Hirdetés
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolabol
tag
Helló, fojtószelepház tömítést találtam többfélét, szerintetek milyen kell az autómhoz?
Leírásban a típusa.köszi
-
Richard!
addikt
válasz
ricsi8800gt #97737 üzenetére
Szia!
Azért nem ragad oda, mert az autód nem akar bódigusztisodni.
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt #97741 üzenetére
Már csak az a kérdés eredeti-e. Mivel ezek a kilépőfények a pár százas kategóriák igen meglepne, ha tennének rájuk a cuccal egyenértékű ragacsot
-
g.peter23
tag
Köszi!
Még egy ötletem van.
Van egy érintés nélküli fázisceruzám, amit előbb néztem 12v-os ledszalagnál már jelez.
Elvileg az antennába is megvan a 12v-t, nem? vagy csak az antenna talpig, ahol az erősítő van?
Ha ott valahol jelez a ceruza, akkor elvileg ott is van 12v, nem? vagy? -
zgospel
őstag
válasz
ricsi8800gt #97737 üzenetére
Hát akkor az valami nagyon gagyi kétoldalú lehet, mert nem szoktak ezek elengedni olyan könnyen.
A 3M kétoldalúja elég jó, főleg amit akciókamerákhoz adnak, de lehet általában barkácsboltban is kapni több méternyitPersze olyan mennyiségben már nem olyan olcsó, de pl feleségem is vett évekkel ezelőtt egy hosszú szalagot, megromlani nem fog, jó ha van itthon, már többször kellett.
Az a fontos, hogy meg kell előtte alaposan tisztítani a felületet, utána pár másodpercig odanyomod, és soha nem fog leesni. Foltmentesen eltávolítható később, hajszárítóval (például) meg kell melegíteni és utána kézzel alányúlva le lehet húzni óvatosan. -
ricsi8800gt
addikt
Kaptam a kocsihoz opelos kilepő fényt, fel akartam tenni de amit hozzá kaptam ez a két oldalu ragasztó nem fogja oda, gondolom mert hideg a műanyag, mivel lenne érdemes oda fogatni? Ilyen ragasztokat nem igen akarok mert azt le szedni a műanyagra necces és csúnya is marad ha le kellene szedni, Ölelt?
-
farkas-j
őstag
válasz
g.peter23 #97735 üzenetére
A legtöbb Opelnél az antenna talpban van egy erősítő, ami a koax kábelen kap áramot. A gyári rádiók az antennakimenetükön adják ki a villanyt. Lehet, hogy nálad az a gond, hogy a Pioneer nem ad ki villanyt a rádió antenna csatlakozóján. Ehhez lehet kapni antenna távtáplálót így annak segítségével rá lehet "varázsolni" a villanyt a koaxkábelre.
-
g.peter23
tag
Sziasztok!
Gyenge rádió vétel miatt kérdeznék.
Városba mindig van jel, sok adót befog, külterületen vagy-vagy, akkor is susmorog.
Próbáltam már új antennát, hosszabb, rövidebb.
Próbáltam, hogy kivettem a rádiót, antenna helyére bedugtam egy drótot, sokkal jobb lett a vétel.Olvastam itt, a gyári antenna erősítőről, hogy nem mindig van jól bekötve stb.
Hogy tudnám ezt legegyszerűbben megmérni, ellenőrizni? (a fához értek, egy multiméterem van, csak az alapokkal vagyok tisztába)A rádió egy pioneer 170ui, 2015-ös modell kb.
Van egy kép a rádió bekötésről, ezen van 2 szabad szál.
A használati utasításában van egy ilyen rész:
Google fordítós:
Ha ez a készülék be van kapcsolva, akkor a vezérlőjelek a kék / fehér kábelen keresztül küldte. Csatlakoztassa ezt a kábelt a rendszer távirányítójához
külső erősítő vagy a jármű antennarelé vezérlése
kivezetés (max. 300mA 12 V DC). Ha a a jármű üvegantennával van felszerelve,
csatlakoztassa az antennaerősítő tápellátásához ellátási terminál.
Eredeti:When this unit is on, control signals are sent through the blue/white cable.
Connect this cable to the system remote control of an external power amp or the
vehicle’s auto-antenna relay control terminal (max. 300mA 12 V DC). If the
vehicle is equipped with a glass antenna, connect it to the antenna booster power
supply terminal.KÖSZI
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007 #97733 üzenetére
Köszönöm szépen!!
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power #97731 üzenetére
Így néz ki:
Ez a sebváltó felső részén van. A km óra spirál oda vezet.
Tekergesd meg a spirált, ha hönnyen, nem szorulva, nem akadozva forog, a spirál jó. Láthatod, hogy egy csavarral van rögzítve a sebváltóba. vedd ki, és meglátod, hogy a fogaskerék mennyire van elnyalódva.
Ha kell, a cromaxnál van [km óra meghajtó fogaskerék] -
adorjant
őstag
válasz
mohabá 007 #97729 üzenetére
Próbálták így is, valamint felemelve is, nem tapasztaltak hibát elmondásuk alapján.
Vezérlés rendben.
Első körben az is felmerült,hogy a főtengely ékszíjtárcsa lötyög, vagy hasonló, és az okozna valamit, de az is áll, mint a cövek... Ergo az volt a fő gyanú, hogy a főtengely két vége nem ugyanúgy mozog.
170e kilométer van az autóban egyébként, szóval nem kellene romon lennie egy családi autónak, ráadásul többnyire országúton és autópályán használom, szóval optimálisak az üzemeltetési körülmények...@nyemi: erről nincs infóm, szerintem nézték, mert egy villamossági, és egy autószerelő van ráállítva a projektre, de jó ötlet, utánajárok, köszi!
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
adorjant #97724 üzenetére
Hosszbordásszíj nélkül tökéletesen üzemel a motor. Nézd meg, van e benne erő. Járó motor, sebességbe be, fék (így csak helyben jár) de kiderül, hogy mennyire erős szíj nélkül. A főtengely azon végén kap terhelést hosszbordás szíj nélkül is, mivel a főtengelytől a vezérműszíjon keresztül mozgatja a vezérlést (terheli a főtengelyt). Még meg lehetne nézni, hogy nem mászott e el a vezérlés
-
ricsi8800gt
addikt
Én hamar le kopogom csak falja a km-eket a kis H astra már jó ideje
Z16XER semmi hiba, se hiba kód stb
-
adorjant
őstag
válasz
odorgg #97722 üzenetére
Z motoroknál az alapjárati hibák 99%-ban az EGR-től fakadnak,alapjárati motor sincs bennük. Ilyenkor annyit tudsz tenni,hogy lehúzod az EGR csatlakozóját, így lesz hibajelzés, de legalább a motor nem próbálkozik arrafelé bármit is tenni, és nem fog leállni a motor
Ha már mindenkinél furcsaságok történnek, megosztom én is az én történetemet, hátha van valakinek ötlete:
2007 Zafira Z18XER, vészprogramra kapcsolt, főtengely hibás jel.
Szervízben megnézik, főtengely jeladó csere, hiba ugyanaz. Kicserélik a vezérműtengelyeknél is a jeladókat, továbbra sincs javulás.
Biztosan kábelköteg hiba, megnézik a vezetékeket, természetesen semmi hiba sehol.
Vezérlés is jó,okoskerekek,stb is rendben,1-2 éve cserélve.
A munkálatok folyamán lekerült a hosszbordás szíj,és jött a meglepetés: nincs hiba,tökéletesen üzemel a motor! Na, biztosan a generátor,csere egy másik használtra teszt gyanánt: ugyanúgy megvan a hiba...
Nézzük akkor generátor nélkül,klímával: ugyanúgy rossz.
Végül arra jutottak,hogy amint terhelést kap a főtengely ezen vége,előjön a hiba,szóval itt lesz a gond. Lehet el van törve/repedve (1.8 szívó,odébbállni nem bír,nemhogy főtengelyt törni). Levették a kartert, természetesen semmi hiba nem látszik...
Utolsó lehetőségként most váltó le, és megnézzük, nem-e a póluskeréknél van-e valami rendellenesség...Igazából nekem hihetetlennek tűnik ez az egész, anyagfáradás miatt persze lehetne sérült a főtengely,de akkor az mindig okozná a hibát,plusz szépen cibálná magával a motor belét is,nem?
A leírtak tükrében van valakinek ötlete, mit lenne még érdemes ellenőrizni? -
odorgg
addikt
Sziasztok!
Látom Karira mindenkinél beütött a baj.
Ma szülőkhöz menet meghajtottam a szekeret 100-130-al, majd mikor lassítottam benyomtam a kuplungot, leállt a motor. Haza fele eljátszotta ugyanezt kétszer. Hibakód villogtatva P0400. Ez vissza olvasva EGR probléma lesz. Viszont ettől leállhat a motor?
Mert az azért elég meredek. Még egy csekkendzsinnel csak összebarátkoztam volna, de a motor leállás az azért meglepett. Ráadásul az utolsó után félre is kellett állnom, és időt adnom neki, mert nem akart beindúlni. Egyébként a tengeralatjáró nem világít indítás után.
Ami szintén fura, egy motor leállítás után. (Z14XE,2002) -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Meghülyült a kocsiban a km óra. 1x már lett cserélve pár éve a spirál benne. Most azt csinálja,hogy hangja van és 70-80km/h után már feljebb nem is megy a mutató! :( Valami ötlet házilag? Szerelőhöz nem tudom mikor fogok tudni eljutni..
-
Gaga_30
tag
válasz
Gaga_30 #97716 üzenetére
Sziasztok!
A tanulság az, hogy sötétben, bennszülöttekkel körülvéve sem szabad kapkodni.
A féklámpa biztosíték ment ki, amit a sötétben nem vettem észre. Próbaképp megcseréltem az indexével még ott, tehát az index helyére került a rossz biztosíték,a jót viszont sikerült rossz hekyre tenni így persze a féklámpa sem működött.
Hogy a többi anomáliát mi okozta az rejtély., az ablaktörlő relé lábain égésnyomok vannak a reléből kiindulva, így az csere lesz, bár most működik minden fokozata..
Illetve a pótféklámpa nem működik, azzal még futnom kell majd egy kört, a hátsó ablakfűtést még nem próbáltam.
Köszi mindenkinek a tippeket, ötleteket!Üdv:
Gaga -
user26
senior tag
Sziasztok! Apámnak Opel D CORSA van, a motor kódja: z12xep.
A szivargyújtó biztosítéka hol található benne ? Telefon volt töltve korábban róla, és azóta nem működik. Könyve szerint, ahol lenne a bizti, ott semmi nincsen.
Lehetséges, hogy elnéztük. :/ -
Gaga_30
tag
válasz
mohabá 007 #97715 üzenetére
Kösz, ez is nagyon jó tipp.
Holnap ezzel fogom kezdeni.
Bár az én biztosítéktáblám kicsit másfajta, de gondolom a multitimer ugyanott lesz benne.
De a féklámpák vezérléséhez is lehet köze?
Azzal kezdődött a tegnapi vesszőfutása..
A végére már igazi prémiumautósnak éreztem magam az indexelés elhagyása miatt.. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Gaga_30 #97709 üzenetére
Nem vagyok guru,
A tünetek alapján szerintem a multitimert kellene kiszerelni, óvatosan szétszedni.
MULTITIMER
Ebben van az irányjelző ütemadó, ami vezérli a relét, ablaktörlő ütemvezérlés, műszerfal világítás fényerőszabályzó, elhalványuló utastérlámpa vezérlés, ködlámpa és hátsóablak fűtés-vezérlés(ezeknek már nem kapcsoló, hanem csak nyomógomb van).A multitimert kiszedni nem nagy dolog, csak előre fel kell hajtani a biztosíték táblát (két csavart fogja), aztán ki kell húzogatni a táblából azokat a reléket, amik közvetlenül a multitimerbe vannak dugva, majd van egy jól látható kis műanyag biztosító pöcök, amit ki kell húzni, és ezután a multitimer a tábla jobb oldalából simán kihúzható.[kép]
A kényes rész a dobozban van, amit ki lehet nyitni, és látni fogod amultitimer nyomtatott áramkörét. Meg tudod nézni, nincsenek e átégések,épek e a forrasztások.
-
Gaga_30
tag
Köszi a tippeket!
Á magától nem gyullad, lekötöttem a Tesseract negatív pólusáról a csatlakozót.
A testkábelt megnézem holnap, beázásnak nem adok sok esélyt.
Csak tudnám kb merre keressem van ebben annyi kábel mint a halálcsillagban, könyvet sajnos csak a normál g astráról találtam ez meg egy picit más. -
-
Gaga_30
tag
Sziasztok!
Hátha van itt villamossági guru aki tudna segíteni:
Opel Astra Classic II 1.4 Twinport (G) a betegA jelenség a következő:
Elment a féklámpa világításom mindegyik, megálltam gondoltam biztosíték, de nem az volt...
Mivel a féklámpa kapcsolóra gondoltam azt az út szélén állva nem piszkáltam.
Azóta már nem működik az indexem sem (vészvillogó működik), az ablaktörlőn a szakaszos első üzemmód nem működik, a többi igen.
A hátsó ablakfűtés sem megy, meg még ki tudja mi amire nem derült fény ezen a röpke 200 km-en ma este.Valakinek van ötlete a felgyújtáson kívül?
-
Végre ki tudtam villogtatni egy hibakódot a kocsiból (és nem a tuti obd-m olvasta).
0571
P0571 - Ütemmérő / fékkapcsoló A-áramkör hibája
Szóval ez a tempomatról beszél. Csak, h a verdába tudtom szerint nincs ilyen egység. Esetleg a fék lámpa kapcsoló (amit a pedál benyom)?
Mondjuk az egyik féklámpám kiment (vagy van vele vmi), cserélem és meglátom -
ncc1701
veterán
Mi asszony 307-esén próbálkoztunk utángyártottal, 3 félét próbáltunk, egyik sem volt jó, végül gyári lett.
De szerencsére a csiszolás, polírozás, lakkozás otthon egyszerűen kivitelezhető 10eft-ból, és ez már minőségi 2 komponensű lakkal van csinálva. Érdemes 2-3-an összeállni, mert a lakk elég, de felbontás után van max 2 napod, és dobhatod ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest