- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Be is rendeltem, végül Hengst lég és olajszűrő lett, Sct pollenszűrő és Mannol elite olaj. Kemény 10817 pénz.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81138 üzenetére
"....Szerintetek ha 10W40-et teszek bele kevesebbet ehet belőle? Vagy maradjak az 5W40-nél csak másat rakjak bele?..."
Ez évek óta gyakran visszatérő téma...
Mivel az [5W40 ugyan olyan sűrűségű mint a 10W40] ugyan melyikből fog többet enni?
5W40 nek van GM-LL-A025 minősítése, 10W-40 nek nincs. De azt teszel bele amit te jónak látsz.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984 #81146 üzenetére
Vagy úgy.
-
-
Tikakukac
titán
Arra értem, hogy erre a paraméterre vetítve azt mondod, hogy kevesebbet eszik a kocsi. Mekkora számokról beszélünk itt? Én századokra tippelek literben maximum.
Ha nem lenne az olajnak még legalább 30 fontos paramétere, még akár mondanám is, hogy hanyatt-homlok Mannoloznék, de ez így nagyon sovány
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984 #81139 üzenetére
5w40 a benzinesbe
Félreértés ne essék, nem vagyok szakértő, csak épp most cseréltünk olajat (pénteken) és úgy emlékszem 5w40 került a dízelembe.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81140 üzenetére
Azt mondtad nem tudod, hogy milyen 5w40-es van benne, akkor honnan tudod milyen a hangja 10w40-el! Ha kopott a motor, akkr inkáb hagyd úgy és töltsd bele az olajat, olcsóbban kijössz -főleg ahogy eddig tendencia volt nálad- 1 éven belül úgyis eladod! Csinálj inkább egy olaj és szűrőcserét 5w40-es olajjal, majd legközelebb 10w40-el! Most abban sem lehetsz biztos, hogy mikor volt benne olajcsere utoljára és akkor mit raktak bele!
-
Wiz Khalifa
veterán
Ezeket találtam:
Mannol 7903-5 Elite 5W-40 motorolaj 5l. - 6.370Ft
GM (Opel) 10W-40 motorolaj, 5l. - 5.280FtMannolba csak Defender-t találtam 10W40-ben azt meg nem szeretném. Szerintem megpróbálom a 10W40-et GM-ből. Úgy is nyáron sokat tervezek menni vele ezért a tél előtt cserélni akarom megint. És ha nem jött be akkor megy az 5W40 max.
Szerintetek?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #81139 üzenetére
Értem.
És amúgy ez az olaj evés hogy lehetne kiküszöbölni? Motorgenerállal elvileg? Amúgy nekem picit soknak tűnik az 1 liter/2000km de mondjuk sok a kilométer is benne.
Egyébként lehet azért megpróbálom a 10W40-et mert nem tetszik az 5W40-el a motor hangja. Tehát én azt vettem észre hogy 5W40-el kicsit hangosabb hidegen a motor hangja mint a 10W40-el.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81138 üzenetére
5w40 mehet bele, a 10w40-es is akár jó lehet bele, de ha már eszi az olajat, akkor mindet fogja!
A mannol teljesen vállalható, de a GM-os olaj sem drága. -
Wiz Khalifa
veterán
Nekem is mehetne ez a Mannol Elite 5W40? Most nem tudom milyen 5W40 van benne de amióta megvettem és mentem vele 2000km-t azóta 1 liter Eneos PremiumHyper 5W40-et töltöttem hozzá mert a minimum alá lement.
A srác nyáron 10W40-el hajtotta. Szerintetek ha 10W40-et teszek bele kevesebbet ehet belőle? Vagy maradjak az 5W40-nél csak másat rakjak bele? Azt mondták a SzakálMetálba nekem hogy lehet hogy a 10W40-et jobban enné mint az 5W40-et.
303.000km van benne kb és C20NE motor.
-
Na ha ez ennyire jó olaj, akkor én is ezt fogom a Z12XE motorhoz megvenni.
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni adott egy G caravan cdr 500 gyári rádió hangerő potméter haldoklik. Ha kiveszem ezt lehet orvosolni egy műszerész kíséretében? Én laikus fejjel gondolom lehet hiszen csak egy potméter de nem tudom bontható e a rádió.
Más: A kodlampa jelenleg úgy van hogy egyszerre kapcsolható elől hátul 1gomb van (gondolom gyárilag nem volt elől utólagos lehet) hogyan tudnám megoldani hogy külön kapcsolható legyen? Elég egy 2kapcsolos villanykapcsolot vennem vagy van egyéb trükk? És miért csak tompított mellett lehet bekapcsolni? Helyzetjelzore nem lehetne?
Üdv
-
w333
félisten
válasz
Tikakukac #81129 üzenetére
Ezt most nem értem ?
Nem drága ... Kauffer (5L) 6370 Huf
Nekem most a Leon -ban Mannol Extreme van, de én is Elite -re váltok !
Szerk.
Mannol oldala is ezt ajánlja !
-
w333
félisten
válasz
diegho #81127 üzenetére
Mannol Elite 5W40 ennek a legkisebb a súrlódása = kevesebbet eszik !
Olajszűrőből egyértelműen MANN !
Itt egy Google Docs ... a kisebb érték a jobb (kevesebb súrlódás)
1. oszlop normás hőmérséklet, 2. oszlop 100C hőmérsékleten !
-
diegho
nagyúr
800km-em van az olajcseréig, de nem tudom milyen olajat öntsek bele. Z16XE 170k km.
Amit eddig próbáltam:
Mobil Super 3000 5W30 - evett belőle 2l-t 10k alatt
Shell Helix Ultra ect c3 5W30 - evett belőle 3l-t 10k alatt
Mannol 5W40 már kétszer is - evett belőle 1,2-1,5 litert 10k alatt (most töltöttem rá az utolsó 3-4 decit, mert jelzett - érdekes módon már a nívó intervallum felénél jelez - pedig még olajszint mérő kis úszót, vagy mi a rák is cseréltem)Na szóval három opció.
Bepróbálom a GM 5W30-at és ignorálom, ha többet eszik belőle, mint a Mannol-ból.
Marad a Mannol.
Váltok nagyobb brand 5W40-es olajára, pl Total, Castrol, ValvolineOlajszűrő most Mann lesz, előtte Hengst volt mindig, de most a Mann-t is bepróbálom.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81124 üzenetére
Igen.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007 #81122 üzenetére
Nalam sajnos igaz. A mernokok lotek vele melle,de nagyon!!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
mohabá 007 #81121 üzenetére
A C20NE az egyetlen kivétel amúgy?
Fasza, akkor jó motort vettem.
-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007 #81122 üzenetére
Szerintem csak haragszik a mérnökökre, akik így tervezték meg.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81108 üzenetére
Amit leírtam igaz,ennyi hiányzik a végéről: kivétel C20NE.
-
DJosef
őstag
válasz
molnarpeter #81118 üzenetére
Nem nekem lenne es csak kozremukodok az ugyben. ☺️
-
DJosef
őstag
Estet!
1.2 benzines B Corsaba 360 mAh akku keveske!?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
baleys15 #81112 üzenetére
Nálam amúgy a Calibra-ba se működik 100-ason a rádió még. Abba is Car 300 a gyári és itt meg a mostani fejegység az úgy van hogy csak akkor kapcsol be meg ki ha én megnyomom. Amúgy nem. Tehát ha ráadom a gyújtást akkor nem kapcsol be ha bekapcsolom kézileg akkor meg nem kapcsol ki ha kiveszem a kulcsot. Tehát majd nekem is fel kellesz cserélni a két darab 12V-ot.
-
baleys15
újonc
Hát, ha lehúzom a rádiót, akkor a központi zár mükszik rendesen.
Amit találtam, hogy a car 300-nál elvileg a gyujtáskapcsolótól jövő 12 v és az akuumlátorról jövő 12 v fel van cserélve az iso csatlakozóban, azt holnap ki tudom mérni elvileg, ha igen, azt felcserélem.
Azon kívül túl sok választási lehetőségem egyelőre nem tűnik, a rásióba csak a 4 hangszóró, 1 gnd, 2x12 v megy be, meg van valami narancs sárga, ami elvileg az eredeti rádió rajzán valami Y szerű jelölés, az újon meg ott valami motoros antenna lenne, de mivel az nincs, azt kikötöm, azt meglátom.
-
baleys15
újonc
Szervusztok!
Segítség kellene, nem nagyon értek a témához, és furcsa jelenségekkel találkoztam az Opel Astra G-mben.
Fejegységet akartam cserélni, mert a régi gyári (Car 300) azért mégis csak egy technikai őskövület, kiszereltem, beraktam az újat, be is kapcsol, igaz kell keresnem valami átalakító csatlakozót az antenna részhez, mert persze semmi köze nincs a régi antenna csatlakozónak az újhoz. De a lényeg, hogy azóta ha lekapcsolom a lámpát, és lehúzom a kulcsot, folyamatosan sípol a kocsi, + a központi zár a kulcsal csak nyitható, de nem zárható. Mi köze a rádiónak a központi zárhoz?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Barátom Z18XE Zafirájában azt mondják megkotlott a vezérlés és az injektorok. Nem láttam az autót, ezt mondta barátom, ő annyit ért hozzá, mint egy zacskós tej. Ha netán valóban ez a probléma, akkor bontott alkatrésszel érdemes foglalkozni?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
mohabá 007 #81104 üzenetére
Nekem nem Ecotec motorom van és mégis könnyen hozzáférhető a termosztát. És nem kell bontani vezérlést sem.
-
AMD Power
titán
válasz
Wiz Khalifa #81087 üzenetére
Elhoztam ma a cuccokat. Fizettem kemeny 22500Ft durvan az egeszert!
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007 #81104 üzenetére
Jo nagy blama!
-
bexinho23
őstag
válasz
Lajos1966 #81099 üzenetére
Igen, lányos/hűvös levegőt fúj. C corsanal könnyen hozzáférhető helyen van a termosztát? B corsanal nagyon rossz helyen volt. Pollen szűrő októberben volt cserélve.
Amúgy amikor vettem az autót (orvos család, céges autóként használta), említették, hogy cseréltek termosztátot. Tavaly nem tűnt fel, hogy langyos levegőt fújna. De akkor megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest