Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
castiels
addikt
Gen3-ra jött egy 1GB-os frissítés megéri feltenni? Vagy csak rontana rajta?
-
vvili
tag
Sziasztok. A minap vásároltam egy ilyen Gen3-as boxot, hogy a projektoron is tudjam nézni a Netflix, HboMax, Skyshowtime triót. Képpel semmi gond, de kizárólag a Skyshowtime alatt házimozi erősítőn csak PCM 2.0 hang van, míg a többinél rendesen van dd+ 5.1.
A Sony TV-n Android TV 10-el működik a dd+ rendesen, csak a box-on nem.
Ha esetleg találkozott már valaki ilyennel és tudja a megoldást rá az ne tartsa magában.
Köszönöm. -
kis-attila
tag
válasz
fakekorom
üzenetére
Nem veszélyes.
Nálam nincs HDMI CEC meg ilyenek, az egy távirányító esélytelen.
A TV + a TV BOX be tud kapcsolni együtt, a kikapcsolással vannak bajok,ahogy írtad.
Energiagazdálkodásban van olyan, hogy 20 perc + 30 perc, azt állítsd be. Kikapcsoló gombra a TV kikapcsol, a box + majd 20 vagy 30 perc múlva de működik. Nekem az összes TV Box így ment.
Apró update. Ne Standby-ban hagyjátok,sok TV Box allergiás rá / nem tud visszatérni normálisan. Ha kikapcsolás,akkor teljesen kapcsoljon ki a TV Box is. Ezt is be lehet állítani az energiagazdálkodásban, hogy standby álljon le vagy kikapcs.-ba. -
kis-attila
tag
válasz
GFRita
üzenetére
Szia!
Elnézést, hogy beleszólok, nekem volt Gen 3.
Minden tesztben megemlítik, hogy elég béna a wifi-je. Van akinél probléma, van akinél nem de tény. ( nálam épp probléma volt, ezért adtam el egy fél éve ) 2nd. Gen ebből a szempontból jobb volt, igaz,annak meg volt más baja.
Bővebben a 2T2R hiánya okozza + a lapra szerelt rettenet ... mindegy, igazad lehet. Én nem tudom a megoldást. Aki wifi 6-ot küld rá, az is azt mondja, hogy wifi 6 mellett sikerült neki egy egészséges wifi 5 és LAN sincs. Tudósok erre mondják,hogy USB / LAN adapter, ezt is elmondják sokszor, ami segít, addig amíg kábelt tudsz kihúzni.
Talán egy wifi repeater / extender a boxhoz közel, ez még nem is olyan drága.
A probléma oka viszont ez. -
SaveAS
csendes tag
válasz
GFRita
üzenetére
Egy ilyennel szétnéznék abban a smart homeban, hogy biztos minden optimális-e: https://play.google.com/store/apps/details?id=abdelrahman.wifianalyzerpro&hl=hu
-
GFRita
friss újonc
Sziasztok! Xiaomi 3rd gen okosítómmal az a gondom van, hogy akadozik a wifi jel, laggol a cucc pl. a YouTube-on. A lakásban lévő router erős, semmilyen más okoseszközzel (ugyanabban a helyiségben, de az egész házban sem) nincs probléma. Egy elég régi, de smart Toshiba tévét okosítanék vele, amin évekig gond nélkül néztünk netes tartalmakat, de most máshová került, és csak wifivel tudom (szeretném) használni. Ha valakinek van ötlete, mit mókoljak rajta, segítsen, legyen szíves.
-
colonia
senior tag
Segítséget szeretnék kérni az újabb, 3nd Gen eszközömmel kapcsolatban. Egy ethernet adaptert próbálok használni hozzá, de a kapcsolat folyamatosan "le-fel" csatlakozik (néhány másodpercenként eldobja a jelet, majd újracsatlakozik).
Ami már megvolt és nem segített:
A Fejlesztői beállításokban az USB-beállítás: RNDIS (USB Ethernet) módra van állítva. Az USB-hibakeresés ki van kapcsolva. A korábbi 2nd boxszal tökéletesen működött. A Wi-Fi-t kikapcsoltam a Boxon, hogy ne zavarjon be.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
"TV okosító topicba írtam, de elég halott ... "
Jó helyre írtál? → Milyen Android TV boxot vegyek? -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
TV okosító topicba írtam, de elég halott, feltenném itt is hátha tudtok tanácsot adni mit lenne érdemes venni.
TV okosítót keresek, amivel a több éves 4k LG tv smart rendszerét ki tudom váltani, mivel közel használhatatlan szintre lassult. Eddig Apple TV-ben gondolkodtam, de most agyalok rajta, hogy lehet felesleges annyit költeni rá a felhasználás miatt, valamint amúgy sem jött ki belőle az új verzió.
Milyen opciók vannak az alábbi Igények alapján?:
- YT és Netflix használat, esetleg HBO streaming
- Gyors legyen, lehetőleg évek múlva is (a kezelés sebessége a legfontosabb igény)
- Lehetőleg plug&play, ne kelljen hosszas konfigurálás, valamint ha van OTA az is jó lenne
- jól használható saját távirányító
- PC-ről, azonos hálózaton filmek, sorozatok streamingje.
- Retro konzol játékok futtatása kontrollerrel (Retroarch)Jelenleg a xiaomi tv box s 3rd gen lenne a befutó 20e Ft.-ért.
-
fakekorom
tag
Üdv!
Egy gen3-mal barátkozom. Nekem nem sikerül a saját távirányítójával kikapcsolni, ki kell húzni a 230-ból. Segítséget kérek szépen.
És létezik olyan utángyártott távírányító hozzá, ahol a gombok meg vannak világítva? -
prisz
senior tag
válasz
boborján2
üzenetére
Lg tv-n nincs ilyen gond. Ezt érdemes beállítani a Gen2-őn: "Kijelző és hang"- "speciális kijelzőbeállítások" - "preferált dinamikatartomány" - "tartalom dinamikatartományának használata".
Tökéletesen működik. Alap esetben nincs HDR, DV csak akkor vált, amikor van tartalom és szükség van rá. Nálam is 4k a menü, emellett gyors, jó a reakcióidő, nem veszek észre laggolást. -
boborján2
senior tag
Kíváncsiságból felraktam és is finnországba utazva gen2. -re a droid 14 frissítést.
A frissítés lement rendben , ezzel nincs gond.
Régi samsung led tv , régebbi rendszer ami utoljára hivatalosan rajta volt:
A tartalom fps egyeztetés nem működött, nem is volt.
SDR tartalom lejátszása hibátlan volt mindennek is,illetve a HDR10 tartalmat is lehátszotta ,még viszonylag nézhető módon ,illetve a DV is elindult , természetesen csak zöldes lilás képpel.Régi samsung led tv , android 14 frissítéssel:
SDR lejátszás oké, HDR , DV abszolút nincs semmilyen lejátszóval. Ami pozitívum hogy van fps egyeztetés és ezen a tévén nagyon sokat jelent.
TCL65C836 , android 14 frissítéssel:
Na itt kezdödnek a bajok
SDR lejátszás oké, HDR10 ,DV itt is hibára fut.
Szóval úgy néz ki a HDR elesett teljesen.
FPS egyeztetés oké, de itt abszolút haszontalan , mert a panel gyorsasága miatt ,már a 24p nézhetetlenül szaggatós kategória,így mindenképpen be kell kapcsolni a mozgás megjelenítés rásegítést, különben a szemem kifolyik.
Egyébként első bekapcsolásra a menü és minden is DV módban indult. Szóval teljes káosz ,mert ott ahol kell nincs DV , ahol meg nem kell ott van.
Mondanom sem kell hogy sötét szobában egy statikus kép DV módban nem kellemes ha megpirítja a szemet
+itt már 4k volt a menü is, és a samsung FHD -hez viszonyítva elég lassú lett , a navigálás és a box reakció ideje. Mint ha 4k megjelenítés ek kevés lenne a box.Tplink USB-Lan átalakító működik, nem dobta el egyszer sem.
Összességében , egyetlen pozitívum történt , az pedig a működő FPS egyeztetés. Mivel a boxot a régebbi FHD samsungon használjuk ,így végülis előrelépés.
Azonban a 4k TCL mellett ami abszolút HDR képes ,ott teljesen használhatatlan lenne.A lejátszók amiket használtam , vimu player,jellyfin,plex. Azért ezek ,mert ezeket használom vagy használtam a tévén is, így tudom hogy szinte hibátlanok és alapesetben ha jó a vas alatta ,akkor rendben működnek.
-
prisz
senior tag
Köszi "@szoradz"-nak, Gen2-ön par napja nyüstölöm az android 14-et. Eddig minden ok. Első körben érezhetően gyorsabb lett a rendszer. A Kodi végre nem akad egyes online tartalmaknál, mellesleg tökéletesen működik a filmeknél a freki váltás és az appokban is. Par régebbi kódolású filmnél 11-nél megállt a kép, vagy köhögött, na ez most nincs. A youtube, smarttube next, én inkább az utobbit használom premiummal, érezhetően gyorsabb. Netflixnél változást nem érzek, Hbomax sokkal simábban fut. Fagyást, problémát 3 nap után nem tapasztalatam. Jót tett neki ez a frissítés, csak nem értem miért nem lehet kiadni globál-ba, miért kell trükközni, hogy megkapjuk...
-
Akelaus
senior tag
válasz
boborján2
üzenetére
Sajnos ez ilyen, van akinél csinálja ezeket a dolgokat, és van akinél nem. Ahogy a Reddit-en is írják, hogy nem mindenkinél jött ki pl. az usb portba dugott Lan csatlakozó hiba sem. Nálam frissítés előtt műveli amit írtam.
Ha visszaolvasol van akinél a "régi" frissítéssel is voltak gondok, nekem pl. azzal semmi. Szóval ez tényleg vagy-vagy. Tök jó, hogy nálad minden oké, sőt az lenne a legjobb ha mindenkinél így lenne, hiszen így kéne normálisan működnie a Boxnak, de sajnos nincs így.
Hozzáteszem én a legjobb kiadásomnak tartom (e-bookolvasóm mellett), ezt a Xiaomi Boxot, mert amire kell arra ezen az áron akkor sem volt nagyon más, és talán most sincs. Szoktam is arra gondolni, hogy veszek a 2. gen-ből még egyet ha ez behalna.
-
boborján2
senior tag
válasz
Akelaus
üzenetére
2. gen van nekem. Szintén Tp-link USB3-Gigabil lan csatlakozással és biztosra mondom ,hogy semmit nem állítottam sehol sem, csak begugtam és azóta működik.
Viszont nálam sem a sweet tv nem akadt meg pár hónap alatt , sem a skyshowtime. Utóbbi napi hasznalatban 4 profillal , így használva van elég rendesen.Ezeket olvasva úgy gondolom a frissítés csak rontana rajta ,így én biztosan kihagyom.
-
Akelaus
senior tag
válasz
szoradz
üzenetére
Köszi a választ neked is!
Amit még olvastam mint hibát, bár ez sem jelentkezett mindenkinél, hogy az usb portra csatlakoztatott Lan átalakítók nem működnek, hiába van beállítva a fejlesztő módban. Bevallom én nem emlékszem rá, hogy ezt állítottam anno mielőtt rácsatlakoztattam volna a Tp-Link átalakítót.
Hétvégén megnézem mennyi szabad hely van a boxon, igaz nagyon jól belaktam az évek alatt, a Kodi is normálisan megy, szóval lehet halogatom a dolgot.
Nálam a Sweet tv "hiba" és a Skyshowtime akadás van ami kijön néha.
A hang dolgot amit írtál lehet tudnám használni, hasonlóan van csatlakoztatva ahogy nálad is, és elvben van olyan előfizetés ahol működne a térhatás. -
szoradz
csendes tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Mielőtt telepítettem volna én is olvastam a véleményeket a Reddit-en, de ettől függetlenül vállaltam a rizikót, remélve hogy jobb lesz Android 11-hez képest. Az AISR funkció valószínűleg csak a Xiaomi Mi box 3.gen-el működik mert abban már az Amlogic S905X5M Soc van, ami az AI funkciót tudja kezelni, így a menüben tényleg felesleges a 2.gennél.
Dolby vision/HDR kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert az én Tv-ém nem tudja. Aminek viszont nagyon örültem ami javításra került az audió kimenet már dolby digital 5.1-ben (passthrough) továbbítja a hangot az házimozi erősítő felé optikai kábelen (nincs HDMI bemenet rajta), így az HBO max, Netflix, Youtube műsorai is nézhető téhatással megfelelő előfizetéssel.
Reméljük hogy a többi probléma a későbbiekben javításra kerülnek. -
fcenturio
csendes tag
-
SaveAS
csendes tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Az AISR hatás csak akkor látható, ha olyan 4K tévén nézel HD vagy FHD videót, amiben nincs beépített saját upscaler. Ilyen tévé meg kb. szerintem nincs is, legalábbis az elmúlt években biztos nem gyártottak ilyet. Ha meg ÚJ konstrukciós (2023+ az adott modell release dátum) tévéről van szó, az abba beépített algoritmus biztosan felülmúlja ennek a Xiaomi-s kamu-AI mechanizmusnak a hatásfokát.
Vagyis végeredményben tényleg nem csinál semmit. -
szoradz
csendes tag
válasz
fcenturio
üzenetére
[kép] [kép] Az alábbiak szerint lehet frissíteni az Xiaomi Mi box 2.gen készüléket Android 14-re hivatalos forrásból:
1. A box alkalmazás áruházból le kell tölteni az Adguard VPN programot telepíteni és regisztrálni.
2. Finnországot kell kiválasztani VPN hálózat elindításához.
3. A home gombbal kilépni a főmenübe.
4. Rákeresni az elérhető frissítésekre a rendszer-névjegy menüben, amennyiben van letölteni és telepíteni (kb. 1 Gb.)
Nekem sikerült és teljesen jól működik a box! 😉
Esetleges telepítési hibákért felelősséget nem vállalok! -
Akelaus
senior tag
válasz
fcenturio
üzenetére
Igen én is olvastam, hogy a Xiaomi boxokn előforduló hiba ez, de én tudok vele együtt élni. Ami jobban zavar, az ha frissíteni akar valamelyik alkalmazás, megakad a box, beakad a frissítés és van hogy csak az áruházba belépve lehet végül lefuttatni.
Mindenesetre amíg nem látok ennél jobb Androidos kütyüt, addig elvagyok ezzel, a Kodi-t sincs kedvem költöztetni. Valamit valamiért. 💁♂️
-
Bozek
nagyúr
válasz
fcenturio
üzenetére
"Az egyetlen gond, hogy ezt pc-n keresztül kell a boxra feltelepíteni"
Ezt nem értem. Miért kell PC-n keresztül feltelepíteni? Ott a Play Áruházban a Sweet.tv, be is lehet jelentkezni simán e-mail címmel és jelszóval (gyors regisztráltam egy új e-mailt, hogy megnézzem).
Nálam simán megy egy 1. generációs Mi Box S-el, 9-es Androiddal, pillanatok alatt vált csatornát.
-
fcenturio
csendes tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Csak a Xaomik csinálják de minden alkalommal. Mindet kipróbáltam, vezetékes net egy usb lan átalakítóval, app törlése újra telepítése gyorsító tár törlése. Ugyan olyan szar. A Mecool KM2-ön egyszer sem fagyot le. A legfurcsább, hogy egy X96 minit is előszedtem a fiókból és azon is hibátlanul futott a sweet tv maga 1/8 Gm memóriájával. A minivel az a gond, hogy nincs Widevine L1 tanúsítványa így a streaming appok nem futnak rajta (netflix, disney+ stb). Valami a xiaomi kütyükkel lehet a gond. Utolsó ötlet ként megkérdeztem a copilot-ot , ő tanácsolta az android 12-re frissítést.
-
fcenturio
csendes tag
válasz
rothfb
üzenetére
A sweet tv csatorna váltása kor lefagy mintha bufferelne két Xiaomi boxom van mind a kettő szar. Nem lehet használni az appot. A másik kütyüm egy Mecool KM2 azon meg hibátlanul megy. Ebből azt gondolom a Xiaomival van valami gond. A copilot szerint hiába van átállítva a felbontás folyamatosan 4k felbontással dolgozik a box és a tv butítja fulHD-re, szerinte az okozza a lefagyást a csatorna váltás között. A copilot szerint ha android 12-re frissítem akkor ez a gond megoldódik. Gondoltam kipróbálom vagy kidobom a kukába a Xiaomit. Az egyetlen gond, hogy ezt pc-n keresztül kell a boxra feltelepíteni. Nekem nem gond megcsinálni, de ha nem eredeti xiaomi frissítést kap félek, hogy valami mókolt vírusos cucc megy rá. Emiatt kérdezem, hogy van-e erről tapasztalat.
-
válasz
fcenturio
üzenetére
Ha most jól működik (nekem kiváló), miért akarsz frissíteni?
Tökéletesen működik minden app rajta, lejátszás is, még a kadenciahelyes lejátszást is be tudtam állítani rajta, ha indítok egy filmet Vimu Playerrel usb-ről, váltja a tv-n a frekvenciát, így nincs akadás. Kitudja mi lesz, ha mókolod. -
fcenturio
csendes tag
Sziasztok. Nekem egy Xiaomi Mi Box 2.gen boxom van(MiTV-AFKRO). Kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat a Android 12-re frissítésről. Lehet-e? Ha igen van-e biztonsági kockázata? Tudom macerás a frissítése, pc segítségével kell rá telepíteni. Tudtok megbízható forrás ajánlani ahonnan a pc programot illetve az android 12 készletet le tudom tölteni?
-
fereez
csendes tag
Hali!
2-es mediaboxom van, egy ideje hiába állitom be a nyelvet magyara, újra indítás után vissza áll kinaira. Tc commandert használok filetés kezelőnek az is kinaira váltott át.
Friisítés nem múkszik, gyári állapotra nem akarom vissza állítani. Valami ötlet? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Itt van a topikja a más készülékeknek. X96 M200 jó lehet. Csak az a gond ezekkel a készülékkel, hogy nagyon melegszenek a rossz hűtés miatt. Itt is erre panaszkodnak, kicsit bütykölni kell. 4GB RAM viszont kellhet. Nekem a Xiaomin nem tudja a rengeteg fotómat beolvasni a Kodi, állandóan összeomlik. Szerintem a kevés memória miatt. Másnak nincs ilyen problémája?
-
Dr. Oid
senior tag
Ez a többieknek is megy, nyilván értem, mi a topik - de nem igazán találtam jobbat. Van még a médialejátszós, de abba sem igazán passzol, az más jellegű hw. A szándékom nem az volt, hogy itt bárkibe belekössek, remélem, értitek

Amúgy meg "meg merné" kérdezni, igenis rendszeresen van összehasonlítás iPhone és Android között a releváns topikokban.Köszönöm mindenkinek a válaszokat, az is tök oké, hogy most már tudom, hogy miért nem jó bármi más.
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Ha streamet is szeretnél, akkor a H96 is "vállalhatatlan noname". Amennyiben nem streamelsz, akkor vállalható noname, de nem eredeti állapotában, hanem libre, vagy coreelec feltelepítésével, vagy slimbox rommal, barkácsolással. Mert az android kuka rajta, és a hűtésével is vannak gondok. Ám akkor is, pendrive-ról, vagy valamilyen médiaszerverről tud nagyobb kompromisszumok nélkül lejátszani. Ha csak használni szeretnéd a boxot majdnem mindenre is, akkor a Mi box s 3 egy kellemes, kevés kompromisszumos alternatíva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezek nálad nem jöttek elő? Reddit-en van pár hozzászólás ezzel a frissítéssel kapcsolatban.