- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz
akoska07 #5999 üzenetére
Az nem lesz nagy píz. Ha mocid rendben van, csak a HF gyengélkedett és most rendbeteszik, akkor új erőre kap a masina és jelentős fogysztás csökkenés is lesz.
Errefelé egy komplett 8 szelepes HF-et 20 ezerért újítanak fel, de abban minden benne van, a munkadíj, anyag ár, síkolás, szimeringek, stb. Ha csak a szerelőd bíbelődik vala, akkor nem lesz nagy píz, remélhetőleg.
-
na beszéltem vele.
a hengerfejtömités rendben volt,a hengerfejen sem látszik semmi.
a szelepeket kell megnézni zárnak-e rendesen.valamint a hengerekbe önt benzint,hogy elmegy-e a gyürük mellett.
azt mondta van váll a hengerekben,hogy mennyire vészes az majd kiderül.egyenlőre ennyi.
-
TasiA
senior tag
válasz
akoska07 #5987 üzenetére
Az a 9,2 az a sűrítési viszony! Az nem ugyan az, mint amit a gyertyanyíláson mérsz indítózáskor.
Az F-16 az a váltó típusa. Abból is van rövi, meg hosszú áttételes.. Ha kiderül,. hogy szar a motorod, akkor neked elég volna maga a motor blokk henger fej nélkül is, de általában összeszerelve adják. Ami nekem van, pl arról már leszedtem a hengerfejet, de maga a blokk hibátlan. Még a gyári "karcok" vagy hogy hívják is látszódnak a hengerfalon. Mint mondtam, nekem viszont nincs papírom hozzá, ezért nem tudod legálisan betenni. -
nézzétek csak mit találtam
Egyéb adatai a következők: - egy vezérműtengely, OHC konstrukció, hengerenként 2 szelep. C20NE motorkódból, a C = szabályozott katalizátor, 20 = lökettérfogat, N = 9.2-es - "normál" kompresszió, E = (injektoros) hengerenkénti befecskendezéses ("Einspritzung"). 1988-ban az év motorjának választották. 1994 év vége után a vízpumpa "kikerül" a vezérlésből, helyette feszítőgörgő vezeti a bordásszíjat. Maximum fordulatszám: 6400 rpm.
Motronic verzió száma: 1.5akkor jól mondta a szerelő a kompressziót.
-
milyen az az F16 váltó ?
-
a mindenestől az mit jelent ?
vagyis az olajteknőtől felfelé a ami benne van egészen a hengerfejig
nekem csak ez kell.
a rávaló cuccok jók amik nekem vannak?én azért bizom benne.hogy nem kell kicserélni.
mondjuk ez utána kompresszió érték után amit mért...
a szerelő miért 9-et mondott hogy az az átlag kompresszió ?ezt találtam csak ugy hirtelen.C20NE
akkor tényleg nem adhatják hüde sokért a motort hengerfejjel. -
TasiA
senior tag
válasz
akoska07 #5983 üzenetére
Dehogy is. 30-ért már kompletten mindennel adjáj, neked eláég a blokk hengerfejestől, nem kell a többi cucc. Amúgy egy fúrás, dugózás, gyűrűzés+munkadíj+anyagköltség 200 ezer alsóhangon. Csak gyűrűrsor 20-25+10-15 az összes tömítés+munkadíj. Motort kivenni kb 4 óra hossza.
-
nekem 1.5k mondott rá és megrendelte.
a fúrás majd akkor derül ki ha belenéz.
és a dugókról is akkor lesz információ.
4 - 4.5-et mért kompressziót
akkor ez a motor eléggé ki van asszem az 1-es henger volt 7.5barelég messze lax tőlem,kb ország másik vége.
még ha hozzá is jutok egy motorhoz mondjuk 30k
a beszerelése kb ugyanannyi.igen C20NE
-
TasiA
senior tag
válasz
akoska07 #5978 üzenetére
A hőfok jeladó(motoré) az 2500Ft újonnan, de az kimérhető.
A kompresszó, ha ilyen bedugós mérővel méred 11-12 körül jó. Attól, hogy gyűrűzni kell, nem feltétlenül kell fúrni is. Ha a hengerfal sértetlen és nincs full tojásra kopva nem kell fúrni. Persze a dugattyúk se legyenek kikopva. Amúgy én inkább vennék 1 másik motort, ha ennyire bele kell nyúlni. 15-30ezer körül mennek kompletten a C20NE-k. Ha nagyon kell van nekem is egy, csak ugye nincs papírja. A 250 ezer km, az meg semmi, nyema, fingi-ling egy C20NE-nek. 5-600-akat mennek el és még akkor sincsenek teljesen halálukon. Nekem az 1.8-asomban volt 400 ezer éssosem volt szétszedve, 11+-0,2 volt a kompressziója és annak rövidebb volt a váltója, ezért többet forgott a motor. -
TasiA
senior tag
válasz
urban racer #5977 üzenetére
Ami nekem volt 17-es, az gyenge volt. 4-ből 3 csámpás volt.
-
2.0i A vectra-ban mennyi a kompresszió (normál érték) ?
végül,szerelőnél kötött ki az autóm.
túl dús a keverék,az injektoron van egy hőérzékelős jeladó és az is felelős a keverékért,túl sok benzint hagy benyomni.
azt mondta nincs benne kompresszió,2-es 3-as henger..
leveszi a hengerfejet és megnézi mi ujság van bent.
remélem csak tömités égett át és nem gyürü baja van.
több mint 250k km van benne.
azt mondta ha gyürüzni kell akkor fúrni is. -
fero02
nagyúr
Pont ez az egyik legnagyobb hiba náluk. Az adatlap, amit adnak nem takarja a valóságot.
Errőr persze csak úgy győződhetsz meg, h egy általad vásárolt hsz-t bemérsz és egymás mellé teszed a 2 lapot. De többet erről nem szeretnék beszélni.A nagy ládában könnyebb elérni a kisebb frekiket (persze vmi vmiért), viszont reflex-el ugyenez megvalósítható kisebb térfogat mellett. Ezért erőltetik annyira. Ja meg ugye a divat.
Nekem most van folyamatban egy zárt sub építése, ~35L-es dobozba egy itthoni cég gyártotta 25 cm-es papír membrán & habszél hangsugárzóval. Már kárpitozom a dobozt, remélem mihamarabb kész leszek vele.
-
TasiA
senior tag
Hali!
Én még annak idején (kb 8 éve) nagyon beleástam magam az autó hifi világába. 3000Ft-ért vettem a sárga membrános AHX 3040. Azóta is bírja, bár párszor már forrasztottam. A megadott paraméterei alapján egyértelműen zárt ládába való, mégis a reflexet erőlteti a gyártó. Gondolom a könnyebb hajthatóság a gizda erősítőivel fontos szempont.Legelőször szép nagy ládát csináltam neki, 60 literest, szólt vele akkorát, majd szét esett a Ladám. Aztán egyre kisebb lett szerencsétlen láda és úgy romlott a cucc sajna, de kellett a hely.
-
-
vallas
őstag
Hi Opeles kollégák!
Szerintetek, mekkor a meló, és pénzmag, belerakni, egy astra g -be első ködfényszórókat, ha nincs neki gyári előkészítés?
esetleg jöhet How-to is ha van valakinek.
Amúgy ma van 210.000 szervizen a kicsike, majd leírom, hogy milyen lett.
-
fero02
nagyúr
Az erősítőkkel nincs semmi gond. Azt a teljesítményt/tudást tudja bőven, amit az ára miatt tudnia kell a konkurenciákkal szemben.
A baj leginkáb a hangsugárzóikkal van. Nagy a gyártási szórás és pontatlanság, ehhez képest túl drága. Magyarul úgy is lehetne mondani, h nem tudod pontosan mit veszel.
De ha vki otthon van a témában, és be tudja mérni a hangszórót és ehhez tervezi a ládát (sokakkal ellentétben nem a gyári buta sablonokhoz ragaszkodik és/vagy nem hasraütésszerűen csinál), akkor legalább olyan jó ládát tud belőle építeni, mint a nevesebb gyártók alsó, alsó-közép kategóriás ládái. -
TasiA
senior tag
válasz
akoska07 #5965 üzenetére
Nincs vele baj, nyugottan vehetsz, csak ne várj tőle gyönyörű hangzást, de semelyik másiktól se, ami hasonló árban van. Nekem pl SAL a mélyládám,de nem készre szerelt, hanem salyát készítésű és zárt. Sokkal jobban szól, mint a gyárialg reflexre szerelt. Kb 5000 ft-ban van és nagyjából ugyan olyat szól mint a 15-20 ezres kategória más márkákból. Nekem tökéletes.
-
_seth_
veterán
válasz
akoska07 #5958 üzenetére
Fejegység
Sony Xplōd MEX3600
FM/CD/MP3/BT/USB/AUX, távirányítóvalErősítő
JBL GT5-A604 4 csatornás erősítőHangszórók
Első ajtókban: JBL CS2165C
Hátsó ajtókban: JBL GT5-502
Mélyláda: JBL CS1204 hangszórós JBL ládaEgyéb
SAL 1 farad kondenzátor
SAL kábelszett
SAL aranyozott akkusarukRöviden
-
_seth_
veterán
Emberek! Bent van a hifi
-
-
_seth_
veterán
Ez ilyen
Már benne volt, majd rakj a tiédbe is és nézd meg mi változik, tetszeni fog
Kadettel mentem 20e kilométert majd beraktam és észre lehetett venni, hogy kanyarban jobban fekszik és stabilabb az eleje... a stabilitásáról mindent elmond, hogy a merevítő kb 1 centi mélyen benyomódott a tűzfalba de másik a kadettbe minden javítás nélkül bemegy újra...
-
-
_seth_
veterán
Igen, B vectra első ajtóba való kiemelője megegyezik az F astráéval
-
Gergi
senior tag
Az előző hozzászólásból kimaradt, hogy 5 ajtós F Astráról van szó.
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy az F Astránál mekkorák a gyári hangszórók (hátsók, első mélynyomók és magassugárzók).
(az ajtóba lévőknél fontos ugye a hangszóró mélysége is)
Milyenre típusú, fajtájú hangszórókra érdemes őket kicserélni (Sony GT828U fejegység hajtaná meg őket)?Előre is köszönöm a választ!
-
légtömegmérő van,benzin van,szerintem gyujtás nincs.
akkor lehet végig gondolni mi is lehet a gyujtáshiba
ill. minek a hibájából lehet.
gyertya(k),kábelek,gyujtáselosztó,gyujtótrafó,az a kis kütyü a trafó alatt...szereltem már sokféle autót.
amikor vmit szerelni kell
akkor mindig visszatérő a gyártók fel és lemenő ágainak emlegetése -
TasiA
senior tag
válasz
akoska07 #5938 üzenetére
Sajna a hibakód nem mindíg fedi a valóságot. Ha minden jelen van, légtömeg mérő jó, benzin, gyújtás van, akkor indulni kéne. A folytószelep jeladó nélkül is! Amúgy az is kimérhető, egy egyszerű multiméterrel. általában a C20NE szinte minden alkatrésze elég egyszerű és amit adtam linket, ott rengedeg segédlet van. Szinte minden mérhető, ellenőrizhető. Ha minden érték jó, benzinyomás megfelelő, szikra van, akkor csak a computer van hátra. C20NE
"amihez hozzá akarsz férni,meg kell dolgozni érte" akkor még nem szereltél túl sok mindent -
mi csak a hibakódokra tudtunk támaszkodni.
és vhogy ki kell zárni a hibát.
egyre inkább ugy néz ki gyujtás problémája lesz(remélem meg lesz a hiba)
vagy pedig ez a pillangó szelep elektronika(a hibakód szerint)
megnéztük a vezérlését,minden jel a helyén áll.
forgatja forgatja,néha mintha elkapná aztán megint semmi.
van benzin szag is.
ma megyek gyujtókábelekért.
azt mondják a gyujtótrafó alatt is van vmi kis kütyü ami tönkre szokott menni,
de azt nem irta hibakódnak.
(még mindig a gyujtásprobléma felé hajlok)
vectra-t most szerelek először,csókoltatom a gyártót ezuton is.
amihez hozzá akarsz férni,meg kell dolgozni érte -
TasiA
senior tag
válasz
akoska07 #5936 üzenetére
Szal akkor a másik légtömegmérővel se ment az autó?? Ha így van, akkor nem az a gondja.ezen az oldalon rengeteg letölthető segédlet van szereléshez. Úgy is megyek nemsokára a géppel, majd kipróbálom mit csinál lehúzott szenzorral, de én úgy tudom az csak alapjárathoz kell (nem biztos)
-
fero02
nagyúr
Nah, ma végre meg tudtam csinálni a szervó szivattyú cserémet. Amit feltettem rá bontóból vettem 20k-ért (tudom nem olcsó, de a héten feltétlen kell az autó), de még hnap veszek csapágyat és gumi gyűrűket a régihez, ami bexart és megpróbálom összerakni azt is.
-
dokar
addikt
válasz
urban racer #5930 üzenetére
ehh:
"Az etilénglikol egy sűrűn folyó édes, mérgező folyadék. Fagyálló folyadékként használják."
-
válasz
urban racer #5906 üzenetére
Én nagyon a gyári dolgok híve vagyok, így marad a 15". Nekem nem tatszik amikor nagy kerék+ megvan ültetve, és nem követi a kerékjárati ívet. Na meg lassan a gyári az egyedi
-
sziasztok
volna egy"kis" problémám.
nem igazán megy a kocsim,Opel Vectra A ,1992 , 2.0i , C20NE.
ehhez kellene nekem egy légtömegmérő.
esetleg,ha vki tudna egy megbizható helyet ahonnan be tudnám szerezni.
lehetőleg olcsón
sok hirdetés van a neten és nem vettem még neten autóalkatrészt.
nem tudom kiben hogy bizhatok meg.
itt a PH-n azért tudom kivel-hogyan... -
TasiA
senior tag
Én az ilyen 800Ft /5L meg hasonló hitvány szarokra gondolok. Én tönkretettem vele a régi vasam hűtőjét. Mikor vettem ilyen piros színű lötty volt benne. Aztán az egy gumicső lecsúszás miatt elfolyt, helyette vettem ilyen szart a TESCO-ban. 2 év alatt teljesen bebarnult a kiegyenlítő tartály, tiszta szutykos lett a víz, meg sorba törtek repedtek a műaynag csövek. Utánna világosítottak fel, hogy az olcsó szarnak köszönhetem.
Kicsit sokba lett a 3000 forintos spórolás.
Hólánc témában nem vagyok otthon.
-
_seth_
veterán
Szerintem óriási nagy különbség nincsen. Általában gyári alkatrészt, azzal megegyezőt vagy középárút veszek, most nem is a legdrágábbat nem is a legolcsóbbat vettem bár a 2x5L így is majd 4e forint lett... + 1000 a téli ablakmosó...
Jah: tescoban van pl dunlop hólánc, az 1 darab vagy 2 darab van egy dobozban? Csak mert ráírva nincs semmi... ha külföldre megyek mind a 4 kerkékre kell vagy csak egy hajtott tengelyre?
-
TasiA
senior tag
válasz
urban racer #5911 üzenetére
Itt nézelődj!
Lehetőleg ET35-nél kisebb számút ne vegyél. -
TasiA
senior tag
válasz
urban racer #5906 üzenetére
Ezen ne filózz! Se 15 se 17. Én 16-ost tennék alá, 205/45-el valami normálisat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.