Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
Átalakításnak a következő előnyei vannak:
-nem koszolja a szívósort
-tisztább levegőt kap a motor
-nem szennyezi a katalizátortNa meg egyébként is a motornak friss levegő kell + benzin, kartergázra semmi szüksége nincs. Csak hát gondolom a fölös olajpárát környezetvédelmi szempontból jobb újra elégetni, mint egyenesen a szabadba juttatni. Sztem a legjobb megoldás erre a kartergáz szűrő, ekkor a környezetet és a motort is kíméljük.
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
Szerintetek lenne vmi hártánya ha a kartergázcsövet kihúznám a szívósorból és elvezetném inkább a kocsi alá?
extra - SEXRay
-
buherka
addikt
válasz Calogero #4393 üzenetére
Igen... ahogy mondod marha nehéz megbízható és hozzáértő szervizes gárdát találni.
Mindegyik csak találgat akárcsak egy Kvíz Show-ban, csak itt az én káromra megy a találgatás.
Ma is jöttem be melózni és úgy kopogott a bal eleje a verdának, hogy már azt hittem szétesik. Mérgemben felhívtam azt a kis kontárt f@szt, erre azt mondta, hogy ne zaklassam már ezzel a hülyeséggel.
Azt hiszem holnap az lesz az első utam hogy elmegyek hozzá és kiverem belőle a pénzem. Egyszerűen nem értem, hogy miért vállal be valaki olyan dolgot amihez nem ért.Ha más nem lesz felkeresem azt a csapatot amit linkeltél, mondjuk Pest túlfelén vannak , na mindegy holnap meglátom mi lesz. Lehet hogy testi sértésért és önbíráskodásért előzetesben leszek
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Calogero
addikt
válasz buherka #4392 üzenetére
Pár hozzászólással lentebb írtam egy megbízható szervízt. Egy ismerősöm Astrája is újra előre kapott miután náluk járt. A szakszervízbe csak találgattak hogy mi a gond.....kiolvassák a hiba kódot, csak ennyit tudnak, és ha akarják megcsinálják ha nem akkor még azt is letagadják, és azt mondják hogy minden OK.
Egyszer jártam úgy, hogy elkövettem azt a hibát a SHELL kútnál tankoltam...hiba kód lett az eredménye. Persze a szervízben ezt letagadták. Mondtam is a szerelőnek hogy én kiolvastam a hibakódott, úgyhogy nézze meg megint és törölje...
Azt a választ kaptam hogy azt csak TECH2-vel lehet és olyan nekem meg biztos hogy nincs.
Megmutattam neki hogy kell a hibakódott megnézni Astra H-nál műszer nélkül.
Leesett az álla, amikor ott figyel a műszerfalomon a hibakód, hogy vízes a Shell kútból származó benzinem.Nehéz manapság megbízható szerelő gárdát találni...
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
Köszi
Jövő véten visszaviszem a szerelőnek...ha úgy adja vissza a gurulóm, hogy egy reccsenést meghallok, rácsapom a fejére a motorháztetőt az tuti
Külön felhívom a figyelmét erre a féltengely dologra.
-
buherka
addikt
Nem is fogok semmit fizetni, ne félj...megmondtam neki a telefonban, hogy pénzre ne is számítson.
Lehet, hogy olcsón dolgozott, de hát akkor is.
Azzal a betegséggel hoztam el a verdát ahogy odavittem, hát azért az ilyent nem szeressük gyerekekvisszaigazoltam
-
buherka
addikt
válasz Chesterfield #4379 üzenetére
Ez is egy megoldás ... csak akkor lehet hogy eleje sem lesz a verdának, mert valaki leviszi
-
buherka
addikt
Szasztok Opelosok
Segitség kellene...
Autó tipus: Opel Astra F sedan 1.4 16V évjárat 1996.12Ha tekerem a kormányt jobbra akkor kopog a bal eleje, ha meg elindulok a lámpánál recseg a jobb eleje a verdának.
Vicc az egészben, hogy most hoztam el a szerelőtől a kocsit, mert ezzel a betegséggel vittem el hozzá 3 napja.
Kicserélt 2 gömbfejet és 4 szilentet...ott hagytam egy rakás lóvét, és ugyan úgy kaki a verda. Pedig szavát adta rá az autószerelő, hogy a gömbfejek meg a szilentek voltak a szarok.
Erre most 15km után ugyan úgy csinálja, szóval ugyan ott tartok ahol a part szakadt.Már hívtam, telefonon hogy ugyan úgy xar a cucc, erre azt mondta: vigyem vissza.
Na most az marha jó lesz ha vesz egy rakás cuccot ismét hozzá, és megint szar lesz az egész. Csak tolom bele a lóvét és semmi látszatja a dolognak
Valami tipp valakinek?, vagy küzdött e már valaki ilyen betegséggel
Előre is köszi a válaszokat
-
KrAt
veterán
Gábor!
Hazafele jövet melegen egyesben szépenlassan elindultam, majd padló, ugrott olyanszépet, ahogy kell Sztem mikor te mentél vele még hideg volt
-
eddie88
csendes tag
fél álapotban http://kepfeltoltes.hu/view/080410/v_gott_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
helkis
veterán
válasz Calogero #4370 üzenetére
próbálkoztam, de már eléggé este volt, így sajna nem sikerültek jól a képek, ha vakuval csináltam, akkor eleve nem látszik a bejövő fény árnyalati különbsége, ha meg vaku nélkül, akkor a záridő olyan mértékben növekedett meg, hogy nem bírtam annyi ideig rezzenésmentesen tartani a gépet. így sajna elmosódott, elcsúszott, remegő képek keletkeztek. ami feltünt, hogy a csík a szélvédőn sokkal sötétebb, mint a többi ablakon lévő fólia.. ha lesz időm ma naplemente után próbálkozok tovább hátha összejön
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
TasiA
senior tag
válasz Chesterfield #4365 üzenetére
Arra próbáltam kilukadni, hogy nagyon szívélyes leszel és úgy teszel, mintha neked megmagyarázták volna, hogy ez így jó és nem lesz gond! Feltéve, ha rendelkezel ilyesmivel. Tudom, hogy a nem tudás nem mentesít, de hátha! Így érthető?
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
ebédszünet..
reggel sikerült pár képet lőnöm belólről:
[link1]
itt lehúztam egy kicsit az ablakot, a fólia nincs teljesen kint a szélén, jól látszanak az átmenetek:
[link2]
ugyanaz felhúzva:
[link3]ill pont 6fok volt reggel így sikerült lencsevégre kapnom a hőfokfüggéses indítási hibámat is:
ez már a második indítás:
[link]
ez pedig a 3.indítás:
[link]"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
eddie88
csendes tag
válasz Chesterfield #4359 üzenetére
olvasni való http://www.vezess.hu/magazin/buktatok_foliazott_autokkal/13711/
-
TasiA
senior tag
válasz Chesterfield #4359 üzenetére
Akkor símán nem adja vissza addig a papírjaidat! Nem gondoljátok, hogy ennyire hülyének lehet nézni?! Ha nem veszi észre, vagy csak símán nem érdekli, akkor rendben van, nem lesz gáz! Na most elkezdesz okoskodni, szerinted mi lesz a vége? Amúgy, ha nem fejezed be a szab.sértést (lehet az bármi), elő lehet állítani.
Egyébként sok lehetőség van arra, hogyan alakul a bünti:
- megbeszéltek egy valamilyen összeget(mondjuk 5ezer) és befizeted csekken, amire azt írja, hogy nem volt bekötve az öv
- konkrétan erre fog csekket írni és leszedeti veled előlről
- okos vagy, nem húzod fel az ablakot, elveszi a forgalmit, kapsz egy "bevonót", amivel lakóhelyik közlekedhetsz+feljelentés (alapból 20 ezerről indul) és mehetsz KPM műszakira, ami ismét pénzSzerintem kár "okosnak" lenni!
-
helkis
veterán
válasz Chesterfield #4347 üzenetére
igazad van, utánanéztem, sungard HM20-al van fóliázva a kocsim, amiben a 20 a 19.8%-os fényáteresztére utal.. (még jó hogy a szerelősráccal megdumáltam, hogy 70%-os áteresztős fóliát kérek , egyébként kintről sokkal sötétebbnek tűnik, mint ahogy belülről kilátok, a gyárihoz képest alig van különbség.. holnap csinálok képet )
sokmindent elolvastam, végülis már ott bukik a mutatvány, hogy a fóliát önmagában mérik be, de a 70%.os áteresztőképesség minimumot üveggel együtt kell tudnia, tehát akár a nem színezettel is alatta maradhat az áteresztés mértéke, ha 70%-os a fólia. innentől gyakorlatilag csak színezésmentes üvegre lehet "víztiszta" fóliát rakni, ami pl UV-t jobban szűr, ill a vezetőmögötti ablakokra bármilyen feltehető.. magyarul közenlenség lettem!mi áll hatalmában egy közúti ell.-nél a yardnak, ha kiszúrja?
pénzbünti? leszedeti?Calogero - szintén zenész, nálam is ott virít a felirat pontosan ez:
Tempered
DOT36 AS2 M129 GF
Transp 70% min
43R-007023
Pilkington"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
TasiA
senior tag
Hali!
Hát, azzal én sem büszkélkedem. 10 alatt sosem vagyok. Nekem ilyenkor tavasszal a legjobb. Télen a hideg miatt sok, nyáron meg a klíma miatt. Volt, mikor csak a belváros, jó kis "mega" forgalom, klímázva 13-at is sikerült összehozni, de ugye sokat toporog az ember egyhelyben meg 40-km/h-nál gyorsabban nem sűrűn sikerül menni.
-
_seth_
veterán
Tudom, hogy kell vezetni És tudok spórolni is a benzinnel... ... de csak amikor akarok
Ált inkább nem spórolósan megyek így inkább 9L-rel számolok az a tuti Néha kihúzatom tiltásig is, tegnap is becsúszott egy 210-es tempó (lehet kövezni ) és még mindig azon lepődök meg, hogy mennyire jó a fék ha ilyenkor odalépek neki...
60+5.? Teljesen jó de csak ha éppen gurulok Egyébként meg 60 az 2. 130 körül jön a 3. és így tovább
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
dokar
addikt
válasz Chesterfield #4347 üzenetére
Egyetértek, enyém is csak azért ment át műszakin, mert csókos vagyok. Különben tojnak a sötétítés papírjára.
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
ha hajtod az még nem olyan nagy baj, ha megfelelően teszed, azaz abban a fokozatban gyorsítasz, ahol a legjobban megy. nem kell füstölő gumikkal, de intenzíven. ha pl mész országúton 100-al 5.-ben, fékezel, mert beérsz egy faluba, ott 60-al haladsz, majd falu vége táblánál nehogy 5.-ben maradva gyorsítsál fel 100-ig, szépen váltsál vissza, hogy a lehető legjobb legyen a motor hatásfoka. nem szégyen a visszakapcsolás, hanem gazdaságosság. továbbá ahol lehet kerülni kell a fékezést. lejtőn lefelé szigorúan motorfékkel, úgyis lejtmenet programra vált az ecu, azaz nem ad semmi benyát. aki nagyon spórolós akar lenni, az mehet kamion mögött szélárnyékban. én ezt nem szeretem, gyorsabb tempóhoz vagyok szokva.
extra - SEXRay
-
Chesterfield
őstag
Sajnos tévedsz!
ez a fólia tényleg 30%-os, de ez nem a sötétítés mértékére vonatkozik, hanem a fényáteresztésre.
A gyárilag szinezett ablakot simán lehet venni úgy, hogy 70%-os a fényáteresztése, erre már egy gramm sötétítés nem kerülhetne.
tehát ha erre teszel egy 30-as fóliát, akkor egészen pontosan 0,7*0,3 lesz a fényáteresztés
~20% körüli.
Ez látszik is a fényképen.[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
hmm.. észbentartom! ikrek miatt lett egyébként körbehúzva ill inkább az UV- és hővédelem, ami számít nem a szin (de azért zavart volna ha elütött volna az többitől a két első ajtó). a srác aki felrakta mondta, hogy elöl gond lehet vele, ha kimérik, mivel szinezett a gyári üveg. remélem nem lesz gond, regeteg ilyen kocsit látni..
Chesterfield - 8% elvileg a gyári szinezés mértéke (szintén a szerelő szerint, lehet gyári adat, nem tudom), a szín nem függ a fény- UV- hő-áteresztőképességtől. a fólia 30%-os egyébként egyformán mindenhol, ha jól számolom: a fóliázatlan üveget 100%-nak véve, 8%, majd 30%-al 64.4%-ra jön ki az áteresztőképesség, igaz, hogy 70% alatt vagyok, de nem sokkal, igazából ki kell mérni, ki tudja mégis mennyire tartja a minőségét a fólia..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
_seth_
veterán
Nekem 7,56L volt az aminek nagyon örültem Régen 6L körül és még alatta is tudtam menni de csak az 1.3S 75LE 8V karbis motorral de ha hajtottam az is zabált és inkább 8-9L-el számoltam sokszor. Ha hajtom a 2 literes mocival akkor zabál is rendesen cserébe persze megy is
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Calogero
addikt
válasz Hikvision #4338 üzenetére
Sók jót hallottam róluk: Tormaszerviz
-
TasiA
senior tag
válasz Hikvision #4338 üzenetére
Dokar!
Gartula, ez mocskos jó érték!Saycz: Nálam olyan volt, hogy lambdaszonda lassú volt, de még működött+kipufogó belülről volt elrohadva és el volt tömődve. Ezek hatására városban 14-17 litert zabált. Bár nem 1.4-es, de hátha nálad is ilyesmi a gond. Ezek cseréje után 9-11 liter lett belőle.
Amúgy én tudok ajánlani, de az Kiskőrösön van.[ Szerkesztve ]
-
TasiA
senior tag
Üdv!
Elkeserítelek! Semmit sem ér a hivatalos papírod. Ha színezett az üveged, akkor nem lehet rá fóliát tenni, hiába van H betű, meg műbizonylat. Azt csak színezetlen üvegre lehet, illetve olyan fóliát, amely nem csökkenti a fényáteresztést.
Azért sok sikert! Sokat számít az első pár mondat. Ha nem vagy arcos és szemtelen, szerintem nem lesz gond.[ Szerkesztve ]
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. Ha valaki tudna ajánlani egy jó Diagnosztikai Szakembert akkor azt nagyon megköszönném, ugyanis tech2-vel belekéne nézni a Kishölgy lelkébe,hogy miért is eszik 1.4-es létére 10-11L-t ha 2300-2500rpm-nél mindig elváltom és figyelek a fogyasztásra. Voltam vele idáig 1-2 nagyobb opelszervizben ahol rádugta a koma a műszert és vígan mondta,hogy nincs hibakód,és kérne szépen 8ezret a "diagnosztikáért". Tehát olyan embert keresnék akinek van tech2-je és nemcsak a hibakódhoz ért, hanem tudja, hogy mit jelent a többi kismillió adat amiből esetleg lehetne következtetni a magas fogyasztásra.
Jah,egy 2003-as 1.4-es Corsáról lenne szó
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
Calogero
addikt
Nekem az utolsó mért átlagfogyim : 5,54 (2128km 117,96l).
1,4 90LE nehezebb autóval, Automata mód, Tempomat -
_seth_
veterán
5.41? Az nagyon frankó akkor... még haver 1.4 8V 60LE mocija is többet eszik pedig ő spórol... (szintén F astra).
-
_seth_
veterán
Milyen motorról is van szó?
-
dokar
addikt
veszprémben teli tankoltam az autóm kattanásig, autókáztam 159.7km-t vidéken, majd újra teli tankoltam a verdát ugyanannál a kútnál, szintén kattanásig. a fogyasztás ezek alapján: 5.41
azt hittem, hogy a teljesen fojtásmentes kipufogó rendszerrel elrontom a fogyasztást. hála az égnek a fizika ismét meghazuttolta a buta népi tévhitet. egyébként 110 környékén autóztam. ahol gyorsítani kellett, ott padlógázzal tettem és az adott sebesség egyenletesen tartásához váltottam fel ötödikbe.
extra - SEXRay
-
Hold
őstag
Évadnyitó CALIBRA találkozó 2008 április 6. Alsónémedi
Redbull: "8-8:30 körül már ott leszek a helyszínen,az öcsém (Gerybig) pedig az Auchan parkolójában a Norautónál fogja várni a többieket 9-10 óra között"Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
helkis
veterán
még semmit 1hónapos**, teljesen hivatalos papírral van, akkor lehet gond, ha kimérik a fényáteresztő-képességét, ami 8%-kal kevesebb lesz, mint a megengedett az első ablakoknál, a gyári szinezés miatt..
-----------------------------
**: mire számíthatok?[ Szerkesztve ]
-
TasiA
senior tag
-
_seth_
veterán
válasz eddie88 #4320 üzenetére
Majd gyere erre az oldalra: kadettklub.hu!
-
eddie88
csendes tag
ha lenne egy kis időm hétvégén(ami nem ezen a h.végén lesz)lefesteném az elsőlököst,mert hegesztettve lett a karambol miatt,azért oly ronda!a hátsót meg alakitanom kell mert ferde,az előző gazdi átkade megoldódik minden egyszer!majd fussunk már össze vmikor,meghallgatnám az mnc-t,haver megvette és elvan tőle durranva!pá
-
_seth_
veterán
válasz eddie88 #4318 üzenetére
Jaja, láttam csak kicsit odébb álltam meg, 2x álltam meg kint mostanában mind a kétszer ott volt az autód előb vagy utóbb
-
_seth_
veterán
eddie88 autója és az enyém egymás mellett
Lökösöm egy apróbb szerelgetés után ilyen lett miután megtörtem: [link] Nem vészes...
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok! Tudom, hogy nem piac topik, de hatha itt jobb helyen van.
Eladnam 4 db. 15-os acelfelnijeimet, disztarcsakkal. Megegyezes szerint.Koszi
Udv.
TayRol -
rrobi
senior tag
Sziasztok!
Elnézést, de csak az indító hozzászólást olvastam. Hibalistát írtatok? Vectra-ról tudnék mit írni…
Hátha itt nagyobb sikerrel járok:
KERESEK Opel A Vectra, és A Corsa alkatrészeket!!!
Szóval, ami kell: lila A Vectra motorháztető, A Vectra jobb első lámpa, 3ajtós A Corsa bal első ülés, A Corsa belső világítást, 4db 195 vagy 205/60R14 nyári gumi, olcsón!
Köszönöm!
Robi -
KrAt
veterán
Gábor deszéplettél
Olvastam amit írtál msn-en, válaszoltam is, de nem küldte el
-
glutamin
őstag
válasz 7600 GS #4307 üzenetére
Motorhoz nem nagyon értek. Az enyémnél van egy olyan probléma (1.4 8v benzines), hogy mivel fateromé vollt az autó és ő nem volt képes 2500-ös fordulatnál jobban hajtani, ezért egy mágnesszelep bekormolódott az adagolórendszernél valahol, ami miatt néha leállt a motor. (amióta én használom azóta nincs ilyen gond), de emiatt akartak már párszor vezérlőelektronikát cserélni benne borsos áron.
Nekem is kell majd keresnem itt Pesten egy jó szerelőt, aki nem csak tapogatózik, hanem tudja mihez kell nyúlni ha gond van.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
KrAt
veterán
Holnap este 8 fele kijöttök a Lurdyhoz? Rafi, Gábor?
-
glutamin
őstag
-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Lehet,hogy a család bővülni fog egy Opel Astra F 1.4 Caravannal,1994-es évjáratú.Tapasztalatok?Mire kell odafigyelni?Bocsi,de nem akarok visszaolvasni több ezer hszt.
Köszi:Marcik@
-
glutamin
őstag
Egyleőre csak az alapdolgok érdekelnének:
- szűrök cseréje
- olajcsere
- gyertyacsere
- izzók (na ez már most is megyMeg egy két apróság amit otthon is meg lehet csinálni, komolyabb felszerelés nélkül is. Van még pár hiobás alkatrész aminek esetleg utánanéznék (vészvillogó kapcsolója, hátsó szélvédő fűtése).
Gondolkodtam, azon is, hogy pár extrát beszereltetek (elektromos, ablak, közp zár stb), de úgy néz ki, hogy annál egyszerübb lesz nekem egy G-s Astrába átülni pár év múlva.
Mi a véleményetek egyébként az ilyen 1 milla körüli G-s Astrákról?
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
glutamin
őstag
Szeretnék Ople Astra F szervizelési szakkönyvet venni valahol. Van ötletetek, hogy hol árulnak még ilyesmit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest