- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
válasz
Rukongai #95449 üzenetére
Szia!
Ha kombit vásárolsz minium 1.6-ost ajánlom. A vezérlés szervízelés munkadíjjal nekem 105 ezer ft volt INA márka.
1.4 láncos az 1.6 meg szíjas.
Olajzabálással kapcsolatban az előző gazdától függ,de ha jól van karbantartva akkor nem eszik. Enyém például nem eszik XEP motorkódos.
10.000km időnként egészséges az olajcsere az én véleményem szerint. -
Rukongai
csendes tag
Sziasztok!
H Astra vásárlásán gondolozok, 2006 körülit, csak benzin, mivel városban használnám.
1.4 és 1.6-os motorral néztem ezeket, melyik a jobb? 1.4-est is szabad venni?
Megbízhatóak a twinport motorok?Szervíz díjak milyenek hozzá? Mondjuk egy vezérlés (jó tudom hogy némelyik láncos), vagy bármi más.
Olajat mennyire eszik? vagy azt megolja a szelepfedél tömítés és a membrán csere? -
Sanki
addikt
válasz
belsodavid #95446 üzenetére
Szuper, köszi! Megnézem holnap.
Más:
Bekerült hátulra a két ajtónyitás érzékelő, így már elől világ középen, ha nyitva az ajtó, már csak a vezetéket kell hátrahúzni a 2 kapaszkodóhoz.
Illetve beraktam én is az insignia fúvókát (az eredetit, a kínai óccó nem ért semmit), pfúú, az egész üveget teríti. Megér annyit simán. -
Sanki
addikt
Nekem ilyen a MAF: gdrive link.
Ezen nem látok sárga részt, és nem is tudom hogyan jönne szét.. -
atomanti19
aktív tag
Hali!
X17D motoron, a leömlő alatt (vezérlés oldalon) lévő vízcső és a motor és a cső közt lévő alkatrészből víz szivárog, rácsöpög a szervó szivattyúra és olajos foltot hagy, így vettem észre
Bocsi a képért de ez kellően csupasz ahhoz, hogy látszódjon a lényeg.
A bekeretezett cső és az utána lévő rész az. Szerintem az alkatrész és a motor közti tömítés vacakol. Ez a termosztát ház lesz? Nincs alkatrész ismeretem ilyen szinten a típusnál, hála az égnek a vezérlésen,szíjakon, szűrőkön kívül nem kellett hozzányúlnom soha. Nem égető a probléma, de szerintem hamar romolhat a helyzet. Hogyan tudom orvosolni?
Valakinek esetleg van valami robbantott ábra hozzá? Ha leszedem speckó tömítés kell alá, vagy tudok készíteni is?Köszönöm a segítséget!
-
válasz
cappa72 #95438 üzenetére
A történet folytatódik.
Kilazítottam és visszacsavartam a kopogásszenzort.
Először multiméterrel néztem, hogy ha megütögetem (óvatosan), akkor valami jelet ad. Szkóppal is megnéztem, ott is láttam, hogy ad jelet.Megint mentem egy tegnapi teszt-kört.
2000rpm alatt nincs hibajelzés. Álló járműnél pedig hiába pörgetem 3k-ig, szintén nincs.
Indulás után, 2k alatt megint nincs, másodikban 2k alatt nincs, 2k felett idővel szépen megjön (pár másodperc múlva).
Tehát olyan, mintha terhelés alatt lenne gond.
Motort leállítom, fél perc múlva indításkor hibajelzés nincs (tárolt hiba tuti van), ha maradok 2k alatt, nem jön a "drága sárga lámpa". Ha 2k fölé megyek, akkor jön.Autószerelő , vagy villamossági legyen a következő utam?
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! 2006-os Z14XEP H-s Astráról lenne szó. Tudnátok segíteni, hogy a klímaventilátornak hogy kell működnie? Egy darab van a vízhűtőnek és a klímahűtőnek egyben. Ha bekapcsolom a klímát, pár másodperc és indul is egyes fokozaton, majd rá mondjuk 15 mp-re indul a 2.-on, ahol már rendesen pörög. Na most ennek valamikor vissza kell vennie a fordulatot, ha pl. huzamosabb ideig megyek autópályán? Mondjuk az egyes fokozatra, vagy akár le is kapcsolhat? Vagy addig pörög míg ki nem kapcsolom a klímát? Ha kicsit bugyután fogalmaztam, akkor kérdezzetek
. Köszi előre is.
-
Ferrari fan
tag
válasz
DjDanee87 #95389 üzenetére
Köszönöm az ötletet, én G astrában cseréletem le, Cromaxból rendeltem, szuper
Ráment vagy fél óra, mert a spricnik nem akartak kijönni, begyógyultak a helyükre és nem a kis fülecske tartotta, de végül csak sikerült
Az anyós oldali ablaktörlőt elég volt levenni a művelethez.
Ég és föld a különbség, erősen ajánlom mindenkinek a cserét! -
válasz
cappa72 #95435 üzenetére
Ma reggel ismét kivillogtattam... szaporodnak...
Na most már 2 hiba van.
1602 - Knock control module n/a
0325 - kopogásérzékelő nincs jelen (nincs jel?) (0325 Knock sensor n/a)
Tehátmodul és érzékelő is hibát dob...
Nem is tudom, hogy autóvillamossági szerelőhöz, vagy autószerelőhöz vigyem... -
gban
veterán
Nekem is ilyesmi és nekem is meghalt nagyjából, csak nekem a légszűrő-házba megy, és sima csavarhúzóval kell kiszedni a csavarokat.
Ha ugyanaz mint az enyém, akkor a túlfelén nekem van egy sárga rögzítő pöcök, azt ki kell húzni, majd egy műanyag fület megemelni, és ezután szét lehet húzni.
A szenzor talán nem ugyanaz de a leszedése szerintem hasonló. -
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007 #95400 üzenetére
Na megpróbáltam szétkapni a maf szenzort, de nem sikerült, a 2 csavar, ami fogja mintha szét lenne már barmolva... Torx szerű a fej, viszont a közepén van még 1 tömör kicsi rúd.. Van olyan bitfej, de bele se ment..
Amúgy így néz ki a szenzor belül: [kép]Ezt a fajta csatlakozót hogyan lehet szétszedni/lehúzni?
[kép] -
válasz
cappa72 #95434 üzenetére
Úgy tűnik, hogy 2000rpm alatt téyleg nem jön a hiba.
20km-t mentem most direkt ennek a kipróbálására. Ismét az utolsó 1km-t "nyomtam meg", 3000-nél váltottam, fordulatszám visszaesett 2200-ra, hiba jött. Gurultam, motor leállít, visszakapcsol, 2000 alatt semmi, 2200-nál jön a hiba.
Ez a "kórisme" közelebb vihet a megoldáshoz? Vagy 2000 alatt nem is foglalkozik az ecu a kopogásérzékelővel? -
válasz
mohabá 007 #95432 üzenetére
Nagyon köszönöm! Ez korrekt kis leírás.
Attól tartok nem úszom meg, hogy vegyek egy nyomatékkulcsot.Rémálmom volt: elvittem autókereskedőhöz a kisöreget.
De eszem ágában sincs eladni. -
Chris.G
tag
Sziasztok!
Olaj csere előtt állok! Melyiket ajánlanátok ezek közül?
[link] -
HoaryFox
őstag
No, megvolt az 1 éves (olaj, olaj-, levegő-, pollenszűrő csere), a 2 éves (hűtővíz, fékolaj, üzemanyagszűrő) és a 4 éves (vezérléscsere vízpumpával) szerviz is egyben
Most már csak tankolni kell -
válasz
mohabá 007 #95425 üzenetére
-
válasz
mohabá 007 #95423 üzenetére
Van házi bak fából, arra rá tudok állni, hátha... -
mohabá 007
aktív tag
Akkor vegyél MAF-ot, ha egyértelmű, hogy az a rossz. Szemrevételezéssel nem lehet megállapítani, hogy valóban tiszta e az érzékelő rész, mert nem látsz bele.[kép]
Én kitisztítanám, ill kérnék kölcsönbe kipróbálásra egy másik MAF-ot, hogy azzal hogy viselkedik.
Az fura, hogy lehúzott csatira se dob hibakódot. Mivel semmibe nem teszel kárt, kíváncsiságból húzd le a lambdaszonda csatiját, és nézd meg, úgy miként viselkedik.
Ma is tanultam valamitazért van MAF-od, mert nincs start/stop rendszered.
-
válasz
mohabá 007 #95421 üzenetére
Ha lehűlt a motor, ránézek a gyertyákra.
Gondolom akna nélkül esélytelen kivenni a szenzort magát.
Ha van itthon oszcilloszkóp, akkor azzal menet közben jelet is tudnék mérni. Az segítene valamit?A régi 1.4-es 8 szelepes astránknak (c14nz talán) volt oktánszámállítója, ennél már megvételkor fura volt, hogy nincs. De most sem értek többet az autókhoz, mint régen.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72 #95419 üzenetére
Hazamehetsz vele nyugodtan,de mihamarabb ki kell kutakodni miért jelez. Lehet, hogy a kopogásérzékelő túl koszos, vagy megadta magát. Lehet akár túl koszos gyertya, kicsi gyertyahézag. Valszeg van neki oktánszám állító dugója, nézd meg van e kontakt.Legrosszabb esetben kopogásérzékelő csere.
-
válasz
cappa72 #95419 üzenetére
Végül 1500-1800 közötti fordulaton hazajöttem vele, és nem jött a hibajelzés. (2000-nél minden esetben váltottam)
Utolsó 500m-en 2100 körülre emeltem a fordulatszámot, és 400m után előjött újra.
Tudom, hogy további vizsgálat nélkül nem lehet felállítani pontos diagnózist, de esetleg ötlet?
Meghalt a szenzor, vagy rénézzek megint a kh-ra?
A faluban van szerelő, tehát nem kell sokat utaztatni; ha menni kell (szerelőhöz), hát menni kell. -
válasz
mohabá 007 #95418 üzenetére
Ez nem hangzik jól még laikusként sem. Azért hazamehetek még vele, ugye? 15km-re lakom a várostól, és most bíz ott vagyok.
95 és 100 -as benzint szoktam felváltva tankolni (20-25 literes adagokban), eddig nem volt ilyen gond.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72 #95417 üzenetére
"...Kopogásérzékelő hibával mennyire ellenjavalt közlekedni?..."
"....A kopogásérzékelő észleli a motor rendellenes kopogását. Az érzékelő által gerjesztett váltakozó áramú feszültség annál magasabb, minél súlyosabb a kopogás. Ez a jel a motorszabályozó modult (ECU) arra készteti, hogy a kopogás csökkentése érdekében változtasson a gyujtás időzítésén. A benzinmotorok kopogó motorhangja arra utal, hogy az égés folyamata nem megfelelő, ami műszaki károsodást idézhet elő. Kopogás elsősorban akkor lép fel, ha a tankolt üzemanyag nem megfelelő minőségű (oktánszámú) a beállított gyújtási időponthoz képest.
Befolyásolja a motor folyamatszabályozását, például a gyújtási időpontot, és az üzemanyag-befecskendezést, és ennek következtében a kopogás megszűnik.
A jelenség igen káros a motor szerkezeti elemeire. Egyrészt fokozza a hőátadást a dugattyú, illetve a fal irányába, másrészt a nyomáslengés növeli a szerkezeti elemek igénybevételét...." -
Sziasztok!
Kopogásérzékelő hibával mennyire ellenjavalt közlekedni?
X16szr, 0325 hiba.
Kontakt spray megvolt a csatlakozónál.
Csak pár perc múlva jelentkezik indítás és közlekedés után. -
espada99
csendes tag
Sziasztok. A mai napra az autó (2005 Astra) egyik első ablaktörlője megadta magát és nem hajlandó tenni a dolgát. A másik hibátlanul működik, valószínűleg így a motor így jó
Valaki belefutott már ilyen jelenségbe? Házilag lehet könnyen orvosolni?
Ha bonyolultabb a dolog, szerszámok hiányában szerelő, de minimum két hétre ad időpontot...
Köszi előre is -
Ha nyekereg - nyikorog kicsit a gép hátulja akkor rugót / gátlót / mindent kell cserélni? Csak lassan 20 éves gondolom elfáradtak már ott a dolgok
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok! Ismét hozzátok fordulok, hátha tapasztaltatok már ilyet.
Adott a szeretett C Corsa, 2006-os évjárat 1.3 cdti, z13dt motorkód. Ősszel volt egy alapos egr-szívósor takarításon. Egy ideig nagyon jól is működött, viszont manapság azt csinálja, hogy néha megtorpan gyorsításnál, mintha megfulladna a motor. Manapság sűrűn meg van hajtva hosszú távon.
Hibakód nincs, azt kiolvastuk. Valaki találkozott már ilyennel?
Köszi! -
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007 #95400 üzenetére
Van élő hibakód? --> ScanMyOpel szerint: P1112-08, P0136-05, P0141-08. [kép] (Torque nem is látja ezt... [kép] )
Ha melegen rendszeresen lomhán indúl, az nem a MAF hibája. --> Egyáltalán nem rendszeres, teljesen véletlenszerű, viszont eddig csak melegen vettem észre és egyszer tudtam levideózni, de ettől volt már rosszabb indulás. [link]
Szívósorod még a régi? --> Yep, jó kis csattogós.Itt van a két mai rövidke utazás, benne van a "Mass Air Flow" mérés is, értékeket nem tudom mihez viszonyítani (van ahol 1-2 értéknél hirtelen 0-át mutat, szerintem beállítás baja van, túl sűrű lehet a mintavételezés). [link] / [link]
(Ami érdekes most, hogy nincs mérési eredmény a 2-es lambdaszondánál... Eddig volt, majd OP-COM-mal is meg kell néznem.)
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Ma tapasztaltam egy nagyon érdekes hibát. Elindultam melóból hazafelé és kb fél km után mondom valami nem stimmel a műszerfalon, mintha kevesebbet mérne a sebességmérő és valóban. 15-el kevesebbet mért, mint kéne. Egészen addig csinálta ezt, amíg meg nem álltam, rendesen 0-ra, utána mért rendesen. Nos mi volt ez?
-
Tikakukac
titán
válasz
farkas-j #95402 üzenetére
Attól függ mivel küldik. 4 tömítés a szívó oldalon, 1 a fojtószelepnél, esetleg 1-1 tömítés az EGR 1 végéhez és tutira kihagytam még valamit. Nem tudom, de csinálod hamarabb, így majd én tőled fogom megtudni
Én SKF-et rakattam, nekem még volt benne bizadalmam, meglátjuk.
-
gban
veterán
J Astra, A16XER.
Írtam korábban, nagyon enyhe, alig észrevehető rángatás tapasztalható alacsony fordulatnál, néha, gyorsításnál.
Ma 1200-1500-as fordulat felé már minden esetben rántott egy erősebbet erősebb gázadásra.
Légtömegmérő többször szemrevételezve lett, teljesen tiszta - tudom, ettől még nem biztos hogy jó.
Azért kipróbáltuk, lehúztuk, és a rángás teljesen megszűnt.
Hozzátartozik a történethez, hogy vezérlés-csere volt, és sok kábel le lett húzva majd visszatéve, de ennek ellenére nem gondolnék kontakt-hibára, előtte is csinálta csak nem ennyire állandóan.
Alapjárat atomstabil.
Ezen kívül erre nem dob hibát (arra se ha lehúzzuk!), vagyis lehet hogy tényleg rossz egy ideje.
Remélem tényleg ez a baja, nem valami más, és simán csak adat híján általánosan lövi be a keveréket az ECU, ezáltal elrejtve egy máshol meglévő hibát, nem olcsó ez az apró vacak sem, cromaxnál 30-tól van pl.
Bárdinál van szerencsére Bosch 18-ért, az talán nem lesz rossz, és nem lesz igaz hogy olcsó húsnak... -
bul07
nagyúr
válasz
farkas-j #95402 üzenetére
Igaz nem lánc hanem a szíj de ugyan úgy DAYCO szett ment édesapám Meriva A, Y17DT-be még február elején, nincs gond eddig
Én úgy ítélném meg a dolgot hogy mennyit mész a kocsival és hogy kb mennyi időre tervezel vele
Ha sokat mész akkor érdemesebb jobb alkatrészt venni, ha nem sokat és úgyis csere lesz pár éven belül akkor jó a közepes minőség olcsóbbanPersze van egy két dolog amin nem érdemes spórolni
Ilyen az olajszűrő levegőszűrő, és újabb dízel esetén a gázolaj szűrő -
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #95302 üzenetére
A Z14XEP-s Merivánkba vezérműlánc csere lesz. Két szerelő is a DAYCO vezérműlánc készletet ajánlotta. Kb. 38eFt-ba kerülne. Tényleg jó választás lenne?
A szívósor is felújításra kerül (kapom a cseredarabot) milyen tömítések kellenek még a "nagy" tömítésen kívül? Jja, és ebből 4db kell? Nekem úgy tűnik, mintha egy O gyűrűre is szükség lenne de ezt csak tippelem. Ha igen, mi a neve, ill. kell e még hozzá valahová tömítést vennem? Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest