amire nagyon kíváncsi voltam(Atlas progresszió, új awaken exalted modok) az majd menet közben (datamine alapján) derül majd ki. Az Onslaugh gem 8-->3 sec elég durva nerfnek tűnik. Remélem azért nem a speedrunnerek játékához akarják balanceolni early game-et. Átlag játékosnak sztem jól jött az onslaught, hogy ne legyen olyan lassú az elején az egész.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#24029) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

erre nem lesz időm ma, hogy végigolvassam, de ez megfogta a szemem:

"Fortify's damage reduction effect is now multiplicative with other similar effects."

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24030) tibee77


tibee77
őstag

Wtf, a fossilcraftolast es szetnerfeltek....ezt most minek kellett a multimod utan?

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#24031) Plazmacucci válasza tibee77 (#24030) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Biztos megvan az oka, még akkor is ha a többség (hangos?) nem fogadja el. Ne nézzetek rám, én nem tudom mi az :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24032) Pitymaszter


Pitymaszter
tag

Hát azért a melee kapott rendesen szerintem a nerfből sajnos.

-Fortify's damage reduction effect is now multiplicative with other similar effects.
-Impale Support: Now grants supported skills -30% to Total Physical damage Reduction against Impale Hits at all gem levels.
-Added a new, very similar, stat: Enemies you Impale have -X% to Total Physical Damage Reduction against Impale Hits. This has been added to the Forceful Skewering and Swift Skewering clusters.(kiváncsi vagyok hogy a -30%-hoz mennyi jön össze a két node-ból én 10-10 %-ra gondolok szóval kaphatott -50% nerfet NAGYON SZÉP GGG)
-Fossil Crafting: The Supported by Maim modifier from Serrated Fossils can no longer roll on Body Armours. Nah nekem ez a legfájobb pont az patch note-ból!

Összességében mindent nerfetltek a kis .... , ami a starter buildemhez kell. A startig valahogy túlteszem magam ezen, bár reménykedem, hogy jó okkal tették azt amit tettek (új erősítések az új influenced modoknál)
Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de nekem ez volt az eddigi legrosszabb patch notes amit végig olvastam.
Ez van várom liga startot a megnyirbált starter karimmal (MERT TUTI HOGY AZÉRT SEM ADOM FEL, HA SZAR IS LESZ A KARI)

BTag: PiMaster#2243 PoE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/chaoslord3/characters

(#24033) sirdond


sirdond
őstag

Amikor tegnap írták, hogy skill buff az egyértelmű buff lesz, akkor nem igazán erre számítottam :D

Amúgy érdekesek ezek a craft változtatások, de igazából nem meglepő, volt jó pár egyszerű craft,ami az utóbi 2-3 ligában alap lett mindenhol, ráadásul könnyen elérhetőek voltak, ilyen pl a maim support + -15 mana cost chest, amit simán össze lehetett hozni olyan 50-100c-ből és mellette brutál jó volt. (Loreweave megint nagy szám lesz ebben al igában?)
Bár ennyi erővel akkor a -9 res + 20-25 fortify helmet craftot is kiszedhették volna.

Aminek nem örülök annyira,hogy rengeteg melee node cluster-t elmozgattak a ranger felé a duelist-től.

Összességében nem vészes szerintem, bow magasan OP lesz ebben a ligában, erősen elgondolkoztam, hogy mégis azt kellene indítani valamit.

(#24034) Plazmacucci válasza Pitymaszter (#24032) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Most már tuti valami miner vagy bow skillel fogok menni ahol nagy az aoe és végig lehet teperni a sztorin három óra alatt. Utána meglátjuk, de sanszos, hogy ezek. Vagy arc :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24035) sirdond


sirdond
őstag

ja és craftoláshoz: Orb of Awakening brutál jónak tűnik, a shaper/elder hybrid cuccok mennyire lehetnek életképesek szerintetek?

(#24036) Pitymaszter válasza Plazmacucci (#24034) üzenetére


Pitymaszter
tag

Miner nekem egy időre elég volt (Blightban az volt a fő karim icicle miner). Szóval kösz most szerintem kihagyom. A bow-skilleket meg nem komálom annyira. Azt kb 1 hónap után tervezek indítani mikor már kiforrja magát az irány és megtetszik vmelyik bowos build.
Maradok a lacerate gladiátoromnál megnézem gyakorlatban is hogy mennyire nerfelték szét plusz soha se lehet tudni, hogy az új contenttel mik jönnek lehet hogy még jobb lesz (de lehet hogy nem :P). Meglátjuk így izgalmas az élet ha kockáztatunk :D

#24035 sirdond: Így hogy nerfelettek nem hiszem hogy annyira jók, de ne legyen igazam!
De így hogy lesz 6 db influence elég sok varriáció/kombináció születhet az Orb of Awakening-el. Ez a része nagyon tetszik és én ebben bízom, hogy itt lesz számomra a megoldás :D

[ Szerkesztve ]

BTag: PiMaster#2243 PoE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/chaoslord3/characters

(#24037) Plazmacucci válasza Pitymaszter (#24036) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Lancing Steel esetleg? Kapott buffot ahogy olvasom és passzol az impale mellé.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24038) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

Anyám borogass, szép változási lista. Azért álljunk meg egy szóra. :U Béna az angolom, a passziv változásoknál az utolsó kettő nem egészen tiszta. Most ez pozitivum, vagy negativum? Valaki elmagyarázhatná. Thx. Van egy rakás melee passziv, ahol ezek meg fognak jelenni, gyakorlatilag az összes melee buildet megint nerfelnék? :F

-X% to Total Physical Damage Reduction from your hits
-X% to Total Physical Damage Reduction against Impale hits

Igen, kissé eltolják a ranger irányába a champion alatt lévő passzivokat, gondolom, hogy rangerrel is egyszerűbben hozzá lehessen férni a sword nodeokhoz. Egy passziv veszteség, ha a Cyclone Championt nézem, a Retaliation az Ambidexterity helyére fog kerülni.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24039) Pitymaszter válasza brunnehilde (#24038) üzenetére


Pitymaszter
tag

Engem is érdekelne az hogy ez mennyiben befolyásolja a melee dameget.
jelenleg a PoB-ban ezt mutatja nekem (igen frissült a PoB!!!!!!)
-12% to Total Physical Damage Reduction from your hits
-55% to Total Physical Damage Reduction against Impale hits (impale supp gemet hozzáadtam)

#24037 Plazmacucci: Nem tudom megnézem, hogy találok e valami jó guide-ot. Azért köszi a tippet!

[ Szerkesztve ]

BTag: PiMaster#2243 PoE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/chaoslord3/characters

(#24040) sirdond válasza brunnehilde (#24038) üzenetére


sirdond
őstag

Úgy van, hogy változtattak az armor mennyiségén a monster-eknél, normál, rare, unique és boss-oknál egyaránt. Mivel az armor a phys dmg-t (és így az imaple-t is) csökkenti, így ennek a kompenzálására rakták be ezeket az új tulajdonságokat.
Hasonlóan fog működni,mint az ele res csökkentés, ezeket viszont nem lehet 0 alá vinni majd, az abszolút minimuma.

Mivel amúgy is olyan node-okra rakták rá ezeket, amelyeket az emberek nagy része használ, vagy ott van közvetlen közelségben, így talán könnyebben elviselhető a dolog.

Pontos számokat nem tudok mondani. Mivel az armor eddig nem nagyon számított a mobokon az első néhány act után, így most egyértelműen kevesebb lesz a bevitt damage, viszont ha sikerül levinni 0%-ra, akkor akár több dmg is lehet, mint előtte (elméletben)

[ Szerkesztve ]

(#24041) Har_melin válasza sirdond (#24033) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Szerintem azért, mert a Raider mostanra teljesen versenyképtelen lett. Gondolom ezzel próbálják egy kicsit élhetőbbé tenni az ascendancyt (Nem néztem meg a részleteket, csak logikázok.)

Védd a fákat - egyél hódot!

(#24042) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Azt még senki sem említette, hogy a felerősített map bossok után több reward járna. Gondolom akkor nincs is. Eddig sem a map bossokat farmolta a nép, így szerintem ezután sem fogja, még annyira sem.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24043) sirdond válasza Har_melin (#24041) üzenetére


sirdond
őstag

Hát nem tudom, Raider-hez nem igazán lett hozzányúlva és őszintén nem látok rá nagyobb esélyt, hogy most többen választanának Raider-t melee-re, mint a korábbi ligákban.

(#24044) sirdond válasza TrollBalint (#24014) üzenetére


sirdond
őstag

kint is van az új PoB

(#24045) TrollBalint válasza Har_melin (#24041) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ez egy jó logikai fonal, ugyanis pár ligával ezelőtt nagyon mondogatták, hogy a rangerre is ráfér egy nagy rework. De szerintem ez elmaradt, legalábbis a skillek terén.

Plazmacucci: melyik bossokra gondolsz? A metamorph bossokra, mert azokért jobb jutalom jár, hogy erősebbet állítasz össze. Vagy pedig, hogy növeled a map tiert? Mert ez esetben annyival lesz jobb a drop szerintem, mint most a T4 vagy T16-t összehasonlítva.

Sirdond: köszi, be is frissíettem :)

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24046) Plazmacucci válasza TrollBalint (#24045) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Sima map bossokra gondolok. Ha tovább fog tartani leölni őket, akkor többen fognak csak mapot farmolni boss nélkül. Elvégre minél gyorsabb valaki annál több a profit.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#24047) TrollBalint válasza Plazmacucci (#24046) üzenetére


TrollBalint
addikt

ezekből a map bossokból eshet valami, ami kell a ligához, vagy a watchstone-okhoz vagy mihez emlékeim szerint, plusz ezekből lehet szerezni "extra daily"-t.
A Raider mennyire jó távolságinak? Úgy látom az mintha melee-nek lenne tervezve...

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24048) tibee77


tibee77
őstag

Nalam meg is van az indulo build.arc mine saboteur.aztan ha lesz penzem akkor go voltaxic rift valami op agymenesert. :C ha mine-nal is müködni fog rendesen a shock-olas akkor skillet se kell cserelni, maradhatok az arc-nal.huuu varom mar hogy mi lesz. :U

Am meg, t14töl felfele a bossok dobhatnak memory fragment unique mapot!!!ez hugeee!talan vegre eljutok en is a cortexre. :DDD

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#24049) brunnehilde válasza Plazmacucci (#24046) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Ha ad a sima boss nagyobb dropot, ha nem ad, kénytelenek leszünk őket apritani, ha szeretnénk master mission-öket. ;)

Sirdond: Akkor végülis nem a passziv a nerf, hanem a magasabb armour a monstáknak, amit ezekkel akarnak kompenzálni.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#24050) Plazmacucci válasza brunnehilde (#24049) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Remélem így lesz, a Metamorph gyűjtögetés eszembe se jutott most.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.