Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#24951) andrew-msi


andrew-msi
aktív tag

Sziasztok!

Tavaly kaptunk egy jó kis villámot, ami a T-home-os router-n jött be. :(
A teljes hálózatot kicsinálta. :(
Ezt szeretném levédeni.
Az elképzelés.
T-home routerből egy kábelen menne a net egy switchbe és az osztaná szét a többi gépnek.
Vennék egy ilyet:

És beraknám a router és a switch közé, ezzel ha minden igaz le lenne védve a hálózat, mind a 220V-n mind a lan kábelen.
Véleményetek?
Jó lehet ez a megoldás?
Tudom 100% védelem nincs, de hátha...

(#24952) xridergabo válasza Magnat (#24950) üzenetére


xridergabo
csendes tag

Szia! A képen az eredeti beállítások láthatók, nincs átállítva semmi. Egyébként próbáltam már az Admin Speed opciót (ott a lenyíló menüben még egy 10M lehetőség van) és az Admin Advertisement is átállítani.

(#24953) andrew-msi válasza andrew-msi (#24951) üzenetére


andrew-msi
aktív tag

Ez a védő csak 10/100-as, de gondolom, mivel csak a router és a hálózat között lenne a belső háló sebességét nem befolyásolná?
APC P.S.A PF8VNT3-GR 8

A másik ötlet egy ilyen lenne ez már tudja a 10/100/1000-t.
APC Protectnet PNET1GB Gigabit LAN

[ Szerkesztve ]

(#24954) johndeegwed


johndeegwed
tag

Mi a véleményetek erről a ruterről????
Továbbá van e rajt olyan funkció ami másik wlant letudja osztani és azt hogy tudom meg oldani.

p.rg av4202n

(#24955) mezis válasza johndeegwed (#24954) üzenetére


mezis
nagyúr

Közvetlenül telefondróton érkezne beléje az internet ?
Beépített antennás, semmi variációs lehetőség az egész router pakolgatásán kívül.
Az a négy sárga LAN port a WAN tovább osztására való. Meg a WiFi is.

mezis

(#24956) johndeegwed válasza mezis (#24955) üzenetére


johndeegwed
tag

A szomszédomtól kapom az internetet wifin keresztül , viszont csak alsó szinten van jel a házban , szeretném ha fenti szobákban is lehetne fogni valami jelet , ezért csak wifi jelet tudok fogni és szeretném továbbítani.
Ezért kérdeztem hogy tudja e ez a ruter fogni és egyben továbbítani a jelet. Ha jól tudom ad-hoc funkcíonak hívják ezt. Ha képes szedni és szórni a jelet azt hogy kell meg oldanom ??? szomszédtól megkapott kód megvan gondolom ezt majd meg kell adnom és 1 újat is

(#24957) And válasza johndeegwed (#24956) üzenetére


And
veterán

"Ezért kérdeztem hogy tudja e ez a ruter fogni és egyben továbbítani a jelet. Ha jól tudom ad-hoc funkcíonak hívják ezt."
Ezt rosszul tudod: az ad-hoc mód konkrétan kliens-eszközök AP nélküli (közvetlen) összekapcsolására szolgál, tehát semmi köze egy routerhez. Persze egy többfunkciós router is tudhat ad-hoc módot, de az a típus pont nem tud (ahogy sok mást se), és akkor a 'túloldalon' is egy ad-hoc beállítású eszköz kell. Routerek esetén ennek nincs sok értelme. Amit te szeretnél, az a vezeték nélküli jelismétlő mód (alias repeater vagy még szörnyűbb elnevezéssel range extender). Az a Pirelli egy modem-router, azok általában nem támogatják a többfunkciós működést, vagyis alapértelmezés szerint csak AP-k lehetnek. A manualja szerint beállíthatsz rajta virtuális AP-ket, és ami számodra érdekesebb lehet: WDS-linket is, de utóbbiról nagyon kevés információt ad a kézikönyv, lehet, hogy ez a megvalósítás nem is igazán jelismétlésre való, hanem hídkapcsolat kialakítására (elvileg a WDS célja ez a kétféle működés lehet: repeater vagy bridge). De repeaternek szokás szerint nem egy modem-routert állítanak be.
Valószínűleg jobban járnál más típussal, amely deklaráltan támogatja a repeater-módot, és még annál is jobban, ha nem egyetlen eszközzel valósítanád meg ezt a feladatot mivel: 1.) egyetlen repeater nem feltétlenül fed le egy nagyobb, főleg többszintes házat (ahogy egyetlen AP sem), és 2.) ha hibátlanul működik is, az elérhető wifi-sávszélességet meg fogja felezni. Inkább egy önálló kliens eszközt használnék, amelyik a szomszéd netjére van állítva, és azt összekábelezném LAN-on egy AP-vel, amelyet a felső szintre telepítenék, és csak a saját házadon belüli ellátás lenne a feladata.

(#24958) johndeegwed válasza And (#24957) üzenetére


johndeegwed
tag

A router már adott , ingyen kaptam , megpróbálom kihozni belőle a maximumot ha nem fog meg felelni az igényeimnek mindenképp megfogadom a tanácsod. Köszönöm nektek a felvílágosítást. Hálás vagyok :R

(#24959) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
ma csatlakoztam az itthoni routerhez először windows 8 al és megkérdezte, hogy milyen hálózat otthoni... stb. véletlenül a nyílvánosra nyomtam, hogyan tudnám átrakni otthoni-ra? :)

(#24960) mobilizmo válasza smallmer (#24959) üzenetére


mobilizmo
addikt

Valahol a Hálózati és megosztási központban, azon belül pedig valszeg az Otthoni csoport és megosztási beállítások kiválasztásánál.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#24961) Bonkheads


Bonkheads
tag

Sziasztok! Azt a routeren meg lehet csinálni valahogy, hogy letiltsak egy LAN portot. Tehát mondjuk letiltom a LAN 1,2,3-at és a 4-est úgy hagyom?

(#24962) Intruder2k5 válasza Bonkheads (#24961) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ment válasz a másik topikba, de több helyre már ne írd be!

(#24963) Zsohi


Zsohi
őstag

Sziasztok,

Előjáróban annyit, hogy a témához kevésbé értő emberke vagyok. :)
Egy otthoni csoportot szeretnék létrehozni, filmek és fájlok egyszerűbb mozgatása okán a gépek között. Korábban már hoztam létre ilyen csoportot a gépek között, de akkor egyszerűbb volt a felállás. A mostani helyzet annyiban más, hogy a hálózatra két router van egyidejűleg bekötve, egész pontosan a képlet: Moden->router1(Tp-link wdr3600)->gép1 ÉS router2(Netgear WNDR3700(DHCP kikapcsolva a wifi-vel együtt))->gép2 és gép3. A három gép vezetéken van összekötve a routereikkel. Az otthoni csoportot a gép1-en hoztam létre, de a gép2 és 3 egyszerűen nem látja a csoportot ami a gép1-en lett létrehozva. Internet minden gépen tökéletesen működik.

[ Szerkesztve ]

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#24964) csehi93 válasza Gubek-Einste (#24948) üzenetére


csehi93
csendes tag

Nem tudom megosztani igy sem.. A csoport vagy erőforrás nincs megfelelő állapotban a művelet végrehajtásához. Esetleg ha veszek wifi -s hálókártyát a gépbe ..?

(#24965) Gubek-Einste válasza Zsohi (#24963) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A másodlagos router WAN portba kapja a netet az elsődlegestől?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#24966) Gubek-Einste válasza csehi93 (#24964) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha wifi-n szeretnéd megosztani akkor mindenképpen kell venned egy wifi adaptert a gépbe.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#24967) Zsohi válasza Gubek-Einste (#24965) üzenetére


Zsohi
őstag

Igen, ott kapta és már rájöttem rosszul csináltam pár dolgot. :) Viszont még tegnap találtam egy nagyon jó, szájba rágós leírást, így az ilyen hálózati amatőrök is könnyedén boldogulnak.

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#24968) Pgabor79


Pgabor79
aktív tag

5-8 portos alacsony fogyasztású, megbízható, gigabites switch-et keresek? Mik most az ajánlott vételek?

(#24969) Gubek-Einste válasza Pgabor79 (#24968) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Bármilyen típus jó lesz, nincsen különbség köztük az áron kivül, pl 5 portos, 8 portos.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#24970) s_otto


s_otto
csendes tag

Sziasztok!

Két épület kamerával történő megfigyelését próbáljuk megoldani. Egyikben működik egy rendszer, 7db IP kamerával, egy számíógép ami rögzít. Kívülről nézhető, menedzselhető. A másik épület 300-320 méterre van egymástól. Itt külön gép rögzítene 6db IP kamera felvételét. De hogy lehetne egy rendszerre tenni?
Az építkezéskor a tulaj "mindenre gondolt" és lefektetett az áram kábel mellé egy CAT6 utp földkábelt, de én úgy gondolom a 320 méter nagyon sok. A két épület egymás mögött van, köztük semmi nincs, se épület, se villamos vezeték. Van olyan kültéri repeater, vagy valami amivel lehetne kapcsolatot létesíteni? Az internet is elég volna, hogy azt a gépet is lehessen kívülről elérni.

Köszi

(#24971) And válasza s_otto (#24970) üzenetére


And
veterán

Válogass például ezen típusok közül kültéri (antennát is tartalmazó) eszközöket: [link], [link]. Ugyan 300 méterre még a legkisebb is túlzásnak tűnik, és természetesen hagyományos eszközökkel - multifunkciós routerekkel - is megvalósítható de ha beleszámolod a többletköltségeket (antennák, koaxkábel, csatlakozók), akkor ugyanott vagy. A fentiek közül mindegyik típussal létrehozható pont-pont hídkapcsolat.

(#24972) mrhitoshi


mrhitoshi
veterán

Üdv! Lenne egy olyan kérdésem, hogy van 2 routerem itthon, az egyik Routerként funkcionál és fog is, a másiknak pedig Switchként kellene. Gyorsan be tudtam valamit állítani a 2. routeren (ami a Switch lenne), és működik is a net. Annyi kérdésem lenne, hogy miket kellene a második routeren beállítani még esetleg ?
DHCP letiltva (kell-e ez esetleg?), a LAN címe beállítva.

PS4

(#24973) Zsohi válasza mrhitoshi (#24972) üzenetére


Zsohi
őstag

(#24967) számú hozzászólásban megtalálod a választ.

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#24974) And válasza mrhitoshi (#24972) üzenetére


And
veterán

Az alap dolgokra odafigyeltél, mást meg nem nagyon kell beállítani, ha tényleg csak switch-ként szertnéd használni azt a routert:
- DHCP-szerver kikapcsolva, ha már a másikon (ami tényleg routerként van használva) aktív,
- IP-címe (ami LAN felől szokásosan csak fix lehet) ugyanabba a címtartományba kerüljön, a DHCP-címtartományon kívül,
- minden kábel a LAN-csatlakozókra megy, a WAN-t kihagyod (van olyan firmware, amellyel a WAN-port is a LAN részévé tehető, de természetesen routerfüggő, hogy rá lehet-e telepíteni).
Valójában az IP-címe sem annyira lényeges, hiszen switch funkció esetén konfigurálni nem igazán szükséges a továbbiakban, csak ha valamit módosítani szeretnél, pl. bekapcsolni a wifi-t, hogy AP-ként is működjön.

(#24975) mrhitoshi válasza And (#24974) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Akkor kész. :D
Sajnos a WAN portot LAN portként nem tudom használni, mivel egy TP-Link TL-WR642G routert használok most Switch-ként, és elméletileg nem érhető el rá egyéb Szoftver a gyárin kívül. Pedig örültem volna OpenWRT támogatásnak. Persze ha tud valaki valamilyen alternatívát OpenWRT-n és DD-WRT-n kívül, az szólhat.

PS4

(#24976) s_otto válasza And (#24971) üzenetére


s_otto
csendes tag

Köszönöm, megnézem őket.

(#24977) Magnat


Magnat
veterán

Hello,

t-home által adott modem-router össze van kötve a t-home set top boxával egy cca video utp feliratú kábellel. Megpróbálták egy hosszabb kábellel helyettesíteni a szóban forgó kábelt az stb áthelyezése miatt, de azzal nem áll össze a link. Viszont ha notit tesznek rá, az megy a hosszú meg a rövid (t-home-os) kábellel is. MI lehet a gond, van vmi difi elviekben a video utp kábel meg a sima utp között? (Sajnos azt neDm tudom, h a másik az cat mennyi)

Szerk: megvan a megoldás, kontaktos volt a hosszú kábel, pont akkor nem ment amikor az stb-t rádugták :)

Viszont most meg egy ethernet toldóval ügyeskednek, és ha az közbe van iktatva akkor szintén nem működik ... van abban vmi elektronika vagy az esetleges árnyékolás hiánya okozhatja?

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#24978) Bitpalace


Bitpalace
senior tag

Sziasztok!

Nekem itthon van egy viszonylag kezdetleges kiépítésű hálózatom ami coax kábelből és egy Cisco 3925 modemből. Onnan jön egy UTP a szobámba ahol jelenleg egy TP-LINK routerrel van szétosztva a net. Egy jön a laptopba, egy a tv-be 1 az iptv-nek. Sokszor van az, hogy elszáll a net, de csak nálam a szobába...A modemre közvetlen csatlakoztatott gépen van net, ezért is gondolom hogy az osztásnál van nekem probléma. Furcsa az, hogy net se a tv-n se a laptopon nincs, de az iptv az megy. 30-as net van jelenleg elvileg azt mondják a T-ek hogy el kell bírnia.

Én arra tippelek, hogy a routert le kellene cserélnem egy egyszerű switch-re és megoldódik a problémám.

Valakinek valami tanács :F

köszönöm!

(#24979) Intruder2k5 válasza Bitpalace (#24978) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Jelenleg nem switch-ként van bekötve? A CISCO-ból jövő UTP kábel a TP-LINK WAN, vagy LAN portjába van bedugva?

(#24980) Bitpalace válasza Intruder2k5 (#24979) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Hát rögtön LAN-ba van kötve, ami jön a Cisco-tól.

(#24981) Intruder2k5 válasza Bitpalace (#24980) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor meg jelenleg is switch-ként működik, semmivel sem lenne más a helyzet egy igazi switch-el! DHCP szervert kikapcsoltad benne?

(#24982) bferenc67


bferenc67
csendes tag

szélessávú kapcsolodásnál 2250-es hibakód jelenik meg,wifi müködik4 milehet a probléma??Valaki segitsen!! :W

(#24983) Bitpalace válasza Intruder2k5 (#24981) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Jelenleg azt sem tudom, hogyan lépjek bele, mert csak a modemnek tudom hogy 192.168.0.1 címen érem le, a routerbe nem tudom hogyan lépjek :(

(#24984) Intruder2k5 válasza Bitpalace (#24983) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor én azt ajánlom, hogy indulj tiszta lappal, mert ki tudja, hogy mi, és, hogy van beállítva benne! Először is tehát vedd ki a hálózatból ezt a routert, és nyomj neki áram alatt 10mp reset-et! Azt dugd össze UTP kábellel egy géppel, és lépj be az admin felületre! Ez firmware verziótól függően 192.168.1.1, vagy 192.168.0.1 címen érhető el! Ha ez megvan, akkor a LAN IP címét állítsd 192.168.0.254-re, és a DHCP szervert kapcsold ki benne! Ezután visszadughatod a hálózatba, szintén egy LAN porttal csatlakozva, és ezután bármikor eléred a 254-es IP-n, sőt szükség szerint a WiFi részét is használhatod!

(#24985) Bitpalace válasza Intruder2k5 (#24984) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Szia!

Sikerült beállítani a leírtak alapján!
A dhcp-t miért kell kikapcsolni? Az okozhatta a hibát?

üdv!

(#24986) Intruder2k5 válasza Bitpalace (#24985) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azért, mert ha a csatlakozó kliensnek az a DHCP szerver ad IP címet, akkor az saját címét fogja megadni internet átjárónak, ott pedig hiába is próbálkozna a kliens, mert az életbe nem fog kijutni a netre!

(#24987) Möhe


Möhe
addikt

Üdv.

Megoldódott az a problémám, hogy kintről nem tudok belépni.
De az még mindig nem fér a fejembe hogy a Transmission GUI-val viszont nem tudok bejelentkezni.
Port nyitva, host név rendben (zöld jelzés a NAS DDNS menüjében), NAS-t elérem FTP klienssel, telefonon is gyári app-al. Csak a TM nem sikerül.

Miért van ez?

(#24988) jakkrisz


jakkrisz
csendes tag

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem, mivel nyilván ti többet tudtok ebben a témában, mint én. Mobiltelefon Hotspot internetet szeretném egy routerrel Wifi-n venni, majd ugyanazzal a routerrel továbbosztani különböző eszközökre Wifi-n, LAN-on. Tudom, hogy a telefon már routerként működik, de az nem jó nekem. A kérdésem, hogy az Asus AC66U router egymagában képes erre, vagy szükségem van még egy routerre?
Köszönöm

(#24989) Gubek-Einste válasza jakkrisz (#24988) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

3rd party firmware-rel meg lehet oldani amit szeretnél de jobb megoldás és könnyebb lenne egy USB modem használata a router-re csatlakoztatva.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#24990) Statikus


Statikus
senior tag

Sziasztok,

ismerősöm kért segítséget, nem tudom a választ, ezért kérdezem tőletek, hátha valakinek van tapasztalata.
Csak WIFI-s hálózata van otthon (külföld, nem saját kéró, ez van...), kábelen semmit nem tud bedugni.

Van egy Synology NAS és egy mediaplayer, amit kábelen szeretne csatlakoztatni (mert nem wifisek).

Tehát van egy WIFI hálózat, amihez kábeles eszközöket szeretne csatlakoztatni.

Köszi
Üdv.

(#24991) Intruder2k5 válasza Statikus (#24990) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ehhez kell egy olyan router, ami képes Wireless kliens módban működni, Wireless Ethernet Bridge-ként! Alternatív firmware-el egyébként szinte bármely router képes erre!

(#24992) Statikus válasza Intruder2k5 (#24991) üzenetére


Statikus
senior tag

Köszi szépen.

Esetleg márkát, típust is tudnál ajánlani, ami tuti?

[ Szerkesztve ]

(#24993) Intruder2k5 válasza Statikus (#24992) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát, ez több dologtól is függ még, de főként, hogy mennyi rá az anyagi keret! Aztán lényeges kérdés lenne még, hogy szeretne-e Gbit-es portokkal rendelkező routert, amire szinte evidens is lenne az igen válasz, lévén NAS is lenne a hálózatban, és média player is, de mivel sebességben a WiFi mindenképpen a gyenge pontja lesz a hálózatnak, így ez már annyira nem is egyértelmű, hogy szükséges-e...?!

Jómagam BroadCom Chipset párti vagyok, tehát olcsóbb megoldásnak egy ASUS RT-N12 D1 típust javaslok, de ha többet is tudna rákölteni, akkor lehet egy RT-N16 is, ami már Gbit-es! Ezek Tomato fw-vel mindketten tudnak ilyen funkciót!

http://victek.is-a-geek.com/virtual/tomatok26/status-index.html

Basic -> Network -> Wireless -> Wireless Mode -> Wireless Ethernet Bridge

[ Szerkesztve ]

(#24994) Statikus válasza Intruder2k5 (#24993) üzenetére


Statikus
senior tag

Köszönöm, ezzel szerintem meg is oldódott a problémája, továbbítottam a két típust neki.

(#24995) jakkrisz válasza Gubek-Einste (#24989) üzenetére


jakkrisz
csendes tag

Egyszerübb és jobb megoldás lenne. Azonban nem akarok egy mobiltelefonos és egy USB-s internetet külön fizetni, nem használnám ki. Létezik adatmegosztó kártya, ezzel meg az a gond, hogy hosszú távon nem gazdaságos (adatkártya havi díja miatt), plussz az én előfizetésemhez nem lehet ilyet igényelni.

(#24996) a.gabriel


a.gabriel
tag

Elkezdtem olvasgatni a fórum hozzászólásokat, de nem minden tiszta, amit szeretnék itthon a hálózatommal csinálni, azt hogyan tegyem.

Röviden, amiben némi infóra volna szükségem:
- Otthoni hálózatott elérni kívülről (NAS, routeren levő USB HDD-t)
- Diginetes statikus IP cseréje valami ingyenes fix IP címre cserélése az állandó elérés végett
- Routerre valami open source frimware (DD- WRT; Tomato), ami tud torrentet is kezelni + USB HDD-t
- IOS-es mobilról mindezt kezelni tudjam (elérni - letölteni róla – feltölteni rá) ehhez milyen app-ra lesz szükségem

Ezek a hardvereim vannak:
- router > Netgear WNR3500L v.1
- DigiNet 40/20
- Netgear Ready NAS (2x1TB mirror)
- Hitachi 2.5” 320GB 7k2 HDD mobil USB házban
- Gyári frimware mindenen
- Iphone 4S IOS 7.0.4 (no JB)

Ebben kérek segítséget, hogy merre induljak el, és mit kell csinálnom, hogy mindez működjön.

A minőség az nem véletlen!

(#24997) Intruder2k5 válasza a.gabriel (#24996) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

- A routerre Tomato-t javaslok!
- DIGI netnek dinamikus IP-je van, és ehhez szeretnél dinamikus DNS címet!
- Miért nem a NAS torrentezne? Miért pont a jóval gyengébb router?

(#24998) Jeollam


Jeollam
aktív tag

sziasztok. nem tudom jó helyre írok-e, de majd kiderül. volna egy problémám.

invitel szolgáltatónál vagyok, és bár a szerződésem szerint nem vagyok fix ip címes, de nekem a számítógép mindig egy ip címet oszt ki. csak modem van. akármit csinálok, mindig csak egyet ad. próbáltam modemet újraindítani, sokáig nem kapott áramot, de akkor sem változik az ip címem. mit tudok tenni ellene?

0 és 1 között végtelen mennyiségű szám van.

(#24999) Intruder2k5 válasza Jeollam (#24998) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Kábelnet?

(#25000) Jeollam válasza Intruder2k5 (#24999) üzenetére


Jeollam
aktív tag

igen, kábelnetes, ilyen fehér kör alakú dugattyús. ilyen fekete cisco modem. tv+internet+telefon van.
alaplap asrock s1155

0 és 1 között végtelen mennyiségű szám van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.