- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
-
Hamár műszerfal és gombok. B veciben azokban a gombokban lévő égőket, h nevezik? Hogy keressek rájuk? Jobb volna már led mint izzó
-
-
zsoltie14
csendes tag
Sziasztok,
Megforrasztottam a H Astra CIM modult. Azon a három ponton a lábakat, amik be voltak jelölve a legtöbb képen a javítási leírásokban. Viszont nem lett jó sajnos, sőt sokkal rosszabb történt. Nem tudok gyújtást adni a kocsira. Ezzel a forrasztással okozhattam ekkora galibát? Gyakorlatilag nem működik a CIM modul, mert pl. ablaktörlő,index sem megy, a vészvillogónak sincs hangja, a távirányítóval a központi zár sem működik. Amit nem a CIM modulról kell irányítani az megy, pl. rádió, lámpa.
Igaz nem vagyok egy profi forrasztó, így sikerült:
[kép]
[kép]Valahogy megtudnám még menteni?:S Tudna valaki segíteni mit tudnék tenni?
Előre is köszönöm. -
athomi
veterán
válasz
ntomka #93337 üzenetére
Külön ESP gomb nincs az Astra H-ban, akkor sem ha van ESP. Ha viszont van az ESP-s autóban sport gomb, akkor azzal kikapcsolható hosszan nyomva. Ha nincs sport gomb az ESP-s autóban, akkor az ESP mindig aktív marad, nem lehet kikapcsolni. Tehát nem feltétlen van az ESP-nek bármilyen gombja is.
-
Onnan tudod hogy van ABS és ESP ellenõrzõlámpája
A gyújtás bekapcsolását követõen
néhány másodpercig világít.
Az ellenõrzõlámpa kialvása után a rendszer
beavatkozásra kész.
Plusz ha kezd sodródni az autó vagy csak kikapar akkor is villogó fénnyel jelzi.Maga a hang az ABS "kocka" adja ami ellenőrzés követően adja ki magából nem az ESP, bár az ABS kockával van együtt az ESP ha az autó olyan felszereltséggel bír.
ntomka
Igen, Az ESP®Plus kikapcsolható a sportosabb
vezetéshez:
Tartsa nyomva a SPORT gombot
kb. 4 másodpercig. Az v ellenõrzõlámpa
kigyullad. A szervizkijelzõn az ESPoff felirat
jelenik meg 3 71.
Az ESP®Plus a SPORT gomb ismételt
megnyomásával vagy a gyújtás
bekapcsolásával visszakapcsolható. -
FoLey-v
addikt
válasz
mohabá 007 #93332 üzenetére
Mostanában kezdte el érdekes. Amúgy enyémben nincs ESP,de anélkül is csinálja.
athomi
Igen 20-30km/h között. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Hachiko95 #93235 üzenetére
Már egy jó ideje cicózok ezzel a témával,kellene egy kis segítség, mivel te jártál már ott.
- A jelzett menetes dugó mögött van a szelep?[kép]
- Ha az a szelep, a szelep előtt a menetes résznél (a képen jelöltem) azok mik? [kép] (semmi csak nem lehet) (esetleg furatok?)
El fogom mondani mire jutottam, és azt is ha elakadtam.Azt az írást én is többször elolvastam. Vannak benne szerintem téves infók, és olyan állítás is, amitől azt is elfelejtettem, amit eddig tudtam.
-
FoLey-v
addikt
válasz
mohabá 007 #93329 üzenetére
Igen de valaki írta hogy ez ABS önteszt minden ESP tipusoknál.
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007 #93328 üzenetére
Hát, biztosan változtak a vizsgakörülmények, különben nem lenne nonstop hümmögés és sóhajtozás a túl nagy tengelyenkénti eltérésre
És ez sem egyedi sajnos. Amikor a fejcsóválás és cakk-cakkozás megy, attól el tudok menni a világ végére. Ez egy Trabant bakker, újkorában ha jobb is volt egy kicsit, akkor sem sokkal.
De már szerencsére a bulinak vége, alkatrészek lebontva, sem idő, sem ember, sem alkatrész nincs már meg, hogy ez hobbinak elmenjen. Kell alkatrész, van egy vagonnal, amint a papírok rendeződnek megy el a tutiba. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tikakukac #93318 üzenetére
Elolvastad a dőltbetüs, általad leírt, szövegkörnyezetből nem kiragadott írásodat? Arra vártam volna választ.
Hiszed, vagy nem, ismerem a trabi mindan nyűgét, baját, mivel új korától, azaz 1986. 06. 26 -tól nekem is van egy, és a mai napig patent állapotú. Való igaz, hogy néha nyűgös a szerelés, de megoldható. Annyi a titok, hogy csak akkor lesz jó, ha magadnak csinálod, de az meg időrabló, mivel sokat kell molyolni
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #93325 üzenetére
Nyilván ebben felhasználói oldalról is van bőven mit odatenni. Ha én elmegyek dolgozni 8 körül a városon belül és 4-kor haza, akkor az a kocsi sok kapcsoló tekergetést nem fog látni
Szövetben nem nyikorgott semmi, mióta a bőr van bent, azóta van valami fura néha nagy döccenőkön. Van egy tippem honnan jöhet, megy előre 1-1 feszítő rugó magán az ülés vázán. Ott kéne szétnézni. Lehet valamelyik végén ahogy kicsit ilyenkor a fém a fémet reszelni. De ez majd egy távolabbi felderítés, esetleg WD40-el nézz be oda. Lehet megszűnik instant.
-
FoLey-v
addikt
Nah az lenne a kérdésem hogy ezt miért csinálja? De csak egyszer amikor beindítom az autót és elindulok.
0:07-től hangerőt fel kell tekerni.
[link] -
Markizmark
addikt
válasz
Tikakukac #93322 üzenetére
+1
főleg, mivel a kapcsolás ugye nem azonnal teljes keresztmetszeten tolja át a villanyt, így lassan elkopik és elég a kis gombóc a csúszkán
Ráadásul DC áramot kell megszakítani, ami sokkal rosszabb az AC-nál, annak legalább a nullátmenete kioltja az ívet (mert ív mindig van, hiába nem olyan feltűnő) cosfi=1 esetén, de ebbe ne menjünk bele.
Vegyük alapul a hagyományos elrendezést, 2db 55W-os izzót kell csak lekapcsolni, ami kb 9-10A 12V esetén, nem mértem még izzó ellenállást, de 14,4V esetén még több is lehet az áram. Nem tűnik soknak, de sok az, amikor meg kell szakítani. -
Tikakukac
titán
válasz
ntomka #93320 üzenetére
Két külön probléma van: egy, a lámpakapcsoló. Zafira A, Astra G. Hacsak utólag nem relézed át, amihez még nekem sem volt időm, sem kedvem, akkor bizony a lámpakapcsolódon keresztól forgatod el a teljes ampermennyiséget, ami utána a lámpát lövi fel. Mivel eleve gagyi az egész, főleg, mivel a kapcsolás ugye nem azonnal teljes keresztmetszeten tolja át a villanyt, így lassan elkopik és elég a kis gombóc a csúszkán. Először kontaktos, utána totál halál. Suzuki fórumok és Opel fórumok dugig vannak ezzel. Net is. Lehet csiszolni, lehet zsírozni, lenne rá megoldás ami tartós, de gyerekek, 10 munkaórát nem fogok elküldeni egy ilyen szutyok miatt.
Másik a lámpa foncsora. 40 fokban meg tűző napon betolsz még fényszórónként 60W-ot. Értelme semmi, de legalább gyilkolod a plexit meg a foncsort.Akkor szerintem ezt kiveséztük rendesen
De amúgy a legjobb: kényelem. Itt, ahol 2km távolság van 1-2 falu és várostábla között, ahol meg is állsz, egy nap fényes nappal is tekersz 50-et.
-
stickermajom
addikt
válasz
mohabá 007 #93319 üzenetére
Tudom, hogy kötelező, de a kérdés nem erre vonatkozott. :) Inkább arra, hogy ha nem a jogszabályban leírtak alapján működik, akkor hogyan kaphat típusengedélye.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Tikakukac #93315 üzenetére
És amúgy te mennyit kapcsolgatnád amúgy a lámpát, hogy ennyi mindent kell ezzel kapcsolatban cserélned?
Vagy az opel ilyen fostos gyárilag is? Eddig szétégett foncsor miatt egyetlen egy búrát kellett cserélnem egy a mostaninál sokkal öregebb kocsiban, és az is még a gyári búra volt. Normális halogén izzó meg nem ég ki fél évente, hogy annyira földhöz vágjon. F_Gergely a xenon nyilván más helyzet. A fogyasztás meg olyan, ha jó a generátor, akkor miért is számít?
A látszani elvet követve viszont valóban jobb a led, ez tény. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
stickermajom #93311 üzenetére
Az idézett jogszabályok az "utólagosan beépített DRL ről rendelkeznek"
Az újaknál már kötelező, ha nincs, akkor nincs tipusjóváhagyás, azaz, forgalomba nem helyezhető.[kép]
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007 #93317 üzenetére
Menjünk sorban akkor és ha van rá megoldásod, haladunk majd a listán.
Fék. Képtelenség rendes, padon mindent patentul produkáló értékeket készíteni. Eltelt 40 év, nincs alkatrész, ami van szar. Félre fog, nem úgy fog, nincs meg a tengelyen azonos fékhatás, tiprás van, szenvedés vele. Ha ötvenszer szeded szét és csinálod újra sem jó, ha 2 havi fizetést ölsz bele az utángyártott rugókba, betétekbe, dobokba, akkor is lesz valami baja.
Most jöhet a megfelelő alkatrészellátó hely vagy szerelő, aki úgy megcsinál mindent, hogy utána nem lesz gond.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tikakukac #93308 üzenetére
"...Van itthon Trabi, 2 ütem. Hadd ne soroljam, hogy az idő közben átalakítgatott és tákolt jogszabályok miatt hány helyen kellene szerencsétlent átrugdosni okosba' egy sima műszakin is..."
Sorold csak bátran, csupa "fül" vagyok.
(semmi olyan módosító jogszabályról nem tudok, ami miatt a gyári megoldásokat át kellene alakítani)
-
F_Gergely
őstag
válasz
ntomka #93309 üzenetére
Nekem pl azért érné meg a nappali menetfény, mert a xenon izzó ára nem pár ezer huf, 30 ezer volt az osram izzó a két lámpába szóval feleslegesen és értelmetlenül nem égetem, mert fogyaszt is rendesen. Helyette fényes nappal tökéletesen elég a menetfény, ha sötétedik, automatán úgyis felkapcsolja az autó a tompítottat.
-
Markizmark
addikt
válasz
ntomka #93309 üzenetére
Én már csak arra volnék kíváncsi, hogy hány km-t és évet kell futni az autóval, hogy megérje ez az átalakítás mindennel együtt, egy normális, mondjuk osram minőségre
Nagy autós hétvégén vettem az enyémet a lumeneten, 15k volt, azóta sem volt soha ennyire akciós.
Gondolom Te üzemanyag megtakarításra gondolsz. Na hát én nem azért vettem. Egyrészt kényelmes, hogy nem kell kapcsolgatni, másrészt nappal és jó látási viszonyok között fölöslegesen világít az autó hátulja. És a legfontosabb, fényes nappal nem égetem az egyébként is "rövidített" élettartamú emelt fényerejű izzóimat, ráadásul nem melegítem vele a szintén fontos foncsort.
Minek virítson elöl az az izzó, ami arra való elsősorban hogy LÁSSAK, nem pedig arra, hogy lássanak?Egyébként minden nap autózom munkába egyik városból a másikba, pályán.
Nem számolgattam megtérülést, de 60ezret mentem az autóval anélkül, hogy az Osram NB-ket 2014 óta cserélni kellett volna. 2016 óta van menetfényem. -
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom #93311 üzenetére
Ez a hogyan megy át a CO-n a budapesti buszok többsége kérdés. Átmegy és kész
-
-
Tikakukac
titán
válasz
ntomka #93309 üzenetére
A jogalkotó évtizedes lemaradásban van. Kompetens ember szerintem ott környéken nem volt soha.
Erre is van megoldás: ha a leírás szerint kötöd be a Lumenetnél vett menetfényt mégis büntet miatta a rendőr, csekk és jegyzőkönyv mellékelésével fizetik a büntetésedet, a többit lemeccselik ők. Nekem ilyen mennyiségű biztosíték már bőven elég12k volt a menetfény. Az átalakításhoz kellett egy mérőszalag, 3-as fúrószár és fúró meg 1 óra, ja meg csavarhúzó. A G Astra jóféle típushibás kapcsolója 5k bontóban, ami ugyanúgy szar mind, 39k a gyári, ami ha sokat kapcsolják 100k km után már kontaktos is.
Lámpák, amik szeretnek belülről szétégni bontottan ha nagyon mákod van 15k egy pár, ha nincs akkor 20-25, Depo és TYC lutri, hogy éppen milyenek, az is lesz 35k a pár.Rád bízom a kiszámolását, hogy megéri-e. Nekem meg, nem is kicsit.
CAN rendszert nem tudom miben érinti a DRL, köze nincs hozzá, főleg nem szopó bekötni. Pont ugyanaz, mint a nem CAN hálózatosaknak.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Tikakukac #93306 üzenetére
Én elhiszem, hogy az NKH elfogadja, hisz ők a felügyelő hatóság, de a jogalkotó szerint akkor is ez a szabályos. Aztán meg hogy az út szélén a rendőr mit mond, az egy harmadik dolog általában.
Én már csak arra volnék kíváncsi, hogy hány km-t és évet kell futni az autóval, hogy megérje ez az átalakítás mindennel együtt, egy normális, mondjuk osram minőségre (H Astrától felfelé ugye még a can-bus-szal is szopóroller van).
-
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom #93307 üzenetére
Azokkal meg főleg mit kezdenének?
Kisbaltával kivernék belőle?
Van itthon Trabi, 2 ütem. Hadd ne soroljam, hogy az idő közben átalakítgatott és tákolt jogszabályok miatt hány helyen kellene szerencsétlent átrugdosni okosba' egy sima műszakin is.
Aki emlékszik még a harmadik féklámpa miatt büntikre a nyugati verdák beköszöntése után nem sokkal -
Tikakukac
titán
válasz
ntomka #93305 üzenetére
Akkor erről tájékoztatni kell az NKH-t és az Osramot is meg a forgalmazókat. Délutánra beszkennelem azt a rohadt papírt. Csak én kaptam ilyet a dobozba rakva?
A legutóbbi infó az volt, ami kipörgött a forgalomban dimmelős, az maradhat, független attól, hogy utána ki és mit szabályozott. Mondjuk qrva sokat segítene ha tudnánk mi lesz felrakva. -
ntomka
nagyúr
válasz
Tikakukac #93304 üzenetére
3. ha dimmelős a menetfény, akkor 50%-on éghet tovább
Nem, hát pont lentebb másoltam ki a vonatkozó jogszabályt: "A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a lámpa automatikusan bekapcsolódjon, ha a motorindító kapcsoló a motor indítására kész állapotában van, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják."
-
ntomka
nagyúr
válasz
body007 #93300 üzenetére
Én a 2-es pontot pont így csinálnám, amint kell valami más lámpa, a menetfényre külön nincs szükség szerintem és tuti szabályos is lesz úgy.
4-es pontban villantás mindentől függetlenül működtethető, ahogy a szabály is írja, tehát a többi lámpának nem kell reagálni rá.Itt egy videó hogy kötik be szabályosan: https://youtu.be/K6I_TyVJw_E?t=254
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest