Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Lehet csak nem hallani... egymástól 10 centire volt a két láda azonos zenével és erősítővel az a 3-as szorzó árban a JBL javára egyáltalán nem hallható, meg kell hallgatni mindkettőt azonos körülmények között, legalább 1 órán át hallgattuk haverommal a ládákat aki történetesen ért is az ilyesmihez (épít erősítőt, hangfalakat, hangosít, stb...), a JBL-re azt mondta, hogy szebben szólna ha nem abban a pici ládában lenne, annak nagyobb kellene és akkor már lehetne hallani a különbséget. Volt még másik JBL is ami nagyon szép volt árban is ott volt a szeren de a fele annyiba kerülő szintén JBL sokkal szebben szólt. Volt olyan is ami überbrutál megjelenésével azt a látszatot keltette, hogy na majd ez leszakítja a MM tetejét.. hát nem ez történt... egy Infinity szólt a legjobban
Ne gondold azt, hogy a JBL-t akarom lehúzni mert nekem is ott figyel a két JBL ovál a kocsiban amikre nem sajnáltam a 19e forintot és szépen is szólnak csak annyi az egész, hogy JBL 30-ért nem nyújt annyival többet mint amenyivel drágább, ott az MM-ben pl eltérést a két láda között diszkó-slágeres zenével nem lehetett hallani. Death metalhoz nem értek így arról nem is mondok semmit sem. -
deicide
veterán
pedig azért kb ég és föld a különbség, én death metalt hallgatok, és ott nem mindegy, hogy a lábdobot fél ütemmel később hallod-e kijönni a ládából, nekem bevált, mondjuk sokminden tényleg nem fér a csomagtartóba...
erre gondolok -
KrAt
veterán
Szvsz tök jól néznek ki ezek a renderelt(?) logók

mod: az egyik túl nagy, azt töröltem

-
_seth_
veterán
válasz
eddie88
üzenetére
[link]
Ilyenem van
Ferdehátú
Enyém nem a pici pénz alapján lett megoldva hanem nem is akartam bele mélyládát mert sokszor kell a csomagtartó de megláttam nagyon olcsó volt na jó akkor rakok bele.. nekem most lett újjáépítve a kocsi miután az 1.3S motorból kinézett a hajtókar a blokk két oldalán... most került bele gsi moci és minden ami ahhoz kell, hogy igazi gsi legyen (fék is persze és minden más). -
Calogero
addikt
Én is akartam erősítőt az autóba, de ahoz fejegységet is kéne cserélni.
De azt meg nem akarok, több okból is.
- gyári multikormánynak annyi
- GID kijelzőnek is
- Rontja az összhangot.Így marad a 7 "hangszóró" + CD30 Mp3.
Új fogyi adat : 2128 km, 117,96 l üzemanyag felhasználásával.
-
_seth_
veterán
válasz
eddie88
üzenetére
Aktív megoldás sem rossz, pl a debreceni mm-ben sal aktív 25 centis valami 16e körül van de nekem az a hordó megoldás amilyen annak a salnak is van nem tetszik ellenben van sal erősítő 6e és sal szubcső 6e-ért az MM-ben, annyiért szerintem verhetetlen!
Ez az én mély szettem.. nem valami nagy szám de nem érdemes leírni sem azért mert egészen jól szól... ha érdekel meg is hallgathatod valamikor a kocsimban, egészen sokat vagyok debrecenben (pl szerda óta kb 2 órán át voltam csak városon kívül).
-
KrAt
veterán
Valamikor nem ugrunk el egy beszélgetős - sörözős mókára? Jól jönne az most nekem...

-
-
t1
veterán
-
eddie88
csendes tag
a szobámba van egy mélynyomó:MNC boom box subcső és benne egy 30as SAL hangszóró,az autóm sedán,tehát nekem sztem erősebb cucc kell,mint egy csapott hátuljuba,amúgy durva esetben ami itthon van teszem be a csomitartóba,bár akkor is kell egy erősítő,de sztem marad a beltér hangszórózása.Légyszíves magyarázd már el h mi az az "aktív"láda
(előre is köszi),kb 3hónapja vettem amúgy helyzetjelző helyére fehér,ilyen jégkékes ledet,eddig kék volt,de ez most annyira gyönyörü,sztem jobbat nem is találhattam volna,meg lezúztam az elejét és fehér indexet is kapott a drága,most az első lököst festem utánna fényképezés és végre feltölthetem! 
-
eddie88
csendes tag
köszönöm a segítséget,egyelőre egy sony fejegység kellene+szerzek hangszórrókat és beteszem lábhoz(elvileg)már nagyon várom,de max nyáron fog összejönni!sztem én nem nyúlok hangügyben a csomagtartóhoz,elég ha 4türhető hangszóró van az utastérben(NEKEM),na jó szeretnék nagyon mélynyomót de nem lesz rá kp
szereztem egy gps-t tegnap vagyis kaptam,nagyon örülök neki,alig várom h az álványát felpattintsam a szélvédőre
hétvégén tettem bele gumiszőnyeget,leszilikonoztam fasza lett,annyira h majdnem beesek az autóba amikor beszálok mert annyira súszik
de legalább tiszta,egy szem port sem tűrök meg se bent se kint 
-
TasiA
senior tag
Nem fikázni akartam a motyót! Nekem is egy saját készítésű ládám van SAl hangszóróval. Nem volt többe 5000ft-nál.Mondjuk nekem zárt. Nem jön be a reflex lassú elnyújtott hangja. A Bandpass, meg olyan , amit írtam. HA nem csak a bum-bumm kell, hanem kicsit több, akkor nem a legjobb.
-
_seth_
veterán
válasz
eddie88
üzenetére
Igen, régebben ott álltam mindig

Nagy baja nem lett az autónak csak a lökösön van egy újabb törés.
Én 9990-ért vettem, ennyiért jó láda nagyon, be lehet menni a media marktba és összehasonlítani a 30 centis JBL-el... aki észrevesz valami nagy különbséget (az zárt) az már nagyon ügyes! És ez csak harmadába kerül

-
TasiA
senior tag
válasz
eddie88
üzenetére
Üdv!
Én személy szerint nem javasolnám a bandpass ládát. Tud szólni, de inkább egy bizonyos frekvencia tartomány az amiben jó, alatta-fölötte sokat romlik. Ha nagy hangerőt akarsz, akkor reflexet, ha pedig a minőségi és nem elnyújtott, kicsit késő mélyeket akarsz, akkor zárt láda lesz a megfelelő, de ahhoz kicsit több kraft kell. -
eddie88
csendes tag
aha,szóval tied a 2színű gépezet,szoktalak látni egy bizonyos egyetem előtt,nemsoká az enyém is fotgoén lesz!csak ha leis fotózom nem tudom h linkeljem be nektek,pedig szívesen megmutatnám(iwiw-képet ha belinkelek,szted jó?)amúgy most végeztem a beltér neonozásával(vagyis a nagy részével,ebből sosem elég
régen minden vágyam volt egy gsi,de most ami van azt szeretném felhúzni,csak az előző "tulaj"nagyon trére vágta sajnos,de már 95%ban készen vagyok vele,ami nagyon kéne az alufelni,de hát pénz
by:Attla 
-
Hikvision
senior tag
Hi. Sikerült leszednem a hátsó hangszórókról a csatit, de nemtudom, hogy melyik a pozitiv és a negativ. Az egyik oldalon: Barna-Zöld+Zöld a másik oldalon: Barna-Fehér+Sárgásfehér. Melyik-Melyik? Előre is köszi.
-
eddie88
csendes tag
sziasztok,örülök h találtam egy ilyen fórumot ahol opelesek vannak
nekem egy E KADETT-om van,turbo dieseles
sztem sokszor fel fogok ide nézni,további szép napot,jah és ez a kis gsi szépség (kék fehér)ismerős,sokszor látom -
6120
tag
válasz
glutamin
üzenetére
Muhaha!
Meg van benne még jobbra-balra tekerhető kormány is...
(nekem is full fapad, 1.4 8v, 60LE, fehér, 5ajtós)
BAZ ma meg kaptam egy szép kis csavart a bh gumiba, javítani
nem nagyon lehet (öreg volt már, aszittem még kihúzon vele ezt a nyarat) tehát most gumivásárlási projekt van... 
-
glutamin
őstag
Arról nem is beszélve, hogy az E85 kisebb energiatartalmú mint a hagyományos benzin. Vagyis hiába olcsóbb lényegesen egy liter belőle, jelentősen megnő a fogyasztás azonos autózási szokások mellett. Tehát jelentősen kevesebbet lehet vele spórolni, mint ami első ránézésre látszana.
-
dokar
addikt
Nem tudjátok, hogyan lehet átalakítani a verdát, hogy képes legyen E85 fogadására?
Az előgyújtási szöget kéne csak módosítani? -
-
glutamin
őstag
Nekem most nagy élmény ez az autó. (így buszozgatás után) Jó kis morgós nagyon enyhén csörgős hangja van. Nem túl sok az a 60 LE, de a szabályos keretek között elboldogul vele az autó. Persze komolyabb előzgetéshez, meg száguldozásra nem való. Amit kicsit hiányolok az egy kormányszervó. Itt Bp-en mindenhova cipőkanállal kell beállni és nem lenne rossz.
Ja hazudtam, nem teljesen fapad, mert van benne gyári Blaupunkt magnós rádió. Ez még elég jó minőségű soroztaból van. Nem recseg a hangerőszabályzó, igaz RDS-sincs rajt, ami kicsit szokatlan volt.
Na meg pár extra, ami a mai alsó középkategóriában nem mindehol alap:
- aszférikus bal első tükör
- asszimetrikusan dönthető, teljesen síkba hajtható hátsó ülésekEzen még vannak apró műanyag sárhányók is. Ezeket lehet, hogy leműtöm, hogy vagányabb legyen

Ami még meglepett, hogy elég nyomatékos a motor. Már viszonyalg mélyről tudja azt a keveset, amit bír.

-
glutamin
őstag
Csatlakozom: Opel Astra F 1.4 8v fapad 5 ajtós 94-es stb.
-
helkis
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
a kinti hőmérsékletre gondoltam, ill egy hibás-elkalibrálódott-hőérzékelőre, esetleg adni neki egy: "a:\>ECUflash.exe newbios.rom /py /sn /cc /cd /cp" <enter>?

amit az ember mondott azt inkább az elektromosgázpedálos/16szelepes kocsikra tudom elképzelni ott annyi szar van visszacsatolva, hogy egy új alkatrész minőségén is múlhat a hiba, nem csoda hogy egy Tech2-vel sem lehet minig megtalálni ezeket a hibákat..

-
Foglalt név
addikt
Normális. Kb. az egész autót szétszedtük már. Az üzemanyag oldalt(nyomások mindenhol, ac pumpa, befecsik, stb.), gyújtáskép oszcilloszkópon, gyertya, gyújtókábel, gyújtáselosztó csere. Utóbbi után lett jó, kb. 1 hétig.
Kompressziót néztünk korának megfelelően kopott.Az egyetlen, amire tudok gondolni, egy nem autószerelő mondta, hogyha cserélünk vlmit a gyújtáson, akkor érdemes az egészet egyben, mert alkatrészenként ping-pongszerűen szétvághatják egymást és sosem lesz jó. Eddig ebben nem hittem, de...

-
dokar
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
csak nem a bill gates javította az autódat? mert ez biztos vmi shareware próbaidős verzió volt

Dominique: egy Opellal többnyire jól jársz, mert sok van belőle: egyszerűbb javítás, olcsóbb alkatrészek... csak nehogy vmi nagyon leharcoltat fogj ki.
-
helkis
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
hőmérséklet?

-
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Sikerült elkiabálnom a dolgot. 2 hét alatt sikerült visszanyernie a régi formáját, szüttyögve indul ugyanúgy is megy, nem értem a hirtelen feltámadás utáni újabb élet-halál harcot

-
Dominique
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni. Autó vásárlás előtt állok. Mindent mondhatni, csak azt nem, hogy határozott vagyok az autó választásban. De egy biztos, ajánlatot már kértem a nagyon tetszetős Opel Astra GTC 1.6 115LE-re. Csak kíváncsiságból, ki mit javasolna ebben az árkategóriában, valamint az autóról vélemények. Jó választás lenne ez az Opel???
Elöre is köszönöm!!! -
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. C-s Corsába szeretnék tenni hátulra a gyárinál 1fokkal komolyabb hangtechnikát
Most két lehetőség állt elő. Alapfelállás a gyári Car2005 fejegység. Hátulra veszek egy mnc-sub boxot,és ahhoz egy egyutas erősítőt. Ennek csak ez lenne a hátulütője, hogy mivel a két gyári hátsó ki lenne kötve a magas és a közép alapból kiesik. Az erősítőnek valahonnan tápot kéne adnom a csomagtérből, ami nekem még nem 1értelmü dolog hogy honnan. A másik lehetőség, hogy a kalaptartóba rakok 2db kétutas nagyobb átmérőlyű hangszórót, csak ugye akkor szétkéne vágni a kalaptartót és nemtudom, hogy a gyári hangszórók hány ohm-osak, viszont igy nemkéne erősítő, mert ahogy méregettem kényelmesen max 2db 16cm-es fér el benne. Valakinek javaslata? -
Vada
tag
Eladóvá vált a kocsim [link] Linken a bővebb info.
-
dokar
addikt
ja ide be sem linkeltem még a hangját: menet közben, pláza parkoló
-
TasiA
senior tag
Üdv!
Szerintetek melyiket volna érdemesebb venni olajból? 10W-40 LIQUI MOLY Leichtlauf vagy 10W-40 CASTROL MAGNATEC. C20NE-be kell és árban kb ugyan annyiban jövök ki.
Előre is köszi! -
dokar
addikt
hűha, elhoztam az autót a szerelőtől. alacsony fordulaton nagyon kellemes elegánsan brummogós lett a hangja, de 3000-től padlógáz mellett pedig annyira zümmög, hogy vagy 2x annyinak érzem a sebességet.
amúgy egy picivel jobban megy a verda és főleg alul. a kati rendesen el volt már tömődve. -
robertho
tag
Sziasztok.
Ma tévedtem ide.
Nekem egy 98-as 1.2i (ha minden igaz v8) as corsam van (city)Néhány kérdés.
Lehet e valahogy bele lovat lapátolni, mert a kis drágában 45 van.
És megéri ezzel bíbelőddi?
Ami még érdekelne, a motor üzemhőmérséklete.
Télen ugyanis rövid távokon hajlandó volt 10 et enni. És nem is nagoyn mozdulm meg a hőmérő. Mostanában hogy jobb az idő mocorog. HA kicsit többet megyek, 92-94 C.Előre is kösz a válaszokat, tanácsokat

Üdv
Robertho -
dokar
addikt
valszeg el van tömődve a katim és már szét is ment, mert zörög. nincs pénzem újat venni. mentesíteni kell. remélem meg lehet majd maradni az autóban.

-
Chesterfield
őstag
Hát ez az új Astra.....
Már a H is randa -
Sotho
őstag
Tudtok ajánlani egy jó futóművest (beállítás, javítás) Bp -n?
Kösz. -
zsoltee10
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Ezzel teljesen elveszett az Opelek arculata. Az összes kompakt modell ugyanúgy néz ki, a következő generációs kompaktokat már csak az embléma fogja megkülönböztetni. Nem lágyabb vonalvezetés kellene, hanem határozottabb, hogy legyen stílusa. Unalmas, átlagos. Uniformizálódás van. Ráadásul oldalról tiszta Seat, ehh.

Az Indignia is olyan semmilyen. Ha nem lenne rajta embléma, akkor lehetne akár Ford, BMW, Rönyó is. Pff.
-
TasiA
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Hát azt nem nehéz! Esetleg a B2-esből a 125 lovas megy valamennyire (talán 10s 0-100), de inkább hagyjuk.
Az A-s az csak 90 ló, a C az meg nehéz. Szerintem, amire azt mondja az ember, hogy jól megy, az legalább 8 s 0-100-ra, és még 140-ről is húz ahogy kell
Az 1.6T az már ilyen! -
Calogero
addikt
Ez már valamivel formásabbra sikeredett
-
TasiA
senior tag
válasz
Foglalt név
üzenetére
Ja-ja! Vagy mikor a jó kis nyomvájús úton véghezviszel egy előzést. Hoppsz, hirtelen balra dob, onnan meg vissza a jobbra. Fincsi! Jövőre valszeg én is felnit cserélek. Vagy kisebbet, vagy keskenyebbet veszek.
-
helkis
veterán
nálam a coupe: finom felnik

-
Calogero
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
dejó h nem egyedül hallgatok ilyen zenét!!persze mástis,de ezt főképp!

Ne gondold azt, hogy a JBL-t akarom lehúzni mert nekem is ott figyel a két JBL ovál a kocsiban amikre nem sajnáltam a 19e forintot és szépen is szólnak csak annyi az egész, hogy JBL 30-ért nem nyújt annyival többet mint amenyivel drágább, ott az MM-ben pl eltérést a két láda között diszkó-slágeres zenével nem lehetett hallani. Death metalhoz nem értek így arról nem is mondok semmit sem.
sztem szép lett(a d.tárcsát adták mert felesleges volt,nem este gettóba lecibáltam másérol!
!!!!)

nem rég lett kiiktatva az összes dob a rendszerből,szépen fütyűl a turbó,még belűlröl is hallatszik

muszáj.