- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
phoenix1989
őstag
Sziasztok!
Remélem erre felé kapok valami tanácsot. Volt egy áramszünet és azóta a következő jelenség van. Random felpörög a proci venti.
Amit már megcsináltam:
Alaplap BIOS frissítve.
Win ujrarakva
Biosban egyéni, álltalános ventiprofil próbálva.
Nem melegszik, nem kap extra feszt.
felhasználástól független van hogy akár egy órán át semmi aztán van hogy 5 perc alatt 5-6x is csak úgy felpörög. Azt csinálja mint amikor első bekapcsoláskor szokott
valami ötlet? -
pruzsi
őstag
turbo kikapcsolva
-
brabbitz
aktív tag
válasz
pruzsi #26250 üzenetére
Függ attól hogy milyen hűtővel van hűtve, alaplap, illetve a processzor VID-jéből kiolvasva a turbó nincs kikapcsolva, ez megteszi neked azt a szivességet hogy 1.35V-os VID-ről felrakja 1.425V-re, +200Mhz pluszért, cserébe orbitálisan nagy fogyasztással.
A rendes hőt igazából a processzor nem mér úgy mint pl. a Ryzen, vagy korabeli Intelek, az AMD FX-ek valami feszültségekkel képletezve számít hőt vagy mi, tehát nem pontos annyira. Az AMD OVERDRIVE nevű programmal megtudod nézni hogy mennyire vagy messze a TJMaxtól. Ha közelítesz a 0-hoz, ne adjisten mínusz számokat látsz, az nagy baj, mert később downclockolhat a gép, vagy le is állhat. HWinfo elv jól mér, AIDA-t nem tudom, de először az előbb ajánlott OverDrive-al nézd meg, mert az biztos jól mér. -
pruzsi
őstag
Üdv.
hány fokos volt a proci végül is?
-
hokuszpk
nagyúr
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy rossz helyen vagyok és baromi láma kérdés..
PC 1 monitor (I5 8400 CPU, GTX 1070 8GB), a TV-t az alaplapi HDMI-vel össze tudom kötni, hogy így ki tudjak rakni filmeket?
A VGA-n csk egy HDMI van és valamiért semmi szoftveres megoldás nem működik
Kösz -
modern
aktív tag
Sziasztok.
Hozzámkerült egy hibás ryzen 7 3700x. Gépbe téve nem ad képet. Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ez javítható? Ha igen hol? Érdemes javítani vagy vegyek inkább használtan egy működőképest? Látszólag a lábak nem görbültek amúgy, nem tudom mitől nem adhat képet :/ -
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra lehetőség, hogy egy processzornak a maximális TDP értékét (ha jól tudom, az az PL2 érték) BIOS-ban módosítani lehessen a jelenleg használt processzor hűtő TDP értékéhez. Pl. egy 280W max. TDP értékű cpu max. TDP értékét levinném 220-ra, amit egyébként a jelenlegi CPU hűtő is tud. A maximális TDP érték csökkentését nem csak a cpu hűtő teljesítménye miatt, hanem azért is szeretném, mert jelenleg nem lesz olyan terhelés alatt a processzor (még nincs videókártya sem, játékra egyelőre nincs használva), tehát akár egy Intel Core Ultra 7 (nem K-s) szintre (65W - 182W) is "le lehetne butítani" egy időre?
Olcsóbban jutottam a K szériás cpu-hoz, ezért is vettem meg a K-s procit, hosszútávra tervezve és egyébként a későbbiekben még jól jöhet a plusz kraft, abból sosem lehet gond.
Remélem érthető volt a kérdésem, a konfig az adatlapomon megtalálható.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Jan1992
újonc
válasz
sirszevenap #26240 üzenetére
Nyertél. Win10 alatt megy. Nem kellett istallálni, mert a Win7 particióról elindult. Csak egy 2013-as VCredist-et kellett feltenni, mert két dll hiányzott.
Fura dolgok ezek, mármint hogy nem megy Win7 alatt a másik procival. -
Jan1992
újonc
UAC le van véve minimura és az user admin. Elvileg adminként indítja. De azért mepróbáltam adminként és semmi. Aztán kompatibilitást is kértem Vistára (mert ugye Win7-nél csak a korábbi windowsok vannak), ilyenkor aztán egyszerre adminként is indítja (pipa be van jelölve), de akkor sem sikerült.
Win10-re nem rakom fel, sokat foglal. -
Jan1992
újonc
Van egy HASWELL alapú xeon gépem Win7-tel. Mass Effect Andromédával (2017) rajta, a trainerrel a single playerben müködött minden "segítség" opció.
Kicseréltem a CPU-t Broadwell-re, a trainer felismeri ugyan hogy fut a processz, de már gombnyomársra nem ad segítséget.
Elvieg a Broadwell "csak" csíkszélesség csökkentés volt, és emiatt nagyobb órajeleket, vagy több magot tud kevesebb energiával. Semmi processz biztonsági változtatás nem történt. Másrészt akik Skylake vagy még újabb procival játszák a játékot, gondolom tudják használni a trainert.
Szóval nem tudom mi van. Emiatt azért nem fogom pakolgatni a procit. De a játék is uncsi, hogy mindig meghalok. -
Werkly
őstag
Léghűtés mellett gaming alatt egy 14600K procinál mi az elfogadható hőfok? Intenzív CPU igényes játékra értem. Kösz!
-
brabbitz
aktív tag
FX egyébként egész korrekten öregedett, MÁR ahhoz képest ahogy indult....
8350-es nagytesóját a hónapokba váltottam le véglegesen
Egyetértek egyébként, ha nem akarod elereszteni a lovat a pénzzel, 5600-5600x, DDR4 korrekt sebességet kínál még mindig. És viszonylag egész olcsón tudsz 6 magnál nagyobb procikhoz is hozzájutni ha később szükséged lenne rá. -
carl18
addikt
Az után minden meg váltás.
I3 12100 volt árukeresőn 21e forintért. Tray kiadás igazán jó ár.
De Ryzen 5 1600 is megy kéz alól 10e körül.Ha sokaig akarod ezt a platformot használni akkor valóban 6 mag 12 szál a Megéri kategória. Ryzen 5 5600 megy 40e körül 3 év garancia mellet.
Ha a Fx 6300 eddig ki bírta egy Új Ryzen ismét sokáig elég lehet számodra.
-
hokuszpk
nagyúr
az fx 6300 -hoz képest már egy 1xxx -es Ryzen is térváltás lenne ; ( nekem a 6200 -hoz sikerült hozzámérni az R7 1700 -at ) ha eddig elvoltál vele, és olcsón akarod megúszni, akkor az R5 3600 -at ajánlom ; ddr4 memóriák ára is baráti ; ha akad több zsé, akkor 5600 vagy felette.
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt éveket is nézve, melyek azok a procik amik az egy szálon futó teljesítményüket is nézve erősek és az olcsóbb kategóriát képviselik? Mindegy hogy AMD vagy Intel, jelenleg FX6300-as procim van ezt szeretném cserélni.
-
carl18
addikt
válasz
solfilo #26228 üzenetére
Csak rá kérdeztem mert senki se beszélt erről.
Egyenlőre még nem láttom de nem tartom lehetetlennek hogy tech háború esetén a hardverek is kapnak extra vámok.Usába már most is rajta van a vám Tscm Taiwan gyártás rtx 5000 széria esetén tudtommal.
Csak Amerika még a szomszédját kanadát is extra vámolja.
Ki tudja pár hónap és a hardverek is drágábbak lehetnek. -
-
carl18
addikt
Üdv. A mostani Vám háború nem fog cpu árakat növelni? Intel processzor Amerika gyártás? Euba plus 25 % vám?
Amerika cég Taiwan gyártás? Vám mentes?Most néztem repkednek a új vámok.
Ha Intel otthon akar cput gyártani de máshol is árusítani az nekünk fájhat itthon idővel. -
atom18
senior tag
válasz
BoneDragon #26221 üzenetére
Szia!
Szerintem sok egyik haverom kB.3hete rakott össze egy gépet uyanilyen procival mondtam neki tesztelje és úgy állítása be hogy 90C-nál ne nagyon legyen több.
Ez egy cbr23 utolsó percében készült kép:
-
clade
csendes tag
Üdv.
Ki milyen procit ajánlana 4k gamingre? 7900xtx mellé.Nézegettem teszteket és amikor only 4k a teszt kb semmi különbség nincs fps ben egy 3-4eves proci VS új között. Ez igaz lehet?
Feleslegesen nem fizetnék 100ezerrel többet 3fpsért. -
válasz
BoneDragon #26221 üzenetére
Szia, én a többi 9800X3D tulajnál érdeklődnék, szerintük sok e vagy sem.
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5) -
BoneDragon
veterán
Sziasztok,
9800X3D egy Arctic Freezer III 360-al párositva 1 óra spiderman2 + RT alatt. Nem magas kicsit a temp?
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
wolfman #26217 üzenetére
Ryzennél teljesen normális, gyárilag szénnéhúzott a lapka, és ha olyan lapot vettél ami túl is feszeli akkor duplán rossz lesz. (Pl. Gigabyte alaplapok)
Túl kicsi felületen keletkezik a hő, és nem tudja rendesen leadni.
Meg kellene próbálni alulfeszelni Curve optimizerrel. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Sztem a kérdésem itt jó helyen lesz.
Adott alaplap, ASUS B550-f Gaming WiFi, benne egy Ryzen 5800x CPU.
Pár napja észrevettem, hogy programok futtatásakor (böngésző, filmnézés, stb.) a procihűtő felpörög kb. 10mp-ekre. Nem szenteltem neki különösebb figyelmet, de most ma már nagyon furcsa lett. Elkezdtem nézni egy 4K filmet, aztán kb folyamatosan süvíteni kezdett a hűtő. Na mondom csak ránézek már, hány fokos a proci és meglepődve tapasztalom, hogy 72-85 fok körül üzemel! Képet mellékeltem.
Jó hűtőm van, Scythe Mugen Max, eddig ilyenkor 30-32fokon tartotta a CPU-t, pasztázva kb egy éve volt, ezt nem gondolnám, hogy probléma lenne. Hűtő bordáit pár hete fújtam ki, most néztem, fixen fogja a foglalatot, nem mozdult el. Ja igen, a procihűtő bordája hideg!Szerintetek mi az isten lehet? Elromolhatott a CPU hőérzékelője?
-
vaakuum
addikt
Köszönöm
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hűtőt kell cserélnem, de rémtörténeteket hallok és olvasok arról, hogy az LGA foglalat, esetemben LGA 1718 tűit nagyon könnyű tönkre tenni. Ha bent van a foglalatban, és rá van zárva a zár, akkor szabad megtisztítani a processzort? Vagy ehhez mindenképpen vegyem ki?
Köszönöm! -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Ugye a Ryzen 1600 és az Intel 10400 procik elég régiek ahhoz, hogy a win11 által igényelt tpm-et semmiképpen nem lehet rájukerőszakolni? -
Zadia
senior tag
Nagyznehezen beüzemeltem a Ryzen 5 7600X-et.
Ez milyen széria,hogy csak 6 core/6 thread?????
Nem 6/12-nek kéne lenni?
Eddig csak szivok ezzel az AM5-el.
3x szedtem szét és raktam össze mire hajlandó volt legalább biosig eljutni.Azt nem akarta a memóriákat 6000MHz-en futtatni.Most jó.
Mindenből a legfrisebb driver van fent.Eleinte eszközkezelőben az AMD 12C controllernél volt felkiáltójel,de mostanra eltünt. -
Zadia
senior tag
Valmiért nem jó.
-
Chapel
addikt
COre Temp-es kérdés lett volna, de azt hiszem megoldottam közben bocs, törölhető
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hektorka69 #26202 üzenetére
tippre használt lapot vettél ( adatlap nemsegít, i7 2600 van rajta ) , bios default volt ?
* illetve keresd a biosban a "Performance Boost" ( ez a sima turbó // ha "Performance Boost Overdrive" -t talalsz, az a turbó-turbó ) stringet és engedélyezd.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Gus-T. #26196 üzenetére
"A megfelelő fórumokon is feltettem ezt a kérdést , de napok óta halottak ezek a fórumok sajna...
Egy Ultra 7 265k procihoz"hmhm. a megfelelő fórum elvileg ez.
az nem kérdés, hogy eléggé inaktív topic, de nemlátom a Gus-T linket az utolsó oldalon, ami perpill 2025.02.06 -tól indul.az új core széria nem annyira problémás, mint a 13-14 gen ; elvileg egy 265K -hoz elég a 240-es AIO.
-
hektorka69
tag
Sziasztok! szeretném a segítségeteket kérni!
vásároltam egy 5700x3d procit, és hozzá egy asrock b550 pg velocita lapot
a gép leginkább warzone-ra lett vásárolva egy 6800xt-vel.
a problémám az lenne, hogy nem megy fel a proci órajele játék alatt sem.
stabilan áll 3400mhz-en meg sem mozdul, illetve a fogyasztása olyan 60w körül mozog.
mintha lenne valami power limit a biosba beállítva vagy órajel korlátozás.
A lap és a proci is teljesen új.
hőfokok, minden rendben, ramok xmp profilja beállítva.segítségeteket előre is köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GTA VI
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Windows 11
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest