Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalikiraly
addikt
Jó az.
#25Lalikiraly:
Az enyémnél nem hinném, hogy lassabb. Így is meglepő, mennyi kakaó marad meg a 4060-ból 45W-os TDP mellett, bár cimborám így is kevesli a 6500 pontot Time Spy-ban. Nem tudom. Szerintem a 110W-os 4060 tudna 9000 körül.Jah az igaz, mert volt MSI gépem 4060 al és az is 45W on ment. És igen nem gyenge. Mondjuk a játék baja a Derail Valley nek mennyire szarul optimalizált...
-
Silenzio
addikt
Jó az.
#25Lalikiraly:
Az enyémnél nem hinném, hogy lassabb. Így is meglepő, mennyi kakaó marad meg a 4060-ból 45W-os TDP mellett, bár cimborám így is kevesli a 6500 pontot Time Spy-ban. Nem tudom. Szerintem a 110W-os 4060 tudna 9000 körül. -
Lalikiraly
addikt
Picskuba... Akkor most tényleg jól jártam a mini PC-vel, amit vettem (Ryzen 7840HS, 32 GB LPDDR5 6400MHz integrálva). SSD nélkül volt 95. Vettem hozzá egy eGPU dokkolót meg egy 3080 FE-t. 330.000-ben állt meg a történet, igaz, ez mérsékelten "mobil". Főleg a VGA. A gép csak 600 gramm.
#4Lalikiraly:
Szerintem ez egy jó gép, a mobil RTX 4060 (low power)-rel szerelt céges laptopom grafikus teljesítményét szerintem biztosan hozza. A RAM-ot valahogy bulizd ki, amúgy használd egészséggel. Lehet tudni, pontosan milyen RAM került a laptopba?Nagyon szépen köszönöm. A tesztek alapján éppen egy hajszállal a 4060 alatt van. De ugye TDP függő a buli...
-
Lalikiraly
addikt
Nemár lelőtted a poént
Hynix van benne DDR 5600
-
Hieronymus
veterán
Picskuba... Akkor most tényleg jól jártam a mini PC-vel, amit vettem (Ryzen 7840HS, 32 GB LPDDR5 6400MHz integrálva). SSD nélkül volt 95. Vettem hozzá egy eGPU dokkolót meg egy 3080 FE-t. 330.000-ben állt meg a történet, igaz, ez mérsékelten "mobil". Főleg a VGA. A gép csak 600 gramm.
#4Lalikiraly:
Szerintem ez egy jó gép, a mobil RTX 4060 (low power)-rel szerelt céges laptopom grafikus teljesítményét szerintem biztosan hozza. A RAM-ot valahogy bulizd ki, amúgy használd egészséggel. Lehet tudni, pontosan milyen RAM került a laptopba?Lehet tudni, pontosan milyen RAM került a laptopba?
Lehet tudni! Drága.
-
Silenzio
addikt
Lalikirály
(ram téma miatt inkább válaszba írom)Nem tudom mennyire olvastad a híreket PH!-n, de az AI adatközpontoknak most ugrik meg a memória igénye és nyilatkozatok szerint a memóriagyártók nem terveznek most kapacitás bővítéssel, tehát mangánszemélyeknek ez szűkös 4-5 év lesz most. Az NVIDIA is úgymond lemond a gamerekről, csökkentik a gpu gyártást, nem adnak már a gpu mellé memóriát, arról a gyártóknak kell majd gondoskodni ami a vga árakat tovább fogja növelni. A samsung is a memóriáit inkább az adatközpontoknak adja el mint a mobilos részlegének. Volt olyan memória gyártó ami bejelentette, hogy kivonul a konzumer piacról, mert az AI-ban nagyobb lové van.
Ha úgy érzed, hogy szükséged van több ram-ra akkor valószínűleg most érdemes venned, mert feltételezhető hogy további drágulás várható.szerk.: most még ugranak a sodimm memóriákra is az asztali gépesek, mert már mindenhol keringenek a videók, hogy adapterrel beépíthető a desktop alaplapokba és egy fokkal olcsóbb mint a desktop variáns.
#4Lalikiraly:
Szerintem ez egy jó gép, a mobil RTX 4060 (low power)-rel szerelt céges laptopom grafikus teljesítményét szerintem biztosan hozza. A RAM-ot valahogy bulizd ki, amúgy használd egészséggel. Lehet tudni, pontosan milyen RAM került a laptopba? -
Lalikiraly
addikt
-
janeszgol
félisten
Jó laptop, megerte az árát.
-
ergoGnomik
aktív tag
Ha jól emlékszem, akkor 9gag-en futottam bele egy ide kapcsolódó postba, ahol a komment szekcióban egy illető azt állította, hogy olyan gyárban dolgozott ahol memóriát gyártottak, arra nem tért ki rá, hogy lapkákat vagy modulokat, de azt állította, hogy a vezetés szándékosan visszafogta a termelést, hogy mesterségesen hiányt és áremelést generáljanak. Nyilván ez csak egy névtelen komment volt a az internet egy homályos zegzúgában, de nem lepődnék meg ha igaz lenne.
Nem nagy merészség ilyet állítani. [link]
-
Lalikiraly
addikt
Ha jól emlékszem, akkor 9gag-en futottam bele egy ide kapcsolódó postba, ahol a komment szekcióban egy illető azt állította, hogy olyan gyárban dolgozott ahol memóriát gyártottak, arra nem tért ki rá, hogy lapkákat vagy modulokat, de azt állította, hogy a vezetés szándékosan visszafogta a termelést, hogy mesterségesen hiányt és áremelést generáljanak. Nyilván ez csak egy névtelen komment volt a az internet egy homályos zegzúgában, de nem lepődnék meg ha igaz lenne.
Láttunk már rá példát, hasonlóra... Én se lepődnék meg.
-
KISDUCK
addikt
Hali! Köszi a hozzászólást, persze vágom a témát. Én nem vagyok ennyire borulátó, ugyanis így rengeteg ember elhalassza a gépfejlesztést, ami így kihat a többi hardverre is és a vásárlási számok az egész dolgot hamar alá áshatják. Az biztos, hogy egy burkolt áremelésről van szó első körben. Ilyen olcsó mégegyszer biztos nem lesz a ram, mint volt. Pláne a rossz Forint viszonyokat lesve.
-
Lalikiraly
addikt
Hali! Hát kérlek, ha hiszed, ha nem, de 7 napból 4-5 viszem a gépet magammal. Nagyrészt monitorra van kötve. A lakásba pesten egy 24es AOC van. Muteréknál ugyanez a monitor csak 27 esben. Type C ről megy a gép és kész. De egyébként viszem munkahelyre, ott ritkán használom, de előfordul, hogy kell... Nekem a 16 coll a legideálisabb. Még éppen hordozható és nagy a méret. A 13 a rossz szemem miatt már kicsi.
Nekem az asztali gép sehogy sem jöhet szóba. Akkor 3 at kéne kb vennem... És így megvan oldva a játék is. Jah és pesten a lakásba is sokszor a stúdiómban ügyködök vele, vagy az asztalnál játszok, vagy a nappali tv re van kötve. Szóval izomból ki van használva a hordozhatóság.
-
Aweriot
senior tag
Hali! Hát kérlek, ha hiszed, ha nem, de 7 napból 4-5 viszem a gépet magammal. Nagyrészt monitorra van kötve. A lakásba pesten egy 24es AOC van. Muteréknál ugyanez a monitor csak 27 esben. Type C ről megy a gép és kész. De egyébként viszem munkahelyre, ott ritkán használom, de előfordul, hogy kell... Nekem a 16 coll a legideálisabb. Még éppen hordozható és nagy a méret. A 13 a rossz szemem miatt már kicsi.
-
Lalikiraly
addikt
-
Aweriot
senior tag
Nem egyszer nekifutottam már, de a gamer laptop kategóriával nem tudok mit kezdeni. Mármint oké, ha utazik az ember akkor hasznos. De ahhoz nem baromi kicsi a kijelző?
-
Lalikiraly
addikt
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Rakd már be légyszi, hol mit basztam el. Most javítottam egy pár dolgot.
-
Lalikiraly
addikt
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Hoppika, nem vettem észre, mindjárt átnézem

-
KISDUCK
addikt
Hali!
Köszi az ismertetőt róla. Persze, nekem aztán pláne nem releváns a dolog. Viszont tényleg érdekes, hogy tesztelik
Mondtam objektív szeretnék maradni, így ez is hozzá tartozik.Valahol valaki azt mondta, hogy az amcsi hadsereg mindent amit lehet szabványosít, még ha az eszköz irodai használatra is kell akkor is, kb ezeket vették át a gamer laptop gyártók mert hangzatos marketing szempontból, de a gyakorlati téren annyit jelent, hogy az eszköz szállítható és használható minden országban.
-
Lalikiraly
addikt
Lalikirály
(ram téma miatt inkább válaszba írom)Nem tudom mennyire olvastad a híreket PH!-n, de az AI adatközpontoknak most ugrik meg a memória igénye és nyilatkozatok szerint a memóriagyártók nem terveznek most kapacitás bővítéssel, tehát mangánszemélyeknek ez szűkös 4-5 év lesz most. Az NVIDIA is úgymond lemond a gamerekről, csökkentik a gpu gyártást, nem adnak már a gpu mellé memóriát, arról a gyártóknak kell majd gondoskodni ami a vga árakat tovább fogja növelni. A samsung is a memóriáit inkább az adatközpontoknak adja el mint a mobilos részlegének. Volt olyan memória gyártó ami bejelentette, hogy kivonul a konzumer piacról, mert az AI-ban nagyobb lové van.
Ha úgy érzed, hogy szükséged van több ram-ra akkor valószínűleg most érdemes venned, mert feltételezhető hogy további drágulás várható.szerk.: most még ugranak a sodimm memóriákra is az asztali gépesek, mert már mindenhol keringenek a videók, hogy adapterrel beépíthető a desktop alaplapokba és egy fokkal olcsóbb mint a desktop variáns.
Hali! Köszi a hozzászólást, persze vágom a témát. Én nem vagyok ennyire borulátó, ugyanis így rengeteg ember elhalassza a gépfejlesztést, ami így kihat a többi hardverre is és a vásárlási számok az egész dolgot hamar alá áshatják. Az biztos, hogy egy burkolt áremelésről van szó első körben. Ilyen olcsó mégegyszer biztos nem lesz a ram, mint volt. Pláne a rossz Forint viszonyokat lesve.
-
Lalikiraly
addikt
Remélem esnek a ram árak, mert nekem kevés a 16GB...
Ha meglesz a második memória, akkor Dual módban fognak menni.
Ez a memória kezelés sebességét is jelentősen növeli.
Játék közben és bonyolultabb alkalmazások esetében szépen növekedhet a teljesítmény.Az áresésre viszont várnod kell még egy keveset. Hamarabb fogod eladni a notit. Sajnos.
Biztos nem adom, mert nincs hova fentebb lépni, pláne ilyen áron. Nincs is értelme. A memóriabővítést persze vágom nem kicsit. Nagyon sokat tud dobni rajta

-
Lalikiraly
addikt
Ez a katonai teszt amit beírtál ez gaming szempontjából semmit sem ér. Sok laptop gyártó is csak parasztvakítás céljából használja, mert a gyanútlan vásárló csak annyit lát, hogy katonai teszteken átment, a katonák kemények, akkor az a laptop is kemény ami átment ezen.
Military Standard (MIL-STD 810) - Introduction (H verzió):
1.a hőmérséklet próba kikapcsolt állapotban 33-71°C 7x24 óra
1.b hőmérséklet próba bekapcsolt állapotban 32-49°C 3x24 óra (magas hőmérsékletű ciklusok és száraz meleg levegő
2.a hőmérséklet próba kikapcsolt állapotban -25 - -33°C 7x24 óra
2.b hőmérséklet próba bekapcsolt állapotban -21- - 32°C 3x24 óra alacsony hőmérsékleti ciklusok
3.a 10 nap 30-60°között állandó 95%-os páratartalom bekapcsolt állapotban
4.a rezgés teszt (Frequency 5-500Hz, Vertical rms = 1.08 g Transverse rms = 0.21g, Longitudinal rms = 0.76g Test Time: 60 minutes per axis)
4.b Frequency 5-500Hz, Vertical rms = 2.24 g Transverse rms = 1.45g, Longitudinal rms = 1.32g Test Time: 40 minutes per axis
5.a sokk teszt (leejtés teszt) bekapcsolt állapotban 10CM magaságból ledobják.
6.a magaslati teszt 4572 méteres magassági nyomáson 5°C és 40°C-on mindkettő 12 órán át bekapcsolt állapotban.Hali!
Köszi az ismertetőt róla. Persze, nekem aztán pláne nem releváns a dolog. Viszont tényleg érdekes, hogy tesztelik
Mondtam objektív szeretnék maradni, így ez is hozzá tartozik. -
KISDUCK
addikt
Játék közben és bonyolultabb alkalmazások esetében szépen növekedhet a teljesítmény.Az áresésre viszont várnod kell még egy keveset. Hamarabb fogod eladni a notit. Sajnos.
Lalikirály
-
Hieronymus
veterán
-
KISDUCK
addikt
Ez a katonai teszt amit beírtál ez gaming szempontjából semmit sem ér. Sok laptop gyártó is csak parasztvakítás céljából használja, mert a gyanútlan vásárló csak annyit lát, hogy katonai teszteken átment, a katonák kemények, akkor az a laptop is kemény ami átment ezen.
Military Standard (MIL-STD 810) - Introduction (H verzió):
1.a hőmérséklet próba kikapcsolt állapotban 33-71°C 7x24 óra
1.b hőmérséklet próba bekapcsolt állapotban 32-49°C 3x24 óra (magas hőmérsékletű ciklusok és száraz meleg levegő
2.a hőmérséklet próba kikapcsolt állapotban -25 - -33°C 7x24 óra
2.b hőmérséklet próba bekapcsolt állapotban -21- - 32°C 3x24 óra alacsony hőmérsékleti ciklusok
3.a 10 nap 30-60°között állandó 95%-os páratartalom bekapcsolt állapotban
4.a rezgés teszt (Frequency 5-500Hz, Vertical rms = 1.08 g Transverse rms = 0.21g, Longitudinal rms = 0.76g Test Time: 60 minutes per axis)
4.b Frequency 5-500Hz, Vertical rms = 2.24 g Transverse rms = 1.45g, Longitudinal rms = 1.32g Test Time: 40 minutes per axis
5.a sokk teszt (leejtés teszt) bekapcsolt állapotban 10CM magaságból ledobják.
6.a magaslati teszt 4572 méteres magassági nyomáson 5°C és 40°C-on mindkettő 12 órán át bekapcsolt állapotban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- IFA 2026: AI-torony az asztalon, új Thinkbookok a hordtáskában
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Metal topik
- LEGO klub
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Ideapad Gaming3 FHD Gamer notebook - i5 11320H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 4GB W
- Xiaomi 17T Pro 256GB Deep Blue Karcmentes
- Alkalmi Vétel! Csere-Beszámítás! Gamer PC-Számítógép! Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Maximus VIII Ranger alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro