- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
Ha esetleg valakinek olcsón kellene indexkar pl. Astra G-hez, itt nézzen körül.
-
soultrapp
senior tag
Hello mindenki!!
Előjött egy olyan hang, ami sajnos okoskerék hibára utalhat.
Kb 250km-rel ezelőtt volt Gm dexos2 olajjal olajcsere.
Azt mondta egy szerelő,hogy szar az az olaj inkább tegyek bele Castrol olajat.
Egy próbát megérhet-e szerintetek??
Ha igen,akkor milyen Castrol olaj lenne a jó hozzá??? -
athomi
veterán
válasz
ricsi8800gt #92287 üzenetére
Jók, de a szolenoid szelepeket is szokták ilyenkor cserélni. Abból van egy a kipufogó és egy szívó oldalon. Mondjuk az áruk a kinti árakat ismerve barátságtalan.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Immáron 6. napja én is Opel tulajdonos vagyok, igaz csak kisebb méretűvel, de Opel
Lassanként próbálom összeszedni azokat a dolgokat, amiknek a kocsiban kell lenni. A mostani új igény a napvédő. Neten nézegettem a méreteket és jellemzően 130x100 cm méretűek vannak. Ha jól tudom, a szélvédője ennek a kocsinak 140x100-as. Használ valaki ilyet (mármint napvédőt), illetve ez a méret nem lesz túl kicsi a kocsihoz?
Lehet lesznek majd még jobb kérdéseim is, de csak most kezdtem az autósdit...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #92287 üzenetére
Nem tudom fejbol a motorkodod...
-
Borzola
újonc
Sziasztok!Lehet,banális a kérdés.Opel Astra F C14NZ generátorán(Bosch) szeretnék ékszíjtárcsát cserélni,mert kikopott.Viszont nem tudom eldönteni,hogy a felfogató anya jobb,vagy bal menettel van a tengelyen.
-
Tikakukac
titán
válasz
adalbert1 #92284 üzenetére
Dehogy márkaspecifikus. Ez megy mindenhol.
5L-en kisker áron is max egy ezres a diffi 5W és 10W között. Nos, ez nagyker áron sem nagyon tágulhat. Tehát igen, ennyi pénzért már gatyára verik a motorodat. Márkaszervizben. És csodálkozik és megint csodálkozik mindenki a pult másik végén, hogy miért van ekkora félelem és miért terjed annyi minden a nép között a márkaszervizekről és hálózatokról. Hát ilyenek miatt. Szerintem minden ember tud legalább egy ilyet, független a márkától. Miről beszélünk akkor?
-
adalbert1
veterán
válasz
stickermajom #92278 üzenetére
Igen, és az egészben az a zavaró, hogy az ilyenek sokkal jobban leírják, hogy milyen is egy termék és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások összessége - és ezek után bennem már pl. hiába próbálnak pozitív képet kialakítani azzal, hogy a baromi jó hangulatú cikkeket író Csikós Zsoltot utaztatják Corsa próbára/premierre (aki utána tényleg ír egy tök jó cikket róla).
Tikakukac: próbálom elengedni a dolgot, szerencsére Budapesten azért vannak szervizelési lehetőségek (persze akkor valószínűleg több a kontár is), következő olajcserére/átnézésre nézek valami független Opel szervizt. Arra jutottam, hogy nem éri meg ott személyesen olyan emberekkel vitáznom, akik vagy nem is értik mi a problémám (hiszen így a 10W40-el olcsóbb volt a szervizelés - mintha ha vagyok olyan hülye, hogy kifizetem a márkaszerviz árát, akkor számítana, hogy 6k-val olcsóbb az olajcsere - de azt már nem érti, hogy ez nem teljesíti a Dexos2 szabványt, és elméletileg bele se lehetne rakniuk), vagy lesz.rják az egészet.
Viszont attól félek, hogy ez a probléma tökre nem márkaspecifikus (Totalcaron volt pár cikk Toyota szervizről is, ahol úgy benézték az ajánlott olajat, hogy valamilyen motorhiba lett a vége), szóval lehet, hogy tényleg biciklivel kellene járni
.
-
ntomka
nagyúr
válasz
davenport #92276 üzenetére
A legjobb, hogy a csaj írta az FB-n, hogy Gombos apu és a fia most őt fenyegeti perrel.
Arra volna pénzük, de autót adni a vevőnek vagy visszaadni a pénzét ellenérték hiányában, arra nincs? A bíró furán nézne szerintem, hogy ezt oda vitték elé vevői szerződés hiányában (a cikkben írják, hogy nem adtak) és még nekik áll feljebb. -
válasz
stickermajom #92280 üzenetére
Oké
-
Tikakukac
titán
válasz
adalbert1 #92277 üzenetére
Én ugyanezt csináltam, csak Z14XEP-el. Mai napig senki sem mondott a dologra semmit. Azóta meg ugye nyiregyen a 2 Opel megette egymást, szóval minden kuka. Szopó. Az a gond, hogy marha régen volt, szóval így 15 év elteltével verni a tamtamot már felesleges. Nyilván ha a mai koromat meg felkészültségemet nézem addig verem a pultot, amíg ketté nem törik.
-
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon #92279 üzenetére
Akkor úgy mondom a merítés alja.
-
válasz
stickermajom #92278 üzenetére
“Slepp”?
-
stickermajom
addikt
válasz
adalbert1 #92277 üzenetére
A csodás Opelnek fél évébe telt átírni a forgalombahelyezés dátumát a saját rendszerülben, amit elírt a márkakereskedés egy évvel. Még én voltan hülyének nézve, hogy miért sürgetem őket.
Gombos szervizügyileg már tavaly leszerepelt nálam, most a Gyulai sem volt sokkal jobb. Tényleg már csak a slepp maradt itthon. Nulla ügyfélközpontúság, nulla szakértelem. -
adalbert1
veterán
válasz
davenport #92271 üzenetére
Ez elég kemény story - és csodálkoznak, ha az ember már nem bízik senkiben.
Ja, az Opel azóta is sz.rt bármilyen választ adni arra az ügyemre, mikor az egyik márkaszervizben 10W40-et raktak a Z16XEP motorba, szóval ügyfélközpontúság és probléma kezelés 0 (most ahogy ezt írtam, fel is húztam magam újra rajta, és írtam nekik egy mailt, hogy többet semmilyen terméket/szolgáltatást nem veszek igénybe tőlük)
Alapvetően nem ringatom magam tévhitekbe, hogy más márkánál nem ez lenne, ami zavaró, az az, hogy nagyságrendileg kisebb értékű termékek gyártói/forgalmazói sokkal ügyfélközpontúbbak, sokkal jobban érdekli őket a márka jó hírneve (legutolsó pozitív tapasztalatom, hogy a Samsung ügyfélszolgálat közbenjárt, hogy az edigi negyedik alkalomra adjon már ki egy általuk is elfogadott garanciajegyet, pedig az csak egy 200k alatti árú telefon volt). -
válasz
Magnum_ #92273 üzenetére
Megragadta a lényeget. Bár ugye most akkor tartania kell magát a 3F szabályhoz is, tekintettel a Peugeout frigyre. A legjobb, hogy a csaj írta az FB-n, hogy Gombos apu és a fia most őt fenyegeti perrel.
@(#92274) farkas-j Itt olvasok ilyesmiket, szép sztori lehetett az is -
Szada85
aktív tag
válasz
farkas-j #92274 üzenetére
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy nem egyedi, és nem is feltétlen csak Opel specifikus esetröl van szó… Akkora svindlik lehetnek a világban, csak néha 1-1 ilyen borul (Il Ferro pl., most ez), és akkor visszhangot kap a dolog pár hétig, aztán megy minden tovább.
-
Nem a hangulatkeltés miatt, hanem az első mondat ami szép: "Május 16-óta nem hivatalos Opel-márkakereskedés az Opel Gombos"
-
M3aN
senior tag
válasz
davenport #92266 üzenetére
Kinagyítva látszik az 5 év / 150 000km periódus.
Általános tájékoztató volt, de nálam az A16XER-ben is ez a márkaszerviz szerinti periódus, viszem is jövő hónapban. Vezérlés mellett okoskereket én nem cserélek (semmi hangja sincs), ellenben vízpumpát és váltóolajat igen. -
Petyyyyy
addikt
ACHTUNG!
Csak kinyitnám a témaösszefoglalót...!
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt #92257 üzenetére
Kísértetiesen emlékeztet ez anyám problémájára. Háááát csörög a kocsi, de már úgy, hogy Ford dízelhez képest is hangos. De a csere csak anyagban 80k minden sallanggal és az esetleges munkadíj.
Szokásos válaszom: lehet járni gyalog meg bringával is, akkor nem lesz lánccsere, okoskerék csere, meg úgy kb. semmilyen csere
-
athomi
veterán
válasz
ricsi8800gt #92255 üzenetére
Több szerelőt is megkérdeztem, ha nem régi a szíj és nincs sok benne, akkor nem kell cserélni, mehet vissza.
-
Ha már okoskerékről van szó, a cseréje egybeesik a vezérléscserével, vagy attól teljesen független? Azaz ha vezérlést cseréltetek, és még nem traktorozik akkor hagyjam, vagy érdemes azzal együtt cseréltetnem?
Azért is lenne érdekes, mert azon gondolkodom hogy előrehoznám a vezérléscserét a jövő évi szervizen, amikor a kocsi 6,5 éves lesz, és 100.000 kilométer körül lesz benne. vagy megbízhatok az A18XER motornál előírt 10 év/150.000 km előírásban, és várjam ki azt?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #92255 üzenetére
Szerintem azt nem kell.
INA gyart okoskereket.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #92252 üzenetére
2db van, olyan 40-50k/db + munkadij + egy olajcsere.
Ebayes linkre volt itt pelda nemreg, a ketto talan 200eur.
-
athomi
veterán
válasz
ricsi8800gt #92250 üzenetére
Erre már korábban is panaszkodtál, az okoskerék kopása okozza. Ez magától nem fog javulni, csak romlani.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #92250 üzenetére
Inditasnal? Okoskerek volt mar cserelve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest