Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pink75
aktív tag
és az opel elkopott
bezárja a bazárja!xxx
-
Gismo
addikt
konkrétan erről írtam.
Nem az enyém de az apróságokban igyexem segíteni haver srácnak.
Ami egy kicsit zavaró lehet az a viszonylag gyenge motor, és a nagyon rövid fokozatokkal bíró váltó. Autópályán a 130 tartása nem ajánlott hosszútávon mert 4500-at pörög a motor... és mondjuk egy balcsi oda-vissza szerintem nem egészséges neki masszívan 130-al.
Tehát ha lehet akkor nagyobb motorral 1.6 16V és legalább az F16-os váltóval érdemes venni. -
<NewL>
addikt
coolant level
Ezt irta ki az astra,mit jelent ez?There's an app for that
-
Gismo
addikt
Amire figyeljen: Sárvédő ívek, küszöbök alja és a tank körül gyakori a rohadás.
A motorból ha lehet minél kevesebb olaj távozzon nem rendeltetésszerű helyeken, ergo a tömítések legyenek rendben, mondjuk ezt opeleknél nehéz megoldani mert elég gyorsan átkönnyeznek a tömítések.
Műszerfal világítása viszonylag gyakran kiég és a középkonzol világítását macera cserélni.Amúgy kifejezett szériahibáról én nemtudok (biztos van).
Egyébként egy megbízható olcsón fenntartható autó. -
glutamin
őstag
Szelepfedéltömítés- csere nálam is volt már. (állítólag a hőterhelést nem csípte és ezért könnyezett már az olajtól) 2-3 ezer volt munkadíjjal együtt.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
helkis
veterán
srácok, valaki Veszprém környékén nem tudna kölcsönadni november elején egy jobb/bal első ablakot 5 asjós G astrába? műszaki lesz
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
TayRol
nagyúr
Az ujabb astra abban nyilvanul meg, hogy pl. a kormany mar a 4 `kullos` s nem az a ronda 2 `kullos`?
Enis a corsat javasoltam, de sajna a par noi tagjanak nem tettszik...mod: Ill. en rakerestem, de nem talaltam 5 ajtosat ezzel az SI motorral. (gyengebb motorral felszereltet nem szeretnenek, a 3 ajto meg keves). Ami meg mar megfelelne, az corsabol is 6-700-nal kezdodik.
mod2: juhujj, mit talaltam, meg nem lattam ilyent
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Letelt a modidom. Valami ilyesmire gondolt.
-
TayRol
nagyúr
Sracok, cimboram venne 500.000 korul astrat, nem kombi F astra, az 1.4-es, injektoros motorral. Ha van valakinek ilyen elado az ismeretsegi koreben, sikitson pls.
Koszi!
Dokar: neked asszem ilyen van, meg vagy vele teljesen elegedve, ill. mik a tipushibai (mar ha egyaltalan egy astranal beszelhetunk ilyenrol )?
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Ez tipikusan az a szitu, hogy egy ilyen autót magadnak érdemes felújítani. Ha valami különlges ritkaság lenne (na jó nekünk opeleseknek különleges ), akkor lenne benne ráció, de így drága.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
TasiA
senior tag
válasz glutamin #5260 üzenetére
Miért van olyan autó amin érvényesíthető? Bammeg mennyi pénzbe kerülnek manapság az autók? Beszarik a légtömegmérő,beszarik a lambdaszonda, beszarik a computer, beszarik 1 jeladó, kapsz egy izmos kavicsot a klímahűtőbe oszt csere, csak a garis olajcsere rohad sok pénz, + az okosan behitelezett autók ..stb 40-től 150-ezerig, csak az alkatrész ár, a rohadtúl előnyös hitelekről nem is beszélve. Manapság már a Corsa kategórián is 15-ös felnik vannak, rögtön 80-100 ezer négy normális gumi.
Mondjuk ettől még én is sokallom a Kadettnél a felni nélkül 600-at. -
glutamin
őstag
Pontosan erről van szó. Nem lehet sajnos érvényesíteni az eladási árban a bekerülési költséget. Ennyi pénzért viszonlag jó állapotó 4-5 évvel fiatalabb astra is van már szintén 4 ajtós diesel.
-
glutamin
őstag
-
marsu
veterán
Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
Atesz, a Kadett eszméletlenül jól alakul ....
Ezt a gépet pár napja láttam itt a környéken:
A végén még megirigyelem a projektedet és én is belevágok ennek az Ascona-nak a felújításába ....
[ Szerkesztve ]
Press any key to continue ...
-
KrAt
veterán
-
Gismo
addikt
-
KrAt
veterán
Köszi
Mikor megláttam, hogy tolják ki (lemerítették az akksit ) és mondom ez milyen világos (világosszürke volt a színkártyán ) és ez meg majdnem fehér, de néztem kb 1 percet mozdulatlanul, szótlanul, és semmi kétségem nem volt utána, hogy ez gyönyörű Így még nem mutat, rajta lesznek a fekete tükrök, első-hátsó fekete lökös, nagyon vad lesz
-
KrAt
veterán
Kisképek:
-
KrAt
veterán
[link] <- KINTVANNAK A FÉNYEZETT KÉPEK : )))
-
Gismo
addikt
Helló srácok!
Lenne 1-2 eladó F Astrába való cuccom!
Akir érdekel privizzen, mélezzen, hívjon, dobjon füstjeleket (ezt nem biztos hogy elsőre észreveszem) vagy bármi.
Tehát az érintett dolgok, mint ahogy az aláírásomban is láthato:
1 pár Valeo típusú utángyártott DEPO márkájú ködlámpa, kifogástalan állapotban Tungsram izzókkal.1pár fehér irányjelző (ami a fényszóró mellé kell) TYC márkájú, izzó nélkül.
Végül egy Bal oldali 94 előtti formához való Bosch motorosan állítható fényszóró, állító motorral együtt eladó (igény esetén izzót is biztosítok)
Az árakat szabjátok meg ti.
Egy kérdésem is lenne felétek:
Ezen a képen
Mit karikáztam be a képen? Milyen szenzor az és mit mér? Mi a különbség az autó műkődésében, ha az a szenzor jó vagy rossz?
A másik hogy a szenzor előtt húzódó vékony kis gumicső szerepe mi? Én a hátsó fékkel tudtam valamilyen szinten kapcsolatba hozni, mert ugye belecsatlakozik abba a kis munkahengerbe alul és onnan megy hátra a hátsó terhelésfüggő fékerőszabályzóba. Jól gondolom hogy a hátsó fék erejét hivatott szabályozni a kis gumicsőben keletkező vákuum vagy nyomás? -
glutamin
őstag
-
KrAt
veterán
Kész a fényezéééééééééés Ma 4-re megyek érte, már össze kell rakni, még a héten lesz autóm valószínüleeeeeg
-
glutamin
őstag
Atesz, ha meglesza teljes kasztnifelújítás, írhatnál egy összefoglalót a költségekről is. Sztem többen is vannak itt a fórumon, akiknek ez hasznos infó lenne.
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok!
Ma este hazaertem a munkabol, s allnek be a parkoloba, mikor az utolso 3 meteren felvillant a piros kis akksi piktogramm a muszerfalon (99-es XEL Caravan).
Elotte semmi gond nem volt, szuperul mukodik.Valakinek tippje, hogy mi lehet?
Koszi elore is!
Udv.
TayRol -
KrAt
veterán
Jaigen, akit érdekel a Kadét története, kis leírásban: [link]
-
KrAt
veterán
válasz deicide #5220 üzenetére
Hát igen Az bánt leginkább, h a karosszériás 1 hónappal ezelőtt kész volt már vele, nagyon gyorsan és szépen, a fényezőnél ott áll, mert voltak más melók, mikor sorra került volna a kocsi, legittelték, és eltörte a vállát.. Azóta (kb 2,5 hete) semmi hír..
És most a kérdés, hogy e héten meg lesz-e, ha igen, a karosszériás össze tudja rakni, ha nem, akkor megy kezelésre 3 hétig.. Mondta, h megoldja, de nem kérhetem tőle, h tegye félre az egészségét az én kocsim miatt, nem miatta van a csúszás...
-
KrAt
veterán
Félszáz napja nincs autóm, és e héten kiderül, 1 vagy 4 hetet kell még várnom rá..
-
glutamin
őstag
Én pénteken viszem szervízbe az Astrámat. Valami fura hang jön a motorból. Remélem csak az egyik ékszíjtartó görgő csapágy adta meg magát. Vagy nem...
-
glutamin
őstag
Anyámék Corsájának volt hasonló gondja (98-as B corsa szintén 1.2-es 16 szeleps motorral). Ott valami légmennyiségmérő volt szar és ~100k-s csere lett a vége. Eleinte csak olyan volt minhta lenne egy kis holtjátéka a gázpedálnak később meg egyre zavaróbb lett a jelenség.
-
KrAt
veterán
Kérdés:
Adott egy B Corsa, X12XE motorral, következő a probléma:
Sebességbe rakod, ha a kuplungot felengeded, akkor szép lassan elindul alapjáraton a motor, de ha gázt adsz, semmi se történik, csak egy idő után.. Nem pörög fel, semmi.. Ha már elindult, akkor jó, de ez ilyen rapszodikus, hogy néha elindul elsőre, néha meg csak ezzel a torpanással..Valakinek valami ötlete? Nekem egy lambda szonda tippem van
Előre is köszi, fontos lenne
Atesz
-
KrAt
veterán
válasz diablo1984 #5210 üzenetére
Az 1.7 TD mind Isuzu legjobb tudomásom szerint
-
diablo1984
veterán
üdv nektek!
olyan kérdésem lenne, hogy astra G-s szériában 1,7literes dízel motorból volt isuzu és opel motoros technika is?mert én úgy tudtam eddig, hogy az 1,7 literes az mind isuzu motoros, a 2.0 literes, az meg opel, dehogy volt-e 1,7L-es opel motoros is, azt nem....
segítsetek létszi!
-
helkis
veterán
újazmég nekem egy 98'-as G van, de ez is teszi a dolgát, éves szinten olajcsere, szűrőkcseréje, ill egy tavaszi toroktisztítás, és megy hibátlanul a következőig (igaz ha 3-és 6 fok van akkor előjön a múltkor levideózott szösszenet - elvileg AGR-t kellene pucolnom, de az enyémen sajna a hűtött verzió van, és még nem volt energiám nekilátni, valszeg idén már nem is lesz! )
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
nem akarlak idegesíteni, remélem meggyógyul, de nem fűzök hozzá sok reményt, hogy a computercsere rendberakja, kifejezetten utálom mikor az ember zsebére próbálkozik pár agyhalott "rádogom azt megmondja mi baja" ember, ha neki kellene biztos lenne tartalék, vagy bevár egy másik autót más hibával és cserlégeti hátha ki tudja zárni mi a tuti..
légzsákvezérlőt is javtanak pedig nem szabadna (ha egyszer már kinyilt, ki kell dobni, mondja a nyugat, de itthon azért csak újrarakják a software-t pár k.-ért, tized áron, mint egy új, ezért mondja a szervíz, hogy új kell ), de nem mondod meg, hogy javítottat vagy úkraprogramozottat tartasz a kezedben az tuti.. (sőt lehet maga a szervíz programoztatja újra, majd számlázza az újat.. )itt felénk van pár bontó (Bánd, Siófok, Öttevény), ha legközelebb neadjisten kellene valami csörögj oda biztos postáznak is, vagy ha járok arra elhozom aztán postázom neked, vagy akinek kell..
egyébként olcsó az Opel, egy Toyotába tuti lett volna 5-600k egy ECU, vagy egy A4/6-ba..
ha sehol nem tudják megcsinálni, akkor végül ide vinném, MOTE-sek kapnak %-ot is.. a tech infóknál vannak tanulságos story-k..[ Szerkesztve ]
-
k.
őstag
Érdekes eset lesaux.Nekünk is opel van(astra G) és annyira jó hogy azt kifejezni nem lehet.Szolgál mint a régi keleti kocsik igénye annyi hogyfigyeljünk rá azt meg elvből megkapja(apu autokkal foglalkozik és nagyon szereti a kocsikat szoval nem bántaná én is imádom a kütyüket-mp3tól a kocsikig-szóval itten senki nem bántja)ezért a kocsi hálás és működik.Azt tudom hogy 2003ban az uj főnők miatt jelentős minőségi javulás lett az összes kocsin.Szóval engem egyáltalán nem lep meg hogy a mi astrank ilyen jó.
-
lesaux
veterán
Én kurvára nem értek hozzá, ablakmosót meg benzint tudok bele tölteni, ez a max. Valami benzines dolgot, amit írtál, viszont csináltak ismerősök, csak ők műszer nélkül nem tudtak az autó lelkéig hatolni.
Most már mindegy, megrendeltem a computert, holnapra hozzák. Ha viszont nem az lesz a baja, akkor buktam 100.000-et, majd meghirdetem apróneten.
Ja, a computeres srác azt mondta, hogy a szoftver nem javítható, cserélni kell.
Az autóvillamossági viszont nem rossz ötlet, az van is a szüleim utcájában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Hecht GG 950 aggregátorok
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest